HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Trump effectief gesaboteerd als vredespresident, wordt nu oorlogspresident’


Om het voortbestaan van de mensheid veilig te stellen zou dit uiteindelijk wel eens de enige overgebleven oplossing kunnen zijn. (3)

Het aantal waarschuwingen dat Paul Craig Roberts, hoofd van het Institute for Political Economy en voormalig lid van de regering Reagan, het Westerse publiek geeft volgt elkaar steeds sneller op. En dat is volgens hem niet voor niets, want de meeste mensen weigeren nog altijd te beseffen dat we in sneltreinvaart op een kernoorlog met Rusland en China worden afgestuurd. Roberts acht de situatie nu zelfs gevaarlijker dan tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog, en dat is omdat het de gevestigde orde is gelukt om Trumps pogingen een vredespresident te worden, te saboteren. In plaats van dreigt hij nu een oorlogspresident te worden, zelfs van een wereldoorlog ‘die ons allemaal het leven kan kosten’.

 

President Trump is verslagen door het militair-industriële complex, en werd afgelopen week door het Congres gedwongen om nieuwe sancties tegen Rusland te ondertekenen, een besluit dat zeer tegen zijn zin ingaat, omdat het de spanningen met het Kremlin tot gevaarlijke hoogte opvoert. ‘Trumps nederlaag heeft de Russen geleerd wat ik hen al jaren probeer te vertellen, en dat is dat Rusland als vijand veel waardevoller voor Washington is dan als vriend,’ aldus Roberts.

‘Verliezen van deze kans op vrede kan ons allemaal het leven kosten’

De Russische premier Dmitry Medvedev twitterde dat Trump nu ‘volslagen machteloos’ is, maar daar is de official die destijds meehielp de Koude Oorlog te beëindigen, het niet mee eens. ‘Trump is een leider, zijn persoonlijkheid eist dat hij aan het front wil staan. Nu het militair-industriële complex, beide politieke partijen, de presstitute media, liberaal-progressief-links, en Washingtons Europese vazallen hebben voorkomen dat hij een vredesleider wordt, zal hij nu een oorlogsleider worden. Dit is de enige rol die hij van de CIA en de wapenindustrie mag vervullen.’

‘Het verliezen van deze kans op vrede kan ons allemaal ons leven kosten. Nu Rusland en China inzien dat Washington weigert het wereldpodium met hen te delen, zullen ze meer de confrontatie zoeken, om te voorkomen dat ze door Washington worden gemarginaliseerd. Om de belangen van beide landen te verdedigen zullen oorlogsvoorbereidingen centraal staan. De situatie is veel gevaarlijker dan op enig moment tijdens de Koude Oorlog.’

Mede dankzij ‘de dwazen van liberaal-progressief-links en de hoeren van de media’

‘De dwazen van liberaal-progressief-links, verzonken in identiteitsbeleid (‘genderneutraal’ en meer van dat soort waanzin) en hun haat tegen de ‘Trump losers’ (en in Europa tegen alles wat rechts en ‘populistisch’ is), hebben zich aangesloten bij de aanval van het militaire/veiligheidscomplex op Trump. Dat deden ook de hoeren, die beweren de Westerse media te zijn, en Washingtons Europese vazallen. Niet één van hen had voldoende intelligentie om in te zien dat het resultaat van deze aanval op Trump een escalatie van het conflict met Rusland zal zijn – een conflict dat niet in de economische- en veiligheidsbelangen van Europa is.’

Volgende oorlog tegen Venezuela?

De volgende Amerikaanse oorlog die volgens Roberts wordt voorbereid is tegen Venezuela, waar vergelijkbare leugens over worden verteld als destijds over Saddam Hussein, Muammar Gadaffi, Bashar Assad, Servië, Iran, Oekraïne en Rusland. De Westerse presstitutes media schrijven gedwee en onverkort de propaganda die hen door de CIA wordt gevoerd, exact zoals onderzoeksjournalisten (wijlen) Udo Ulfkotte en Seymour Hersh hebben onthuld. Met deze leugens zal het almaar onbenulliger en onverschilliger wordende publiek in Europa en Amerika zich laten overtuigen van de ‘noodzaak’ van de zoveelste staatsgreep, bedoeld om een Amerikaans marionettenregime aan de macht te brengen, waardoor de VS grip krijgt op de oliebronnen van Venezuela.

Roberts denkt dat er na Venezuela nog meer landen in Zuid Amerika het slachtoffer zullen worden, en in het Midden Oosten uiteindelijk ook Syrië en Iran. ‘De eenvoudige oorlogen tegen Irak, Libië en Somalië zullen worden gevolgd door veel gevaarlijkere conflicten met Iran, Rusland en China. Dit is het gevolg van John Brennans overwinning over Trump.’

Volgende escalatie met Rusland is in gang gezet

De volgende escalatie met Rusland is inmiddels in gang gezet. Vicepresident Mike Pence heeft eergisteren in Montenegro allerlei valse beschuldigingen geuit aan het adres van de Russen, bedoeld om het land angst aan te jagen en zich te laten aansluiten bij de NAVO. Daarnaast zijn er berichten dat er vanuit het eveneens aan Servië grenzende Macedonië een false-flag operatie op touw wordt gezet met in Servische uniformen gestoken zwaar bewapende Albanese moslims, waarmee een nieuwe illegale NAVO-oorlog tegen Servië moet worden uitgelokt (2).

Roberts besluit: ‘De twee decennia durende opmars van de NAVO naar het oosten, en dat ondanks de belofte van Washington om dat niet te doen, heeft de Russen absoluut geleerd dat geen enkele overeenkomst met Washington kan worden vertrouwd. Dus waarom probeert Rusland het voortdurend eens te worden met Washington?’

Russen zullen niet blijven afwachten

Wellicht is het antwoord dat de Russen sinds de tientallen miljoenen mensen die ze tijdens WO-2 verloren hebben besloten dat als ze door het Westen opnieuw in een hoek worden gedrongen, niet zullen blijven afwachten, maar als eersten keihard zullen toeslaan – precies waar president Vladimir Putin enige jaren geleden letterlijk voor waarschuwde. Dit is echter niet iets wat de Russen graag willen – integendeel.

Het betekent wel dat als de agressieve oorlogskoers van Washington, Brussel, Berlijn en ook Den Haag niet heel snel wordt omgegooid, het vrijwel niet meer te vermijden is dat de Derde Wereldoorlog voor de meeste mensen volslagen onverwacht zal uitbreken, waardoor ons land en werelddeel in één grote rokende asvlakte dreigt te worden veranderd.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Anonymous
(3) Afbeelding: Renegade Tribune (‘no copyright – republishing or sharing invited’)


Zie ook o.a.:

31-07: ‘Nieuwe sancties tegen Rusland net zo crimineel als Hitlers leugen over Poolse inval in 1939’
30-05: De instorting van Frankrijk: Wordt Macron door globalisten gebruikt voor oorlog tegen Rusland?
13-05: ‘Rusland en China overtuigd dat VS kernaanval voorbereidt’
16-01: ‘NAVO op dit moment weerloos tegen Russisch elektronisch wapen’
13-01: Oud vicepresident OVSE: (‘Burgers Europa en Rusland willen vrede, maar gevestigde orde wil oorlog’)
09-01: Tegen Rusland: Massa’s Amerikaanse tanks komen in Duitsland aan; Stealth raketten voor Polen (/ Nieuwste stealth raketten kunnen worden gebruikt voor ‘first strike’ op Rusland – Grootste troepenverplaatsingen in Duitsland sinds einde Koude Oorlog – Donald Trump: Alleen idioten willen oorlog met Rusland)

2016:
12-11: Vindt de gevestigde orde het  blanke Trump tuig’ gevaarlijker dan Hillary’s kernoorlog?
08-11: ‘300.000 NAVO militairen over 2 maanden klaar voor aanval op Rusland’ (/ Flashback: Hoge topmilitairen en (oud) politici die het afgelopen jaar waarschuwden voor een aanstaande (kern)oorlog tegen Rusland
05-10: Amerikaanse generaal dreigt Rusland met totale vernietiging
04-10: 40 miljoen Russen oefenen deze week op kernoorlog met het Westen  

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Pagina12
Willy op 05-08-2017 14:51

Hij is op vakantie vertrokken de president van de VS. Dat de VS overal in deze wereld conflicten in de hand werkt is een feit had om een voorbeeld te noemen te had te toenmalige president Obama sneller opgetreden in het M.O. dan had Isis zich nooit zo kunnen ontwikkelen. De veiligheidsdiensten van de VS controleren de wereldpolitiek en benoeme mensen en zetten ze door of niet met geweld terug van af. Trump wil goede relaties met Poetin maar het wordt hem onmogelijk gemaakt door de veiligheidsdiensten die zich nog altijd in een koude oorlog wanen met Rusland. Of er een derde wereldoorlog van komt is koffiedik kijken zelfs Noord-Korea begrijpt dat bij een eventueel conflict geen winnaars zullen zijn !! Shalom

Singleman op 05-08-2017 15:44

Ik bemoei me niet met Amerika, ik wil ook niet dat andere politiekers van andere landen zich met "mijn land" bemoeien, ik wil ook niet dat het leger van "mijn" land misbruikt wordt voor globalistische politiek. Ik ben tegen globalisme & tegen moslims die hier komen binnendringen. Trump heeft volgens mij maar 1 goed punt, anti-islam, als dat alléén maar was om president te kunnen worden, had hij beter gewoon genoten van zijn gezin & rijkdom. https://www.youtube.com/watch?v=TCcHYtDrk3Q

Rom op 05-08-2017 16:18

Welke rol zal het pausdom nog gaan spelen in de flank gedekt door EEG?

De meeste leidnggevende politieke leiders zijn.....?Vrijmetselaars!!

Ook de huidige paus.

Zal hij een valse vrede brengen,waarin alle godsdiensten zijn vertegenwoordigd?Maar de oppermacht is dan wel in handen van.....................?Der falsch!

ohje op 05-08-2017 16:52

Ze doen maar,rampen gebeuren altijd ,ook oorlogen zijn van alen tijden vraag is altijd wanneer.

Een ander geluid op 05-08-2017 17:12

Paul Craig Roberts hoort in hetzelfde rijtje thuis als Dries van Agt en Gretta Duisenberg als criticaster van Israël en warm supporter van de "palestijnen" (beter gezegd Arabieren/Jordaniërs Westoever). Deze onheilsprofeet is zelf ook een prominent lid van liberaal progressief links en ziet overal complotten en false flags.

Quote van dit artikel:

Vicepresident Mike Pence heeft eergisteren in Montenegro allerlei valse beschuldigingen geuit aan het adres van de Russen, bedoeld om het land angst aan te jagen en zich te laten aansluiten bij de NAVO.

Klinkklare onzin. Montenegro is sinds 05-06-2017 Navo-lid. Er is dus géén bangmakerij van Mike Pence meer voor nodig om dit land in de armen van de Navo te drijven. 

Macedonië heeft al sings 1999 aspiraties om Navo lid te worden. In dat jaar sloot men zich aan bij het Navo "Membership Action Plan", een opstapje naar volledig lidmaatschap. Enige reden dat Macedonië nog geen Navo-lid is, is het veto van Griekenland in 2008. Griekenland vindt dat Macedonië een naam moet voeren die niet zoveel lijkt op die van de Griekse regio Macedonië. Zodra de Grieken en de Macedoniërs een compromis bereiken, sluit Macedoninië zich snel aan bij de Navo. Dan komt Paul Craig Roberts weer met het volgende alarmerende artikel over de opmaat naar WO III. Ach ja, een pensionado met meer tijd dan visie en realisme......

Venezuela:

Fijn, dat dictator Maduro nog een supporter heeft in de vorm van Paul Craig Roberts. Vriend en vijand zijn het erover eens dat Maduro een redelijk welvarend land verandert heeft in een enorme puinhoop met een schrijnende armoede. Voor de dagelijkse boodschappen staat iedereen de hele dag in de rij in de hoop dat de winkel nog niet leeg is, eer zijzelf aan de beurt zijn..........

Een land dat bewezen oliereserves heeft, die groter zijn dan die van Saoedi-Arabië. Inmiddels heeft Maduro met zijn economische wanbeleid in negatieve zin het Zimbabwe van Robert Mugabe ingehaald. Momenteel heeft Venezuela een hyperinflatie van 741% (februari 2017). De Venezolanen vluchten massaal naar de buurlanden en iedere dag vallen er doden bij de mensen die protesteren. Inmiddels ruim 115 doden en 1900 gewonden. Vreemd dat Paul Craig Roberts betreffende Venezuela zijn vinger nog niet op de zere economische plek heeft gelegd. De man was staatssecretaris "Treasury for Economic Policy" in de regering Reagan en is van huis uit econoom. Ondanks het feit, dat hij iets van economie moet snappen, nog geen woord over economische brokkenpiloot Maduro. Zal wel niet zijn plaatje passen.........

De mensen die protesteren moeten het doen zonder Otpor. Ook Soros hoeft géén geld uit te delen om de lange rijen en de onvrede te veinzen. Nee, de ellende zit diep en is echt. Het is ook niet te verwachten dat Trump troepen stuurt om Maduro af te zetten. De Venezolanen zullen het zelf moeten doen.

Europa:

Verder dat eeuwige gezeur van Paul Craig Roberts over de toezegging aan Gorbatsjov om Navo en EU niet naar het oosten uit te breiden. We zijn nu inmiddels 28 jaar verder sinds die vage belofte. Dat zie je vaker bij de oudjes, die het steeds over vroeger hebben. Obama heeft beloofd om de Guantanamo-gevangenis te sluiten. Die is ook nog steeds operationeel. Bij het uiteenvallen van de USSR hebben Rusland en Oekraïne een akkoord gesloten over de USSR-boedelscheiding; Oekraïne zou alle kernwapens op haar grondgebied overdragen aan Rusland, in ruil daarvoor heeft Rusland de grenzen van Oekraïne erkent en onaantastbaar verklaard. Nou, dat ligt momenteel ook wat anders in Moskou.

Blijkbaar is het Paul Craig Roberts ontgaan dat in Bhutan de soldaten van de kernmachten India en China lijnrecht tegenover elkaar staan en dat China inmiddels met een oorlog gedreigd heeft. Misschien een beetje zuur voor hem dat hij daar zijn vaderland niet de schuld van kan geven................

Het wachten blijft op de overstap van Paul Craig Roberts en Al Gore naar Hollywood. Daar zit men verlegen op draaiboeken voor rampenfilms. Dus beide heren kunnen zo aan de slag. 

SEO op 05-08-2017 17:22

Putin (https://youtu.be/u3d_yxJhmjk) en Trump zijn Christenen en dus moeten ze weg van de boze. Niet-Christenen hebben zich, bewust en onbewust, gemaakt tot gewillige vazallen van de boze. Beloning is macht, geld en lust. Maar wat na dit leven? Brrrrr.

Qvic op 05-08-2017 17:29

De westerse arrogantie is ten top, zij denken enkel dat zij alleen de wijsheid impact hebben. Met Nederland voor op, want de gewone bevolking wordt in alles betutteld als of niemand meer zelf iets mag beslissen in zijn eigen leven. Alles wordt voor gekauwd hoe hij of zij moet leven en gehoorzamen aan de heersende politiek. Dit is geen echt vrij leven, dit voelt aan als een open dwanginrichting, wat we in de wandelgangen een lidstaat van de EU noemen. Met list, fraude en bedrog worden alle verkiezingsuitslagen gemanipuleerd, zodat het net lijkt als of de heersende politieke partijen telkens winnen door de keuze van het gewone volk. Zodat het gewone volk niet in opstand komt tegen deze corrupte machtselite groep. Zij wanen zich boven elke wet, want alleen de gewone bevolking moeten gehoorzamen aan hun wetten en regeltjes, die zij zelf uit de duim gezogen hebben. Zij staan het verst vandaan van de echte realiteit en wanen in hun utopia, waar alleen zij tot de goden bevorderd zijn. Doordat zij zich zelf tot GOD hebben verklaard, denken dat zij onaantastbaar zijn en onoverwinnelijk en dat iedereen voor hen moet buigen goedschiks of kwaadschiks. Maar als zij door hun blinde grootheidswaanzin met gelijke munt terug betaald krijgen, kruipen zij in hun slachtofferrol en vinden zij zich zelf zielig en moeten door andere geholpen worden. Door nu landen zoals Rusland, Iran, China en Noord Korea te bestempelen als kwaadaardige en agressieve landen door middel van gemanipuleerde eenzijdige media, om de gewone bevolking op te zetten en op te hitsen tegen deze landen, zodat de machtelite het gerechtvaardigd vinden om deze landen de oorlog te verklaren en dat het gewone volk hierdoor niet in opstand komt. Dit fenomeen zien we terug bij de moslims, maar ook bij alle linkse en liberale (politieke) groeperingen. Zonder het gewone volk kunnen zij niets, daarom wordt het gewone volk zo gemanipuleerd dat en gemonitord dat het gewone volk zich laat leiden door hen als gehoorzame zombies. De babyboomers generatie is het gevaarlijkste voor hen, want daar zit nog de meeste kennis en kunde en dat is een van de redenen dat deze generatie langer moet doorwerken voor dat zij met pensioen mogen. Want als je niet meer behoeft te werken, gaat iedereen min of meer over zijn leven nadenken en dat is het laatste wat de machtselite willen. Want dan doorprikken de babyboomers generatie alle leugens die nu verkondigd worden door de machtselite. Doordat de geschiedenis zo gemanipuleerd en verdraaid worden door de machtselite dat hun leugens als waarheden worden aangenomen door de jongere generaties. De achillespees van het huidige leven op aarde is de elektriciteit, zonder elektriciteit ligt alles plat in de wereld. Zonder elektriciteit komt er geen druppel olie of gas meer naar boven en zonder olie of gas stopt letterlijk alles in de economie zoals we het kennen. De oude kennis van voor het olie tijdperk kennen eigenlijk alleen nog de babyboomers generatie.

Tom Hendrix op 05-08-2017 18:03

@Qvic: 17.29. uur. Schitterend verwoord door U Qvic. Ik had het niet kunnen verbeteren, bravo!

Marinus Ferdinand op 05-08-2017 18:11

@Singleman

We leven in de 21ste eeuw. Nederland kan niet leven als een eiland.

Anna op 05-08-2017 18:30

Een ander geluid 17.12 uur

Uw stuk is een " goed ander geluid" !!

Een ander geluid op 05-08-2017 18:58

Qvic op 05-08-2017 17:29

De babyboomers generatie is het gevaarlijkste voor hen, want daar zit nog de meeste kennis en kunde en dat is een van de redenen dat deze generatie langer moet doorwerken voor dat zij met pensioen mogen.

Het is grootse deel van de babyboomers (geboren 1945-1955) is al met (vroeg)pensioen. Het is bij uitstek, dé generatie die het meeste geprofiteerd heeft van de ruime voorzieningen die Nederland had ten tijde van de welvaartsstaat. De bovenmodale babyboomers konden ook nog eens fiscaal zeer gunstig een riant vroegpensioen bij elkaar sparen. Mooie aftrekpost bij de jaarlijkse belastingopgave en nu komen al die koopsompolissen vrij. 

Daarnaast vergeet u dat de huidige machtselite voor een groot deel nog bestaat uit babyboomers, die overal aan de touwtjes trekken. Ook staat u er niet bij stil dat het juist de generatie van de babyboombestuurders is geweest, die het tafelzilver van Nederland verpatst hebben om het volk brood en spelen te bieden. Een aantal voorbeelden; babyboomers Lubbers en Kok hebben de aardgasbaten er doorgejaagd aan linkse hobby's en riante sociale uitkeringen. Zij hadden ook naar Noors voorbeeld een financieel fonds kunnen opbouwen voor de toekomst. Een reservering voor de vergrijzing. En dat was nog niet genoeg. Nog even de pensioenkas van het ABP geplunderd voor € 30 miljard door Lubbers. Het duo Duisenberg en Kok hebben 1100 ton NL goud verkocht aan China voor een afbraakprijs. En aan deze generatie hebben we het ruimhartige NL toelatingsbeleid voor migranten te danken. Dan weet u tenminste waar al het geld aan opgemaakt is.

De huidige situatie hebben we dus voor een groot deel te "danken" aan de babyboomers.

Want dan doorprikken de babyboomers generatie alle leugens die nu verkondigd worden door de machtselite

De babyboomers generatie heeft weinig doorgeprikt en veel opgemaakt. Dat verwijt kan gemaakt worden aan de bestuurders van de babyboomgeneratie én de hardwerkende babyboomers die op hen gestemd hebben. Weliswaar te goeder trouw, maar helaas te naïef. U weet wel : Peace man. 

Tom op 05-08-2017 19:31

Qvic op 05-08-2017 17:29

Goed beschreven stukje tekst, dit is/komt helaas akelig in de buurt van hoe hef vandaag de dag uitziet.

Hubo op 05-08-2017 19:46

Ik onderschrijf niet alle details,maar ben het er in hoofdlijnen wel mee eens en heb er verder niets aan toe te voegen.

Maitreya op 05-08-2017 20:29

Noord-Koreaanse kernraketten kunnen inmiddels het Amerikaanse continent bereiken wordt door meerdere bronnen gesteld. Bid tot God. De tijden zijn zeer bijzonder, en de duivel is dag en nacht bezig. Hij gebruikt daarbij de meest platte, simpele en ogenschijnlijk sympathieke mensen die dubbelzinnig genoeg zijn. Zoek het niet te ver. Veel vrouwen, die hebben vaak meer afgunst.

Singleman op 05-08-2017 20:32

Marinus, Nederland leeft niet, wij leven....

Een ander geluid op 05-08-2017 20:34

Anna op 05-08-2017 18:30

Dank u.

Uw reacties lees ik ook altijd graag !!!

Groet

Marinus Ferdinand op 05-08-2017 21:12

@Een ander geluid

De verwijten die u die babyboomers maakt begrijp ik. Ik ben overigens geen babyboomer. De babyboomers hebben alle normen "over boord gegooid", er op los geleefd in de jaren zestig tijdens hun jeugd, en zijn net met pensioen nu het moeilijk wordt en hebben dus een leven lang in welvaart geleefd. Bovendien spaarden ze niet en hebben geen vermogen opgebouwd voor hun kinderen. Alleen maar tradities afgebroken en geconsumeerd. De verwende generatie?

Ik herinner me een discussie tijdens Buitenhof met Leon de Winter en nog een man, die beiden in 1953 zijn geboren. Leon de Winter zei, overigens ten dele terecht: "wij moesten wel in opstand komen tijdens onze jeugd en de grenzen oiprekken, want de oude cultuur zat vast en je "mocht niks"". Daarop gaf de andere man als antwoord: "Dat is wel zo Leon, maar wij hebben grenzen verwijderd, maar hebben ons nooit afgevraagd hoe ver dat strekte, en of er toch ergens een grens moest zijn". Dat vond ik een uitstekend antwoord.

Het einde van wat ik het "grenzeloze tijdperk" noem, was m.i. eigenlijk al met 9/11. Trump is er m.i. ook een symbool van. Het is afgelopen met de grenzeloze generatie die zich alles kon permitteren, en... die inderdaad net met pensioen is. Ze hebben geluk gehad! En ze hebben ook nog even onder het mom van hoge, humane maatstaven, de grenzen wagenwijd open gezet voor de islam, en voelen zich "Gutmensch".... 

En mensen die over grenzen willen nadenken dan? Die noemen ze fascisten!

Marinus Ferdinand op 05-08-2017 22:06

@Singleman

Haha... uw leraar Nederlands zou heel trots op u zijn!

emile op 05-08-2017 22:39

De eerste bom zal op vliegbasis Volkel vallen. Vanwege de daar gestationeerde nucleaire wapens, zoals bevestigt door een ex- CDA politicus en vanwege de impact van de nucleaire fall out op het zowat enige productieve land in Europa Duitsland

cefas op 05-08-2017 23:31

@ Qvic,

Bravo, zo is het.

Marinus Ferdinand op 05-08-2017 23:32

@Emile

Had die ex-CDA politicus nooit mogen zeggen!

Marinus Ferdinand op 05-08-2017 23:34

@Een ander geluid.

Dries van Agt was een goed premier. Hij had zich vroeger niet bezig gehouden met het lot van de Palestijnen, en deed dat later wel. En toen... sloeg hij ineens door. Reden? Aandacht nodig.

Singleman op 06-08-2017 01:02

Marinus, “Ben een eiland voor jezelf..."

Lodewijk op 06-08-2017 01:16

Intussen publiceert Joop.nl weer een artiekel dat bedoeld is om de lezer in te laten stemmen met de dodelijke wapens leveranties van de VS aan Poroshenko en meer Amerikaanse inmenging in Oekraïne:

"Speciaal Amerikaans gezant biedt hoop voor Donbas-conflict"  https://joop.vara.nl/opinies/hoop-donbas-conflict

Slechte enkelen zijn daar goed op de hoogte van hoe het echt zit, de rest weet niet beter dan wat de gevestigde massa media hebben verspreid aan oorlogspropaganda tegen de etnisch-Russen in dat land en uiteraard Rusland, en in het speciaal tegen Poetin. Het ziet er naar uit dat er velen zijn die niet naar de alternatieve nieuwsbronnen kijken. Ze denken dat die toch enkel samensweringstheoriën en fake news voor alu-hoedje dragers publiceren, dus dat willen ze niet zien.

Tom Hendrix op 06-08-2017 08:04

@Een ander geluid: 18.58. uur, op 5/8. Uw opmerkingen over de babyboomgeneratie kan ik deels beamen. Maar niet iedere babyboomer was geïnfecteerd met het hippie en/of het progressieve syndroom. Wat politici betreft, heeft U gelijk, Lubbers (CDA) heeft inderdaad plm. 30 miljard Gulden weggenomen uit de ABP kas, daar is geen cent van terug gekomen. En de salonsocialist Kok, heeft ook de schatkist geplunderd, tijdens de zogenaamde paarse kabinetten.

Verder vind ik de reactie van Qvic geloofwaardig.

Een ander geluid op 06-08-2017 09:42

Marinus Ferdinand op 05-08-2017 21:12

Ik ben het helemaal eens met de strekking van uw reactie.

Leon de Winter zei, overigens ten dele terecht: "wij moesten wel in opstand komen tijdens onze jeugd en de grenzen oiprekken, want de oude cultuur zat vast en je "mocht niks"". Daarop gaf de andere man als antwoord: "Dat is wel zo Leon, maar wij hebben grenzen verwijderd, maar hebben ons nooit afgevraagd hoe ver dat strekte, en of er toch ergens een grens moest zijn". 

De grenzeloze generatie is inderdaad de beste typering voor de babyboomers.

Alle grenzen hebben ze overboord gegooid en met de gevolgen worden vooral de generaties na hen geconfronteerd. Het motto van deze generatie was: "na ons de zondvloed". Op de valreep nog even snel "geachte heer / mevrouw" afgeschaft, dan voelt de 1% die niet goed weet wat ze zijn zich niet zo buitengesloten. 

De grenzeloze pensionado's hieven het glas en deden een plas en de rest van ons kan nu beginnen met puin ruimen. 

Een ander geluid op 06-08-2017 09:44

Qvic op 05-08-2017 17:29

Om misverstanden te voorkomen, wil ik nog benadrukken dat de politici Lubber, Kok en Duisenberg zelf geboren zijn vóór 1945. Zij behoren dus niet tot de babyboomgeneratie, maar waren bestuurders die door de babayboomers op het schild zijn gehesen.

AEO op 06-08-2017 11:23

@Marinus Ferdinand,

Dries van Agt lijkt een hoge opleiding te hebben gehad, maar daar merk ik weinig van. Hij is een antisemiet, en daar begint zijn domheid al zichtbaar te worden. Hij heeft zijn mond vol over het Internationale Recht, maar daar weet hij helemaal niets van. Israël is volgens hem dé grote overtreder van het Internationale Recht, maar óf hij is onnozel en kletst maar gewoon een eind weg, óf hij weet wel van de Conferentie van San Remo, maar veegt de uitkomst willens en wetens onder het tapijt. Tja, dan heb je dus je geweten dichtgeschroeid!

vlokje op 06-08-2017 12:11
Rom op 05-08-2017 16:18

Welke rol zal het pausdom nog gaan spelen in de flank gedekt door EEG?

bij bv een opname (of coming out van marsmannetjes ;-) , yellostone de lucht in, aanvaring met planeet x, bijna alles vernietigende atoom oorlog of wat anders onverklaarbaar,

blijft de paus en zijn kerk (dat is incl. protestanten)wel achter, wat zal de kerk na zo'n evenement klantjes aan trekken. na zo'n event zal de paus wel antwoorden hebben, waarna de 1 wereld religie een feit is.

de schaakstukken zowel politiek als religieus worden op hun plek geschoven, dat "bed" wordt nu opgemaakt, zodat men direkt kan inspelen op een Goddelijke gebeurtenis en er misbruik van gaat maken voor eigen doeleinden

Dewevoga op 06-08-2017 12:20

@Marinus Ferdinand op 05-08-2017 23:34

Driesje kon iedereen onder tafel praten. Niks zeggen maar door praten. Eh het lot van de "Palestijenen" bepalen de "Palestijnen" zelf. Zij zijn zelfs de uitvinders van de vliegtuigkapingen. Zij beginnen iedere keer een intifada. Op dit moment is zelfs weer door een Moord op 2 pilitieagenten en de Moord op 3 burgers dezelde dag nog aangegrepen voor nog meer ellende. En dat door de lievelingetjes van Driesje van de "Heilige Land stichting"

https://www.breakingisraelnews.com/92409/its-about-sovereignty-opinion/?utm_source=Breaking+Israel+News&utm_campaign=96337df456-BIN_oped_8_17&utm_medium=email&utm_term=0_b6d3627f72-96337df456-86779741&mc_cid=96337df456&mc_eid=73d8c8b2f9#LssfEAtc5BjDGWWl.97

Marinus Ferdinand op 06-08-2017 12:47

@Dewevoga

Ik praat de opstelling van Dries van Agt t.a.v. de Palestijnen en hun lot, niet goed. Ik zei alleen dat ik het wel een goede premier vond. 

Niks zeggen maar door praten? Wie nam de verantwoording tijdens de treinkaping in de jaren zeventig, als minister van Justitie? Van Agt. Wie nam de eindverantwoording over de "Drie van Breda " (uiteraard een zeer omsterden beslissing)? Van Agt. Wie liet de Bloemenhoven kliniek sluiten? Van Agt. Dus hij nam wel degelijk verantwoording, of u het met hem eens was of niet.

Ik geef nogmaals aan dat ik denk dat hij door een behoefte aan aandacht trekken, zo enorm doorslaat, als hij het lot van de Palestijenen naar voren brengt.  Dat vind ik inderdaad genant.

Een ander geluid op 06-08-2017 12:51

Tom Hendrix op 06-08-2017 08:04

Dank voor uw reactie. 

Ik realiseer me dat zaken nooit zwart / wit zijn. Echter, om je punt duidelijk te kunnen maken, ontkom je soms niet aan een mate van generaliseren. Het is de trend die je beschrijft en er is altijd een groep die daarvan afwijkt. Vaak kan je terugvallen op de wet van Pareto (de 80/20 regel).

Marinus Ferdinand op 06-08-2017 12:53

@AEO

Van Agt was als ik me niet vergis hoogleraar Strafrecht in Nijmegen, en weet echt wel wat van het Recht. Helaas... ik schreef het al in andere reacties, is hij op oudere leeftijd ineens doorgeslagen....

Albatros op 06-08-2017 12:56

Marinus Ferdinand op 05-08-2017 23:34

Denkt U? Ik denk meer dat de ware aard van deze man naar boven is gekomen. Het blijven roomsen, zowel Lubbers als van Agt, ook die hanteren het leugentje om bestwil.

Marinus Ferdinand op 06-08-2017 12:56

@Singleman

Laten we deze discussie sluiten, want het gaat natuurlijk nergens over.

P.S. Ik zou toch het woordje "Ben" in uw zin vervangen door "Wees". (Ik kon het toch niet laten).

Met vriendelijke groeten,

Marinus Ferdinand

Wiljo op 06-08-2017 13:37

Wat moet ik eigenlijk van deze site denken ? Enerzijds lijkt het soms alsof het door gelovige mensen wordt geschreven, gelovig in de God van de Bijbel. Anderzijds klinkt er soms zo weinig vertrouwen door in diezelfde God van Israel, bijvoorbeeld in bovenstaand artikel. Beste mensen Hij heeft alles in Zijn hand er is niets wat Hem ontgaat. Vrede, Shalom is niet de afwezigheid van oorlog of geweld maar de aanwezigheid van de Eeuwige Elohim. Als we daar eens mee gaan beginnen om Hem weer te vertrouwen, geloven in Zijn beloften en in geloof te gaan wandelen zoals Hij het van ons vraagt. Daar kan geen wereld leider, BDS beweging, Rutte of roeptoeterend mannetje als van Agt iets tegen beginnen. Shalom

Singleman op 06-08-2017 13:39

Boodschap aan Trump van een remote viewer... https://www.youtube.com/watch?v=X-SyKuOpIAI

Singleman op 06-08-2017 13:47

Google vertaling van de tekst onder de video, ik heb die niet zitten verbeteren... "Oké, ik heb genoeg gehad en dit moet gezegd worden. Amerika is een land dat aan hun eigen kinderen ligt en verbergt het feit dat we leven onder kwade elitefamilies, die meestal zionist zijn en die uw lokale politici / leiders financieren ... Zij beheersen onze geld door middel van de illegale federale reserve / IMF enz., Zij bezitten de media en bijna alles van belang en hebben een monopolie op onze economie ..... en ze spugen in onze"... Originele Engelse tekst voor die wel goed Engels kunnen lezen... "Ok, I have had enough and this must be said...America is a country that lies to their own children and hides the fact we live under evil elite families, who are mostly zionist and who fund your local politicians/leaders...--- geen hoofdletters. Mod. etc., they own the media and almost everything of importance and have a monopoly on our economy..... and they spit in our..."

Singleman op 06-08-2017 13:57

Ik beweer niet dat de man het juist heeft, ik vraag me alléén maar af of hij ook goede punten heeft gescoord? Hij lijkt me nogal links.... Hij staat bekend als een remote viewer, mensen die speciale gaven hebben ontwikkeld, zoals intuitie enzoverders....

Marinus Ferdinand op 06-08-2017 14:07

@Singleman

Soms denk ik wel eens, ik propageer niks, dat er 1 de baas moet zijn in de wereld.... Het zou een harde realiteit zijn, maar misschien is het niet anders.....

Van Mierlo (ex-minister Defensie, Buitenlandse Zaken, D66) zei eens, toen hij in een Europese denktank zat, dat hij geloofde in een vruchtbaar spanningsveld tussen grootmachten. Europa zou dan (onder leidngvan Frankrijk?) een leger moeten hebben, en in een duaal spanningsveld zitten met US. Dat zou vruchtbaar zijn. Interessante these. Afgezien van het feit dat ik Frankrijk niet vertrouw, vrees ik dat 1 politieagent het beste is, en dat is US (en later China?). U ziet het, ik ben in de loop der jaren wat mooie illusies kwijt geraakt... 

Op dit moment zitten US en China m.i. nog in een bilateraal evenwicht. China heeft heel veel geld in US zitten en kan bij opeisen US in 1 keer failliet verklaren, maar  ... dan zijn ze zelf ook kapot....

Rienus op 06-08-2017 14:08

Het idiote van Trump is vooral de illusie te denken dat het militaire complex zich zou laten beteugelen. De laatste 100 jaar heeft dit monster al honderden miljoenen doden op het geweten. Indien Trump er werkelijk in zou zijn geslaagd een vredes president te worden zou hij het gewoon niet na vertellen.

Singleman op 06-08-2017 14:09

Sorry Mod, geen erg in gehad... niet opzettelijk...

Marinus Ferdinand op 06-08-2017 14:11

@Albatros

Interessant wat u zegt. Ik ben zelf RK. RK kunnen goed met macht omgaan en dat is niet altijd een fraaie zaak. 

Macht doet veel met mensen. Ik heb dat zelf in mijn leven vaak meegemaakt en de pijn is groot. Maar waarom? Omdat macht, die niet per definitie fout is, mits goed aangewend, vaak een ego kwestie is, en een te groot ego wijst vaak onderliggend op een tekort aan aandacht. Macht en aanzien camoefleren veel.

Singleman op 06-08-2017 14:13

Marinus, hahaha, okay...

Een ander geluid op 06-08-2017 14:52

Lodewijk op 06-08-2017 01:16

Intussen publiceert Joop.nl weer een artiekel dat bedoeld is om de lezer in te laten stemmen met de dodelijke wapens leveranties van de VS aan Poroshenko en meer Amerikaanse inmenging in Oekraïne

Rond de jaarwisseling heeft Rusland voor € 600 miljoen aan wapens (Mig-29 gevechtsvliegtuigen, pantserwagens enz.) geschonken aan Servië. Cadeautjes voor bij de Kerstboom met de complimenten van Santa Poetin. 

Dit zal uw nieuwsbronnen waarschijnlijk ontgaan zijn. 

Moraal van het verhaal; zowel Rusland als de USA leveren wapens aan hun bondgenoten. 

Anna op 06-08-2017 15:06

Wat ik hier lees over Dries van Agt, sterkt mij in mijn gevoel, dat er hier heel veel reageerders zijn met een goed ontwikkeld rechtvaardigheids gevoel....Complimenten..... !!!

Wat die man doet is ten hemel schrijend. Hij zal,  net als wij allemaal, eenmaal verantwoording moeten doen voor zijn daden......daarom veroordeel ik hem niet maar kunnen we alleen maar voor hem bidden, dat zijn ogen nog eens open zullen gaan...... Zo hij nu tekeer gaat " verwoest" hij al liegend en misleidend heel veel.....

Shalom! Ook voor Dries!!!! 

Singleman op 06-08-2017 16:28

Marinus, dat is dan toch ook een werelddictatuur, tja, veel gelovigen zijn voor een theocratie, dat is dan ook weer een dictatuur onder leiding van Jezus, weet ik vanwaar in naam van God. Niet alle gelovigen, je hebt veel soorten gelovigen, bij de Hindoe is dat dan de almachtige Krishna, of Shiva, of één van de andere goden, bij de moslims is dat Allah de maangod. Veel Indianen zitten te wachten op de terugkomst van hun goden enzoverders, maar we zitten hier maar op een gevangenis planeet waar iedereen gevangen zit een soort systeem.

5318537 op 06-08-2017 16:34
Dewevoga op 06-08-2017 12:20

@Marinus Ferdinand op 05-08-2017 23:34

Driesje kon iedereen onder tafel praten. Niks zeggen maar door praten

Dat is satanskerk techniek.......Die laten hun tegenstander in discussies niet (nooit) uitspreken maar beginnen er meteen doorheen te ratelen,en als CDA,er kunnen ze uren praten maar niets zeggen....Zo ook met een vraag waarop nooit een antwoord wordt gegeven al zou het een simpel ja of nee kunnen zijn....het wordt een heel inhoudsloos verhaal zonder op de inhoud van de vraag in te gaan.

Van Agt hoort tussen zijn geliefde palesteinen om samen aan opbouw te werken (Een wonder in succes omdat beide het beste zijn in sfeer verpesten met hun haat aan o.a.joden)

Zo ook de fanaten (en hun stemvee) die zo graag,,Meer,meer,meer,,willen,naar hun vrienden hun thuisland verhuizen om aldaar het multiculturele succes te vieren.(Bijvoorbeeld Marokko of provincie Utoya in west Saoedi Arabie waar alle islam importeurs thuishoren als land/volksverrader met hun cordon sanitaire)

Tom Hendrix op 06-08-2017 16:47

@Een ander geluid: 12.51. uur. Dank voor uw waardevolle reactie.

Singleman op 06-08-2017 16:51

Juist een ontdekking gedaan op YouTube, de man waar ik het over had was een vriend van Alex Jones! ... https://www.youtube.com/watch?v=FRaFuvGnx6c

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl