Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Rusland roept in september 100.000 soldaten en reservisten op, NAVO zeer bezorgd

Russische aanval doet denken aan tal van voorspellingen van zieners en profetieën over het uitbreken van de Derde Wereldoorlog

 
Militaire parade op het Rode Plein in Moskou (2016). (2)

Rusland heeft in de enclave Kaliningrad tienduizenden reservisten opgeroepen, die in september gaan deelnemen aan de massale militaire oefening ‘Sapad (Westen) 2017’. In totaal worden daar zo’n 100.000 militairen en reservisten bij ingezet. De oefening, die iedere vier jaar plaatsvindt maar nu buitengewoon grootschalig is, lijkt een reactie op de voortgaande agressieve militaire opbouw van de NAVO langs de Russische grenzen. Het Westerse bondgenootschap toont zich op bedrieglijke wijze echter ‘zeer bezorgd’ dat Rusland mogelijk een aanval op Polen of de Baltische staten voorbereidt.

 

De meeste reservisten krijgen hun oproep persoonlijk door beroepssoldaten thuis of per telefoon overhandigd. Sapad 2017 vindt in de tussen Polen en Litouwen ingeklemde Russische enclave Kaliningrad plaats, en daarnaast ook in Wit-Rusland.

De NAVO toont zich zeer bezorgd over de omvang van de oefening, waar allerlei geruchten over worden verspreid, zoals dat Rusland Wit-Rusland zou willen bezetten, of zelfs van plan is om Polen en/of de Baltische staten aan te vallen. (1)

Het is echter de NAVO die al jaren bezig is met een agressieve militaire opbouw richting en langs de grenzen met Rusland. Troepen, tanks, vliegtuigen – het lijkt wel of er een oorlog wordt voorbereid. Het Kremlin heeft daar een tijd lang vergeefs tegen geprotesteerd. Inmiddels lijken de Russische leiders ervan overtuigd dat het Westerse bondgenootschap inderdaad een militaire confrontatie wil uitlokken.

Deze keer meer dan een voorspelling, profetie of complottheorie?

Zoals we eergisteren en de afgelopen jaren al enkele malen eerder schreven is men er op het Duits-Oostenrijkse Hartgeld.com van overtuigd dat er inderdaad een Russische aanval komt, echter niet om ons te vernietigen, maar om ons van de moslims en de EU-elite te redden.

Een complottheorie, maar wel een die wordt ondersteund door een behoorlijk aantal voorspellingen en ‘profetieën’ uit zowel het recente als verdere verleden. Natuurlijk bevinden die zich in hetzelfde ‘vage’ schemergebied waar vooral een hele hoop onzin uit is voortgekomen, zoals recent het alternatieve ‘Maya - einde van de wereld’ op 21 augustus 2017, en dat na het eerdere ‘faaljaar’ 2012.

Desondanks laten de ontwikkelingen in Europa en de wereld zien dat deze complottheorie in het slechtste geval wel eens werkelijkheid kan worden. We zetten puntsgewijs een aantal eerder op deze site besproken voorspellingen op een rijtje:

* Een ex-CIA ‘remote viewing’ team voorspelde o.a. correct de Fukushima kernramp in Japan. Een aantal jaar daarna zou de Derde Wereldoorlog gaan uitbreken met het exploderen van een Noord Koreaanse kernbom (mogelijk op een Amerikaans doelwit in de regio, zoals een vliegdekschip).

* In zijn boek ‘Am Vorabend des Dritten Weltkrieges’ zette Peter Orzechowski de voorspellingen en visioenen van meer dan 500 zieners op een rijtje. Rode draad daarin is dat Europa vlak voor het uitbreken van WO-3 zal worden overspoeld door miljoenen moslimmigranten, waardoor er overal chaos en geweld zal uitbreken, en uiteindelijk burgeroorlogen zullen ontstaan. Op het hoogtepunt van de ellende zal de volgende wereldbrand uitbreken.

* Vooral onder christenen circuleert al enige jaren een (overigens pas in de jaren ’90 boven tafel gekomen ) profetie van een Noorse christin uit de jaren ’60, die correct voorspelde dat haar land rijk zou worden door olie, en dat er een periode van ontspanning tussen Oost en West zou komen, waarna de spanningen uiteindelijk korte tijd weer zouden oplaaien en op WO-3 zouden uitlopen, waarbij Europa vrijwel totaal zal worden verwoest. Ook zij ‘zag’ kort voor dat moment een enorme migrantenstroom die ons werelddeel zal overspoelen.

* De enkele jaren geleden bij een ongeval om het leven gekomen bekende evangelist David Wilkerson kreeg in de jaren ’70 enkele visioenen over de toekomst, waarin hij onder andere de vernietiging van Manhattan en een grote economische instorting zag die zou beginnen in Duitsland, waarna er in het Westen totale paniek zou uitbreken en onze steden zouden worden overspoeld door grof geweld. Dat zou het begin van ‘het einde’ inluiden.

* Zieneres ‘Katharina uit het Ötztal’ (1883-1953) schreef  dat ‘pal voor de Derde Wereldoorlog in korte tijd miljoenen vreemdelingen uit het Oosten en Zuidoosten onze landen zullen overspoelen.’  Een andere ziener, Alois Irlmaier uit Freilassing (1884-1959), zag tevens dat er in Italië ‘een revolutie zal uitbreken. Ik denk dat het een religieuze oorlog is (de islamitische veroveraars tegen de overwegend katholieke Italianen) omdat ze alle geestelijken zullen ombrengen.’

* De in 1991 overleden Griekse orthodoxe priester Paisios ‘profeteerde’ een andere variant. Paisios voorzag in de eindtijd een escalerende oorlog rond Turkije en/of een door Turkije geleide coalitie, dat zowel Rusland, Israël als Griekenland zou aanvallen. De bezetting van Israël zou uiteindelijk uitmonden in WO-3 en ‘Armageddon’.

* De Britse media besteedden begin 2016 aandacht aan de voorspellingen van de in 1996 overleden Bulgaarse zieneres Baba Wanga, die correct 9/11, een kernramp op het noordelijk halfrond (Fukushima) en de oorlog in Syrië zou hebben voorspeld. De oorlog in Syrië zou volgens haar uitmonden in een islamitische aanval met chemische wapens op Europa, waardoor het overgrote deel van de bevolking een gruwelijke dood zal sterven.

* Een kleine 10 jaar geleden haalde de Amerikaanse evangelist en ‘prayer walker’ Henry Gruver het christelijke nieuws met zijn visioenen over een plotselinge Russische-Chinese kernaanval op de Verenigde Staten en Europa.

 

Xander

(1) Uwe Niemeier / Facebook
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons / The Presidential Press and Information Office / Военный парад на Красной площади  / Creative Commons Attribution 4.0 International

 

Zie ook o.a.:

25-08: ‘Westen op rand financiële instorting en uitbreken terreuroorlog’ (‘Russisch leger staat klaar om militair in te grijpen in Europa’)

2016:
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
31-07: ‘Nieuwe sancties tegen Rusland net zo crimineel als Hitlers leugen over Poolse inval in 1939’ (/ Paul Craig Roberts: Er komt een oorlog aan)
30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’
01-07: Hackersgroep Anonymous waarschuwt voor plotselinge Derde Wereldoorlog (/ ‘De strijd zal zeer waarschijnlijk heftig, wreed en snel zijn, en wereldwijd grote verwoestingen aanrichten’)
13-05: ‘Rusland en China overtuigd dat VS kernaanval voorbereidt’ (/ ‘Russen en Chinezen geloven nu dat het een kwestie van zij of wij is’)
26-04: Hoge Britse en Russische officials dreigen elkaar met kernaanval
12-02: Rusland waarschuwt voor wereldoorlog... (/ Oude voorspellingen over aanstaande wereldoorlog en vernietiging Europa in 2016)
08-02: Britse leger oefent op toekomstige oorlog met Rusland in Oost Europa
07-02: Overal voorbereidingen voor grote oorlog in Europa

2015:
27-12: Komt de Apocalyps door zichzelf vervullende profetieën?
23-10: Voorspellingen 500 zieners over massa immigratie, ISIS en Derde Wereldoorlog komen uit
15-10: Islam wil Israël in 2022 vernietigen, 2 jaar na de val van Europa
12-10: (/ Britse ministerie Defensie: Dodelijke confrontatie met Rusland kwestie van tijd’)
11-10: Insiders over migranteninvasie: ‘Europa wordt erger dan Irak’
08-10: Gepakte ISIS strijder heeft kaart met plan voor verovering Berlijn door migranten
01-10:Zo kunnen als vluchtelingen vermomde ISIS-terroristen heel Europa lam leggen
11-07: Pentagon publiceert nieuwe strategie gericht op oorlog met Rusland (/ Amerikanen sturen op nieuwe (wereld)oorlog in Europa aan)
11-06: Het Vierde Keerpunt: Westen op rand van periode vol chaos en geweld
09-05: Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
04-04: Koninklijk Brits Defensie Instituut: NAVO maakt geen schijn van kans tegen Rusland
26-02: Voorspellingen zieners komen uit: Derde Wereldoorlog nabij? (/ Moslims zullen burgeroorlogen in Europa veroorzaken)

2014:
14-10: Nobelprijswinnaar Vrede: NAVO dreigt kernoorlog met Rusland te veroorzaken

31-08: Council Foreign Relations: Crisis met Rusland is schuld van Westen
02-08: Denktank Open Europe: Sancties tegen Rusland lopen op oorlog uit
29-07: Financial Times: Rusland rekent op oorlog in Europa
17-05: Oud-kanselier Schmidt hekelt grootheidswaanzin EU en waarschuwt voor WO-3

2013:
02-05: Zenith 2016: Eindigt historische cyclus met een nieuwe wereldoorlog?

2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende ‘killshot’ zonnevlam nabij

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Bijbels christelijke Geloofsdiscussies beperkt toegestaan.
Reacties

Pagina12
Qromwel op 28-08-2017 12:17

Lodewijk op 28-08-2017 00:02: Volgens mij ligt Rusland nog steeds op dezelfde plek als vanouds. Wat wel opgeschoven is, is de buitengrens van het NATO gebied. Ook een manier om tot elkaar te komen. Misschien bloeit er ooit iets moois op.

Elisabeth-Anna op 28-08-2017 13:13

Er zijn inmiddels veel voorspellingen richting September van dit jaar,een beurscrash,de komst van Niburu,een burgeroorlog-achtig scenario beginnende in Duitsland,een impechment/het afzetten van Trump,een inval-oorlog in Israel,Turkije op oorlogspad,verkiezingen in Duitsland,Noord-Korea die los gaat etc etc.

Ik wacht het maar af en tref,voor zover mogelijk, mijn maatregelen,een gewaarschuwd mens telt altijd voor 2.

GvK op 28-08-2017 13:24

Een ouder artikel maar zeer belangrijk: http://www.danielpipes.org/blog/2005/08/predicting-a-majority-muslim-russia

Meeste Russische militairen zijn moslims en Rusland zal binnenkort ook een islamitisch land worden.

https://defence.pk/pdf/threads/russian-army-to-become-a-muslim-majority-army-by-2015-2020.18530/

rexmundi op 28-08-2017 14:00

NAVO, zeer bezorgt, gut,gut, hoe zou dan nou komen.!!!

Het westen heeft alle verouderde atoomkoppen in de revisie gehaald.

Het heeft 80.000 duizend rambo's naar de voormalige Oostblok landen gestuurd en oefeningen gehouden.

Ze zijn de pakhuizen weer aan het aanvullen in Europa met oorlogsmateriaal.

Ze zijn Macedonië van wapens aan het voorzien.

De situatie is niet zo erg als men het voorstelt, het westen heeft geen schijn van kans, ook het aantal manschappen is nu niet zo belangrijk, het gaat om de slimme wapens die Rusland heeft en de VS geen weet van heeft.

Ook mag men blij zijn dat Rusland zich niet gek laat maken door die oorlogsfanaten in de VS mede de EU.

In de VS en de EU:  de rechter hand weet niet wat de linkerhand doet en dat is het gevaar.

Elisabeth-Anna op 28-08-2017 14:21

https://www.nd.nl/nieuws/actueel/buitenland/iran-bouwt-aan-raketten-in-syrie-en-libanon.2775973.lynkx

Israel bang om aangevallen te worden.

JP op 28-08-2017 14:55

Elisabeth-Anna op 28-08-2017 14:21

Tja, dat kan natuurlijk niet. Het is alleen de Amerikaanse indringers toegestaan om ongevraagd 10 militaire bases in Syrie op te be-zetten. En moord en brand schreeuwd als deze door Turkije verraden worden. Want wie in de Wereld houdt hen tegen te doen wat hen belieft?

Een ander geluid op 28-08-2017 15:22

staedy op 28-08-2017 12:15

Wellicht is het u ontgaan, dat ieder Navo-land zijn troepen binnen het hele verdragsgebied kunnen en mogen stationeren. Daar is alléén overeenstemming voor nodig binnen de Navo. 

Zoals u ziet; daar is over nagedacht !!!

In Polen en Litouwen zijn ze overigens maar wat blij met die Amerikanen. 

Een ander geluid op 28-08-2017 15:45

Dat Rusland een militaire oefening houdt met 100.000 man is niet zo'n punt. Ze doen maar.

Het enige gevaarlijke aan de zaak is, dat de Russische militairen blijkbaar geen gps hebben en/of slecht kaart kunnen lezen. Bij oefeningen langs de grens met Oekraïne kwamen ze in ieder geval geregeld aan de verkeerde kant van de Oekraïnse grens terecht. 

Ook de Zweden en de Finnen deden vergelijkbare ervaringen op in hun territoriale wateren. 

Laten we dus hopen, dat ze bij die oefening hun kaarten niet weer eens ondersteboven houden en daardoor per ongeluk in Polen of de Baltische Staten terecht komen. Dat zou wel eens tot misverstanden kunnen leiden !!!

JP op 28-08-2017 16:00

@Een ander geluid op 28-08-2017 15:22

Dat klinkt nogal triomfantelijk, gatver...

Ike op 28-08-2017 16:41

@Een ander geluid op 28-08 10:30

Helaas is de Neo Con fractie binnen de Deep State wel ongelofelijk oerdom.. Zij gelooft dat een oorlog met een andere grote kernmogendheid wel winbaar is. Daar ligt juist het probleem. De Jack'S Fighters zijn gekocht om de laatste instelbare R61 nucleair bommen onder te hangen. Deze zijn instelbaar qua vernietigingskracht en daarmee effectief een neutronenbom. Deze domme Neo Con's geloven dat een kernoorlog winbaar is met volgens hun in Italie gebouwde JSF's die niet van ellende uit de lucht vallen en niet te lang in de zon kunnen staan en alleen onzichtbaar blijven zonder externe brandstoftanks en zonder externe bewapening en heel veel onderhoud vergen om onzichtbaar te blijven. Een stationering van dee F35's aan de grenzen van Rusland is dus wel een agrresieve daad. Het laten varen van Aegis destroyers in de Zwarte Zee ook. Het is lachwekkend dat deze F35's zichtbaar gemaakt kunnen worden met ouderwetse raderantennes en infrarooddetectoren omdat hun motoren zo heet worden en dat ze chips gebruiken die in China geproduceert worden. Zonder olie, vliegen die krengen ook niet. Ze kunnen ook niet landen op de laatste vliegdekschepen omdat de motoren te veel hitte produceren. Elke oorlog is dus onmogelijk zonder deze rijke Arabische vrienden van Amerika. Ze houden elkaar echter in een wurggreep.

Jouw stelling dat Russische molslimtroepen tegen de NAVO molslimtroepen vechten is lachwekkend. Als er geen dreiging zou ervaren worden vanuit Afghanistan zouden er geen wapens gekocht hoeven te worden en zou de Amerikaanse defensiebegroting teruggeschroeft kunnen worden en zou de Amerikaanse begroting kunnen krimpen. Met de verkoop van wapens stijgt de USD en de door de USD gedekte Euro en de prijs van olie en gas in als wc papier gedrukte USD's die Rusland en China en andere olie en gas staten niet meer willen hebben, omdat het geen waarde heeft.

Het is met namede onderklasse die zich kapotvecht voor de blangen van de elite en voor greencards. Als je dat graag wilt; 'Ga er dan maar voor' ' Vecht jezelf maar dood' tegen mijn waarschuwing in....

Elisabeth-Anna op 28-08-2017 16:43

@JP 28--08-2017

Ik bedoelde met deze link alleen te zeggen dat als Iran daadwerkelijk besluit Israel aan te vallen we  een 3e wereldoorlog ingerommeld worden,niets meer en niets minder!

Ike op 28-08-2017 17:12

@Een ander geluid op 28-08 10:30

Helaas is de Neo Con fractie binnen de Deep State wel ongelofelijk oerdom.. Zij gelooft dat een oorlog met een andere grote kernmogendheid wel winbaar is. Daar ligt juist het probleem. De Jack'S Fighters zijn gekocht om de laatste instelbare R61 nucleair bommen onder te hangen. Deze zijn instelbaar qua vernietigingskracht en daarmee effectief een neutronenbom. Deze domme Neo Con's geloven dat een kernoorlog winbaar is met volgens hun in Italie gebouwde JSF's die niet van ellende uit de lucht vallen en niet te lang in de zon kunnen staan en alleen onzichtbaar blijven zonder externe brandstoftanks en zonder externe bewapening en heel veel onderhoud vergen om onzichtbaar te blijven. Een stationering van dee F35's aan de grenzen van Rusland is dus wel een agrresieve daad. Het laten varen van Aegis destroyers in de Zwarte Zee ook. Het is lachwekkend dat deze F35's zichtbaar gemaakt kunnen worden met ouderwetse radarantennes en infrarooddetectoren omdat hun motoren zo heet worden en dat ze chips gebruiken die in China geproduceert worden. Zonder olie, vliegen die krengen ook niet. Ze kunnen ook niet landen op de laatste vliegdekschepen omdat de motoren te veel hitte produceren. Elke oorlog is dus onmogelijk zonder deze rijke Arabische vrienden van Amerika. Ze houden elkaar echter in een wurggreep.

Jouw stelling dat Russische molslimtroepen tegen de NAVO molslimtroepen vechten is lachwekkend. Als er geen dreiging zou ervaren worden vanuit Afghanistan zouden er geen wapens gekocht hoeven te worden en zou de Amerikaanse defensiebegroting teruggeschroeft kunnen worden en zou de Amerikaanse begroting kunnen krimpen. Met de verkoop van wapens stijgt de USD en de door de USD gedekte Euro en de prijs van olie en gas in als wc papier gedrukte USD's die Rusland en China en andere olie en gas staten niet meer willen hebben, omdat het geen waarde heeft.

Het is met namede onderklasse die zich kapotvecht voor de belangen van de elite en voor greencards. Als je dat graag wilt; 'Ga er dan maar voor' ' Vecht jezelf maar dood' tegen mijn waarschuwing in....

China en Iran zijn geen vrienden, maar Europa neemt wel olie en gas van Iran af en via via neemt ook de VS olie en gas van hen af en bepaalt ook de produktie van Iran de prijs van olie en gas op de wereldmarkt in USD's. Het domme van de Neo Con's is dus dat ze denken dat olie en gas schaars is en moet blijven, omdat de economie moet blijven groeien op basis van deze schaarste. Door de schaarste moeten er oorlogen gevoerd worden en vele mensen gedood worden. Kennelijk wil jij er graag 1 van hen worden. Er zijn alternatieven en de economie kan krimpen en dit hoeft geen probleem te zijn, indien dit gereguleerd gebeurt. Dat is mijn laatste stelling. Google zelf mar voor de bewijzen, omdat deze vele malen zijn gegeven. Ook meerdere malen op Xandernieuws.nl

De Amerikaanse Deep State is verantwoordelijk voor genocide en werkt hierbij samen met de Pakistaanse ISI en ISIS en Al Qaida en de domheidsdiensten van de rijke golfstaten. Als de rijke golfstaten kernwapens willen of hebben is dit mogelijk door hun rijkdom waarbij zij allang de rakketten konden aanschaffen om Iran of Israel te raken en binaire chemische wapens konden gebruiken waarmee ze beide landen konden ontvolken. Door de verhandelbare kennis van Pakistan die verschaft was door Nederland volgens zeggen, hebben deze rijke Golfstaten ook deze kennis allang kunnen kopen, net als het rijke Zuid Afrika (vanwege haar grondstoffen) dit heeft gedaan, naar zeggen van de MSM.

Het grootste gevaar is de domheid van de Neo Con fractie binnen de Deep State die deze controleerd, omdat zij nog steeds de Amerikaanse drukpersen van de USD laat drukken omdat zij geloven dat de economie moet blijven groeien op basis van schaarste aan olie en gas. Denk daarbij aan de getuigenis van Wesley Clark voor de senaatscommissie welke landen door de VS met behulp van de NAVO binnengevallen moesten worden. De nieuwste pagina van het onzinverhaal is de produktie van de langeafstandrakketten door Iran in Syrie en Libanon. Nethanyanu is een volstrekt ongeloofwaardige politicus die telkens binnen dit kader word opgevoerd en de Neo Con's zij zijn partners. Het pad was allang uitgetekend en WWIII word nu al uitgevoerd en de genocides zijn al aan de gang ter voorkoming van de overbevolking die de Neo Con's ervaren. Ik ben tegen genocide en het concept dat er veel te veel mensen aanwezig zijn op de planeet Aarde. Voor WWI dacht men dat er al veel te veel mensen aanwezig waren op Aarde. De inteelt van de Europeesche elite deed er wat aan in samenwerking met de Amerikaanse elite. WWI leide toe tot WWII. .

Ike op 28-08-2017 17:16

@Rexmundi op 28-08 om 14:00

Het is de revisie van de R61 atoombommen die onder de F35's gehangen moeten worden die juist het grootste gevaar zijn. Neo Con's geloven dat de F35 onzichtbaar is voor vijandelijke radar en dat de laatste revisie ht mogelijk maakt deze bommem als neutronenbom te gebruiken. Daardoor geloven de Neo Con's dat het MAD principe niet meer geld en dat een nucleaire overwinning mogelijk is.

Een ander geluid op 28-08-2017 17:17

Ike op 28-08-2017 16:41

Als de neo-cons echt zouden geloven dat een oorlog tegen een andere kernmacht winbaar zou zijn, hadden we hem allang gehad. Ieder jaar dat ze wachten, worden Rusland en China militair sterker. Er is dus (gelukkig) niet zoveel dat pleit voor je redenatie.

Jij zegt:

De Jack'S Fighters zijn gekocht om de laatste instelbare R61 nucleair bommen onder te hangen.

Mijn reactie:

Dat argument (geschikt voor kernwapens) werd ook al gebruikt betreffende de F16. Die dingen vliegen al sinds 1979 en er is nog geen kernbom mee afgeworpen. De aanhangers van het gebroken geweertje halen weer een bijna 40 jaar oud argument uit de mottenballen. 

Je zegt:

Deze domme Neo Con's geloven dat een kernoorlog winbaar is 

Mijn reactie:

Kernoorlog is niet winbaar, maar MAD. Mutual Assured Destruction / Wederzijdse gegarandeerde vernietiging. Daar gaat zeker de JSF geen verandering in brengen. Je beschrijft zelf de nadelen van dit vliegtuig, dus ik snap niet wat je je drukt maakt. Daarnaast staat het de Navo vrij hun materieel waar dan ook binnen het verdragsgebied te stationeren of te laten varen. 

Je zegt:

Jouw stelling dat Russische molslimtroepen tegen de NAVO molslimtroepen vechten is lachwekkend.

Mijn reactie:

Ik snap hem ff niet....... Dat is in ieder geval géén quote van mij ! Kan je hem even uitleggen ??

De Terugkeer op 28-08-2017 17:19

Geachte Mod., dank voor de suggestie! Of het is vaak gewoon zo, dat reageerders zo gedreven zijn, dat ze snel moeten 'vlammen' (de passie), te alhier en daardoor typfoutjes produceren ;-}

Ike op 28-08-2017 18:58

@Een ander geluid op 28-08 2017 17:17

Ik denk dat jij eerder een aanhanger van het gebroken geweertje bent, dan ik. Ik ben fel tegen de aanschaf van slechte wapens die te duur zijn en veel onderhoud kosten en de begroting van de rest van de krijgsmacht onder duk zet. Door de aanschaf van een paar F35's moet er op andere onderdelen bezuinigd worden, terwijl die krengen zelden effectief of oprationeel zullen zijn. Ze zijn nl. alleen van belang bij de inzet tegen een vijand als Rusland of Chine en dan zeer waarschijnlijk een paar uur, voordat er nucleare wapens gebruikt gaan

@Tworden.

Ik ben voor een krijgsmacht zonder F35's, maar met de aanschaf van honderden UAV's en de aanschaf van honderden alternatieven voor de A10 met lage operationele kosten per uur. De onzin die vertegenwoordigers van de regering of de luchtmacht laten horen over het niet meedoen op het hoogte niveau met de VS is precies dat; 'klinklare onzin'. De A10 is 1 van de meest effectieve vliegtuigen en is zelfs beperkt in de inzet door politieke beslissingen. Voor Joegoslavie had het geen GPS en nu heeft het geen Amraam of Sidewinder systemen.

Hetzelfde geld voor de vervanger bij de landmacht van de Leopard II waar ook troepen in vervoert moesten kunnen worden, maar weer geen te groot kanon op is geinstalleerd. Met genoeg geld, zou ik voor de sterkste versie zijn, met het grootste kanon.

Ik ben voor meer militaire slagkracht teegen een zo laag mogelijke prijs. Omdat wij geen beslisrecht hebben over de nukes, wil ik ze niet. Ook niet omdat we zonder JSF's en zonder B61-12's aan elk internationaal conflict mee kunnen doen.

Ik zou voor de vervanging van de HMS Rotterdam en zusterschip zijn door 4 helikopterdekschepen of uitrustingen waarmee we containerschepen om kunnen bouwen tot zwaar bewapende helikopterdekschepen en droneschepen om ze te bewaken en droneduikboten met torpedo's.

Dat er tijdens de Falklandoorlog een containerschip verloren ging, was omdat de marine ze niet optimaal had bewapend en eigenlijk ook niet wilde hebben. Net als de USAF ook geen A10's wilde hebben.

Voor mij klink je vooral als een vertegenwoordig van het MIC of Jack de Vries en Mat Herben.

Er vechten veel Soenitische strijders uit de gevangenissen van SA en de andere Golfstaten tegen Assad en volgens sommigen vechten er veel  Russische moslims in het Russische leger. Naar mijn mening is het eerder zo dat SA Tjetjenen en Uigoeren (uit China) teegen Assad aan de kant van de Westerse ISIS en Al Qaida strijders en de special forces van de NAVO.

De enige effectieve strijders zijn alle special forces van de NAVO en Rusland, Syrie, Iran, Irak Israel en Turkije die er vechten. Alle geronselde terroristen zijn kanonenvoer.

Ik ben blij dat jij ook inziet dat MAD nogsteeds geld. Maar het probleem blijft dat de Neo Con's wel in het concept van een winbare kernoorlog geloven en daar zet Rusland elektronische wapens tegenover en hypersonische rakketen als de Iskander en S400's.

In de Zwarte Zee werd een Aegis destroyer door een oude Russische SU24 met een elektronisch wapen lamgelegd en uitgeschakeld. Een goede reden om niet veel te dure wapens te maken en in te zetten. De evolutie van wapensystemen is sneller en kan nog sneller. We moeten echter ook niet willen dat poliici en domheidsdiensten een oorlog kunnen voeren met heeel weinig personeel en veeel drones en robots. Daarin ben ik het eens met Elon Musk.

Overigens hebben we al vaker een bijna nucleare oorlog gehad door de Neo Con's. Vaak word het echter niet gepubliceeerd. Zoals het bijna raak was bij de oorlog in Joegoslavie. Bij de Yom Kipuroorlog, In Vietnam, Koreaanse oorlog en hoeveel keren sindsdien?

Incidenten met onderzeeers die men kwijt was.... Vliegtuigen die neergehaald werden.... Een MH17... Een passagiersjet met Amerikaanse softwareontwikkelaars in de Pacific....... Als het aan de Neo Con's lag, hadden we allang een MAD oorlog gehad. Gewoon omdat ze geloven in superioriteit, een overwinning en een hemel waarin ze terecht zullen komen.....

@De Terugkeer

Veel typo's komen door het typen op een tablet (bij mij) en het niet willen verliezen van al het andere getypte voordat je het verzend. Het is een nachtmerrie om te reageren via een tablet.

JP op 28-08-2017 19:02

@Elisabeth-Anna op 28-08-2017 16:43

Mijn commentaar was ook geenszins persoonlijk bedoeld, maar in zijn algemeenheid. Met name daar waar "het Westen" denkt zich alles maar te kunnen veroorloven en andere Naties op alles bekritiseerd.

staedy op 28-08-2017 19:07

steady een ander geluid

nagedacht ja , maar niet gezien toch

zoals de meeste mensen vertrek je in uw redeneringen met een "axioma".

wat is en wat gebeurt er in cuba (amerikaanse schuld)

en zuid amerika is een grote brandhaard(omdat noord amerika daar hun gedacht

niet krijgen) ttz. zij denken dat de olie in zuid amerika de eigendom is van

de Rothschids en Rockefellers en Busch ea.

Nadenken is niet genoeg - men dient ook te handelen in denken en of doen

Shalom met veel liefde

Elisabeth-Anna op 28-08-2017 22:13

@JP 19:02

Daar heeft u volledig gelijk.in,het westen denkt zich idd maar alles te kunnen permiteren maar daar doelde ik eigenlijk niet op met mijn linkje,het ging mij meer om de dreiging die we ook vanuit die hoek kunnen verwachten,wij zitten hier in Europa met de nodige ellende en vraagstukken maar aan de andete kant van de wereld gaat het al niet veel beter.

Mvg EA

Een ander geluid op 28-08-2017 22:44

Ike op 28-08-2017 18:58

In een deel van je verlanglijstje kan ik me wel vinden;

A10 warthog, UAV 's, de beste versie Leopard tank met het zwaarste kanon. Wat mij betreft nog wat patriot systemen en een hoop stingers. En een aantal goede MLRS.

Helikopterdekschip ? Dan kunnen ze beter extra Apache helikopters kopen. Ik denk dat NL zich beter kan houden bij geleide wapen fregatten en goede onderzeeërs. 

De Terugkeer op 29-08-2017 03:22

@Ike op 28-08-2017 18:58

Jazeker...daarvoor heb ik er ook 'geen'...

Uiteindelijk kom je toch terecht bij een virtueel toetsenbord voor het apparaatje. 

U heeft een mooi woord geïntroduceerd in uw betoog, namelijk: 'domheidsdiensten'...complimenten, want dit wordt een blijvertje!

Gegroet.

Ike op 29-08-2017 03:38

@Een ander geluid op 28-08-2017 22:44

Leopard tanks zijn achterhaald. Ze konden echter geen Israelische tank kopen die manschappen kon vervoeren. De Bradley van de VS was ook een drama. Daarom kwamen ze uit op de CV90 uit Zweden die volgens tankbemanningen geen tank mag heten, maar meer doet. Alleen nam Nederland een lichtere versie zonder het zwaarste kanon.

Patriots? Waarvoor? Om de Turken te beschermen als ze aanvallen uitvoeren op Syrie? Of neerzetten bij Noord Korea of ergens aan de grens rond Rusland? Daar is het ook weer een veel te duur systeem voor. Je denkt erg traditioneel over wapensystemen die de krijgsmacht al bezit. Nederland bezit nieet eens de nieuwste Patriots en kan ze ook niet telkens hernieuwen. Je hebt dan niks aan dat soort systemen.

Alles wat Apaches kunnen, kan gedaan worden door UAV's en UAV's kunnen langer in de lucht hangen en kunnen met minder brandstof toe. De goede UAV's zijn ook stiller. Goede onderzeers?  Waarvoor? Om ze uit te rusten met kernladingen of special forces aan land te brengen? Dat moeten we niet willen het aan land zetten kan ook m.b.v. drones. Verder worden alle taken van onze onderzeeers vervangen door onderwaterdrones, die daarnaast ook nog eens worden gebruikt om zeemijnen op te ruimen.

Ik weet ook niet wat je met de klassieke geleide wapenfregatten moet doen. Kruisraketten erop installeren of Persings? Krijgen we weer het probleem met mogelijke nucleare ladingen. Vanaf fregatten de kust bestoken? Dit kan ook vanaf kleinere schepen. Of kunnen wij niet wat de Russen kunnen bouwen? Kleinere schepen die langs de kust of bij een groot schip mee kunnen varen en dan over grote afstand andere doelen bestoken. Er is weinig noodzaak voor grote helikopters op fregatten. Dit kan opgelost worden met quadcopter drones. Iedereen wil alles groter, maar er is veel minder noodzaak om alles groot te hebben. Als je dan toch een paar grote schepen wilt hebben, moet je denken aan bevoorradingsschepen als de Australische CAT's en niet de Amerikaanse kopieen, die slechter zijn. Er is geen reden waarom je niet zoiets met juiste materialen kan bouwen in Nederland op een romp uit Zuid Korea of Australie of een duurdere romp uit Nederland.

De A10 Warthog is goed en heeeft officieel een pakket dat geupdate is tot 2040. Maar de USAF wil ze niet en wil ze ook niet verkopen aan hun bondgenoten. Ze worden niet meer geproduceerd een er is nu een competitie aan de gang voor een opvolger waar bij weer buitenlandse aanbieders worden vermeden in de VS en dan gaat het weer om eeen Beachcraft, Een Textron Scorpion en een samenwerkingsverband met de produktie van de A29 Super Tucano van et Braziliaanse Embraer word gemeden als de pest. Niet vanwege de prestaties, maar omdat het zo weinig Amerikaans is. Terwijl dit vliegtuig door de CIA, special forces en huurlingen word gebruikt in conflicten en ze er heel blij mee zijn, vanwege de lage operationele kosten en omdat alles er onder gehangen kan worden inclusief JDAM's.

Maar ja zelf turboprop's zijn erg impopulair bij piloten, omdat ze liever in eeen raceauto willen vliegen en even een pakketje willen bezorgen , dan dat ze doen wat ze moeten doen en dat is ondersteuning bieden voor grondsoldaten. Een super Tucano kan ook in Nederland gebouwd worden met de beste materialen van Akzo Nobel en DSM (radarabsoberende verfen en kunstofmaterialen die licht zijn en kogels kunnen weren).

Je geeft precies het grote probleem  aan met onze krijgsmacht. Iedereen denkt te klassiek en lobbygroepen hebben een te grote invloed.

Luchtdoelrakketten kunnen kleiner gemaakt worden en snelvuurkannonen kunnen ook kleiner onder een gevechtsvliegtuig gehangen worden. Maar als men kiest wil men alleen maar groter. Het is dan ook niet gek dat er bij de VS C130 Hercules vliegtuigen zijn met een Houwitzer die uit een deur schiet. De C5 Galaxy is allang uit produktie, maar men weil het nogsteeds weer in produktie brengen voor een nieuwe oorlog tegen China of Rusland. De B1 en B2's waren slecht en er zijn veel minder geproduceerd van door budgetproblemen en omdat de vliegtuigen tegenvielen. De B52 vliegt nogsteeds en is niks dan een grote ordinaire bommenwerper die een squadron nodig heeft om het te beschermen. Verder zijn alle vervangingen daarvan door bijvoorbeeld militaire versies van Boeing 747's die meer kruisrakketten kon vervoeren neergesabeld. De Awacs die ook boven Limburg vlogen waren gebasseerd op een erg oude Boeing.  Maar dat was allemaal geen probleem voor luchtmachten omdat de Russen met hun oude Bear props vlogen. Die oude Amerikaanse bakken maakten echter een enorme herrie. 

En Nederland? Die moet zoveel mogelijk Amerikaans voor tegenorders kopen en af en toe wat Europees om andere EU lidstaten bevriend te houden. Er word gewoon nauwelijks gelet op prijs prestatie verhoudingen en militaire effectievieteit. 

Als ik F35's kan neerhalen met projectielen die ik kon afschieten met een kleiduiven werper, kocht ik zulke goedkope systemen ipv een jet die 200 miljoen USD kost. Ik zeg dit omdat alle Amerikaanse jets uit de lucht vallen als er een steentje in de motor komt.

De Britten kwamen heel ver tijdens WWII zonder de Amerikanen door hun goedkope uitvindingen en wapensystemen. Later leverden de Amerikanen alle wapens op krediet die de Britten decenia hebben moeten afbetalen. De Mosquito was een prachtig voorbeeld van een goedkoop vliegtuig dat veel beter presteerde dan verwacht en dat niet van duur metaal was. Met de huidige technieken kunnen we propvliegtuigen bouwen die bijna de geluidsbariere halen en waarbij we de motor in een ander stadium kunnen vervangen door een elektrische, maar dat is te onconventioneel. Men wil dit soort vernieuwingen niet......

Een ander geluid op 29-08-2017 15:04

Ike op 29-08-2017 03:38

De primaire taak van het NL leger is om NL te beschermen en het Navo verdragsgebied. Daarop dienen leger en materieel te worden afgestemd. Dus NL moet zich voorbereiden op een groot militair conflict in Europa, ook als dat er (hopelijk) nooit komt. 

Wat mij betreft dient er uiterst kritisch naar missies buiten het Navo gebied gekeken te worden. Die sukkels in Den Haag springen nogal snel in de houding als de USA of Frankrijk (Mali) aan de deur kloppen. Wat mij betreft had Frankrijk betreffende Mali heel diep door het stof gemoeten. Dieper dan diep i.v.m. "het verraad van Srebrenica".

Volgens mij worden alle export CV 90 uitgerust met 30 mm kanon. Alleen Zweden zelf heeft 40mm. Volgens internet heeft NL een 35/50 mm kanon en zou de NL CV90 met kleine wijzigingen aangepast kunnen worden naar 50 mm..... Even los van het prijskaartje schijnt de Duitse Puma momenteel het beste infanteriegevechtsvoertuig te zijn.

De tank is nog lang niet afgeschreven. Dat wordt bij ieder groot conflicht weer bewezen. Leopard 2A7 is momenteel de beste main battle tank ! Ook onderzeeërs zijn nog steeds van onschabare waarde. De huidige NL onderzeeërs kunnen in relatief ondiepe wateren opereren en varen waar de onderzeeërs van de USA, UK, Frankrijk enz. te groot voor zijn !

Natuurlijk moet je meegaan met nieuwe techniek / ontwikkelingen, maar robots, UAV's, (onderwater) drones zijn nog lang niet uitontwikkeld. Dus niet te snel de oude systemen bij het grof vuil !!! Mede gezien de waarde van het "afgeschreven oudje" A10 Warthog.

Als ik jou was, zou ik me niet teveel blindstaren op systemen die naast conventionele lading ook uitgerust kunnen worden met kernwapens. Dat het kan, wil niet zeggen dat het ook gebeurt. NL heeft over kernwapens toch géén beslissingsbevoegdheid. Dus zolang een land géén kernwapens tegen NL inzet, zal NL nooit als eerste kernwapens inzetten. Maar wat mij betreft moet iedere aanval met kernwapens op NL met gelijke munt terug betaald worden !!! Ik ben niet zo van het principe van de andere wang.... Een lichte overkill zit meer in mijn DNA. 

Principieel systemen uitsluiten, die geschikt zijn voor kernwapens is alleen een optie als het alternatief conventioneel beter zou zijn. Met beter bedoel ik de effektieve slagkracht en niet de moreel-ethische kant van de zaak. Vanuit het laatstgenoemde aspect schijnt de NL soldaat niet meer getraind te worden in bajonetgevechten. Dat vind "Den Haag" niet humaan.............

Robie op 29-08-2017 17:04

Vandaar dat vorig jaar er een wing van black hawk helikopter in Polen bij een dorp vroegen waar ze waren,toen ze in Litouwen op oefening waren.!!

deze staten werden rond 1991 onafhankelijk,rond 2005 werden ze lid van de NAVO,dus als Rusland zo een bedreiging is /was waarom hebben zijn ze toen al niet naar binnen gegaan ??
Voor Rusland is dat een klusje van 24 uur en die landen zijn onder de voet gelopen.
Dit is allemaal onzin wat je verkocht wordt door die,die willen dat je het gelooft.
Oost-Europa is helemaal niet blij met de NAVO.
Of het zal ze worst zijn of ze willen niet,nooit is er geen enkele dreiging geweest vanuit Rusland,ook zijn ze er niet bang voor.
en wederom is dit allemaal geblaat wat geen enkele grondslag heeft.
Als VS zou ik me eerder druk maken waarom die Noord-Koreaanse raket niet is neergehaald door dat AGIS Systeem van ze.
wat mij doet vermoeden dat dit systeem totaal niet werkt,een raket wat op 2700 meter hoogte over komt en makkelijk een kernwapen zou kunnen hebben,vliegt ongehinderd over Japan.
en het is trouwens de NAVO die vaker de lijn met zweden/Finland over komt.
mand geleden nog,maar ipv van dit te melden zeggen ze
 "dit versterkt de noodzaak voor verdere samenwerking en integratie met de NAVO"
(alsof we zo dom zijn dat we het niet snappen)
Russen kijken heel goed uit omdat ze weten dat elk iets meteen door de propagandamachine 3x zo dik wordt uitgestreken.
Ps
Nederlands leger zou niet eens ISIS kunnen verslaan als het erop aan komt,zijn er alleen voor om te zorgen dat de Kon. Familie weg komt en dan inpakken die handel.
Ike op 29-08-2017 18:14

@Een ander geluid op 29-08 15:04

Ik ben het fundamenteel oneens met je dat de NAVO een verdedigingsorganisatie is. Het is een aanvalsorganisatie. Een klassieke kaart is de kaart met alle NAVO basis. Kijk en zie hoe Rusland de NAVO heeft omsingeld. LOL

Ik ben het behoorlijk eens met Robie dat Rusland de frontlanden van de NAVO met gemak onder de voet kan lopen. Dit was al zo toen Oost Duitsland nog behoorde tot het Warschaupact. Soldaten in Seedorf hoopten dat een conflict uitbrak als zij op vakantie waren en anders zouden zij zich melden bij de bunkers of maken dat ze wegkwamen. Omdat ze geen enkele kans maakten.

Officieel vallen de phosfor granaten die worden gebruikt niet onder chemische wapens omdat ze gebruikt worden als doelmarkering. De verarmd uranium granaten van de A10 zijn ook geen kernwapens of chemische wapens. Echter in de praktijk zijn vele malen de phosforgranaten afgeschoten op mensen, soldaten of burgers. De A10 granaten van het boordkanon hebben zowel bij de gealieerden in Irak als de Iraakse soldaten kanker veroorzaakt, door de straling.Je probeert ons een hoop wijs te maken, maar het is alsof ik alleen persberichten van je lees.

Het voorbereiden op een enkel groot conflict is belachelijk, zeker als het bijna nooit voorkomt en dan binnen 24 uur de wereld heeft beeindigd. Het is dan veel belangrijker om jezelf voor te bereiden op de vele kleinere conflicten waar je meevecht.

De Nederlandse onderzeeers kunnen inderdaad in ondiep water opereren waar grote onderzeeers dit niet kunnen. Maar daarom hebben die landen meer onderwatermaterieel waarmee Seals tot aan de kust kunnen komen. In Nederland willen ze dan wer grotere onderzeeers, zodat ze meer taken kunnen uitvoeren en dan ook weer drones nodig hebben. Sla gewoon de onderzeeers over en gebruik kanoneerboten met drones en rakketten zoals Rusland gebruikt heeft in Syrie. Ze schoten rakketten af van snelle kanoneerboten uit de Kaspische Zee op doelen n Irak en Syrie. Daat schrokken de Amerikanen van en bleven daarna op een afstand met hun vliegdekschepen en helikoptercariers.

Ik zie jou meer als iemand die voor dubbeldekker vliegtuigen was voor het begin van WWII. We moeten ons voorbereiden op een volgend conflict en niet laten zien dat we het laatste conflict nog een keeer over kunnen doen. Dat is een gangbare strategische fout van politici en generaals.

Jij zegt dat we het hele NAVO gebied moeten verdedigen, maar het probleem zit hem juist hierin. De Navo breid zichzelf uit met landen die een onstabiele grens hebben en meerdere conflicten hebben met buurlanden en daarnaast ook tot hun nek betrokken zijn in conflicten mt buurlanden zoals bijvoorbeeld Turkije in Syrie, Polen in Oekrainie en als het aan mensen ligt Georgie dat ook betrokken is bij conflicten.

We hebben geeen verplichtingen op basis van heldendaden van soldaten in het verleden die voor ons land vochten. Daar horen we verplictingen tegen over te stellen tov deze individuele compagnies of soldaten, zoals de Polen en Georgiers die voor de gealieerden vochten, we hebben geen verplichtingen tov een Polen of een Georgie dat zijn grenzen van hun grootste rijk uit het verleden willen herstellen. Ditzelfde geld voor Turkije. We moeten het Ottomaanse rijk niet willen herstellen.We hoeven ook het grootste Griekse of Romeinse rijk niet te herstellen. Dat zijn aggresieve strategieen om de wereld te veroveren. En kijk wat we doen met de NAVO landen en de vluchtelingencrisis. We opereren in Noord Afrika.

De Leopard 2A7 word alleen de beste tank bevonden door de bezitters ervan. Elke producerend land zegt de beste te hebben. In Nederland was de M109 houwitzer beter voor doelen op afstand. Daarna verkochten we deze aan Israel en Turkije en toen was de Leopard 2 beter, totdat we deze verkochten en nu op Duitse tanks meevechten. Het is nepnieuws en het zijn onzinpersberichten.

Toen wij onze oude Leopards wilde verkopen aan SA, kwam Duitsland met een beter bod en bleven wij met een koper zitten die er minder voor bood. Welkom in de NAVO en EU! LOL.

Nederlandse F16's hebben wel eens de Amerikanen verslagen bij een oefening. Vervolgens werd er gejammerd dat de Nederlanders een nieuwere update hadden op hun F16's en werden de laatste updates aan de Nederlanders onthouden. Welkom in de echte wereld van de wapenhandel.

De A10 heeft een bepantserde titanium bak rondom de piloot. Nu kunnen we datzelfde doen met een composite en lichter. We kunnen een versie van een A10 maken in de vorm van een nieuwer vliegtuig die op een vliegdekschip of zelfs een helikopterdekschip kan landen. Voor de business van vliegdekschepen is dat natuurlij fataal. Maar wees niet getreurd. De wapenfabrikanten kunnen ogenschijnlijk niks goed doen in samenwerking met de generaals en admiraals. Helikopterdekschepen moet na oplevering meteen in revisie omdat het dek geen hitte aankunnen van een uitlaat van een F35 motor. ROFL.

Stealth? Lachwekkend, maar ja je kan ze in elk geval nog zien met infrarood sencoren. Zelfs de tankwagens die hen moeten bijtanken kunnen niet te lang in de zon staan waar ze op het land bijgetankt moeten worden. Waarschijnlijk kan je die wagens herkennen aan een chauffeur die keihard wegrent als hij stopt in een conflict. LOL

Ik ben wat praktischer. Ik wil dat elke marinier en commando een scherpschuttersgeweer heeft met elektronisch vizier. Ik wil ook de beste kleding voor de soldaten en de beste persoonlijke bepantsering. Ik wil ze ook met elektrische lichte mountainbikes zien als ze met 100km/h langs een bernbom fietsen. Liever met 100 km/h erlangs in hun eentje in een lange colone dan met 8 man in de lucht over een bernbom.

Je persberichten zijn onzin. We moeten ons voorbereiden op de conflicten van morgen en niet op die van gisteren of dat ene conflict dat zo groot is dat het binnen 24 uur over is en een einde maakt aan al het leven......

Lodewijk op 29-08-2017 18:22
Qromwel op 28-08-2017 12:17

Lodewijk op 28-08-2017 00:02: Volgens mij ligt Rusland nog steeds op dezelfde plek als vanouds. Wat wel opgeschoven is, is de buitengrens van het NATO gebied. Ook een manier om tot elkaar te komen. Misschien bloeit er ooit iets moois op.

................

Ik bedoelde het als grap. Zo was dat kaartje met al de NAVO bases rondom Rusland ook bedoeld. Alsof Rusland bedrijgend dichterbij de NAVO komt en het niet juist andersom is... : D

Een ander geluid op 29-08-2017 18:48

@ Robie op 29-08-2017 17:04

U zegt

Oost-Europa is helemaal niet blij met de NAVO

Mijn reactie;

Alléén de Russische minderheid in de Baltische Staten is, om voor de hand liggende reden, niet blij met het Navo-lidmaatschap. Logisch, die Russen willen het liefst de USSR terug. Maar, die paar procent etnische Russen zijn niet erg representatief.

De meerderheid in Oost-Europa is van harte lid van de Navo. In Polen ging zelfs de rode loper uit om de Amerikaanse soldaten enthousiast binnen te halen !!!

https://www.youtube.com/watch?v=AVCx1IYwulQ

https://www.youtube.com/watch?v=7S9__-uy3Xg

U zegt;

Vandaar dat vorig jaar er een wing van black hawk helikopter in Polen bij een dorp vroegen waar ze waren,toen ze in Litouwen op oefening waren.!!

Klopt, maar in ieder geval nog binnen Navo gebied. Die verdwaalde Russen zijn gelijk krijgsgevangen genomen door het Oekraïense leger. Dat is wat pijnlijker............ :-)

Lodewijk op 29-08-2017 18:57
Een ander geluid op 28-08-2017 10:41

@ Lodewijk op 27-08-2017 23:56

U zegt:

En zo'n 1,5 miljoen mensen (Russen) vluchtten naar Rusland...

Mijn reactie:

232.000 (ongeveer 40%) Oekraïners vluchtten alleen al van de Krim naar de Oekraïne.........

..............

Soort zoekt soort. (Als het een feit is en niet weer een leugen van de MSM en/of de door Kiev gecontroleerde pers. Want ik geloof er niets van dat bijna de helft van de hele Krim alles achtergelaten heeft zoals huis en haard en werk om ergens anders opnieuw een leven te beginnen van scratch. De mensen werden niet bedreigd op de Krim. Maar ja:

"Oekaraïne formeert 'ministerie van de waarheid' om de media te reguleren"

"Ukraine forms 'ministry of truth' to regulate the media https://www.theguardian.com/world/2014/dec/19/-sp-ukraine-new-ministry-truth-undermines-battle-for-democracy

 
 
Qromwel op 28-08-2017 11:26

Lodewijk op 27-08-2017 21:06: Bij gebrek aan tijd maak ik wel eens gebruik van 'online vertalen'. Daar zijn er verscheidene van, de een beter dan de andere.  Daarna hoef ik alleen maar er behoorlijk Nederlands van te maken. Scheelt een heleboel tikwerk.

....

Dank voor de tip. Maar voor mij is het weinig werk even een titeltje te tikken in het Engels. (Al is is het natuurlijk makkelijker dat niet te doen, maar ik heb niets tegen die huisregel. En ik tik met 10 vingers. Zelf geleerd via een boekje met oefeningen op een schrijfmachientje in de bergen van Mexico toen ik daar woonde. Internet bestond daar niet, en ik had nog nooit een pc gehad. Maar eenmaal weer hier zag ik dat je het ook gratis online kan leren: "leer blind typen online gratis":  https://tinyurl.com/yd49xljd

Lodewijk op 29-08-2017 19:08

Ike: "Veel typo's komen door het typen op een tablet (bij mij) en het niet willen verliezen van al het andere getypte voordat je het verzend. Het is een nachtmerrie om te reageren via een tablet."

Dank voor de tip. Hou ik het lekker op m'n laptop. (HP EliteBook 850 G2 i5 SSD.) Voor digitaal boeken lezen een 9.5" Onyx Boox M92. Geen TV, geen radio, geen smartphone, enkel vaste lijn. Hou het simpel. ; )

Een ander geluid op 29-08-2017 22:56

Ike op 29-08-2017 18:14

Jij zegt:

Ik ben het fundamenteel oneens met je dat de NAVO een verdedigingsorganisatie is. Het is een aanvalsorganisatie

Mijn reactie:

Voor een aanvalsorganisatie moet je ook een sterk leger hebben. Veel sterker dan de verdedigende partij !!! Het enige land, dat hieraan voldoet is de USA. De Europese Navo-landen komen nog niet in de buurt van een fatsoenlijk leger. West-Europa heeft zijn legers kapot bezuinigd en Oost-Europa heeft géén geld (alleen oude meuk uit het Warschaupact verleden). Maar, dat besef je zelf ook gezien onderstaande quote van je.

Jij zegt:

Ik ben het behoorlijk eens met Robie dat Rusland de frontlanden van de NAVO met gemak onder de voet kan lopen

Mijn reactie;

Je spreekt je zelf behoorlijk tegen ! Ik hoop, dat je het bespottelijke inziet van een "aanvalsorganisatie" dat met gemak onder de voet gelopen kan worden. LOL 

Jij zegt:

We moeten ons voorbereiden op een volgend conflict en niet laten zien dat we het laatste conflict nog een keeer over kunnen doen. Dat is een gangbare strategische fout van politici en generaals.

Mijn reactie: Open sollicitatie?

Jij zegt:

Jij zegt dat we het hele NAVO gebied moeten verdedigen, maar het probleem zit hem juist hierin. De Navo breid zichzelf uit met landen die een onstabiele grens hebben en meerdere conflicten hebben met buurlanden en daarnaast ook tot hun nek betrokken zijn in conflicten mt buurlanden zoals bijvoorbeeld Turkije in Syrie, Polen in Oekrainie en als het aan mensen ligt Georgie dat ook betrokken is bij conflicten.

Mijn reactie:

Onjuist ! Géén enkel Navo-land heeft een onstabiele c.q. betwiste grens !!! De voormalige "Poolse" gebieden in Oekraïne zijn door de Russen vakkundig etnisch gezuiverd. Ik vraag me af of dat een Russische uitvinding is of dat ze het alleen maar geperfectioneerd hebben. Maar, dat terzijde. Turkije is sinds 1952 lid en dat land heeft nooit problemen veroorzaakt, totdat megalomaantje Erdogan aan de macht kwam. Zou me overigens niets verbazen als dat heerschap de Navo zou verlaten. Die ambitie van het Ottomaanse rijk kan hij trouwens met én zonder de Navo op zijn buik schrijven. Navo gaat daar niet in mee en alleen komt hij niet ver. Mocht hij het proberen, dan wacht hem hetzelfde lot als Duitsland. Dan wordt Turkije uiteindelijk opgehakt; een deel voor Koerdistan, een deel naar Armenië, een stuk naar Griekenland. Dan blijft er niet zoveel Turkije over denkt ik. Misschien de overblijvers maar op de trein naar Turkmenistan................... Georgië wordt géén Navo-lid !!! Zij voldoen niet aan de toetredingscriteria; namelijk geen betwiste gebieden én controle over het hele territorium. Nou, dat kunnen ze wel schudden met Ossetië en Abchazië. Om die reden zie ik ook Oekraïne geen lid worden. 

Jij zegt;

We hebben geeen verplichtingen op basis van heldendaden van soldaten in het verleden die voor ons land vochten.

Mijn reactie:

Eigenlijk zeg je in je gehele reactie; "we bemoeien ons met niemand, laat oost-Europa lekker aan de Russen" en met bovenstaande quote zeg je eigenlijk: "jongens bedankt voor 1944-1945. Het gaat ons nu goed. Zoeken jullie het verder lekker zelf uit". Nou heeft dankbaarheid bij sommige een zeer beperkte houdbaarheidsdatum, maar dit is ronduit cynisch. Het gerucht gaat dat sommigen in NL leiden aan de "dikke-ik" mentaliteit.

Jij zegt:

We moeten ons voorbereiden op de conflicten van morgen en niet op die van gisteren of dat ene conflict dat zo groot is dat het binnen 24 uur over is en een einde maakt aan al het leven......

Mijn reactie:

De Navo dient zich voor te bereiden op alle realistische scenario's !!!

Een ander geluid op 29-08-2017 23:07

Lodewijk op 29-08-2017 18:57

232.000 (ongeveer 40%) Oekraïners vluchtten alleen al van de Krim naar de Oekraïne.........

..............

Soort zoekt soort. 

Dat klinkt nogal denigrerend................. 

Ik weet dat alléén RT nieuws en consorten voor u betrouwbaar zijn. Mijn bron zal daarom wel geen genade vinden in uw ogen. Gewoon wikipedia - Engelse versie -  Crimea / De Krim. Onder demografie staat een tabel betreffende de etnische uitsplitsing. Noch Rusland noch de nieuwe oblast de Krim heeft deze feiten aangepast of ter discussie gesteld. Zal wel kloppen dan. Anders kunt u vast wel even een balletje opgooien bij RT nieuws. Lijkt me een mooie nieuwsflash: "Wikipedia misbruikt door fascisten kiev" !!!

https://en.wikipedia.org/wiki/Crimea

Robie op 30-08-2017 00:31

Een ander geluid op 29-08-2017 22:56

Klopt Europa heeft niets meer wat op een leger lijkt,veel opperhoofden en weinig indianen zeg maar.
Veel te duur speelgoed wat aan onderhoud bakken met geld kost(wat er al niet eens is),en door al die elektronica ook nog eens storingsgevoelig.
neem een javelin AT raket,elke schot schiet je eigenlijk 2 mercedessen de lucht in aan kostprijs.
Aan elke vleugeltip van een straaljager hangt een AA raket ten koste van een MAYBACH, een Leopard tank heeft zijn munitie voorin (en en deel achterin) liggen,en goed schot langs de bestuurder en dat ding klapt open als een luciferdoosje kostprijs minimaal 6 miljoen.
Abrams tank,als die geraakt word,is de omgeving radioactief besmet,vraag me niet naar de kosten om dat weer schoon te krijgen,maar dat zal wel gigantisch zijn,zelfs je achter-achterkleinkinderen zullen 3 ogen en 5 oren per hoofd aan overhouden.
ga een week schieten en je bent failliet,en de bevolking loopt de pus uit plaatsen die je niet voor mogelijk hield door al die uranium.
Russen hebben wel veel en ook de mogelijkheid,zo kunnen ook in vergelijking enorme aantallen troepen verplaatsen in zeer korte tijd.
waar de NAVO maanden over zou doen,doen de Russen in 48 uur.
Alleen zal het de Russen worst wezen,na Wo 1 de revolutie van de Bolsjewieken,Wo2 en het socialisme erna willen ze eindelijk rust,rustig leven en genieten,ze willen dat doen wat wij hier al 80 jaar doen en hun niet mochten of konden,en oorlog past daar niet tussen,de laatste 80 jaar was al ellende genoeg en zijn dat allemaal meer als zat.
Maar dat de NAVO nu hun kant opgaat zit ze dwars,simpel omdat ze Oost en midden Europa als buffer wilden waar geen enkel in zou gaan,en nu neemt de NAVO het over en dat vertrouwen ze niet.
Hitler heeft namelijk hetzelfde gedaan,voor hij Rusland binnen trok,eerst al die landen aan zich binden en toen pas gingen ze van start.
Baltische staten,Roemenië,Slowakije,Bulgarije,Hongarije stuk voor stuk liepen ze achter de Duitsers aan.
Zelfs in Zeeland stonden Oekraïners aan de Duitse 88mm geschut op de Amerikaanse bommenwerpers te schieten die over gingen naar Duitsland,waren trouwens fanatieke Nazi's die Oekraïners.
In Oekraïne en de Baltische staten had je zelfs lokale troepen die  jacht maakten op de Joden,en ook menig slachtpartij op hun naam hebben staan.
Maar wat de NAVO moet met landen als Tsjechië,Luxemburg,Slovenië,Baltische staten,Montenegro,Roemenië,slowakije ect is mij een raadsel,voor evt troepen of tactisch of,strategisch heb je helemaal niets aan die landen,troepen hebben ze amper en materiaal al helemaal niet.
infrastructuur is er ook veelal ruk.
dan nog de taal en logistiek zijn ze eerder tot last dan tot nut.
En dat maakt het samen een vreemd verhaal,waarom verplicht de VS/NAVO zich aan een land waar ze 0.0% wat mee hebben en zelf totaal niets kan toevoegen aan de verdediging van bv de VS ???
waarom zou de VS 400 miljoen levens in de waagschaal stellen voor een land met amper 2 milj inwoners en 4000 soldaten aan de andere kant van de planeet ????????
Ike op 30-08-2017 01:10

@Een ander geluid op 29-08 22:56

Je bent echt behoorlijk de weg kwijt. Turkije houd de helft van Cyprus bezet. Rond Cyprus is er een gasveld ontdekt dat ontgonnen gaat worden. Men wil daar ook pijplijnen leggen. Dat Turkije een Russiche jet neeerhaalde was omdat Turkije dat gebied claimt en Assad's Syrie ook. Internationaal word het als Syrie gezien. Nu heeeft Rusland en paraplu geinstaleerd met S400's waardoor het niet meer mogelijk is dat Turkse jets daar vliegen.Turkije en Jordanie hadden de trainingskampen van ISIS strijders op hun grondgebied voordat de strijd losbarste. De bevoorrading loopt ook via Turkije. Erdogan heeft tig keer gezegd dat democratie maar eeen voortuig was om tot zijn doel te komen en het doel is voor hem een herstel van het Ottomaanse rijk. Turkije geen instabiele grens. Leuk perbericht van je, maar daar klopt echt niks van. Erdogans familie is betrokken bij de steun aan ISIS en bij het versturen van de Europagangers. Zijn familie is betrokken bij ziekenhuizen waar strijders worden verpleegd en bij het verstrekken van paspoorten en vervoer naar Europa. Zijn familie controleert de havens van vertrek. De machines in Syrie worden ook geroofd en verstuurd naar Turkije. Turkije niet aggresief" Denk je dat ze dat kunnen doen zonder dat de CIA dat weet? ROFL.Of is de CIA nog dommer dan we denken. Want ik vind ze vrij dom dat ze dit beleid voeren en alle operaties uitvoeren.

Ik vraag mij echt af of jij wel het nieuws volgt..... Extreem rechts in Polen wil herstel van de oude Poolse grenzen van 1939 of zelfs eerder. Polen heeft het NAVO schorem getraint voordat het de coup begon in Oekraine. Zeker ook nergens gelezen? Terwijl de oorlog in Oekraine aan de gang is, heeft de NAVO materieel gestuurd naar Polen en word daar continue oefeningen gehouden. Is dat niet aggresief? Dat is gewoon aggresief of heeel erg dom. Zeg maar of ze dom zijn of erg aggresief.

Ik zal je even mijn persoonljke ervaringen hierover vertellen. Mij werd voor de coup een baan aangeboden in Oekraine en ik heb dit bedrijf uitgelachen, toen ze ook nog vertelden dat het misschien niet tot uitbetaling zou komen. Dit was voor de coup in Maiden.Natuurlijk was dit een bedrijf uit het veiligheidsgebeuren......

Alles was dus met voorbedachte rade.Ik had daar om het leven kunnen komen......Turkije heeft het grootste leger binnen het Europeesche deel van de NAVO qua manschappen. Dat is de chantage van Erdogan. Zonder Turkije een stuk minder troepen.De NAVO is effectief het leger van het TTIP. Als Turkije overstapt naar het SCO is dit een grote machtsverschuiving. De grens tussen Griekenland en TurkGije is betwist. Waar je het vandaan haalt dat dit niet zo is, snap ik niet. Kennelijk lees je maar een fractie van het nieuws en alleen positieve berichten over de NAVO. Griekenland heeft israel laten trainen op oude versies van de S300's, opdat Israel ze mogelijk kon uitschakelen in Syrie. Heeft natuurlijk niks met de NAVO te maken? Het druipt er vanaf. De pijplijnen door syrie moeten er komen en het zal niet worden toegestaan dat Assad's Syrie gaat genieten van opbrengsten van het Levitian gasveld of van de pijplijnopbrengsten of van de opbrengsten van de Golan olie. Dit is beeid dat erg lang geleden al was gepland. Ik noem dit ook fascisme.Het heeft niks met democratie te maken...

Ik zeg niet laat Oost Europa maar aan de Russen. Ik stel alleen dat we hadden beloofd niet naar de Russische grens uit te breiden en de NAVO heeft het stap voor stap wel gedaan. Ja, ik zie Oekraine en Georgie wel in de toekomst bij de NAVO komen vanwege hun associatieverdragen met de EU en het materieel dat nu verscheept word naar Polen en mogelijk naar Oekraine. Het is veel te vroeg om Oost Europa bij de EU te voegen. Wij betalen daarvoor met subsidies en verkoop tegen spotprijzen van militair materieel. Zoals we oud materieel hebben gedumpt in NAVO lid Turkije.

In docu's over de Eu werd er gezegd dat Mitterand fel tegen de toelating van Rusland tot de EU was met Jeltsin, omdat Frankrijk alle Franse subsidies weg zou zien vloeien naar Rusland. Dit is het werkelijke probleem, We willen Rusland als vazalstaat dat niet teveel kost en de oprengsten komen dan bij multinationals uit de EU en de VS. We moeten gewoon tot een vergelijk komen met Rusland voordat we verder gaan met een verdere intergratie van Oost Europa. Het probleem met Rusland, China en de rest van de landen buiten de Amerikaanse vrijhandelsverdragen is dat ze gewoon genoeg hebben van het USD WC papier en echte mineralen of goud en edelstenen willen.

Daar komt het probleem weer; het ongeremd drukken van de USD's door de Neo Conservatieven in Amerika die achter de schermen Amerika regeren.

Het nucleare conflictscenario is geeen reeel scenario. Het Stealth vliegen is niet eeens een reeel scenario. Daar verschillen wij fndamenteel van mening. Maar ik heb het idee alsof ik hier tegen Postbus 51 in Den Haag en de NAVO in Brussel praat.

De grenzen van Italie en Spanje zijn al instabiel doordat Spanje enclaves heeft op het Afrikaanse continent en Italiaanse eilanden niet zo ver van de Libische kust af liggen. Hierdoor vecht de NAVO ook meer en meer tegen of op de Noord Afrikaanse kust en al ten zuiden van de Sahel. Europagangers bestormen gewoon de Spaanse grenzen en klimmen over de hekken.Alle oude kolonisatoren zijn niet bereid hun oude banden op te geven en de handel daarmee te beperken. 

Word Wakker. De NAVO is een aggresieve militaire organisatie. Er word eee genocide gepleegt op het Syrische volk door de NAVO landen en hun Soenitische broeders. Het is een diepe schande. 

Ike op 30-08-2017 01:24

@Robie op 30-08 00:31

Goed betoog. De Polen hielden ook vele Polgroms tegen de Joden voor de oorlog. Maar net als in Oekraine en andere landen waren er ook lokalen die de Joden hielpen. alle aantallen worden betwist door links en rechts.

Oost Europa word vooral gezien als afzetgebied voor oud legermateriaal en daarna in de toekomst als afzetgebied vvor nieuw materiaal. Verder als groot arbeidsarsenaal en delstoffengebied en potentieel landbouwproduktiegebied. 

Een ander geluid op 30-08-2017 09:40

Ike op 29-08-2017 18:14

Jij zegt:

We moeten ons voorbereiden op een volgend conflict en niet laten zien dat we het laatste conflict nog een keeer over kunnen doen. Dat is een gangbare strategische fout van politici en generaals.

en

Ik wil ze ook met elektrische lichte mountainbikes zien als ze met 100km/h langs een bernbom fietsen. Liever met 100 km/h erlangs in hun eentje in een lange colone dan met 8 man in de lucht over een bernbom.

Mijn reactie:

Sinds The Pink Panther met Inspector Jacques Clouseau (Peter Sellers) heb ik niet meer zo kunnen lachen. Onvergetelijke humor overtroffen door bovenstaand idee van jou. Dank daarvoor. Ik zat schuddebuikend achter mijn PC. Dat was lang geleden. Geweldig !!! Ik zag het helemaal voor me; bermbommetje en Ike die zegt: "My instinct tells me it was a beum. Thats what I said - a beum" Vertaling: Mijn gevoel zegt me dat dit een bom was. Ja, dat zei ik een bom". 

Nou staan de landen waar bermbommen afgaan niet bepaald bekend om hun goede fietspaden. Meer onverharde zandpaden met veel gaten. Als je daar op de fiets probeert de 100 km te halen wordt je gelanceerd ! Een letterlijk gevalletje van luchtfietserij dus................. Daar hoeft geen bom aan te pas te komen. Kostelijk - Hilarisch. Of laten we bij ieder conflict in de zandbak eerst de genie fietspaden aanleggen??

Poetin ziet waarschijnlijk graag de de Navo Leopards massaal ingeruild worden voor elektrische lichte mountainbikes. Ik denk wel dat je bij een voordracht tot Navo-generaal op zijn warme steun kunt rekenen. Waarschijnlijk wordt dit lumineuze en innovatieve idee bekroond met een hoge onderscheiding................. een Russische dan.

Bijgaand een linkje met daarop jouw leger van de toekomst:

Vooral even kijken !!!

http://www.benvanhelden.nl/Condorclub/Fiets/Holland/Army%20Bikes%20Holland.html

Een ander geluid op 30-08-2017 09:56

Robie op 30-08-2017 00:31

Je zegt het zelf al; het gaat om de slagkracht van een leger en niet om het aantal landen dat een alliantie telt !!!

Aan de Russische grenzen staat dus geen Navo leger van formaat. Zeker géén leger dat in staat is om 330.000 (wordt uitgebreid naar 400.000) zwaar bewapende Russische soldaten + hoogwaardig zwaar materieel te bedreigen. 

Het enige dat Poetin wil is om de voormalige Warschaupact-vazallen te "Finlandiseren". Op papier "onafhankelijk", maar voor iedere scheet moet men even met Moskou bellen......... 

Ja, door dat snode plannetje wordt even een streep gezet !! Uitbreiding van de Navo is voor de bescherming van Oost-Europa en niet die voor de USA c.q. West-Europa !!! Het verraad van Jalta en Potsdam is daarmee enigszins goed gemaakt !

De USA is er inmiddels achter dat de tijden van Finlandisering van hun Latijns-Amerikaanse achtertuin voorbij is. Nu nog de emancipatie van Poetin !!!

Een ander geluid op 30-08-2017 14:08

Ike op 30-08-2017 01:10

Ike, aub nog eens goed op de landkaart kijken. Volgens mij ligt het Leviathan gasveld in de Israëlische economische zone. Aan die Israëlische zone grenst de zone van Cyprus, waar eveneens gasvelden liggen. Israël en Libanon hebben een geschil over de precieze grens van hun maritieme zone, maar daar heeft Syrië niets mee te schaften. Dus Syrië heeft helemaal géén recht op opbrengsten uit de maritieme / economische zones van Israël, Libanon en Cyprus !!! Of er in de Syrische maritieme zone olie / gas te vinden is, weet ik niet. Zal me ook een biet wezen. 

Wat mij betreft, staat de Israëlisch annexatie van het stuk Golan dat ze in 1967 veroverd hebben. Schadevergoeding voor eerdere aanvallen / oorlogen van en door Syrië. 1918 en 1945 (WO I & II) hebben een precedentwerking geschapen. Of we draaien alle annexaties terug of niets !!!

Zolang Erdogan aan de macht is, heb je niets aan Navo "bondgenoot" Turkije. Zeer onbetrouwbaar en niet loyaal. Het enige wat telt, is dat Erdogan niet van blok verwisseld. Voor de rest pappen en nathouden !

Ach, die belofte van 1990 is van nul en generlei waarde !!! Die ging over de DDR en niet over de andere Warschaupactlanden. Zie onderstaande link !

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/09/belofte-aan-rusland-welke-belofte-aan-rusland/

Ike op 30-08-2017 22:50

@Een ander geluid op 30:08 09:40

Bedankt dat jij je eigen niveaau weer laat zien. Bernbommen liggen niet langs een pad door een woestijn, maar langs een door de NAVO aangelegde asfaltweg bijvoorbeeld. Ja over een asfaltweg kan je 80 of 100 rijden. Als je kiest om door de woestijn te rijden, kan je dit ook met een bike , maar dan langzamer mits het hard zand is. Maar lach gerust. Dat je zelf naar dat soort films kijkt toont je niveau van humor. Zeker ook een Bennie Hill fan?

Het gasveld ligt ook bij een stuk dat door Syrie en Libanon word betwist en Libanon zal moeten doen waar hun grote buur Syrie hen voor beschermd. Dat was zo en is nog zo.Israel kan geen deal maken met Libanon zonder een deal met Syrie. Dat staat niet alleen Syrie niet toe, maar ook de fracties binnen Libanon staan dit niet toe en andere Arabische landen. Klinklare onzin wat je weer zegt. Het is alsof je zegt, dat Nederland een vrijhandelsvedrag kan sluiten met Rusland zonder de toestemming van Duitsland en de VS. Onmogeijk.

Israel heeft een geschil met de palestijnse autoriteit vanwege de gasvelden voor de kust. Een onafhankelijke inkomstenstroom voor Gaza van gas of een haven zal Israel nooit toestaan. Zelfs eten via een Gaza haven zou het onmogelijk maken om alles te bewaken en goederenstromen te blokkeren. Dat zijn no deal onderwerpen voor Israel. Die komen er nooit. Nethanyanu is een volslagen ........ in de zin dat hij Assad weg wil en denkt dat als de EU, TTIP, de NAVO in Syrie een regime aan de macht brengen dat Israel dan een seculiere staat kan blijven voor alleen de Joden. De NWO die niks anders is dan de Oude Wereld Orde wil een complete wereldomvattende vrijhandel en vrij verkeer van personen en daarbij zal geen enkele enkelvoudige cultuur, ras of geloof toegestaan worden. Alles moet een muti culti smeltkroes worden die tegen geloofen ingaat waarbij alle kinderen van een vrouw altijd tot dat geloof zullen blijven behoren.......

Het gasveld bestaat niet uit meerdere losse velden, tenzij je het op plekken laat instorten. Het gasveld loopt van Israel, Libanon, Syrie, Cyprus. Daarom willen de Grieken en Turken zich er ook meebemoeien en redde Rusland ook de economie van Cyprus. Niet uit liefdadigheid, maar alles draait overal om olie en gas.

Genieoil van Dick..... Cheney (oer Neo Conservatief) is betrokken bij de boringen op de Golan. Familie van John Kerry s betrokken bij de ontwikkelingen van de olie en gas in Oekraine. Als jij wilt vechten voor hun belangen, ga je gang maar in het Amerikaanse leger, maar ik zou mijzelf doodschamen als jij het Nederlandse uniform draagt als je dat doet. Ik vin dat nl. zowel landverraad als verraad van de mensenrechten.

En O ja, dacht je niet dat Israel helemaal niet van plan is om olieopbrengten niet te gaan delen met het regime van Assad in Syrie? Of dacht je dat Nethanyanu en Assad gezellig een deal af kunnen spreken waarbij olie van zowel het deel van Israel en het deel van Syrie kunnen maken.

Dat zijn allemaal delen waar het conflict en de genocide in Syrie om draaien. Ga eens een keer wat lezen en Googlen. De burgerbevolking word vermoord om olie en gas.voor multinationals en politici.

Robie op 30-08-2017 23:04

Een ander geluid op 30-08-2017 14:08

Ach, die belofte van 1990 is van nul en generlei waarde !!! Die ging over de DDR en niet over de andere Warschaupactlanden. Zie onderstaande link !

weet zelf nog dat het een hot item was toen,heel vaak werd dit op het journaal toen verteld.

kan je na gaan hoe jij je makelijk om de tuin laat lijden door regelrechte leugens.

verder is het ook een breuk met het 

Treaty on Conventional Armed Forces in Europe

wat ik je al hierboven liet zien.

https://www.youtube.com/watch?v=JXcWVTpQF3k

Ike op 31-08-2017 02:06

@Een ander geluid op 30-08-2017 09:56

Ook onzin. De Neo Con's en de CIA zijn nog steeds bezig Latijns Amerika te sturen. Daar draait alles om op de School of de America's wiens officieren bij alle opeaties en coups betrokken zijn. Olie en gas in Venezuela bijvoorbeeld. Ze willen van Venezuela een vazalstaat maken. Alle NWO of OWO verdragen als TTIP, TISA, CETA en TTP gaan over regels die in de VS zijn opgesteld en waar zelfs politici geen fotokopieen van mogen maken. Is dat democratie? ROFL.

Ze zijn er juist helemaal van overtuigd dat alles naar hun hand gezet moet worden. Over de wijze waarop, verschillen verschillende delen nog van mening. Trump was voor zijn verkiezing voor een muur en het uitzetten van illegale Zuid en Midden Amerikanen. Als hij Cubane zou gaan weigeren krijgt hij problemen met extreem rechts Als latino's reizen via Cuba, kunnen ze gewoon legaal de States binnenkomen een zeggen dat ze Cubaans zijn. LOL. Trump kan hele hoge muren bouwen, maar er zijn altijd wegen om om die muur heen of wegen om erover te komen.De mutinationals hebben Trump gedreigd dat ze ook produktie kunnen verplaatsen naar Midden Amerika. Onder het NAFTA verdrag en het TTIP verdrag kan hij dan niks weigeren. LOL.Trump heeft als president nauwelijks iets te vertellen. Hij word bestuurd. Als er geen latino's de oogsten binnenhalen in het zuiden van de VS, denk je dat het zwarte of etnisch Aziatische gedeelte vn de bevolking de oogsten gaan binnenhalen met de gedachte aan de Amerikaanse geschiedenis? Het is als een verwachting dat werkloos bankpersoneel in Nederland maar champignons tegen een hongerloon of aarbeien moeten gaan plukken in de kassen. Leuk voor de publieke opinie, maar de verbouwers willen geen ongemotiveeerd personeel hun slechte salaris betalen.  Dit gedonder speelt zich over de hele wereld af. Wat is de oplossing? Ik weet het niet echt, want elke beslissing die op dit vlak word genomeen zorgt voor spanningen.

Ik blijf echter van mening dat iedereen over de hele wereld op vakantie zou moeten kunnen gaan, maar niet economisch of politiek gedwongen zou moeten worden om te emigreren.

Alles gaat om economische belangen.

Ik ben er tegen, maar men zal de stromen mensen niet kunnen stoppen en politici willen ze in meerderheid ook niet stoppen. 

Waar ik vooral tegen ben is dat men ook deze stromen bewust op gang brengt en men doet dit mede met het doel dat nieuwe immigranten het welvaartsniveau in het oude land en het nieuwe land omhoog helpen door hun nieuwe verlangens om het beter te hebben in hun nieuwe leefomgeving. Het oude land van de familie ontvangt vaak meer geld van de familie doordat deze meer geld en steun ontvangen van de familie in het nieuwe land.

Een ander geluid op 31-08-2017 10:12

Robie op 30-08-2017 23:04

Weer erg, erg naïef van je. Beloften zijn niets waard in de politiek. "Iedereen € 1000 erbij" = belofte Mark Rutte. Heb jij ze al gehad ???

Er is nooit een verdrag gesloten over de toekomstige status van Midden- en Oost-Europa ! Daarnaast is Jeltsin in 1997 akkoord gegaan met Navo Oostuitbreiding. Poetin moet nu geen krokodillentranen huilen !!!

Treaty on Conventional Armed Forces in Europe bestaat niet meer !!! Verdrag is opgezegd door Rusland in 2007 ! Poetin vind het Verdrag verouderd en te beperkend voor het Russische leger........... Nieuw Verdrag is er niet !!! Een Verdrag, dat er niet is kan je ook niet schenden. 

Ik heb je trouwens al maaaaanden geleden informatie en een linkje gestuurd over het feit dat dit Verdrag niet meer bestaat. AUB een beetje bij de tijd blijven...........

Een ander geluid op 31-08-2017 13:48

Ike op 30-08-2017 22:50

Droevig te constateren, dat mijn satire je niet aan het denken zet.............

In een oorlogssituatie met 100 km p/u op een elektrische mountainbike is verre van realistisch. Los van de staat van de weg. Bij het minste of geringste ben je met die snelheid uit balans, met een crash tot gevolg. Even los van het gebrek aan bepantsering. Scherfwerende vesten en kledij bieden onvoldoende beveiliging. Gaan we dan een "Fred Flintstone" constructie bouwen om die fiets? Daar bestaan al allerlei soorten van gepantserde (terrein) wagens c.q. pantserwagens voor. Afghanistan en Uruzgan hebben aangetoond dat wegen aanleggen e.d. voor de locals weggegooid geld is. Bovendien; legermaterieel is gebouwd op "off the road" condities. Voor dat Willie Wortel fietsenplan van jou, gaat niemand wegen aanleggen ! 

Jij zegt;

Het gasveld ligt ook bij een stuk dat door Syrie en Libanon word betwist en Libanon zal moeten doen waar hun grote buur Syrie hen voor beschermd.

Mijn reactie:

Syrië kan niet eens zichzelf beschermen en daarnaast wordt het tijd dat ze de onafhankelijkheid van Libanon gaan respecteren. Ik geloof dat jouw ideale wereld bestaat uit Rusland, Iran en China en de rest moet daar maar een gehoorzame proxy-staat van worden. 

Jij zegt:

Als jij wilt vechten voor hun belangen, ga je gang maar in het Amerikaanse leger, maar ik zou mijzelf doodschamen als jij het Nederlandse uniform draagt als je dat doet. Ik vin dat nl. zowel landverraad als verraad van de mensenrechten.

Mijn reactie:

Ik heb niet de behoefte om voor de economische belangen van anderen te vechten. Daarvoor moet je in het Vreemdelingenlegioen zijn. Verder hoop ik niet, dat het ooit nodig is om het vaderland te verdedigen. In een dergelijke situatie zou daarbij de verleiding groot zijn, om eerst af te rekenen met hen die NL verkwanseld hebben en het leger kapotbezuinigd hebben. Soldaten de oorlog insturen zonder voldoende en goed materieel vind ik weer misdadig. 

Gezien onderstaande quote van je, geloof ik niet dat je veel schaamtegevoel kent...................

We hebben geeen verplichtingen op basis van heldendaden van soldaten in het verleden die voor ons land vochten. (29/08 - 18.14 uur)

Een ander geluid op 31-08-2017 15:36

Robie op 30-08-2017 23:04

Weer erg, erg naïef van je. Beloften zijn niets waard in de politiek. "Iedereen € 1000 erbij" = belofte Mark Rutte. Heb jij ze al gehad ???

Er is nooit een verdrag gesloten over de toekomstige status van Midden- en Oost-Europa ! Daarnaast is Jeltsin in 1997 akkoord gegaan met Navo Oostuitbreiding. Poetin moet nu geen krokodillentranen huilen !!!

Treaty on Conventional Armed Forces in Europe bestaat niet meer !!! Verdrag is opgezegd door Rusland in 2007 ! Poetin vind het Verdrag verouderd en te beperkend voor het Russische leger........... Nieuw Verdrag is er niet !!! Een Verdrag dat er niet is, kan je ook niet schenden. 

Ik heb je trouwens al maaaaanden geleden informatie en een linkje gestuurd over het feit dat dit Verdrag niet meer bestaat. AUB een beetje up-to-date blijven...........

Ike op 31-08-2017 17:03

@Een ander geluid op 31-08 13:48

Weer toon je aan dat je weinig kennis hebt van wat er is gebeurd en wat er in de VS gebeurd met het materieel. Het meeste materieel van de VS is niet teruggehaald naar de VS, zoals dit ook niet is gebeurd na de Irak oorlog. Als soldaten op een missie zijn, schaffen zij regelmatig allerlei extra kleding aan en extra bepantsering om de missies te doen met de te duur aangeschafte voortuigen. Gewoon omdat Amerikaanse Humvees niet up to date zijn en omdat er betere kleding te verkijgen is. Ik ben ervoor om ze uit te rusten met de juiste wapens en voertuigen en de juiste kleding. Maar dan moeten we geen JSF wrakken kopen die het onmogelijk maken om een sluitende begroting te maken. De aanschaf van de JSF was een handjeklap dat over een verkiezing was getild toen er geen meerderheid voor was.

Je blijft hier een gebrek aan kennis tonen en de officiele krijgsmacht standpunten herhalen, terwijl die niet allemaal kloppen. De meeste pantserwagens van Nederland uit Afghanistan functioneren niet meer. Vervoerskosten uit Afghanistan was bijzonder hoog. Als wij met een nieuw conflict weer zwaardere pantserwagens aanschaffen en inzetten, zal de vijand nog zwaardere wapens inzetten om ze op te blazen. Het is geen keuze van jij beschermt ze wel en ik niet. Jij wilt ze in groepjes beschermen en in zal ze zwaarder trainen en meer op een grotere afstand van elkaar laten rijden. Bij jou gaan ze met z'n allen een dood tegemoet en bij mij zullen ze per persoon doodgaan als ze doodgaan. Vind ik dat ze tot het uiterste beschermd moeten worden? Ja, maar met eenzelfde budget vliegt er bij mij een drone continue boven of 2 drones met gatlingguns en raketten en zijn er gevechtvliegtuigen die opgeroepen kunnen worden en bij jou kan een F16 of JSF opgeroepen worden of een Apache opgeroepen worden om even 5 minuten in actie te komen en dan snel weer weg te vliegen, omdat z'n brandstof en zijn boordkanonnen geen minutie meer hebben. En voor jou ziet alles er prachtig uit, maar moet er voor elke inzet worden getekend en budget vrijgemaakt worden en bij mij is er voldoende budget met een lager budget om een operatie uit te voeren. Je leeft kennelijk in een droomwereld waarbij je achteloos mensen de dood in jaagt. Ik vind niet dat we troepen moeten sturen en overal bij moeten zijn en als we er bij zijn, vind ik dat het aantal doden minder moet zijn dan bij oefeningen in Nederland. Als een pansterwagen van 20 ton de lucht ingaat met 8 soldaten, overleven er een paar het niet en raken anderen zwaar gewond en kunnen de rest van hun leven in therapie.

Ik ben tegen ' het gebroken geweertje' . In vietnam liepen de Vs soldaten met een M16 die vastliep door het vuil een jatte de Vietcong alles van de dode soldaten, maar lieten ze de M16 liggen. Met hun AK47 konden ze in het water en uit het water komen en gelijk schieten. ik zeg niet dat alle Russische wpens beter zijn. Ik zeg dat in de NAVO vaak veel te duur word ingekocht en word ingezet op wapens die 100 dingen moet kunnen en niks goed doet in de praktijk.

Russische vliegtuigen landen in situaties waar stenen op de landingsbaan rondslingeren. Amerikaanse vliegtuigen landen alleen op landingsbanen en vliegdekken waar 2 ploegen mensen eerst de baan hebben schoongemaakt. Het is gewoon triest of dolkomisch, maar dit is een fundamenteel verschil.

Een Talibanstrijder of een IS strijder vecht met een kopie van een Russisch wapen of een erg goedkoop lokaal gemaakt wapen en slaagt er toch in veel terreur te zaaien en Westerse soldaten te doden of gaan de Westerse soldaten dood als ze zich voordoen als IS of Talibanstrijders?

Ik zou uren door kunnen gaan over het feit dat we helemaal het vaderland niet verdedigen in Nederland als IS strijders heel gemakkelijk terug kunnen komen en alle Nederlandse ID's heel gemakkelijk legaal te verkrijgen zijn (op een valse wijze). Dan kan jij met je leger in het buitenland op een missie zijn in een opiumveld dat je van je generaals en politici niet mag platbranden of omringt door strijders in Syrie die Captagon gebruiken, terwijl maten van IS strijders hier de drugs verkopen aan jouw familie en er geschoten word met zware handwapens in de straten in Nederland en mensen opgeblazen worden in Nederland.Veiliheid iseen illusie en daar doen we alleen maar wat aan door het belang van de wapenfabrikanten uit te schakelen en politici en managers werkelijk te vervolgen en niet na jaren onderzoek te laten lopen.

Je bent geweldig met het verkeerd quoten van iets dat ik schrijf. Wij hebben geen enkele verplichting aan een land op basis van de heldendaden van soldaten in het verleden terwijl de politici van hun land en hun elite hoogverraad pleegden. Is dat nog wat duidelijker? Valt er dan een muntje bij jou? De Dulles broers en Preston Bush pleegden hoogverraad,  leden van koninklijke huizen en adel (lord Carrington) pleegden hoogverraad, terwijl het volk en frontsoldaten omkwamen.

Ga eens wat publiceren op Postbus51 en de Nationale Propaganda Omroep, maar vergeet dan de officiele persberichten. Laat het volk zien wat er echt gebeurd. Aanschafskosten van de F35 worden verschoven naar het onderhoud. Dit is een oude bekende strategie waardoor er geen geld overblijft voor oefeningen en lichtere wapens. Met jou aan de macht, kunnen we niet meer dan 2 F35's kopen en onderhouden en ze alleen gebruiken met een B61-12 die eronder gehangen word en met externe brandstoftanks naar het doel zichtbaar voor de vijand moet vliegen , zonder dat ze uit kunnen wijken bij gevechten met tegenstanders. Grappig genoeg, kan het zelfs zo zijn dat een IS strijder dan de coordinaten doorgeeft voor het doel. gewoon, omdat hij eeen Nederlands paspoort heeft en door alle checks kan komen, die digitaal zijn.

Robie op 31-08-2017 19:31

Een ander geluid op 31-08-2017 15:36Treaty on Conventional Armed Forces  is juist ten graven gedragen omdat  juist de VS er voornamelijk niet aan hield en er een eigen uitleg aan gaf,alles naar de Russen toe moest wel voldaan werden maar anders om niet.En het is net wat je zegt " Beloften zijn niets waard in de politiek" daartom zijn de Russen het zat,juist omdat geen enkele afspraak standhoud en verbroken word na eigen goedvinden.Dus als de NAVO zich niet aan afspraken houd waarom dan de Russen wel ??? kunnen dan ook makkelijk alles terugdraaien,Baltische staten weer innemen,oekraïne net zo.Je zal het zien door dirt arrogant gedrag gaan we een hoop problemen krijgen,zo gaat geen enkel land zich aan de afspraak houden en is het feest voor je het weet,en maar met 1/4 van de wereldbevolking gaan we dat zeker niet winnen.

Ze schreeuwen wel veel maar ze zijn al als de dood voor Noord-Korea,daarom zal je ook zien dat ze de VS alsmaar meer voor het blok zetten,net als wat ze zelf gewend zijn.
ps
zie nog geen link over die 400.000 russen aan de grens ??
Een ander geluid op 31-08-2017 22:57

Robie op 31-08-2017 19:31

Voor je wat roept, moet je je eerst eens wat beter oriënteren op de inhoud, geschiedenis en politieke ontwikkelingen met betrekking tot dit akkoord.

Treaty on Conventional Armed Forces in Europe is uit onderhandeld in de laatste jaren van de koude oorlog tussen toen nog het Warschaupact en de Navo. Door het uiteenvallen van het Warschaupact werd dit akkoord ingehaald door de geopolitieke veranderingen in Europa. Dat betekent dus niet, dat de USA zich er niet aan hield. Het akkoord werd simpelweg ingehaald door de tijd.

Overigens is het Rusland dat zich niet houdt aan bijvoorbeeld het INF-Verdrag uit 1987 door de nieuwe Russische SSC-X-8 kruisraketten te installeren. 

Rusland en de Navo kunnen op basis van de nieuwe geopolitieke situatie óók nieuwe afspraken maken. Alléén Poetin voelt daar niets voor, omdat hij militair gezien veel sterker staat in Oost-Europa. Om een militair evenwicht af te spreken in een nieuw Verdrag moet hij:

 • of zijn troepen en materieel in Westelijk-Rusland reduceren danwel verplaatsen
 • of de Navo toestaan een militair evenwicht te bereiken

In beide zaken heeft hij geen zin. Hij dwingt liever concessies af met zijn kanonneerboot-politiek.

Als hij werkelijk zo vredelievend is, zou hij ook een nieuw akkoord kunnen uit onderhandelen. Pas als het Westen dat afwijst, heeft hij recht van spreken. Niet eerder !!!

Natuurlijk kan Rusland proberen met een oorlog de situatie in Europa te veranderen, maar dan bewijst Poetin datgene te zijn wat ik altijd al riep; Hij is een wolf in schaapskleren. Net als Erdogan. 

Op je verzoek onderstaande link. Daarnaast heeft Rusland aangekondigd nieuwe divisies te formeren aan zijn westgrens: 

https://www.thesun.co.uk/news/2073711/vladimir-putin-sends-330000-troops-eu-border-experts-reveal-threat/

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl