HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Rusland roept in september 100.000 soldaten en reservisten op, NAVO zeer bezorgd

Russische aanval doet denken aan tal van voorspellingen van zieners en profetieën over het uitbreken van de Derde Wereldoorlog

 
Militaire parade op het Rode Plein in Moskou (2016). (2)

Rusland heeft in de enclave Kaliningrad tienduizenden reservisten opgeroepen, die in september gaan deelnemen aan de massale militaire oefening ‘Sapad (Westen) 2017’. In totaal worden daar zo’n 100.000 militairen en reservisten bij ingezet. De oefening, die iedere vier jaar plaatsvindt maar nu buitengewoon grootschalig is, lijkt een reactie op de voortgaande agressieve militaire opbouw van de NAVO langs de Russische grenzen. Het Westerse bondgenootschap toont zich op bedrieglijke wijze echter ‘zeer bezorgd’ dat Rusland mogelijk een aanval op Polen of de Baltische staten voorbereidt.

 

De meeste reservisten krijgen hun oproep persoonlijk door beroepssoldaten thuis of per telefoon overhandigd. Sapad 2017 vindt in de tussen Polen en Litouwen ingeklemde Russische enclave Kaliningrad plaats, en daarnaast ook in Wit-Rusland.

De NAVO toont zich zeer bezorgd over de omvang van de oefening, waar allerlei geruchten over worden verspreid, zoals dat Rusland Wit-Rusland zou willen bezetten, of zelfs van plan is om Polen en/of de Baltische staten aan te vallen. (1)

Het is echter de NAVO die al jaren bezig is met een agressieve militaire opbouw richting en langs de grenzen met Rusland. Troepen, tanks, vliegtuigen – het lijkt wel of er een oorlog wordt voorbereid. Het Kremlin heeft daar een tijd lang vergeefs tegen geprotesteerd. Inmiddels lijken de Russische leiders ervan overtuigd dat het Westerse bondgenootschap inderdaad een militaire confrontatie wil uitlokken.

Deze keer meer dan een voorspelling, profetie of complottheorie?

Zoals we eergisteren en de afgelopen jaren al enkele malen eerder schreven is men er op het Duits-Oostenrijkse Hartgeld.com van overtuigd dat er inderdaad een Russische aanval komt, echter niet om ons te vernietigen, maar om ons van de moslims en de EU-elite te redden.

Een complottheorie, maar wel een die wordt ondersteund door een behoorlijk aantal voorspellingen en ‘profetieën’ uit zowel het recente als verdere verleden. Natuurlijk bevinden die zich in hetzelfde ‘vage’ schemergebied waar vooral een hele hoop onzin uit is voortgekomen, zoals recent het alternatieve ‘Maya - einde van de wereld’ op 21 augustus 2017, en dat na het eerdere ‘faaljaar’ 2012.

Desondanks laten de ontwikkelingen in Europa en de wereld zien dat deze complottheorie in het slechtste geval wel eens werkelijkheid kan worden. We zetten puntsgewijs een aantal eerder op deze site besproken voorspellingen op een rijtje:

* Een ex-CIA ‘remote viewing’ team voorspelde o.a. correct de Fukushima kernramp in Japan. Een aantal jaar daarna zou de Derde Wereldoorlog gaan uitbreken met het exploderen van een Noord Koreaanse kernbom (mogelijk op een Amerikaans doelwit in de regio, zoals een vliegdekschip).

* In zijn boek ‘Am Vorabend des Dritten Weltkrieges’ zette Peter Orzechowski de voorspellingen en visioenen van meer dan 500 zieners op een rijtje. Rode draad daarin is dat Europa vlak voor het uitbreken van WO-3 zal worden overspoeld door miljoenen moslimmigranten, waardoor er overal chaos en geweld zal uitbreken, en uiteindelijk burgeroorlogen zullen ontstaan. Op het hoogtepunt van de ellende zal de volgende wereldbrand uitbreken.

* Vooral onder christenen circuleert al enige jaren een (overigens pas in de jaren ’90 boven tafel gekomen ) profetie van een Noorse christin uit de jaren ’60, die correct voorspelde dat haar land rijk zou worden door olie, en dat er een periode van ontspanning tussen Oost en West zou komen, waarna de spanningen uiteindelijk korte tijd weer zouden oplaaien en op WO-3 zouden uitlopen, waarbij Europa vrijwel totaal zal worden verwoest. Ook zij ‘zag’ kort voor dat moment een enorme migrantenstroom die ons werelddeel zal overspoelen.

* De enkele jaren geleden bij een ongeval om het leven gekomen bekende evangelist David Wilkerson kreeg in de jaren ’70 enkele visioenen over de toekomst, waarin hij onder andere de vernietiging van Manhattan en een grote economische instorting zag die zou beginnen in Duitsland, waarna er in het Westen totale paniek zou uitbreken en onze steden zouden worden overspoeld door grof geweld. Dat zou het begin van ‘het einde’ inluiden.

* Zieneres ‘Katharina uit het Ötztal’ (1883-1953) schreef  dat ‘pal voor de Derde Wereldoorlog in korte tijd miljoenen vreemdelingen uit het Oosten en Zuidoosten onze landen zullen overspoelen.’  Een andere ziener, Alois Irlmaier uit Freilassing (1884-1959), zag tevens dat er in Italië ‘een revolutie zal uitbreken. Ik denk dat het een religieuze oorlog is (de islamitische veroveraars tegen de overwegend katholieke Italianen) omdat ze alle geestelijken zullen ombrengen.’

* De in 1991 overleden Griekse orthodoxe priester Paisios ‘profeteerde’ een andere variant. Paisios voorzag in de eindtijd een escalerende oorlog rond Turkije en/of een door Turkije geleide coalitie, dat zowel Rusland, Israël als Griekenland zou aanvallen. De bezetting van Israël zou uiteindelijk uitmonden in WO-3 en ‘Armageddon’.

* De Britse media besteedden begin 2016 aandacht aan de voorspellingen van de in 1996 overleden Bulgaarse zieneres Baba Wanga, die correct 9/11, een kernramp op het noordelijk halfrond (Fukushima) en de oorlog in Syrië zou hebben voorspeld. De oorlog in Syrië zou volgens haar uitmonden in een islamitische aanval met chemische wapens op Europa, waardoor het overgrote deel van de bevolking een gruwelijke dood zal sterven.

* Een kleine 10 jaar geleden haalde de Amerikaanse evangelist en ‘prayer walker’ Henry Gruver het christelijke nieuws met zijn visioenen over een plotselinge Russische-Chinese kernaanval op de Verenigde Staten en Europa.

 

Xander

(1) Uwe Niemeier / Facebook
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons / The Presidential Press and Information Office / Военный парад на Красной площади  / Creative Commons Attribution 4.0 International

 

Zie ook o.a.:

25-08: ‘Westen op rand financiële instorting en uitbreken terreuroorlog’ (‘Russisch leger staat klaar om militair in te grijpen in Europa’)

2016:
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
31-07: ‘Nieuwe sancties tegen Rusland net zo crimineel als Hitlers leugen over Poolse inval in 1939’ (/ Paul Craig Roberts: Er komt een oorlog aan)
30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’
01-07: Hackersgroep Anonymous waarschuwt voor plotselinge Derde Wereldoorlog (/ ‘De strijd zal zeer waarschijnlijk heftig, wreed en snel zijn, en wereldwijd grote verwoestingen aanrichten’)
13-05: ‘Rusland en China overtuigd dat VS kernaanval voorbereidt’ (/ ‘Russen en Chinezen geloven nu dat het een kwestie van zij of wij is’)
26-04: Hoge Britse en Russische officials dreigen elkaar met kernaanval
12-02: Rusland waarschuwt voor wereldoorlog... (/ Oude voorspellingen over aanstaande wereldoorlog en vernietiging Europa in 2016)
08-02: Britse leger oefent op toekomstige oorlog met Rusland in Oost Europa
07-02: Overal voorbereidingen voor grote oorlog in Europa

2015:
27-12: Komt de Apocalyps door zichzelf vervullende profetieën?
23-10: Voorspellingen 500 zieners over massa immigratie, ISIS en Derde Wereldoorlog komen uit
15-10: Islam wil Israël in 2022 vernietigen, 2 jaar na de val van Europa
12-10: (/ Britse ministerie Defensie: Dodelijke confrontatie met Rusland kwestie van tijd’)
11-10: Insiders over migranteninvasie: ‘Europa wordt erger dan Irak’
08-10: Gepakte ISIS strijder heeft kaart met plan voor verovering Berlijn door migranten
01-10:Zo kunnen als vluchtelingen vermomde ISIS-terroristen heel Europa lam leggen
11-07: Pentagon publiceert nieuwe strategie gericht op oorlog met Rusland (/ Amerikanen sturen op nieuwe (wereld)oorlog in Europa aan)
11-06: Het Vierde Keerpunt: Westen op rand van periode vol chaos en geweld
09-05: Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
04-04: Koninklijk Brits Defensie Instituut: NAVO maakt geen schijn van kans tegen Rusland
26-02: Voorspellingen zieners komen uit: Derde Wereldoorlog nabij? (/ Moslims zullen burgeroorlogen in Europa veroorzaken)

2014:
14-10: Nobelprijswinnaar Vrede: NAVO dreigt kernoorlog met Rusland te veroorzaken

31-08: Council Foreign Relations: Crisis met Rusland is schuld van Westen
02-08: Denktank Open Europe: Sancties tegen Rusland lopen op oorlog uit
29-07: Financial Times: Rusland rekent op oorlog in Europa
17-05: Oud-kanselier Schmidt hekelt grootheidswaanzin EU en waarschuwt voor WO-3

2013:
02-05: Zenith 2016: Eindigt historische cyclus met een nieuwe wereldoorlog?

2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende ‘killshot’ zonnevlam nabij

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Bijbels christelijke Geloofsdiscussies beperkt toegestaan.
Reacties

Pagina12
René van Zalk op 27-08-2017 16:11

Als de Russen iets van plan zijn dan is het het innemen van Ukraine.

Tom Hendrix op 27-08-2017 16:26

Het zijn zeer lugubere tijden. Ik denk hierbij aan het bijbelboek: Mattheus; en wel:Hoofdstuk: 24.

Virgo op 27-08-2017 16:27

Vetrouw op God en niet op mensen. 

Yerik op 27-08-2017 16:34

@ De Terugkeer op 27-08-2017 04:41. Oprecht bedankt voor jouw welgemeend antwoord. Ik heb het goed gelezen en zal daar zeker dingen van meenemen. Ik geef toe dat ik somtijds fel overkom en in opwelling wel eens schrijverij van mensen hier bij Xandernieuws te letterlijk opvat. Het is fijn dat er mensen als jij zijn, die het onderwerp dan even iets anders onder de aandacht brengen en 'op de rem trappen'. De één is een hand, de ander een voet... ;-) Hartelijke groet van Yerik.

Een ander geluid op 27-08-2017 16:43

De wereld op zijn kop !

Het is natuurlijk heer Poetin die al vele jaren zijn kenmerkende kanonneerbootpolitiek op Europa los laat. Om het minste en geringste dreigt hij al met hel en verdoemenis.

De stationering van (slechts......) 330 US mariniers in Noorwegen was voor Kremlin officials (Franz Klintsevitsj) al aanleiding om Noorwegen te bedreigen met de opmerking dat Noorwegen wordt toegevoegd aan de lijst met doelwitten voor de Russische strategische wapens.

https://www.thelocal.no/20161031/norway-will-suffer-russia-makes-nuclear-threat-over-us-marines

De hier genoemde "agressieve" militaire opbouw van de Navo aan de Russische grenzen bestaat uit:

7200 Navo soldaten, maar liefst 12 gevechtsvliegtuigen, 250 tanks, wat pantserwagens en artillerie. 

Het Kremlin schreeuwt al moord en brand over 330 US mariniers en Noorwegen. Ja, dan lijkt 7200 man natuurlijk helemaal het einde van de wereld...................

Je reinste onzin !!!

En wat zijn de Russische aantallen:

400.000 zwaar bewapende soldaten aan zijn westgrens (Navo oostgrens), 1389 vliegtuigen, 2550 tanks (+ 12.000 reserve...), artillerie 5436.

Ook nog eens 7000 kernkoppen achter de hand.............

Als je je dan nog niet veilig voelt, ben je net zo paranoïde als Stalin. 

Nu weer een oefening met 100.000 man. 

Ik begin een beetje te begrijpen, waarom een neutraal land als Zweden weer de militaire dienstplicht invoert !!!

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3094574/2017/03/02/Zweden-voert-dienstplicht-opnieuw-in-als-reactie-op-Russisch-spierballengerol.dhtml

ohje op 27-08-2017 16:52

Dan is het tijd voor een biertje.

Gabriel op 27-08-2017 17:04

Het zoveelste onheilsspellende bericht, ik slaap er geen seconde minder door...

Yerik op 27-08-2017 17:29

Ik spreek nogal wat mensen over de ontwikkelingen in Europa, en ook over Europa met de verhouding U.S. en Rusland. Daarbij valt het mij op dat verreweg de meesten, weloverdacht (!!) de politiek van onze 'leiders' spuug-, spuug- en nogmaals spuugzat zijn. Dan gaat het vanzelfsprekend óók over de islamisering van Nederland en Europa, verhoging pensioenleeftijden, zorgkosten, boetes, rechtspraak, belastingen, misdaadbestrijding, 'onder de pet houden' van allerlei misdaden gepleegd door islamieten, corrupte politici, afdrachten aan de E.U.

Welnu, velen hebben heus wel door dat men vanuit de NAVO aanstuurt op spanningsverhoging en zich niet aan eerder gedane beloften heeft gehouden. Je kunt stellen, dat mensen vooringenomen eigen standpunten (zowel voor als ook tegen de NAVO) graag onderbouwen met gebeurtenissen die nu plaatsvinden, gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgehad en ook met onbewezen vermoedens. Het zij zo, zo is de mens, zo zullen wij wellicht ook zijn hoewel ik dat niet hoop. Hoe ook, mocht het ooit tot een treffen met Rusland komen, vermoed ik niet dat de NAVO op steun van alle \ heel veel Nederlanders kan rekenen en dat zal toch een enorme geestelijke domper voor alle soldaten zijn. Hiebij de vraag: wie o wie zou ooit voor een land als Nederland (als staat, wel te verstaan) zijn leven in de waagschaal willen stellen? Voor mij onbegrijpelijk en ik weet zeker: voor velen met mij onbegrijpelijk.Het wordt anders als men zich moet inzetten tegen de aanvallen van bijv. islamieten tegen de bevolking, want dan heb je het niet over de verdediging van de staat als zodanig, maar dan heb je het over de bescherming van willekeurige mensen.

Ondanks dit alles: voor de Christenen onder ons geldt dat land niet hier beneden is, maar is boven. Dáárop dienen wij ons te richten.

mijn mening op 27-08-2017 18:09

te tijd zal het leren

Ike op 27-08-2017 18:13

Diepe zucht @Een ander geluid.

Er kunnen tig verklaringen bedacht worden voor de herinvoering van de dienstplicht; 

1. Bestrijding van de jeugdwerkloosheid en dat de werkloosheid onder jongeren als een grotere bedreiging word gezien voor jou positie als politicus dan iets anders..

2. Bestrijding van criminaliteit onder jongeren.

3. Als je gelooft dat de verschillende bevolkingsgroepen daardoor beter leren samenwerken.

4. Als je wilt dat iedereen zich verzameld achter de nationale vlag.

5. Als je wilt dat iedereen zich richt op een externe vijanden i.p.v. elkaar binnen een land.

6. Als je militaire acties van plan bent in het buitenland en er niet veel geld voor en beroepsleger is.

7. Als je via selecties bij de poort mensen naar het front toe wilt sturen die van jou als politicus best mogen sterven.

8. Als er daadwerkelijk eeen grote dreiging word ervaren van een buitenlandse mogelijkheid.

Ik durf te beweren dat anderen nog wel honderd of meer redenen kunnen bedenken waarom mensen de dienstplicht willen herinvoeren. Er zullen ook mensen honderd of meer redenen kunnen bedenken om dit nieet te gaan doen.

Bijvoorbeeld; Je traint mensen uit elk gedeelte van de bevolking dat je meeeneemt in je selectie een uitgebreide wapentraining. Mensen die niet worden geselecteerd kunnen zich gediscrimineerd voelen. Tuig dat wel geselecteerd word, kan voor grote problemen gaan zorgen.

Jouw redenatie dat de Zweedse regering dit doet om een vijand uit het Oosten te kunnen bevechten is puur theoretisch en kan om nep of echte redenen als 'top geheim' worden bestempeld. Ik ben benieuwd waarop je jouw stelling baseerd. LOL.

Als ik later vandaag zin heb, zal ik kijken of ik ook leuk commentaar kan geven op je andere argumenten.

Marcel op 27-08-2017 18:14

Volgens mij had de navo de russen beloofd niet naar het oosten uit te breiden. navo houdt zich hier niet aan en is alleen maar aan het uitbreiden. Tja dan ben ne toch aan het uitlokken te 'oefenen' bij de grens van rusland.

Ruben op 27-08-2017 18:20

We zullen zien wanneer de klappen gaan vallen, 1 ding is zeker dat Rusland het land zal zijn die als eerste gaat toeslaan, als de belegering van de NAVO steeds agressiever wordt. Zo,n fout die ze maakte met Operation Barbarossa Juli 1941 gaan ze niet nog een keer maken. Maar deze oefeningen zegt nu ook nog steeds niet zoveel of er daadwerkelijk zeer binnenkort een invasie gaat plaatsvinden, deze militaire oefeningen hebben zich al vaker voorgedaan. Maar het blijven spannende tijden, we gaan het zien. En bedankt Xander voor deze goede artikelen! We hopen dat je je vaker richt op het nieuws uit Rusland vs NAVO

Qvic op 27-08-2017 19:17

Voor Rusland en China staat er veel op het spel, want door de massale moslim invasie van Europa en Amerika. Kunnen zowel Europa, als Amerika onder leiding komen van die moslims. Dan hebben de moslims ook de kernwapens van die landen in hun macht. Daar zijn ze in Rusland en China over eens dat, dat nooit mag gebeuren. Dan kunnen zij overwegen om in ieder geval Europa (EU lidstaten) preventief aanvallen en alle foute politici en de elite en de moslims uit Europa te verdrijven of te doden. De NAVO zal worden overrompeld. Vergeet niet dat Poetin een strateeg is die niets aan het toeval overlaat. Turkije moet plaats maken of anders wordt het totaal vernietigd. Wat Amerika betreft is afhankelijk wat Trump in zijn mars heeft, om het moslim en de foute politici en het elite probleem aan te pakken en hun te elimineren. Nu moeten wij in Europa niet gaan juichen dat de Russen ons zullen helpen om ons probleem met de corrupte politic, elite en de moslims zullen oplossen. Want met dit mega project zullen er best veel van de autotonen bevolkingen erbij sneuvelen op het slagveld. Het eerste wat sneuvelt is altijd de echte waarheden van de realiteit. Dat is nu al het geval, waardoor de berichtgeving niet meer klakkeloos kan worden aangenomen wat waar of niet waar is.

Benesha op 27-08-2017 19:53

@ een ander geluid. Het is natuurlijk Rusland dat 7000 km ver van huis in alle buurlanden van de VS militaire basissen heeft gevestigd met tienduizenden troepen. Het is natuurlijk Rusland dat in Canada en Honduras een raketschild heeft geïnstalleerd zodat het een eerste kernaanval kan uitvoeren. Het is natuurlijk Rusland dat een buurland van de VS via honderden miljarden roebels en veel FSB gestook vanuit zijn ambassade een kleurenrevolutie heeft bezorgd en via een marionettenregering heeft geannexeerd. De Amerikaans gezinden tegen de grens worden nu door het regeringsleger en Russische huurlingen bestreden. Amerika dat de Amerikaans gezinden steunt krijgt een sanctiepakket voor de broek. En het is natuurlijk helemaal te gek voor woorden en uiterst agressief te noemen dat Amerika zijn troepen aan zijn grenzen posteert. 

Sarcasme modus uit.

De Terugkeer op 27-08-2017 20:15

Yerik op 27-08-2017 16:34     In liefde ontvangen!

Edje555 op 27-08-2017 20:17

Ha wat een onzin rusland gaat helemaal geen invasie voort bereiden maar gewoon een oefening houden zoals andere landen ook wel eens doen en resevisten oproepen voor een opfrissing en herhaling training en combat.

Als Rusland de Oekraine of één van de baltische staten binnen wil trekken dan gebeurt er wel wat anders dan 100.000 resevisten op piepen voor herhaling, bovendien als Rusland toch de Oekraine wil binnen vallen zal het genadeloos met tactical nukes van de NAVO tot stoppen worden gebracht met als gevolg een uitwisseling van nucleaire wapens op Europees grondgebied waar noch Rusland of Europa iets aan heeft of kan winnen.

En iedereen denkt dat Rusland een WOIII gaat riskeren voor een stukje Oekraine of een Baltische landje is niet goed wijs anders hadden we in 1989 al ten onder gegaan en is gelukkig de Berlijnse muur gevallen anders was het al oorlog geweest en ook hier wilde rusland ofwel het voormalige U.S.S.R geen Kern oorlog voor riskeren en trok zich terug naar de huidige grenzen van nu.

China en N-Korea zijn een veel groter gevaar op een kans dat WOIII kan uitbreken omdat het daar geen echte controle meer heeft over de regio door N-Korea die onvoorspelbaar kan zijn mocht de V.S ingrijpen met militaire middelen, en laten we hopen dat N-Korea als eerste iets doet anders zal China N-Korea steunen als het wordt aangevallen door de V.S en de rest mag je zelf raden wat de gevolgen dan zullen zijn.

Nee Rusland wil geen oorlog en is ook niet uit om opnieuw een U.S.S.R te worden en de Baltische landen binnen te vallen, het heeft geen nut en het is te ruisicovol om een escalatie met de NAVO te riskeren.

Of dacht iedereen dat Poetin nu zo dom was ? Voorlopig heeft hij in Syrie bewezen dat het een stuk doel gerichter kan opereren en politiek een stuk tactischer en doel gerichter kan handelen als menige Europeese Leider !

Yerik op 27-08-2017 21:04

@ De Terugkeer op 27-08-2017 20:15. Sommige bezoekers hier volg ik met belangstelling, bij anderen haal ik figuurlijk gesproken mijn schouders op. Vanaf nu zal ik ook jouw op- en aanmerkingen volgen. Misschien moet ik mij schamen omdat ik hier al vele jaren kom, maar weet ik nog helemaal niet wat jouw gedachtengang over de verschillende onderwerpen is en wat jouw (U)uitgangspunt(en) in het leven is \ zijn. Overigens zal ik de eerst komende week wegens het gemis aan mogelijkheden niet kunnen antwoorden. In ieder geval: hartelijke groet van mij en wie weet tot schrijvens. Yerik.

Lodewijk op 27-08-2017 21:06

Voor wie Engels begrijpt, dit is de avant garde van onze bewustzijnsontwikkeling, de enige oplossing van alle conflicten die uiteindelijk zal slagen:

"Wake Up! Enough of "Them" https://www.youtube.com/watch?v=OpxR2x7zrmM

"Breaking the Cycle of Suffering: Game Time" https://www.youtube.com/watch?v=rnIHhPcs22k

(Beste moderator, ik heb de titels maar niet vertaald, want wie geen Engels begrijpt gaat die video's toch niet zien, en heeft aan een Nederlandse titel daarom ook niets.)

Het is regel dat u de titel vertaalt, zo veel werk is dat niet. Sommige youtubes bieden de mogelijkheid de tekst aan te zetten, soms met meerdere vertalingen. Mod.

Een ander geluid op 27-08-2017 21:26

Ike op 27-08-2017 18:13

Aan jouw speculatie over de herinvoering van de dienstplicht in Zweden hebben we niet zoveel. Iedereen kan daar iets van vinden. Doorslaggevend is de motivatie van de Zweedse (linkse) regering.

Gewoon even de motivatie van de Zweedse regering erbij zoeken !! Heb ik maar even voor je gedaan.

Volgens de Zweedse minister van defensie Peter Hultqvist is het een reactie op de toenemende Russische militaire druk op de Baltische Staten en de militaire opbouw in Kaliningrad.

Niet mijn woorden, maar van iemand die er over gaat ! 

Lodewijk op 27-08-2017 21:31

Rusland is het grootste land van de wereld, met uitgetrekte nog ongerepte natuurgebieden. Plus een enorme energie reserve. Dus ze zouden daar wel gek zijn een wereldoorlog te starten voor nog wat meer stukjes land. 

De Krim was een andere zaak. Die kwam pas aan de orde nadat de door neo-nazi's als speerpunt utgevoerde gewelddadige coup plaats vond, waardoor een democratisch gekozen president voor z'n leven en dat  van z'n familie moest vluchen,om uiteindelijk vervangen te worden door een meer de Westerse "elite" belangen behartigende mann en als eerste maatregel het Russisch schrijven en spreken in Oekraïne werd verboden. De etnish-Russen werden gehaat door het coup-regime, dus die wilden zich onder de vleugel van moedertje Rusland beschremen. Een referndum op de Krim waar de meerderheid etnisch-Russisch is deed de rest. En Poetin zorgde er voor dat het referndum door kon gaan door de militairen die al in de grote Russische marine haven waren het gebied tegen eventuele gewelddadige tegen-acties van op de Krim aanwezige Oekraïnsche militairen. Volgens een langlopend contract met Kiev mocht Rusland tot 25,000 militairen op de marine basis hebben. Dus dat kwam goed uit.

De massa media hebben alles er over verdraaid en gelogen. Alhoewel zelfs CNN moest toegeven dat er geen "groene mannetjes" in de stemlokalen waren:

CNN: "Ukraine:Crimea Referendum polling Stations" https://www.youtube.com/watch?v=S5aQyu-UG3A

De etnish-Russen in het Zuid-Oosten wilden dat ook, maar Poetin zag dat niet zitten, en wilde enkel dat dat gebied een federale staat zou worden van Oekraïne, met meer autonomie wat betreft eigen leiders kiezen, i.p.v. weer oner leiders uit Kiev te moeten leven. Maar dus dat het wel Oekraïnsch gebied zou blijven. Daar vocht hij ook voor bij via de Minsk akkoorden. 

AEO op 27-08-2017 21:34

Ik geloof al die verhalen van "zieners" niet. God heeft ons de Bijbelse profetieën gegeven en daar kunnen we het mee doen.

Lodewijk op 27-08-2017 21:35

Had ik niet aan gedacht, beste moderator. Dus:

"Ontwaakt! Genoeg van "Hunnie" 

"De Cyclus Brekend van Lijden: Spel Tijd"

Ook van nu af aan weer.

: )

Ruben op 27-08-2017 21:39

Edje555 je hebt wel gelijk dat de Russen geen oorlog willen, alleen is het wel zo dat ze zich wel ontzettend bedreigd voelen door de Amerikanen en NAVO het is niet anders dan de tijden van USSR toen waren ze weer behoorlijk in zichzelf gekeerd door Ijzeren gordijn. En wat natuurlijk ook van belang is de geopolitieke rol die Rusland heeft in het oosten van Europa afgelopen decennia, die door de Amerikanen in het nauw wordt gedreven, Europa is een belangrijk afzetmarkt in het olie en aardgas. Dat is ook de hele reden van de oorlog in Syrië en ook Irak, daarom opereren de Russen daar dus ook. Oekraïne is helemaal niet belangrijk en by the way Pro Russen hebben de belangrijke industriële steden zoals donetsks en nog een naam waar ik nu even niet opkom, in het oosten van Oekraïne toch al in hun bezit. Russen zijn al druk bezig de southstream pijpleiding bv via Turkije. En nu de pijplijn vanuit Qatar door Syrië dreigt te mislukken, in het nadeel voor de Amerikanen./Zionisten zal de agressie naar de Russen alleen maar toenemen, nogmaals Amerikanen/Zionisten zijn uit op een regime change in Rusland, maar vroeg of laat gaan de Russen besluiten tot de dood of de gladiolen. En NAVO gaat heus niet over naar een nucleaire strijd in Europa daarmee schieten ze helmaal niks mee op, oorlog draait om geld het draait alleen maar om geopolitiek en niet om nucleaire armageddon, nucleaire wapens zijn alleen dingen om vijanden af te schrikken. That's all 

Simon op 27-08-2017 21:42

Nog een andere mogelijkheid?

The imminent invasion of Israël.

http://www.oxfordbiblechurch.co.uk/index.php/media-menu/obc-tv/documentaries/2468-the-imminent-invasion-of-israel

zie link van de Oxford Bible Church.

Vriendelijke groet, Simon

Lodewijk op 27-08-2017 21:48

PS:

Dat Rusland omdat het al zo groot is met zoveel nog onbewoonde ruimte geen interesse heeft in nóg mee land, wil niet zeggen dat ooit in de toekomst Rusland niet te hulp zou komen mocht de Christelijke beschaving dreigen volkomen onder te gaan in Europa. Want een deel van Rusland is Euopees:

"Europees Rusland" https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Rusland

Net zoals ze de Syriërs kwamen helpen tegen de terroristen...

Maar ik denk dat het zo'n vaaart niet zal lopen. Hoe meer aanslagen, hoe meer er om effectieve tegenmaatregelen zal worden geroepen door steeds meer mensen. FVD is b.v. al in opkomst. En de PVV is er ook.

Een ander geluid op 27-08-2017 21:52

@ Benesha op 27-08-2017 19:53

First strike met kernwapens is absolute en volslagen onzin !! Géén enkele kernmacht, ook de USA niet, kan een andere kernmacht uitschakelen zonder zelf ook totaal vernietigd te worden. 

Even de zoekmachine instellen op MAD = Mutual Assured Destruction (Wederzijdse totale vernietiging) en er gaat een wereld voor u open. 

Na ruim 45 jaar brute Sovjet overheersing zijn ze in Oost-Europa nog niet helemaal (of misschien: helemaal niet) overtuigd van de goede bedoelingen van het nieuwe Rusland. Die landen dachten: "voorkomen is beter dan genezen" en werden snel lid van de Navo. Dat lijkt hun wel een goede verzekeringspolis. 

Op uitnodiging van de Oost-Europese Navo-partners hebben de Amerikanen 4000 soldaten in Oost-Europa gestationeerd. Dat lijkt mij geen aantal, waarvan in Moskou de alarmbellen zouden moeten afgaan. 

Het is natuurlijk Ruslands goed recht 330.000 tot 400.000 zwaar bewapende soldaten aan zijn westgrens te legeren. Maar, dan moeten ze niet zo'n drama maken over 7200 Navo-soldaten.

Wat mij betreft, moet de Navo gewoon een gelijkwaardige troepenmacht aan zijn Oostgrens stationeren. Dus ook zo'n 330.000 tot 400.000 man + materieel. Zolang de krachtsverhoudingen in evenwicht zijn, gebeuren er ook geen ongelukken. 

Yerik op 27-08-2017 22:00

@ AEO op 27-08-2017 21:34. Inderdaad is ons Gods Woord gegeven voor o.m. de profetieën, dat voldoende is. Dit sluit echter niet uit dat God ook aan mensen in latere tijden openbaringen kan geven. Daarin is Hij vrijmachtig en mag Hij door ons in onze gedachten niet worden beperkt. Het is gelijk aan datgene wat in sommige kerken gebeurt, n.l. waar men alleen maar Psalmen zingt omdat die gebaseerd zijn op de geschreven Psalmen. Gezangen en andere liederen zingt men niet, want daarin zou God Zich niet openbaren. Wel..., schrijver dezes heeft een geheel andere ervaring. Het is echter wel aan te bevelen zéér voorzichtig te zijn met het geloof in 'profetieën' van latere tijden. Oók de boze kan mensen voor zich laten spreken en het is voor ons buitengewoon moeilijk om op afstand te bepalen wat licht is of wat duisternis is.

Lodewijk op 27-08-2017 22:14

@Een ander geluid

Ik heb het al eerder gepost, maar u ging er niet op in. Poetin Smeekt de Westerse Media Wakker te Worden, want de raketten die vlak bij de Russische grens staan opgesteld door de VS en NAVO kunnen met kernkoppen geladen worden, en dan ik 5 minuten doelen in Rusland raken:

"Poetin's Waarschuwing: Volledige Toespraak 2016"

"Putin's Warning: Full Speech 2016" https://www.youtube.com/watch?v=kqD8lIdIMRo

Neemt u het mij alstublieft niet kwalijk als ik niet reageer op uw eventuele response. Want de leugenachtige MSM berichten over Rusland ken ik al, en geloof ik niet, Daarvoor heb ik al teveel goed onderbouwde berichten van de alternatie ve media gezien. En ik heb geen zin die er steeds bij te halen, waarna u weer met een MSM bericht komt. Dat wordt een eindeloos onvruchtbaar welles-nietes. Ik wens u het allerbeste toe.

Lodewijk op 27-08-2017 22:23

@Qvic 

Poetin is inderdaad ook bezorgd over de moslim terroristen. Daarom bevecht Rusland die ook in Syrië.

Hier legt Alex Jones daar de nadruk op met enkele video beelden van Poetin -en Obama- over dat onderwerp: 

"Poetin Smeekt de Media Wakker te Worden"

"Putin Begs Media To Wake Up" https://www.youtube.com/watch?v=-Ar5p-tV8cQ

Ik ben het niet altijd eens met Alex, en hij is nogal vaak een driftkikker, maar hier heeft hij wel gelijk.

Een ander geluid op 27-08-2017 22:23

Lodewijk op 27-08-2017 21:31

U zegt:

En Poetin zorgde er voor dat het referndum door kon gaan door de militairen die al in de grote Russische marine haven waren het gebied tegen eventuele gewelddadige tegen-acties van op de Krim aanwezige Oekraïnsche militairen.

Mijn reactie:

AUB wel de juiste chronologische volgorde aanhouden !

27-02-2014: soldaten zonder herkenningstekens nemen de macht over op de Krim.

Poetin heeft vervolgens 1 jaar lang lang ontkend dat dit Russiche soldaten waren. 

http://time.com/3752827/putin-media-kremlin-crimea-ukraine/

Pas 1 jaar later heeft Poetin dus toegegeven dat het zijn troepen waren, die op de Krim de Russische bewoners moesten beschermen en de Russische vloot. Dat had niets te maken met het referendum, zoals u beweerd ! 

https://themoscowtimes.com/articles/top-5-myths-about-russias-invasion-of-crimea-32835

Dat referendum is na de Russische machtsovername gehouden en wel op 16-03-2014.

Als Poroshenko slim is, dan draagt hij de Donbass over aan Rusland ! Lijkt me de beste oplossing. 

Lodewijk op 27-08-2017 22:36

@Benesha

In plaats van Honduras bedoelde u neem ik aan Mexico.

@Edje555

Ik veronderstel dat u  het woorde "niet" vergat in deze zin waar ik het in hoofdletters post:

"laten we hopen dat N-Korea Niet als eerste iets doet anders zal China N-Korea steunen als het wordt aangevallen door de V.S"

Dat weet Kim Jong-un ook. Dus die kijkt wel uit. Hij wil alleen geen tweede Saddam Hoessein of Muammar Gadaffi worden... dus kernwapens en raketten zijn voor hem van levensbelang. Als Irak of Lybië die wapens hadden gehad was daar niets gebeurd.

Ike op 27-08-2017 22:42

@Een ander geluid op 27-08 21:26

Dus jij neemt elk officieel perbericht voor zoete koek aan? Waarom post je dan eigenlijk hier, als je de officiele berichten van regeringen gelooft. Geloof je dan ook dat het bonnetje van Teeeven niet bestond en gevonden kon worden? Kennelijk geloof je dan dat er geen NAVO trainers zijn die de ongeregelde troepen trainen die in Polen werden getraint en nu in Oekraine vechten tegen Rusland. Kennelijk geloof je dan ook niet het officiele Russische bericht dat er geen Russische troepen vechten aan de kant van de Donbass rebellen die tegen de regering van Kiev vechten.

Ik begrijp dan niet meer wat je wel gelooft en wat niet. Gelukkig vechten er dan geen Nederlandse special forces aan de kant van de NAVO in Oekraine, want dat is officieel ontkent. Als mensen een telefoonje haden gekregen van hun dierbaren van de MH17 hadden mensen wellicht kunnen geloven dat het vliegtuig nooit was neergestort....

Je redenatie is heel erg leuk, maar er deugt niet veel van. 

De eerste troepen aan de frontlinie in een conventioneele oorlog worden hoogstwaarschijnlijk binnen no time uitgeschakeld door kruisraketten met conventionele of kernlading. Je hebt daarom helemaal net veel troepen nodig om en conflict te starten. Om een conflict aan de gang te houden hb je wel heel veel troepen nodig. Voor de eerste troepen, heb je alleen maar chauffeurs nodig en een hoop drones.. De chauffeurs en tankwagens heb je alleen nodig als je er geen drones voor kunt gebruiken of robots

Als ik een gneraal was, stuurde ik eerst automatische pantserwagens en verkenners naarvoren en keek ik hoe ver deze konden doorrijden. Als ze uitgeschakeld worden, zou ik kijken hoe ze uitgeschakeld werden. Dit is altijd een strategie geweest van het meest ervaren leger ter wereld. Het Israelische dat eerst ergens drones en commando's op afstuurt. Het Amerikaanse leger volgt dezelfde strategie. Het plaatsen van mi;itair materieel met eeen handjevol soldaten kan hiermee als een zeer aggresiefe actie gezien worden.

Als er dan word gepubliceerd dat een vijand een veel groter leger er tegenover plaatst kan ook worden gezien als een nog aggresievieere actie of een adequate tegenmaatregel. Omdat ik officiele berichten niet geloof, geloof ik echter ook niet officiele cijfers. Ik denk dat er veel commando's en special forces van de NAVO landen in Syrie actief zijn en er vechten tegenover special forces van Iraniers,  Hezbollah en het Syrische leger een soms tegen Koerden en Iraakse vrijwilligers. Ik heeb geen flauw idee oeveel ISIS terrorusten vechten in Syrie f Al Nusrah (Al Qaida).  Het barst van de berichten dat ISIS strijders met wapens de grens van Turkije oversteken en in bussen zitten in Turkije en dat er wellicht maar 5 mensen zijn die het vrije democratische leger vertegenwoordigen dat ik Syrie zou vechten tegen Assad.

Hetzelfde geld voor de opstandlingen in Oekraine. Georgische SU25's die terugkwamen van een NAVO oefening die de MH17 zouden hebben neergeschoten dachtende dat het Putins vliegtuig was. Hongaarse, Letse, Tjetjenen en westerse fascisten en ISIS strijders uit SA en Koeweit die in Oekraine vechten tegen de Oekrainse rebellen en Russen.

Ik vind het knap dat jij zonder eigen inlichtingendienst kan uitmaken wat wel of niet waar is mbt al deze berichten. Zelf geloof ik dat Prins Bandhar uit SA de Russen bedreigden met aanslagen in Sochi als ze zich niet terugtrokken uit Syrie en de reactie van de Russen daarop en zelf geloof ik ook dat Lavrov de voorzitters uit SA van de VN mensenrechtencommissie een stel idioten heeft genoemt. Het past een beetje in de beeldvorming dat ik heb van zowel de Saudis als de Russen.

Ik geloof ook dat de regering van Kiev de getuigen van het neerstorten van de MH17 heeft weggebombardeerd met artilerie. Dit kan je makkelijk doen door niet de site te beschieten, maar wel alles eromheen. Je kan dan ook makkelijk mooie fotos' maken zonder kraters terwijl ze er wel zijn.

Ik geloof dat Trump niet de VS bestuurd, maar dat de Deep State van de CIA, NSA de president van alle informatie voorziet en probeert te sturen en dat daarmee Trump eerder een marionet van het Militair Industrieel Apparaat is dan een president die hen volledig controleert.

Putin zal ook door zijn MIA worden belaagd. Maar hij (net als Bush senior) komt uit de Deep State Putin was FSB (of KGB). Wie vertrouw ik meer? De macht die zich verdedigt of de macht die aan het aanvallen is? Ik geloof dat de VS en de NAVO aanvalt en zich niet verdedigt

Alle landen die Wesley Clark noemde voor de senaatscommisie zijn aan de beurt of zijn al aan de beurt geweest. Soedan, Somalie. Irak, Iran, Libie, Syrie, Jemen.

Het gaat allemaal om olie en gas en de pijplijnen door Syrie om de EU te bevoorraden. Israel en Turkije compliceren de boel daarmee omdat ze of alle olie en gas om hen heen willen of controle over het water en herstel van het Ottomaanse rijk en controle over olie en gasbronnen en vernietiging van Koerdische autonomie. 

Oekraine staat niet los van Syrie. Oekraine gaat over veel schaliegas en uitbreiding van de NAVO en uitbreiding van Europeesche landbouwgronden.

Zijn dit allemaal linkse strategieen aan beide zijden of gaat het hier om fascisme van Neo Con's en hun Europeesche poppen in de politiek.

Lodewijk op 27-08-2017 22:46

@Edje555

Bij nader inzien begrijp ik dat u bedoeld dat als Noord Korea als eerste zou aanvalen China dat land niet zal verdedigen, zodat er dan geen oorlog uitbreekt tussen China en de VS. Dus dat het daarom beter zou zijn dat Noord Korea de aanval zou beginnen. 

Wat ik eigenlijk bedoelde is dat het het beste zou zijn als noch Noord Korea noch de VS een aanval openen. En hopelijk komt die er ook niet. Trump wordt welliswaar omringt door neo-con globalisten die gek zijn op oorlogen, maar Trump is gelukkig een stuk minder gek.

Lodewijk op 27-08-2017 23:09

@ Een ander geluid

Ja ik zag die persconferentie die Poetin gaf, en dat hij als antwoord de vraag van een Westerse journalist over "groene mannetjes" beantwoorde met "Ach, Russishe uniformen zijn overal te koop in dump winkels op de Krim."

Dat was overduidelijk gezegd met "tongue in cheek", ofwel als grap voor de goede verstaander. 

Intussen hecht ik veel meer geloof aan deze bron dat de uwe:

"Putin: Crimean 'little green men' were Russian servicemen, helped ensure true referendum" https://www.youtube.com/watch?v=C-ApPC4XoV4

En zo kunnen we elkaar blijven slaan met verschillende berichten. Heb ik geen zin in. Ik geloof uw bronnen toch niet. Dus ik wil hier niet mee doorgaan. Mijn excuses dat ik begon. My bad.

Een ander geluid op 27-08-2017 23:11

Lodewijk op 27-08-2017 22:14

U zegt:

Ik heb het al eerder gepost, maar u ging er niet op in. Poetin Smeekt de Westerse Media Wakker te Worden, want de raketten die vlak bij de Russische grens staan opgesteld door de VS en NAVO kunnen met kernkoppen geladen worden, en dan ik 5 minuten doelen in Rusland raken:

Mijn reactie:

Dat kunnen al die kernraketten in Kaliningrad natuurlijk ook. En wat dacht u van alle onderzeeërs en alle mobiele lanceereenheden in het grote Siberië. Heb ik u al zo vaak voor ogen gehouden. Ook zonder MSM berichten !!!

Die Russische onderzeeërs liggen ook dicht genoeg bij de USA en vice versa natuurlijk !!

Een flutargument van Poetin !!! En ook van u. 

Een ander geluid op 27-08-2017 23:32

Ike op 27-08-2017 22:42

Ik geloof niet dat een Zweedse socialist (of welke socialist dan ook), minister van Defensie Peter Hultqvist van nature veel sympathie heeft voor de Navo. Socialisten kan je over het algemeen ook niet betrappen op enige aversie naar Rusland toe. Dus vind ik de motivatie van die man heel aannemelijk. Maar goed, jij weet natuurlijk weer beter wat Peter Hultqvist bedoeld, dan Peter Hultqvist zelf. Heel knap !! 

Jij zegt:

Ik vind het knap dat jij zonder eigen inlichtingendienst kan uitmaken wat wel of niet waar is mbt al deze berichten.

Mijn reactie:

Ik heb je reactie gelezen, maar zelf kan je dat blijkbaar wel !!!

Ike op 27-08-2017 23:46

@Een andr geluid op 27-08 21:26

Overigens ging het in Mali officieel om Al Qaida te stoppen en de moslimterroristen, maar werd gelijk het goud het land uitgevlogen en gaat  het in Mali om goud en uranium. In Afghanistan gaat het om pijplijnen voor ole en gas naar Iran en China en lithium, uranium en andere mineralen. Inderdaad was ik vergeten te vermelden bij Oekraine en Syrie dat het daar ook gaat om het afsnijden van de Russische vloot van warmwaterhavens in Taurus en op de Krim.

In Nicaragua gaat het om een alternatief voor het Panama kanaal en in Venezuela gaat het weer om olie en gas

Waar in Syrie Captagon word gebruikt om strijders te latn vechten, is het cocaine in Venezuela en Colombia en Heroine en opium in Afghanistan en grensgebieden met China. De drugs financieren tegelijkertijd extra steun die buiten defensiebegrotingen in de VS worden gehouden. Voor 'special operations'.

De serie Penoza durft dit niet eens te beschrijven, maar alles is nog veel erger. 

Ik stel dat ISIS en Al Qaida creaties zijn van de westerse inlichtingendiensten en de Neo Con's en dat zij overal worden gebruikt als een excuus om landen binnen te vallen. 

Ik zou zelf niet gaan vechten in een land dat ik opnoemde en ik zou ook willen voorkomen dat en kind uit mijn familie daar ging vechten.

Ik raad hetzelfde af aan jou, hoe oneens ik het ook ben met jou en ik raad het ook af aan alle Xandernieuws bezoekers

Daarnaast ben ik het fel oneens met elke extreme groepering. Gecreerd door inlichtingendiensten of spontane groeperingen..

Lodewijk op 27-08-2017 23:56

PS:

Dat Moscow Times als ant-Poetin orgaan toegestaan wordt in Rusland te publiceren is bewijs dat de MSM verhalen oven gebrek aan persvijheid in dat land lariekoek zijn. 

En ik heb indertijd berichten over advertenties die Russische vrijwilligers opriep hun etnish-Russische landgenotren militair te hulp te komen in Zuid-Oost Oekraïne. Bovendien hebben veel Russen familie in dat gebied wonen, dus geen wonder dat ze die gingen verdedigen tegen de oorlogsmisdaden van het leger en de neo-nazi bataljons. De etnish-Russische bevolking moest in hun kelders schuilen voor diens bombardementen en beschietingen. En zo'n 1,5 miljoen mensen vluchtten naar Rusland...

Lodewijk op 28-08-2017 00:02

Rusland komt steeds gevaarlijk dichter bij de VS en NAVO bases toegeschoven: https://tinyurl.com/yclrv569

Lodewijk op 28-08-2017 00:14

@Ike

Voor diegenen onder ons die naast de MSM ook de alternatieve bronnen raadplegen is wat u post bekend als goed gedocumenteerde bewezen feiten. Voor wie enkel de MSM volgt is het onbegrijpelijk en zijn het onzin complot theoriën. En zo leven we in twee werelden.

De Terugkeer op 28-08-2017 00:40

@Yerik op 27-08-2017 21:04

 

Nogmaals dank, lieve Yerik...ik ben iemand die niet meer echt kwaad kan worden...heb daar al lang geleden overheen mogen stappen, met hulp heel veel liefde en warmte van  en daarom zal ik ook niet bovenop elk nieuw onderwerp gaan zitten schreeuwen...net als een zeker persoon uut Nunspeet, bijvoorbeeld. Ik heb een zware en verantwoordelijke dagtaak in de zorg en zie, hoor en voel daar 'ook' alles. Zit dus 'middenin de mensen', om het maar eens plat te formuleren! Kan wel zeer vaak reflecteren/spiegelen aan de onderwerpen die Xander naar voren 'durft' te brengen. Hoe zullen Xander en de zijnen gaan slapen? Een vraag die vaak bij me op komt (opkomt?☺).

Wat fijn dat jij je, dat 'u' zich zo kwetsbaar durft op te stellen...petje af en soms is dit even slikken...heb ik hier zelf ook wel 's gemerkt. Geeft niets...dit zijn ook 'de' tijden om door te (mogen) draven. De tijden zijn te 'groots' geworden, om nog 'ergens' maar een houvast te vinden.

Waar ik kan aanvullen, gedachten misschien maar een iets zou mogen bijstellen, een klein overzicht van de tijd waarin we mogen leven zou mogen verduidelijken, daar zal ik het niet laten!

En nog even iets voor onze vriend Mod: het lettertype in het reactiekader is toch wel erg klein (zelfs voor mijn 17 inch scherm). Vandaar dus dat er, denk ik zo maar, gemidddeld, zich een behoorlijk aantal schrijffouten, tikfouten, typfouten bij veel reageerders zullen voordoen??? Mee eens? En nee, ik heb nog geen leesbril nodig ;-}  De mogelijkheden zijn beperkt wat dat betreft. U kunt ook  via Ctrl en + de letters vergroten zodat het beter te lezen is als u een post schrijft. Mvg. Mod.

Beste, goede en lieve Yerik...stay put en we komen er samen uit, met velen, hier op deze unieke site! Blijf a l t i j d geloven in het goede, ook al moeten we soms keihard ingrijpen...ook in de levens van anderen, zij het met grote tegenzin. Die (vaak onwetende) ander mag ook wel eens terecht gewezen worden, net als dat naar jou en mij toe mag gebeuren. Er zit enorm veel intelligentie en vooral 'gevoel' onder de reageerders en als wij alle krachten zouden bundelen, dan kan dit fijne landje nog jaren door, zonder eventuele regering!

Cheers.

mientjei op 28-08-2017 01:11

Poetin is een schaap in wolfskleren, een goeie kerel, en samen met Trump onze troef tegen de NWO,

dat zijn de foute, die zogenaamd nette mensen, die ons dood willen hebben

Lodewijk op 28-08-2017 08:38

Correctie: ik vergat het woordje "gezien" in deze regel:

"En ik heb indertijd berichten gezien over advertenties die Russische vrijwilligers opriep hun etnish-Russische landgenotren militair te hulp te komen in Zuid-Oost Oekraïne.

Overigens wil ik Een ander geluid hartelijk bedanken voor zijn hulp me in te laten zien dat ware veranderingen in het bewustzijn enkel komen van ons ware Zijn en Diens wijsheid en liefde, niet ons menselijke bestaan en menselijke wijsheid.

Want wat voor wijsheid is het te vechten over wie er gelijk heeft in wat er verschijnt in een droom?  Hoe die droom ook als echt wordt ervaren dan ook. Enkel uit de droom ontwaken toont wat echt is. In de droom ziet men hooguit tekenen die als reflecties wijzen naar Wie en Hoe we in werkelijkheid zijn, en naar Hoe de dingen daarom echt zijn...

Wat en Wie en Hoe we in werkelijkheid zijn is zo goddelijk en verheven dat geen beschrijving er van het gerechtigheid doet. 

Een ander geluid op 28-08-2017 10:30

Ike op 27-08-2017 23:46

Je hebt gelijk door te stellen, dat politiek vaak een smerig spel is van eigen belang / economische belangen. Ik vrees echter, dat op dat vlak alle 3 de grootmachten met hetzelfde sop overgoten zijn. Je geeft zelf al een aantal voorbeelden betreffende de USA. China en Rusland zijn natuurlijk geen haar beter. China, dat gelijk maar even de hele Zuid Chinese Zee claimt. Er is in dat hele gebied al eeuwen géén Chinees te bekennen, maar sinds bekend is dat de zeebodem rijk is aan olie, gas en delfstoffen is het ineens Chinees gebied. De Russische hulp aan Assad is ook niet zo belangeloos. Assad en de Syrische christenen zullen Poetin een biet wezen. Het gaat hem er om dat er geen olie- en gas-pijpleiding komt van de golfstaten naar Europa, dat zou namelijk het Russische monopolie in Europa verzieken. Dan is het over en uit met de Poetin-pret om elke winter de gaskraan dicht te draaien.

Je redenatie betreffende Mali en Nicaragua kan ik dus volgen. Het oliedomme beleid van Maduro in Venezuela zal deepstate in Washington DC ook niet zo slecht uitkomen. Maar goed, Maduro heeft Venezuela natuurlijk zelf naar de bliksem geholpen, daar is geen deepstate aan te pas gekomen. 

Echter je stelling:

In Afghanistan gaat het om pijplijnen voor ole en gas naar Iran en China

Mijn reactie:

Waarom zouden de USA zich druk maken om de economische belangen van Iran en China...............? Misschien is het je ontgaan, dat Iran al sinds 1979 niet meer tot de vrienden van de USA behoort. Understatement..... Hoe olie- en gas van Iran naar China gaat, zal de USA daarom volkomen worst wezen !!

Je zegt:

Ik stel dat ISIS en Al Qaida creaties zijn van de westerse inlichtingendiensten en de Neo Con's en dat zij overal worden gebruikt als een excuus om landen binnen te vallen. 

Mijn reactie:

Bewijs ?????

De puissant rijke fanaten in de golfstaten en Saoedi-Arabië steunen alle groepen / terroristen die het wahabisme / salafisme verspreiden. Daar hoeft géén USA deepstate c.q. westerse inlichtingendiensten aan te pas te komen. Op bepaalde onderdelen vinden de bondgenoten USA en Arabische oliestaten elkaar, op andere gebieden hebben ze tegengestelde belangen. Hetzelfde in Afghanistan. Het is natuurlijk Pakistan, die de Taliban "in leven" houdt. Ik kan me niet voorstellen, dat de USA dat "bondgenoot" Pakistan in dank afnemen. Het feit dat de Taliban nog steeds grote delen van Afghanistan onder controle heeft, toont je ongelijk aan. Na de Amerikaanse inval in Afghanistan was de rol van de Taliban, om de inval te rechtvaardigen, niet meer nodig. Dus als je redenatie zou kloppen, zou de Taliban zich hebben laten verslaan. Afghanistan zou een rustige, gepacificeerde proxystaat van de USA zijn geworden met een aantal US-bases en een paar duizend US-soldaten om de belangen veilig te stellen. Dat er nog steeds Amerikaanse soldaten sneuvelen in Afghanistan is hele slechte PR voor iedere Amerikaanse regering en komt ook deepstate niet van pas !!! Je kunt deepstate véél verwijten, maar niet dat ze dom zijn. Die hebben dus liever 4 oorlogen van 4 jaar, als één die 16 jaar duurt. Dat ondermijnt het draagvlak van de publieke opinie, snap je?

Een ander geluid op 28-08-2017 10:41

Lodewijk op 27-08-2017 23:56

U zegt:

En zo'n 1,5 miljoen mensen (Russen) vluchtten naar Rusland...

Mijn reactie:

232.000 (ongeveer 40%) Oekraïners vluchtten alleen al van de Krim naar de Oekraïne.........

Qromwel op 28-08-2017 11:26

Lodewijk op 27-08-2017 21:06: Bij gebrek aan tijd maak ik wel eens gebruik van 'online vertalen'. Daar zijn er verscheidene van, de een beter dan de andere.  Daarna hoef ik alleen maar er behoorlijk Nederlands van te maken. Scheelt een heleboel tikwerk.

Qromwel op 28-08-2017 11:28

Ike op 27-08-2017 23:46: En zo laten de NATO bondgenoten zich meesleuren!

Qromwel op 28-08-2017 12:03

Die reservisten komen niet allemaal uit Kaliningrad, volgens wikipedia had de enclave in 2012 437. 456 inwoners. Er zullen dus grote transporten moeten plaatsvinden, die ongetwijfeld de aandacht zullen trekken. Benieuwd wat wij hiervan in onze onvolprezen media zullen vernemen.

Qromwel op 28-08-2017 12:09

Ik moet wat corrigeren; Het getal dat ik noemde betreft de hoofdstad. In hele gebied woonden er in 2010 bijna 942.00 mensen. Verder verandert er niets aan mijn verhaal.

staedy op 28-08-2017 12:15

 Steady een ander geluid

Hoezo in evenxicht???

Hoeveel russische troepen zijn dan gestationeerd

dicht bij de amerikaanse grens??

Even nadenken hé

Shalom voor iedereen

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl