Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

NASA komt met zeer riskant plan tegen uitbarsting Yellowstone supervulkaan


Het Yellowstone nationale park levert prachtige plaatjes, maar vormt ‘onder de kap’ tevens één van de grootste bedreigingen voor het voortbestaan van de mensheid. (2)

We schreven dit jaar al enkele keren dat een verwoestende uitbarsting van de Yellowstone supervulkaan in de Verenigde Staten volgens wetenschappers veel dichterbij is dan eerder werd gedacht. In 2014 sloot de Amerikaanse regering zelfs in alle stilte een 10 jaar durend miljardencontract met Argentinië, Brazilië en Australië voor de opvang van miljoenen vluchtelingen na zo’n eventuele megaramp, die uiteindelijk aan miljarden mensen het leven kan kosten. Dat het gevaar inmiddels zeer serieus wordt genomen blijkt uit het feit dat de NASA een plan heeft opgesteld om een uitbarsting te voorkomen. Probleem is dat dit plan dermate riskant is, dat de supervulkaan er ook juist door getriggerd kan worden.

 

Een volledige uitbarsting van de Yellowstone supervulkaan vindt ongeveer eens in de 600.000 jaar plaats. De laatste keer dat dit gebeurde is... zo’n 640.000 jaar geleden. Echter, op een dergelijke tijdschaal zijn vergissingen van vele duizenden jaren zo gemaakt.

Desondanks maken wetenschappers en naar eerder bleek dus ook politici zich grote zorgen over de inmiddels duizenden aardschokken die er dit jaar in een groot gebied rondom de almaar actiever wordende supervulkaan zijn geweest. De kans dat er nog deze eeuw een ‘categorie 7’ eruptie komt, die de VS in één klap zal verwoesten en het noordelijke halfrond in een ‘nucleaire winter’ zal storten, waardoor miljarden mensen zullen omkomen van de honger en het door asdeeltjes vergiftigde milieu, werd eerder dit jaar officieel geschat op 10%, maar dat was nog voor de nieuwe storm van zo’n 1400 aardschokken.

Rijken der aarde kopen massaal ondergrondse bunkers

Forbes Magazine wijdde vervolgens een heel artikel aan de rijken der aarde, die massaal ondergrondse, vaak zeer luxueuze bunkers bomvol noodvoorraden kopen of voor zichzelf laten (om)bouwen. Het prestigieuze blad plaatste zelfs een kaartje van hoe de Verenigde Staten in de toekomst na een verwoestende wereldramp grotendeels is ondergelopen met water. ‘Wat weten zij over een mogelijke wereldramp wat wij niet weten?’ vroegen commentatoren zich af.

NASA wetenschapper Brian Wilcox, voormalig lid van de Raad voor Planetaire Defensie, onthult nu dat de ruimtevaartorganisatie het risico op een uitbarsting van de supervulkaan vele malen hoger acht dan de kans dat de aarde door een asteroïde wordt getroffen. De NASA stelde zelfs een serieus plan op om zo’n uitbarsting te voorkomen.

Afkoelen supervulkaan met geothermische energie’centrale’

Dat plan behelst het druppelsgewijs afkoelen van de vulkaan door een 10 kilometer diepe tunnel naar de magmakamer te boren, en daar onder hoge druk water in te pompen. Het water zou als 350 graden hete stoom weer terugkeren, en op deze wijze de vulkaan heel langzaam afkoelen.

De kosten van dit plan worden geschat op 3,46 miljard dollar, maar kunnen heel snel worden terugverdiend door er een grote geothermische energiecentrale van te maken, die een enorm gebied tienduizenden jaren lang van spotgoedkope elektriciteit zou kunnen voorzien.

Zeer riskante methode kan uitbarsting juist veroorzaken

Er is echter wel een groot ‘maar’: ‘Het belangrijkste is om geen schade te veroorzaken. Als je in de bovenkant van de magmakamer boort en deze vanaf daar probeert af te koelen, is dat zeer riskant. Het zou de kap over de magmakamer brozer maken, waardoor deze zou kunnen barsten. Dat zou het vrijkomen van schadelijke gassen in de magmakamer kunnen triggeren, wat anders niet zou zijn gebeurd.’

In het ergste geval zal dit plan, indien uitgevoerd, dus juist de uitbarsting kunnen veroorzaken die het moet stoppen. Toch wordt de methode ook voor alle andere supervulkanen op onze planeet overwogen. Bovendien wijst Wilcox erop dat een uitbarsting van de supervulkaan in Yellowstone na ruim 600.000 jaar in geologisch opzicht inmiddels ‘over tijd’ is. ‘Daarom zouden we daar alert op moeten zijn.’

Niets doen betekent immers dat de vulkaan onverwacht nog veel actiever kan worden, en in het ergste geval zelfs al binnen enkele jaren kan uitbarsten. De Amerikaanse regering hield daar in 2014 al dermate serieus rekening mee, dat het honderden miljarden dollars uitgaf voor slechts 10 jaar lopende contracten met Argentinië, Brazilië en Australië, voor de opvang van mogelijk miljoenen Amerikaanse vluchtelingen na zo’n verwoestende catastrofe.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons / Own work by Brocken Inaglory / CC-BY-SA-3.0,2.5,2.0,1.0; Released under the GNU Free Documentation License

Zie ook o.a.:

23-07: Superrijken kopen massaal bunkers voor mogelijke wereldramp
09-07: Na ruim 1100 aardschokken: Zorgen over uitbarsting supervulkaan Yellowstone nemen toe
19-06: ‘VS legt enorme voorraden aan voor komende grote wereldcrisis’
18-06: Wetenschappers vrezen spoedige uitbarsting Yellowstone supervulkaan VS

2016:
06-05: Seismologen waarschuwen voor periode met zeer zware aardbevingen in VS

18-04: 38 vulkanen en supervulkaan Yellowstone actief; Seismologen vrezen meer aardbevingen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gespekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31) verder te praten.
Reacties

Willy op 21-08-2017 14:04

er is geloof vandaag of morgen een volledige zonsverduistering in een deel van de VS en velen geloven dat dit iets zou kunnen inhouden dat op rampen wijst . Ik blijf er nuchter onder ook op de berichten over de uitbarsting van deze supervulkaan. We leven nu in zeer ernstige tijden en het gevaar voor een wereldoorlog is nog niet geweken en wat natuurrampen betreft die zijn van alle tijden wel is het zo dat de intensiteit zal toenemen vele tekenen aan zon , maan en sterren.Shalom

Henk Boskamp op 21-08-2017 14:36

Gaat de eclips niet over Yellowstone ?

Jo op 21-08-2017 14:37

'De kans dat er nog deze eeuw een ‘categorie 7’ eruptie komt, die de VS in één klap zal verwoesten ...' !!!

Het zou kunnen !!!

Eelke op 21-08-2017 15:23

Mogelijk  gevaarlijk!

Maar toch, de eerste beste aardbeving brengt meer scheuren in de kap dan een gaatje.

En die bevingen zijn er al duizenden geweest.

vlokje op 21-08-2017 15:37

met mijn boeren verstand:

1 een gaatje prikken in een ballon waar overdruk heers knalt de ballon ,gelijk een supervulkaan

2 stoom zet in alle richten uit, gelijk een explosie, dat wil niet in een gesloten ruimte onder de grond

Wilco van Zeelen op 21-08-2017 15:38

Vanuit een optimistische bril gezien lijkt het er in ieder geval op dat de elite wel degelijk iets lijkt te geven om het welzijn van de mensen. Ze pompen de miljarden dollars niet in schuilkamers voor zichzelf, maar 'investeren' het preventief in Zuid-Amerika voor eventuele opvang.

Qromwel op 21-08-2017 15:38

Er zal oververhitte stoom ontstaan. Maar bij welke temperatuur ontleedt in waterstof en zuurstof (2000 graden celsius?) De druk zal enorm hoog zijn. Als er knalgas ontstaat en explodeert vormt zich opnieuw gewoon water, want de verhouding is en blijft perfect: 2H2+O2-->2H2O. En ontleed misschien direct weer. En door de constante toevoer van stoom ontstaat steeds meer knalgas. De reeks ontploffingen gaat door en de explosies worden steeds heftiger, waardoor de kap instabieler wordt. Maar misschien is het wel de bedoeling. Alleen nog even wachten tot er genoeg bunkers verkocht en geïnstalleerd zijn.

positivo op 21-08-2017 15:44

Het kan ook morgen gebeuren, of vandaag, of over 100 000 jaar..

Maar om vrij schone energie op te wekken is een goed idee.

Tom op 21-08-2017 15:45

Lijkt me een beetje ondoenlijk een supervulkaan koelen op deze manier is iets als een grote pan die op het loeiend vuur staat en deze met druppeltje na druppeltje water afkoelen.

Qromwel op 21-08-2017 15:46

Eelke op 21-08-2017 15:23: De kruik gaat zolang te water tot ie barst. Onderzoek rond de Vesuvius heeft aangetoond dat met tussenpozen de berg openbarstte en een gloeiende giftige gaswolk over de omgeving spoot. Gezien de snelheid kon nooit gevlucht worden. Tot dusver nog geen eruptie richting Napels, Vandaag de dag wonen er overal veel meer mensen, dus er vallen steeds meer slachtoffers. Lees Maleachi 4:1 e.v. Barsten op DieDag alle caldera's en overige vulkanen, om wat voor reden dan ook, uit?

Rebellio op 21-08-2017 16:03

Zo'n 3 uur rijden, minder dan honderd kilometer van de Nederlandse grens, ligt de Eifel, in Duitsland. Daar maakte men 600.000 jaar gelden ook een periode van vulkanisme mee. Rond die tijd explodeerden daar vulkanen juist toen het magma in aanraking kwam met (grond en oppervlakte)water. De laatste uitbarsting was volgens de wetenschappers bijna dertienduizend jaar geleden. En de Eifelvulkanen barsten elke tien- tot twintigduizend jaar uit, dus tot nu toe ontsprongen we de dans....

Rode Wouw op 21-08-2017 16:08

Misschien komt er een verrassing. Een andere supervulkaan die  ineens uitbarst, terwijl die dat gewoonlijk slechts eenmaal in de 1,534 miljard jaar doet...

vlokje op 21-08-2017 16:29
Qromwel op 21-08-2017 15:46

 .......... Barsten op DieDag alle caldera's en overige vulkanen, om wat voor reden dan ook, uit?

hele goeie vraag, niet de dag dat de grond schudde, maar dat de aarde in haar grondvesten beefde, voor of achteraf een poolswift.

bij een euruptie als yellowstone verdwijnt er zoveel massa, dat moet haast wel de aarde uit haar ballans brengen

Qvic op 21-08-2017 17:03

 

De intelligentie van NASA is ver te zoeken met dit verhaal, want welke idioot verzint dat je een vulkaan kan afkoelen om een tunnel van vele kilometers naar de magnakamer te boren en daar dan water naar toe laat stromen. Dit is juist wat je nooit moet gaan doen, dit is juist de trigger. Als ze nou rondom de magnakamer(s) kanalen maken (grote buizen leggen), waardoor het water niet/nooit in aanraking kan komen met het vloeibare magna. Dan pas kun je het water als afkoeling gebruiken en de retourleiding voor de geothermische krachtcentrale gebruiken. 

SEO op 21-08-2017 17:50

Als Yellowstone zo gevaarlijk is voor de wereld, is een ontploffing een Godsgericht. Enige dat dus helpt is gebed. 

PJ op 21-08-2017 17:57

Leuk scenario voor een rampenfilm. Als het misgaat nadat onze helden van de NASA de supervulkaan afkoelden met water, dan bellen we toch gewoon Bruce Willis even om hem erop te wijzen dat er belangeijker opdrachten zijn dan geradicaliseerde kleuters verhinderen met hun driewieler moordaanslagen te plegen? Eindelijk weer komkommertijd. Laat maar komen die vulkaan! Het Massif Central in Frankrijk slaapt al veel langer dan Yellowstone.

Kamil op 21-08-2017 18:04

De meeste artikels in Xandernieuws, lees ik met aandacht en belangstelling. De Yellowstone saga vind ik overtrokken, daarom : we zullen het wel horen of zien, maar laat ons met dát nieuws gerust. Kamil

Edwin op 21-08-2017 18:50

Yellowstone gaat voorlopig nirt uitbarsten. Omdat er honderden kleine aarbevingen zijn, van richterschaal 2 tot richterschaal 5, en de geisers die veel stoom afbazen. Dat zorgt ervoor dat de druk niet te hoog wordt. Ik maak mij zorgen als er geen aardbevingen zijn.

Tom op 21-08-2017 19:03

Ik maak me eigenlijk nu een beetje zorgen om de elite. Waar moeten die zich nu verstoppen en veilig voelen? Als die vulkaan uitbarst en de aarde tientallen jarenlang in een giftige rook gedompeld is dan is het in bunkers diep onder de grond net zo iets als in een gevangenis zonder luchten, als ze eenmaal erin zitten volgehangen met goud en bij zich hebbende zakken sieraden dan is het langzaam aan ondergronds verrekken :-) want de kop boven de grond uitsteken (gasmasker) en daarmee in een giftige admosfeer terrecht komen met een smeulend en verwoest maanlandschap aangezicht is niet bepaald een fraai toekomstbeeld.

Qromwel op 21-08-2017 19:09

Kamil op 21-08-2017 18:04: Weet u hoeveel (bekende) caldera's met satellieten in de gaten worden gehouden? Google Mount Pinatubo and Air Base Clark.

jottum op 21-08-2017 20:27

https://www.sciencenews.org/article/earth-mantle-cooling-faster-expected

Super mazzel dat de eclipse niet loodrecht over yellowstone trok en totaal was zodat we niet te weten komen of zoiets een eruptie kan uitlokken na de duizenden aardbevingen de afgelopen weken als voorbode; men was er immers niet bij zo'n 600.000 jaar geleden, en wetenschap is vaak maar kwestie van aannames en poneren tot het tegendeel bewezen is.

Pffoe hé, nu kan voorlopig alleen een echte kernoorlog de mensheid uitroeien.

emile op 21-08-2017 21:07

We hebben in Nederland ook een vulkaan. De zuidwalvulkaan. Deze bevindt zich in de waddenzee en is uiteraard niet actief.

Br@m op 21-08-2017 21:10

Nou, als dit echt zo is hoef ik me om alle andere zaken in Xandernieuws niet meer druk te maken ! Pffffff !!

Noorderlicht op 21-08-2017 21:11
@Qvic op 21-08-2017 17:03

"De intelligentie van NASA is ver te zoeken met dit verhaal, want welke idioot verzint dat je een vulkaan kan afkoelen om een tunnel van vele kilometers naar de magnakamer te boren en daar dan water naar toe laat stromen. Dit is juist wat je nooit moet gaan doen, dit is juist de trigger."

Misschien is dat juist de bedoeling wel met de depopulatie agenda in het achterhoofd.

Qromwel op 21-08-2017 22:04

vlokje op 21-08-2017 16:29: En dan te bedenken dat we het hier hebben over slechts één van de ca. (bekende!!!) 90 caldera's. Van de Pinatubo dachten sommige 'deskundigen' zelfs dat het geen vulkaan (meer) was. Zo'n 500 jaar na de laatste uitbarsting maakte die een eind aan de US-basis Clark.

5318537 op 21-08-2017 22:37

Qromwel op 21-08-2017 22:04      De Pinatubo is een stratovulkaan.(Een gewone zeg maar)           Er zijn geen 90 calderavulkanen,het is een klein aantal waarvan Yellowstone,Toba (Indonesie) en die onder Napels de bekendste zijn.       Caldera,s zijn niet of moeilijk te herkennen,dus er zijn er nog een aantal,maar niet zoveel.

5318537 op 21-08-2017 22:58

Qromwel op 21-08-2017 22:04         Aanvulling.     Er zijn ook vulkanen met een,,gewone,,vulkaanvorm waaronder zich een magmakamer bevind die ook caldera genoemd kan worden.       Ik bedoel met calderavulkaan de reuze magmakamer vulkanen die zoals de Yellowstone 30 bij 80 kilometer groot kunnen zijn.

Door deze enorme grootte zijn dit echte wereldvernietigers en zijn de gewone vulkanen een vorm van overlast die te overzien is.

Qromwel op 21-08-2017 23:07

emile op 21-08-2017 21:07: Wanneer was die voor het laatst actief?

Qromwel op 21-08-2017 23:13

Edwin op 21-08-2017 18:50: De stoom van geisers is het gevolg van verhit grondwater, komt niet van kilometers diepte.

Qromwel op 21-08-2017 23:38

Nog even dit: Na de eruptie van de Pinatubo daalde in de maanden daarna de gemiddelde temperatuur op aarde ca. 0,5°! Dat zet zoden aan de dijk.

mientjei op 22-08-2017 00:29

De aarde is Gods meesterwerk, en wij zijn zijn kinderen, Hij wil ons niet kwijt,

Misschien wil Hij wel een beetje meer geloof

Geloofd God nog in ons

Loesje

Qromwel op 22-08-2017 00:31

5318537 op 21-08-2017 22:58: Probeer eens 'Michael Mandeville' Het aantal 90 is inclusief sterke vermoedens. Pinatubo is geen caldera, was in de loop der eeuwen wel sterk verzwakt door erosie. Ik heb ooit ergens gelezen dat Yellowstone eigenlijk een aantal over elkaar liggende calderas is.

Lone Fighter op 22-08-2017 01:29

Juf slaat alarm: Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen

http://www.pzc.nl/buitenland/juf-slaat-alarm-met-de-vinger-over-de-keel-maken-ze-moordbewegingen~a5cde429/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_app

Even een " off topic onderwerp:
Een alarmerend bericht zoals hierboven moet gelezen worden!
Klik op deze link hierboven en huiver.....
Hubo op 22-08-2017 02:07

Leuk verhaal.Ik weet niet wat ik ervan moet denken.Het lijkt nog het meest op het scenario voor een B-film.

Emile op 22-08-2017 11:16

"Qromwel Check wikipedia, verder zijn er natuurlijk overal inactieve vulkanen, neem bijvoorbeeld de Laacher See in de Eiffel in Duitsland

ieznogoedh op 22-08-2017 18:09

en het noordelijke halfrond in een ‘nucleaire winter’ zal storten, waardoor miljarden mensen zullen omkomen van de honger en het door asdeeltjes vergiftigde milieu,

Omdat elk nadeel zijn voordeel heeft, zullen ook alle mislims op het noordelijk halfrond omkomen.

Dus als dit nieuws nu maar genoeg wordt verspreid, gaan ze misschine terug.

Dan blijft het nadeel zijn voordeel houden, zelfs als het nadeel niet eens komt!

Dewevoga op 22-08-2017 18:11

'k las net tijdens eclipse aardbeving Yellowstone. 

bert op 23-08-2017 03:38

xander, je word met de dag gekker. schei nu eens uit met dit soort rare paniek veroorzakende berichtjes zonder goede -betrouwbare- bronnen die je verhaal onderbouwen. op deze manier word je steeds minder serieus genomen. spijtig, want af en toe heb je best goede berichten erbij zitten. zucht.

Rom op 23-08-2017 12:14

Sensatie verhalen:Goed voor de media$$$$$

Simon op 23-08-2017 19:59

Hallo Xander, ik vind het jammer dat dit schrijven weer een promotie voor de evolutie theiorie is.

ik siteer: Een volledige uitbarsting van de Yellowstone supervulkaan vindt ongeveer eens in de 600.000 jaar plaats. De laatste keer dat dit gebeurde is... zo’n 640.000 jaar geleden. Echter, op een dergelijke tijdschaal zijn vergissingen van vele duizenden jaren zo gemaakt.

ten eerste ben je daar niet bij geweest nog de geleerden die dit beweren, ten tweede bestaat de schepping zoalas wij die kennen nog maar 6000 jaar en is het dus onmogelijk om dit soort berekeningen te maken, wat in deze alleen maar voeding is voor de evolutie theorie met zijn miljoenen jaren, ik raad je aan dit soort getallen tussen haakjes te zetten en niet als voldongen feit te vermelden, wel we leven in de eindtijd, en als de vulkaan ploft past dat vast binnen de openbaring welke Johannes heeft geschreven, daar staan nog veel meer grote rampen in vermeld. alleen zij die in Christus Jezus geloven zullen veilig zijn.

vriendelijke groet, Simon.

Anna345 op 23-08-2017 22:12

@simon. Helemaal mee eens. Echt zo raar dat niemand daar verder over valt.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl