Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Een seconde later’: Wat te doen na een aanval met een EMP bom

U rijdt op de snelweg naar uw werk, en hebt net uw kinderen afgezet bij school. Het is druk, maar het verkeer rijdt verder goed door, en u luistert ondertussen naar uw favoriete radiozender. Plotseling hoort u de speakers kraken, waarna het stil wordt – heel stil, want ook uw motor blijkt ermee te zijn gestopt. En u blijkt niet de enige te zijn, want alle auto’s naast u vallen stil. U probeert weer te starten, maar geen resultaat. Dan maar iemand bellen, maar uw mobieltje blijkt ‘dood’. U stapt net als veel andere automobilisten uit, en kijkt elkaar verbijsterd aan, want bij iedereen doet helemaal niets het meer. Het is dan toch gebeurd. We zijn aangevallen met EMP bommen. Maximaal drie dagen later zal er overal totale chaos en anarchie zijn uitgebroken. Het boek ‘One Second After’ (‘Een seconde later’, van William R. Forstchen, recensie) is werkelijkheid geworden.

 

Het boek is weliswaar fictie, maar een Amerikaanse generaal buitendienst heeft verklaard dat het wel eens de gruwelijke waarheid kan worden zodra schurkenregimes zoals Noord Korea en Iran de beschikking krijgen over kernbommen en raketten waarmee ze satellieten kunnen lanceren.

Dat blijkt anno 2017 bij beide landen het geval te zijn. Zowel Noord Korea als Iran, die zoals we onlangs nog berichtten steeds nauwer met elkaar samenwerken, hebben satellieten in de ruimte gebracht. Noord Korea is reeds een kernwapenmacht, en Iran doet er alles aan om het te worden. Het enige wat ze hoeven te doen is een satelliet met een kernkop in de ruimte te brengen, op een baan richting respectievelijke Amerika en Europa. Nauwkeurigheid is niet nodig. Ergens boven beide werelddelen wordt de kernbom op een hoogte van circa 300 kilometer tot ontploffing gebracht, en het is definitief gebeurd met ons.

Verreweg de meesten mensen zullen totaal onvoorbereid zijn en geen idee hebben wat te doen. Jeremiah Johnson, alias van een voormalige ‘groene baret’ van de Amerikaanse special forces, geeft 15 tips hoe u in het geval van zo’n fatale EMP aanval toch veilig thuis kunt komen:

1. Stel NU een plan op.

2. Overkomt u wat in de eerste alinea staat beschreven, pak dan uw noodrugzak en ga daar zo snel mogelijk weg.

In die rugzak zit voor 3 dagen kant-en-klaar noodvoedsel, voor 1 dag water, en een waterfilter voor de dagen erna. Daarnaast een zaklantaarn, een kompas, een EHBO-doos inclusief materiaal om wondjes mee te kunnen hechten, een poncho, extra kleren zoals een jas of sweatshirt en sokken, een (ongemerkte*) landkaart, lichte slaapzak, aansteker/lucifers, extra cash geld (in kleine coupures), en een oprolbare mat om op te kunnen liggen en slapen.

Daarnaast kan een klein vishengeltje handig zijn als u voedsel op raakt. Volgens Johnson heel noodzakelijk: een vuurwapen, ongeacht of dat in uw land of staat nu wel of niet is toegestaan. Immers, na een EMP aanval zal de hele rechtstaat samen met de complete overheid instorten. ‘Als u niet de vastberadenheid toont door dat wapen te nemen en bereid te zijn het te gebruiken, dan zult u het waarschijnlijk niet overleven, en niet in staat zijn uw gezin te beschermen. Dus: een geweer, een pistool, met munitie voor beide.’

Na de EMP aanval pakt u uw rugtas en uw wapens, sluit u uw auto af, en vertrekt zo snel mogelijk.

* Nooit uw adres op aankruisen! Want als die kaart in verkeerde handen valt...

3. Probeer op 50 meter afstand van wegen en mensen te blijven, tenzij u hen kent en vertrouwt. Ga niet midden op de weg lopen.

4. Zat u in de trein of metro toen het gebeurde? Is het buiten de stad en moet u terug, zorg dan dat u met uw familie een locatie hebt afgesproken waar u elkaar na zo’n calamiteit zult ontmoeten. Als dat niet mogelijk is, moet u extreem voorzichtig zijn, en moet één gezinslid thuis blijven en het huis volledig afsluiten. Reis zoveel mogelijk als het donker is, dan bent u veiliger voor rovers.

5. Lange afstand af te leggen? Zoek voedsel waar u maar kan, op de weg terug. Vul zo vaak als het kan uw waterfles(sen) bij. Leer de route(s) uit uw hoofd, weet waar u dit kunt doen, weet waar onoverkomelijke obstakels (zoals rivieren e.d.) zijn.

6. Wees psychisch voorbereid op de stress. De elektriciteit zal namelijk niet meer terugkeren – nooit meer. ‘Doomsday’ is geweest, en nu kunt u alleen overleven als u zich hebt voorbereid en u erop hebt getraind. Accepteer zo snel mogelijk dat uw leven totaal en permanent is veranderd.

7. Johnson: ‘Het beste advies wat ik u kan geven: reis ’s nachts’. Maar dat zal niet altijd mogelijk zijn. Bij een kernaanval kunt u te maken krijgen met radioactieve straling, waardoor u zo snel mogelijk naar huis moet of een schuilplaats moet zien te vinden, en daar wekenlang moet zien te blijven. Zijn er kinderen thuis, dan wilt u daar ook zo snel mogelijk heen. Bij enkel een EMP aanval zal het nog een uurtje of 6 tot 12 redelijk rustig blijven voordat de hel losbreekt.

8. Uw gezin / familie moet eveneens uw plan weten en ook een eigen plan hebben totdat u weer bij elkaar bent.

9. Vermijd (groepen) mensen, reis zo onzichtbaar mogelijk. Na zo’n ramp is het ‘ieder voor zich’, en zal u vermoord worden voor de paar noodzakelijke spullen die u bij u heeft. Praat met niemand (behalve met degenen die onderdeel zijn van uw plan), vertel niemand iets, want het kan en zal later allemaal tegen u worden gebruikt.

10. Ga zo omzichtig mogelijk uw huis in, zodat niemand het ziet of in de gaten heeft. Spreek een teken af met uw geliefden waarmee ze u laten weten dat alles nog oké is, of juist niet, bijvoorbeeld een omgevallen brievenbus, een bepaalde sticker, wat dan ook.

11. Onderschat nooit waar mensen, ook u zo aardige buren, toe in staat zijn. Ze zetten zó een pistool op het hoofd van uw geliefden. Probeer daarom lid te worden van een survival groep, zodat u samen uw eventueel gegijzelde vrouw en kinderen kunt bevrijden.

12. Eenmaal thuis? Dan moet u vechten. Er zullen plunderaars komen, bewapend met stokken, knuppels, messen, et cetera. Die zult u moeten kunnen afweren, keer op keer weer. Zonder vuurwapens zult u nauwelijks een kans maken.

13. Zorg dat u een ‘ham’ radio, een ‘bakkie’, of een satelliettelefoon in een ‘kooi van Faraday’ heeft gezet, waardoor deze beschermd is tegen een EMP puls. Als uw bekenden dat ook hebben gedaan, kunt u met hen communiceren.

14. Bewapen het hele gezin / de hele familie, met uitzondering van de kleine kinderen. Al degenen die een wapen kunnen dragen, moeten eveneens klaar zijn om te vechten.

15. Komt u in uw straat en blijkt uw huis geplunderd, verwoest, uitgebrand, of bezet? Trek u dan terug en zorg dat u een plan heeft wat in dat geval te doen.

‘Als de lichten uitgaan betekent dat niet dat alles voorbij is,’ besluit Johnson (1). Maar feitelijk is dat natuurlijk wel zo. Analisten denken dat er na zo’n EMP aanval –of extreem krachtige zonnedeeltjes storm- miljoenen mensen zullen omkomen door geweld, honger en dorst, en zorg- en medicijngebrek. Na enkele maanden tot een jaar zal tot 90% van de bevolking het niet hebben overleefd, en zal er een keiharde ‘Mad Max’ achtige samenleving zijn ontstaan. De vraag is zelfs of u in zo’n geval wel tot de 10% overlevenden wilt behoren.

Overheid kan zich voorbereiden maar wil vooralsnog niet

Een overheid die zich hierop wil voorbereiden kan de totale instorting van de maatschappij, met miljoenen slachtoffers, voorkomen. In plaats van de komende jaren tientallen miljarden in zinloze windmolens te pompen, kan ook de cruciale infrastructuur EMP-proof worden gemaakt, en er een nauwgezet plan worden opgesteld om de elementaire basisstructuur van de samenleving (energie, voedsel) binnen hooguit enkele weken weer draaiende te maken. Het kan, als de politieke wil er maar voor is. Alleen: die ontbreekt nog steeds, bij alle partijen.


Xander

(1) ReadyNutrition via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

12-08: WO-3 angst in VS: Stormloop op survival winkels
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
22-07: Superrijken kopen massaal bunkers voor mogelijke wereldramp
02-07: Amerikaanse overheid bereidt zich voor op ruimtestorm zonnedeeltjes
19-06: VS legt enorme voorraden aan voor aanstaande grote wereldcrisis

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Allen: Geen inhoudelijke geloofsdiscussies, die kunnen op het geloofsforum. Wel geloofs - bemoedigingen zijn toegestaan.Reacties

Pagina12
Rick op 14-08-2017 12:22

@allangwakker, 

ik ben jet met je eens, zoals altijd 'follow the money' de rest is rook en spiegels !

Rom op 14-08-2017 14:19

Dus stap je maar in een oude Lada 1986 of een Indiase Ambessedor Mark II.Ben je beter mee af dan al die electronishge shit!Kijk hij rijdt nog?

O, ja:Heb je ook een oude schrijfmachine in huis met een paar extra linten of casettes?Kan van pas komen,................? als je.....................?

Vluchten kan niet meer................:Bidden wel.Misscien toch Psalm 91`????

Witte Veder op 14-08-2017 14:20

@Anna  op 14-08-2017 10:56

Dank u voor uw bericht. Ik ben blij dat u dit weet. Er zijn zo veel christenen die dit nog niet weten. laat staan katholieke christenen.'Onderzoekt alles, behoudt het goede." zegt Paulus ergens. Verder de Bijbel goed in de context lezen is belangrijk. Maar als er Bijbelteksten gaan ontbreken dan wordt het soms ook moeilijk om bepaalde aspecten er van goed in de context te plaatsen.

Verder laat ik het voor nu even hierbij.

Witte Veder, het geloofsforum is speciaal met dit doel opgezet om inhoudelijk over het geloof te praten. U kunt bij een artikel , waar geen inhoudelijke geloofsdiscussies zijn toegestaan, een korte reactie plaatsen naar een poster met verwijzing dat u op het geloofsforum verder wilt praten en uw gesprekspartener daar uitnodigen. Op het geloofsforum zet u bij uw reactie: @ ....

Dit is niet een specefieke website enkel voor gelovigen maar voor iedereen. Mod.

Witte Veder op 14-08-2017 15:01

@Mod. Uw reactie gezien. Goed, ik ga nu richting Geloofsforum, dan zie ik wel weer.

anora op 14-08-2017 17:18

"Amerikaanse generaal buitendienst heeft verklaard dat het wel eens de gruwelijke waarheid kan worden zodra schurkenregimes zoals Noord Korea en Iran de beschikking krijgen over kernbommen en raketten waarmee ze satellieten kunnen lanceren."

Is ook propaganda.

Lekker angstzaaierij. Komt ze (US) goed te pas natuurlijk.

(Hoewel die dreiging zeker uit N-Korea reëel is. Maar vergis je niet.)

De Terugkeer op 14-08-2017 18:03

@Mod.   Allen: ter bemoediging 13-08-2017

Even reageren hoor, op uw bemoedigende tekst:    GELOOFSZAKEN NAAR HET GELOOFSFORUM GRAAG!

Haha, grapje...er moet ook nog eens een beetje gelachen worden, te alhier, toch?

Ja, ja, ja, geachte Mod. en andere mensen...ik bid me suf...zelfs al heel lang 'onbewust'! En moedig anderen aan, dit ook te doen..............g e e n reactie van wie dan ook.......nou ja, misschien iemand die dan aan een boeddhistisch dingetje gelooft of zoiets, die wil nog wel 's een stukje achterop meefietsen...maar stapt zeker, na een paar kilometer, weer af. De meesten zijn zo duf als een konijn en kijken niet verder dan dichtbij...helaas, zeg ik er wel bij.

De meesten verklaren je dus ook voor halve idioot en denken dat alles wel vanzelf goed komt...zonder, overigens, daar 'zelf' aan mee te willen werken...raar hè??? Zo langzaamaan voel ik me een roepende in de woestijn...alleen hoor ik dan slechts mijn eigen echo.

Tis allemaal te schofterig voor woorden, het onbenul bij een ieder...onbegrip. Ze denken en voelen niets, maar hebben toch een oordeel...huhhhh?

Vertel mij maar, Mod. en de mensen hier: leef ik in een droomwereld, of 'ben ik nou zo slim en zijn zij zo dom'? Hoe zit het?

Zelfs een Bear Grylls (of hoe heet die man), hier eerder genoemd, zou zelfs niets meer kunnen...een survivalmes, een stuk plastic om gecondenseerd water op te vangen, een speer of een geïmproviseerd stuk hengel, om -meer dan zeer waarschijnlijk- geïnfecteerde vis ergens uit een door riolerings-defecten spontaan ontstaan meertje te vissen...hmmm...tja...dan nog liever naar de 'M', als 'ie al niet geplunderd is door -meer dan zeer waarschijnlijk- ook 'medegelovigen'! Oh nee, dat laatste kan dan niet, want dan heet het: netjes vragen of er wellicht nog iets eetbaars (dat nog niet besmet is) aanwezig is en of ik dat eventueel wel of niet zou 'mogen' consumeren...kost me dan wel mijn dure horloge, ben ik bang...bendes nemen de macht over en laten hun medemens nog eens extra bloeden...beetje het verhaal van de ghetto's: overleven door lid te worden...pffffff.

Het ergste van alles is inderdaad: het kan 'nu' gebeuren...wij zijn het hardst te treffen door massale elektriciteitsuitval: je komt je huis niet meer in, de lift niet meer uit, je auto wordt een Flinstones-auto, water: nee, openbare verlichting uit, zelfs de BB-sirenes werken niet meer, snelwegen dood en ga maar door...we hebben onszelf te kwetsbaar gemaakt en dat wordt hoogstwaarschijnlijk ons Waterloo.

Een wel 'heel groot' voordeel: al die afhankelijkertjes met hun eeuwige gekoekeloer op die duffe mobieltjes: die kunnen dat nog een paar dagen doen, maar krijgen geen actuele onzin meer te zien en moeten het doen met wat er al op 'stond'...en dan gaat heeeeel langzaam de batterij/accu leeg......en dan zijn niets, nada en noppes meer.

Maar bedankt, beste Mod. voor uw bemoedigende teksten...bidden mot! Begin de dag met een dankbare lach.

Qvic op 14-08-2017 18:10

Die Amerikaanse generaal buitendienst heeft weinig verstand betreft hoogtes. want het is geen 330Km, maar 10Km hoogte. Satellieten hebben er helemaal niets mee te maken. Daarbij heeft zo'n EMP een beperkte reikwijdte, deze is wel afhankelijk van kracht van de kernbom. In de vele reacties lees je alsof er verschil zou zijn tussen een kernbom en een EMP bom. Een kernbom op een hoogte van 10Km laten ontploffen, creëert juist een EMP, het is geen aparte bom of zo wat vele beweren. Om al jou elektra te beschermen moet je deze eerste instantie niet aan hebben en ten tweede in een soort aquarium hebben opgeslagen d.w.z. dat rondom jou elektronica/elektra een waterkolom van ongeveer 5cm moet hebben. Door water van 5cm of meer komt geen enkele EMP hoe krachtig deze dan ook is. De elektriciteit kan na zo'n EMP aanval gewoon weer werken, mits er genoeg onbeschadigd materiaal voor handen is. Elektriciteit is onze achillespees van de westerse beschaving. Dat is al heel lang bekent en toch maken wij ons steeds meer en meer afhankelijker van elektriciteit. Die Amerikaanse black-outs waren de alternatieve energie de oorzaak van, die produceerde te veel stroom. Waardoor menig transformatiehuisjes afbrandde. En niet zoals beweerd wordt dat het een zonnestorm was. Die black-outs kunnen ook in ons land gebeuren, als we steeds meer overgaan naar die zogenaamde groene alternatieve energie opwekkers, zoals de zonnepanelen en windmolens. Tevens wil jij je huis beveiligen tegen onder andere kogels e.d. dan kun je voor je glazen ramen polycarbonaat platen van 10mm of meer er voor plaatsen. Deze platen zijn kogel werend, stoot en slagvast en om een poorman kogelvrijvest te maken gebruik je daar maïzena gel voor.   

Hubo op 14-08-2017 21:15

Een wapen waarmee je jezelf in ieder geval in eigen huis kunt verdedigen.Dat is mijn grote wens.Naast mijn nachtkastje heb ik een dertig centimeter lange schroevendraaier uit de boedel van mijn opa en in de meterkast een simpele machete die ik een keer op straat gevonden heb.Dat kan al probelem geven als je die in de achterbak van je auto bij je hebt.Zelfs met een honkbalknuppel pakken ze je al.Ik geloof dat ik er nog wel eens een ketting van een fietsslot achterin had liggen,maar daar kwam je dan natuurlijk ook zogauw niet ij als ze je klem zetten op de parking.

Ik dacht ook begrepen te hebben,dat zo'n emp maar een beperkte reikwijdte heeft zoals Quic stelt.Het kan zijn dat de effectiviteit wat verstrekkender is,als het electriciteitsnet zo op grotere schaal verstoord wordt.Als Korea en Iran samen een vuist willen maken,lijkt dit wel zo'n beetje de enige mogelijkheid,maar ik betwijfel of het echt effectief zal zijn.Het is wel een boeiende suggestie.

Dewevoga op 15-08-2017 11:12

@bram op 13-08-2017 15:46

Beste Bram, ik heb een reactie voor u op het geloofsforum geplaatst. U kunt dit vinden door rechtsboven aan de pagina op @bram te klikken of eronder op de link -Ik Geloof. Het artikel staat op pag. 80

T.D. op 15-08-2017 11:21

Denk Xander nou echt, dat men zich in Nederland aan het voorgestelde plan gaat houden? In dit dichtbevolke land? No way!

Het zijn adviezen,een ieder hale eruit waar hij of zij wat mee kan in zijn of haar situatie. Mod.

Infidel4U op 15-08-2017 13:03

Tja, jezelf bewapenen met vuurwapens is in Nederland en Europa een hachelijke onderneming. Bij een wapenhandel heb je een wapenverlof nodig om wapens en munitie aan te schaffen. Die regel je niet even.. Blijven illegale wapens over. Als je de weg weet in die duistere wereld ben je waarschijnlijk al voorzien. Als je de weg niet weet ben je een haring in een bak vol haaien. Succes daarmee. En goed met vuurwapens om gaan in een vuurgevecht vraagt om intensieve training, meer dan gaatjes in papier maken. Dat is in Nederland al zo goed als onmogelijk voor legale wapenbezitters. Laat staan voor bezitters van illegale vuurwapens... De overheid heeft de burger effectief aan de wolven overgeleverd, er is geen weg terug meer. Als er gewapende bendes door de straten zwerven zijn we allemaal vroeger of later de klos. En daar helpt geen enkel gebed tegen...

allangwakker op 15-08-2017 15:28

Infidel4U 13.03 u  :  Zeer goed geformuleerd, U heeft helemaal gelijk, niets aan toe te voegen

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl