Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Een seconde later’: Wat te doen na een aanval met een EMP bom

U rijdt op de snelweg naar uw werk, en hebt net uw kinderen afgezet bij school. Het is druk, maar het verkeer rijdt verder goed door, en u luistert ondertussen naar uw favoriete radiozender. Plotseling hoort u de speakers kraken, waarna het stil wordt – heel stil, want ook uw motor blijkt ermee te zijn gestopt. En u blijkt niet de enige te zijn, want alle auto’s naast u vallen stil. U probeert weer te starten, maar geen resultaat. Dan maar iemand bellen, maar uw mobieltje blijkt ‘dood’. U stapt net als veel andere automobilisten uit, en kijkt elkaar verbijsterd aan, want bij iedereen doet helemaal niets het meer. Het is dan toch gebeurd. We zijn aangevallen met EMP bommen. Maximaal drie dagen later zal er overal totale chaos en anarchie zijn uitgebroken. Het boek ‘One Second After’ (‘Een seconde later’, van William R. Forstchen, recensie) is werkelijkheid geworden.

 

Het boek is weliswaar fictie, maar een Amerikaanse generaal buitendienst heeft verklaard dat het wel eens de gruwelijke waarheid kan worden zodra schurkenregimes zoals Noord Korea en Iran de beschikking krijgen over kernbommen en raketten waarmee ze satellieten kunnen lanceren.

Dat blijkt anno 2017 bij beide landen het geval te zijn. Zowel Noord Korea als Iran, die zoals we onlangs nog berichtten steeds nauwer met elkaar samenwerken, hebben satellieten in de ruimte gebracht. Noord Korea is reeds een kernwapenmacht, en Iran doet er alles aan om het te worden. Het enige wat ze hoeven te doen is een satelliet met een kernkop in de ruimte te brengen, op een baan richting respectievelijke Amerika en Europa. Nauwkeurigheid is niet nodig. Ergens boven beide werelddelen wordt de kernbom op een hoogte van circa 300 kilometer tot ontploffing gebracht, en het is definitief gebeurd met ons.

Verreweg de meesten mensen zullen totaal onvoorbereid zijn en geen idee hebben wat te doen. Jeremiah Johnson, alias van een voormalige ‘groene baret’ van de Amerikaanse special forces, geeft 15 tips hoe u in het geval van zo’n fatale EMP aanval toch veilig thuis kunt komen:

1. Stel NU een plan op.

2. Overkomt u wat in de eerste alinea staat beschreven, pak dan uw noodrugzak en ga daar zo snel mogelijk weg.

In die rugzak zit voor 3 dagen kant-en-klaar noodvoedsel, voor 1 dag water, en een waterfilter voor de dagen erna. Daarnaast een zaklantaarn, een kompas, een EHBO-doos inclusief materiaal om wondjes mee te kunnen hechten, een poncho, extra kleren zoals een jas of sweatshirt en sokken, een (ongemerkte*) landkaart, lichte slaapzak, aansteker/lucifers, extra cash geld (in kleine coupures), en een oprolbare mat om op te kunnen liggen en slapen.

Daarnaast kan een klein vishengeltje handig zijn als u voedsel op raakt. Volgens Johnson heel noodzakelijk: een vuurwapen, ongeacht of dat in uw land of staat nu wel of niet is toegestaan. Immers, na een EMP aanval zal de hele rechtstaat samen met de complete overheid instorten. ‘Als u niet de vastberadenheid toont door dat wapen te nemen en bereid te zijn het te gebruiken, dan zult u het waarschijnlijk niet overleven, en niet in staat zijn uw gezin te beschermen. Dus: een geweer, een pistool, met munitie voor beide.’

Na de EMP aanval pakt u uw rugtas en uw wapens, sluit u uw auto af, en vertrekt zo snel mogelijk.

* Nooit uw adres op aankruisen! Want als die kaart in verkeerde handen valt...

3. Probeer op 50 meter afstand van wegen en mensen te blijven, tenzij u hen kent en vertrouwt. Ga niet midden op de weg lopen.

4. Zat u in de trein of metro toen het gebeurde? Is het buiten de stad en moet u terug, zorg dan dat u met uw familie een locatie hebt afgesproken waar u elkaar na zo’n calamiteit zult ontmoeten. Als dat niet mogelijk is, moet u extreem voorzichtig zijn, en moet één gezinslid thuis blijven en het huis volledig afsluiten. Reis zoveel mogelijk als het donker is, dan bent u veiliger voor rovers.

5. Lange afstand af te leggen? Zoek voedsel waar u maar kan, op de weg terug. Vul zo vaak als het kan uw waterfles(sen) bij. Leer de route(s) uit uw hoofd, weet waar u dit kunt doen, weet waar onoverkomelijke obstakels (zoals rivieren e.d.) zijn.

6. Wees psychisch voorbereid op de stress. De elektriciteit zal namelijk niet meer terugkeren – nooit meer. ‘Doomsday’ is geweest, en nu kunt u alleen overleven als u zich hebt voorbereid en u erop hebt getraind. Accepteer zo snel mogelijk dat uw leven totaal en permanent is veranderd.

7. Johnson: ‘Het beste advies wat ik u kan geven: reis ’s nachts’. Maar dat zal niet altijd mogelijk zijn. Bij een kernaanval kunt u te maken krijgen met radioactieve straling, waardoor u zo snel mogelijk naar huis moet of een schuilplaats moet zien te vinden, en daar wekenlang moet zien te blijven. Zijn er kinderen thuis, dan wilt u daar ook zo snel mogelijk heen. Bij enkel een EMP aanval zal het nog een uurtje of 6 tot 12 redelijk rustig blijven voordat de hel losbreekt.

8. Uw gezin / familie moet eveneens uw plan weten en ook een eigen plan hebben totdat u weer bij elkaar bent.

9. Vermijd (groepen) mensen, reis zo onzichtbaar mogelijk. Na zo’n ramp is het ‘ieder voor zich’, en zal u vermoord worden voor de paar noodzakelijke spullen die u bij u heeft. Praat met niemand (behalve met degenen die onderdeel zijn van uw plan), vertel niemand iets, want het kan en zal later allemaal tegen u worden gebruikt.

10. Ga zo omzichtig mogelijk uw huis in, zodat niemand het ziet of in de gaten heeft. Spreek een teken af met uw geliefden waarmee ze u laten weten dat alles nog oké is, of juist niet, bijvoorbeeld een omgevallen brievenbus, een bepaalde sticker, wat dan ook.

11. Onderschat nooit waar mensen, ook u zo aardige buren, toe in staat zijn. Ze zetten zó een pistool op het hoofd van uw geliefden. Probeer daarom lid te worden van een survival groep, zodat u samen uw eventueel gegijzelde vrouw en kinderen kunt bevrijden.

12. Eenmaal thuis? Dan moet u vechten. Er zullen plunderaars komen, bewapend met stokken, knuppels, messen, et cetera. Die zult u moeten kunnen afweren, keer op keer weer. Zonder vuurwapens zult u nauwelijks een kans maken.

13. Zorg dat u een ‘ham’ radio, een ‘bakkie’, of een satelliettelefoon in een ‘kooi van Faraday’ heeft gezet, waardoor deze beschermd is tegen een EMP puls. Als uw bekenden dat ook hebben gedaan, kunt u met hen communiceren.

14. Bewapen het hele gezin / de hele familie, met uitzondering van de kleine kinderen. Al degenen die een wapen kunnen dragen, moeten eveneens klaar zijn om te vechten.

15. Komt u in uw straat en blijkt uw huis geplunderd, verwoest, uitgebrand, of bezet? Trek u dan terug en zorg dat u een plan heeft wat in dat geval te doen.

‘Als de lichten uitgaan betekent dat niet dat alles voorbij is,’ besluit Johnson (1). Maar feitelijk is dat natuurlijk wel zo. Analisten denken dat er na zo’n EMP aanval –of extreem krachtige zonnedeeltjes storm- miljoenen mensen zullen omkomen door geweld, honger en dorst, en zorg- en medicijngebrek. Na enkele maanden tot een jaar zal tot 90% van de bevolking het niet hebben overleefd, en zal er een keiharde ‘Mad Max’ achtige samenleving zijn ontstaan. De vraag is zelfs of u in zo’n geval wel tot de 10% overlevenden wilt behoren.

Overheid kan zich voorbereiden maar wil vooralsnog niet

Een overheid die zich hierop wil voorbereiden kan de totale instorting van de maatschappij, met miljoenen slachtoffers, voorkomen. In plaats van de komende jaren tientallen miljarden in zinloze windmolens te pompen, kan ook de cruciale infrastructuur EMP-proof worden gemaakt, en er een nauwgezet plan worden opgesteld om de elementaire basisstructuur van de samenleving (energie, voedsel) binnen hooguit enkele weken weer draaiende te maken. Het kan, als de politieke wil er maar voor is. Alleen: die ontbreekt nog steeds, bij alle partijen.


Xander

(1) ReadyNutrition via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

12-08: WO-3 angst in VS: Stormloop op survival winkels
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
22-07: Superrijken kopen massaal bunkers voor mogelijke wereldramp
02-07: Amerikaanse overheid bereidt zich voor op ruimtestorm zonnedeeltjes
19-06: VS legt enorme voorraden aan voor aanstaande grote wereldcrisis

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Allen: Geen inhoudelijke geloofsdiscussies, die kunnen op het geloofsforum. Wel geloofs - bemoedigingen zijn toegestaan.Reacties

Pagina12
René van Zalk op 13-08-2017 14:12

Oldtimers hebben er geen last van.

René van Zalk op 13-08-2017 14:19

Iran moet ook keihard aangepakt worden, het is een terroristische staat.

René van Zalk op 13-08-2017 14:33

Als je een vuurwapen met vergunning in huis hebt duurt het langer dat je hulp krijgt via 112, de verpleegkundigen van de ziekenwagen moeten in dat geval geëscorteerd worden door de politie als ze je huis binnen gaan. Niet iedereen weet dit.

Shalom uut Nunspeet.

hugo op 13-08-2017 14:57

Als dat gebeurt, dat is het gedaan met deze wereld. 500 nucleaire installaties zullen dan een meltdown hebben..

Een ander geluid op 13-08-2017 15:06

René van Zalk op 13-08-2017 14:33

U zegt:

Als je een vuurwapen met vergunning in huis hebt duurt het langer dat je hulp krijgt via 112, de verpleegkundigen van de ziekenwagen moeten in dat geval geëscorteerd worden door de politie als ze je huis binnen gaan. Niet iedereen weet dit.

Mijn reactie:

Ik geloof niet dat het routine is, dat overheidsinstanties / hulpverleners dit standaard verifiëren. Laat staan bij calamiteiten. Bij de wapenvergunning voor Van der Vlis (Alphen a/d Rijn) ging er ook wat mis, wegens drukte............

De Terugkeer op 13-08-2017 15:07

'Laat maar vallen, want 't komt d'r toch wel van...het geeft niet of je rent'.

Een ander geluid op 13-08-2017 15:08

quote artikel;

Noord Korea is reeds een kernwapenmacht, en Iran doet er alles aan om het te worden.

Beide landen hebben zeer nauw samengewerkt. Dus als de een al kernwapens heeft, heeft de ander die ook !!! 

Karel Gorissen op 13-08-2017 15:24

Heb het boek gelezen (de nederlandse versie van de opvolger 'één jaar later' verschijnt in december 2017).

Ik kreeg er in ieder geval geen goed gevoel bij. Het hoeft daarom niet een aanval te zijn, maar kan ook als gevolg van een zonnestorm/vlam...

Tom op 13-08-2017 15:33

De enige die na een EMP aanval nergens last van hebben is diegenen met de fiets of paard&koets.

emile op 13-08-2017 15:40

Sommige goedkope simpele oplossingen om jezelf te beschermen zijn ook mogelijk, zoals prikkeldraad. Ik heb zelf een rugzaktent maar wellicht is slapen in een tent te opvallend.

bram op 13-08-2017 15:46

al er echt een god zou bestaan.dan zou iedereen in de vuurregen van kogels gaan lopen.

Maar iedereen weet dat dat niet zo i. vandaar dit stukje van Xander,

om zo lang mogelijk te blijven leven............

niemand wilt dood. omdat god niet bestaat,en stiekem weet iedereen dat.

Want hoe korter ik leef,hoe minder ik verkeerd kan  doen.En hoe liever god mj vind.

Helaas is de wereklijkheis anders, iedereen wil zo lang mogelijk leven. zelf de mensen zonder familie.

gewoonweg omdat iedereen weet dat er na dde dood niks meer is.

en mocht er echt een god bestaan. dan zou hij dit alles tot een oplossing brengen. maar helaas, god blijft stil heel erg stil zo erg stil als  de dood

 

Reacties en Doorpraten op het Geloofsforum. Mod.

Lucie op 13-08-2017 16:21

Als Amerika eens stopt met dat voortdurende gesar richting nu al zoveel landen,zou er eindelijk vrede kunnen komen.

Maar die zijn dat niet van plan zolang ze niet de hele wereld in hun zak hebben.

Tom Hendrix op 13-08-2017 16:24

Daar word ik niet echt blij van. Wat de toekomst ons brengt; ik weet het niet, ik weet wel dat ik op Jezus vertrouw. Laat gebeuren wat eenmaal gebeuren moet.

Eelke Piers op 13-08-2017 16:38

.......De elektriciteit zal namelijk niet meer terugkeren – nooit meer......

Dit is naar mijn mening niet waar.

Elektriciteit is een stroom elektronen die door een leiding schiet (gelijkstroom) of heen en weerschiet (wisselstroom). Die elektronen en de leidingen zijn er nog altijd en kunnen weer in beweging gezet worden.

Omdat alles computer gestuurd is zal het wel lang duren voor het zaakje weer werkt. Maar batterijen werken nog anders zou een zaklamp geen nut hebben;  een fiets-dynamo werkt even later wel weer en dus ook een benzine of diesel- generator die mechanisch werkt.

Ziekenhuizen kunnen na een paar minuten weer werken

robbertje op 13-08-2017 16:42

De grote vraag is en blijft: Hoe groot is het vertrouwen van het volk in deze overheid? Wij hebben niets aan onze regering die ons overlevert aan vijandige machten en andere belangen dient dan die van het eigen volk! Zij hebben zich tegen ons gekeerd en zullen die afkeer niet veranderen als de hel op aarde losbreekt.

Dat er een kernoorlog losbarst kun je o.a. opmaken uit deze tekst in Zacharia 14: "De volken die tegen Jeruzalem ten strijde zijn getrokken, zullen door de Heer worden getroffen met een afgrijselijke plaag: terwijl ze nog levend rondlopen zal hij hun vlees laten wegteren van hun botten, hun ogen laten wegrotten in hun kassen en hun tong laten wegrotten in hun mond. De Heer zal op die dag zo’n paniek onder hen zaaien dat ze elkaar beetgrijpen en slaags raken".

En hier in 2 Petr. 3: "De dag van de Heer zal komen als een dief. De hemelsferen zullen die dag met luid gedreun vergaan, de elementen gaan in vlammen op, de aarde wordt blootgelegd en alles wat daarop gedaan is komt aan het licht.Als dit allemaal op die manier te gronde gaat, hoe heilig en vroom moet u dan niet leven, u die uitziet naar de dag van God en het aanbreken daarvan bespoedigt! Die dag gaan de hemelsferen in vlammen op, en de elementen vatten vlam en smelten weg".

Derk op 13-08-2017 16:43

Ja hoor Bram op 13-8-2017 15.46, we zijn "toevallig"door de oerknal ontstaan. of nee we stammen af vd apen, en we zullen ook weer door een oerknal vergaan? Geloof je het zelf? Dan ben jij verstandiger dan onze voorouders de apen!!! Haha of is het Rara!!!

Koolteer op 13-08-2017 17:13

'T zal wel meevallen allemaal. En als de bom barst,  dan meteen de zee op. Boot is standaard klaar voor dertig dagen, en met regen en een visje is dat makkelijk te verdubbelen.  Aan land blijven wachten tot er een bende langs komt met meer wapens dan ik heb is geen goed plan. Nb, alles dat ik heb is legaal. Kruisboog,  handboog, pcp buks (een hele dikke). Goed om te jagen, matig ter verdediging.

Atina op 13-08-2017 17:25

Tenzij je het niet erg vind om naar huis te gaan . Wie zijn leven wilt behouden etc....  Doet me aan het volgende denken ( niet dat wij dieren zijn ) ..

Mijn teckeltje was ooit aangereden. Ik belde de dierenambulance maar die kwam pas een half uur later. Was ik maar zelf gegaan. Via de dierenkniniek werden we weer door verwezen naar een universitait dierencentrum. 

Daar aan gekomen - vast houdend aan hoop - hielden ze hem . Ze zouden hem oplappen. Onderkaak zou geamputeerd worden en schedel aan elkaar gezet. Alles in mijn schreeuwde hem beter te laten gaan. Na 2 dagen opname heb ik gebeld dat ik hem wilde laten gaan. Daar waren ze het niet mee eens. 

Maar ik zag de naambordjes heus voor mij : " STUDENT "... Maar mijn hondje was geen proef. Dus hield ik vol en heb hem laten gaan. 

Nu was de rekening 1300 gulden ( toendertijd ).  

Anders weet iok niet hoe hoog het was geweest.

Gisteren was ik aan het denken ...

Ik had de serie op netflix gezien van mister selfridge. Ik die hoge financiele nood van zoveel te verliezen aan bezit kon ik me voorstellen dat op wereldniveau een oorlog best zou uit komen. 

Is dat niet zoiets als : "Kijk daar vliegt een vogel "  wat mensen zouden zeggen als je af wilt leiden van iets wat anderen niet mogen zien. 

Tom op 13-08-2017 17:40
hugo op 13-08-2017 14:57

Als dat gebeurt, dat is het gedaan met deze wereld. 500 nucleaire installaties zullen dan een meltdown hebben..

Goed opgemerkt Hugo!, het zou best eens een boost binnen  kerncentrales kunnen zijn waardoor deze kort na de aanval exploderen de pompen om het reactervat te koelen vallen dan mogelijk gelijk met een EMP waarschijnlijk uit.

Lelie op 13-08-2017 17:41

"Laat hij die op het veld is niet terug gaan naar zijn huis om zijn mantel te halen."

Je kinderen die je net naar school hebt gebracht moeten ook continue met zo'n noodrugzak rondzeulen zeker!? 

En wat nou als je net je auto in de parkeergarage hebt gezet om boodschappen te doen. Maar verdraaid! Je hebt die noodrugzak in je auto laten liggen en door de stroomstoring kan je die garage niet meer in...

Willy op 13-08-2017 17:57

Laat ons hopen dat het nooit gebeurd want de overlevenden zullen de doden benijden . Ikzelf stel geen plan op want er is geen plan tegen zulke gruwelijke bom het plotseling en in één klap is alles voorbij . Best is bidden dat een atoomoorlog niet voor morgen is !!! Shalom

Qromwel op 13-08-2017 18:03

Voordeelvanger biedt alleen vandaag aan 2 voor de prijs van één, waaronder de LED-lampjes.

Qromwel op 13-08-2017 18:04

India & Pakistan hebben ook kernwapens. Gelukkig onderhouden zij vriendschappelijke betrekkingen. (?)

Qromwel op 13-08-2017 18:07

Tom op 13-08-2017 15:33: Of een rollator.

allangwakker op 13-08-2017 18:44

een na laatste alinea :  `zei ik toch ` ???  Wil je dan wel tot de overlevenden behoren ???  nie dus, hoe eerder je weg bent hier, hoe beter ... de snelste dood duurt nog altijd  minimaal 7  1/2  minuut, dat is dan de meest ideale situatie,  op dat moment.  Vreselijk om al die ellende om je heen mee te maken,  van je naasten, je kinderen enz enz.  Bewapenen ?  ergens wel een goede optie,  maar is ook maar een  tijdelijke beveiliging,  daar om te overleven je Constant over je schouders zult moeten kijken.  En  constant,  redt je dat niet,  vandaag misschien wel, maar morgen niet. 

En dan nog eens iets :  Welke bewapening of bom,  of wat dan ook  :  kan noooit hoger dan plusminus 72 mijl,  en dat is maar ongeveer 115 kilometer.  Indien anders beweert wordt  (  300 ? )  is zuiver gelogen,  en slechts om alle bevolking  Op Te Hitsen.

Voor de rest goed artikel

Noorderlicht op 13-08-2017 18:52

@Derk op 13-08-2017 16:43

"of nee we stammen af vd apen,"

Heb me altijd al afgevraagd hoe het nou kan dat sommige apen tot mens zijn geëvolueerd en sommige gewoon aap zijn gebleven;-)

ohje op 13-08-2017 18:58

Stammen af van de apen is wel erg rasistisch jegens de apen hoor.

Voor de rest nog even snel fles rum kopen.

Een ander geluid op 13-08-2017 19:40

Die 15 punten zijn mooi, alleen is er in het kleine Nederland niet zoveel "achterland" om het ver van de bewoonde wereld uit te kunnen zingen. Allemaal naar de Veluwe, Biesbosch of de grotten in Limburg ??? Dan gaat het druk worden daar............ In pak hem beet Alaska is het wat makkelijker om in de grote uitgestrektheid daar onder te kunnen duiken.

We zullen dus een aantal van die punten moeten vertalen naar onze eigen situatie. Hoe reëel is de idee, dat we zonder auto of openbaar vervoer de ardennen of dun bevolkte gebieden in Frankrijk, Duitsland of oost-Europa kunnen bereiken. Dan kan je op dag 1 beter een burgerwacht in je wijk zien te organiseren !!!

Punt 13 Kooi van Faraday. Interessant, maar met een beetje geluk kan de auto ook als kooi van Faraday werken. Alleen de ramen zijn het zwakke punt. Een tank is een perfecte kooi van Faraday, alleen CDA'er Hillen heeft ze allemaal verpatst. 

Ik vrees dat de meeste Nederlanders zich het beste kunnen organiseren en zo goed mogelijk bewapenen.

Samuel op 13-08-2017 20:01

Voorwaar, voorwaar ik zeg u; moordenaars zullen het Koninkrijk van God niet beerven. Lieve mensen, ik geloof echt dat de Here Zijn Bruid aan het voorbereiden is en dat Zijn komst zeer aanstaande is.

Al het voorzegde gebeurt om ons heen, Israel is reeds een natie, de liefde is aan het verkoelen, dwaalleraren verdraaien de waarheid voor losbandigheid.

Het moment van de Laatste bazuin waarover gesproken Paulus spreekt zal gebeuren op het feest van de Bazuinen. Oftewel het feest die onder de Israelieten al eeuwen bekend staat als 'het feest waarvan niemand de dag noch het uur weet'.Bruid van Christus, maak je gereed. Want de Heer heeft Zijn toorn niet bestemd voor jou. Zo is altijd al Zijn hart geweest, zie Noach, Lot, Rachab.

Ik zeg, hetgeen waar wij willen bij horen is de opname van de Bruid. Want alles wat daarna gebeurt staat idd bovenin dit artikel, en nog veel erger. Het zal een tijd zijn die de wereld nog nooit heeft gekend. En als de Heer het niet inkort, zal er geen vlees meer over zijn.

Aub. Al is het maar 1 ziel die zich bekeert van zonde, de Heer komt. En Hij komt voor een Bruid zonder vlek of rimpel, of iets besmettelijks, Efeze 5:27.

Laat dit wat je leest niet zijn als leesvoer, of entertainment. In Israel als de bruidegom wegging om een plaats gereed te maken, vaak een aanbouw bij het huis van zijn vader. Dan verdween de bruidegom en kwam op een onbekende tijd terug om zijn bruid op te halen. Nu was het zo, dat de buurtgenoten van de bruidegom de geruchten verspreidden dat het huis bijna gereed was. Deze geruchten bereikten uiteindelijk ook de bruid. Wat deze bruid als reactie daarop? Ze trok zich terug, ze wist dat hij elk moment kon komen en ze reinigde zich.

Laat dit een aanwijzing en les zijn voor ons. Bid er voor. Hij zal je helpen je voor te bereiden. We dienen een trouwe God.

Wijze bruidsmeisjes. Het gaat gebeuren! Prijs de Heer. Ik wens iedereen heel veel succes met de laatse meters van deze wedloop. Laten we de zonde afleggen en onze ogen gericht hebben op onze Leidsman (Hebreeen)

vlokje op 13-08-2017 20:04

het geld van je zonnepanelen ligt dan te verdampen op het dak.....en ik heb net alles elektrisch ;-)

vlokje op 13-08-2017 20:14

bij een emp wordt elke spoel, condesator, opgerolde kabels, hoogspanning leiding door het magnetisch veld van een emp een stroom verwekker, daardoor krijg je een overspanning waardoor koperen leidingen smelten, en elektrisch  apparaten schoot zijn

vlokje op 13-08-2017 20:26

bij een emp kan het maar zo zijn dat je kabel haspel verlengsnoer is de brand vliegt, zonder dat deze op het net is aangesloten, wat apparaten doen weet ik niet, maar ik denk dat ze in ieder geval gaan roken en smeulen

jottum op 13-08-2017 20:35

112 kan je niet bellen na een emp of atoomaanval: het meest overbodige telefoonnummer van de wereld dan.

en na een emp doet alle electronische / digitale apparatuur dat niet speciaal beschermd werd het niet meer en kan je weggooien, want de chips / printplaten zijn doorgebrand / gesmolten. een emp is sterker dan een zonneflare, omdat de bom onder de dampkring tot ontploffing komt en niets de gevolgen tegenhoudt.

gevolgen kernaanval mogen bekend zijn.

preppen kan slechts met mate voor dergelijke alomvattende gebeurtenissen en is vooral zaak van gezond verstand, en let op met tips en handlijstjes die verder gaan dan houdbare voedsel, voldoende water en warme en stevige kleding.

arjaneke op 13-08-2017 20:50

tips kloppen niet zo goed, bij een emp gaan de chips en transitoren kapot, oude buizenradio's doen het prima, oudere auto's zonder electronica werken ook, probleem met emp is dat de energievoorziening uitvalt, de waterleiding problemen krijgt, de riolering het niet goed meer doet, alle voedselkoelhallen en distributie plat ligt, winkels zullen geplunderd worden, het leger kan niet worden ingezet tegen de 'vijand'maar moet de eigen bevoliing onder controle houden,

een EU rapport gaf aan dat de EU voor ongeveer 3 maanden voedsel heeft (ondat ze denken dat je bij een calamiteit op de wereldmarkt kan kopen hihhihi wat een sukkels), per saldo stort bij 1 0f 2 emp bommen boven europa de beschaving in, de voedsvoorziening stopt en de productie krijgt zware problemen, totale chaos, Rusland hoeft ons niet te bezetten bij een emp, de bevolking zal het onderling gaan uitvechten, grappig is dat landen met een oude infrastructuur zoals oost europese landen veel beter bestand zijn tegen een emp omdat de infrastructuur minder afhankelijk is van chips en transistoren, de gasverlichting van oost berlijn blijft branden, bij moderne oorlog heeft 1 emp een groter vernietigend effect dan 30 kernbommen op de grote steden van europa, wel worden in tijden van oorlog met rusland de grote havensteden in verband met logistiek wel platgegooid door een kernbom, je weet zeker dat bij oorlog met rusland rotterdam antwerpen hamburg een kernbom krijgen, tevens is één grote bunkerkiller kernbom op de yellowstone super ondergrondse vulkaan al genoeg om 2/3 van de VS te vernietigen, kortom de NATO is krankzinnig om ooit oorlog tegen rusland of china te overwegen, het betekent per definitie het einde van de europese en amerikaaanse beschaving. er hoeven maar een stuk of 3 a 4 kernbommen door het raketschild te komen en alles is verloren. tevens kan china ook de breuklijn aan de amerikaanse kust activeren, 1 onderzeesche kernbom op de juiste plaats en de aardbevingsgordel wordt geactiveerd, de VS en EU zullen bij oorlog altijd zichzelf vernietigen. jammer voor de jongeren onder ons, zelf heb ik het grootste deel van het leven er al opzitten, dus het zal wel, ik vind het echter wel vreemd dat de jongeren van nu, in tegenstelling tot de jeugd van 30 / 40 jaar geleden zich niet actief inzetten voor wereldvrede. 

arjaneke op 13-08-2017 20:59

kooi van farady is bijna altijd nutteloos bij emp omdat de golflengte zo klein is dat hij overal doorheen gaat/past, chips transistoren gaan kapot, tegenwoordig is de hele infrastructuur afhankelijk van chips en transistoren (auto kooi van faraday??? hahahahahahahaha je kan toch ook met je mobieltje bellen vanuit de auto hahahahahahaha emp gaat er dwars doorheen)

potito op 13-08-2017 21:11

https://youtu.be/ZdDWDyxFqwY

Schrijf introductie bij uw youtube. Mod.

potito op 13-08-2017 21:12

https://www.youtube.com/watch?v=ZdDWDyxFqwY&t=70s

 

Schrijf korte introductie bij uw youtube. Mod.

Dick op 13-08-2017 21:13

Beste Xander, het lijkt toch een beetje vreemd dat u hiermee mensen aanraad om op voorhand verboden vuurwapens aan te schaffen en bij geval van een aanval te gaan plunderen...

Vertaling van forage moet zijn zoek voedsel waar u maar kan. Niet in de zin van plunderen. Dank voor uw opmerking.

Over vuurwapens is het laatste woord nog niet gezegd maar in tijden van extreme chaos, wat u zich nog niet kan voorstellen, om uzelf en uw geliefden te beschermen, geeft de auteur  (niet XN )van dit artikel aan dat het hebben van een wapen een noodzaak is. Mod.

bibi op 13-08-2017 21:56

koop een duikboot of maak er één

slalom

Witte Veder op 13-08-2017 22:17

Lees het Bijbelverhaal over de Bruidegom:

Tags: | Bruidegom | Bruidsmeisjes | Olielamp | Olie | Wachten op de komst van  ... | Klaar staan |

 • "Wees waakzaam, want gij kent dag noch uur!"
 • "De Satan gaat rond als een briesende leeuw."
 • "Het is gemakkelijker voor een kameel dan voor een rijke door het oog van een naald te kruipen."
 • "Zal ik bij MIjn terugkomst nog geloof op aarde vinden?" Dit is de meest prangende vraag van Onze Heer Jezus Christus zelf.

Hoe actueel vandaag!!

 

Allen: ter bemoediging

Ef. 6:12 want wij hebben niet te strijden tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis , tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.

Deze wereldbeheersers dezer duisternis initiëren alle vormen van geweld door mensen en over mensen heen. De mens wordt het slachtveld van oorlogen die de wereldbeheersers dezer duisternis uitvechten.       

U hoeft dit niet passief over u heen te laten komen, God roept u op hiertegen te strijden door gebed. Oorlogen en geweld afwenden kan. 

Korinthiërs 10:4

…want de wapenen van onze veldtocht zijn niet vleselijk, maar krachtig voor God tot het slechten - ontmaskeren, tentoonstellen en ontkrachten  van ( duistere) bolwerken - vooropgezette plannen.

 U heeft de sleutel in handen. Maar hoe zal u bidden als u geen weet heeft welke dreiging er over de wereld hangt. XN informeert u. Mvg. Mod.

Nadinr op 13-08-2017 23:07

Beste Samuel heel wijze woorden  zeg me eens welke kleur van das zal je dragen dan kan ik je herkennen en praten we eens na de opname met elkaar

Heb met enkele reacties van harte moeten lachen het zijn wel  realistische gedachten want we zijn niet allen als Bear Grylls

Michaël ;-{> op 13-08-2017 23:13

@ vlokje op 13-08-2017 20:04

''het geld van je zonnepanelen ligt dan te verdampen op het dak.....en ik heb net alles elektrisch ;-) ''

Ik moest zo lachen om je reactie, zo nuchter en leuk. Bedankt. Met vriendelijke groet, Michaël

allangwakker op 14-08-2017 00:21

Hebben jullie Deze  toevallig al gezien ???

http://www.antinewsnetwork.com/putin-north-korea-doesnt-nuclear-weapons-trillions-minerals/

 

het zou mij niets verbazen,  als het waar is wat hij hier zegt............

In dat geval is  N-Korea  niet eens gevaarlijk en hebben ze niet veel gevaarlijk spul

en worden we Alweer voor de gek gehouden

Frank op 14-08-2017 02:00

Ben ik even blij dat ik zonnepanelen heb zonder afhankelijk te zijn van engergiemaatschappijen. Mocht de stroom uitvallen door een EMP aanval, dan heb heb ik nog gewoon stroom. Geen enkel probleem.  

Hubert Luns op 14-08-2017 07:52

Er is één advies dat ontbreekt: kijk naar de dieren in het wild, dan weet u waar voedsel is en water. Er zijn ook veel lage planten in de natuur die eetbaar zijn maar die we normaal laten staan. Om te zien of iets giftig is, leg een beetje onder je tong en dan ontdek je het. Er zal zeker honger worden geleden in dat geval. Iemand eet normaal zo'n 2000 calorieën, met 1200 kun je heel lang toe en 800 is een echt hongerdieet. Zonder eten kun je ongeveer 40 dagen vooruit voordat de echte honger toeslaat en het echte hongergevoel. Na ongeveer 5 dagen verdwijnt het gewone hongergevoel. Voor diabetici is dit rampzalig.

Ik weet dat in de VS voedselvoorraden liggen opgeslagen die na zo'n calamiteit worden uitgedeeld. Omdat de overheid niet weet wie het heeft overleefd, is dat de methode om de mensen te registreren en indien het mensen zijn die Christelijke waarden aanhangen worden ze gelijk vastgehouden. Ga dus niet naar openbare voedseluitdeelplaatsen!

Jerommeke op 14-08-2017 08:15

Het hele verhaal doet vreselijk Amerikaans aan en het moet mij erg aan de begin jaren 80 doen denken toen een kernoorlog ook zogenaamd op handen was onder Reagan. Toen had je ook van die onheilspellende films zoals The day After uit 1983.

De 15 stappen plan is niet voor NL geschikt. Ik zie geen 17 miljoen mensen dit sooet advies opvolgen want NL is gewoonweg hiervoor te klein en dichtbevolkt. Je kunt beter thuis blijven en met de hele buurt er voor zorgen dat er niet geplunderd wordt dan heb je in ieder geval een dak boven je hoofd.

DutchFrisian op 14-08-2017 09:55

@ Samuel. Amen en amen! In een oogwenk..  Kom Here Jezus! Lees het Woord van God, beste mensen, dagelijks! Gr. uit Friesland, Martin (41)

Witte Veder op 14-08-2017 10:28

@Moderator, onder mijn reactie van 13-08-2017 22:17

Dank voor uw bemoedigingen voor allen. Ef.6:12 en 2:Kor.10-4

Verder excuus dat ik de Bijbelaanduidingen niet had gegeven bij de mijne. Met beiden is rekening te houden. Waarschuwingen en bemoedigingen hebben allen wel nodig met al deze dreigingen. Maar we kunnen niet alles weten en we mogen het besef hebben dat we in Gods Hand zijn.

Ik zie al deze ontwikkelingen ook met zorg tegemoet. Vooral omdat velen niet willen weten wat er gaande is of het bagatelliseren.

Verder zou ik willen waarschuwen voor de nieuwste Bijbelvertalingen. Ik weet niet of u en andere christenen die hier reageren dat bekend is: Er ontbreken zeker in het Nieuwe Testament wel minstens 16 verzen. Ik heb het nagekeken en ik was er van geschrokken zelfs. Ik heb verschillende Bijbelvertalingen en via een you tube video kwam ik erachter. Al mijn Bijbelvertalingen heb ik er op nagekeken.

Want exact diezelfde verzen ontbreken ook bij de Nieuwe Wereldvertaling van de Heilige Schrift (Watchtower/Jehovah's Witnesses). O.a. dus in de Nieuwe Bijbelvertaling 2004 en in Bijbel in Gewone Taal. Men mag immers niets toevoegen noch afdoen van de Heilige Schrift.  Wat is er toch aan de hand? Dit is wereldwijd aan de hand, want in de meeste nieuwe vertalingen van de Bijbel in de U.S.A. speelt dit ook al. Het is satan's laatste wapen, het ontkrachten van de Heilige Schrift. Nu gaat het in bepaalde verzen echt om essentiële betekenissen. Gevolg: Nog meer verdeeldheid onder de christenen.

Gebed is zeker hard nodig!

m.vr.gr. Witte Veder.

Anna op 14-08-2017 10:56

Witte Veder 22.17 uur 

Dank voor uw woorden. Wat u schrijft is volkomen juist........

Gebed is de enige remedie dat mogelijke oorlogen  en catastrofen kunnen worden afgewend.... Wij mensen zijn onderdeel van een wereld waarin de macht van de duisternis , de satan rondgaat als een briesende leeuw....  en we beseffen  dit niet.... 

Dewevoga op 14-08-2017 11:49

 

@bram op 13-08-2017 15:46

 

Beste moderator ik weet niet of Bram de artikelen op het geloofsforum leest, daarom zou ik toch hier willen reageren.


Nodig Bram uit op het geloofsforum dat u daar een reactie voor hem heeft. Mod.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl