HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

China waarschuwt VS: Wij zullen aanval op Noord Korea tegenhouden

Analisten: Koreaanse situatie is net zo gevaarlijk als Cubaanse raketcrisis

 
China beschikt inmiddels over hypermodern materieel waarmee het de Amerikanen heel lastig kan worden gemaakt. (afbeelding: J-20 stealth gevechtsvliegtuig (2)).

China heeft de Verenigde Staten en Zuid Korea gewaarschuwd dat het niet zal toestaan dat met een militaire aanval zal worden geprobeerd om het Noord Koreaanse regime omver te werpen. ‘Wij zullen hen beletten dat te doen,’ aldus een officiële verklaring die werd gepubliceerd in de gezaghebbende staatskrant Global Times. Met andere woorden: dan wordt het oorlog. Tegelijkertijd hebben de Chinezen ook Noord Korea gewaarschuwd: als dat land als eerste de VS en/of Amerikaanse doelen aanvalt, zal China een Amerikaanse tegenaanval niet stoppen, en neutraal blijven.

 

Alle partijen blijven erop hameren dat een diplomatieke oplossing de voorkeur heeft, maar die komt steeds verder uit het zicht nu zowel de regering Trump als het regime van Kim Jong-un elkaar met steeds hardere taal bedreigen. Veel analisten denken dat Trump nu nauwelijks meer terug kan, en geen andere keus heeft dan Noord Korea aan te vallen, of dat nu morgen of pas over een jaar is.

Rakettesten en militaire oefeningen

Terwijl Noord Korea een volgende rakettest lijkt voor te bereiden, zijn Amerikaanse en Japanse troepen gisteren aan een 18 daagse oefening begonnen op het eiland Hokkaido. Daar nemen 3500 man aan deel, en wordt met ‘scherpe’ artillerie geschoten. Deze Northern Viper oefeningen worden regelmatig gehouden, en zouden geen rechtstreeks antwoord op de Noord Koreaanse spanningen zijn.

Op 21 augustus volgt een veel grotere, eveneens jaarlijks terugkerende oefening met Zuid Korea, genaamd Ulchi Freedom Guardian. Daar zullen tot 30.000 Amerikaanse soldaten aan deelnemen. Noord Korea beschouwt deze oefeningen als provocaties die een voorbereiding zouden zijn voor een militaire invasie.

Net zo gevaarlijk als Cubaanse raketcrisis

De Zuid Koreaanse Nationale Veiligheid Adviseur Chung Eui-yong heeft vandaag een 40 minuten durend telefoongesprek gevoerd met zijn Amerikaanse collega H.R. McMaster over de almaar gevaarlijker wordende situatie op het Koreaanse schiereiland. Analisten noemen het inmiddels een moderne versie van de Cubaanse raketcrisis uit het begin van de jaren ’60, die op een haartje na in een kernoorlog uitmondde.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons /
Alert5
/ Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International


Zie ook o.a.:

10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
09-08: VN-sancties omzeild: Noord Korea en Iran sluiten militair samenwerkingsverdrag
30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’
05-07: ‘VS, Rusland en China maken neutronenbommen klaar voor aanval op Noord Korea’
19-06: VS legt enorme voorraden aan voor aanstaande grote wereldcrisis
14-04: ‘VS bereidt preventieve aanval op Noord Korea voor en stuurt 50.000 man naar Syrië’
12-04: Noord Korea dreigt kernbom op Amerikaanse vlooteenheid te gooien
11-04: Mensheid stevent gestaag op nieuwe wereldoorlog af (/ China posteert 150.000 man aan grens met Noord Korea, dat opnieuw met kernoorlog dreigt na komst Amerikaanse marine)
13-03: US Navy Seals oefenen op uitschakelen Kim Jong-un in Noord Korea (/ F-35 stealth jagers gaan aanval op Noord Korea simuleren)
24-02: China dreigt met oorlog bij komst Amerikaanse vliegdekschip (/ Flashback: Ex-CIA remote viewers voorspelden Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog)

2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende killshot zonnevlam nabij (/ Derde Wereldoorlog en einde beschaving begint met explosie Noord Koreaanse kernbom) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.
Reacties

Pagina12
Een ander geluid op 12-08-2017 15:24

Pro putin op 12-08-2017 10:52

U zegt

Putin is king beste leider ooit 

Mijn reactie:

In de moderne Russische geschiedenis wel !

In de gehele Russische geschiedenis vind ik Tsaar Peter de Grote toch nog net iets beter !!!

Een ander geluid op 12-08-2017 15:43

mientjei op 12-08-2017 03:16

U zegt:

ik vind het wel vervelend dat ze de nederlanders van nu steeds maar om de oren blijven slaan met het slavernijverleden, waar toen echt niet alle nederlanders rijk mee zijn geworden, mijn voorouders in ieder geval niet,

Mijn reactie:

Géén enkele gewone man/vrouw is in de Gouden Eeuw en de tijd daarna t/m 1945 rijk geworden van de koloniale tijd. Ook in andere landen niemand. Al het geld ging naar koningshuizen en een zeer kleine elite. Die leefden een heel rijk leven en baadden in luxe en weelde. In de kolonieën waren veel slaven en in eigen land was iedereen loonslaaf. De slaaf was iemands eigendom en de loonslaaf was alleen in naam vrij, maar niet economisch. Niet zoveel verschil dus. 

Het enige dat koningshuizen en elite aan ons hebben nagelaten, zijn de "cultuurschatten" die nu van ons belastinggeld onderhouden en gerestaureerd worden. In ruil hiervoor mogen wij ervan genieten.....als we tenminste entree betalen.......

De welvaart na WO II heeft de gewone man/vrouw zelf opgebouwd. Daar is géén kolonie of slaaf aan te pas gekomen !!! Goed beschouwt hebben we de aardgasbaten volledig weggegeven aan ontwikkelingshulp, uitkeringen, EU en immigranten............

Dus de welvaart in NL is met ons eigen harde werken opgebouwd !!!

Natuurlijk mogen wij trots zijn op de goede dingen uit ons verleden. Laat u niets aanpraten door de cultuurverlakkers en de buitenlanders die vaak (niet altijd) hier naar toe komen, omdat ze in hun geboorteland zelf hun zaakjes niet goed voor elkaar krijgen. 

anora op 12-08-2017 16:26

Ik dacht dat China zich juist redekijk onpartijdig opstelt?

Lodewijk op 12-08-2017 16:28

"Putin on Fall of USSR" 

"Ziet u, in de eerste plaatst waren er dagelijkse problemen, de scheiding van families, sociale problemen, economische problemen, te veel om ze allemaal op te noemen. Denkt u dat het normaal is dat 25 miljoen Russische mensen zich opeens in het buitenland bevonden? Rusland was het grootste verdeelde land van de wereld. Is dat geen probleem? Wel, misschien niet voor u, maar het is er een voor mij."

Hij noemt specifiek sociale en economische problemen voor de Russische burgers na het uiteenvallen van de USSR. 

Dat veel Russen weer graag meer van het sociale systeem van de Sovjet Unie zouden hebben is omdat ze vinden dat de privatisatie te ver is gegaan. In b.v. Engeland vinden veel mensen dat ook, dat teveel van de staatseigendommen -publieke eigendommen- in privé handen zijn gekomen die enkel op winst en egoistisch belang draaïen, en ook in ons land zijn er veel die dat vinden.. 

Qromwel op 12-08-2017 18:26

De Baltische lidmaatschappen van de NAVO zouden alleen inhoudelijke betekenis hebben als de Russische minderheden niet als tweederangs burgers behandeld zouden worden.

Ivan Chapka op 12-08-2017 18:33

@Een ander geluid op 12-08-2017 15:43

"Géén enkele gewone man/vrouw is in de Gouden Eeuw....................Natuurlijk mogen wij trots zijn op de goede dingen uit ons verleden. Laat u niets aanpraten door de cultuurverlakkers en de buitenlanders die vaak (niet altijd) hier naar toe komen, omdat ze in hun geboorteland zelf hun zaakjes niet goed voor elkaar krijgen. "

Kijk, met deze reactie van jou daar ben ik het weer voor de volle 100% mee eens. Wij hebben Nederland opgebouwd en dat laten wij ons niet afpakken.

Qromwel op 12-08-2017 18:33

@mientje & een ander geluid: men leze Overvloed en Onbehagen van Simon Schama.

Een ander geluid op 12-08-2017 20:31

Ivan Chapka op 12-08-2017 18:33

Dank voor uw reactie.

Dan staan we in ieder geval op dit punt schouder aan schouder :-) 

Een ander geluid op 12-08-2017 21:01

Qromwel op 12-08-2017 18:26

U zegt:

De Baltische lidmaatschappen van de NAVO zouden alleen inhoudelijke betekenis hebben als de Russische minderheden niet als tweederangs burgers behandeld zouden worden.

Mijn reactie:

Dat ben ik met u eens. Het is voor iedereen het beste als er over en weer begrip is en respect. Dat houdt ook in dat de Russen de taal willen leren en spreken van het land waar zij hun toekomst zien......

Daarnaast zit er in veel landen, die zwaar geleden hebben onder de repressie van de USSR, nog heel veel oud zeer. Zoals u weet werden de Polen in Katyn door Stalin vermoord om plaats te maken voor de Balten, die enige tijd later hetzelfde lot ondergingen............ U kunt met google veel vinden over die repressie.

U weet ook hoe lang in NL nog aan Duitsers gevraagd werd wanneer de fiets van opa terug verwacht kon worden....

En Ronald Koeman die in 1988 zijn achterwerk afveegt aan een Duits voetbalshirt..........

Ook in NL heeft het lang geduurd voor het oude zeer gesleten was !

Met uitzondering van de Jodenvervolging en de vervolging van een beperkte groep niet-Joden was de Duitse repressie in NL qua leed van een heel andere categorie, dan wat de Balten voor hun kiezen kregen van de Sovjets. Dat slijt niet zo snel........ Voor dat sentiment is aan Russische kant weer niet zoveel begrip. 

De acceptatie voor het Duitsland van na de oorlog komt deels door het schuldbewustzijn van de opeenvolgende regeringen van de BRD én voor een groot deel door de houding van de gewone Duitse man en vrouw, die kennis heeft van het verleden, dat ook erkent en er spijt over heeft. Die stap en dat proces heeft men in Rusland nooit gezet !

Vergeving komt pas na berouw en berouw komt pas na een schuldbesef. En ik bespeur in de verste verte géén enkele aanzet tot een dergelijk collectief schuldbesef bij Rusland en de Russen. Andere vlag en ander systeem en het is klaar............ Ik vrees, dat daar bij de buurlanden anders naar gekeken wordt !

Een ander geluid op 13-08-2017 08:46

Lodewijk op 12-08-2017 16:28

Uiteenvallen USSR.

U zegt:

Denkt u dat het normaal is dat 25 miljoen Russische mensen zich opeens in het buitenland bevonden? Rusland was het grootste verdeelde land van de wereld. Is dat geen probleem? Wel, misschien niet voor u, maar het is er een voor mij."

Met deze zienswijze geeft u tegelijk ook even Hitler postuum gelijk; die vond het óók een probleem, dat miljoenen Duitsers na 1918 niet meer in Duitsland leefden. Duitsland was toen het grootste verdeelde land ter wereld. Het referendum en de annexatie van de Krim is een exacte analogie met die van het Saarland...... Laten we hopen, dat Poetin het hier bij laat........ 

Ge van kessel op 13-08-2017 17:35

De Bijbel zegt ook dat in de eindtijd de koningen van het Oosten het Westen gaan aanvallen. Zie Opb. 16:12-16

Het is 1 van de plagen omdat het Westen zich tegen de ware God heeft gekeerd. Het Westen gaat deze oorlog helaas verliezen. Eigen schuld, dikke bult.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl