HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkse overheid neemt ruim 50 christelijke kerken in beslag, Westen zwijgt

Duizend jaar oude kerken worden in moskeeën veranderd – Ook christelijk-orthodoxe kathedraal Hagia Sophia op nominatie om moskee te worden

 
In de afgelopen weken heeft de Turkse overheid meer dan 50 christelijke kerken en kloosters in beslag genomen. Was er een overwegend christelijk land geweest waar het omgekeerde was gebeurd, en er ook één moskee zou zijn geconfisqueerd, dan hadden ‘onze’ media er vol van gestaan en hadden ‘onze’ politici luid protest aangetekend. De ijzige stilte die heerst nu de slachtoffers wederom ‘maar’ christenen zijn, onderstreept nogmaals dat de islam stap voor stap de officieuze staatsreligie in Europa en ook Nederland aan het worden is.

 

De Evangelische Kerk en de Aramese Kerk in Duitsland hebben de internationale gemeenschap tot nu toe vergeefs opgeroepen om officieel protest aan te tekenen tegen de gedwongen onteigeningen van christelijke kerken in Tur Abdin, de zuidoostelijke regio van Turkije. Markus Dröge, bisschop van Berlijn en voorzitter van de commissie Midden Oosten van de Evangelischen, beschuldigde de Turkse staat van ‘een bewust nagestreefde daad van cultuurvernietiging.’

Kerken veranderd in moskeeën

Dröge vindt het ‘niet acceptabel’ dat de islamitische overheidsdienst Diyanet, dat fungeert als het ministerie van Religieuze Zaken, duizend jaar oud Syrisch-orthodox cultuurgoed aan derden overdragen die deze gebouwen in musea of moskeeën willen veranderen. Daarnaast uitte hij kritiek op het feit dat de weinigen nog overgebleven christelijke Arameeërs zwaar worden gehinderd bij het uitoefenen van hun geloof.

Daniyel Demir, voorzitter van de Aramese Bond in Duitsland, wees erop dat de in beslag genomen 50 kerken ‘slechts het topje van de ijsberg’ zijn. Christelijke gebouwen zijn al sinds de oprichting van de Turkse Republiek in 1923 door meerdere onteigeningsrondes getroffen. Deze kerken werden vervolgens in militaire opslagplaatsen, stallen of andere zaken veranderd.

Toen de islamistische AK Partij aan de macht kwam, werden een groot aantal van deze kerken aanvankelijk teruggegeven. In die soepelere houding is de afgelopen jaren definitief verandering gekomen. Zo wil Erdogan ook de beroemde Hagia Sophia in Istanbul, van oorsprong een orthodoxe kathedraal die nu dienst doet als museum, officieel in een moskee veranderen, net zoals dat reeds gebeurd is met de Hagia Sophiakerken van Trabzon en Iznik.

Chantage met migranten-miljardendeal

Het zwijgen in Den Haag, Brussel, Berlijn en al die andere regeringssteden heeft natuurlijk te maken met de migranten-miljardendeal die met de Turkse dictator Recep Erdogan werd gesloten. Bij de minste of geringste kritiek of politieke onenigheid heeft Ankara al meerdere malen gedreigd deze overeenkomst op te zeggen, en nog eens 2 miljoen Syrische migranten op Europa los te laten.

Diyanet islamiseert Europa en rekruteert kanonnenvoer

Het Diyanet ‘ministerie’ verspreidde begin vorig jaar een stripmagazine aan basisscholen waarin kinderen werden opgeroepen om martelaren te worden voor de islam (3). De indoctrinatie van jonge Turkse kinderen met het verheerlijken van oorlog, terreur, dood en geweld in de strijd tegen alle niet-moslims is onderdeel van het grootse visioen van president Erdogan om het islamitische Ottomaanse Rijk te herstellen. Daarvoor zullen in de toekomst wel de nodige oorlogen moeten worden begonnen, en daar zijn heel veel soldaten voor nodig.

Diyanet heeft de controle over tal van moskeeën in Europa, waaronder die in het Nederlandse Dieren. Op bevel van Erdogan heeft de instantie vele duizenden imams naar Europa gestuurd (alleen al 1000 naar Duitsland) om moslimjongeren te radicaliseren en op te zetten tegen de autochtone bevolking. Ook wordt de bouw van nieuwe moskeeën gefinancierd (4).

Links-liberaal Europa zwijgt, want het gaat om islam

Was Turkije een christelijk land geweest dat een moskee in beslag had genomen, dan had heel politiek-correct Europa op zijn achterste benen gestaan, en geëist dat de onderhandelingen over toetreding tot de EU definitief zouden worden stopgezet. Echter: het gaat om islam, en dan lijkt plotseling alles geoorloofd en toegestaan, zelfs al gaat het rechtstreeks in tegen alle waarden waar ‘progressief’, ‘links’ en ‘liberaal’ naar eigen zeggen zo lang voor gevochten zouden hebben.

Overigens is het laatste nieuws dat het Europese Parlement wil dat die onderhandelingen toch worden stopgezet als Turkije een wetswijziging doorvoert die Erdogan ook officieel de absolute macht in het land geeft (5). Het EP is er zoals u weet echter enkel voor de show, want de echte macht in Europa ligt in handen van de ongekozen Europese Commissie. En die gaat al jaren volledig zijn eigen gang, ook met het Turkije-dossier.

Zowel Brussel als Ankara willen dat Turkije hoe dan ook lid wordt van de EU, mede omdat de islamisering van ons werelddeel daarmee in één klap onomkeerbaar wordt gemaakt.

 

Xander

(1) Epoch Times
(2) Epoch Times
(3) Russia Today
(4) The European
(5) NU

Zie ook o.a.:

2016:
31-12: Turkse brochure adviseert mannen als medicijn hun vrouwen te slaan
14-11: Turkse analist: Erdogan verklaart de oorlog aan christenen (/’Islamist Erdogan heeft lang gekoesterde haat regen het christendom’)
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
06-08: Turkse hooggerechtshof schrapt misbruik en staat seks met kinderen vanaf 12 jaar toe
26-07: Turkse imam in Nederland: Ik ben bereid te moorden voor de islam (/ Erdogan zond al duizenden radicale imams naar Europa om moslims op te hitsen tegen autochtone bevolking)
20-07: (/Wereldfederatie Moslimgeestelijken verklaart Erdogan de facto tot hoogste afgezant Allah op Aarde)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa (‘Coup was niet echt, maar lachwekkend theaterstuk’)
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
02-05: EU-diplomaten: Visumvrijheid Turken is nachtmerrie en zelfvernietiging van Europa’ (/ EU-diplomaten omschrijven Turkijedeal als grote gok, enorme fout en politiek bedrog)
14-04: Marine Le Pen: Duits-Nederlandse deal met Turkije is hoogverraad (/ Turkse president wil visumvrijheid misbruiken om honderdduizenden Koerden naar Europa te deporteren)
06-04: Turkse overheid moedigt schoolkinderen aan martelaar voor islam te worden
05-04: (/Amerikaanse ministerie BuZa:  Turkije is bestemming, doorvoerland en bron van sekshandel in kinderen)
01-04: Turks ministerie erkent dat 86% vrouwen in het land wordt mishandeld door familie
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa (‘Europa in één klap moslimcontinent als Turkije lid van EU wordt’)
17-03: Details deal Merkel/Rutte met Turkije: Nog eens half miljoen moslims naar Duitsland en Nederland
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Pagina12
Yerik op 06-07-2017 14:15

Nog meer nieuws over de europese cultuurverrijking:

http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/3201887/2017/07/06/Aan-dit-huiveringwekkende-terreurcomplot-is-Duitse-stad-Dusseldorf-ontsnapt.dhtml?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=daily&utm_userid=4bc52da4-c306-4035-ac6d-9d89ca6b000a

Derk op 06-07-2017 14:23

Ook hier weinig tot geen reacties. Is iedereen uitgeslapen, of wenst men liever te blijven slapen. Slaap dan maar verder. Totdat.....

Dago op 06-07-2017 14:40

Even een tip: union for the mediterenean. 

Rebellio op 06-07-2017 14:42

Is er iemand die iets weet, de dan vooral het stadium waarin het nu verkeerd, wat betreft de Toran-unie?

Turanisme is een politiek toekomstbeeld waarin alle Turken en andere Altaïsche volkeren verenigd zouden worden in één politieke en/of culturele eenheid. ...Turkije heeft toenadering gezocht tot de andere Turkstalige landen en heeft een organisatie gecreëerd die streeft naar culturele eenheid voor alle Turken, Turksoy. Deze organisatie is erin geslaagd een aantal Centraal-Aziatische landen ervan te overtuigen het Latijnse schrift over te nemen, hoewel dit proces erg langzaam verloopt. Turkije heeft de visaverplichtingen voor inwoners van andere Turkstalige staten afgeschaft en gaan er tegenwoordig Turkse handelaren heen en weer, die veel geld investeren in de olieproducerende landen. [Wikipedia]

Panturkisme of panturanisme is een ideologie, waarin streven naar de eenheid van de Turkse volkeren centraal staat. Dit kan zowel culturele eenheid zijn, als politieke.

Anna op 06-07-2017 14:42

Over de inbeslagname van Kerken en kloosters in Turkije had ik al eerder gelezen.... en inderdaad de grote vraag is; hoe reageert de kerk.....Nou... Niet Helaas..... 

Soms vraag ook mij wel eens af; wat is de kerk nog? Waar houd de kerk zich nog mee bezig? Is er nog een wereld wijde gemeenschap van Heiligen? Zien wij nog wel de nood van onze broeders en zusters....Zijn wij in west Europa zo " verliberaliseerd " dat wij volledig opgaan in de wereld rondom ons.... wat onderscheid ons nog van de niet kerkgangers.... Helaas ben ik bang dat dit ook bij ons Christenen zo is..... ook ik maak mij schuldig aan de drukte en de. maalstroom van het dagelijks leven. Ik kom heel vaak in het buitenland ook in "oude landen " ik bezoek daar altijd een kerk, ( een tijd geleden op Lombok) en dan ben je soms beschaamd dat met zo weinig middelen en met gevaar voor hun leven, zoals deze mensen soms doormaken,  mij het gevoel geven van " erbij te horen". Samen in de naam van Jezus maar dan in de praktijk. Dan prijs ik mij gelukkig dit ook te mogen zien...... maar waar is de kerk in Nederland???? 

Als ik de krant lees dan zie ik de kerk in Nederland als een bestuursorgaan. Of als een groep die redetwisten over de onderlinge verschillen of een vrouw al dan niet in het ambt mag staan. Of zoals ik gisteren las " Rome en de Reformatie " zijn het eens ; wat nu.....  ( begin of voortgang van de ene wereld religie?! )

Nederland heeft een reveil nodig, een opwekking met Bijbelse prediking.... Niet zoals zoveel gebeurt tegenwoordig, een " horizontale " prediking ( van lief zijn voor elkaar ) maar verticaal, een levende relatie met God... de schepper en onderhouder van deze wereld de Vader van onze Here Jezus Christus..... Als we Jezus kennen als verlosser voor  ons persoonlijk leven dan volgt de horizontale liefde vanzelf...... 

Waar is de Heilge drijfveer van de Nederlandse christenen als onze broeders en zusters in de Here Jezus vermoord worden in Irak of Syrië of Egypte?  Hebben wij nog oog voor onze broeders en zusters? Straks komt dit kwaad ook hier..... en zal het andere deel van de wereld dan ook zo lauw reageren? En niet voor ons bidden......? Het machtigste wapen wat wij hebben is het gebed..... Wij kunnen iedereen binnen onze eigen gemeente of groep waartoe wij behoren dit probleem naar voren brengen en vragen voor deze christenen in Turkije te bidden.... Vooral bidden dat ze zullen volharden in het geloof in onze Here Jezus Christus.... want ook zonder gebouw of kerk kun je Hem dienen......

Desalniettemin blijft bij mij met pijn in het hart de vraag hangen; Waar is de kerk in Nederland.... ???

tom op 06-07-2017 14:48

Het grote probleem waar het Europese volk mee zit is dat ze individueel de kop ingedrukt krijgen doormiddel van vervolging op grond van onbegijpbare verklaringen van hun eigen regering met justitie als bezemwagen als ze op enigerlei wijze verzet doen tonen, laat denken aan het vroegere DDR tijdperk.

Tom Hendrix op 06-07-2017 14:49

En nu maar wachten op de Kamervragen van: CDA,CU en de SGP....."doodse stilte".

henk op 06-07-2017 15:41

Dit is niet waar! 

Qromwel op 06-07-2017 15:41

@Xander: Mag bovenstaand artikel geselecteerd, gekopieerd, geplakt in Word en als bijlage gemaild naar "De Politiek"?

Geen probleem. Mod.

Qvic op 06-07-2017 15:50

De meeste kerken vallen onder het gezag van het Vaticaan. Daar het Vaticaan juist meewerkt aan de islamisering zal er geen enkele protestgeluid van die kant komen. Daar het Vaticaan ook onder het gezag staat van ons koningshuis wat protestant is van origine en dat de protestanten al in 1600 met de islam al samenwerkte, zal het eerdaags ook de meeste kerken in Europa in moskee's veranderen.

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 15:53

Wlders zei tijdens de verkiezingen-campagne (15 maart) dat je geen deal met Turkije moet sluiten over vluchtelingen, omdat Turkije te onbetrouwbaar is om mee te onderhandelen, en dat je chantabel wordt als je eenaal een deal hebt.  

P.S. Wilders is van een partij, PVV, die niet welkom is het nieuwe kabinet. Zo gaat dat in een post-moderne democratie.

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 15:57

AAnna

Bodar zegt dat je moet bidden in de kerk, en niet leuteren over maatschappelijke problemen. Dit is natuurlijk een wat provocerende opmerking, maar wel met een goede kern van waarheid.

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 16:04

@Anna

Waar is de kerk in Nederland? Antwoord: "Systematisch kapot gemaakt door links, psychologen, onderwijs, organisatieadvieurs en andere wijsneuzen!". 

Rebellio op 06-07-2017 16:30

14% noemde zich in 2015 nog Theist in Nederland. Dat is inclusief 6% moslim.  In de jaren 50 was dat nog 50% Christenheid. Nu in 2017 zal het alleen maar minder en in de rest van Europa zal het niet veel anders zijn. We hebben gewoon niks te zeggen. Tenminste, wat we missen is iemand, man of vrouw, die WEL wat te zeggen heeft. Ik ben helaas geen prater. Staat iemand van jullie klaar om het woord te nemen in Europa? We moeten elkaar op voorbereiden, we moeten elkaar leren om (later?) het woord te nemen en iets te zeggen hebben tegen wie dan ook. Wie verdiept zich in de islam om het te vertellen over de drieeenheid? Wat de rol is van Christus? Waarom mohamet geen profeet kan zijn?

Dewevoga op 06-07-2017 16:46

@Anna op 06-07-2017 14:42

Dit hebben we te danken aan het tekenen van de Resolutie van Straatsburg in opdracht van Deep State Amerika.

https://www.youtube.com/watch?v=iM0LCA12ilk

Een ander geluid op 06-07-2017 16:54

Rebellio op 06-07-2017 14:42

Ik kan me voorstellen, dat Erdogan toenadering zoekt tot de Turkse volkeren van Centraal Azië. De laatste paar honderd jaar zijn er echter nooit zulke nauwe banden geweest tussen de Turkse volken onderling. Mocht hij er serieus werk van maken, dan vind hij Rusland en China op zijn pad. Rusland ziet Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan en Kirgizië als haar achtertuin (ex-USSR). Daarnaast wonen er aanzienlijke Russische minderheden in die landen. China moet niets hebben van de wens naar autonomie van de Oeigoeren en probeert de betreffende regio Xinjiang in een rap tempo vol te proppen met Han-Chinezen. 

Zowel Poetin als Erdogan hebben dezelfde soort ambities; herstel van het glorieuze verleden in een "nieuw" sterk en krachtig land, waarvan zij de leider zijn uiteraard. Ook al kunnen beide heren het momenteel blijkbaar goed met elkaar vinden en wellicht ontluikt er een politieke vriendschap, omdat beide heren een afkeer hebben van het westen. Hun eventuele bondgenootschap zal dezelfde afloop kennen, als het bondgenootschap tussen Hitler en Stalin. De simpele reden hiervan is, dat ze elkaar geografisch in de weg zitten. Ze hebben allebei interesse in dezelfde gebieden op de landkaart. 

Verder is het de vraag of de megalomane dictators van de olie- en gas-rijke ex-Sovjetrepublieken graag de vazal willen worden van Erdogan. Die Pan-Turkse Unie is gedoemd te mislukken, omdat iedere dictator liever alleenheerser is in eigen land dan zetbaas van Turkije. 

Daarbij zal Erdogan uiteindelijk altijd aan het kortste eind trekken. Van Rusland en China kan hij het niet winnen. Van de NAVO trouwens ook niet.

Herstel van het oude Ottomaanse rijk kan hij ook wel vergeten. Turken en Arabieren verschillen teveel om lang goed met elkaar door 1 deur te kunnen. Daarnaast ziet Iran zich als de leider van de Sjiieten en Saoedi-Arabië zich als leider van de Soennieten. Het Ottomaanse rijk was weliswaar sterk, maar nooit de hoeder van de islam. 

Koddebeier op 06-07-2017 17:04

Het wordt de hoogste tijd dat Brussel ( de EU ) gezuiverd wodt van ongewenste elementen .

Qromwel op 06-07-2017 17:05

Tijd om moskeeën te confisqueren? Even een wetje maken, hup!

Yerik op 06-07-2017 17:11

@ Anna op 06-07-2017 14:42 "Waar is de kerk in Nederland.... ???"Wel Anna, een deel van die kerk (dus niet allen) is afwezig als het gaat om medechristenen over de ganse wereld want daar houdt die kerk (nogmaals: dus niet allen) zich niet mee bezig. De ter kerke gaande naamchristenen, beter: de huichelaars, staan immers rondom moskeeën zodra daarmee iets aan de hand is,Zie 

http://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/christenen-beschermen-rotterdamse-moskee/

En voor wat betreft dat andere heb je gelijk: redetwisten over de vrouw al dan niet in het ambt, Rome en Reformatie (op zich allemaal goed) en verder maar kletsen, praten, vergaderen, de wijsneus uithangen en alles met een vroom randje...

Dewevoga op 06-07-2017 17:17

@Anna op 06-07-2017 14:42

En als vervolg op de Resolutie van Straatsburg waarin NL ant-Israel werd en de arabische cultuur omarmde, werd in 1993 een werkdocument van de Arabische Liga opgesteld, het excuus werd in de Arabische lente gevonden

https://ejbron.wordpress.com/2015/04/01/achtergrond-waarom-twee-derde-deel-van-de-vluchtelingen-moslims-zijn/

anora op 06-07-2017 17:22

Europa ontkent veel, en Erdogan wil nog steeds EU-lidmaatschap. Wil Europa dat ook, is Europa zo gek.

Meer nieuws: https://www.gatestoneinstitute.org/topics/37/europes-migrant-crisis

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 17:31

@Anora

En Bert Koenders (BuZa) zal wel weer "buitengewoon bezorgd" zijn, en "in gesprek willen blijven". Wat een loser...

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 17:36

Gebeurt dit allemaal onder inspiratie van de Moslimbroederschap, de vereniging waar Marcouche zo van houdt?

Singleman op 06-07-2017 17:48

Typisch islam toch? Alles van de kafir mogen ze afpakken, want de kafir moet toch doodgemaakt worden....

Tom Hendrix op 06-07-2017 18:11

@Anna: 14.42. uur. Ik begrijp U volkomen, Anna. Wel is er een stichting op christelijke grondslag: " Open Doors", die WEL gewag maken van de vervolging van Christenen.

@Dewevoga: 16.46. uur. Ook dat is volkomen waar, maar daar is de politieke elite verantwoordelijk voor.

Een ander geluid op 06-07-2017 19:29

anora op 06-07-2017 17:22

Europa ontkent veel, en Erdogan wil nog steeds EU-lidmaatschap. Wil Europa dat ook

Nee, Europa heeft daar niet zoveel zin in. Turkije zit al 50 jaar in de wachtkamer................ Is ook alleen in die wachtkamer terecht gekomen door zware Amerikaanse druk. 

Er zijn landen, die het lidmaatschap véél later aanvroegen en inmiddels alweer geruime tijd lid zijn. Bijvoorbeeld Oost-Europa. 

Turkije hoort om veel redenen niet thuis in de EU. Zodra dat politiek mogelijk is, moet Europa het Turkse lidmaatschap afschieten. Geprivilegieerd partnerschap, meer zit er niet in !!!

De Terugkeer op 06-07-2017 19:31

Dat of daar waar je bang voor bent, maak je tot je vriend...punt.

Doet me sterk denken aan Hitlerjugend en dat soort ouderwetse slechtheden, het recruteren en indoctrineren, zo jong mogelijk, van goedgelovige kinderen...waar hebben ze toch de energie voor...ga toch gewoon naar huis: koken!

Rebellio op 06-07-2017 19:34

@Een ander geluid, wanneer ik bij uw redenering ook nog aangeef dat de wereld overal (over)bevolkt is, in tegenstelling tot, laten we zeggen 100 jaar geleden. En al die miljoenen mensen zijn allemaal nog veel meer afhankelijk van aanvoer van levensmiddelen e.d. in hun dichtbevolkte stedelijke gebieden.  Dit alles tot een niveau dat er dus gewoon geen expansie meer mogelijk is. Dan betekend dit dat we gedoemd zijn een Midden Oosten te zien dat zich zelf kapot blijft maken. En daarmee omliggende landen (Europa) mee zal nemen.

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 19:41

Maar o.a. Polen, Hongarije en Tsjechie zwichten niet voor EU. En Trump ook niet: zie speech in Polen. Bemoedigend!

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 20:29

@Een ander geluid

US wil Turkije bij Europa hebben omdat ze een buffer willen hebben naar het Oosten: miltair-strategische redenen, volgens mij.

Een ander geluid op 06-07-2017 20:42

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 20:29

Daar heeft u helemaal gelijk in. Turkije ligt natuurlijk op een heel strategisch kruispunt. Het beheerst de toegang tot de Zwarte Zee en grenst aan de Kaukasus, Iran en het Midden-Oosten.

Maar met een bondgenoot als Erdogan kan je niet zo veel. De man heeft een eigen agenda en is noch betrouwbaar, noch loyaal. 

Een ander geluid op 06-07-2017 20:56

Rebellio op 06-07-2017 19:34

En daarmee omliggende landen (Europa) mee zal nemen.

Dat klopt, maar dat ligt meer aan onze politici dan aan de Europese mogelijkheden. Als Europa er voor zou kiezen de grenzen te sluiten en vluchtelingen op te vangen "in de regio", dan zou er niet zoveel aan de hand zijn. Het probleem is niet zo zeer de instabiliteit aan de grenzen van Europa, maar dat politiek "links-groen, christen-democraat en liberaal" iedere zielige wereldburger wil adopteren. De duistere elite maakt misbruik van dat sentiment om op die manier de Verenigde Staten van Europa af te dwingen. De Europeanen hebben daar in meerderheid geen zin in. Dus importeer je net zolang Aziaten en Afrikanen tot er géén nationale, culturele identiteit meer over is. 

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 22:27

@Een ander geluid.

We weigeren om een of andere sentimentele reden door te redeneren, ook theologisch gezien. 

Ik heb nog een spreuk: rechtvaardigheid zonder liefde is fundamentalisme, liefde zonder rechtvaardigheid is sentimentalisme.

We zijn veel te sentimenteel geworden, en daarom is het een grote rotzooi aan het worden. Er zijn genoeg schrijvers die waarschuwen, maar het lijkt aan dovemansoren gericht. Hoe komt dat? De genoemde schrijvers zijn jong, de mensen aan de top zijn in de jaren zestig en zeventig opgegroeid: daar is de basis van het probleem ontstaan..

Boek van Machteld Zee: Heilige Identiteiten (Achter islamisering zit een plan).

Marinus Ferdinand op 06-07-2017 22:46

Machteld Zee, interview in het AD, 4-10-2016 :

www.ad.nl/nieuws/achter-islamisering-zit-een-plan~a88e1806/

Derk op 06-07-2017 22:52

Qvic op 6-7-2017 15.50. De meeste kerken zijn nog verbonden door de "navelstreng" aaan Rome. Die heeft men nooit doorgesneden. Sola Scriptura was toen de leus. Rome lachte ze in het gezicht uit. Ging oa over het houden van Shabbat. En wat betreft de koningshuizen. Draai het maar rustig om. Waarom gaat men in het zwart op audiëntie bij de paus? Wie trekt aan de touwtjes?

mientje op 06-07-2017 23:25

Open Doors is een mooie organisatie, die aandacht besteedt aan 

de wereldwijde vervolging van christenen, u kunt hier donaties doen

of kadotjes  of posters bestellen, aanrader in deze moeilijke tijden

mientje op 06-07-2017 23:48

@Gvic, hier begrijp ik helemaal niets van, wat zou het vaticaan zich nu aantrekken van ons koningshuis

en protestanten in 1600 nou moe, het is 2017

dit is een aanval op je eigen mensen, daar hou ik niet van

ik ben gedoopt in de nederlands hervormde kerk

een prachtig, sober geloof

en kijk naar de (vaak witte) kerkjes

die ons landschap zo sieren

voor eeuwig in mijn hart

Lynx op 07-07-2017 06:28

100 jaar geleden was er een zogenaamde volksverhuizing,die turken komen er altijd mee weg-firma list,en bedrog.

Elisabeth op 07-07-2017 09:48

Als er iets beroerds met een moskee gebeurt, is de wereld in rep en roer. Dat haalt het nieuws en dáár zijn de moslims woedend over. Maar in moslimlanden mogen ze kerken plat gooien, van kerken moskeeën maken, christenen martelen en doden en ga zo maar door. Áls dat het nieuws al haalt, is er verder geen haan die ernaar kraait. Waar blijven de massale, felle protesten van christenen in het Westen? Ik vind het schandalig dat chistenen maar lauw reageren - áls ze dat al doen - en niet vurig opkomen voor hun broeders en zusters in landen waar ze het erg moeilijk hebben. Ook vind ik het een schande dat er in ons 'democratische' Westen steeds maar moskeeën mogen worden gebouwd. Gewoon verbieden. Dan maar iets minder democratisch. Ze moeten eens proberen een christelijke kerk in Turkije of het verdere Oosten te willen bouwen...

Qromwel op 07-07-2017 09:58

Anna op 06-07-2017 14:42: In het Kathholiek Nieuwsblad gelezen over het gehannes van Mgr. De Korte m.b.t. de "viering" van Roze Zaterdag in de Sint Jan Kathedraal, het meest prominente teken van Rooms Nederland. 

paulv op 07-07-2017 10:18

wat anders in het nieuwsblad belgie krant 

jongeren moslim in antwerpen teoriseren de buurt als auto rijder als je in hun straat komt moet je tol betalen ,vrouwen worden aangevallen  ,bedreigingen ,geweld en gaat maar door en dat al kinderen van 12 jaar

Willy op 07-07-2017 12:06

Het christendom in Turkije staat onder druk men reactie hierop ik ga niet meer op vakantie in Turkije !!! Shalom

Singleman op 07-07-2017 13:59

Tja, eigenlijk mogen alle religieuze gebouwen weg, we hebben nu toch internet? Als ze dan ook nog eens alle oorlogen alléén op het internet uitvechten zullen er nooit echte slachtoffers vallen. Turkije is laag gevallen, van een scheiding tussen geloof & bestuur naar een brutaal kalifaat, maar ja dat wisten we al van Erdogan, hij is stinkend rijk geworden door een handeltje met IS!

Marinus Ferdinand op 07-07-2017 15:06

@Qromwell

Is Roze Zaterdag in Nederland de hoogste vorm van vieren geworden of zo? Hebben we niks beters te doen? Ik noem dit :

d e c a d e n t i e.

Jean op 07-07-2017 15:31

En datzelfde Turks monster op de afbeelding zit nu "gezellig" samen met de overige dictators van de G20.

En lol dat ze hebben...

Marinus Ferdinand op 07-07-2017 15:36

@Elisabet

Christenen zjn lam geslagen door de verwarring, die m.n. door de linkse politiek en de linkse media is geschapen. Maar u heeft gelijk: dat is geen excuus. We moeten opstaan!

anora op 07-07-2017 16:58

Ja @marinus ferdinand, met een glimlach die eigenlijk geen glimlach is, maar al in het gezicht gegroefd lijkt te staan van alle diplomatie. 

@een ander geluid, hoop dat het nooit een vlucht zal nemen (zolang het regime zo is)

Qvic op 07-07-2017 17:07

@ mientje op 06-07-2017 23:48,

Dit is niet wat je denkt van een aanval op je eigen mensen. Maar verraden worden door je eigen mensen.

https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/nazi-regime-van-het-hitler-kabinet-vanuit-nederland-voortgezet

Marinus Ferdinand op 07-07-2017 17:31

@Willy

Ik koop geen broodje doenner meer: alle kleine beetjes helpen.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl