HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Trump in Polen: Fundamentele vraag is of Westen wil overleven en opstaan tegen islam

EU-leiders huiveren van afschuw na Trumps woorden: ‘Vrijheid van meningsuiting, geloof, gezin en God staan centraal, en niet overheid en bureaucratie’

 
‘Hebben wij de wens en de moed om onze beschaving overeind te houden tegen degenen die deze omver willen werpen en willen vernietigen?’

De toespraak van president Donald Trump in Polen had alle ingrediënten die door de meeste politici en media in het Westen zo worden verafschuwd: het benadrukken van onze traditionele normen en waarden en het verdedigen van onze eigen cultuur, het gezin, onze grenzen en onze vrijheid tegen ‘extremisten en terroristen’ – kortom: tegen (volgelingen van) islam. ‘De fundamentele vraag van onze tijd is of het Westen de wil heeft om te overleven,’ aldus Trump. ‘Hebben wij voldoende vertrouwen in onze waarden om die ten koste van alles te verdedigen? Hebben wij genoeg respect voor onze burgers om onze grenzen te beschermen?’ In schril contrast met West Europa is het antwoord voor Polen overduidelijk ‘ja’.

 

‘Hebben wij de wens en de moed om onze beschaving overeind te houden tegen degenen die deze willen onverwerpen en vernietigen?,’ vroeg Trump, die als een held door de Polen werd ontvangen. ‘‘We kunnen de grootste economieën hebben en de meest dodelijke wapens, maar als wij geen sterke families en sterke waarden hebben, zullen wij zwak zijn en niet overleven.’

Dat waren woorden die wij in West Europa al héél lang niet meer gehoord hebben. In Berlijn (Angela Merkel) en Parijs (Emanuel Macron) zitten zelfs (kinderloze) leiders die hun eigen land, volk, cultuur en historie openlijk verafschuwen, en deze met massa immigratie, islamisering en ‘multiculti’ proberen uit te wissen.

Trump prijst Poolse volksgeest

De Amerikaanse president prees de sterke volksgeest van de Polen, die ondanks de bezetting door de Nazi’s en later door de Sovjets onvernietigbaar is gebleken, en altijd naar vrijheid en onafhankelijkheid is blijven streven.

In West Europa wordt Polen juist verketterd als nationalistisch, (extreem)rechts en ‘katholiek’, enkel omdat het land zich niet wil laten overspoelen met moslimmigranten, en bijvoorbeeld aan vrouwen niet dezelfde vrije keuze wil geven om toekomstige generaties naar believen te laten aborteren (terwijl het kabinet Rutte II afgelopen week juist € 15 miljoen in minister Ploumens ‘abortusfonds’ stortte, om de door Trump ingetrokken Amerikaanse bijdrage te compenseren).

‘Vrijheid van meningsuiting, geloof, gezin en God staan centraal’

De rillingen liepen de eurocraten in Brussel over het lijf toen ze Trump niet alleen de Westerse vrijheden en innovatieve kracht hoorden prijzen, maar ook onze ‘tradities en gewoonten’, onze ‘helden van weleer’, ‘het koesteren van inspirerende kunst waarmee God wordt geeerd... Wij verdedigen het recht op vrije meningsuiting, en stellen geloof en gezin in het centrum van onze levens, niet overheid en bureaucratie.’

En toen kwam voor de politiek-correcte orde in het Westen het allerergste: ‘Wij weten allemaal dat die waarden worden aangevallen. We worden opnieuw geconfronteerd met een onderdrukkende ideologie (islam), één die terrorisme en extremisme over de hele planeet probeert te verspreiden. Amerika en Europa hebben de één na de andere aanval ondergaan. Zelfs degenen die deze dreiging vanwege hun liberale (linkse) ideologie willen negeren, kunnen dat niet langer blijven doen. Wij moeten verenigd opstaan tegen deze gezamenlijke vijanden.’

‘Fundamentele vraag is of het Westen de wil heeft om te overleven’

‘De fundamentele vraag van onze tijd is of het Westen de wil heeft om te overleven. Hebben we vertrouwen in onze waarden om die ten koste van alles te verdedigen? Hebben we genoeg respect voor onze burgers om onze grenzen te beschermen? Hebben we de wens en de moed om onze beschaving overeind te houden tegen degenen die deze omver willen werpen en willen vernietigen?’

‘Net zoals Polen niet kon worden gebroken, verklaar ik vandaag voor de wereld dat het Westen nooit en te nimmer gebroken zal worden. Onze waarden zullen overwinnen. Onze volken zullen voorspoedig zijn. Onze beschaving zal triomferen... Laten we net als de Polen gezamenlijk strijden voor familie, vrijheid, land en voor God.’

Sterke defensie kenmerkt land dat eigen volk wil beschermen

Trump was daarom dankbaar dat Polen –dat door het dichthouden van de grenzen NUL terreuraanslagen heeft gehad- één van de zeer weinige NAVO landen is die de belofte nakomt om minimaal 2% van de begroting te reserveren voor defensie. De bereidheid om daarin te investeren is eveneens een kenmerk van een land dat zijn eigen cultuur, grenzen, vrijheid en volk wil bewaren en beschermen. Landen zoals Nederland en Duitsland hebben hun strijdkrachten juist kapot bezuinigd.

Europese Unie haalt toekomstige overheersers zelfs opzettelijk binnen

De hele menselijke geschiedenis leert dat landen, volken en imperiums die zich niet langer willen verdedigen, vroeg of laat worden overrompeld, overlopen en uiteindelijk worden vernietigd. De Europese Unie is wat dit betreft zelfs het meest trieste en diep gezonken voorbeeld ooit, want wij halen onze toekomstige overheersers, die een religieuze ideologie volgen die rechtstreeks in tegenspraak is met onze belangrijkste Westerse waarden, zelfs opzettelijk onze landen binnen, en veroorzaken daarmee zonder enige weerstand te bieden onze eigen ondergang.

 

Xander

(1) Breitbart
(2) Breitbart

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Pagina123
Elisabeth-Anna op 07-07-2017 21:52

Is wel off-topic maar niet minder schokkend,

http://www.ad.nl/buitenland/homo-orgie-met-drugs-in-vaticaan-opgerold~ab8b86dd/

Singleman op 07-07-2017 21:58

Waarom zou bestuur niet van geloof gescheiden kunnen worden? Dat kan heel gemakkelijk, want anders zitten er toch maar gelovige extremisten te infiltreren in het bestuur zoals in Arnhem & vele andere gemeenten.... & zoals ze hier zelf hebben toegegeven heeft de CDA mee schuld, dus? Maar ja, jullie mogen ook met mij eens zijn, geen probleem mee verder...

Marinus Ferdinand op 07-07-2017 22:29

@Singleman

Natuurlijk verdienen "ongelovigen" het volste respect. en mogen ze niet zomaar worden ingedeeld bij "links". Terecht onderscheid, dat u aangeeft.

Een ander geluid op 07-07-2017 22:39

Singleman op 07-07-2017 17:56

Kom, kom beste Singleman; 29 zetels verlies voor de PvdA is een mooi beginnetje. Het grootste verlies ooit voor een partij in NL. OK het kan altijd beter, maar er zullen altijd mensen blijven die verblind zijn door hun "idealen". Jammer genoeg spelen de heren en dames van de gevestigde orde elkaar de baantjes toe. Burgemeester hier, Commissaris van de Koning daar. De wereld is helaas niet in 1 dag te veranderen. Het zal een zaak van de lange adem worden. 

Ik vrees, dat bij de volgende verkiezingen de PvdA weer een beetje opkrabbelt. Dat is bij het CDA ook zo gegaan. We moeten wel realistisch blijven, hoe graag ik links ook zou willen zien verdwijnen. 

AUB niet zo pessimistisch. Burgemeesters komen en gaan. Eens kijken hoe dit gaat lopen. 

Een ander geluid op 07-07-2017 22:51

Singleman op 07-07-2017 18:41

Een ander geluid, als Nederland volgens U geen communistisch bolwerk is, hoe komt dan dat de politie zo te werk gaat in Nederland?

Dat heb ik u proberen uit te leggen. Dat komt omdat de zogenaamde rechtse partijen zoals VVD en CDA niet opkomen voor de belangen van hun kiezers, maar voor die van de multinationals en het bedrijfsleven.

Daarom krijgen we processen tegen Wilders en arrestaties om T-shirts en varkensmutsen. In het Duitsland van Merkel krijg je op de social media al een probleem als je "vluchteling" tussen aanhalingstekens zet. Dat houdt pas op als er heel veel mensen op populistisch rechts gaan stemmen. En ook al krijgen die een grote meerderheid in het parlement, dan nog zit je nog jaren met bestuurders van de oude kliek. Die zitten helaas op allerlei posten in de gemeenten, provincies, omroepen, media enz.  Het duurt helaas nog wel een tijdje voordat alle leidingen doorgespoeld zijn...................

Marinus Ferdinand op 07-07-2017 22:57

@Wardje

Mensen als Singleman staat een scheiding van kerk en staat voor, net als ik overigens. Als Trump zijn inspiratie laat blijken is dat m.i. niet verkeerd.Een geheel strikte scheiding is niet mogelijk, want het Christendom maakt een te sterk, substantieel deel uit van onze geschienis en van onze culturele traditie (als je het niet gelovig zou willen benaderen). Anders gezegd: het is hoe dan ook een deel van onze identiteit.

En wat wij in Europa lange tijd hebben gedaan, is die identiteit verwaarlozen, en dat is een deel van de crisis waar we in zitten: een identiteitscrisis.Baudet begrijpt dat, en wil als ongelovige!, Christelijk onderwijs invoeren (op openbare scholen)....

Singleman op 07-07-2017 23:06

Infidel4U, islam is superieur want je bent al dood voor je hen kan antwoorden, hun maken er niet zoveel letters aan vuil als wij hoor, ben je geen moslim dan ben je eigenlijk al dood.... nu duidelijk genoeg?

Een ander geluid op 07-07-2017 23:16

Eelke Piers op 07-07-2017 19:29

Frankrijk en het UK hebben zoveel atoombommen dat ze Rusland gemakkelijk plat krijgen. Een verdere bewapening is volmaakt overbodig; verspilling van levens en geld. En wie wil ons aanvallen? Rusland heeft echt geen oorlogszuchtig verleden. Het komt wel op voor zijn onderdanen. Niet teveel naar de propaganda luisteren.

Als het zo simpel zou zijn, dan hadden alle kernmachten allang geen conventionele legers meer. De grote conventionele legers van de USA, Rusland en China tonen al aan dat uw logica mank gaat. In de 2e wereldoorlog werden chemische wapens ook niet aan het front ingezet, terwijl beide zijden er wel de beschikking over hadden. 

Inzet van kernwapens is MAD. Mutual Assured Destruction. Omdat alle partijen dan verliezen en de mensheid wederom van voor af aan in het stenen tijdperk kan beginnen, is dat de garantie dat ze nooit gebruikt worden. Er zijn maar 2 gevaren in die doctrine; éénzijdige ontwapening en types zoals Kim Jung-un. Vandaar dat de USSR de pacifistische tegenstanders van de "neutronenbom / modernisering kernwapens" betitelden als "nuttige idioten". 

De voorganger van Rusland, de USSR, had helaas wel een donker verleden. Na het verslaan van Hitler-Duitsland, had de USSR zich terug moeten trekken uit alle Midden- en Oost-Europese landen. 

Poetin noemde het uiteenvallen van de USSR de grootste geopolitieke catastrofe van de 20e eeuw. Ik vrees, dat onze voormalige KGB Luitenant-Kolonel nog steeds idolaat is van de USSR. 

Zijn specialisme is desinformatie................ Niet teveel naar zijn mooie praatjes luisteren............

Singleman op 07-07-2017 23:31

Het antwoord van de Nederlandse regering aan Trump.... https://www.youtube.com/watch?v=j-xxis7hDOE

Mark S. op 08-07-2017 00:11

De woorden van Trump klinken mij als Hemelse muziek in de oren!

Ze zijn zo waar zijn en zo hard nodig dat ze gezegd worden door een man op zijn positie. Zijn woorden zijn als regen op uitgedroogde, dorre grond waar men lang op gehoopt heeft. God zij geprezen voor Trump!

Tabris op 08-07-2017 01:06

Ik ben het met Singleman eens. Of je nu in God gelooft of niet, uitingen daarvan moeten van de straat en bestuur en geloof moeten strikt gescheiden blijven. In de middeleuwen zagen we, en nu in het midden oosten zien we hoe een integratie van bestuur en geloof een cultuur achterlijk en barbaars maakt.

Vooral een bestuur door de islam dmv sharia betekent het einde van de beschaving.

Trump ziet dat gelukkig heel goed in.

Wardje op 08-07-2017 01:36

jawel op 07-07-2017 18:14. :"De islam is vredelievend".  Voor de honderdste keer hier . Anderen , zoals Sonja , hebben het met meer kennis van de teksten al die zovele keren gezegd:  De Islam staat voor: de vrede van de Islam hetgeen voor niet weinigen van de moslims die de formule bezigen betekent : vrede   o n d e r   de Islam .  Degenen die heel zorgvuldig met het ciseleermes omgaan , zoals de Arabische christen Samir Khalil Samir , zeggen : je kunt beide in de Koran vinden , de geweldsopdracht , zowel als de vredesgedachte . Toegegeven , voor beide richtingen zijn er teksten te vinden in de Koran .  Maar dezelfde geleerde Jezuïet legt haarfijn uit dat door wet van abrogatie , eerdere teksten worden afgeschaft door de latere. En laten dat nu juist de Medinische teksten zijn die voorschrijven : het geweld , de overheersing , de ongelijke behandeling  van 'gelovigen' en de onderhorige "mensen van het boek" en nog veel meer ongein die moeilijk valt te rijmen met wat wij (nog) gemeenlijk scharen  onder het begrip "vrede".         Overigens: er zijn ook niet weinige echt-vredelievende moslims , maar ik zeg altijd : die zijn beter dan hun eigen godsdienst is.  Niet voor niks stelt de oud-presidentskandidaat (7%) Philippe de Villiers , dat de eerste van de drie redenen , waarom hij denkt dat binnen 5 jaar Frankrijk overwegend geïslamiseerd zal zijn , de volgende is:  "Jongeren van nu leren , anders dan voorheen , de teksten van de Islam kennen."  Dat wil zeggen:  wat hun godsdienst werkelijk inhoudt .

mientje op 08-07-2017 01:42

@Singleman op 16 48

als u er zo over denkt kunt u in Noord Korea gaan wonen wellicht

en wat Donald J Trump betreft: lang leve Trump

Hoera Hoera Hoera

Wardje op 08-07-2017 02:22

Scheiding van kerk en staat . @Marinus Ferdinand op 07-07-2017 22:57.  Dank voor de positieve inbreng.  Je brengt me in verlegenheid , want ik zou moeten komen nu , met wát ik dan zou verstaan onder ongeoorloofde inmenging van de staat in de kerk , en wat geóórloofd ingrijpen zou zijn in de zaken van de kerk ten behoeve van de openbare orde . Ik ben ervan overtuigd dat er in het Compendium van de Sociale Leervan de Katholieke Kerk (volgens mij te vinden in zijn geheel op het net in het nederlands),  een goed, redelijk en voor velen aanvaardbaar antwoord te vinden zal zijn .  Sommige voorbeelden liggen voor het grijpen .  1. Sexuele voorlichting op scholen vanaf de kleuterschool , is niet zozeer ingrijpen in zaken van de kerk , als wel,  in de rechtmatige eigen sfeer van het gezin en opvoeding  .  Anderzijds 2. De staat kan en mag ingrijpen waar secten mensen , en speciaal jongeren , isoleren en met geraffineerde of meer openlijke dwang intimideren  .   De kreet "scheiding van Kerk en staat " is gemakkelijk geslaakt , maar het is een slagzin van de seculiere ideologie , van het verderfelijke laïcisme en al zijn wortels .   Niemand hier , ik ook niet , heeft echt moeite gedaan met de nodige onderscheidingen er betekenis aan te geven , aan  scheiding van kerk in staat in goede zin , en in slechte .         Poetin ziet het belang van godsdienst en zijn waarden .  Ik heb hier wel eens een discussie willen aangaan , want ik wist en weet nog steeds niet of hij dit doet als heerser (zoals keizer Augustus) of als oprecht gelovige . Maar aan  Daniël Maes heeft hij , naar eigen zeggen , in Syrië het leven gered .     http://vcd-vl.be/source_brieven/source_brieven.html.   Qromwel heeft twijfels  aanzien van Trump .  Inerdaad moeten we veel nog zien .  Maar het Leven  is hij vooralsnog niet ontrouw geworden .  En zijn slagzinnen van bovenstaand nieuws ,  om met Mark S. te spreken : Hemelse muziek in de oren!

Wardje op 08-07-2017 02:33

Trump. Ik heb me hierboven een beetje vaag uitgedrukt . Trump mag vele beloften niet hebben ingelost . Één ding heef hij wel gedaan : hij is de strijd tegen abortus en zijn standpunt vóór het leven als president níet ontrouw geworden .  En dat is het allerbelangrijkste . Het voornaamste  ijkpunt voor mij .  Voor de gelovigen onder ons : volgens de zienster van Fatima ,  Zr Lucia , overleden een tiental jaren geleden , zal de eindstrijd (met Satan)  gevoerd worden op het terrein van de waarden van het gezin .

Wardje op 08-07-2017 05:24

Revolutie , hoe je die maakt .   P. Daniel Maes beschrijft wat hij meemaakte in Damascus Syrië bij zijn eerste kennismaking . Nog nooit had hij zo een harmonieuze en gastvrije samenleving beleefd , in confrontatie met zijn vooropgezette ideeën was het een "culture shock". Toen hij met anderen eens bezig was voedsel te brengen naar armen  ontmoette hij een groep 'demonstranten' (2010 of kort daarna). Leuzen schreeuwend en met banners tegen Assad. Het bleken buitenlanders te zijn .   Indertijd had Syrië er al een miljoen opgenomen .      9 alinea's over de zogenaamde chemische aanvallen . tenslotte wat persoonlijke getuigenissen , eindigend met die van een mohammedaanse familievader, die zijn gekinapte zoon aan stukken gesneden in een plastic zak voor de deur vindt  en ...  de daders (rebellen)  nog kan vergeven.                 https://www.sott.net/article/354637-Sott-net-Interview-with-Father-Daniel-in-Syria-There-Never-Was-a-Popular-Uprising-in-Syria

Wardje op 08-07-2017 05:26

Ik blijf van mening dat Trump zijn mooie woorden ontsiert , door wat hij meent te moeten zeggen over Assad .

Marinus Ferdinand op 08-07-2017 07:59

Gelukkig zijn de linksmensen erg sociaal (volgens zichzelf): Hamburg, 197 gewonde politemensen. smijten met ijzeren staven et cetera: allemaal in naam van de vrede, de mensen, het milueu, gelijkheid, en weet wat niet meer...

Marinus Ferdinand op 08-07-2017 08:14

@Singleman

En wt is het antwoord op Erdogan: mee blijven slijjmen?

AngelB op 08-07-2017 09:16

Trump kiest voor Amerika, voor hun eigen normen en waarden. Nederland stelt wederom een marokkaanse burgemeester aan... Terwijl is bewezen dat Marcouch affiliatie heeft met de moslimbroederschap. Hoe gevaarlijk!

steady op 08-07-2017 09:57

singleman

Het is volgens de koran hun -verduiveldse- plicht om zoveel niet moslims te doden -vermoorden- want wij zijn toch varkens in hun ogen

en een varken is voor hen een onrein dier en dat snijdt men de keel over toch

Wanneer zal het westen wakker worden - wij zijn wakker maar hebben allemaal een eigendom - huisje tuintje  hondje kindje

vakantie op reis auto televisie pintje barbeque vriendin en andere verworvenheden

en dat willen wij niet verliezen.

En om dit allemaal niet te verliezen staan wij beetje bij beetje toe wat er nu aan het gebeuren is.

Keizer julius caesar zei het al tweeduizend jaar geleden (geef hen alles wat zij vragen maar laat hen er wel voor betalen

Keizer julius caesar zei ook - de morinen (een belgische volksstam aan de belgische kust)

Ik heb hen nooit kunnen overwinnen omdat zij pertinent weigeren om onze -luxe goederen te kopen-.

Luxe in welke vorm dan ook is een vorm van slavernij en afhankelijkheid van de regeerders groot en of klein.

En zolang de mensen stemmen op hun eigen belangen zal en kan er niets nooit veranderen

En waarom niet- dat alles is een ver van mijn bed show  ja toch.

Shalom Shalom

Elisabeth op 08-07-2017 10:08

Rectie op Singleman e.a.: in mijn ogen is scheiding van kerk en staat niet goed, al is die in de loop van heel veel jaren ook zo gegroeid. Wanneer begon het bergafwaarts te gaan met onze maatschappij? Toen de christelijke partijen uit het kabinet begonnen te verdwijnen en in de oppositie terechtkwamen. Toen 'links' het voor het zeggen kreeg, begon het morele, financiële enz. verval hier. Wanneer ging het goed met Israël? Toen het theocratisch was. Zodra God in het middelpunt staat en we Hem die plaats ook geven in onze samenleving, hebben we weinig te duchten. God houdt zeker van 'linkse' mensen, maar is wars van hun houding, mening en maatregelen.

Eelke Piers op 08-07-2017 10:26

@ Een ander geluid op 07-07-2017 23:16

Men durft Israël, Iran, N-Korea niet aan te vallen want zij zullen als ze in het nauw komen met atoombommen gaan smijten.

Na WOII sloten de oost-europesche land zich wat graag aan bij de USSR omdat ze communistisch waren en een blok wilde vormen tegen het kapitalisme/imperialischme, de USA, Duitsland en wat de EU moest gaan worden en ook om de vriendschap die was ontstaan door de miljoenen Russen die zich opgeofferd hebben voor hun landen.

Dat Polen in zekere zin pro EU is komt alleen maar doordat 1/3 deel van Polen vroeger Duits/Pruisischh was en 1/3 deel in het oosten heeft moeten afgeven

Daarom zal er ook geen oorlog meer komen op de traditionele manier.

Houdt er even rekening mee dat er in heel de wereld nog nooit zo weinig oorlog gevoerd wordt als nu. Maar dank zij internet horen we elke scheet die er gelaten wordt en draait de propaganda als een tierelier.

Een reden waarom ik blij ben met XN (waar ik dagelijks al kom van de tijd  toen er nog werd aangegeven hoeveel personen op de site zaten)

Eelke Piers op 08-07-2017 10:31

@ Singleman op 07-07-2017 18:04

Zou het niet kunnen zijn dat, omdat we God aan de kant geschoven hebben, Hij, als een Heer zich teruggetrokken heeft en zegt: "zoek het dan maar uit" waardoor het Kwaad van de Islam zijn kans krijgt?

SEO op 08-07-2017 10:33

Trump heeft zijn eigenaardigheden, wie niet, maar hij is top. Islam, progressieve politici, abortus en geloofsafval eten Europa van binnenuit razend snel op.

Doordenker op 08-07-2017 10:51
Dit artikel maakt meteen ook duidelijk waarom linkse politiekers, academici en journalisten van de mainstream media zo tegen Trump zijn...
Marinus Ferdinand op 08-07-2017 11:17

Hamburg  8 juli 2017: de knuppel erover wat mij betreft!!!

Singleman op 08-07-2017 11:24

Ook nog dit, het is niet meer de gezinnen samenleving van vroeger, maar politiekers die alles anders zo snel weer willen wijzigen doen of het nog steeds zo is, de singles zijn sterk in opkomst & sex wordt al lang niet meer gedaan alléén maar om kinderen voor het plezier van de almachtige te verwekken, het zijn de moslims die alles weer superieur naar het steengooi tijdperk dwingen & politiekers zijn genegen hen daarin te volgen! Overal in politieke middens zitten de hoofddoekjes & de haatbaarden te infiltreren, geen politieker "dan die ze buiten spel zetten" die zich daar zorgen wil om maken, dat is domme meerderheden volgen. Zogenaamde democraten maken het moslims al te graag naar hun zin, mensen die voor hen gekozen hebben zitten ze voortdurend de rug toe te keren & te verraden, hoe kan dat dan ooit nog goed aflopen voor ons, onmogelijk!

Dan ook nog, wie varen echt goed bij gezinnen politiek, moslims natuurlijk, & lachen dat ze doen! "We will dominate you all!" Hoeveel kinderen hebben wij, hoeveel kinderen hebben moslims? Iets voor de rekenkamer.....

Jean op 08-07-2017 11:33

Het westen zal opstaan en het westen zal die perverse smeerlapperij tot en met de wortels verdrijven van westers grondgebied want bij iedere "normaal-denkende" burger komt die smeerlapperij de strot uit. Zie je geweld: islamieten/afrikanen, hoor je over geweld: islamieten/afrikanen, lees je over geweld: islamieten/afrikanen.

En zeggen dat die EU bende parasieten dergelijke troep naar het westen haalt???

Wie denken jullie dat daar "winst" aan maakt??? Tekeningske zal wel niet nodig zijn zeker?

Een zaak weet ik wel: "wij zitten met een gigantische ellende opgescheept en de parasiterende clubjes leeglopers vieren feest.

Marinus Ferdinand op 08-07-2017 11:54

Wiilen we overleven? Merkel dus niet: Hamburg staat in brand...

Singleman op 08-07-2017 12:06

Mark S, hemelse muziek zal je alléén maar in de hemel horen denk ik, of aan de andere kant als die bestaat.... Ik hoor elke dag meer & meer Marokkaans lawaai & wat hun muziek noemen, lijkt meer op wolvengejank met wat fluitspel tussen.... Maar eigenlijk mogen ze geen muziek maken dan drum lawaai..... IS zingt alléén met stemmen in acapella.... Islamic State in Iraq Execute Syrian Truck Drivers الدولة الإسلامية في العراق تقوم بعدم ثلاث سائقين https://www.youtube.com/watch?v=zF35a5E0uss

365Y op 08-07-2017 12:21

Islam is dood , landen die de Islam toch als - godsdienst richtlijn - handhaven , overtreden de plannen voor een global toekomst . Ik als christen verklaar uit eigen beweging de landen Irak en Syrie als christelijke landen , nu hoop ik maar dat Europa deze denkwijze wil volgen, dan pas kunnen we opschieten en echte normen en waarden afspreken ( als voorwaarde voor het aangaan van betrekkingen met de Wereld van de christenen .

Tom Hendrix op 08-07-2017 12:21

@Marinus Ferdinand: 18.22. uur, op 07/07. Met U eens.

@Tom: 19.33. uur, op 07/07. Juist wat U zegt.

Infidel4U op 08-07-2017 12:23

Singleman, lees mijn reactie nog eens goed door. Ik geloof niet dat ik ooit heb gezegd dat de islam superieur is. In tegendeel zelfs...

365Y op 08-07-2017 12:24

Ik ben trouwens niet bang dat daar protesten gehoort worden , maar wat voor naam ze daar ook maar aan hun godsdienst toedichten , het christelijke erfgoed is de enige leer die iedereen op deze globe zal helpen de weg naar God terug te vinden .

Marinus Ferdinand op 08-07-2017 13:04

Als we volgens de Duitse Grondwet dan geen militairen mogen inzetten in Hamburg, zet dan maar NAVO legertroepen in. Of geven we Hamburg op?

vlokje op 08-07-2017 13:34

ik weet niet hoe jullie het vergaat , maar die rellen en pluideringen in hamburg door het black blok (beroeps rel-lers?) spelen de G20 wel erg in de kaarten zo, een valse vlag project ?

je kan zeggen, zie je wel de rechten van de meute moeten nog strakker en volgens hun methode, vind ik niet maar wordt zo langzamerhand wel een optie.

Singleman op 08-07-2017 13:46

Infidel4U, dat weet ik, je interpreteert mijn reactie verkeerd.... ik bedoel met superieur iets anders dan U dat bedoelt, ik bedoel superieur in efficientie voor hun doel...

Een ander geluid op 08-07-2017 14:05

vlokje op 08-07-2017 13:34

ik weet niet hoe jullie het vergaat , maar die rellen en pluideringen in hamburg door het black blok (beroeps rel-lers?) spelen de G20 wel erg in de kaarten zo, een valse vlag project ?

Dit is absoluut geen false flag !!! Dit zijn ultra-linkse anarchisten en anti-globalisten, die al vele tientallen jaren dit soort wangedrag vertonen. Uit lieden met dit gedachtegoed is de Rote Armee Fraktion (RAF/Duitsland) en de Rode Brigades (Italië) ontstaan. Het is gewoon "rood-fascisme" meer niet. Verdiept u zich eens in het Duitse Antifa. Het is niets anders dan de rode/socialistische versie van Hitlers SA. Bij iedere wereldtop duiken ze op in hun zwarte uitmonstering. Ze zeggen op te komen voor de arbeider, maar overal steken ze wel de zuurverdiende auto van die hardwerkende arbeider in de fik. 

De Terugkeer op 08-07-2017 14:28
@Marinus Ferdinand op 08-07-2017 11:17

'Hamburg  8 juli 2017: de knuppel erover wat mij betreft!!!'

Mag het ook veel meer zijn dan 'knuppels' alleen??? Wat een grafhengsten...respectloos links schorum, dat zichzelf heeft getrakteerd op minstens 10 jaar brommen...en dan ook echt allemaal. Laat die duitse politie 'iedereen' oppakken, hoe lang dit ook mag duren...iedereen.

Singleman op 08-07-2017 14:34

Mientje, N K interesseert me geen barst, ik vertrouw alléén politiekers niet meer, dat is alles, veel beloven weinig geven doet..... Trump doet goede dingen, maar ook slechte dingen.... only America is only Amerika hè, maar wat is Amerika nu, weet iemand het nog? Pas op voor de schijn!

Singleman op 08-07-2017 14:48

Marinus, zoals de politiekers in het Westen bezig zijn kunnen we ons net zogoed aan Erdogan overgeven, er is geen verschil... maar U kent mijn standpunt over politiekers & moslims.... daar heb ik Trump niet speciaal voor nodig, Trump moet zich waar maken in Amerika, onze politiekers moeten zich waar maken bij ons, dat wil zeggen alle troepen weg uit die zandbak ginder! Dat klinkt misschien links, maar het is alléén maar anti-globalisme....

Singleman op 08-07-2017 14:57

(Tussen haakjes een vraag aan al de christenen, is je geloof iets voor hier op deze planeet of iets voor na de dood in een andere dimensie? Ga je Jezus hier zien, of na je dood? Komt hij hier terug of kom jij tot hem na de dood? Is uw geloof echt aardgebonden, of is het iets voor een andere plaats, "mijn rijk is niet van deze planeet..... niet van deze wereld, niet deze stenen tempels...." weten jullie het zelf wel?)

Een ander geluid op 08-07-2017 16:17

Eelke Piers op 08-07-2017 10:26

De tijd zal het leren of men Noord-Korea of Iran niet durft aan te vallen. Ik zit er verder niet op te wachten. In 2003 was het Irak van Saddam Hoessein, op de supermachten na, één van de militair sterkste landen ter wereld. Volgestouwd met de beste wapens gekocht in het westen en in Rusland. Geld was geen probleem. Het heeft Saddam Hoessein niets geholpen. Het was in de 2e golfoorlog erop en erover.

U heeft wel een heel verknipt beeld van het Oost-Europa van 1945. Denkt u nu werkelijk dat men daar een hoge pet op had van het Sovjet leger, dat daar rovend en verkrachtend door trok op weg naar Berlijn ?Die vriendschappen tussen de Sovjet-soldaten en de Oost-Europeanen bestaat alléén in uw hoofd. In werkelijkheid vond men dat de bezetting van Hitler, vervangen was door de bezetting van Stalin. Die Sovjet-soldaten zijn niet gesneuveld voor de bevrijding van Oost-Europa, maar voor het verslaan van Hitler-Duitsland. Dat ze daarvoor op weg naar Berlijn door Oost-Europese landen trokken, komt door de geografie. Daar is in Oost-Europa nooit veel dank of waardering voor geweest. Sinds de val van het communisme wordt er niet meer bij de Sovjet-begraafplaatsen en - monumenten herdacht. Hoe komt dat volgens u? In NL worden alle bevrijders nog steeds uitbundig in het zonnetje gezet. Die oude Sovjet-veteranen hoeven zich daar echt niet te laten zien..............

De waarheid is, dat het bezettingsleger van de USSR in alle Oost-Europese landen de kleine communistische partijtjes aan de macht hielp. Die paar procent communisten hadden geen draagvlak in de bevolking om zelfstandig aan de macht te komen. Trouwens de meeste communisten waren in de kampen van Hitler omgekomen. Bezettingstroepen USSR samen met de KGB hebben overal marionettenregimes aan de macht gebracht. Iedereen, die men verdacht van tegenstand ging op transport naar de goelags in Siberië. In de Baltische Staten bleven de bewoners en partizanen (Woudbroeders) tot diep in de jaren 1950, vanuit bossen en moerassen, zich verzetten tegen het Rode leger.

Vanwaar de vele opstanden in Oost-Europa? Volksopstand DDR 1953. Bouw van de muur 1961. Hongaarse opstand 1956. Praagse Lente 1968. De vele arbeidersopstanden in Polen (1956 & 1970 & 1980). Uw geromantiseerde beeld van Oost-Europa is gebaseerd op de leugens van de Sovjet propaganda en staat 100% van de werkelijkheid. 

Als u eender in welk voormalig Warschaupactland in een willekeurige stad in het centrum op een zeepkistje gaat staan en uw (fantasie)beeld van de werkelijkheid ten gehore brengt, wordt u uitgelachen en uitgejouwd. Of men ziet u niet voor vol aan, dat kan ook. 

Polen is niet alleen "in zekere zin pro-EU", maar zéér enthousiast pro NAVO en pro-USA. Zie het warme welkom voor de US soldaten (2016) en Trump. Die voormalige Duitse gebieden in Polen en de Baltische Staten doen er niet zoveel toe. De oorspronkelijke (Volks-) Duitsers zijn voor 97% naar Duitsland gevlucht of omgekomen. In Polen leven nog steeds mensen met een Duitstalige of Nederlandse achternaam, maar die waren ook voor 1940 al een paar generaties geassimileerde Duits-Poolse vermengingen, waarvoor Duits niet meer de moedertaal / 1e taal was. Vergelijk het met de Franse achternamen, die sinds Napoleon nog steeds in Brabant voorkomen.

Heeft u een antwoord op de vraag waarom veel Polen, ook de jonge generaties, nog steeds het bloed van de Russen wel kunnen drinken?

U heeft het vaak over propaganda. Gezien uw beeld van het communistische Oost-Europa kan ik géén andere conclusie trekken, dan dat u zelf een slachtoffer bent van de oude Sovjet-propaganda.

Heeft u zichzelf nooit vragen gesteld over Katyn en de vele opstanden verspreid over heel Oost-Europa?????????????

Uw beeld van Oost-Europa is dat van de CPN en wordt, op een paar verstokte oud-communisten na, daar niet gedeeld door 99% van de bevolking !!!

Marinus Ferdinand op 08-07-2017 17:54

@Singleman

Trump gaat er ieder geval wel voor. Verder stel ik voor dat we ons niet laten "vangen" in stereotype beelden van "links" of "rechts". We blijven gewoon lekker met de inhoud bezig.

mientje op 08-07-2017 18:51

Ja Singleman, ik weet het.

Zoekt en gij zult vinden

cefas op 08-07-2017 18:53

Bravo, hier sta ik voor 100.000 % achter.

Marinus Ferdinand op 08-07-2017 19:27

@Een ander geluid.

De Russen hebben in het zicht van de bevrijding in 1945 Warschauw, dat in brand stond, laten vallen... Dat zijn die Polen niet vergeten. Daarna trokken die Russen zich niet terug: precies zoals Churchill vreesde. Dat zijn de Polen niet vergeten.

Dewevoga op 08-07-2017 21:47

@Singleman op 08-07-2017 14:57

is je geloof iets voor hier op deze planeet of iets voor na de dood in een andere dimensie? In één ding komen het Messiaanse geloof en de islam overeen: de dag van het oordeel en die ligt voor het Messiaanse geloof nog ver in de toekomst, dus is het geloof iets van voor de dood.

Ga je Jezus hier zien, of na je dood? Als Yeshua tijdens mijn leven terugkomt ga ik hem hier zien en anders na mijn dood.

Komt hij hier terug of kom jij tot hem na de dood? Hij komt zeker terug en ja doordat ik geloof dat hij voor onze zonden geleden, gestorven, begraven en opgestaan is uit de dood geloof ik dat ik tot hem kom na mijn dood.

Is uw geloof echt aardgebonden, of is het iets voor een andere plaats, "mijn rijk is niet van deze planeet..... niet van deze wereld, niet deze stenen tempels...." weten jullie het zelf wel?) Ja, want na mijn dood kan ik er niets aan veranden. Maar iedereen verschijnt voor de Here God bij het laatste oordeel, maar niemand komt tot de Vader dan via zijn Zoon. En dat is wat ik geloof! Maar dat neemt niet weg dat een simpele opdracht zoals heb je naaste lief zoals jezelf heel moeilijk is zelfs in het normale dagelijkse leven.

Een ander geluid op 08-07-2017 21:48

Marinus Ferdinand op 08-07-2017 19:27

Katyn; het vermoorden van 22.000 Poolse intellectuelen en officieren door de geheime dienst van Stalin, dat zijn de Polen ook nog niet vergeten.

Het wangedrag en de massa-verkrachtingen van de Sovjet "bevrijders" niet en 45 jaar onderdrukking ook niet. 

Pagina123
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl