HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Parlement Israël stemt in met wet om Jeruzalem ondeelbare hoofdstad te houden

Witte Huis nog steeds van plan om ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen – Israëlisch parlementair comité: Controle islamitische autoriteit Waqf over Tempelberg (sinds 1967) is voorbij, en er komt ook geen internationale VN vredesmacht – VN verklaart Oude Stad Jeruzalem tot ‘Palestijns Erfgoed’

 
Het meest omstreden plekje op Aarde: de Tempelberg in Jeruzalem. (8)

Het krijgt vooralsnog amper aandacht in de media, maar is wel degelijk van groot belang voor eventuele nieuwe vredesonderhandelingen: het Israëlische parlement, de Knesset, heeft in een eerste stemming een wet aangenomen waarmee iedere toekomstige regering een twee derde meerderheid van 80 parlementariërs nodig heeft om Oost Jeruzalem op te geven voor een Palestijnse staat. Omdat het loslaten van hun claim op Jeruzalem voor de Palestijnen onbespreekbaar is, en zij daar van een groot deel van de wereld steun voor krijgen, is Jeruzalem nu nog meer dan in het verleden een ‘steen die alle volkeren die hem heffen ernstig zal verwonden’ geworden.

 

De wet werd onder andere opgesteld door minister van Onderwijs & Diaspora Naftali Bennet (HaBayit Ha Yehudi / Het Joodse Thuis), tot 2015 minister van Economische en Religieuze Zaken. Premier Netanyahu sprak eerder deze maand nog een veto uit over een vergelijkbare wet vanwege een conflict met het ministerie van Jeruzalem Zaken.

‘Jeruzalem zal altijd ongedeelde Joodse hoofdstad blijven’

Nadat de wet was aangenomen, verklaarde Rafali dat het nu zeker is dat Jeruzalem voor altijd volledig in Israëlische handen zal blijven. ‘Stamp dit goed in je hoofd,’ zei Mualem tegen de aanwezige Arabische parlementsleden in zowel Hebreeuws als Arabisch. ‘Jeruzalem was de hoofdstad van het Joodse volk, en zal altijd de hoofdstad van het Joodse volk blijven.’

‘Gezien onze ervaringen in het verleden, en in het licht van de samenstelling van de huidige coalitie, hebben wij de plicht om (Jeruzalem) te verdedigen tegen ieder toekomstig (onderhandelings)proces. Zelfs als er in de nabije toekomst geen onmiddellijke bedreiging tegen Jeruzalem is, heeft de ervaring ons geleerd dat er verrassingen komen.’

Minister van Jeruzalem Zaken Zeev Elkin prees het besluit van het parlement, en verklaarde dat de wet ‘de status van Jeruzalem als de verenigde hoofdstad van Israël zal beschermen, en het in de toekomst zeer moeilijk maakt voor iedereen die het waagt de stad te verdelen.’ (1)

Tempelberg na terreuraanslag onder controle Israëlische politie

Er dreigt sowieso een nieuwe conflict over het centrale deel van de Oude Stad van Jeruzalem. Nadat vorig week drie moslimterroristen een dodelijk aanslag pleegden op twee Israëlische agenten op de Tempelberg, sloot Israël het terrein met daarop de Al Aqsa moskee en het Rotskoepelgebouw af voor moslims. Na luid protest van Jordanië werd het terrein stapsgewijs weer opengesteld, maar de Israëlische politie behoudt er vooralsnog de regie.

De controle over de berg werd na de bevrijding van Jeruzalem op de Arabische bezetting in 1967 juist overgegeven aan de Jordaanse islamitische autoriteit Waqf. Avi Dichter, voorzitter van het Israëlische parlementaire comité Buitenlandse Zaken en Defensie, verklaarde dat deze feitelijke controle van de Waqf afgelopen vrijdag ‘werd beëindigd.’

De Waqf besloot daarna het meest omstreden stukje grond op Aarde te boycotten, ook omdat de Israëlische politie er metaaldetectoren heeft geplaatst die het onmogelijk moeten maken dat moslims verborgen wapens met zich meenemen. De Palestijnse terreurorganisatie Fatah van Mahmoud Abbas, onderdeel van de politiek tak ‘Palestijnse Autoriteit’, riep vervolgens op tot een ‘dag van woede’ om tegen de nieuwe veiligheidsmaatregelen te protesteren (3).

‘Geen internationale (VN) vredesmacht’

Dichter legde uit dat het comité tot het besluit kwam nadat de Palestijnen behalve de Al-Aqsa moskee ook de complete Tempelberg voor zichzelf zijn gaan claimen. ‘Ze proberen een situatie te creëren waarin het voor Joden problematisch wordt de Tempelberg op te gaan... Net als het niet-moslims niet is toegestaan om Mecca of Medina te betreden, willen zij dezelfde situatie op de Tempelberg creëren. De berg zal echter onder controle van de Israëlische politie blijven... En er komt ook géén internationale (vredes)macht, geen UNIFIL, noch enige andere macht anders dan de staat van Israël.’

VN en moslims proberen Jeruzalem van Joden af te pakken

De Grote Mufti van Jeruzalem, Muhammad Ahmad Hussein, herhaalde juist dat alleen moslims de Tempelberg mogen bezoeken, en Joden daar ‘geen enkel religieuze of historische rechten’ hebben (4).

De virulent antisemitische VN organisatie UNESCO nam begin deze maand nog een resolutie aan waarmee Jeruzalem officieel tot ‘bezette stad’ werd verklaard, en werd beweerd dat de Oude Stad inclusief de Tempelberg ‘Palestijns erfgoed’ is (5) – en dat terwijl de term ‘Palestijnen’ vóór 1967 niet eens bestond –net zoals dit om politieke redenen verzonnen ‘volk’ nooit heeft bestaan-, en Jeruzalem al 3000 jaar geleden de Joodse hoofdstad was.

Witte Huis wil ambassade nog steeds naar Jeruzalem verplaatsen

President Donald Trump stelde een maand geleden het waarmaken van zijn belofte om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen met zeker een half jaar uit. De Senaat nam begin juni nog unaniem een resolutie aan waarmee de president werd opgeroepen dit alsnog te doen (6).

Volgens het Witte Huis komt van uitstel echter geen afstel, maar kwam de president enkel tot dit besluit om het op de achtergrond opnieuw opgestarte vredesproces tussen Israël en de Arabische wereld een kans te geven. Veel Arabische landen, met Saudi Arabië voorop, zouden het jarenlange traineren van de Palestijnen spuugzat zijn, en desnoods los van hen een verdrag met de Joodse staat willen sluiten (7).

‘Steen die volkeren ernstig zal verwonden’

‘Zie, Ik maak Jeruzalem tot een schaal der bedwelming voor alle volken in het rond (= rondom Israël)... Te dien dagen zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden... Te dien dagen zal Ik de stamhoofden van Juda maken als een vuurbekken tussen hout....; dan zullen zij rechts en links alle natiën in het rond verteren; en Jeruzalem zal blijven voortbestaan op zijn eigen plaats, te Jeruzalem.’ (Zacharia 12:2-3+6)

 

Xander

(1) Arutz 7
(2) World Israël News
(3) Times of Israël via Breitbart
(4) Breitbart
(5) Breitbart
(6) Breitbart
(7) Breitbart
(8) Afbeelding: Berthold Werner / Wikimedia Commons, vrije licentie

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Singleman op 19-07-2017 14:35

Met moslims zijn geen vredesonderhandelingen mogelijk, dat zou Trump toch ook moeten weten eigenlijk? Wat gaan de Joden dan doen, vechten tegen de samenzweerders? Typisch politiekers, éérst geven ze iets & dan pakken ze het weer af. Vertrouw geen politiekers.....

René van Zalk op 19-07-2017 14:50

De moskeeën op de tempel afbreken.

Greetzzzzzz.

Kees van Kesteren op 19-07-2017 15:00

Een woord van dank, geschreven door een persoon die zijn eigen geloof beleid en dat is "Zeker Weten".

Ik ben jammer genoeg geen Jood, maar heb zeer veel respect en empathie voor het Joodse volk!

 

Ik dank U almachtige God, dat deze wet nu is vastgelegd. Het is fantastisch nieuws!

Geen mens behalve het Joodse volk heeft 100% recht op Jeruzalem en elk ander volk heeft er niets te zoeken c.q. over te zeggen.

God zal Israël ten alle tijden beschermen tegen al het vervloekte kwaad op deze wereld.....

 

 

Singleman op 19-07-2017 15:28

Moefti van Jeruzalem opgepakt door Israëlische politie... http://www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/3209397/2017/07/14/Moefti-van-Jeruzalem-opgepakt-door-Israelische-politie.dhtml "De moefti van Jeruzalem, Mohammed Hussein, is in Jeruzalem door de Israëlische politie opgepakt, na een aanval waarbij twee Israëlische politieagenten gedood werden, zo hebben zijn verwanten gemeld. De arrestatie werd niet bevestigd door de Israëlische politie."

Spyfromthesky op 19-07-2017 15:56

Mogelijk gezien de tijdperiode waarin we zitten, zullen we in de komende jaren vaker weer Jeruzalem in het nieuws te horen zijn.

Want nu na de afleiding van isis dat nu wel aan de kant is geschoven, is er weer linkse media aandacht voor iets anders.

In ieder geval een goed stukje om ons te herhinneren aan de profetie vanuit de Bijbel dat Jeruzalem de lastige steen is die de naties (= lees heidenen) wel moeten verheffen.

Spyfromthesky

johan op 19-07-2017 18:03

De wereld doet maar er is nu nog plaats in de Ark, zorg dat je een plek hebt door het verlossende werk van Jezus aan het kruis

 

Allen:

Het lijkt erop dat niet alle reacties doorgekomen zijn, dat kan aan het beheer of aan het systeem liggen ? Excuus voor het ongemak. Indien u een reactie mist gelieve deze opnieuw te posten. Mvg. Mod.

Qvic op 19-07-2017 19:31

Wat zou er gebeuren als Israël haar gehele toegewezen grondgebied van 1947 zou gaan opeisen. Want het verdrag is nooit opgeheven, dan zal het land Jordanië ophouden met zijn bestaan. Moslims hebben het altijd over hun rechten, maar nooit over hun plichten en afspraken.

Jean op 19-07-2017 20:24

Jerusalem ligt in het gebied van Juda en alle Israelieten hebben toegang tot Jerusalem, en ook nog alle vreemdelingen onder ons en daarbuiten.

Rom op 19-07-2017 20:44

Het gaat om Jerusalem!!

Zacharia 12

2>Palestijnen bestaan niet!Wat zijn het dan wel?

Na Zacharia 14 zullen de zonen van Ismael ook  jaarlijks optrekken om kerstfeest en nieuwjaar te vieren?

Met in de ene hand een kerstboom en in de andre hand een zak met vuurwerk?

Nee toch?Juist:Zij zullen jaarlijks optrekken om te vieren hetr feest der loofhutten!!

René van Zalk op 19-07-2017 21:14

@Mod.19-07-2017 18:03

Ik zag dat de hyperlink voor verzenden niet goed werkt. Tip voor de reageerders: wachten tot ie actief is, kan soms 1 minuut duren.

 

Shalom uut Nunspeet.

 

Correctie René, opmerking van het beheer verwijderd. U heeft gelijk, het verzenden kan weleens wat traag gaan maar niet 2x erop klikken want dan komt de posting in het spamfilter. Mvg. Mod.

Qromwel op 19-07-2017 21:37

Rom op 19-07-2017 20:44: Fascinerend hè?

Noorderlicht op 19-07-2017 22:59

Offtopic, maar wel interessant voor lezers Xandernieuws.

Op 15 augustus 2017 om 11:45 uur begint de zitting betreffende de zaak Marianne Vaatstra met zeer belangrijke getuigenverklaring bij de Rechtbank Rotterdam (Gebouw A), Wilhelminaplein 100/125

Voor iedereen die aanwezig wil zijn bij één van de grootste dwaalsporen in de Nederlandse geschiedenis is welkom. Zie link hieronder.

http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12049:wordt-moordzaak-marianne-vaatstra-alsnog-opengebroken-en-demmink-gearresteerd&catid=9:binnenland&Itemid=22

mientje op 20-07-2017 00:31

Singleman 14.35@      Trump is wel superman hoor!    

goodmorning op 20-07-2017 00:42

Als ik de foto van dit artikel  bekijk en in gedachte de toekomst in bijbels perspectief zie. Dan zullen de straten met bloed doorlopen zijn. Totdat de Gezalfde wederkomt. 

Dit gevecht kan geen mens winnen, de heiligste plek op aarde is voorbestemd. Zijn Woonplaats, Zijn verbond met Israël. 

Nu nog een mooi plaatje, binnenkort doordrenkt met bloed.

Goodmorning 

Bundy op 20-07-2017 02:31

Dus een reuzekans voor Jared Kushner (  orthodoxe jood en eerste  adviseur van president Trump   )  om een vredesverbond tussen Israël en de moslims te stichten .   De man zijn hoofdtaak is immers  vrede te brengen in het Midden-Oosten .

Qromwel op 20-07-2017 09:34

Dit soort verklaringen van de VN toont aan waar deze organisatie met al zijn geledingen staat: tegenover God. Daarmee is ook aangetoond dat satan de geesten in hun vergaderzalen beheerst. Voldoende reden er uit te stappen. Maar doordat God bij onze politici geen rol speelt zal men wel zeggen: dat kunnen we niet maken.

Singleman op 20-07-2017 11:04

Mientje, supermannen bestaan alléén maar in filmen & cartoons, ik vertrouw niet blind in politiekers, Trump zijn buitenlandse politiek is ook niet goed, binnenlandse iets beter ja, ze hadden geen andere keuze hè, de enige met een anti-islam agenda.... Vriendelijke groet!

dirk op 20-07-2017 11:06

dit kan leiden tot een oorlog op 23 september met een crash 25 september tot gevolg

Anna op 20-07-2017 12:41

Een verstandig besluit van het Parlement. 

En tot nu toe ziet het er naar uit dat " de publieke opini " zich redelijk rustig houdt. ( wereldwijd nog wel) 

De timing, vakantietijd en de door Arabieren veroorzaakte onlusten, nu bij de Leeuwenpoort zullen hiertoe aan bijdragen.....

Nu maar Hopen dat Nethanyahu het als een parlement besluit kan verdedigen bij de landen waarmee Israël " vrede " heeft...... Vooral Jordanië zal wel weer heftig ( voor de bühne ) reageren vanwege de Waq functie, maar meestal weet Abdullah ze wel weer rustig te krijgen..... Deze koning regeert met veel wijsheid. Dat is een slimme man, hoe lang hij dit vol kan houden met z' on verdeeld land blijft de vraag maar zijn afstamming direct van  Mohammed geeft hem vooralsnog veel credits.....

Als je de inconsekwenties van de protesterende " volwassen " Arabieren bij de Leeuwenpoort ziet dan zijn het net  kleine kinderen die hun zin niet krijgen, alle redelijkheid is weg.... wat zit daar toch een ( onnodige ) haat..... Gehersenspoeld door Haat..... dat is een permanent manier van leven voor vele Arabieren daar...... Op hun scholen gaat dit proces onophoudelijk door Al vanaf de kleuterschool krijgen de kinderen haat tegen Israël ingegoten..... zo kun je toch niet meer normaal leven/ denken/ beslissingen nemen...........Ik loop vaak door de Leeuwenpoort samen met Arabieren en joden en iedereen kan doen en laten wat hij wil.... Ja nu staan er dedectie  poortjes, en daar zijn de " lievertjes" het niet mee eens.....Ze begrijpen niet dat ze min of meer zelf om deze poortjes hebben gevraagd door dat terroristen 2 Israëlische/ Arabische agenten vermoordden..... Hoe stom kun je zijn..... 

Tom Hendrix op 20-07-2017 19:33

@Qromwell: 09.34. uur. Dat heeft U heel goed gezien. De VN is absoluut overgenomen door duivelse krachten.

SEO op 21-07-2017 10:00
SEO op 21-07-2017 10:03

Avi Lipkin: 'Verbied Islam!' Kijk op: https://youtu.be/oxqVMniXhg0

Dewevoga op 21-07-2017 14:54

Ik vind de aangenomen wet dat er bij een verdeling van Jeruzalem in het kader van een "vredesoplossimg" een tweederde meerderheid nodig is. Daardoor kunnen de "Palestijnse" parlementsleden geen dubbelrol spelen. 

AngelB op 02-08-2017 11:08

Wat goed om te lezen! Jeruzalem (Sion) is onverdeelbaar Gods eigendom.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl