Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Na ruim 1100 aardschokken: Zorgen over uitbarsting supervulkaan Yellowstone nemen toe


Binnen een straal van 1600 kilometer zal alles onder een 3 meter dikke laag as worden gelegd.

Na meer dan 1100 aardschokken in één maand en de zwaarste aardbeving in Montana in 20 jaar –volgens een seismoloog zelfs sinds 53 jaar- nemen de zorgen van wetenschappers toe dat de supervulkaan onder het Yellowstone Nationale Park op een categorie-7 uitbarsting afstevent. Seismologen en andere wetenschappers waarschuwen dat dit de vernietiging van het grootste deel van de Verenigde Staten betekent, en uiteindelijk de dood van miljarden mensen doordat de hemel boven het hele noordelijk halfrond jarenlang verduisterd zal worden door giftige aswolken.

 

Gigantische snelkookpan

Yellowstone wordt door National Geographic omschreven als een gigantische snelkookpan die wordt verhit door een enorme supervulkaan. Regen- en smeltwater, dat door scheuren in de bodem is gezakt, wordt door vulkanische gassen tot het kookpunt verhit, waarna de opgebouwde druk uiteindelijk vrijkomt in de vorm van beroemde geisers zoals ‘Old Faithful’, die gemiddeld zo’n 17 keer per dag uitbarst en anderhalf tot vijf minuten lang kokend heet water en stoom tot zo’n 40 meter de lucht in spuit.

De magma pluim onder het park is minimaal 1000, maar vermoedelijk 2900 kilometer diep, helemaal tot aan de grens met de buitenkern van onze planeet.  De hitte die de geisers en poelen in het park op stoom houdt is afkomstig van magma reservoirs die zich pal boven deze enorme pluim bevinden.

Na een golf van ruim 1100 aardschokken in de Yellowstone caldeira in één maand werd het westen van de staat Montana op 6 juli getroffen door een M5.8 aardbeving, de krachtigste in 20 jaar tijd, en volgens seismoloog Mike Stickney van het Earthquake Studies Offices zelfs de krachtigste sinds 1964. De beving werd in een straal van vele honderden kilometers gevoeld. Na de beving volgden zeven aardschokken van M4.9 tot M3.8. (2)

Catastrofe zonder weerga

Een volledige uitbarsting van de supervulkaan zou catastrofaal zijn, niet alleen voor Amerika, maar voor de hele wereld. Honderden kubieke kilometers lava, rotsen en as zouden tot hoog in de atmosfeer worden geblazen. De as zou het grootste deel van het noordelijke halfrond enkele dagen lang in complete duisternis dompelen.

Binnen 160 kilometer van de uitbarsting zou al het leven onmiddellijk worden gedood. Degenen die net buiten deze zone wonen, zoals de inwoners van Denver en Salt Lake City, wacht een nog veel wreder lot. Deze steden zouden wekenlang bekogeld worden met hete vulkanische as, stof en rotsblokken. Uiteindelijk zal vrijwel niemand dat overleven. Geschat wordt dat tot op zo’n 1000 kilometer afstand 90% van de bevolking zal omkomen.

In een straal van 1600 kilometer zal alles door een minimaal 3 meter dikke laag as worden bedolven. Twee derde van de Verenigde Staten wordt in één klap onbewoonbaar. De vulkanische as zal het meeste drinkwater vergiftigen, waardoor het telen van gewassen bijna onmogelijk wordt.

Nucleaire winter

Vooral het noordelijke halfrond van de planeet zou jarenlang in een ‘nucleaire winter’ terecht komen, een term die oorspronkelijk verbonden is aan de gevolgen van een wereldwijde kernoorlog. De enorme hoeveelheid as in de atmosfeer zal het zonlicht dermate verduisteren, dat er een extreme periode met ‘global cooling’ zal aanbreken. De temperatuur zal zelfs met 6 tot 7 graden Celsius zakken, waardoor de meeste oogsten zullen mislukken, met massale hongersnoden als gevolg.

Verwoestende uitbarsting komt steeds dichterbij

Een volledige uitbarsting van de Yellowstone supervulkaan zal uiteindelijk aan miljarden mensen het leven kosten, en daarmee feitelijk een einde maken aan de menselijke beschaving. Eerder hebben seismologen hun oorspronkelijke schattingen dat zo’n uitbarsting nog duizenden jaren op zich zal laten wachten, bijgesteld naar enkele honderden, en mogelijk zelfs ‘binnen een eeuw’. Gezien de onverwachte forse toename van het aantal aardschokken en aardbevingen valt een nieuwe bijstelling naar een nog eerder tijdstip niet langer uit te sluiten.

De Amerikaanse overheid neemt dit gevaar inmiddels dermate serieus, dat al in 2014 contracten ter waarde van honderden miljarden dollars met Australië, Argentinië en Brazilië werden afgesloten om in het geval van zo’n mega uitbarsting grote aantallen Amerikaanse vluchtelingen op te nemen (zie verder link onderaan naar artikel 18-06). Het meest opmerkelijk aan deze contracten is dat ze een looptijd van slechts 10 jaar hebben, en dus al in 2024 eindigen.

De grote vraag is waarom Washington honderden miljarden dollars zou uitgeven voor een zeer tijdelijke ‘verzekering’ voor een gebeurtenis die nog minstens een paar honderd jaar op zich zou laten wachten.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) The American Dream via Zero Hedge


Zie ook o.a.:

18-06: Wetenschappers vrezen spoedige uitbarsting Yellowstone supervulkaan VS

2016:
06-05: Seismologen waarschuwen voor periode met zeer zware aardbevingen in VS

18-04: 38 vulkanen en supervulkaan Yellowstone actief; Seismologen vrezen meer aardbevingen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.
Reacties

Singleman op 09-07-2017 14:40

Ik weet dat het daar al lang een hete plaats is, de asvalt smelt daar gewoon, er zijn nog van die plaatsen in de natuur van de aarde, niets aan te doen, vluchten van daar zal ik maar zeggen, niet echt bewoonbaar voor ons, maar men vreest natuurlijk zoals bij veel vulkanen dat ze eens allemaal tegelijk zouden kunnen uitbreken, dan is het laatste oordeel wel heel dichbij gekomen denk ik, enfin bij manier van spreken hè? Bewijst ook maar eens dat niet alle plaatsen van de aarde echt bewoonbaar zijn voor de mens & naar een andere planeet kunnen we ook niet massaal gaan verhuizen, je kan wel aan ufo watch gaan doen in de hoop dat iemand je zal willen meenemen, je een lift geven naar een betere planeet, maar de kans is klein dat iemand je zal meenemen, alhoewel er miljoenen mensen in Amerika beweren dat ze al dikwijls tegen hun zin zijn meegenomen geweest, dat zal waarschijnlijk een soor lucide droom van die mensen zijn geweest?

René van Zalk op 09-07-2017 14:57

De racisten in Zuid Afrika willen geen blanke vluchtelingen uit the USA opvangen als het tot een uitbarsting in Yellowstone komt, dus daar moet je het niet van hebben.

Groetnnnn uut Nunspeet.

ieznogoedh op 09-07-2017 15:09

Ach, elk nadeel heeft zijn voordeel.

Als het noordelijk halfrond onbewoonbaar wordt, dan zal de stroom fürchterlingen naar Europa wel opdrogen.

Betekent wel weer dat ik bij een uitbarsting in 2024 maar 2 jaren van mijn pensioen kan genieten, voor zover dat dan nog bestaat natuurlijk en niet allang opgesoupeerd is door de fürchterlingen die wel al de oversteek hadden gemaakt.

Bert op 09-07-2017 15:09

als je even wat onderzoek doet dan kom je er al snel achter dat dit nieuws niet klopt: http://www.snopes.com/yellowstone-lava-geyser/

tom op 09-07-2017 15:14

En dan nog maar te zwijgen over de kerncentrales binnen bereik van vernietiging die dan meteen meltdown gaan.

René van Zalk op 09-07-2017 15:43

@Bert op 09-07-2017 15:09 ...........

Yellowstone Supervulkaan veroorzaakt 878 aardbevingen in 2 weken tijd:

https://www.youtube.com/watch?v=oFOT7o5QAIE  

Shalom.

McPhart op 09-07-2017 16:14

Yellowstone barst gemiddeld 1x per 600.000 jaar uit.

De  laatste keer was 640.000 jaar terug,.dus hij is.al over tijd.

Rode Wouw op 09-07-2017 17:18

Het is afwachten of dit op deze manier zal gaan gebeuren en wanneer. Moeilijk voorstelbaar soms ook, de omvang die het kan hebben. In dat verband is het voor de belangstellende interessant om dit artikel te lezen over de uitbarsting van de vulkaan Krakatoa. Dan kan het potentieel wel degelijk grote gevolgen hebben.

https://en.wikipedia.org/wiki/1883_eruption_of_Krakatoa

Infidel4U op 09-07-2017 17:21

@Bert op 09-07-2017 15:09 Hé Bert, het nieuws waar jij naar refereert is inderdaad fake. Maar heb je dit stuk wel goed gelezen? Er staat niets in over lava die uit geisers stroomt... Leuk dat je fake news onder de aandacht brengt, maar ik denk dat jij degene bent die probeert hier fake news van te maken... Je posting is dus niet erg relevant, sorry. Volgende keer beter.

Rebellio op 09-07-2017 17:29

@Bert, waar wordt er in dit bericht dan verwezen naar het behandelde artikel in uw verwijzing? Die aardbeving is geweest. De conclusies m.b.t. de gevolgen kunt u discutabel vinden maar het gebruikte beeld van Hawaii wordt hier niet gebruikt. Dus als u even wat onderzoek doet dan komt u er ook snel achter dat uw reactie niet klopt.....

Remco op 09-07-2017 17:35

Dit bericht komt bijna elk jaar wel terug op Xandernieuws. Rond 2009 werd er ook al gespeculeerd dat die uitbarsting nu toch echt wel heel snel zal komen.

Aardbevingen daar zijn er trouwens al heel erg veel.

http://www.snopes.com/science/volcano.asp

Een ander geluid op 09-07-2017 18:06

McPhart op 09-07-2017 16:14

Yellowstone barst gemiddeld 1x per 600.000 jaar uit.        De  laatste keer was 640.000 jaar terug,.dus hij is.al over tijd.

Klopt, maar in de geologie is 40.000 jaar niet zoveel. Uitbarsting kan morgen gebeuren, maar met gemak ook nog een paar duizend jaar uitblijven. 

Kalingar op 09-07-2017 18:12

Goh toch interesant dat ze dit zo weten te voorspellen terwijl niemand dit ooit heeft meegemaakt op deze schaal. Dus hoe kan men dan de schade inschatten? Voor het zelfd is deze keer de uitbarsting (als deze al komt ten tijde van onze levens), eentje van zeer bescheiden omvang. Ik noem dit allemaal bangmakerij, we komen of om door oorlog met Rusland, of terroristen vernietigen onze westese cultuur, of de EU maakt van ons hersenloze slaven, en als dat al niet genoeg doemdenkerij en bangmakerij is hebben we nu ook nog eventjes een supervulkaan, die precies het gehele noordelijk halfrond uit zal roeien. Misschien houden de mensen die veel op deze site komen van een spoedige wens om te sterven. Maar dat wil nog niet zeggen dat ook maar iets van al dee doemdenkerij ook uit zal komen. Oh gerust zal deze vulkaan wel weer eens gaan spuwen, maar de wetenschappers zijn totaal niet in staat om vulkaan uitbarstingen te voorspellen, dus ook deze niet.

Lodewijk op 09-07-2017 18:19

"Toevallig" las ik net een van de brieven van Augustinus, een Christelijke mysticus en schrijver zo'n 1500 jaar geleden die een enorme invloed had op het Christendom, en nog. In die brief schrijft hij o.a. dat alles wat we zien een symbolishe betekenis heeft die op de goddelijke werkelijkheid wijst. Zo symboliseerd de zon God als bron van licht Gods onmetlijk grote kennis, wijsheid en bewustzijn, en de maan de geestelijke gemeemschap van heiligen die we in werkelijkheid zijn, hoe vermomd ook als mensen, en dat die  gemeenschap ook wel de "kerk" en het "Jeruzalem van boven" is genoemd. De zon staat ook simbool voor warmte ofwel Gods Liefde, die aan alles leven geeft, en daarmee Zichzelf aan iedereen. De maan is als de gemeente van geeesten die we zijn die het licht van de zon -God- ontvangen. Ook de berg Zion staat voor die gemeenschap.

En de zon en maan bevinden zich in de hemel, en Jesus zei dat de hemel in ons is. En dat is zo, want daar is God; in ons.

Dus onder onze bedekking van stof -menselijk lichaam en materiële bewustzijn- bevindt God Zich, in deze wereld gesimboliseerd als vuur under de oppervlakte, in het centrum van de aarde. Ook de mens wordt vaak "aarde" genoemd in de Bijbel. En Jezus zei dat hij blij vooruitzag vuur op aarde te doen komen, en daarmee bedoelde hij de Liefde van God. Liefde als een vuur dat alles wat het niet is in Zichzelf omzet, zodat wat geen Liefde was in Liefde wordt veranderd.

Aaedbevingen simboliseren het schudden van de mensheid zodat die wakker wordt tot God, zoals een dromende wakker wordt geschut uit de nachtmerrie, en blij ziet wat de werkelijkheid is: God in ons allen, nog vermomd als mens, maar Zich bewustwordend van Zichzelf. Dat HIj God is en geen mens, zoals Hij zegt via Hosea 11:8-9. Daarmee verandert Gods toorn in Zijn Liefde, en is Hij niet langer boos op de mens die Hij eerst dacht te zijn. Hij besluit dan dat Zijn toorn de "stad" niet binnen zal gaan, omdat Hij de heilige is in het centrum van Zijn Wezen ook in menselijke gedaante. Die "stad" is de gemeeenschap van heiligen die we in wezen als geesten zijn. (God is Geest.) Alle namen hebben een geestelijke betekens:

"Hoe zou Ik u overgeven, o Efraïm? u overleveren, o Israël? Hoe zou Ik u maken als Adama, u stellen als Zeboim? Mijn hart is in Mij omgekeerd, al Mijn berouw is te zamen ontstoken.

Ik zal de hittigheid Mijns toorns niet uitvoeren; Ik zal niet wederkeren om Efraïm te verderven; want Ik ben God en geen mens, de Heilige in het midden van u, en Ik zal in de stad niet komen."

http://www.statenvertaling.net/bijbel/hose/11.html

Qromwel op 09-07-2017 18:49

Er wacht dus een mooie taak voor de klimatisten.

Maitreya op 09-07-2017 18:54

Daarnaast hebben de Amerikanen een slecht geweten of het moet zijn uit hun geloof. De geplande eindafrekening is er nog niet. Wel is de geologische gesteldheid van de aarde zelf er niet goed aan toe onder invloed van de mens. Door de hulp van de mensen uit de ruimte wordt de mens nog geholpen, anders was hij er veel slechter aan toe. Het christelijk geloof heeft mensen bewust proberen te maken van haar instinctieve reactie op haar weldoeners, niet alleen Jezus. Hoofdzakelijk voor niets.

Qromwel op 09-07-2017 18:55

Nu even serieus, men leze Maleachi 4.

cefas op 09-07-2017 18:57

De VS speelt geen belangrijke rol in de Bijbelse eindtijd-profetieen, het is goed mogelijk dat de VS in die tijd lam gelegd is door uitbarstingen van de Yellowstone vulkaan.

maria op 09-07-2017 18:59

David Wilkerson, schrijft in zijn boek " het visioen en verder " dat er iets staat te gebeuren in de Ver. Staten, en dat dit vele malen erger zal zijn dan 9/11

misschien op 23sept. ?

Anna op 09-07-2017 19:30

Als ik z' on artikel lees, dan moet ik altijd glimlachen.

Waarom ......... om de kennis van de mensen, seismologen geologen en alle andere wetenschappers die zich bezig houden  met deze enorme gas en lava bubbel die hier vlak onder de aardkorst verborgen zit en vast en zeker eenmaal zal gaan uitbarsten. Mensen kunnen dit fenomeen bestuderen en zien wat er gebeurt maar tegen houden of bij benadering enig tijdstip van deze uitbarsting geven is onmogelijk......

Glimlachen ook om alle andere mensen..........als regerings, leiders ministers, milieu activisten, groot industrielen, geldschieters, waarschijnlijk ook religieuze groepen, de Leiders van de EU en de VN, en weet ik veel welke lieden  of er allemaal een tijdje geleden in Parijs  aanwezig waren om een wereld wijd klimaat accoord af te sluiten......... Met groots machtsvertoon werd dit zogenaamde accoord ondertekend...... met de ondertoon van " kijk eens waartoe Wij in staat zijn " hoe eensgezind we wel niet zijn...... ( dit doet mij denken aan"zie  het Babel wat wij hebben gebrouwd) Dit klimaat accoord moet miljarden gaan kosten om het CO2 gehalte en daardoor de opwarming van de aarde met een minimaal percentage ( bijna onmeetbaar) omlaag te brengen.... En dan dit fenomeen van Yellowstone......

Welke inspanningen moeten alle mensen gaan leveren om het klimaat doel te bereiken...???  Dat grenst aan zelfvernietiging......Enorm... wij in het westen zullen het vooral in onze portemonee gaan voelen...... Daar zal het onze welvaart vernietigen..... 

En dan nu dit artikel...... als dit gebeurt waar blijven al deze klimaat accoorden dan???????

Als Yellowstone ontploft dan wordt een groot deel van Amerika weggevaagd.... dan zien wij mensen hoe klein en nietig wij zijn ten opzichte van het natuur geweld.....Daar was de IJslandse vulkaan een aantal jaren geleden nog maar een peulschilletje bij....

De mensheid kan veel, maar gelukkig niet alles..... er zijn grenzen..... en naar mijn mening is het de Schepper van alle dingen die dit proces bewaakt..... 

U gelooft niet in hem? Nou ik wel; Toen de NASA vele jaren geleden moest terug rekenen in de tijd, waren ze een dag kwijt.... gelukkig werkte op die afdeling ook een Christen en die wist te vertellen dat Jozua eenmaal had gezegd dat de zon stil moest staan en dat dit is gebeurt. Jozua 10 d 12,13 en 14. En nog eenmaal  bij Koning Hiskia werden de ontbrekende 40 minuten ontdekt..... ( helaas kan ik de link niet meer vinden maar met een beetje zoeken kun je hem vinden hij staat op internet) ; God bestaat dit moest de NASA ook erkennen......en Hij zorgt ook voor u en voor mij maar ook voor zijn Schepping. 

Marinus Ferdinand op 09-07-2017 19:31

Klaar met het leven?

Roge op 09-07-2017 21:07

De Yellowstonecaldera bevindt zich in het Nationaal park Yellowstone in de Verenigde Staten. Het is een onder de oppervlakte liggende complexe vulkaan die ongeveer om de 600.000 jaar volledig uitbarst (Vulkanische-explosiviteitsindex 8). De laatste eruptie was circa 640.000 jaar geleden. Als de supervulkaan uitbarst zal er mogelijk een nieuwe ijstijd volgen als gevolg van de grote hoeveelheid stof die vrijkomt (meer dan 2500 km³). Experts denken dat de caldera (de enorme hoeveelheid lava) ongeveer 2 keer in het Yellowstonemeer past.

Hoewel de potentiële apocalyptische gevolgen van een superuitbarsting tot de verbeelding spreken kwamen seismologen in 2013 tot de volgende conclusie:

In tegenstelling tot sommige mediaverslagen is Yellowstone niet "over de datum" voor een superuitbarsting. Het is inderdaad goed mogelijk dat een dergelijke uitbarsting nooit meer zal voorkomen in de regio van Yellowstone. Wetenschappers geven toe dat kleinere uitbarstingen in de toekomst mogelijk zijn, maar de mogelijkheid van Enige soort van uitbarsting in Yellowstone blijft voor de komende 10 tot 100 jaar erg laag.[1]

Yoep op 09-07-2017 23:04

@Anne al ik jouw stuikjes lees moet ik altijd lachen. En ja god bestaat anders zouden we niet onder een stulp leven.

Maar een aanraden voor jou, ga deze docu is bekijken dan krijg je iets meer idee wat god voor wereld voor ons achtergelaten heeft.

https://youtu.be/UHkiZNT3cyE  

Een ander geluid op 09-07-2017 23:15

Kalingar op 09-07-2017 18:12

Goh toch interesant dat ze dit zo weten te voorspellen terwijl niemand dit ooit heeft meegemaakt op deze schaal. Dus hoe kan men dan de schade inschatten? Voor het zelfd is deze keer de uitbarsting (als deze al komt ten tijde van onze levens), eentje van zeer bescheiden omvang.

U heeft gelijk. Het ergste scenario hoeft niet uit te komen. Een eventuele uitbarsting kan ook een (veel) geringere kracht hebben.

Zoals u weet: "Een mens lijdt het meest, door het lijden dat hij vreest". 

De wetenschap heeft wel een vulkanische explosiviteits index ontwikkeld, waarin men op basis van historische uitbarstingen een model ontwikkeld heeft. 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vulkanische-explosiviteitsindex

mientje op 10-07-2017 00:07

@Cefas op 18.57  ik ben geen bijbellezer, maar in de bijbelse tijden was Amerika toch nog helemaal niet ontdekt?

Qromwel op 10-07-2017 01:35

cefas op 09-07-2017 18:57: Niet bekend met "The United States and Great Britain in Prophecy" van wijlen Herbert Armstrong?

Pieter op 10-07-2017 03:46

Al een aantal keer gemeld idd de afgelopen jaren...Niks gebeurd toch?

Bert op 10-07-2017 03:50

In en om Yellowstone rommelt het altijd, er gaat in deze regio geen dag voorbij dat de aarde niet schudt en beeft, soms bijna onvoelbaar, soms redelijk heftig. Dit weet ik omdat ik er vaker ben geweest en nog altijd een aantal vrienden heb wonen. Verder moet ik breeduit lachen om volwassen mensen die geloven in een ruimtepappa, of ze nu christenen zijn of moslims. Mensen, er is geen spat bewijs van een ruimtepappa en anderen die goddelijke krachten bezitten. Schei er aub over uit. Verder valt het totaal niet te voorspellen of Yellowstone tot een uitbarsting gaat komen. Schei uit met deze onzin. De wereld zal echt wel een keer vergaan, zover is het wel zeker. En als dit gebeurt dan gaat gewoon klikklak het licht uit en dat was het dan. Zo, nu allemaal naar bed, lichtjes uit en morgen zien we wel weer. De groeten van Bert. Verder staan er hier soms best wel leuke artikelen, maar soms complete onzin.

SEO op 10-07-2017 08:43

Kan, maar veel waarschijnlijker is dat de mens op korte termijn zichzelf opblaast met atoombommen of i.d. Oorzaak? Gebrek aan gebed. Zo simpel is het.

Gabriel op 10-07-2017 11:28

Maak je geen zorgen voor de dag van morgen...

Lodewijk op 10-07-2017 11:34

Hoe meer we beseffen dat God Zich mens heeft gemaakt om ons tot God te maken, en dat dat ook nu nog het geval is, niet slechts in een geval duizenden jaren geleden, hoe meer de hitte toorn van God in ons zal bekoelen. En aangezien de uiterlijke wereld om ons heen een afspiegeling is van de innerlijke wereld in ons, zal dan ook de hitte onder het aardoppervlak bekoelen. Mogelijk is het over tijd zijn van de uitbarsting een goed teken dat de innerlijke boosheid van God in ons al verminderd is. Want God als almachtige en alwetende kan onmogelijk boos zijn op Zijn schepping. Hij weet alles en maakt dus nooit een vergissing, en dat Hij almachtig is wil zeggen dat er geen andere macht is dan de Zijne. Alles gaat dus tot in de kleinste details precies zoals Hij wil, en daarom kan God als God nooit boos zijn.

Maar als mens is dat heel anders. Als mens kan God wel heel boos zijn op de mens die Hij lijkt te zijn en Zijn medemensen zolang Hij als mens nog gelooft slechs mens te zijn.  Dat is getoond door Jezus als voorbeeld voor ons. Als mens kan God ook verdrietig zijn, en angst hebben. En vreselijk lijden. Voor God is het ervaren slechts mens te zijn een kruisiging en doodmarteling. Want hoe moet een God van oneindig grote Goedheid Zich wel niet voelen onder de indruk slechts een mens te zijn, en Zich vaak nog minder en slechter te zien dan een mens; als een worm. En wie dan God als mens zou Zichzelf vreselijk missen en in pijn en wanhoop uitroepen "Mijn God, Mijn God, waarom heeft U Mij verlaten?"

Dus wanneeer we onszelf en onze naasten niet volmaakt goed vinden, en het ware geluk niet vinden, ofwel God, weet dan Wie het is Die Zich zo voelt als u.

"Mijn God, mijn God! waarom hebt Gij mij verlaten, verre zijnde van mijn verlossing, van de woorden mijns brullens?"

"Maar ik ben een worm en geen man, een smaad van mensen, en veracht van het volk."

~Psalm 22, verzen 2 en 7 hier: http://www.statenvertaling.net/bijbel/psal/22.html

Als voorbeeld voor ons staat er geschreven dat God als mens moest groeien en toenemen in wijsheid en genade jegens Zichzelf als God en als mens:

"En Jezus nam toe in wijsheid, en in grootte, en in genade bij God en de mensen."

~Lukas 2:52 http://www.statenvertaling.net/bijbel/luka/2.html

Zo is het ook met ons gesteld.

Voor God is duizend jaar als een dag staat er geschreven. En de opstanding is op de derde dag. We zijn nu aan het begin van het derde millenium, de derde dag is net begonnen. Iets van het daglicht gloort al aan de horizon in ons... God begint al iets tot Zichzelf te komen in ons. 

God als mens herinnerd Zichzelf als mens er aan:

"Ik ben het licht der wereld" 

~Johannes 8:12 http://www.statenvertaling.net/bijbel/joha/8.html

En tegen ons: 

"Gij zijt het licht der wereld"

~Mattheus 5:14 http://www.statenvertaling.net/bijbel/matt/5.html

Jerommeke op 11-07-2017 10:00

Qromwel op 10-07-2017 01:35

US en GB in Prophecy van H.W. Armstrong.   Heel bekend echter het verhaal is totaal verzonnen. Armstrong was niets anders dan een ordinaire oplichter die de levens van duizenden mensen heeft verwoest met onvoorstelbare onzin omwille van het grote geld.. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl