Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

NAVO-lid Turkije provoceert Griekenland, koopt Russische afweerraketten, verraadt Amerikaanse bases in Syrië


Stokoude Turkse F-4 gevechtsvliegtuigen drongen gisterenochtend enige tijd de Griekse Vluchtinformatie Regio binnen. (4)

De spanningen tussen NAVO-leden Griekenland en Turkije lopen op na een serie provocaties van het Turkse leger, waarbij zelfs de helikopter van de Griekse president werd bedreigd. Diens reactie: ‘Provocaties, vooral zonder reden, zijn een typisch signaal van zwakte en onzekerheid. Wat de geschiedenis en onze voorouders onze leerden is ‘Molon Labe’ (vrij vertaald ‘kom maar op als je durft’).’ Dictator-president Erdogan ontlokte ook in Washington woedende reacties nadat hij via de media de locaties van acht geheime Amerikaanse bases in het noorden van Syrië verklapte, en daarnaast ook nog eens voor miljarden hypermoderne Russische S-400 afweerraketten aanschaft.

 

Nog maar enkele jaren geleden werd PVV-leider Geert Wilders alom verketterd toen hij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ‘knettergek’ en ‘levensgevaarlijk’ noemde. Nu zullen veel van zijn critici in Den Haag hem stilzwijgend alsnog gelijk geven, zeker na de zogenaamde ‘staatsgreep’ van een jaar geleden, die hoogstwaarschijnlijk door Erdogan zelf werd opgezet, waarna hij vervolgens zo’n 150.000 ‘tegenstanders’ in politiek, leger en maatschappij liet ontslaan en/of gevangen liet zetten.

Erdogan en zijn kompanen zeggen al jaren dat ze de ‘glorie’tijd van het Turks-Ottomaanse Rijk willen herstellen, en in de toekomst weer over de door de Ottomanen bezette gebieden zullen heersen. Behalve een groot deel van het Midden Oosten en delen van Noord Afrika vallen daar ook Oost Europa en Griekenland onder.

Turkse luchtmacht provoceert helikopters Griekse president en legerleiding

De klassieke wijze om de beoogde tegenstander tot een oorlog uit te lokken is provoceren, en dat is precies wat de Turken op twee achtereenvolgende dagen deden toen ze de helikopters van president Propokis Pavlopoulos, minister van Defensie Kammenos en de Griekse militaire leiders, die in de Egeïsche Zee enkele Griekse eilanden bezochten, waarschuwden dat deze volgens hen in de Turkse Vluchtinformatie Regio en de ‘gedemilitariseerde zone’ zouden vliegen, waar zulke vluchten verboden zijn. In beide gevallen reageerden de Griekse piloten niet op de dreigementen van het Turkse leger.

Bij een van de incidenten stoorden de Turken zelfs de Griekse radio. Vervolgens stuurde de Turkse luchtmacht als reactie gisterenochtend enkele F-4 gevechtsvliegtuigen de Griekse Vluchtinformatie Regio in, tussen de eilanden Lesbos en Lemnos. President Pavlopoulos hield de soldaten op Lemnos voor dat ‘er geen grijze zones zijn in het Egeïsche gebied, noch disputen die het midden houden tussen absurditeit en belachelijkheid.’ Hij onderstreepte dat de Griekse grenzen tevens de grenzen van de EU zijn, en dat ‘jullie moedige strijders zijn die op provocaties reageren met ‘Molon Labe!’.’ (1)

Turkse provocaties zijn er ook op cultureel-religieus vlak. Zo wordt de beroemde Grieks-orthodoxe Hagia Sofia kathedraal in Istanbul stapsgewijs veranderd in een moskee. Onlangs was van het gebouw zelfs de islamitische gebedsoproep van een muezzin te horen.

Pentagon woedend na Turkse lekken van bases in Syrië

Ook in Washington ontlokte Erdogan woedende reacties toen het door de staat gerunde Turkse persbureau Anadolu de precieze locaties van tien Amerikaanse bases in het noorden van Syrië lekte, inclusief het aantal militairen dat daar is gestationeerd. Twee bases zijn weliswaar al geruime tijd algemeen bekend, maar de andere acht niet.

Het Pentagon was zo boos, dat het zelfs probeerde te voorkomen dat Amerikaanse media het nieuws overnamen. Aaron Stein, lid van de Atlantische Raad in Washington, verklaarde dat ‘de regering het beschermen van onze troepen duidelijk serieus neemt. De Turken weten dit, maar besloten desondanks om de locaties van deze bases te lekken. Het is moeilijk dit niet als een ‘f*ck you’ op te vatten.’

En dat was het dan ook, zo bevestigde de Turkse Nationale Veiligheidsraad met de verklaring dat de door Amerika gesteunde en bewapende Koerdische YPD, die al jaren tegen ISIS vecht, ‘dezelfde terreurorganisatie’ is als de PKK, die Ankara juist probeert uit te roeien, omdat die al sinds de jaren ’80 voor een onafhankelijk Koerdistan ijvert. ‘Had de VS maar na moeten denken voordat het ging samenwerken met terroristen,’ was ook de reactie van het Anadolu persbureau. (2)

Turkije koopt geen Amerikaanse, maar Russische afweerraketten

Amerika en de NAVO waren toch al flink geïrriteerd vanwege het nieuws dat het Turkse leger geen Amerikaanse, maar Russische S-400 afweerraketten –algemeen beschouwd als de beste ter wereld- gaat aanschaffen. Met de aankoop is zo’n $ 2,5 miljard gemoeid. De eerste raketten arriveren al in 2018. Daarnaast mogen de Turken de S-400 ook zelf gaan produceren. (3)

De verhoudingen met de NAVO ‘partners’ zijn al langere tijd dermate gespannen, dat de Duitsers besloten om zich stapsgewijs terug te trekken van de luchtmachtbasis bij Incirlik. Afgelopen week hadden Ankara en Berlijn opnieuw ruzie, omdat Erdogan besloot om de nog aanwezige Duitse militairen bezoekrecht te verbieden, waarop bondskanselier Merkel reageerde dat dit recht ‘niet onderhandelbaar’ is.

Proces van afkeren van NAVO begon al in 2009

Op 9 mei 2009 plaatsten we het artikel ‘Turkije keert zich af van de NAVO, wordt pro-Iran, Rusland, Hamas’. Dat werd door sommigen weggehoond, immers: Turkije heeft het op één na grootste NAVO leger, en zou toch lid van de EU worden? Ruim 8 jaar later wagen wij het te betwijfelen of veel mensen die headline van destijds nog steeds onzin vinden.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(4) Afbeelding: Jerry GunnerLechfeld Elite 2008 123 / Wikimedia Commons CC: BY 2.0

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

René van Zalk op 20-07-2017 14:07

De jakhals Erdogan gaat voor veel problemen zorgen.

Singleman op 20-07-2017 14:10

Hahaha, Erdogan was toch hun (Amerika) lieve bondgenoot, loontje komt om zijn boontje.... Och, Erdogan was al een hele tijd met Poetin aan het konkelfoezen.....

kruisridder op 20-07-2017 14:28

Turkije heeft geen recht meer op artikel 5 dat het wordt geholpen door de andere NAVO-landen indien ze worden aangevallen.

kruisridder op 20-07-2017 14:30

De Amerikanen kunnen beter hun kernwapens maar vanuit Turkije overplaatsen naar Polen of Nederland.

Yerik op 20-07-2017 14:51

T.T. pag. 125 d.d. 20-07-2017 meldt:Duitsland zal met EU-partners bespreken of de toetredingsbijdragen die Turkije nu krijgt in afwachting van toetreding tot de EU kunnen worden bevroren. Die bedragen honderden miljoenen per jaar.Zie hier het beleid van diepgestoorden: iemand wil lid worden van een vereniging, scheldt die onderhand onder de grofste beledigingen verrot,maar krijgt van het bestuur van die vereniging als beloning gote bijdragen als 'toekomstig lid-bijdrage', terwijl de eigenlijke leden voor hunlidmaatschap hoge bedragen moeten betalen.En toch: de meeste mensen van die vereniging vinden dit alles prima en je hoort van hen geen enkele wanklank.

Infidel4U op 20-07-2017 15:16

Beter kwijt dan rijk die Erdogan. Laat hem maar komen... Molon Labe!

JP op 20-07-2017 15:34

Maar eh, die Amerikaanse basis zijn er officieel toch helemaal niet? Hoe kan iets wat er eigenlijk niet is, of niet behoort te zijn veraden worden?

JP op 20-07-2017 15:48

Basis moet natuurlijk bases zijn

Qromwel op 20-07-2017 16:19

kruisridder op 20-07-2017 14:28: Helemaal juist. Benieuwd wat de NAVO doet, mocht Turkije ergens in verwikkeld raken. Het MO is geen wespennest meer, maar een hoornaar nest.

Een ander geluid op 20-07-2017 16:34

kruisridder op 20-07-2017 14:30

De Amerikanen kunnen beter hun kernwapens maar vanuit Turkije overplaatsen naar Polen of Nederland.

Die schijnen al te zijn overgeplaatst naar Roemenië. 

http://nos.nl/artikel/2126942-amerikanen-verhuizen-hun-kernwapens-van-turkije-naar-roemenie.html

Qromwel op 20-07-2017 16:36

Voor de Turken onder ons: Erdoğan'ın olduğunu şimdi gerçekten halinle seviyorum

ome bob op 20-07-2017 16:48

beste  JP

misschien  kunnen  ze  gelijk  even die  bukraket  laten  zien  whahahaha   ze  zijn  nou  toch  lekker bezig   !

 

u  ziet  dat  de  USA  overal,  de  deksel  op  zijn  neus  krijgt  , mooi

ome  bob

vlokje op 20-07-2017 18:04

ik ben blij dat erdogan mijn kapper niet is, tijdens het scheren verhoogt ie de prijs......... ;-)

Stan op 20-07-2017 18:06

Tja die Wilders had weeer een prima vooruitziende blik.Uitgescholden toen door het andere politieke zooitje in Den Haag

Anna op 20-07-2017 19:17

Door de aankoop van Russische raketten lijkt Turkije zich meer en meer op Rusland  te gaan richten...

Dit is puur verraad aan de NAVO waar Turkije ( nog ) lid van is... want in feite koopt nu een Navo lid / bondgenoot,  wapens bij de vijand...... Wel een heel merkwaardig verschijnsel...... ( wat heeft de NAVO nog aan z'on bondgenoot) ... als het er op aan komt is Turkije volkomen onbetrouwbaar. hier zien we weer de bangheid en de laksheid van de Europeanen..... geen maatregelen durven nemen.... maar Turkije uit de NAVO gooien is ook risico vol want ze hebben het grootste leger van het hele bondgenootschap, en we zien in de rest van Europa alleen maar bezuinigingen.... Gisteren weer in Frankrijk met het aftreden van Villars....en een pedante Macron die zegt " ik ben de baas"    Dit laatste is ook een brevet van onvermogen.....Europa verzwakt zichzelf ( met beleid, met verdediging,  en slap optreden en een besluiteloze, ondemocratische  EU enz enz )  en wordt een makkelijke prooi aan volkomen bandeloosheid..... en in Troebel water is het goed vissen en dat weet Erdogan heel goed..... 

Het " verraad " van Turkije doet mij denken aan de profetie van Gog en Magog die zeer onverwachts, en snel, en vanuit het noorden zal komen om het land Israël te vernietigen...... Een verbond van het kwaad..... 

Deze alliantie " in het kwaad " wordt gereed gemaakt.... ????!!!! De tijd zal het ons leren....

Een ander geluid op 20-07-2017 19:19

Turkije hoort niet thuis in de EU. Mochten ze de NAVO willen verlaten, dan doen ze dat maar !!! Aan een onbetrouwbare en deloyale bondgenoot heb je toch niets.

Goed mogelijk, dat Turkije nauwere banden zoekt met Rusland en Iran. Veel gemeenschappelijke doelen hebben ze echter niet. Alleen delen Turkije en Iran hun aversie tegen Israël. Verder vissen ze in het Midden-Oosten in hetzelfde vijvertje en heeft ieder zijn eigen agenda. Het was nota bene Erdogan, die het felste van leer trok tegen Assad en hem liever vandaag dan morgen zag vertrekken. Vraag me af hoe zich dat verhoudt met de grootste vrienden van Assad; Rusland en Iran. 

De Duitsers gaan in ieder geval vertrekken uit hun Turkse basis in Incirlik. De USA zullen snel volgen. Alternatieven genoeg; Jordanië, Cyprus of eventueel Israël.

De Duitsers hebben het in ieder geval helemaal gehad met Erdogan. 

Erdogan leidt aan zelfoverschatting. Het voornemen om het oude Ottomaanse Rijk te herstellen, is gedoemd te mislukken. Ook Rusland heeft gebieden die in het verleden tot het Ottomaanse Rijk behoorden, zoals de Krim en gebieden rond de Zee van Azov. Deze gebieden gingen in de Turks-Russische oorlog van 1768-1774 voor Turkije verloren en werden door Rusland in 1783 geannexeerd. Ik geloof niet, dat dat iets wordt voor Erdogan.......... De Balkan dan? Ook dat is te hoog gegrepen voor Sultan Erdogan. In Syrië kan hij voorlopig ook geen avonturen beginnen. De Koerden worden beschermt door de USA en Assad door Rusland en Iran. Veel ruimte voor zijn ambities heeft hij voorlopig niet, tenzij hij samen met Iran en Syrië iets tegen Israël wil beginnen. In dat geval zijn de rapen gaar en kan Erdogan vroeg of laat hetzelfde lot tegemoet zien als Saddam Hoessein. 

Tom Hendrix op 20-07-2017 19:28

@Yerik: 14.51. uur. Dat ben ik helemaal met U eens.

cefas op 20-07-2017 19:39

Moslim landen met bijbehorende inwoners zijn never nooit te vertrouwen. Afspraken zijn er om geschonden te worden om een hoger doel te bereiken en anderen te belazeren, zo simpel ligt het.

Yerik op 20-07-2017 19:52

@ ome bob op 20-07-2017 16:48 "... u  ziet  dat  de  USA  overal,  de  deksel  op  zijn  neus  krijgt  , mooi " Ome Bob: voor jou is Rusland met z'n Putin de reddende engel in deze rampzalige wereld???

Rom op 20-07-2017 20:03

Nou,Lees de laatste hhoofdstukken van het boek Daniel en je hebt het antwoord!

Qromwel op 20-07-2017 20:30

Niet meer over en op Turkije vliegen. Zou het Gods bedoeling zijn de zaken plots te laten escaleren?

Yerik op 20-07-2017 20:49

@ Tom Hendrix op 20-07-2017 19:28. Gelukkig zijn wij het in misshien wel de meeste opzichten met elkaar eens, ook al shrijf ik dat niet altijd. Hartelijke groet van mij.

Yerik op 20-07-2017 20:52

@Qromwel op 20-07-2017 20:30 Inderdaad: niet meer naar Turkeije voor vacanties !!! Je kunt de ogen niet sluiten voor een opkomende Hitler, of wil je straks aan ieder je verontschuldigen met de woorden: "Ik heb dat niet geweten..." Velen die je dan niet zullen geloven.

Singleman op 20-07-2017 21:14

Rom, wat staat er dan in Daniel? Als je a zegt mag je ook b zeggen.... Zou me ook niet verwonderen dat christenen het vroeger al op andere dingen van toepassing hadden gebracht & als dat zo is, dan mag je die bepaalde teksten niet meer op vandaag toepassen.

Praat verder op het geloofsforum. Mod.

Singleman op 20-07-2017 22:13

Beste Mod, dat was niet de bedoeling, ik betwijfel alléén maar of deze teksten van Daniel op dit topic van toepassing zijn, hij moet niet de teksten hier plaatsen als dat niet toegestaan is volgens de regels.... vriendelijke groet.

Een ander geluid op 20-07-2017 23:00

Anna op 20-07-2017 19:17

maar Turkije uit de NAVO gooien is ook risico vol want ze hebben het grootste leger van het hele bondgenootschap

Het grootste en sterkste leger van het hele bondgenootschap heeft uiteraard de USA.

Turkije heeft veel soldaten, maar staat qua kracht op plaats 8 van de sterkste legers ter wereld. Frankrijk op plaats 5 en UK op plaats 6. Duitsland op plaats 9. Dit betreft de conventionele sterkte. Kernwapens zijn niet meegenomen in de analyse. Overigens; Irak stond in 1990 op de 5e plaats en ze zagen alle hoeken van de kamer in de 1e golfoorlog.............

In de profetie van Gog en Magog bleef na armageddon ook niet zo veel over van de legers die Gods Volk aanvielen. Nog minder als van het leger van Saddam Hoessein................

Yoep op 20-07-2017 23:14

Lieve mensen, dit is alleen maar een machts verschuiving. Je hebt toch niets aan een wereldoorlog vanuit één land tegeen de rest!? Je kan ook de zeggen de kaarten worden steeds meer verdeeld en het zal toch ergens 2018 zijn dat de boel lost barst. 

Mark S. op 20-07-2017 23:50

Noem mij nou eens 1 moslimland die democratisch, vreedzaam en betrouwbaar is en waar de mensenrechten worden gerespecteerd.

Onze Westerse moslimbondgenoten zoals Turkije of Saoudi Arabie zijn afschuwelijk onbetrouwbare, vijandig gezinde bondgenoten waar de mensenrechten afschuwelijk worden geschonden en vanwaar vaak ook nog moslimextremisme wordt geexporteerd naar ons.

Er zijn gewoon geen redelijke moslimlanden op de wereld, waar ook nog eens andere religies, met name het Christendom met respect wordt behandeld. Het is overal ellende. Dat moet dan toch zeker met die religie, de islam te maken hebben.

Ik vraag me af wat erger is: Moslimlanden als vijand of de EU die opzettelijk de eigen bevolking verraad en aan de islam uitlevert door deze hier te massaal te importeren. Ik denk dat de EU van deze twee opties de kwaadste is omdat ze opzettelijk de bevolking verraad en voorliegt. En daarmee opzettelijk te gronde richt. Dat is nog geniepiger dan de islam zelf.

De Frans Timmermansen en consorten van de EU elite zijn het vleesgeworden kwaad. Zij verraden de eigen bevolking en zetten EU landen die zich hiertegen verzetten, zoals nu Polen onder druk.

Marinus Ferdinand op 21-07-2017 09:14

Misschien dat Fransje Timmermans met zijn Eu, eens een grote mond open moet doen tegen Erdogan, in plaats van tegen de sympathieke Polen. Of zou Fransje dat gevecht niet aan durven, en dan maar in gesprek willen blijven... met deze bondgenoot? 

Lars030 op 21-07-2017 09:16

@Mark S. op 20-07-2017 23:50

Perfect verwoord, exact zoals ik het ook zie. EU/Brussel is de facilitator en de mohammedanen zijn de uitvoerders van de Kalergi-omvolking. That simple. :-(

Marinus Ferdinand op 21-07-2017 10:12

@Een ander geluid

En daarom is de Brexit een goede zaak. G-B zit zo niet in klauwen van de EU, en kan samen met de US het vasteland, als het weer fout gaat, bevrijden. Dat is al eerder gebeurd...

Turkije ligt strategisch belangrijk, en daarom zijn de ontwikkelingen aldaar ook "zeer zorgelijk", om met die vreselijke Bert Koenders te spreken.

Dewevoga op 21-07-2017 10:39

@Mark S. op 20-07-2017 23:50

Noem mij nou eens 1 moslimland die democratisch, vreedzaam en betrouwbaar is en waar de mensenrechten worden gerespecteerd. Naast de militaire samenwerking en ontwikkelingshulp aan die "betrouwbare" landen dragen we ongelooflijk veel bij aan de gezonfheidszorg en geestelijke ontwikkeling, daar en hier.

https://www.jihadwatch.org/2017/07/effects-of-centuries-of-extreme-inbreeding-among-muslims-low-iq-violence-and-terrorism

Singleman op 21-07-2017 10:43

Mark S, het is ook nog wel de vraag of islam wel een godsdienst is, politiekers hebben het wel als een godsdienst erkerd & dan ook nog eens bij de voor hen aanvaardbare godsdiensten gerekend, maar vele andere die minder gevaarlijk zijn voor ons worden niet door hen erkend, de fout ligt dik bij de politiekers zelf in de éérste plaats volgens mij......

Peter Selie op 21-07-2017 13:39

Ik merk aan de brieven, dat het vertrouwen in de Navo nog   o n t e r e c h t   hoog is. Heeft niet de  “verdedigingsorganisatie” Navo aan alle omstreden Amerikaanse aanvallen in het Oosten meegedaan?

Lybië, Irak, Syrië en vooral op Europees grondgebied de gemene aanval op Servië om Kosovo en Bosnië een  Islamitisch Bruggenhoofd te maken?

Een ander geluid op 21-07-2017 16:27

Peter Selie op 21-07-2017 13:39

NAVO aanvallen vooral op Europees grondgebied de gemene aanval op Servië om Kosovo en Bosnië een  Islamitisch Bruggenhoofd te maken?

De Serviërs hadden gewoon mee moeten werken aan een vreedzame opsplitsing van Joegoslavië. Dat zoiets mogelijk is, bewijst de opsplitsing van Tsjecho-Slowakije (1993). In plaats daarvan koos Servië voor 4 x burgeroorlog, etnische zuiveringen, concentratiekampen, gijzeling van bijna 500 VN-soldaten in 1994, massamoord op burgers en andere oorlogsmisdaden.

U kent het spreekwoord; : "wie wind zaait zal storm oogsten". Volkomen terecht, dat Servië tot de orde geroepen werd.

De meeste lezers van deze site hebben begrip voor het feit, dat de Krim "kiest" voor aansluiting bij Rusland. Voor het referendum woonden er 60% Russen in de Krim, 24% Oekraïners en 10% Krim-Tartaren. In Kosovo wonen al een paar honderd jaar 94% Albanezen. Lijkt me dus niet zo voor de hand liggend, dat dit met 2,7% Serviërs "Servisch" zou zijn. Dat was het tot 1354, maar dat is wel erg lang geleden. 

Ik maak me meer zorgen om de vele islamitische bruggenhoofden in West-Europa, Zuid-Europa en Scandinavië. 

Marinus Ferdinand op 21-07-2017 18:38

@Lars030

Toch zeer vreemd dat de EU loyaliteit bij de islam ligt......

baas op 22-07-2017 02:45

ten eerste amerika en europa verkoopt expres geen afweersysteem aan turkije en ten 2 de met amerikaanse basis onthullen haha ha .amerika steeunt ypg pyd die aanslagen plegen in turkije op onschuldige burgers en vraag jezelf is af van wie en waar de wapens komen in syrie en irak waar al die mensen dood gaan zijn allemaal eurpooesee amerikaanse wapens en ruschiche dus wie is dan ervoor verantwoordelijk

Een ander geluid op 22-07-2017 15:18

baas op 22-07-2017 02:45

amerika steeunt ypg pyd die aanslagen plegen in turkije op onschuldige burgers

Er zijn verschillende Koerdische partijen en het is daarom niet redelijk al die partijen over één kam te scheren. PKK pleegt soms aanslagen op de Turkse politie en/of soldaten. Dat kan je dan de YPG (Syrische Koerden) niet verwijten. Overigens doodt de Turkse staat méér onschuldige burgers, dan de PKK. Na de Armeniërs (1915) komen nu de Koerden aan de beurt............

Rebellio op 22-07-2017 19:19

@een ander geluid, misschien heeft Erdogan wel een bezoekje gehad van 'Gabriel' die hem het een en ander heeft toegefluisterd.....

Een ander geluid op 22-07-2017 20:11

Rebellio op 22-07-2017 19:19

misschien heeft Erdogan wel een bezoekje gehad van 'Gabriel' die hem het een en ander heeft toegefluisterd.....

Erdogan zal zich eerst afvragen of "Gabriel" een gülenaanhanger is.............. :-)

Peter Arto op 25-07-2017 20:46

Staan die Nederlandse Patrios nog ter verdediging in Turkije?, gelijk terughalen, maar het maakt niet uit het Goddelijke leger kunnen ze toch nirt verslaan! zie de aardbeving gelijk aan de grenzen maar ik zou niet willen dst een Nl-raket een Joods vliegtuig zal neerhalen, inmiddels ben ik veel wijzer geworden, dus als ik plots hier niet meer verschijnd is er wat gebeurd met mij, of Jezus Christus, zooon van de enige God Jaweh, God van Isra"el, moet mij persoonlijk helpen, ik maak maar korte frasen wantd ik kan niet alles tegen mijn vrouw en kinderen zeggen , heb ik kans dat ze me komen ophalen een spuitje geven en dumpen., blij dat deze mogelijkheid er is Xandernieuws!!!!!

Marinus Ferdinand op 25-07-2017 23:33

@Stan

Inderdaad, Wilders zei het nog tijdens het slotdebat op een dag voor de verkiezingen: niet onderhandelen en geen Turkije-deal, want dan wordt je chantabel. Die gekke Geert is nog niet zo gek, haha...

Een ander geluid op 26-07-2017 13:11

Peter Arto op 25-07-2017 20:46

Die zijn in januari 2015 weer terug gehaald naar NL. Duitsland en de USA hebben die van hun inmiddels ook uit Turkije terug getrokken.

Rafael op 09-09-2017 22:02

De F4 toestellen zijn uitgefaseerd in de Turkse luchtmacht, dus waarom probeer je dat nog te laten zien? Ze hebben nog 242 F-16 toestellen.

Viktor op 10-09-2017 10:41

Hoop grapjassen hierzo. Jah en Turkije had een bijdrage aan de patriots van NL en DL. Die gasten waren daar juist om IS te waarschuwen en te helpen. Nu ze weg zijn boekt Turkije de ene succes na het andere. En over 3mnd komen de s400's aan. Dat wordt lachen

wardje op 10-09-2017 14:43

Turkije CIA '80.  In een gedeelte van een voordracht op de universiteit van Keulen doel Daniele Ganser kort uit de doeken (op 5 minuten) hoe de coup van 1980 in zijn werk ging. Enkele bijzonderheden, oa toegevingen van Carter en van hoge CIA-betrokkenen. De voordracht is ook in zijn geheel op het net te vinden. Ganser is gepromoveerd op false flag-operaties van de NATO.   ---  

https://www.kla.tv/index.php?a=showsearch&search=ganser

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl