HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Mogelijk arrestatiebevel Erdogan wegens genocide na officiële aanklacht Zweedse politici’


Vijf Zweedse parlementariërs hebben een officiële aanklacht ingediend tegen de Turkse islamistische president dictator Recep Tayip Erdogan wegens genocide. Het is voor het eerst dat het Zweedse openbare ministerie een aanklacht tegen een ander staatshoofd in behandeling neemt. Mocht vervolgens besloten worden tot een officieel onderzoek, dan kan Erdogan in Zweden bij verstek woren berecht, en bij een eventueel bezoek aan het Skandinavische land worden gearresteerd. En niet alleen hij, maar ook andere hoge Turkse officials zoals Erdogans loopjongen premier Binaldi Yildirim.

 

Uitgerekend het verst geïslamiseerde land van Europa zou eindelijk kunnen optreden tegen de gevaarlijkste islamistische leider ter wereld. In de aanklacht van de parlementariërs wordt Erdogan beschuldigd van oorlogsmisdaden, genocide en misdaden tegen de menselijkheid, die al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw worden begaan tegen de Koerdische minderheden in het zuidoosten van Turkije.

‘Als hij (Erdogan) wordt gehinderd bij zijn omzwervingen door Europa en het naar eigen believen beïnvloeden van Europese landen, dan hoop ik dat dit gevolgen zal hebben voor zijn politiek,’ legde parlementariër Carl Schlyter uit.

In 2014 voerde Zweden een wetswijziging door die het mogelijk maakte om in eigen land buitenlanders en ook regeringsleiders te berechten wegens genocide en oorlogsmisdaden, ongeacht waar deze misdaden worden begaan.

PKK ijvert voor onafhankelijk Koerdistan

De Koerdische vrijheidsbeweging PKK wordt in Turkije en ook Europa officieel als terreurorganisatie bestempelt. De beweging werd in 1984 opgericht om te ijveren voor een onafhankelijk Koerdistan voor de 15 miljoen Koerden in het zuidoosten van Turkije (en daarnaast nog een aanzienlijk aantal in het noorden van Syrië en Irak, en het westen van Iran). De afgelopen 33 jaar zijn naar schatting zo’n 40.000 Koerden omgekomen bij de onafhankelijkheidsstrijd.

Turkse tanks beschoten weerloze Koerdische dorpen en steden

Eind 2015 berichtten wij dat de beschietingen van voornamelijk Koerdische dorpen en steden door Turkse tanks en kanonnen, waarbij grote aantallen Koerdische vrouwen en kinderen omkwamen, volledig buiten de Westerse media werden gehouden. De belangrijkste redenen zijn u wel bekend: a) om de migranten miljardendeal met Ankara niet in gevaar te brengen, en b) omdat de Europese Commissie nog steeds vastbesloten is om Turkije EU-lid te maken, en de islamisering van Europa daarmee in één klap onomkeerbaar te maken.

Koerdische milities worden door de Verenigde Staten ondersteund en bewapend in de strijd tegen ISIS, iets wat zeer tegen de zin in van Erdogan gebeurt, omdat die de Koerden juist compleet wil wegvagen, en de eventuele overlevenden op het vliegtuig naar Europa wil zetten.

Ontkennen genocide door Turken niets nieuws

Net zoals de genocide op 1,5 miljoen Armenen een eeuw geleden door de Ottomaanse Turken door Ankara wordt ontkend, gebeurt dat nu ook met de feitelijke uitroeiingsoorlog die Erdogan al jarenlang tegen de Koerden voert. De officiële Zweedse aanklacht onderstreept dat het woord ‘genocide’ beslist niet overdreven is, ook al is nog niet besloten of de aanklacht tot een onderzoek en eventueel arrestatiebevel zal leiden.

En dit land wil Brussel dus per se lid maken van de EU. Waarmee opnieuw alles is gezegd over de ware bedoelingen van de euro-bureaucraten die ons complete werelddeel in één groot islamofascistisch federaal imperium willen veranderen.

 

Xander

(1) TheAntiMedia via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

2016:
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
16-07: Was Turkse coup een false flag zodat Erdogan totale macht kan grijpen?
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
02-05: EU-diplomaten: Visumvrijheid Turken is nachtmerrie en zelfvernietiging van Europa’ (/ EU-diplomaten omschrijven Turkijedeal als grote gok, enorme fout en politiek bedrog)
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa)

2015:
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
29-11: EU zwicht voor chantage Erdogan, belooft islamofascistisch Turkije lidmaatschap
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat
16-11: Erdogan eist NAVO-invasie Syrië en aanval op alle Koerdische groepen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Singleman op 13-07-2017 14:37

Ja, & die zal dan komen zeker? Wat is het verschil tussen een president & een dictator, geen verschil toch? Overbeschermerde politiekers zijn onschendbaar dacht ik, maar ik kan me ook vergissen, hopelijk vergis ik me, maar ik neem het zekere liever dan het onzekere, ze zullen eerder iemand met een varkensmutsje voor de rechter sleuren voor het beledigen van een dode profeet... die dus ook al 1400 jaar dood is hè, wijlen anno!

Kamil op 13-07-2017 14:38

Free  Koerdistan, nu !

henk Boskamp op 13-07-2017 14:40

Massa-immigratie is ook genocide.

René van Zalk op 13-07-2017 14:44

Recep Tayip Erdogan hoort idd op 1 plek thuis,: De bajes.

Greetzzzzz.

Flevolander op 13-07-2017 15:23

De Zweden hadden mijn waardering voor hun volk en land complete verloren door hoe ze hun land en cultuur verkwanseld hebben voor de islamitische invasie.

Ik ben blij verrast dat er in Zweden toch nog een aantal parlementariërs zijn die wel een ruggengraat hebben. Als ze het werkelijk doorgezet krijgen en deze dictator veroordeelt wordt, dan heeft dat land mijn respect weer volledig teruggewonnen.

Dan ken ik nog wel een aantal (ex) regeringsleiders van bevriende naties die verantwoordelijk zijn voor de ellende in o.a. Irak, Jemen, Libië en Syrië. Waarschijnlijk ontlopen deze misdadigers hun straf, maar een be- en veroordeling door onafhankelijke rechters geeft een duidelijk signaal af.

Marinus Ferdinand op 13-07-2017 15:59

@Henk Boskamp

Niet zo forceren. Massaimmigratie=genocide? Denk eens even na....

jan op 13-07-2017 16:11

Bravo Zweden! 

Een ander geluid op 13-07-2017 16:12

henk Boskamp op 13-07-2017 14:40

Massa-immigratie is ook genocide.

Goed beschouwt meer een poging tot collectieve zelfmoord. Niemand dwingt hen om in dat bootje te stappen. Veruit de meeste Europeanen vinden het in ieder geval géén goed idee !

who gives op 13-07-2017 16:12

Koerd of gewoon Turk ze spelen inmiddels allemaal de baas hier in NL. Turken hebben gemiddeld een 10 punten hoger IQ dan Marokkanen, maar die extra 10 IQ punten kunnen ze soms venijnig gebruiken!

Qromwel op 13-07-2017 16:16

Erdogan is geen islamiet, hij slechts een gore opportunist, die alle denkbare middelen aangrijpt om macht te vergaren. De geschiedenis wemelt van dit soort leiders. Het zijn psychopaten, met voldoende charisma om mensen te verleiden hen te volgen.

ohje op 13-07-2017 16:32

Grappig.

Toen het gezeur van bouterse weer begon dacht ik nog aan ome erdo die kennelijk alles mag vermorden en in de eu als held vereerd wordt.

Een ander geluid op 13-07-2017 17:17

Turkije is in 1920 goed weggekomen, dat na W.O. I het Verdrag van Sèvres nooit is uitgevoerd. Anders had het hedendaagse Turkije er een stuk kleiner uitgezien. Dan zouden gebieden in het oosten zijn toegewezen aan Armenië en de Koerden. Europees Turkije zou dan helemaal Grieks geworden zijn. Inclusief Istanboel en ook Izmir en omgeving. 

Mocht Erdogan het Ottomaanse Rijk willen herstellen en militaire avonturen beginnen, dan wordt hij uiteindelijk verslagen. Dan wordt dat oude plan van Sèvres weer gewoon uit de la gehaald, afgestoft en uitgevoerd.

De strijd tegen de Koerden in 2015, waren natuurlijk een vorm van genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Het plan van Zweden is dus prima. Aanpakken die gozer. 

Ik geloof niet dat Brussel zit te wachten op een EU-lidmaatschap van Turkije. Daar heeft het ook nooit zin in gehad. Turkije is alleen kandidaat geworden onder zware Amerikaanse druk. Dat Brussel echt geen trek heeft, blijkt uit het feit dat Turkije al 50 jaar in de wachtkamer zit. De verhoudingen met Europa zijn inmiddels helemaal verzuurd en Trump zal ook geen goed woordje voor Turkije doen. 

Het enige dat men niet wil, is Turkije in de armen van andere mogendheden drijven. Verder zal de aanpak pappen en nathouden zijn, zolang Erdogan en de zijnen aan de macht zijn.

Chris op 13-07-2017 19:20

Ik weet niet of we met dit soort spierballentaal van uitgerekend Zweden wel zo blij moeten zijn. De volgende persoon die aan de beurt is, is Trump samen met Netanjahu enz. Kan uit het verloederde extreem linkse Zweden iets goeds komen? Misschien eerst eens opkomen voor de eigen bevolking ... Misschien eerst eens stoppen met labelen van mensen in Zweden die er een andere politieke opvatting op na houden. Misschien eerst eens stoppen met criminaliyeit van 'vluchtelingen' voor het volk te verbergen. Misschien eerst eens stoppen met het eigen volk te dwingen tot integratie met islam... enz.

Tom Hendrix op 13-07-2017 19:29

Eens met het plan om de dictator, Erdogan, aan te klagen. Verder ben ik van mening, dat Turkije NOOIT bij de Europese Gemeenschap mag komen.

Tom Hendrix op 13-07-2017 19:30

@henk Boskamp: 14.40. uur. Dat ben ik geheel met U eens. Want men voert het "Coudenhoven-Kalergi plan", uit. Door de EU.

Maitreya op 13-07-2017 20:01

Er wordt ook altijd geklaagd dat er geen enkele hulp of waarschuwing is geweest door de ‘Meesters’ voor of tijdens de wereldoorlogen. Deze tijd dient om een beter inzicht te krijgen in zichzelf. Dan is het weer te laat en krijgen zij de schuld. Of moeten zij zich eerst – op hetzelfde vlak – bewijzen?

Rebellio op 13-07-2017 20:14

@Een ander geluid, volgens mij omschrijft u de situatie juist. De vraag is wel of dit 'pappen en nathouden' niet, op welke manier dan ook, al veel te veel gekost heeft. Het niet doorvoeren van dit Sevres-verdrag is achteraf gezien in iedergeval al een foute beslissing geweest: Een moslimland dat zich voor probeert te doen als een seculierestaat blijkt vragen om problemen.

Singleman op 13-07-2017 20:20

Moeten wij ons eigenlijk iets aantrekken over een vete tussen moslims, kunnen die Koerden niet zelf iets bedenken in Turkije, ze gaan naar Zweden & daar gaan ze dan vragen om een proces, nogal ingewikkeld hè, moslims dop maar jullie eigen boontjes hoor & hoepel op hier..... Er woont onder mij een Koerd, even erg als Marokkanen als je het mij vraagt. Ze hadden daar maar een betere staatsgreep moeten doen & hem afzetten.... Maar Amerika moest weer eens slijmen hè, hij is hun bondgenoot & nog meer zever & meneer kan gerust verder doen.

Marinus Ferdinand op 13-07-2017 21:11

@Een ander geluid

Erdogan heeft onomwonden gezegd dat hij de nedrlaag bij Wenen in 1683 wil wreken. Over zijn intenties zijn echt geen onduidelijkheden! Volgens mij is hij ook duidelijk positief in zijn oordeel over het Duitsland van de jaren dertig van de 20ste eeuw. Misschien weet iemand anders het exact, wat dit laatse betreft. Ik houd me aanbevolen. 

Een ander geluid op 13-07-2017 22:33

Rebellio op 13-07-2017 20:14

Dank u. De prijs is inderdaad al te hoog. Gezien de laffe politiek / politici van de EU kan het alleen nog maar oplopen..............

Atina op 13-07-2017 22:55

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/11/helft-van-de-zweden-leeft-eenzaam-kwart-sterft-alleen-11731611-a1566303

Documentaire The Swedish Theory of Love toont dat geen ander land zo’n ongezonde obsessie met individuele autonomie kent als Zweden.

Een ander geluid op 13-07-2017 22:57

Marinus Ferdinand op 13-07-2017 21:11

Erdogan heeft onomwonden gezegd dat hij de nedrlaag bij Wenen in 1683 wil wreken.

Aan ambities ontbreekt het onze nep-sultan niet. Alleen kan hij momenteel weinig kanten op. Rusland en Europa zijn militair een paar maten te groot voor hem. En in het Midden-Oosten vist iedereen in hetzelfde vijvertje. Op de lange termijn hebben Turkije enerzijds en Rusland / Iran anderzijds tegengestelde belangen in het Midden-Oosten. Maar, wat bedoeld u precies met dat positieve oordeel over het Duitsland van de jaren dertig? Ziet u een parallel tussen de opkomst van Hitler en de politiek van Erdogan?

Infidel4U op 14-07-2017 10:04

Niet om voor Erdogan op te komen, maar waar halen die regressief linkse Zweden het gore lef vandaan om te vinden dat zij buitenlanders mogen vervolgen voor msidaden die niet zijn gepleegd in Zweden?! Hebben we daar geen internationaal gerechtshof voor? Who's next? Iemand die hier op internet iets schrijft dat in Zweden verboden is? Waar eindigt dit? Denk even na! Het zou zomaar u of ik kunnen zijn. Zweden is krankzinnig en zou van de rest van de wereld geïsoleerd moeten worden tot ze weer bij zinnen zijn gekomen... Wat een idioten, het is echt ongelooflijk.

Qromwel op 14-07-2017 11:29

Singleman op 13-07-2017 14:37: Natuurlijk komt ie. Eenmaal daar arresteren de Zweden hem en roepen:"Surprise! Hier heeft u een nobelprijs."

Qromwel op 14-07-2017 11:44

@ Marinus Ferdinand & Een ander geluid: Een tijd geleden heb ik al eens gewezen op de overeenkomst in het macht verwerven tussen Hitler met z'n NSDAP en Erdogan met z'n AK. De nazis gebruikten de Rijksdagbrand om oppositie uit te schakelen, Erdogan de couppoging.

henz op 14-07-2017 11:46

Marinus Ferdinand op 13-07-2017 21:11

Je bedoeld natuurlijk de banden van nazi duitsland met Mufti Hoesseini. Moslims waren handlangers van de Duitsers in WW2, ook in bv. Bosnie.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/11/helft-van-de-zweden-leeft-eenzaam-kwart-sterft-alleen-11731611-a1566303

T.D. op 14-07-2017 12:15

Ik wou, dat onze politici ook het lef hebben om Erdogan te vervolgen. Waarom gaat hij nog altijd vrijuit? Zeker omdat Turkije lid is van de NAVO? Turkije onder Erdogan had al langer uit de NVO gezet moeten worden. Wie van onze politici neemt het voortouw?

SEO op 14-07-2017 12:53

EU-nationalisten/'progressief'/vrijmetselaars zullen de hand boven zijn hoofd houden. Want als er iets zeker is, is dat deze anti-democratische machtswellustelingen hun verstand en iedere vorm van moraliteit hebben verloren en dus totaal geen interesse hebben in mensenrechten. Enige wat helpt is dagelijks gebed, maar daar heeft niemand zin in. Perspectief? Dramatisch.

Een ander geluid op 14-07-2017 15:09

Qromwel op 14-07-2017 11:44

Een tijd geleden heb ik al eens gewezen op de overeenkomst in het macht verwerven tussen Hitler met z'n NSDAP en Erdogan met z'n AK. De nazis gebruikten de Rijksdagbrand om oppositie uit te schakelen, Erdogan de couppoging.

Ik denk dat u dat heel goed ziet !!! Kan geen toeval zijn, dat Erdogan al gelijk een lijst met 50.000 namen had klaarliggen van mensen die ontslagen of gearresteerd moesten worden. 

Een ander geluid op 14-07-2017 15:12

Infidel4U op 14-07-2017 10:04

Niet om voor Erdogan op te komen, maar waar halen die regressief linkse Zweden het gore lef vandaan om te vinden dat zij buitenlanders mogen vervolgen voor msidaden die niet zijn gepleegd in Zweden?!  Hebben we daar geen internationaal gerechtshof voor?

Volgens mij heeft Spanje vergelijkbare wetgeving. 

U heeft gelijk. Dat zijn inderdaad zaken voor het Internationaal Gerechtshof. 

Simon Henk Koenen op 14-07-2017 18:54

Beste mensen,

Wat is de bron waaruit dit bericht voortkomt, of is vertaald? Er zitten veel taalfouten in het bericht en komt mede daardoor niet geloofwaardig over als feit.

Met vriendelijke groet

Singleman op 14-07-2017 21:47

Qromwel, Nobelprijs? "Is een jaarlijkse prijs, enerzijds voor wetenschappelijk onderzoekers die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd op het gebied van de natuurkunde, scheikunde en fysiologie of geneeskunde, anderzijds aan auteurs die belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de literatuur alsook voor personen en organisaties die belangrijk hebben bijgedragen aan bevordering van de vrede. De prijs werd ingesteld in 1895 in het testament van Alfred Nobel, en in 1901 na zijn overlijden voor het eerst uitgereikt." Wikipedia. Dus een moslim de prijs voor vrede toekennen, lijkt me niet verstandig.... Ik weet wel dat ze dat aan Obama ook hadden toegekend, dan zal je misschien denken dat het was om hem aan te moedigen minder gewelddadig te worden?

gvk op 15-07-2017 19:45

Die zogenaamde 'coup' was gewoon een inside job gefabriceerd bij zijn eigen mensen om de totale macht te grijpen. Deze man is gelijk Adolf Hitler. https://www.youtube.com/watch?v=xA3JwnlsaGY

Wardje op 17-07-2017 09:08

2e posting bij turkije erdoganKalief tekent 2015 verklaring waarin hij oproept tot jihad .  Berlijn steunt dit plan tot een Jihad van 300 miljoen moslims . Toen later Duitsland bewust wegkeek bij de Armeense  genocide, besloten de Jonge Turken tot uitroeiing van álle niet-moslims. Duitsland  wilde de Turken houden aan de zijde van de Duitsers  tegen de geallieerden. Een en ander volgens de Amerikaanse ambassadeur in Constantinopel.  Ontdekkingen van onderzoeker Michael Hesemann naar de Armeense genocide in Vaticaanse archieven.  --- ‘Wij mogen niet verzwijgen wat wij gezien en gehoord hebben.’ Zo paus Franciscus op 12 april in de St Pieter. Bodar: 'Daags na zijn vaststelling  van de Armeense genocide in de Petrusbasiliek hier in Rome ter herdenking van de poging tot uitroeiing van  Armeniërs door de regering van de Jonge Turken in het Ottomaanse Rijk honderd jaar geleden. ‘Zaken in vrijheid bij de naam noemen’, lichtte de paus monter toe.'   --- Hesemann vond een 'Map met als opschrift ‘Vervolging van de Armeniërs’ .. door de Jonge Turken zorgvuldig voorbereide uitroeiing van alle niet Moslims .. bewust zou de Duitse regering toen hebben weggekeken om niet de Turken als bondgenoot in de Eerste Wereldoorlog te verliezen. De Islam is toen als rechtvaardiging gebruikt en tot instrument gemaakt dit plan uit te voeren. Van wie kwam dat plan? In Berlijn zou het plan geopperd zijn dat Turkije een Heilige Oorlog zou aanvangen..Men hoopte daardoor de driehonderd miljoen Moslims wereldwijd te verenigen aan de zijde van de Duitsers tegen de Britten en de Fransen.'   ---  'Zo is het dus gelukt het aantal Christenen van negentien procent in het jaar 1914 terug te brengen tot twee-tiende procent nu. Gevolg van de grootste Christen-vervolging aller tijden. Tot nu toe althans, voeg ik toe.'   ---  http://www.antoinebodar.nl/artikelen/getuigenis-van-gerechtigheid/   ---  Micael Hesemann, Völkermord an den Armeniern

Wardje op 17-07-2017 09:25

@EAG,Rebellio,MFerdinand.  EAG , u zal toch weten dat Atatürk zich gewapenderhand heeft verzet tegen uitvoering van het Sèvres-plan? Marinus Ferdinand: Ik probeer Erdogan al tien jaar minstens te betrappen op soortgelijke uitspraken over Wenen 1683 .  In de 90er jaren of eerder heeft hij het bekende gedicht geciteerd over minaretten als bajonnetten enz en is daarvoor gevangen gezet . Later heeft hij ooit gezegd " Twee keer is het mislukt , verovering van Wenen,  nu zal het lukken (door aansluiting bij de EU)." Deze uitspraak had me gealarmeerd . Ik ben erg benieuwd of hji zich nóg sterker heeft uitgelaten. Waar en wanneer?

Een ander geluid op 18-07-2017 19:31

Wardje op 17-07-2017 09:25

EAG , u zal toch weten dat Atatürk zich gewapenderhand heeft verzet tegen uitvoering van het Sèvres-plan?

Inderdaad, daar heeft u gelijk in. Dankzij zijn verzet heeft Turkije in 1923 het veel gunstigere Verdrag van Lausanne kunnen sluiten. Mede daaraan heeft Atatürk zijn enorme populariteit te danken. Ik denk, dat Atatürk heel goed doorhad dat de islam een remmende factor is voor een modern en ook sterk Turkije. Vandaar zijn streven naar scheiding van "moskee en staat". Hij zal ook beseft hebben, dat de islam te diep verankerd zat in de Turkse volksziel om het op nog grotere afstand te zetten van de Turkse samenleving. Vergelijkbaar met de politieke ontwikkeling van het Europa van 1920. Meer zat er niet in voor de man. Nu probeert Erdogan de politiek van Atatürk weer ongedaan te maken. Mocht Erdogan op militair avontuur gaan buiten Turkije, dan zal dat hem (en zijn land) uiteindelijk noodlottig worden. Dan wordt het Verdrag van Sevres weer afgestoft en komt er een onafhankelijk Koerdistan. Die staat krijgt nu al contouren in Syrië en Irak. Daarom reageert hij daar ook zo fel op. 

Wardje op 22-07-2017 00:31

Erd.Wenen; ook Wenen weert Turkse minister. Ref. dagblad: https://www.rd.nl/vandaag/buitenland/wenen-weert-turkse-minister-1.1415012

Wardje op 22-07-2017 00:38

Erd. @Een ander geluid op 18-07-2017 19:31. In de doolhof die de site XN voor mij is, zie ik uw reactie pas nu.  Kan het met alles eens zijn, maar een zin begrijp ik niet: "Hij zal ook beseft hebben, dat de islam te diep verankerd zat in de Turkse volksziel om het op nog grotere afstand te zetten van de Turkse samenleving." acoord w., maar nu: "Vergelijkbaar met de politieke ontwikkeling van het Europa van 1920. Meer zat er niet in voor de man." De vergelijking is mij niet duidelijk.

dimitri op 09-08-2017 11:16

Ik hoop dat al die gasten,zoals erdogan,kim jung en assad en al die andere  zogenaamde leiders die misbruik maken van hun macht en leger,dat als de ellende uitbreekt,gepakt en berecht worden.

Derk op 15-08-2017 22:04

Dimitri, als een leider tot "de club" behoort wordt hij nooit berecht en kan hij ongestoord een volk naar de afgrond helpen. De mens is geniaal in het goede en in het slechte. Maar we stammen toch af van de apen?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl