Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wetenschappers vrezen spoedige uitbarsting Yellowstone supervulkaan VS

In 2014 gesloten honderden miljarden kostend contract met Australië, Argentinië en Brazilië om tot miljoenen Amerikaanse vluchtelingen op te vangen na een uitbarsting, eindigt in 2024 – Zuid Afrika wil geen blanke Amerikaanse vluchtelingen opnemen ‘omdat de apartheid dan zou kunnen terugkeren’

 
Na een nieuwe enorme serie aardbevingen afgelopen vrijdag in het Yellowstone nationale park in de VS hebben diverse wetenschappers de vrees uitgesproken dat de supervulkaan in het gebied veel sneller kan uitbarsten dan tot nu toe werd gedacht – wellicht al deze eeuw, en misschien zelfs al binnen enkele jaren. Dat de overheid het gevaar zeer serieus neemt blijkt wel uit het miljardencontract dat in 2014 met Australië en enkele Zuid Amerikaanse landen werd afgesloten voor de opvang van miljoenen Amerikaanse vluchtelingen, mocht de supervulkaan inderdaad al snel uitbarsten en het land en al het leven daarop vrijwel volledig van de kaart veegt.

 

Aanvankelijk behoorde een spoedige uitbarsting van de Yellowstone supervulkaan tot het terrein van complotfanaten. Dat is al jaren niet meer uitsluitend het geval – integendeel. Seismologen en andere wetenschappers schatten de kans dat er nog deze eeuw een verwoestende ‘categorie 7’ eruptie komt, inmiddels in op 10% - nog niet extreem, maar wel vele malen hoger dan pakweg een jaar of 5 tot 10 geleden.

Aan de ruim 60 aardbevingen en aardschokken van afgelopen vrijdag, tot wel 5.0 sterk, ging een wekenlange periode met ‘stilte voor de storm’ vooraf.

‘Uitbarsting kan VS aan flarden scheuren’

Natuurkundige Michio Kaku, bekend –of berucht- geworden vanwege zijn alarmistische voorspellingen, verklaarde tegenover Fox News dat de holte met lava onder het park twee keer zo groot blijkt te zijn als eerder werd aangenomen. De supervulkaan zou geologisch gezien al lang ‘over tijd’ zijn met een nieuwe uitbarsting na de vorige, die zo’n 640.000 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. ‘Een uitbarsting zou de VS aan flarden kunnen scheuren,’ waarschuwde hij.

Miljardencontract voor opvang vluchtelingen eindigt in 2024

In april 2014 sloten de Amerikaanse autoriteiten in alle stilte een contract met minimaal 4 landen -waaronder Australië, Argentinië en Brazilië- om mogelijk miljoenen Amerikaanse vluchtelingen op te vangen, mocht Yellowstone inderdaad uitbarsten en de VS grotendeels vernietigen. Opmerkelijk: het contract, dat deze landen honderden miljarden dollars opleverde, eindigt in 2024.

Het overheidsplan voor een massale volksverhuizing werd opgesteld nadat wetenschappers hadden gewaarschuwd dat er een serieuze kans bestaat dat de supervulkaan al binnen 10 jaar uitbarst. Dr. Jean-Philippe Perrillat van het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek in Grenoble, legde recent uit dat het verschil in dichtheid tussen de gesmolten magma in de krater en de rotsbodem eromheen bepaalt of het magma uit de kamer van de vulkaan naar de bodem opstijgt.

‘Het effect is hetzelfde als de extra drijfkracht van een met lucht gevulde voetbal die onder water wordt gehouden, waarna deze naar de oppervlakte stijgt.... Als er genoeg magma is, zou dat naar de oppervlakte kunnen stijgen en als de kurk van een champagnefles kunnen exploderen.’

Zuid Afrika wil geen blanken opnemen

Dr. Sipho Mathetwe verklaarde dat de Zuid Afrikaanse regering begrip heeft voor de zorgen van de Amerikaanse overheid, maar dat zijn land er niet aan kan beginnen om grote aantallen van de ‘200 miljoen blanken op te nemen... Als er teveel naar Zuid Afrika vluchten wordt dat een groot probleem, ook al zijn hier genoeg huizen en infrastructuur. Het zal het land destabiliseren en zelfs apartheid kunnen terugbrengen. Zuid Afrika is niet te koop.’

Australië, Argentinië en Brazilië dachten daar 3 jaar geleden dus anders over, en accepteerden een forse ‘verzekeringspremie’ van honderden miljarden dollars in de ruil voor de belofte om Amerikaanse vluchtelingen op te nemen, mocht de Yellowstone supervulkaan inderdaad binnen 10 jaar (nu nog maar 7 ½ jaar) uitbarsten.

 

Xander

(1) Intellihub via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

2016:

06-05: Seismologen waarschuwen voor periode met zeer zware aardbevingen in VS
18-04: 38 vulkanen en supervulkaan Yellowstone actief; Seismologen vrezen meer aardbevingen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

5318537 op 18-06-2017 13:59

Het grootste gevaar is niet het oplopen van de druk in de enorme magmakamer (die van Yellowstone meet 35 bij 80 kilometer) maar juist het wegvallen van de druk.             Het is beter te vergelijken met een deksel wat iets te klein is om op een pan te passen maar licht op de randen blijft hangen.       Wanneer de druk te laag wordt zal het,,deksel,,zakken en dat zorgt ervoor dat de rand losscheurt en dat lava langs de rand omhoog begint te spuiten en dat scheurt door zodat de hele omtrek van het deksel lava spuit.          Wanneer het deksel begint te zakken drukt het als een zuiger op de magmakamer en is in staat deze geheel leeg te persen.

René van Zalk op 18-06-2017 14:01

Zuid Afrika wil geen blanke Amerikaanse vluchtelingen opnemen. Ik ruik een vleugje racisme. En dat voor mensen die altijd de mond vol hebben van racisme.

Groetnnn uut Nunspeet.

Lodewijk op 18-06-2017 14:04

Het is wel niet on topic van het artikel, maar omdat het minstens net zo belangrijk is, helemaal voor ons land, zou ik toch graag even dit onder de aandacht willen brengen als het is toegestaan:

"Stop het ‘bidden’ van schoolkinderen in de moskee!"

~Klap uit de school http://klapuitdeschool.nl/

Nog met dank aan die reageerder die het eerder postte op een andere draad een tijdje geleden waardoor ik er van op de hoogte kwam. (Ik heb ze net met een donatie gesteund in hun belangrijke werk.)

Elisabeth-Anna op 18-06-2017 14:38

@Renè van Zalk 14:01

Zuid-Afrika wil niet alleen geen blanke Amerikaanse vluchtenlingen opnemen,Zuid-Afrika is volgens mij helemaal klaar met alle blanken!!

Een ander geluid op 18-06-2017 15:33

De machthebbers in Brussel en onze duistere elite zal er wellicht anders over denken, maar wat mij betreft zijn grote aantallen US vluchtelingen in Europa méér dan welkom.

Kunnen we onze machthebbers vangen met hun eigen leugens (vergrijzing). Gezien de Amerikaanse offers in beide wereldoorlogen heeft Europa meer dan een morele plicht tot opvang!!!

Overigens is het voor wetenschappers en deskundigen heel moeilijk exact aan te geven wanneer de Yellowstone caldera tot ontploffing komt. Kan ook nog een paar duizend jaar duren.

Een van de gevolgen zou een nieuwe ijstijd kunnen zijn. Kan de klimaat-hoax ook gelijk de prullenbak in..................

Ronald op 18-06-2017 16:00

En het is nog niet gedaan.

De uitstoot van gassen de stijging van de temperatuur in de rivieren duid op Er is iets gaande.

Als het gebeurt zal een evacuatie enkel uitstel zijn van executie. By the way in Napels is het niet veel beter. En Iceland zijn we natuurlijk allang vergeten.

Kijk eens naar de activiteit van de aarde statistisch gezien, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen er is wat aan het bewegen.

De klimaatveranderingen zeggen ook iets over de plaats van onze aarde in onze kosmos.

Alleen idioten denken dat onze planeet door de eeuwen heen een oord van stabiliteit is en ze gaan met hun klimaatbeleid voor God spelen alsof de natuur een manipuleerbare kracht is.

In sommige periodes en zelfs nog niet zolang geleden was het zelfs 3 graden warmer om maar niet te spreken over kouder en er waren sick zelfs geen autos laat staan deze massa mensen.

ieznogoedh op 18-06-2017 16:14

Nou, ander geluid, dat is een beetje naief.

In de EU zullen alleen maar niet-blanke Amerikaanse vluchtelingen welkom zijn bij de elite.

Of dat nou zo'n zegen zal blijken is nog maar te bezien.

Aan de andere kant van de vijver zijn er nogal veel problemen met dat volk en ook zij zijn vele malen gewelddadiger dan de gemiddelde Europeaan. Dat wordt dan dus een beetje van out of the fire into the frying pan.

Lilia op 18-06-2017 16:14

twee keer in Yellowstone geweest.

laatste keer waren vlak voordat we aankwamen sommige wegen zo heet dat er niet gereden mocht worden.

elk jaar in juni vinden er uitbarstingen plaats heb ik opgemerkt.

Schitterend mooi park hopelijk blijft de grote uitbarsting nog eeuwen weg.

Gaat het fout dan blijft er niet veel van Amerika over en zullen we ook in Europa daar gevolgen van krijgen.

5318537 op 18-06-2017 16:24

Een ander geluid op 18-06-2017 15:33      Opvang in Europa van Amerikaanse vluchtelingen kan niet omdat Europa zelf ook onder de as komt te zitten.(In Nederland werd zo,n 10 centimeter dikke aslaag verwacht)     En de ijstijd die het brengt maakt de voedselproductie nog minder.

Meevaller is dat in de vooruitzichten ook Saoedi Arabie wordt getroffen door asregens.     (YouTube Yellowstone eruption)

De Yellowstone zou een cyclus hebben van 600.000 jaar en is dus al 30 tot 40.000 jaar over tijd.

Wat dus nodig is,is het maken van meer land en tuinbouwgrond op plaatsen waar nu nog woestein is.       (Te doen,ik heb daarvoor een ontwerp,maar het komt dus neer op multicultureel op hun terrein en niet hier........probleem dus met die moordenaars/psychopaten van de islam die te gevaarlijk zijn om mee samen te wonen)(Te meer daar alle incidenten opdracht vanuit de koran zijn)

Het is dus zaak om de islam op,,waarde,,te schatten.   Dat het geen geloof is maar een dwangsekte met een veroverings oorlogsgod,waarvan de bewijzen ruim aanwezig zijn maar met opzet genegeerd door onze landverraders die dus uit zijn op een bloedige reorganisatie.        (De waarheid is de grootste vijand van de islam)

Nadeel is dat de moslimdrijfveer ook de door hun verlangde overname is die hoeren (voor de grijp) en slaven brengt........En dat is (voor hun) best wel aantrekkelijk,en voor ons niet omdat het percentage psychopaten in hun gelederen zeer hoog is.(aangetoond)

Hoe ver weg zijn de Neurenberg II processen die zo hard nodig zijn?      Nadeel,voor onze machthebbers is deze waarheid ook een gruwel en is de gekozen koers bewuste vernietiging en hel.       Cordon sanitaire met de hakken in het zand,spookrijdend naar een ramp.

ED op 18-06-2017 16:56

De natuur kan het dus makkelijk zelf oplossen, geen klimatologen en andere redders voor nodig, en onder hoge druk en hoge temperatuur, ontstaan de mooiste schatten der aarde. zoals smaragd, jaspis, beryl, amethist, chalcedoon, saffier etc

Maar het grappige is dat alle grondstoffen uit de natuur komen, al noemt men het niet natuurlijk omdat het een andere samenstelling gekregen heeft, alle stofffen komen uit de natuur, dus het is nog steeds natuur, uit de natuur is het ontstaan en tot de natuur zal het terugkeren.

Een ander geluid op 18-06-2017 17:45

ieznogoedh op 18-06-2017 16:14

Dat ik dezelfde opstelling verwacht van de EU-machthebbers als u, kunt u afleiden uit mijn openingszin:

"De machthebbers in Brussel en onze duistere elite zal er wellicht anders over denken". 

OK; ik had "wellicht" natuurlijk weg kunnen laten, maar ik wilde niet postuleren.

Ik zie het overigens net zo als u, dus met die naïviteit valt het wel mee :-)

Een ander geluid op 18-06-2017 18:36

5318537 op 18-06-2017 16:24

Dat bij de explosie van de Yellowstone Caldera de uitstoot van vulkaan-as in NL nog 10 cm zou bedragen, is nieuw voor mij. Heeft u daar een linkje van? Op Youtube staan de nodige versies, die ik niet allemaal wil bekijken tot ik de juiste heb :-)

De explosie van de Krakatau (Indonesië) in 1883 had wereldwijd al een daling van de gemiddelde temperatuur met 1,2 C tot gevolg. Daarvoor in 1815 was de explosie van de Tambora (Indonesië). Volgens de vulkanische explosiviteits-index was de kracht van de explosie voor Krakatau 6. Die voor de Tambora 7 en zal de Yellowstone Caldera kracht 8 hebben. Ik kan echter niets vinden, behalve daling gemiddelde temperatuur op de wereld, over de as-regen betreffende Krakatau en Tambora en tot hoever die reikte. Dergelijke krachtige uitbarstingen in Indonesië zouden indertijd ook een aanzienelijke hoeveelheid vulkaan-as in Zuid-Oost Azie, Oceanië, Australië en Zuid-Amerika hebben moeten brengen. De geschiedenis bericht echter niets, nada, noppes.......... Hoewel Yellowstone met factor 8 een stuk krachtiger zal zijn, moet die as-regen in verhouding staan tot de factor 6 en 7 uitbarstingen. Toch?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vulkanische-explosiviteitsindex

Vast staat natuurlijk, dat de explosie van Yellowstone de economie over de hele wereld zal doen instorten. Landbouw en sociale systemen idem. Die uitbreiding van het landbouw areaal zie ik nog niet zo snel komen en als men wacht tot na de uitbarsting is het sowieso te laat.

Uw inschatting betreffende de gevaren van de Islam vind ik heel reëel. Ik denk echter wel dat, wanneer het om het naakte (voort)bestaan gaat, de landverraders hun macht zullen verliezen. 

Qromwel op 18-06-2017 19:29

Dat is pas opwarming! Wie regelmatig meer wil weten over vulkanisme en zo kan hier terecht:

earthchange-bulletins-subscribe@yahoogroups.com 

hendrikje op 18-06-2017 21:12

René van Zalk op 18-06-2017 14:01 : ik woon inZuid Afrika. En ik kan U bevestigen dat er geen grotere racisten zijn dan de zwarten zelf. Ze vinden het normaal dat ze bij elk probleem door de "wittes" moeten geholpen worden ( want zelf bakken ze er niets van ) en dat er jaarlijks tienduizenden "vluchtelingen" vanuit zwart Afrika naar Europa komen de sociale kassen plunderen, maar omgekeerd : no way. Plus dat ze statistisch dom, lui en zo arrogant als de pest zijn. Maak Die baas en de ondergang van het land is verzekerd - wat in heel zwart Afrika dagelijks bevestigd wordt. Enige remedie : stop met elke vorm van ontwikkelingshulp en laat de natuur zijn ding doen. Darwin. En herkoloniseer de boel nadat eea. zichzelf oploste.

vlokje op 18-06-2017 21:45

wereld bevolking wordt zo wel gereduceerd, zeker iemands hoopvolle droom, daarom wordt het tuurlîjk stil gehouden

zou dit die rokende put zijn uit openbaringen?

Saandeknikker op 18-06-2017 22:19

Op deze site, https://www.emsc-csem.org/Earthquake/significant_earthquakes.php

zie ik al twee dagen geen aarbevingen ? in de USA ? 

kruisridder op 18-06-2017 22:42

Daarom moeten wij geen enkele Afrikaan opnemen. Uit welk land uit dat continent dan ook. Europa is ook hardop bezig zichzelf op te blazen.

kruisridder op 18-06-2017 22:51

Je slaat de spijker helemaal op de kop Hendrikje. Ik heb genoeg vrienden in Zuid-Afrika wonen die dit bevestigen. Velen van hen hebben onder de zwarte horden familieleden en vrienden verloren door de moordlustige zwarten. Lui, dom en arrogant klopt ook helemaal. Daar ondervinden wij in Nederland helaas ook de gevolgen van.

Piet 1 op 18-06-2017 23:02

Lodewijk op 18-06-2017 14:04,

Ja Lodewijk, de islamvulkaan staat ook op uitbarsten....

Maitreya op 19-06-2017 00:09

Zuid-Afrika dat zijn ook fascisten.

Renato op 19-06-2017 00:20

Serge Borte Bokwango, een Congolese VN diplomaat zei  het zo: "Het uitschot van Afrika vlucht massaal naar Europa toe waar ze zich als ratten gaan gedragen". "Er vindt en massa exodus van tuig naar Europa plaats". Hier op Xander al eerder aangekaart. Bekend is inmiddels wel dat de blanken in ZA stap voor stap worden verdreven en omgebracht zoals in Rhodesia. Europa moet op slot en laat die blanke ZA boeren binnen. Ze worden uitgemoord en onderdrukt.

Wouter op 19-06-2017 01:44

Fantast... bah.. je bent gek!!!

Qromwel op 19-06-2017 07:38

@Maitreya op 19-06-2017 00:09 e.a.: Wat is de zin van het opdrukken van stempeltjes?

Eduard op 19-06-2017 07:52

Ik lach me rot hier! Alsof vluchten uberhaubt nog zin heeft zeker!? Als Yellowstone gaat, gaat de hele wereld. uiteindelijk verdwijnen we allemaal onder de enorme aswolk en maanden lang duisternis.

Jerommeke op 19-06-2017 08:24

@hendrikje op 18-06-2017 21:12   Renato op 19-06-2017 00:20

Het is de tijd van benauwdheid vooor Jakob.

Lies op 19-06-2017 10:55

Deze overeenkomst om Amerikanen op te vangen in ZA, AU e.d. is opgesteld ten tijde van Obama. Had hij soms andere bedoelingen hiermee? Wilde hij de USA soms een moslimstaat maken en de niet-moslims verdrijven? Het lijkt me sterk dat hij zich druk maakte over de vulkaan en de gevolgen van een uitbarsting.

Infidel4U op 19-06-2017 11:01

Als het gebeurt, dan gebeurt het. Niemand weet hoe het zal zijn, maar dat de VS lange tijd in chaos zal verkeren is wel de verwachting. En hoe mensen zich ook voorbereiden... Het lijkt me sterk dat er überhaupt miljoenen mensen in de gelegenheid zullen zijn naar Zuid-Afrika te vluchten. Misschgien als bootvluchteling? De hele wereld zal de gevolgen van zo'n mega-uitbarsting merken, misschien komt er dan wel weer een soort mini-ijstijd, zoals na de uitbarsting van Krakatoa in Indonesië in 1883. Sta je dan met je global-warming als klimaatridder..

Om het nog maar niet te hebben over de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij zo'n eruptie. Misschien wel meer dan de hele mensheid sinds het begin van de Industriële Revolutie heeft geproduceerd. Hoe zal regressief links daarop reageren? Vulkaantax? As-certificaten?

Lijkt mij dat de problemen zich niet zullen beparken tot de VS.

En wat rascistisch Zuid-Afrika betreft, dat zal wel merken dat het economisch steeds slechter gaat, naarmate er meer blanken weggejaagd of vermoord worden. Zonder blanken wordt SA net zo'n verarmd hellegat als de rest van Afrika.

GVK op 19-06-2017 11:04

Er is een genocide van blanken aan de gang in Zuid-Afrika en geen woord erover in de mainstream media. En maar geld blijven sturen naar die arme zielige mensjes.

Infidel4U op 19-06-2017 11:05

@hendrikje op 18-06-2017 21:12 Precies, zo is het. Laat Darwin zijn ding doen in Afrika. Wij moeten ze lekker met rust laten. Dat is sociaal humanisme. Check het uit. 

Emile op 19-06-2017 11:59

@Hendrikje:  "Plus dat ze statistisch dom, lui en zo arrogant als de pest zijn"

In elk onderdrukkend systeem zie je dat de mensen (als ze geen kans krijgen om iets voor zichzelf op te bouwen, persoonlijk bezit dus) stoppen met productief zijn. Het gebeurde met "de Afrikaan" bij de slavernij. Niet te vergeten dat de beroemdste slaaf allertijden Spartacus een blanke was overigens... , maar het gebeurde ook met "de blanke" onder het communistische juk. And... guess what? In Nederland en USA sterft de middenklasse uit, dus wij worden straks ook allemaal statistisch lui. Bovendien is er zo'n diploma inflatie in de USA dat het ook niet meer loont om een college degree te halen. Het lijkt er in Amerika al op dat daar de middenklasse "ook" dom aan het worden is.

Een ander geluid op 19-06-2017 15:43

@  Emile op 19-06-2017 11:59

Op de elite scholen na, is de kwaliteit van het Amerikaanse onderwijs (uitzonderingen daar gelaten) ook niet zo tot de verbeelding sprekend. Aangezien de lagere- en midden-klasse zich géén top-onderwijs kunnen permitteren, ligt het resultaat voor de hand. 

In uw redenatie zit wel een kern van waarheid, maar ondanks het feit dat ze in Spanje, Italië en Griekenland al heel lang vrij zijn, loopt hun productiviteit héél ver achter bij Noord-Europa......... !

Aangezien de slavernij ruim 150 jaar geleden werd afgeschaft, Afrika ongeveer 60 jaar geleden werd gedekoloniseerd en de apartheid ruim 25 jaar geleden werd afgeschaft, wordt het hoog tijd dat dit werelddeel eindelijk eens de eigen broek kan ophouden !!! 

Infidel4U op 19-06-2017 17:19

@ Emille: Dat is nogal een apologistische redenering. Ik zeg niet meteen eigen schuld dikke bult maar... Feit is dat de gemiddelde Afrikaan niet verder kijkt dan hoogstens een paar dagen vooruit. En zelfs dat is al moeilijk genoeg.. Reden is dat je voor je eten de bush in loopt, vervolgens plukt, opgraaft of doodt wat je nodig hebt voor de dag en voila, eten maar. De honger regio's daargelaten natuurlijk. En vergeet niet, slaven werden gemaakt door dominante stammen en aan de Arabieren geleverd die ze weer doorverkochten aan Westerse handelaren. Slavernij bestaat ook nog steeds in Afrika. Je wilt niet weten hoe rascistisch Afrikaanse stammen tegenover elkaar zijn... 

hendrikje op 19-06-2017 17:24

@ Emile op 19-06-2017 11:59

Beste, de slavernij is al anderhalve eeuw geleden afgeschaft en sinds 60+ jaar gedecoloniseerd : het wordt Meer dan tijd dat ze Zelf ook eens iets doen behalve zich wentelen in een verfoeilijke martelarenrol. En zoals ik al schreef : het zit in hun Genen. Investeer 1 miljoen euro in een 6-jarige moron ( van welke afkomst ook ) dan heb je na 14 jaar een volwassen moron en ben je 1 miljoen armer. Moeten de socialisten in West Europa ook eens goed over nadenken, want alle geld gaat nu naar alles wat "zwak, ziek, liefst import en misselijk" is. En niet naar diegenen die "wat kunnen" en gemotiveerd zijn. Dat is equivalent met investeren in idiote projecten die nooit zullen renderen en dan denken dat je er rijk mee wordt.

Rode Wouw op 19-06-2017 20:35

Een aardige column over het klimaat gebeuren is de volgende op het reformatorisch dagblad:

https://www.rd.nl/opinie/klimaatalarmist-rekent-niet-met-gods-onderhouding-van-de-schepping-1.1409837

Daarbij valt nog op te merken dat er duizenden jaren door de mens geen goede temperatuurmetingen of andere weermetingen zijn gedaan. Wel zijn er sporen te vinden die er op wijzen dat er uitbundige plantengroei is geweest op plaatsen waar dat nu niet het geval is. Ook zijn er sporen van ijstijden. Dit allemaal in perioden dat er veel minder mensen en nog nauwelijks industrie activiteit plaats vond.

Wat ik wel goed vind aan het XN artikel is er rekening mee te houden, niet verbaasd te zijn, als er toch weer catastrofes voor kunnen komen. Denk aan de aardbeving met tsunami, maar ook vulkaan uitbarstingen, in zee stortende berggedeelten (door andere reageerders genoemd), grote meteoriet inslagen en ook veranderingen aan de zon.

 

Oma op 20-06-2017 10:25

Hoezo 'de supervulkaan' in Yellowstone?

Er ligt een hele rij supervulkanen in yellowstone! 

En als er eentje de lucht ingaat, dan triggert dat de rest ook...half vs wordt dan weggeblazen, door de enorme rookwolken wordt de zon verduisterd en komt er een kleine ijstijd aan voor de hele planeet, ook de rotatie van de aarde, haar magnetische veld worden beïnvloed enz....dan heeft de elite wat ze beoogt: bijna-uitroeiing van de mensheid en hopelijk zijn die smerige monsters dan het eerste slachtoffer...(het gezegde indachtig: wie een put graaft voor een ander......dan worden hun bunkers en onderaardse schuiplaatsen dodelijke valstrikken, onmogelijk te overleven)

van buiten op 21-06-2017 15:47

Xander dit is de zwakste schakel van de VS, als rusland een van hun geheimen wapens op deze locatie laat neerkomen dan zal hij zich gaan boren tot op duizend meter diepte en zal verwoestend toeslaan, zie het maar als de kurk van een champagne fles.

Renato op 21-06-2017 19:25

Zeg Wouter, wie bedoel je nu? Ik voel mij aangesproken, maar wellicht zit ik er naast.

Verklaar je svp nader met onderbouwing.

Albatros op 23-06-2017 13:13

laatste uitbarsting 640.000 jaar geleden?  30.000-40.000 jaar overtijd? Volgens berekeningen uit de Bijbel bestaat de aarde nog maar ca. 6.000 jaar. Alles verloopt volgens Gods plan en dat plan ziet er voor de wereld niet rooskleurig uit.

vijgeboom op 23-06-2017 17:52

@ Albatros

de bijbel zegt niet dat de aarde nog maar 6000 jaar bestaat, de aarde was er al ruim voordat de eerste mens er was Adam. De aarde was woest en ledig toen God ermee begon dus er was wellicht iets gebeurd waardoor het woest en ledig was toen God er mee aan de gang ging

Albatros op 24-06-2017 21:51

@ vijgeboom

Dank voor je reactie, ik snap dat dit bij geloofsforum hoort, maar toch hierop korte reactie, omdat jouw reactie ook hier staat.

Dat de aarde er al ruim was ok, en hoe ruim, weten niet. Maar toegeven de eerste dag was de schepping van het licht en daarvoor was de aarde al gemaakt. nooit zo opgevallen. Er staat wel, de Geest Gods zweefde op de wateren.  De scheiding van de wateren van de hemel en de aarde vond pas op de tweede dag plaats, dus daarvoor nog niet gescheiden.  toch geloof ik (subjectief) dat het door een mens niet te bepalen is na de schepping, waardoor de samenstelling van de aarde totaal is veranderd, te bepalen is dat de laatste utbarsting 640.000 jaar geleden is, wetenschap bestaat ook uit stellingen die wetenschappelijk kloppend gemaakt worden. Zo ook de snelheid van het licht, die blijkt in een curve af te nemen, daarmee staat heel veel wetenschappelijk geredeneer op losse voet, en blijft alleen maar Gods plan over.

 

Als u hier inhoudelijk verder over wil doorpraten, nodig Vijgeboom uit om dat op het geloofsforum te doen. Mod.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl