Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘VS daagt Rusland uit en bereidt grote aanval op Syrië voor’

Amerika: ‘Ook Rusland en Iran schuldig aan nieuwe chemische aanval’ – Britse regering zegt ‘volledige steun’ toe aan VS - Voor de 3e dag op een rij Syrische granaten op Israëlische Golan

 
De Amerikaanse aanval zal vermoedelijk worden gelanceerd vanaf het 332 meter lange supervliegdekschip George H.W. Bush, dat tot 56 vliegtuigen en 15 helicopters kan meenemen en meer dan 6000 bemanningsleden heeft.

Volgens Israëlische inlichtingenspecialisten bereiden de Verenigde Staten een ‘substantiële aanval’ op het Syrische leger en diens bondgenoten – Hezbollah en andere pro-Iraanse milities – voor, zogenaamd omdat president Assad ‘een nieuwe chemische aanval’ op zijn volk zou voorbereiden. Zo’n operatie veroorzaakt mogelijk een rechtstreekse confrontatie met de Russen in het land, omdat die na het neerschieten van en Syrische bommenwerper hebben gewaarschuwd dat Amerikaanse vliegtuigen voortaan als legitieme doelwitten worden beschouwd en zullen worden neergeschoten.

 

Weer een false flag

Met een ‘nieuwe’ chemische aanval wordt verwezen naar het drama op 4 april, toen bij zo’n aanval 87 Syriërs, waaronder 30 kinderen, omkwamen. Zoals we toen al schreven was dat was zo goed als zeker een nieuwe ‘false flag’ operatie, net zoals de beruchte aanval in 2013 in een buitenwijk in Damascus. Nu zouden er opnieuw signalen zijn dat het Syrische leger bezig is met het mengen van chemicaliën voor een aanval met saringas.

In zowel 2013 als in april 2017 kwam ’s werelds meest gelauwerde onafhankelijke onderzoeksjournalist Seymour Hersh tot de conclusie dat de Amerikanen opnieuw hadden gelogen, en dat ze zélf de bommen hadden afgeworpen die –per ongeluk of opzettelijk- een opslagplaats met chemische wapens van de –nota bene door het Westen gesteunde- islamitische rebellen hadden geraakt (4).

VN-ambassadeur VS: Rusland en Iran ook schuldig

In april vergolden de Amerikanen de zogenaamde Syrische aanval met tientallen kruisraketten op de luchtmachtbasis bij Shayrat (3). Deze keer lijkt er een veel omvangrijkere ‘preventieve’ aanval te komen, die zal vermoedelijk worden gelanceerd vanaf het supervliegdekschip USS George H.W. Bush, vanwaar op 18 juni het toestel opsteeg dat de Syrische Su-22 bommenwerper, die doelen van ISIS bombardeerde, neerhaalde.

Twee dagen later waarschuwde Rusland dat ‘alle bemande en onbemande toestellen van de internationale coalitie die ten westen van de Eufraat worden gevolgd door de Russische land- en luchtdefensie, voortaan als doelwitten worden beschouwd’ als er op dat moment Russische (en Syrische) vliegtuigen boven dat gebied actief zijn.

Bij de havenstad Latakia hebben de Russen geavanceerde S-300 en S-400 luchtafweerraketten opgesteld, die doelwitten tot op honderden kilometers afstand binnen enkele minuten kunnen vernietigen. (1)

Wat de situatie extra gevaarlijk maakt is dat de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley heeft gezegd dat een nieuwe chemische aanval ‘ook Rusland en Iran de schuld zullen krijgen, omdat zij hem (Assad) steunen bij het vermoorden van zijn eigen volk.’ De Britse regering van Theresa May heeft al gezegd een Amerikaanse aanval volledig te steunen, ook al is er nog geen verzoek van het Witte Huis gekomen om eventueel mee te doen (2).

Spanningen Syrië en Israël lopen na nieuwe granaten op Golan verder op

Ook de spanningen tussen Syrië en Israël lopen verder op nu er voor de derde opeenvolgende dag granaten van het regeringsleger op de Israëlische kant van de Golanhoogte zijn geëxplodeerd (5). Die kwamen daar terecht omdat het leger in felle gevechten is verwikkeld met de rebellen.

Israël beantwoordde de vorige aanvallen met het uitschakelen van Syrische tanks en posities, waar de regering in Damascus op reageerde met het dreigement dat Israël daar ‘een zware prijs’ voor zal betalen – precies wat het nu zelf van de Amerikanen te horen heeft gekregen.

In de nacht van 27 april voerde de Israëlische luchtmacht een aanval uit op het vliegveld van Damascus. Daarbij werd een opslagplaats met wapens bedoeld voor Hezbollah vernietigd. Volgens Israëlische defensiespecialisten was deze aanval tevens een waarschuwing aan het adres van Rusland en Iran, dat de Joodse staat niet zal toestaan dat Iraanse- en Hezbollah troepen oprukken naar de grens op de Golanhoogte. Nu dat toch is gebeurd, wordt het risico op een rechtstreekse militaire confrontatie steeds groter.Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) DEBKA

Zie ook o.a.:

23-06: Rusland bouwt militaire basis in zuiden Syrië, dichtbij Israël en Amerikaanse garnizoen
27-04: Israël waarschuwt Rusland en Iran met bommen op luchthaven Damascus (/ Pro-Iraanse strijdmacht rukt op richting grens met Israël)
11-04: Mensheid stevent gestaag op nieuwe wereldoorlog af
08-04: Kremlin waarschuwt Trump voor oorlog bij volgende aanval op Syrië
07-04: Trump trapt in val: Raketten op Syrië na chemische false-flag aanval’

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Pagina12
Robie op 29-06-2017 22:51

Tuurlijk zullen er een aantal specialisten rondhangen daar,maar geen reguliere troepen dat is zeker,en wat is daar vreemd aan ?

hoe vaak hoorde je wel niet "no boots on the ground" en intussen zag je al op het internet tientallen Amerikanen rondlopen daar waar ze niet zouden zijn ?!
Denk je dat de VS uit de doeken doet wie bij welke operatie is omgekomen ?? dit was daar altijd al staatsgeheim.
Of waarom denk je dat blackwater zo groot is geworden ? dit kwam alleen al omdat ze de kill lijst van Amerikaanse soldaten omlaag wilden,en die jongens van Blackwater zijn geen officieel soldaat dus die komen er ook niet op...maar voeren wel altijd militaire operaties uit waar ook nodig.
Russen kunnen net zo goed zo een firma hebben,en wie komt trouwens met dat "bewijs" ? kijk daar eens goed na,is het een Oekraïense site,dan kan dat meteen de prullenbak in.
99% van de mensen hoort geen verschil tussen Russisch of oekraïens,laat staan tussen dialecten.
of weet je nog die OVSE medewerkers die een jaar of 4 geleden werden vastgehouden door die opstandelingen ?(Werden opgepakt omdat ze ergens anders zaten als de bedoeling was.)
 
later kwam wel uit dat het geen OVSE medewerkers waren,maar "militaire adviseurs" van de NAVO die wel eens wilden zien hoe dingen in elkaar zaten daar bij die opstandelingen.
(ook lekker gluiperig om de OVSE hier voor te misbruiken,wat volgens mij op zich al een misdaad is)
en hoe ik dat weet ????????
simpel stond op de site van de OVSE zelf !!! (nadat een Duitse journaliste mij daarna verwees)
maar de NOS melkte het uit als een heel ander verhaal !!
 
Nu over de Kim,je an zeggen wat je wil maar elke gek wist wel hoe het in elkaar stak,werd expres gedaan om geen paniek of onrust te zaaien,en de troepen daar zoiets als neutrale personen neer te zetten.
was wel een meesterzet van de Russen,werkte perfect wat er was rust en geen enkele dode is er gevallen.
zijn zelf enorm veel oekraïners overgelopen naar de Russen,en de rest kon gewoon naar huis.
Robie op 29-06-2017 23:10

@Een ander geluid  Over die Pdf file van de UN die je hierboven plaatste.ik heb het ff snel doorgenomen,maar ik kan er nergens zien dat Syrië schuldig is aan het gebruik van chemische wapens,enige wat er staat is"specific incident in the Syrian Arab Republic involved or likely involved the use of chemicals as weapons, including chlorine or any other toxic chemical;"Staat "likely involved"en  "Expresses grave concern "en dat betekent dus niets !,want na mij weten is er namelijk nog nooit onderzoek ter plaatse gedaan.iets waar de Russen wel heel vaak over door hameren,en waar de VS Niet aan wil !!Staat voor "vermoeden" en " ernstige bezorgdheid" zijn niet meer als holle woorden en vermoedens zonder dat ze iets hard kunnen maken.

Doe dit met je buur en je kan naar de rechter voor smaad.
Een ander geluid op 30-06-2017 09:38

Robie op 29-06-2017 22:51

Je ontwijkt wederom kritische vragen................

Als ik me afvraag;

Hoe het kan dat in Oost-Oekraïne 2000 reguliere Russische soldaten gesneuveld zijn (+3200 zwaar gewond), terwijl ze daar officieel nooit gevochten hebben,

is het juiste antwoord niet een toelichting over het doen en laten van het westen en de Amerikanen in het bijzonder ! Dat is de vraag omzeilen.

Dat Poetin glashard gelogen heeft over de Krim, kan je ook niet volmondig toegeven. Nou ja, een hele kleine impliciete verwijzing. Over een paar jaar krijgen we te horen, dat er ook in Oost-Oekraïne "neutrale" Russische reguliere eenheden gevochten hebben.

Met de huidige middelen, waaronder spionage satellieten, kan je heel veel vaststellen. De rebellen begonnen indertijd hun strijd met zwaar materieel achtergelaten of veroverd op Oekraïne. Het vreemde is, dat dat aantal op mysterieuze wijze toeneemt. Ondanks dat Oekraïne in de strijd veel materieel van de rebellen vernietigd, is in 2 jaar tijd het aantal tanks van 30 naar 600 gestegen. Pantserwagens van 124 naar 1260. Artillerie en raketsystemen van 110 naar 1060. Luchtdoelsystemen van 50 naar 470. Net als in de Suske en Wiske komen er voor ieder uitgeschakeld stuk zwaar materieel er tientallen voor terug..............

Het zou een meesterzet zijn van Poroshenko om de Russische regio's van de Donbass gewoon aan Rusland over te dragen. Dat scheelt een hoop lastpakken in eigen land. De etnische Russen daar, kunnen zich dan aansluiten bij Rusland en delen in alle zegeningen van het Poetin-regime. Op de Krim klagen ze overigens al, dat de geldkraan uit Moskou druppelt.

Zo probleem opgelost !

Een ander geluid op 30-06-2017 09:50

Robie op 29-06-2017 23:10

De OPCW heeft in Syrië ter plaatse onderzoek gedaan en heeft met getuigen gesproken. Om de schijn van partijdigheid en vooringenomenheid te vermijden, gebruiken zij politiek-correcte en ambtelijke formuleringen. De rol van het OPCW kan je min of meer vergelijken met het NL Openbaar Ministerie (OM). Zij geven hun bevindingen in een rapport aan de Veiligheidsraad van de VN. De Veiligheidsraad / VN heeft de rol van Rechter. Dus de Veiligheidsraad trekt conclusies en niet het OPCW. Tot een veroordeling komt het niet, omdat Rusland dat torpedeert met hun Veto.

Dus ook al is 100% bewezen, dat Assad gifgas inzet, dan nog komt het niet tot een veroordeling door een Russisch veto.

De rest van de wereld weet dan de waarheid en hardliners zoals jij kunnen dat afdoen als desinformatie van de MSM en Soros.

Zo werkt het helaas.........

Robie op 30-06-2017 19:32

@Een ander geluid op 30-06-2017 09:38Waar haal je die info vandaan,dat er Russische troepen mee vechten ect?dat er een aantal specialisten zitten is wel zeker maar zeker geen regulier leger,best dat ze er in hun eigen tijd heengaan om hun landgenoten te helpen.(wie zal zo gek zijn)buiten dat om zullen er ook wel een hoop vrijwilligers zitten uit de oude sovjet republieken en andere avonturiers.Las ergens dat er zelf honderden uit midden en oost Europa mee knokken met die opstandelingen.Als isis terroristen heel Europa zo doorwandelen als ze zelfs op de watchlist staan,en zelfs duizenden van Europa naar Syrië vertrekken zal daarheen nog simpeler zijn.Maar gewoon leger dat is te link om dat zo in te zetten,99% van de mannen daar heeft in het leger gezeten en weten heel goed hoe je met wapens omgaat,in Nederland weet 99% niet eens hoe een wapen werkt.(laat staan of ze de kogel er goed om erin stoppen)In Oekraïne staan duizenden tanks,echt duizenden je kan het zelf op internet vinden staan zelf 3 hoog op elkaar opgestapeld.Het leger zelf laat ook zelfs enorme hoeveelheden achter,zelfs meer als wat het Nederlands leger zelf überhaupt in bezit heeft.En of de OPCW ter plekke onderzoek heeft gedaan kan je nergens lezen,ook niet wie het heeft gedaan.kan je lang of kort over hebben maar daar zal je nooit echter komen,al is wel zo dat de overheid daar er geen enkel belang bij heeft.(Het zou een meesterzet zijn van Poroshenko om de Russische regio's van de Donbass gewoon aan Rusland over te dragen)

mijn idee,bent meteen van alles af.
Een ander geluid op 30-06-2017 22:00

Robie op 30-06-2017 19:32

Waar haal je die info vandaan,dat er Russische troepen mee vechten ect?

Blijkbaar staan Russische soldaten er niet bij stil, dat hun posts op sociale media ook hun positie verraden door geotagging. Dus al die stoere selfies en foto's op instagram, VKontakte enz. geven gelijk een beeld waar ze zich bevinden. Mobieltjes en tablets idem. Daarnaast kunnen spionagesatellieten heel precies alle militaire colonnes volgen als zij de grens van Rusland oversteken, Oost-Oekraïne in. Zoals je weet, kan je vanuit de ruimte alles volgen. 

Verder zijn 2000 dode Russische soldaten en 3200 zwaargewonden ook niet altijd even gemakkelijk te verstoppen. Die hebben ook familie en vrienden. Daarnaast moeders, die willen weten waar hun zonen zijn en vrouwen die willen weten waar hun mannen, verloofden en vrienden uithangen. Voor 3200 zwaar gewonden heb je natuurlijk ook nog eens veel ziekenhuispersoneel nodig............. Veel mensen, die iets kunnen vertellen dus !

Ook de Russische politicus Boris Nemtsov gaf aan dat reguliere Russische eenheden meevochten in Oost-Oekraïne.

Onderstaand een linkje van een krant (South China Morning Post) uit Hongkong. Voor alle duidelijkheid; géén financiering of banden met Soros, NAVO of CIA. Blijkbaar was goede vriend en bondgenoot China vergeten de locale HK censuur tijdig en voldoende in te lichten over dit voor Rusland gevoelige artikel   :-)

https://www.google.nl/search?q=South+China+Morning+Post&oq=South+China+Morning+Post&aqs=chrome..69i57j69i61&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Juan Ambulo op 01-07-2017 01:25

Niemand kan me wijsmaken dat de Amerikaanse regering werkelijk begaan is met het lot

van de slachtoffers van de Syrische gifgasaanval. Dit maken ze zichzelf wijs. Het is een idee-fix

dat in hun hoofd leeft, ze denken echt dat ze beter zijn dan de rest.

Robie op 02-07-2017 21:49

@Een ander geluidNet wat ik zeg weekend soldaatjes,maar meer zie je niet,als er wat zou zijn zou je het allang op tv zien die smoking gun.En wat zijn 3000 zwaargewonden,als in de VS nu al de 1000 dode door onnodig politie geweld tegemoet ziet,Irak zaten ze al op de 90.000 gewonden,en dat was toch wel de grootste hoax die je ooit hebt gezienElke is een te veel dat wel,maar in cijfers is het een groot verschil.

Ps

kwam dit net tegen,om je maar een idee te geven dat de rus half zo gevaarlijk is als je denkt in verhouding met "hun" 

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2016/01/18/irak-25-jaar-oorlog-bezetting-dood-en-vernietiging

Een ander geluid op 03-07-2017 21:26

Robie op 02-07-2017 21:49

De intro van dit artikel bevalt me al voor géén meter. Hier wordt gesteld, dat Koeweit de inval van Saddam Hoessein over zichzelf afgeroepen heeft. Eigen schuld, dikke bult. Sinds de OPEC bestaat, hebben niet veel landen zich aan de productie-quota gehouden. Lijkt me niet echt een rechtvaardiging voor oorlog, laat staan om Koeweit te bezetten. Dan kunnen we om de paar maanden een oorlog tussen de OPEC leden verwachten. Verder heeft Saoedi-Arabië dan meteen een goede reden om Iran de oorlog te verklaren............. Volgens mij overschrijdt Iran de afgesproken hoeveelheid.............

Afspraken die de OPEC met andere olie-producerende landen maakt, die geen lid van de OPEC zijn, zijn ook het papier niet waard waar ze op geschreven zijn.

Daarnaast is kartelvorming eigenlijk een economisch delict ! 

Saddam Hoessein had geen enkele legitieme reden om Koeweit binnen te vallen en te bezetten. Dat vond de hele wereld, inclusief de VN Veiligheidsraad. Iets dat dit ultra-linkse magazine blijkbaar ontgaan is. Saddam Hoessein heeft toen precies gekregen waar hij om vroeg. Men had toen het zaakje moeten afmaken en niet tot 2003 moeten wachten. 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl