HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Rusland bouwt militaire basis in zuiden Syrië, dichtbij Israël en Amerikaans garnizoen

Syrische parlementariër zegt dat neerhalen bommenwerper zal worden vergolden met ‘massale aanvallen’ op de door Amerika gesteunde moslimmilities – De reden waarom de Amerikanen ISIS overeind houden: toekomstige controle over Syrische olie

 
De Amerikanen beschermen ISIS, omdat ze straks een legitieme reden willen om de Syrische olievelden onder controle te krijgen. Syrië, Iran en Rusland hebben echter duidelijk laten weten dit letterlijk niet zonder slag of stoot te laten gebeuren.

Nadat een Amerikaanse F-16 een Syrische Su-22, die bombardementen op stellingen van ISIS uitvoerde, neerhaalde, zegde Rusland de samenwerking met de VS in Syrië goeddeels op. Onmiddellijk begon het Kremlin in het zuiden van Syrië, op 50 kilometer van de hoofdstad Damascus, met de bouw van de eerste Russische legerbasis in dat deel van het land. De basis is slechts 100 kilometer verwijderd van de grens met Israël, en 185 kilometer van het Amerikaanse garnizoen bij de strategische grensplaats Al-Tanf met Jordanië en Irak. Bovendien dreigt een rechtstreeks confrontatie in Deir e-Zor, het olierijke gebied waar uiteindelijk alle strijdende partijen hun ogen en pijlen op hebben gericht.

 

De in aanbouw zijnde basis bij het dorpje Khirbet Ras al-Wa’r brengt Russische troepen op zo’n 110 kilometer afstand van Israëlische legerposities op de Golanhoogte. De Russen hopen hiermee meer controle te krijgen over het chaotische zuidoosten van Syrië, waar de door Amerikanen gesteunde milities en door Iran gesteunde groepen al geruime tijd met elkaar in gevecht zijn. Vanaf de basis kunnen tevens de belangrijkste wegen naar Damascus worden beveiligd, wat een forse steun in de rug voor de regering van president Assad zal zijn.

Overleg over zuid Syrië mislukt

Gisteren mislukte een trilateraal overleg tussen Rusland, de VS en Jordanië om in het zuiden van Syrië een gedemilitariseerde zone in te stellen. Breekpunt was de eis van Amerika dat de troepen van Iran en de islamitische terreurbeweging Hezbollah dit gebied eerst verlaten. De Russen wilden hun aftocht weliswaar garanderen, maar pas enige tijd nadat de zone is ingesteld. Ook de herovering door het Syrische leger van Abu Kamal, nabij de grens met Irak, was voor Washington onaanvaardbaar, omdat Iran daarmee zijn grip op de grensstreek zou verstevigen. (1)

We herinneren u er nog even aan dat Rusland op uitnodiging van de legitieme Syrische regering in het land heeft ingegrepen, en zonder een invasie uit te voeren. Dit in tegenstelling tot de VS, dat onder president Obama zonder de noodzakelijke toestemming van het Congres de aanval opende op Syrië, en al jaren zeer controversiële militaire steun verleent aan islamitische terreurgroepen die verbonden zijn aan onder andere Al-Qaeda. Bovendien heeft het illegale Amerikaanse ingrijpen in Syrië en eerder Libië de moslimmigranteninvasie van Europa veroorzaakt.

Amerika wil via Koerden controle over Syrische olievelden

Voor de toeschouwer is de grote vraag waarom Amerika zo’n groot risico nam op verdere escalatie met Rusland en Iran door een Syrische bommenwerper, die nota bene ISIS aanviel, neer te schieten.

Het antwoord is gelegen in Deir ez-Zor, waar Iran afgelopen weekend voor het eerst in zijn geschiedenis vanaf eigen grondgebied ballistische raketten op afvuurde (afstand: ca. 700 kilometer). Het Syrische regeringsleger heeft de stad Deir al-Zour nog steeds in handen, maar wordt omsingeld door ISIS. De VS wil dat de regio en de stad in handen komen van ISIS, zodat Washington een ‘legitieme’ reden heeft om de door Amerika gesteunde Koerdische strijdgroepen Deir al-Zour te laten aanvallen en veroveren.

Daarmee krijgt Washington via de Koerden de controle over de rijke Syrische olievelden, en dat is duidelijk iets wat zowel Syrië als Iran ten koste van alles willen voorkomen. Daarbij nemen beide landen het risico op een rechtstreekse confrontatie met de Amerikaanse troepen. Zo stuurt Iran steeds meer milities en ook drones richting de Amerikaanse ‘trainings’basis in Al-Tanf, en dreigde het Syrische parlementslid dat het neerhalen van de Su-22 bommenwerper zal worden vergolden met ‘massale aanvallen’ op de door Amerika gesteunde milities.

Nieuwe WO-3 lonten in kruitvat Midden Oosten

In eerdere artikelen hebben we de afgelopen jaren gewezen op gelekte Pentagon documenten en de bevindingen van de gerenommeerde onderzoeksjournalist Seymour Hersh, waaruit onomstotelijk bleek dat ISIS een creatie is van de CIA, Saudi Arabië en Turkije, bedoeld om de Syrische regering van president Assad ten val te brengen, en er een Amerika-gezind radicaal moslimregime te installeren. Daarmee zou niet alleen de Syrische olie in handen van de VS komen, maar zou ook –het inmiddels in ongenade gevallen- Qatar zijn gedroomde aardgaspijpleiding naar Europa kunnen aanleggen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson gaf onlangs toe dat Washington actief werkt aan regimeverandering in Iran, dat ondertussen is begonnen met gezamenlijke oefeningen met de Chinese marine. Pessimisten –of juist realisten?- zien in al deze ontwikkelingen nieuwe potentiële ‘Derde Wereldoorlog-lonten’ in het toch al zeer wankele kruitvat dat het Midden Oosten heet.


Xander

(1) DEBKA
(2) The AntiMedia via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

13-06: (/ Bijna confrontatie Amerikaanse en Iraanse troepen in Syrië)
30-04: NAVO kraakt: Amerikaanse mariniers in Syrië beschermen Koerden tegen Turkije
27-04: Israël waarschuwt Rusland en Iran met bommen op luchthaven Damascus (/ Pro-Iraanse strijdmacht rukt op richting grens met Israël)
11-04: Mensheid stevent gestaag op nieuwe wereldoorlog af
08-04: Kremlin waarschuwt Trump voor oorlog bij volgende aanval op Syrië
07-04: Trump trapt in val: Raketten op Syrië na chemische false-flag aanval’

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.
Reacties

Rebellio op 23-06-2017 14:07

Khirbet Ras al-Wa’r, ligt hemelsbreed, volgens mijn gegevens, in het zuid zuid-oosten van Syrie, minimaal 300 km ten oosten van de Golan. Wel ca. 100km ten oosten van ook een nieuwe aangelegde of aan te leggen basis, van de Amerikanen, in rebellengebied. Als referentie: Hart Damascus ligt ca. 80 km van het hart van de Golanhoogte verwijderd.

Willy op 23-06-2017 14:25

Een zeer gevaarlijke situatie en vooral wil Rusland nog weg uit het M.O. ? Nu is het zo dat Rusland een vriend is van Israel en geen vijand maar wat met Iran dat ook actief aanwezig is in Syrie? En dat de vernietiging van Israel nastreeft het is één van hun doelen samen met de Hesbolla . Nu is het zo dat Rusland meer succes heeft in het bestrijden van terroristen in Syrie dan de westersecoalitie die zelfs gematigde moslims trainen en die dan overlopen naar andere radicale bewegingen en waar Rusland niet aan mee doet . Het strijdtoneel in het M.O. wordt met de dag ingewikkelder het lijkt of dat men alles gereed aan het maken is voor die laatste beslissende oorlog voor de komst van de Messias ! Shalom

René van Zalk op 23-06-2017 14:48

Ik vertrouw de Russen voor geen meter.

Groetnnn uut Nunspeet.

van buiten op 23-06-2017 15:49

xander vergeet ook niet te vermelden wie ook zaken doet met de olie van de in anarchie verdeelde stamen oorlog in libie, het zou zo maar engeland, italie en frankrijk kunnen zijn,en als je het zeker wil weten moet je de olietankers wereldwijd volgen wat hun bestemmingen zijn, en dat is terug te vinden in de scheeps registers kun je gelijk zien wie de eigenaars zijn en onder welke vlag zij varen, en daar tussen zitten veel piraten eigenaars , soms wordt de koers wel vier of vijf keer verandert op zee want daar wordt voor dertig procent van de wereldhandel in iligale olie verkocht of doet men aan ruilhandel voor andere goederen, want midden op de oceaan gelden andere regels, en ja amerika maakt zich hier ook schuldig aan, hoe komt isis anders aan wapens,niet van de russen, rara van wie dan?. trouwens de japaners hebben hier ook een flinke vinger in de pap het land heeft zelf bijna geen gronstoffen,raar he dat de pickuptrucks waar isis mee rijdt geleverd wordt met een extra zware carrosserie uitvoering, en ook met verzwaarde platen met al de voorgemonteerde gaten voor het geschut dat in de bak geplaats wordt. dus xander het draaid nog steeds om die rot olie.

Lies op 23-06-2017 16:41

Mooi analytisch stuk

5318537 op 23-06-2017 16:53

René van Zalk op 23-06-2017 14:48         En ?

SEO op 23-06-2017 17:07

Om Syrische olievelden onder controle te krijgen? Idiote reden. Op de wereldmarkt is olie uitbundig available. Olieprijs is extreem gezakt laatste weken. Ondanks oorlog en onrust in MiddenOosten. Aanbod van olie is enorm. Ik vertrouw de Russen meer dan de Amerikanen. En ik vermoed dat Trump, topper tegen abortus, hier beginnersfouten maakt. Ook de sancties tegen Rusland zijn idioot. Russen staan aan onze kant in de strijd tegen IS. EU en USA en NAVO en May en Merkel en Nederland enz enz doen werkelijk alles fout. Unbelievable.  

Ruud. op 23-06-2017 17:09

En ik de amerikanen niet,zooitje minkukels.

Ivan Chapka op 23-06-2017 17:48

Amerikanen wel René ??

Wie heeft  al die Arabische lentes en moorden op zijn geweten, waardoor wij nu 24/7 overstroomd worden met barbaarse gelukzoekers, die de vernietiging van de autochtone bevolking in Europa voorbereiden.?

Wie heeft de staatsgreep in Oekraïne georganiseerd en er aan meegeholpen middels de moord op meer dan 100 onschuldigen op het Maidan plein, met behulp van het US huurlingenleger Akademika en de EU??

Helaas geloven nog velen het door de NPO, CNN, WP, NYT, etc. zeg maar bijna de gehele MSM Lügenpresse dagelijks geproduceerde FakeNews/Nepnieuws . De P.v.d.A. mag dan wel bijna weggevaagd zijn, maar die strooit nog dagelijks met behulp van de VARA/NPO zijn socialistische/communistische  bagger/propaganda over ons uit, onder andere met de doorgifte van de door Hollywood geuitte doodsbedreigingen(o.a. JohnnyDepp) aan het adres van Trump, geheel in de stijl van de Clinton/Obama kliek, die daadwerkelijk naast de Kiev ook de Benghazi moorden op hun geweten hebben. Het zullen je vrienden maar zijn!!

 Groeten uit Rotterdam.

rob op 23-06-2017 18:10

Het Amerikaanse leger is niet meer inzetbaar voor krankzinnige oorlogen........de mitivatie ontbreekt volkomen.

Alleen met Al Qaida en ISIS en Al Nushra moeten ze nu Assad verwijderen en Iran aanvallen!

Gen Wesley Clark Reveals US Plan To Invade Iraq, Syria, Lebanon, Lybia, Somalia, Sudan, And Iran

https://www.youtube.com/watch?v=r8YtF76s-yM

General Wesley Clark explains ISIS was created by U.S. Allies

https://www.youtube.com/watch?v=ojcoKnTGf4s

Maitreya op 23-06-2017 19:23

Probeer nog een extra pionnetje mee te pikken.

DG op 23-06-2017 20:01

Seo, de reden om die olievelden onder controle te krijgen is omdat men van de opbrengsten wapens kan kopen en de voertuigen kan laten rijden.

Een ander geluid op 23-06-2017 20:26

De Syrische SU-22 was neergehaald, omdat zij bombardementen uitvoerden op de SDF (alliantie van Koerden en Arabieren). De SDF bevecht ISIS en heeft bijna heel Noord-Syrië in handen. De SDF krijgt steun en besccherming van de USA. Toen Erdogan onlangs SDF posities vanuit Turkije met artillerie onder vuur wilde nemen, fungeerden US Special Forces met veel vlagvertoon letterlijk als menselijk schild. Hierop droop onze nep-sultan weer af met de staart tussen de benen. 

SDF bevecht ISIS samen met US Special Forces en heeft ISIS bolwerk Rakka inmiddels volledig omsingeld. Daar komen Assad troepen niet aan te pas, laat staan Russen of Iraniërs. Deir ez Zor is volledig omsingeld door ISIS. De SDF is trouwens niet zover verwijderd van Deir ez Zor en rukt steeds verder op binnen die regio. Zie onderstaand linkje. Om die olierijke regio op ISIS te heroveren, hoef je niet perse de stad in handen te krijgen. In Noord-Syrië ligt Al Qamishly, vliegbasis, stad en regio, die in handen zijn van Assad en verder volledig in SDF gebied liggen, zonder dat dat tot vijandelijkheden over en weer leidt.

Als de US via de Koerden de olierijke regio Deir ez Zor onder controle willen krijgen, zijn ze dichter bij dat doel dan Assad.

Ik vraag me af of ISIS ooit Amerikaanse steun heeft gekregen. De laatste jaren boeken de US en haar bondgenoten veel succes om ISIS te verslaan. Zowel in Noord-Syrië als in Irak (o.a. Mosul).

Rusland is inderdaad in Syrië op uitnodiging van Assad. Dus met toestemming van Assad kan Rusland in Syrië bases bouwen, ongeacht hoe dicht dat is bij de grens van de buurlanden. Het zou mooi zijn als het eindelijk eens zou willen landen bij heer Poetin, dat de USA en NAVO partners op uitnodiging net zo legitiem aanwezig zijn in de Baltische Staten, Oost-Europa en ieder ander NAVO land. Dan kan hij stoppen met het dreigen van doem en verderfenis. Dat zou de verhoudingen in Europa ten goede komen !!! Daarnaast is het niet zo geloofwaardig, als heer Poetin steeds met 2 maten meet.

http://syria.liveuamap.com/

Legenda linkje; licht-rood = Assad, Grijs = ISIS, licht-groen = anti-Assad rebellen, donker-groen = Turkije en geel = SDF/USA

AJ op 23-06-2017 20:36

ISIS is een create van de CIA, Saudi Arabie en Turkije of wordt er bedoeld Amerika, Saudi Arabie en Turkije. Bij Amerika wil men blijkbaar niet naar een heel land wijzen maar liever naar een beperkt clubje de CIA. Het is toch altijd lastig om naar iets te wijzen wat je toch ook een beetje beschouwd als je eigen, dat kan natuurlijk niet compleet slecht zijn. Een mens eigen weg is recht in eigen oog oftewel ik ben niet slecht. De meest gevaarlijke mensen bevinden zich echter binnen de eigen gelederen alleen de meeste mensen kunnen niet verder kijken dan een mooi pak, uiterlijk of een mooie zogenaamd intelligente babbel, als je sommigen mag geloven dan is een hoog iq een garantie dat iemand een goed mens is want die mensen zouden beter kunnen relativeren. De grootste psychopaten van vandaag en door de geschiedenis heen hadden vrijwel allemaal een hoog iq. Wat goed is en wat slecht laat zich niet zo makkelijk bepalen.

Enfin in mijn optiek is het altijd een beetje krom om te lezen dat ISIS een creatie is van de CIA, Saudi Arabie en Turkije. Het komt op mij over als het meten met 2 maten, de 1 is niet compleet slecht en kwaadaardig en de ander wel.

Rom op 23-06-2017 21:27

Was dit de natie die volkeren in beroering bracht?Sinds je neder ligt heeft de werels rust!

Nieuw begin op 23-06-2017 22:13

G.W. 's misschien wel laatste islam waarschuwing aan NL :

https://www.youtube.com/watch?v=o-oz_Fo66gQ

Nieuw begin op 23-06-2017 22:19

Als ik zou moetn kiezen wie te vertrouwen, Putin of Rutte en zijn partij dan kies ik niet voor de partij die al 20 integriteits schandalen achter de rug heeft, de partij die het woord 'democratie' in haar partijnaam heeft maar twee referenda naast zich heeft neergelegd en de partij wiens leider en tevens helaas premier beloften doet die in overmoed zijn gedaan zoals de erkenden er 1000 euro bij.

Ongelooflijk dat Rutte zich gedraagt als een burgemeester van NL in de verhouding binnen de door hem genroemde EU waar Merkel en Macron nu de 'kop' zijn geworden en NL als hooguit een afvallige stadsstaatje zien, wat lastig maar die wel de nodige betalingen WIL verrichten .

Putin help de lidstaten van de EU en hergeef ons de vrijheid als soevereine landen.

Qromwel op 23-06-2017 23:10

"massala aanvallen".  Poetisch Arabisch gebral? Doet denken aan de tijd van Saddam.

Qromwel op 23-06-2017 23:24

AJ op 23-06-2017 20:36: Wie levert voor 12 miljard aan jagers aan Qatar, maar voor tientallen miljarden aan Saudi Arabië? Benieuwd wanneer ze door hun piloten raken. Staks stuurt Qatar ze door naar Iran.

who gives op 23-06-2017 23:46

Vreemd de V.S. hoeft namelijk al sinds 2006 minder afhankelijk te zijn van olie uit het buitenland, ze exportern zelfs naar Europa sinds schaliegas in Texas wordt gewonnen.

https://fd.nl/ondernemen/1136129/eerste-amerikaanse-olie-arriveert-in-europa

mientje op 24-06-2017 02:19

Ik ben het spoor hier even helemaal kwijt. We hebben toch (bijna) allemaal kinderen. 

Moet het nu allemaal om geld gaan en macht?

Als we allemaal te eten hebben en een dak boven ons hoofd, dat moet toch genoeg zijn?

who gives op 24-06-2017 07:26

schaliegas moest uiteraard schalieolie zijn

Qromwel op 24-06-2017 09:00

mientje op 24-06-2017 02:19: Er is wereldwijd een hoop slecht volk aan de macht, al of niet daar democratisch gekomen. Er zitten waarschijnlijk gevaarlijke gekken bij, met charisma. Daarom hebben ze nog aanhang ook. De geschiedenis is er vol van. Sommige werden "De Grote" genoemd.

Qromwel op 24-06-2017 09:41

Nieuw begin op 23-06-2017 22:19: Scylla inruilen voor Charybdis?

Qromwel op 24-06-2017 10:22

Ontving in map ongewenste mail een bericht van een Amerikaanse majoor in Afghanistan die zakenpartners zocht. Echt een afghang daar!

who gives op 24-06-2017 10:45

Ik zag dat je bij fd een abonnement moet nemen om link te lezen, via google niet, omdat ik voor vrije internet ben zal ik een andere google link geven.

https://nl.express.live/2016/11/18/grootste-vondst-ooit-van-schalie-olie-in-texas/

hoe dan ook waarom zou de VS ISIS olievelden nodig hebben? Totaal overbodig! Arguloos argument van zero hedge, de VS is inmiddels meer dan zelfvoorzienend van olie, West Texas heeft 20 miljard vaten olie in Wolfcamp en 16 biljoen vierkante meter aardgas. Google Wolfcamp veld west Texas, ter vergelijking alleen de staat Texas is qua oppervlakte 2 keer zo groot als Duitsland en iets kleiner dan Turkije, Texas is 700.000 vierkante km.

Een ander geluid op 24-06-2017 13:53

mientje op 24-06-2017 02:19

Moet het nu allemaal om geld gaan en macht?

Het zijn ook niet de gewone mensen, die uit zijn op geld en macht. 

Het zijn de machtigen der aarde die onverzadigbaar zijn naar nog meer macht, liefst volledige macht, en alle rijkdom op aarde. Dat zijn de rupsjes nooit genoeg. Voor dat doel sturen ze gewoon andermans kinderen naar het front. 

De gewone man / vrouw neemt genoegen met een dak boven het hoofd en een redelijk bestaan............, alléén die gaan er niet over. Het enige dat je de gewone man / vrouw kunt verwijten, is dat ze steeds op de verkeerde politici stemmen. Zoals Petronius al zei: "de wereld wil bedrogen worden, dus wordt zij bedrogen". Dat gaat helaas zolang door tot de meerderheid het begrijpt. 

Een ander geluid op 24-06-2017 14:31

who gives op 24-06-2017 10:45

hoe dan ook waarom zou de VS ISIS olievelden nodig hebben?

Die olievelden hebben de VS ook niet voor zichzelf nodig. Die zijn vooral bedoeld als bron van inkomsten voor de US bondgenoten SDF / Koerden. Of anders als wisselgeld bij de onderhandelingen met Assad.

Lodewijk op 24-06-2017 15:42

Het hele  verhaal over Syrië is gebaseerd op berichten  van de massa media dat Assad z'n eigen landgenoten vermoord. Die bewereingen worden altijd gedaan door de gewapende oppositie, die door het Westen en enige Arabische landen gesteund worden. Die z.g. "rebellen" zoals de massa media hun noemen zijn vrijwel allemaal buitenlanders, geen Syriërs. Het zijn de proxy legers van de globalisten "elite."

Of zijn al deze Syriërs krankzinnig geworden dat ze feestvieren na de overwinning op twee tegenkandidaten van een man die overal in het land hun familieleden, geliefden en bekenden vermoord?

"Damascus viert feest nadat Assad de herverkiezing won" 

(Zie vooral na de eerste minuut.)

"Syria: Damascus celebrates as Assad wins re-election" https://www.youtube.com/watch?v=7zufjMn8Jf0

Soms maakt Reuters wel eens een eerlijke reportage in Syrië, maar die wordt dan door de massa media niet opgepikt. Hier is we wel een te zien in YouTube:

"Ruim 100- Syrische burgers geëvacueerd van nabij Damascus"

"Over 1,000 Syrian civilians evacuated from near Damascus" https://www.youtube.com/watch?v=H-DstETWlTY

Voor wie engels verstaat, hier legt een onafhankelijke Canadese journaliste in een VN panel na haar zoeelste bezoek aan Syrië aan een CNN verslggever uit dat de Westerse medie zelf geen journalisten hebben in Syrië in de gebieden waar gevochten wordt, en al hun "nieuws" halen bij de groepen in Syrië die de terroristen steunen:

“On Syria: Independent Journalist Responds To MSM Reporter Who Gets Slam Dunked” https://www.youtube.com/watch?v=Ks3OPWJh_o4

"Syrische Christenen en Moslims samen in de Kerk"

"“Syrian Christians and Muslims together in the Church” https://www.youtube.com/watch?v=utemYtY3F_A

Dat het om olie en gas gaat wordt hier goed uitgelegd:

"Hoe de Syrische crisis in werkelijkheid over olie en Europa gaat"

“How the Syrian Crisis is Really about Oil and Europe | Real Matters” https://www.youtube.com/watch?v=MRjw3PXANLg

 
 
Lodewijk op 24-06-2017 17:42

Met excuses voor de tikfoutjes die ik altijd pas na plaatsing zie. De lettertjes die verschijnen wanneer ik ze intik zijn heel klein, veel kleiner dan eenmaal geplaatst na moderatie.

Om uw letters te vergroten als u uw reactie schrijft, klik op  Ctrl  en ingedrukt houden  en  +  u kunt dat een paar keer herhalen. En als u de letters weer wat wil verkleinen Ctrl en -  Mod.

Lodewijk op 24-06-2017 17:56

Dank beste moderator. Ik probeerde al eerder zoiets maar toetste per vergising shift en + tegelijk in na de tekst blauw te hebben gemarkeerd. Daardoor verdween de tekst en stond er enkel een +. Met ctrl + z kwam die tekst wel weer terug, maar dacht dat ik maar moest leven met piepkleine lettertjes tijdens het tikken... ; )

Intussen werkt mijn spellingscontrôle niet. Ik tik dit in Chrome. 

Lodewijk op 24-06-2017 18:05

PS:

De 3 laatste links die ik postte leiden naar een "niet gevonden" pagina van deze website. Die clips kunnen uiteraard ook gevonden worden door de Engelse titels te kopieren (markeren en ctrl + c) en dan te plakken in de YouTube zoekbalk (ctrl + v).

Lodewijk op 24-06-2017 18:09

PPS:

De URL (het internet adres) kopieren en plakken in een nieuwe tab van de zoekbalk werkt natuurlijk ook. : )

who gives op 24-06-2017 21:44

@ Een ander geluid, IS olie wordt alleen opgekocht door schimmige tussenhandelaren onder andere bepaalde Turkse onderwereld figuren. Die plakken er een etiket op dat het van de Koerden komt en verkopen het daarna weer verder. Zelfs aan Italië en  Israël, alleen die zullen ook denken dat het van de Koerden komt, de Amerikanen hebben daar verder niets mee te maken zover ik weet.  .

who gives op 25-06-2017 11:54

Israël slaat terecht ook weer terug in Syrië

https://www.liveleak.com/view?i=c2f1498326949

Israël bombardeert SAA (Syrian Airforce Army) nadat Hezbollah mortiergranaten heeft afgevuurd vanaf de Golan Hoogte.

Overigens alle commentaren eronder tonen hoe ziek en misleid het grootste deel van de mensen is zoals ook al hier gebeurt. Niet alleen het commentaar van de Amerikanen die beweren dat je hier IS mee in de kaart speelt (op liveleak is bijna iedereen Putin fan net als hier), maar ook de commentaren van ene Israëliër met de nickname "Gaza will be ours" is te walgelijk, de Israëliër zegt dat hij IS  acties goedkeurt vanwege dat "wij" vroeger het Nazi regime supporte.

De Trump achterban toont zijn ware antisemtische gezicht, het staat ook in de Bijbel dat op een gegeven moment alle volkeren zicht tegen Israël zullen keren. Van Rusland is allang bekend dat de bevolking grotendeels antismtisch is (de valse protocollen van zion komen uit Rusland) en de VS is hard op weg samen met Europa dat spoor te volgen.

Assad heeft bijna bereikt wat hij wil ;

Israël krijgt natuurlijk weer de schuld en sommige eigen bewoners van Israël maken de situatie erger door te stellen dat zij achter ISIS staan doordat wij achter Hitler stonden.

Die Armagedon schiet op.

Een ander geluid op 25-06-2017 13:39

who gives op 24-06-2017 21:44

De familie Erdogan en andere hooggeplaatste Turken schijnen de spil te zijn, betreffende ISIS olie. Ondanks zijn vermomming als vrome moslim, heeft president Erdogan niet zoveel principes.

who gives op 25-06-2017 15:28

@ Een ander geluid; wat ik typ heb ik uit spionagebronnen. De Turkse regering is niet zo dom om zelf die olie op te kopen dat is ook te doorzichtig. Ik kan bronnen geven hoe het zit. Een man  koopt voornamelijk die olie op vanuit de havensteden Mersin, Ceyhan en Dortyol. Ik ben een voorstander van de staat Israël, maar helaas wijzen de cijfers uit dat juist Israël door deze man 75% van de IS olie opkoopt. Waarschijnlijk onbewust, omdat hij er etiketten op plakt dat het "Koerdische Olie" is. Ook Israël kan in vallen trappen...

Een ander geluid op 25-06-2017 16:44

who gives op 25-06-2017 15:28

Het omkatten van olie, "bloeddiamanten" en andere besmette goederen, zal ongetwijfeld heel geraffineerd aangepakt worden. 

Ik denk overigens, dat men in de hoogste kringen hier best wel van op de hoogte is of in ieder geval een vermoeden zou moeten hebben. Op dat niveau is het adagium: "geld stinkt niet". Zolang de ware herkomst niet door een onderzoeksjournalist blootgelegd wordt, zal de houding zijn: "who cares" !

Aan de prijs kan iedereen afleiden of een transactie "kosjer" is. Gechargeerd; als u en ik een spiksplinternieuwe TV, camera enz. kunnen kopen voor een prijs, die ver beneden die van de Mediamarkt / webshop ligt, dan weten wij ook wel "hoe laat het is". In dit geval kan ik me niet voorstellen, dat die ISIS olie tegen marktprijs verkocht wordt. De "korting" zou argwaan moeten wekken !

who gives op 25-06-2017 17:33

@ Een ander geluid. Inderdaad, dit klopt een vet ruwe olie van bekende oorsprong kost nu 45,75 $ de foute olie werd verkocht tussen de 15 en 20 $ hetgeen IS alsnog 19 miljoen $ per maand opleverde twee jaar geleden.

Pieter op 26-06-2017 02:48

Dus isis strijders schieten nu ook niet meer amerikaanse vijanden dood op het strijdtoneel?

Onzin.

Een ander geluid op 26-06-2017 11:29

who gives op 25-06-2017 17:33

Dan wordt daar door alle betrokkenen leuk aan verdiend. De consument zal daar weinig en waarschijnlijk helemaal niets van mee profiteren.

Pieter op 27-06-2017 00:28

Als ik isis-strijder was en vanuit NL naar het kalifaat trok en dan te horen krijg dat Amerika de vriend van ons is...tja wat zeg je dan.

Alsof al die strijders dan nog zo graag zichzelf gaan opblazen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl