HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Omvolking Europa komt op stoom: Immigratie in jaar tijd met 48% gestegen

Even krankzinnige als schandelijke vergelijking paus Franciscus tussen migranten in AZC’s en Joden in concentratiekampen WO-2 – VN erkent dat slechts 2,65% echte vluchtelingen zijn – Iedere migrant kost Italiaanse belastingbetaler € 2400,- per maand, 2x zoveel als het salaris van een politieagent

 
Ook volgens de VN is ruim 97% van hen economische migrant, maar desondanks hebben de meeste media en politici het nog steeds over ‘vluchtelingen’.

Met bijna 10.000 ‘reddingen’ in slechts drie dagen is het aantal nieuwe migranten dat in Italië is aangekomen dit jaar gestegen naar meer dan 60.000, 48% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het er zo’n 40.000 waren. In heel 2013 kwam er nog ‘slechts’ 22.118 migranten binnen, wat in de afgelopen jaren razendsnel opliep naar een totaal van 427.000. Volgens een VN rapport zal in 2050 één derde van de Italiaanse bevolking uit (moslim)migranten bestaan. De omvolking van Italië en Europa komt dus op stoom, maar de mainstream media en gevestigde politici doen nog steeds alsof het stapsgewijs vervangen van de oorspronkelijke Europeanen met honderdduizenden migranten per jaar een ‘extreemrechtse complottheorie’ is.

 

Door de almaar groter toestroom, mede veroorzaakt door de vele Europese hulporganisaties die in samenwerking met mensensmokkelaars vele duizenden migranten per week ophalen voor de Libische kust, zijn er nu al dorpen in Italië waar 10% van de bevolking uit migranten bestaat.

Migranten, en geen ‘vluchtelingen’, zoals de media en politici blijven volhouden. Volgens de VN is slechts 2,65% van de nieuwelingen daadwerkelijk vluchteling. Alle anderen vluchten niet voor oorlog of genocide, maar zijn enkel op zoek naar een financieel beter leven.

Waarom is ‘links’ tegen bevolkingsafname?

Italië heeft één van de laagste geboortepercentages ter wereld, waardoor de autochtone bevolking in een halve eeuw tijd met 7 miljoen zal krimpen naar ongeveer 53,7 miljoen, en volgens het meest pessimistische scenario zelfs naar 46 miljoen, een teruggang van 14 miljoen.

Sommigen zouden zeggen: prima toch? Door verregaande automatisering en robotisering zullen er in de nabije toekomst steeds meer banen verdwijnen, waardoor de druk op de sociale zekerheid onaanvaardbaar hoog zal worden. ‘Links’, dat altijd maar klaagt over overbevolking, zich uitbreidende steden, meer infrastructuur, grotere belasting op ‘het milieu’, et cetera, zou dus moeten staan te juichen over deze ontwikkelingen.

Maar het tegendeel is het geval. Het is juist ‘links’ dat het felste pleit voor het toelaten –zelf actief hierheen halen- van onbeperkte aantallen migranten uit het Midden Oosten en Afrika. Iedereen die wil moet hier kunnen komen – op vooral dat standpunt van Jesse Klaver is ook de tweede formatiepoging met GroenLinks stukgelopen.

Paradoxaal, tegenstrijdig en misleidend, maar we zijn niet anders gewend van partijen die almaar openlijker dromen van een volledig geïslamiseerd en tegelijkertijd sterk verarmd Europa, omdat daarmee ‘het klimaat’ zou worden ‘gered’.

Krankzinnige, schandelijke vergelijkingen met de holocaust

Paus Franciscus waagde het onlangs om de AZC’s in Europa te vergelijken met de concentratiekampen waar de Nazi’s de Joden probeerden uit te roeien. Een even krankzinnige als schandelijke vergelijking, want waar zijn de gaskamers, de verbrandingsovens, de medische ‘experimenten’, de slavenarbeid, de vuurpeletons, de uitgemergelde gevangenen?

Italiaanse kranten spreken zelfs van een ‘Middelandse Zee holocaust’, waarbij ze de paar duizenden migranten bedoelen die bij hun oversteek naar Europa zijn verdronken. Pro-immigratie journalist Gad Lerner beschreef de behandeling van migranten zelfs met het Nazi woord ‘untermensch’. Waarom de paus en de media dit doen? Om ieder serieus debat over de massale immigratie bij voorbaat onmogelijk te maken. Ook in Italië is immigratie ‘alternativlos’, zoals de Duitsers zeggen.

Om aan te geven hoe schandalig deze vergelijkingen zijn: iedere migrant krijgt na registratie een maandelijks inkomen van € 900. Italianen die hen opvangen krijgen zelf ook € 900 ( ‘vrijwilligers’ aan boort van de ferrydiensten van de hulporganisaties krijgen eveneens € 900). Nog eens € 600 is nodig om de verzekeringskosten te dekken. Iedere migrant kost de Italiaanse belastingbetaler dus € 2400,- per maand, twee keer zoveel als het salaris van een politieagent. Behandelden de Nazi’s hun Joodse ‘untermenschen’ soms ook zo goed?

De kosten van de massale moslimimmigratie zijn nu al immens, en vernietigen ieder vooruitzicht op de economische groei die zo broodnodig is om Italië uit het diepe schuldenmoeras te trekken. Dit jaar is het land € 4,2 miljard kwijt aan migranten, aldus het ministerie van Economische Zaken. Ter vergelijk: aan pensioenen wordt slechts € 1,9 miljard uitgegeven.

Italië en EU transformeren tot Eurabië

Net als in de rest van de EU voert de Italiaanse gevestigde orde voortdurend een felle pro-migranten campagne, waardoor 100.000 Italianen onlangs in Milaan de straat opgingen voor een ‘solidariteitsmars’. Maar wat voor ‘solidariteit’ is dat dan, als nu al een half miljoen migranten voor de kust van Libië is opgehaald, beter behandeld wordt dan veel werkende Italianen, en zowel de regering in Rome als het Vaticaan vastbesloten lijken om de poorten naar heel Noord Afrika –waar nog eens tientallen miljoenen migranten hun koffers gaan pakken- nóg verder open te zetten?

Journalist Giulio Meotti concludeert voor het Gatestone Insitute: ‘Winston Churchill was ervan overtuigd dat het Middellandse Zeegebied de ‘zachte onderbuik’ was van Hitlers Europa. Nu is het de zachte onderbruik geworden van Europa’s transformatie tot Eurabië.’

 

Xander

(1) The Gatestone Institute via Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Pagina12
Een ander geluid op 16-06-2017 16:53

@ Marinus Ferdinand op 16-06-2017 15:24

"de katholieke kerk is een bolwerk van satanisten."

Ik wil u niet op uw ziel trappen, maar blijkbaar is er in bepaalde geledingen binnen de RK Kerk wel degelijk discussie over dit onderwerp.

Hierbij verwijs ik naar uitspraken van aartsbisscop Emmanuel Millingo en Paus Paulus VI.

Ik was er niet bij, dus heb het ook maar van internet. Als u via de zoekmachine gaat zoeken op dit onderwerp, valt er veel te vinden. Ik wil verder niet speculeren op welke schaal ("bolwerk") deze misstanden plaats vinden. Ik vrees helaas echter wel, dat "waar (zwarte) rook is, is vuur". 

http://www.hetknp.org/1997/07/09/satanisten-actief-in-het-vaticaan/

Een ander geluid op 16-06-2017 17:23

Wardje op 16-06-2017 06:15b

U theologische argumenten zijn helemaal juist. Daar ding ik niets op af.

De mening van de bron, die ik citeer, is één van de vele. Ik bezit niet over de informatie om de volledige juistheid te kunnen beoordelen.

Wel heb ik als RK-lid een uitgesproken mening over deze Paus, gebaseerd op zijn eigen uitspraken.

Bedoeld of onbedoeld werkt hij in ieder geval wel mee aan het Coudenhove-Kalergi plan, door zijn autoriteit te gebruiken / misbruiken om alle zielige boot-migranten Europa binnen te loodsen. Paus Franciscus vindt blijkbaar, dat iedere migrant welkom is in Europa en sluit de ogen voor alle problemen en misstanden die dit veroorzaakt. Verder gebruikt hij de rijkdom van het Vaticaan niet om het leed in de wereld te verzachten. Alléén al in Londen schijnt het Vaticaan € 600 miljoen aan vastgoed te bezitten............. Als we dit extrapoleren naar de rest van de wereld.....

https://vastgoedjournaal.nl/news/10500/57/Sobere-paus-aan-hoofd-grootste-vastgoedimperium-ter-wereld/

Hij brengt het lot van de zielige moslim migranten met meer passie en veel prominenter onder de aandacht, dan de genocide op Christenen in het Midden-Oosten. Goed; ik kan met voorstellen dat een Paus al het leed op aarde aan het hart gaat, maar ik proef bij deze Paus toch wel een grote en selectieve voorkeur. Hetzelfde betreffende het conflict tussen Israël en de Arabieren van Westoever en Gaza. 

Iedere Paus, die een dergelijke selectiviteit aan de dag legt, is in ieder geval voor mij als RK niet de juiste. 

Marinus Ferdinand op 16-06-2017 17:24

@Een ander geluid.

Ik heb me al bedacht, en wil er geen energie meer  aan verspillen. Ik ben niet naief en weet heus wel dat binnen de RK kerk niet alles fantastisch is. Dat zeg ik als Katholiek.

Dat het bon ton is om Christenen kapot te maken, de laatste tientallen jaren in Nederland, weet ik al even.

Kunt u bronnen aangeven waarin u dat kunt onderbouwen.U loopt weg voor confrontatie en stelt u op als slachtoffer.Niemand beweert dat er geen  integere Katholieke gelovigen zijn, wel wordt de leiding en gezagsdragers van de RK kerk aangesproken op misstanden.

Gelukkig wordt er voor moslims goed gezorgd door de linkse politieke partijen, de D66 rechters, de pers, de publieke omroepen en de gehele grachtengordel in Amsterdam.  We zijn echt een multi-culturele samenleving geworden. Onszelf hebben we afgescshaft, een nieuw multiculti-links kabinet komt eraan, onmdanks de rechtse verkiezingsuitslag op 15 maart j.l..

Zie Oikofobie, door Thierry Bauedet

Prettig weekeinde.

Marinus Ferdinand op 16-06-2017 17:53

@Moderator.

Ik stel me op als slachtoffer? Ja, dat doe ik zeker, want dat ben ik namelijk. Kijk eens naar de conferences van o.a. Paul de Leeuw en Youp van 't Hek (publieke omroepen, betaald door belastinggeld) de afgelopen twintig jaar, en kijk eens of de Christenen werden gerespecteerd. Kijk eens naar de "Popie Jopie campagne" van Spaan en Vermeegen bij de VARA in 1985 (belastinggeld en subsidie).  Het pausbezoek is toen volledig kapot gemaakt in Nederland, en dat was een internationale afgang.

Aan de andere kant, kijk eens naar de voorstellen van Pechthold voor positieve discriminatie van Islam. Kijk eens naar Pauw en Witteman, die meerdere malen Antoine Bodar hebben geschoffeerd in hun show. Kijk eens naar Pauw en Witteman die zelfs het stenigen in de moslimcultuur relativeerden, want "dit is een andere cultuur". Kijk eens naar Paul Witteman in een Kerstprogramma over geloven, toen Witteman een Rooms-Katolieke opvoeding, misdadig noemde. 

Wilt u nog meer voorbeelden? Kijk eens hoe Wilders voor de rechter werd gezet voor zijn "minder, minder" uitspraak. Islam of Marrokanen kritiseren kan kennelijk niet: de voorgedrukte aangifteformulieren lagen klaar hoor...

U probeerst mij een oneigenlijk slachtofferschap aan te smeren, maar dat gaat niet lukken. Ik ben, gedeeltelijk wel degelijk slachtoffer, van onze zgn. multi-culti cultuur, ja. Nederland is een goed land om in te leven, want we kunnen goed centjes verdienen, maar een geestlijk hoogstaand land zijn we niet!!

Beste Marinus,

Bijbels gezien, is dat precies wat christelijk gelovigen van alle denominaties kunnen verwachten, u bevindt zich in goed gezelschap  op XN.  Mvg. Mod.

cefas op 16-06-2017 18:00

Hoe zit het dan met de gruwelijke inquisitie, dat was toch vreselijk wat de RK-kerk eeuwenlang heeft gedaan jegens de protestanten om het zogenaamde christelijk geloof te verdedigen?

Een ander geluid op 16-06-2017 19:11

Marinus Ferdinand op 16-06-2017 17:24

Nogmaals, mijn kritische kanttekening is zeker niet kwetsend naar u toe bedoeld ! Ik ben ook Christen en Rooms-Katholiek, maar sluit mijn ogen niet voor misstanden. Daarmee sluit ik me niet aan bij hen, die in uw woorden Christenen kapot maken. Ik ben zelf Christen / RK en heb absoluut geen hang naar zelfdestructie. 

Als een aartsbisschop en een Paus iets beweren over Satanische rituelen door RK gezagsdragers, lijkt me dat voor ieder een onderzoek waard. Er is op internet veel over te vinden en het staat een ieder vrij zijn eigen conclusies te trekken. 

Als Rooms-Katholiek denk ik overigens, dat als Jezus terug komt op aarde zijn oordeel over de RK Kerk waarschijnlijk niet veel milder uitvalt, dan indertijd zijn oordeel over de Farizeeërs. Daarbij heb ik het uitdrukkelijk over het instituut en niet over individuele gelovigen of geestelijken. Dat oordeel laat ik God. 

Bij uw 2e conclusie, betreffende linkse politieke partijen, D66 rechters, publieke omroepen enz. sluit ik me helemaal aan. Ik ben van mening, dat we in Europa inmiddels meer dan genoeg zielige en hulpbehoevende migranten hebben opgenomen. Wat mij betreft; iedereen die niet deugd enkele reis terug naar land van herkomst, alle illegalen idem, economische migranten idem en alle nieuwe vluchtelingen tijdelijke opvang en na de oorlog terug naar huis. Alle goedmensen, die mij te streng vinden, mogen mee om daar hun idealen in de praktijk te brengen !

U ook een heel fijn weekend !

Wardje op 16-06-2017 19:14

Pius XII.  @EAG, een ander geluid 16-06-2017 14:17, reactie op mijn bezwaren .  Het voornaamste waar ik over viel was uw zin 15-6 15:15: “Daarnaast heeft het Vaticaan een heel bedenkelijke rol gespeeld in W.O. II. Zowel wat de Jodenvervolging betreft, als bij operatie Odessa (netwerk dat Nazi kopstukken en -misdadigers hielp bij de vlucht naar o.a. Zuid Amerika).”   

Over hulp  aan nazi’s  door personen uit het Vaticaan om weg te komen na de oorlog heb ik mij niet uitgesproken  en gezegd dat u op dat stuk mogelijk gelijk hebt . Let wel , ik zeg niet door het Vaticaan.  Dit begrip is zo vaag dat de uitspraak welhaast zinledig wordt . Wel gaat er van zo’n zin een grote suggestieve kracht uit , waarvan ik het effect kwaadaardig vind . En ik ben blij te merken dat ik daarin op de site  lang niet alleen sta .                        

Ik kom terug op het uitgangspunt . Ik heb bezwaar tegen de uitspraak  “de bedenkelijke rol van het Vaticaan bij de  Jodenvervolging.”  Wie de boeken kent van de joodse  Pinchas Lapide en van em.-prof-Brussel  Hans Jansen , komt deze zin over als onmogelijk .  U kan weten over de niet aflatende inspanning van Pius XII,  week na week voor de ontredderde joden . Ik heb u en iedereen uitgenodigd om mij zijn activiteiten gedurende een bepaalde week te laten noemen . Jansen tekent  aan dat Pacelli er altijd naar streefde aan te sluiten bij al bestaande initiatieven joodse organisaties . U draagt merkwaardigerwijze zelf argumenten aan voor de onmogelijkheid van de gewraakte stelling , en wel in de zin:

Het Vaticaan is een omvangrijk instituut, waarin zich vele zaken afspelen. Hoewel de Paus aan het hoofd staat, is daarmee niet gezegd dat hij overal weet van heeft én dat dit instituut in zijn "geest' functioneert. Het Vaticaan staat erom bekend, dat er net als in de politiek, veel belangengroepen zijn die met elkaar wedijveren om de macht. Ik ben bang, dat dat meer met werelds gekonkel te maken heeft, dan met spiritueel verheven zaken. 

Dit illustreert temeer: het is onmogelijk en verregaand zinledig te spreken over “het Vaticaan”. Maar de katholieke en ook algemeen christelijke zaak krijgt hier weer een behoorlijke stoot onder de gordel mee .  Dat helpt die zaak , waarvoor ook  staat , bepaald niet . 

Uw bron “uit de diepte” heb ik al eerder aangetoond niet betrouwbaar te zijn . Nu Franklin ter Horst . Deze bron had ik al eens gelezen . Met stijgende verbazing . Laat ik me beperken tot de eerste alinea‘s.  “Voor sommigen is paus Pius XII een van de meest verdorven pausen aller tijden zijn geweest en zou hij niet vies zijn geweest van samenwerking met Hitlers moordmachine. Hij zou openlijk met het nazi-bewind hebben gesympathiseerd.”  Ter Horst  houdt zichzelf buiten schot door te spreken over de mening van “sommigen”.   Intussen is de suggestie gewekt .   Een suggestie die ieder de Lapide’s “de laatste drie pausenen de joden “heeft gelezen overkomt als een enormiteit .     We gaan over tot de  volgende alinea van Franklin t.H.:  Tijdens het conclaaf van 1939 verklaarde Pacelli dat Pius X die in 1900 was overleden, aan hem was verschenen en had verklaard, dat hij Pacelli de nieuwe paus zou worden. Ook zou de Maagd Maria een persoonlijk wonder voor hem gedaan hebben.  “  Een gratuite bewering .  Met een koei van een bok geschoten :  Pius X was paus ongeveer van  1903 tot 1907 . Maar zijn lichaam lag volgens Ter Horst toen al van 3 tot 14 jaar in het graf . Een wonder erbij .   Wij hoeven voor de vrijblijvendheid van al wat er volgt in Ter Horsts stuk, geen grote veerwachtingen meer te hebben .                 

Het is de grote makke van het internet . Iedereen zoekt wat in zijn straatje te pas komt . Er zijn weinig onderzoekers . Als de eigen mening maar wordt bevestigd, lijkt het parool . 

   

Odessa . Zoals gezegd, ik weet er weinig van . Ik vertelde je over de joodse Wienerin die het had over barmhartigheid voor en gedurende de oorlog tov de joden ; erna tov nazi’s. En over mijn eigen enigszins bijgestelde mening over haar uitingen . Ik ben het in feite eens met wat je schrijft over het ontwijken van de rechtstatelijke regelingen .  Volgens het oudere gezegde ; “geen barmhartigheid zonder rechtvaardigheid. “                                   

Om samen te vatten : als  er gesproken wordt over het Vaticaan is geboden:  vraag je af wat bedoelt de schrijver . Zoals jezelf schrijft zijn er verschilende groeperingen met tegensgestelde gedachtes, bedoelingen en wijzen van handelen .  Een uitspraak wordt pas waar als hij  voldoende concreet en dus verifieerbaar wordt . Vandaar mijn focus op een persoon , Pius XII . Niet iedereen in het Vaticaan zal het eens zijn geweest met zijn beleid , voorzover dat bekend was . Het toont eens temeer aan de onmogelijkheid om uitspraken te doen over “het Vaticaan” .  Wat ik in je reactie miste , was  een terugtrekking van uw eerstgeciteerde zin .   voor het overige:  met veel eens .                          

Om te sluiten :  niet over Vaticaan, maar over de houding van  de voormannen van de katholieke kerk in Duitsland .  Er zaten in Dachau over de 2.700 katholieke  mannelijke geestelijken gevangen .  Ik denk dat we op het ogenblik niet méér priesters in Nederland hebben .  Ik heb een boek met al hun namen en korte persoons- en biografische gegevens . Vanuit het Duits in het Frans vertaald .  En een ander dik boek met procesdocumenten van oa degenen die daar zijn terecht gekomen door het speciale gerechtshof waar ook de beruchte Freisinger  van deel uit maakte .   Tegen de 3000 mannelijke geestelijken . Op de hoeveel ?  Je kunt niet generalizeren . Laat dat een conclusie zijn . 

EAG, het komt me voor dat je op andere gebieden beter beslagen ten ijs komt  . Juist wegens  feitelijke gedocumenteerdheid  las ik die bijdragen graag. 

T

jottum op 16-06-2017 19:17

Laatste ontwikkelingen in robotica:

- de pizzabakker die deeg maakt tot topping verzorgt en bakt is ontwikkeld en vanaf mei 2018 in bedrijf,

- de robot-barista die overheerlijke koffie maakt in een koffiebar werkt is in bedrijf en koffie kost minder dan bij starbucks,

- las vegas heeft de eerste bartender die van 60 verschillende dranken cocktails maakt binnen 30 seconden,

- een robot componeert en speelt zijn eigen muziek,

- japan heeft zijn eerste groentefarm (kropsla en ijsbergsla) volledig gerobotiseerd van zaad planten tot oogsten en verpakken,

- het amerikaanse leger test robot-pakezels om infanterie te bevoorraden

- robot-anti-tankwapens die vanuit vliegtuigen worden gedropt, zich ingraven en zelfstandig vijandige tanks vernietigen worden ontwikkeld en uitgetest.

- japan heeft zijn robotbestuurde containerschepen

En verder nog talloos meer in gezondheidszorg, huishouden, transport en produktie.

Teveel beleidsmakers staan niet met beide voeten op de grond maar lezen nog eens over universitaire boekjes over de franse revolutie, verlichting en de eenwording van europa en zitten gevangen in dogma's zonder guts te hebben.

Wardje op 16-06-2017 19:49

Milingo . @ en over Een ander geluid op 16-06-2017 16:53 @ Marinus Ferdinand op 16-06-2017 15:24 .      Milingo , Amorth en Malachi Martin hebben alledrie in dezelfde richting gewezen . Het lijkt helemaal niet onwaarschijnlijk dat er in Vaticaanse kringen satanisme werd of wordt bedreven .  Op welke schaal en hoe regelmatig , daar kan men alleen maar naar gissen . De bron die U,  EAG,  noemt stelt : "In zijn boek ‘Windswept House’ beschrijft Martin een satanisch ritueel dat op 29 juni 1963 in de St.Paulus kapel in Vaticaanstad plaatsvond. De voormalige paus Paulus VI gaf dit later toe."  De laatste zin slaat kennelijk op het gezegde van dezelfde paus uit 1971 , dat de walm van Satan de kerk was binnengedrongen .  Dat is iets anders dan het toegeven van een welbepaalde feitelijke gebeurtenis, met alle bijzonderheden van dien .  Een feit, pas in de 90er jaren in een  r o m a n  beschreven .Dat er namelijk  op 29 juni 1963 in de Citta del Vaticano een satanisch ritueel had plaatgevonden .   Dat is onzindelijk omgaan met gegevens : het als historisch vaststaand feit  presenteren van gebeurtenissen  die in een roman precies worden beschreven .  En hier nog retrograad een paus als zg. getuige voor laten opdraven .  

Over Milingo .  Deze is - helaas - verstrikt geraakt in de netten die de Moon-sekte voor hem hadden gespannen .  JPII - die kennelijk om hem gaf - heeft hem bezworen : "In the name of Jesus Christ, return to the Catholic Church."  Wiki maakt ons niet veel wijzer over zijn huidig lot en houding . 

Wardje op 16-06-2017 20:03

@EAG Een ander geluid op 16-06-2017 17:23 .              

Ik heb de link niet geraadpleegd , maar ik ben het in grote lijnen eens met de gehele reactie .  Er zitten geen gerealisaties in als : < "het Vaticaan" doet zus of zo> , en andere die ik bij U eerder heb gevonden .    Eens , met kanttekeningen over de slotzin:               

Iedere Paus, die een dergelijke selectiviteit aan de dag legt, is in ieder geval voor mij als RK niet de juiste.         

Deze zin kan meer dingen betekenen .            

A. De paus is niet werkelijk paus .   Ik verwijs U naar Churchmilitant.org en Frank Salza . laatstgenoemde , begaafd jurist , en in die kwaliteit ook volkomen thuis in het canoniek recht , behandelt de zaak uitputtend . Hij komt tot de conclusie dat de paus paus is . Zoals trouwens ook em.-paus Benedictus heeft verklaard .   Laat u niet leiden door een dame van het NoordAmerikaanse continent dat anders verklaart . Verschillende van haar voorspellingen zijn gebleken vals te zijn .                                                                                                     

       

B. Ik ben het niet eens met de paus in zijn beleid .  U hebt mij aan uw zijde . 

Wardje op 16-06-2017 20:20

De reactie van het beheer was niet voor u. Mod.

Marinus Ferdinand op 16-06-2017 21:15

@Een ander geluid.

Dank voor uw reactie.

MF.

Doordenker op 16-06-2017 21:34
Zoiets kun je echt niet uitvinden!Scottish University apologizes for telling foreigners to only poop in toilets
 
Maitreya op 16-06-2017 22:14

Trouwens Helmuth Kohl, de bondskanselier van de Duitse hereniging waarmee de euro tot stand kwam, is overleden.

Wardje op 16-06-2017 23:09

Pius X , correctie. Pius X was paus van 1903 tot 1914 en niet tot 1907.  Het laatste jaar was het jaar van promulgatie van zijn uiterst belangrijke encycliek "Pascendi dominici gregis".  Naar verluidt (en ik heb dit van een niet-katholiek die 1914 bewust heeft beleefd en in de tweede wereldoorlog in het verzet zat), naar verluidt is hij gestorven aan een gebroken hart , omdat al zijn pogingen om de grote oorlog te voorkomen op niks waren uitgelopen . En ook opzettelijk waren gefrusteerd door een afspraak onder de geallieerden (zie het boekje van de Ritter von Lama hierover )  . Zijn opvolger Bemnedictus XV lag de vrede even na aan het hart trouwens .

Een ander geluid op 16-06-2017 23:13

Wardje op 16-06-2017 19:14

Pius XII

Uit wat ik tot nu toe heb kunnen vinden op internet, kan ik niet anders concluderen dan dat deze Paus (Pius XII) erg controversieel was en is. Zelf heb ik er uiteraard geen studie van gemaakt. Ik ga dus af op wat ik aan documentatie tegen kom. U verwijst naar Pinchas Lapide en prof. Hans Jansen. Anderen zoals, Gordon Thomas (boek: "The Popes Jews" 2012) zijn ook lovend. De broer van Guy Verhofstadt, Dirk Verhofstadt, daarentegen komt na een "lijvige studie" tot een heel andere conclusie. Aanvankelijk waren ook de teksten van het Holocaust museum in Jeruzalem niet zo lovend voor Pius XII. Deze werden aangepast op verzoek van het Vaticaan. Feit is in ieder geval wel, dat sinds 1945 de rol van Pius XII onderwerp van (felle) discussie is. Ik ga me verder niet wagen aan een uitspraak welke expert het dichst bij de waarheid zit.

https://www.trouw.nl/home/tussen-heiligheid-en-holocaust~a2dc77cf/

Toen ik een aantal verschillende bronnen over Pius XII bekeek, viel mij onderstaand citaat op Wikipedia op:

U kunt dit vinden onder het Kopje Shoah, laatste alinea

"De enige mogelijkheid die Pius XII restte was om in het openbaar geen al te gewichtige uitspraken te doen, achter de schermen diplomatieke stappen te ondernemen en in zowel individuele als collectieve gevallen proberen te helpen. Zo verstrekte de paus visa aan 3000 bekeerde Joden zodat zij naar Brazilië konden emigreren. 2000 daarvan werden later echter weer ingetrokken toen bleek dat het om schijnbekeringen ging."

Einde citaat.

Mocht dit gegeven kloppen, dan vind ik dat wel een ernstige smet op het blazoen van het Vaticaan / de Paus. Het redden van mensen (door emigratie naar Brazilië) mag natuurlijk nooit afhankelijk zijn van een eventuele bekering naar het RK geloof. Dat dan het visum niet op juiste gronden verstrekt wordt, is dan maar zo !!!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Pius_XII

Hoewel "de geschiedenis" tot nu toe over Paus Pius XII en het Vaticaan betreffende de Jodenvervolging niet eenduidig positief oordeelt, begrijp ik uw kritiek over mijn stellingname ("bedenkelijke rol Vaticaan bij Jodenvervolging"). Die uitspraak is inderdaad te generaliserend en doet geen recht aan al die geestelijken, die met gevaar voor eigen leven, Joden en andere slachtoffers van de Holocaust gered hebben. Mijn excuses, dat was inderdaad te kort door de bocht. Mea Culpa.

Een ander geluid op 16-06-2017 23:25

Wardje op 16-06-2017 20:03

Iedere Paus, die een dergelijke selectiviteit aan de dag legt, is in ieder geval voor mij als RK niet de juiste.   

Uw interpretatie: "Deze zin kan meer dingen betekenen" is onjuist. Hij verwijst namelijk naar de voorlaatste alinea ! 

In de context van mijn post had u al kunnen afleiden dat het juiste antwoord "B" is. Daar denken we dus hetzelfde over :-)

Uw interpretatie "A" was al onmogelijk, omdat ik in mijn openingszin meteen aangaf dat uw theologische argumenten juist zijn.  

Een ander geluid op 16-06-2017 23:46

Wardje op 16-06-2017 19:49

Paus Paulus VI: De laatste zin slaat kennelijk op het gezegde van dezelfde paus uit 1971 , dat de walm van Satan de kerk was binnengedrongen

Ik wil hier nog eens dieper induiken. Op internet kwam een samenvatting tegen van het 3e geheim van Fatima:

Satan drong de RK Kerk binnen in 1972 en Satan drong door binnen de hoogste kringen van de Kerkelijke hiërarchie.

Dat zou een verklaring kunnen zijn voor de betreffende uitspraak van Paus Paulus VI, maar zoals gezegd, daar wil ik nog eens dieper induiken !

Wat is uw verklaring voor deze uitspraak en zijn context??

Wardje op 17-06-2017 02:55

PiusXII @EAG 19:14  en 20:03.  Oprecht dank voor beide reacties .  Ik ben er werkelijk voldaan over dat we verder in de richting van een gezamenlijk standpunt lijken te komen .   Ik ben ervan overtuigd , dat een respect ,en een dorst  naar waarheid een steun- en uitgangspunt kan zijn voor alle mensen van goede wil . Ik heb me in dezelfde geest ook uitgelaten tegenover moderator.  Dit geldit ook  ten aanzien van  moslims trouwens . We moeten respect hebben voor het feit dat zij op grond van en gewetensbeslissing  naar hun eigen beste weten een valse religie blijven aanhangen . Dit geldt mut.mut. ook voor protestanten . Het respect geldt dan niet de respectieve religies , maar de vrijheid  van oordeel en beslissing van de personen die die in die religies  geloven .        Ik dwaalde af . u stelt in eerste ereactie "Uit wat ik tot nu toe heb kunnen vinden op internet, kan ik niet anders concluderen dan dat 'deze Paus (Pius XII) erg controversieel was en is. "Ongetwijfeld : PPXII is controversieel .  Maar dat was hij niet al sinds 1945 zoals u elders stelt . Hij is het pas geworden met "Der Stellvertreter" van Hochhuth sinds de mid-60er jaren .  Bij zijn overlijden in '58 is hij nog hooglijk geprezen door Golda Meir en vele andere joodse autoriteiten . Hochhuth heeft openlijk toegegeven dat hij met de historische waarheid de hand heeft gelicht .   Er wordt gezegd dat het communisme niet vreemd is geweest aan een groots en geraffineerd opgezette defamatie-campagne.             "Zelf heb ik er uiteraard geen studie van gemaakt. Ik ga dus af op wat ik aan documentatie tegen kom. "    Ík heb er wel studie van gemaakt . Althans enigszins .  En alles wat ik in de MSM tegenkom , en op het net nog méér , is wat ik het best kan noemen:  geschiedvervalsing .  De Brusselse emeritus-hoogleraar Hans Jansen  kan er nu op den duur zijn schouder bij op halen .  Alsof het een onontkoombaarverschijnsel is . Terwijl hij uit liefde voor waarheid en rechtvaardigheid zich aangesproken voelde om die twee vuistdikke boeken over het onderwerp te schrijven, en uit te laten geven .  Hij die absoluut niet mals was geweest over rol van leden van de Kerk - en ook van beleidsuitspraken van diezelfde Kerk - ten opzichte van de joden .  Ik vind dat schouderophalen een knap staaltje van je neerleggen bij iets wat kennelijk niet te veranderen is . Ik ben nog niet zover .  Maar ik weet wel dat je voor degelijke info niet moet zijn op het net bij lieden als Franklin ter Horst .   Interessant is de pocket indertijd van prof. Belinfante over de kwestie Hochhuth.  Ondanks een eerlijk schijnende goede wil om als onpartijdige een oordeel te vellen , dringt hij niet door tot de waarheid . Psychologisch een ineressant fenomeen .        Ik ben blij dat U met me meegaat in mijn oordeel over de onmogelijkheid van een oordeel als weergegeven over  "het vaticaan " tov de joden gedurende de oorlog . Dank .      U brengt mein een moeilijk parket met de zinsnede "Zo verstrekte de paus visa aan 3000 bekeerde Joden zodat zij naar Brazilië konden emigreren. 2000 daarvan werden later echter weer ingetrokken toen bleek dat het om schijnbekeringen ging."   Ik denk dat ik de psychologie, de geesteshouding van deze grote paus een beetje  kan aanvoelen . Ik grijp terug op  uitingen van Dietrich von Hildebrand . Hij was ,  méér dan , de gebeten hondvan de nazi's.  Al in 1923 bijde eerste revolutiepoging. Hildebrand stelt in zijn ethische werken heel duidelijk dat het nooit en te nimmer geoorloofd is onwaarheid uit te spreken . Mijn neiging is om te zeggen : doe niet zo moeilijk.  Maar ik ga niet onmiddellijk mee in uw veroordelende conclusie . Ik weet dat in Nederland joodse kinderen zijn ondergedoken als katholieke broers en zussen uit de gezinnen die ze hadden opgenomen . En ook dat er conflicten zijn gekomen omdat de kinderen daadwerkelijk de katholieke godsdienst hadden aangenomen. De katholieke kerk erkent het souverein recht dezelfde verantwoordelijkheid van ouders over de godsdienstige opvoeding van hun kinderen . Allemaal : niet zo makkelijk te beoordelen situaties .Uw reactie 20:03:   ik geef u helemaal gelijk , ik was te vlug tot een bepaalde  conclusie gekomen.

Wardje op 17-06-2017 03:18

@EAG 16-6 23:46.  De walm van Satan in de kerk (PaulusVI 1971) en het geheim van Fatima . Ik vind het vleiend dat u mijn mening vraagt .    Zoals eerder gezegd: het vóórkomen van satanische praktijken binnen de muren van de Citta del Vaticano vind ik voor die tijden , en voor nu nog , niet onwaarschijnlijk .  Om het Vaticaan daarom "bolwerk" van satan te noemn vind ik vooralsnog lasterlijk .  Dit is niet een discussie tussen ons maar dit terzijde .          

Er is één ding dat ik heb geleerd de afgelopen tijd :  over Fatima is objectieve waarheid op het net met een lampje te zoeken .    Zuster Lucia , de laatst overgeblevene van de drie zieners van Fatima had een erg nuchter karakter en zij nam geen blad voor de mond . Ze heeft ronduit en heel duidelijk gezegd dat het  rond 2000  openbaar gemaakte 3e geheim het volledige geheim was . Ook dat de opdracht van Rusland aan het Onbevlekt hart van Maria , in overeenstemming met de bisschoppen van geheel de wereld , sinds 1984 een feit was.  Voor voorlopig kan ik slechts één raad geven:  lees het recente boek van Dr GJM van den Aardweg over "100 jaar fatima 1917-2017" . Ik ken het nog niet .  Maar zijn boek "Fatima 1917" van enkele tientallen jaren geleden is nog steeds het beste boek dat ik over het onderwerp ken .

Wardje op 17-06-2017 05:10

"Trouw" over Pius XII over het boek van Dirk Verhofstadt en over zijn bewering (er zijn) "geen bewijzen voor pogingen van PPXII om achter de schermen te handelen om de joden te redden ". Hier breekt mij de klomp .  Ik herhaal alleen de bewering van Pinchas Lapide , dat volgens deze joodse auteur en onderzoeker, aan PPXII persoonlijk, 750.000 joden hun leven te danken hebben .   Inderdaad had de paus ervoor gekozen zijn stem niet te verheffen . Een besluit dat hij niet uit lafheid , maar naar beste wijsheid had genomen . Niet , naar hij later getuigde , dat hij volstrekte zekerheid had over de juistheid ervan . Openlijk zijn stem niet verheffen. Behalve : in de radioboodschap kerstmis 1942 . Ik heb die via de media gereproduceerd gehoord . Voor mij was er geen enkele twijfel : hij had het over de joden en hun vervolging .         De huishoudster van de paus,  de Duitse Zr Pasqualina , heeft getuigd van een andere uitzondering en  belangrijk feit .  PPXII had in handen een proclamatie over de jodenvervolging opgesteld, om  in het geheim te verspreiden en voor te lezen in alle parochies van Polen .  Tezelfdertijd kwam de tijding wat erwas gebeurd met de Nederlandse gedoopte joden .   Een openlijke protest van kardinaal de Jong tegen de jodenvervolging  was op dezelfde wijze in het geheim verspreid en voorgelezen in alle parochies . In reactie hierop waren alle katholiek  gedoopte joden , omzeggens ten getale van 400 ,  opgepakt en afgevoerd naar concentratiekamp.  Onder hen:  Zr Benedicta a Cruce , beter bekend als de joodse filosofe en voormalige assistente van Husserl, Edith Stein .  Op het bericht hiervan heeft paus heeft niet geaarzeld , en onder de ogen van dezelfde Zr Pasqualina de papieren aan de vlammen prijsgegeven .   @EAG over Trouw en het 'lijvige'werk van Dirk Verhofstadt . De broer van Guy Verhofstadt,  die menigmaal in het Europees parlement in gebaar en houding blijkgeeft van zijn verachting voor hen die die niet meegaan in zijn seculiere ideologie .

Marinus Ferdinand op 17-06-2017 08:41

@Moderator

Ik heb geen problemen met andere godsdiensten. Voor zowel Jodendom, Hindoeisme als Boeddhisme heb ik groot respect, en ik heb er ook veel van geleerd. Met de Islam ligt het (helaas) moeilijker. Ik twijfel aan de juiste basis van de Islam, en heb, net als iedereen uiteraard, problemen met de radicale islam. De mystieke Islam (Soeffisme) lijkt me respectabel.

De Islam als geheel is m.i. ver achter geraakt, en is bijvoorbeeld niet of te weinig beinvloed, getest door, de Verlichting. Het is niet voor niets dat er op de hele werleld (gewelds-) problemen zijn met de Islam. Overigens vind ik moedwillig kwetsende kritiek op Mohammed of de Islam in het algemeen, niet nodig. Theo van Gogfh ging daarin soms te ver, vind ik. Ik weet het, het is niet zwart-wit, en voor je het weet ga je kritiek de mond snoeren of censureren..... dat is wel eens de moeilijkheid, maar genuanceerd zijn is nu eenmaal moeilijker dan radicaal zijn. 

Tot slot, merk ik op dat m.i. geen enkele godsdienst de gehele waarheid in zich draagt, en dat we dus van elkaar kunnen leren. Mijn soms wat emotionele reacties op deze blogs over godsdienst in het algemeen, komen door de vaak ongenuanceerde kritiek op godsdienst. Iedereen mag uiteraard kritiek hebben, en niemand hoeft van mij gelovig te zijn, want dat is een persoonlijke keuze, maar respect en goed onderbouwde kritiek mag ik toch wel verwachten?

Met vriendelijke groeten,

Marinus Ferdinand

Een ander geluid op 17-06-2017 16:47

Wardje op 17-06-2017 02:55

U ook dank voor uw reacties. Het is altijd fijn om een terugkoppeling te krijgen vanuit een andere invalshoek. Op deze wijze ontstaat een vollediger beeld en kan je nog eens over je eigen positie nadenken en indien nodig bijstellen.

U legt het ontstaan van de controverse rond Pius XII rond mid jaren 60 vorige eeuw, onder verwijzing naar Hochhuth's "Der Stellvertreter". Het zou me inderdaad niet verbazen, wanneer dit werk deel uitmaakte van een KGB laster-campagne. Er zijn echter de nodige bronnen, waarin gesteld wordt dat de geallieerden al tijdens de 2e WO kritiek hadden op de politiek van "zwijgen" (over Nazi wandaden) en vermeende neutraliteit van Pius XII. Mij lijkt, dat hier de oorzaak ontstaat van de controverse.

Zie onderstaand voorbeeld.

http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/paus-pius-xii-en-de-tweede-wereldoorlog/

De kern van de kritiek is:

Had Pius XII in de periode 1939-1945 betreffende de wandaden van de Nazi's niet duidelijker stelling moeten nemen, moeten benoemen en moeten veroordelen? 

Supporters van Pius XII zullen aanvoeren, dat hij juist door deze discrete politiek (van stilzwijgen) de positie van de RK Kerk in Europa kon veilig stellen en de levens van vele duizenden kon redden. 

Eigenlijk moet men dan een keuze maken tussen;

de RK Kerk als werelds instituut dat diplomatie en politiek bedrijft

of

de RK Kerk, met de Paus als plaatsvervanger voor Christus op aarde (Vicarius Christi), die zich prominent uitspreekt over morele kwesties.

Uw verwijzing naar de ethische werken van Hildebrand, dat het nooit en te nimmer geoorloofd is om onwaarheid uit te spreken, doet mij afvragen hoe zich dat verhoud met het "verzwijgen" van de waarheid. Het is immers eenvoudig te constateren, dat Pius XII er bewust voor koos om voor hem moverende redenen de waarheid niet van de daken te schreeuwen. Dat lijkt me een interessante discussie voor filosofen :-)

Via dit bruggetje kom ik weer terug bij het intrekken van visa vanwege schijnbekeringen.

De waarheid is, wat mij betreft, een hoog goed. Er zijn echter situaties, waarin je een afweging moet maken tussen een aantal zeer belangrijke zaken. In deze concrete situatie, is dat de afweging tussen de waarheid (schijnbekering) en het redden van een mensenleven............. In dit geval heiligt het doel (redden Joden) wat mij betreft de middelen (onwaarheid). Ik zou in ieder geval niet in de schoenen willen staan van diegene die aan God, als Hoogste Rechter, het belang van "De Waarheid" in deze casus heeft te verantwoorden. 

In een vergelijkbare situatie heeft de onwaarheid (betreffende nationaliteit) van Raoul Wallenberg vele duizenden Hongaarse Joden het leven gered. 

Een ander geluid op 17-06-2017 17:12

Wardje op 17-06-2017 05:10

Ik heb absoluut géén waardering voor Guy Verhofstadt en de wijze waarop hij de Verenigde Staten van Europa tot stand wil brengen. Wat mij betreft is "Europa" er voor zijn inwoners en niet andersom. Over het hoe en waarom van de EUSSR zijn hier al genoeg discussies gevoerd en die doen niet ter zake voor dit onderwerp.

Dat de broer "van" een studie maakt betreffende PPXII, wil ik los zien de ideologie van Guy Verhofstadt. Wij geloven in God en Guy V. vooral in zijn afgod (EUSSR). Daarmee moeten we zijn broer Dirk Verhofstadt niet in discrediet brengen. Om een afgewogen oordeel te kunnen vellen, zouden we eigenlijk zijn boek moeten lezen en zijn argumenten moeten vergelijken met die van de supporters van PPXII. Zonder al die boeken gelezen te hebben, denk ik dat de kern van de controverse de volgende is:

Supporters PPXII stellen; PPXII hield zijn mond, maar kon door zijn politiek van zwijgen velen het leven redden. Ergo; politiek boven ethiek.

Critici stellen; PPXII had nooit mogen zwijgen en had door een actieve stellingname nog meer mensen het leven kunnen redden. Ergo; ethiek boven politiek.

Dit beantwoorden staat gelijk aan beantwoording van de vraag; wat prevaleert voor de RK Kerk; ethiek op basis van Vicarius Christi of de "aardse" politiek. Religieus leider of politiek leider.............? 

Marinus Ferdinand op 17-06-2017 17:22

"Trouw" is toch een van origine Protestants - Christelijke krant? Wil ik iets suggereren? Ja, namelijk dat ze misschien moeite hebben met Katholieken? Nee, ik ga geen bronnen aanvoeren, het is zomaar een gedacht om over na te denken.

Marinus Ferdinand op 17-06-2017 17:48

@Een ander geluid

U zet, ten onrechte, "ethiek" en "aardse politiek", tegenover elkaar. Dat kan niet altijd.

Qromwel op 17-06-2017 18:23

Marinus Ferdinand op 16-06-2017 17:53: Daar ik al sinds lang weet wat van de door u genoemden te verwachten is kijk en luister ik niet meer naar hun programmas. Scheelt een boel ergernis. Ik hoef mijn oog niet uit te rukken of mijn oor dicht te stoppen,

Een ander geluid op 17-06-2017 19:52

Marinus Ferdinand op 17-06-2017 17:48

U zet, ten onrechte, "ethiek" en "aardse politiek", tegenover elkaar. Dat kan niet altijd.

"Dat kan niet altijd". Daar heeft u gelijk in. 

Ik zet beide aspecten zo scherp tegenover elkaar, omdat supporters en critici van PPXII zich in de kern baseren op respectievelijk aardse politiek (supporters) danwel ethiek (critici). 

Het is bedoeld als een analyse en zwart-wit verklaring van de drijfveren van supporters en critici van PPXII. 

Ik snap het dilemma van PPXII. Verder dragen critici geen verantwoordelijkheid en met de kennis van nu is het makkelijk praten. Het is een beetje de discussie tussen de "rekkelijken en de preciezen".

Wardje op 18-06-2017 01:23

PiusXII@EAG. Dank voor de verschillende reacties . Ik ga nu niet in op de speciefieke opwerpingen , misschien later nog . Ze hebben me wel gesterkt in een besef van de waarde van een discussie , waarin , volgens het fran OP elke bladzijde se spreekwoord , uit confrontatie van meningen de waarheid  kan vonken , uit kan springen .             Nav onze discussie ben ik vandaag weer gaan lezen in Jansens "Pius XII, chronologie van een onophoudelijk protest"  .  In deze titel , cusief ook in deorginele titel , staat geen woord te veel .  Ik moetterugkomen op mijn bewering dat Pius had besloten "zijn stem niet te verheffen".  Dat heeft hij al heel vroeg gedaan , al als staatsecretaris , en hij is er als paus inderhdaad onophoudelijk mee doorgegaan .     Op elke bladzijde stonden opmerkingen en citaten waarvan ik dacht : dit moet ik doorgeven . Het bewijs van zijn spreken , en meer nog van zijn willen spreken , is zonder meer overweldigend .  In de chronologie zijn van elke twee weken uit de periode '38-'45 deze dwingende bewijzen gegeven .NOgmaals mijn uitnodiging : vraag maar over een maand of datum , en ik zal het bewijs leveren . Dank, dankzij de gepassioneerde waarheidslievendheid van een priester die de Kerk de rug heeft toegekeerd ,haar heeft bekritiseerd over haar houding jegens de joden in vroeger perioden , en eerder al dominee was geworden .  Het is bekend dat Hitler niet kon velen dat iemand maar de joden in zijn bijzijn verdedigde . Dit resulteerde zonder uitzondering in woedende razernij , een verbanning van de persoon uit zijn omgeving (bv. de vrouw van Baldur von Schirach die dit eens waagde te doen) en soms zelfs in executie dezelfde dag nog .  Kritiek op zjn beleid terzake  had meestal tot gevolg dat hij daarin alleen maar gestijfd werd , en hadden  dikwijls alleen maar verergerde  represailles tot gevolg . Eugenio Pacelli  was van mening dat de bisschoppen ter plaatse de situatie beter konden beoordelen dan hijzelf . Voorbeeld:  20 nov. 1938.  < In naam van Pius XI, die ernstig ziek was , wist staatssecretaris kardinaal Pacelli onmiddellijk na de Kristallnacht te bewerkstelligen, dat kardinaal van Roey, de primaat van België, in een verklaring "het racisme en zijn mythe van het bleod" scherp veroordeelde ; dat kardinaal Verdier van parijs in een herderlijk schrijven kardinaal van Roey bijviel en dat tensloote kardinaal Schuster van Milaan , die geen goede vriend van de joden was, desondanks openlijk stelling nam tegen de "racistische mythe".> o.c. p.39.   Hij bemoeide zichvaak met Radio Vaticana , opdat deze dergelijke  boodschappen  zou verbreiden , vertalen en meermaals in uitzendingen becommentarieren .   De geheel niet gebruikelijke handgeschreven briefjes, ook van hem als paus ,  in het archief van de nu opgeheven instelling , getuigen daarvan  . (o.c.)     De opmerking over Dirk verhofstadt doet me denken aan iets wat ik een s een priester horen zeggen van het Opus Angelorum . "Het scheelt ook tijd als je je door de engelen laat leiden . Je hebt onmiddllijk , als een soort intuïtie door (mijn woorden w.) dat het tijdverlies is je te verliezen in boeken als die van Schillebeeckx. "  OM dit toe te passen op boeken als van D.Verhofstadt en Goldhagen  volstaat het -en dan niet met ïntuïtie of bijzonder verkregen klare inzichten maar met gewoon gezond verstand  -  het volstaat een paar bladzijden te hebben gelezen  van Jansen om te concluderen dat het lezen van dergelijke werken verloren tijd is .   Von der Dunk sr. , van vaderszijde joods ,  sprak op grond van zulk een gezond verstandsoordeel de woorden uit over Goldhagens werk : "een Gotspe". 

Wardje op 18-06-2017 01:35

Rekkelijken en preciezen @ EAG 17-6-2017 17:48 .   Allah ; als je wil zeggen , ik weet er weinig van , ik schort mijn oordeel op, goed .  Maar de houding kan gemakkelijk ontaarden in een soort indifferentisme van : voor beide kanten zal wel iets te zeggen zijn.   Zo'n oordeel kan  liberaal en gul lijken , elk het zijne gevend .  Maar dat is dan het in feite niet . Het lijkt op politiek correct zijn . In feite niet - door een beetje onderzoek -  geconfronteerd willen worden met waarheid die wel eens ongemakkelijk kan zijn . 

Wardje op 18-06-2017 01:43

Von der Dunk sr.   Ik moet een correctie aanbrengen . Hij was van moederszijde joods . De tegenwoordig bekendere zoon van deze gereputeerde historicus,de columnist  Thomas is mogelijk alleen van vaderszijde joods .      https://nl.wikipedia.org/wiki/Hermann_von_der_Dunk

Marinus Ferdinand op 18-06-2017 09:37

Een organisatie heeft altijd problemen met macht (en corruptie), dat is onontkoombaar. Maar je kunt niet zonder organisatie of instituten, want we leven in een onvolmaakte wereld.

Solovjov, oover de christelijke staat:

"De christelijke kerk, de christelijke staat en de christelijke samenleving, drie samenhangende modificaties van het koninkrijk Gods (in zijn aardse stadium) hebben allen een en hetzelfde wezen : de Goddelijke waarheid. De kerk gelooft in haar en dient haar als absolute waarheid,  de staat in zijn relatieve sfeer verwerkt haar praktisch als rechtvaardigheid, en de christelijke samenleving, moet haar in zichzelf als volheid van vrijheid en liefde ontwikkelen. Rechtvaardigheid is de waarheid in haar uitwendige werkzaamheid, zoals de vrije liefde diezelfde waarheid is in haar innerlijke toestand.."

 

Gelieve geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Mod.

Een ander geluid op 18-06-2017 15:12

Wardje op 18-06-2017 01:35

Ik wil graag van u aannemen, dat PPXII en het Vaticaan vele Joden het leven gered hebben. De door u geciteerde kritiek van hoge RK geestelijken op het Nazisme en zijn misdaden geloof ik zonder meer. Dat zijn wat mij betreft geen punten van discussie. Ik blijf bij mijn kritiek op het intrekken van visa bij "schijnbekeringen". 

Ik heb het boek van Dirk Verhofstadt niet gelezen en het staat ook niet op mijn "te-doen" lijstje. Op onderstaand linkje heb ik een artikel gelezen over een aantal van zijn standpunten. Een aantal daarvan wil ik niet terzijde schuiven als onzin of poging tot karaktermoord op PPXII. Veel deskundigen delen de mening, dat PPXII zweeg, waar hij volgens zijn critici had moeten spreken. 

In het artikel wordt bij voorbeeld verwezen naar een "stellingname" van PPXII over de Jodenvervolging. Zie onderstaand citaat en linkje als bronvermelding. Ik ga ervan uit dat PPXII hier verwijst naar de Jodenvervolging/Holocaust. Mijn persoonlijke conclusie is, dat PPXII hier inderdaad wel met erg veel meel in de mond spreekt. Zo zijn er meer voorbeelden. De aanvallen van extreme razernij van Hitler en de gevolgen daarvan voor het "lijdend voorwerp" zijn alom bekend. Ik begrijp, dat PPXII rekening moet houden bij zijn uitspraken / stellingname voor de gevolgen van de RK Kerk en al zijn geestelijken in het machtsgebied van Hitler. Neemt niet weg, dat in dit artikel een groot aantal valide voorbeelden worden gegeven van wat de Paus ook (meer) had kunnen doen. 

Citaat: 

De professor (Mathijs Lamberigts) verwees onder meer naar de kerstboodschap die Pius XII op 24 december 1942 uitsprak op Radio Vaticaan. Daarin zei de toenmalige paus op het einde van zijn 50 minuten durende radio-uitzending letterlijk het volgende: “De mensheid is deze belofte (om de mensheid terug te voeren naar de goddelijke geboden) verschuldigd aan de honderdduizenden, die niet door eigen schuld, maar soms alleen vanwege hun nationaliteit of afstamming zijn gedoemd tot de dood of langzaam wegkwijnen.”

Einde citaat

https://brabosh.com/2010/12/03/paus-pius-xii-zweeg-toen-de-joden-werden-vermoord-tijdens-woii/

Dat ik zowel bij supporters van PPXII én bij critici van hem valide argumenten lees, wil niet zeggen dat ik de kool en de geit wil sparen of in uw woorden een houding van indifferentisme inneem. 

De Paus (het Vaticaan) zien zichzelf als Vicarius Christi. Daarbij wil ik in het bijzonder verwijzen naar de "Grote Opdracht" van Jezus aan zijn discipelen en waarvan de kern is de "mensheid te leren, dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb". De Paus en het Vaticaan ontlenen hun bestaansrecht aan de opdracht van Jezus. Dan is de vraag gerechtvaardigd of je in gevaarlijke tijden je mond moet houden of de boodschap maar even moet opschorten...................? De vraag stellen, is misschien ook hem beantwoorden.

Als critici stellen dat PPXII op dit punt wel erg veel concessies gedaan heeft, hebben zij weldegelijk een punt. Daar doet het redden van veel Joden niets aan af. 

Marinus Ferdinand op 18-06-2017 21:43

@Een ander geluid.

Het kan goed zijn dat PPXII niet zomaar  zijn mond hield of zijn boodschap opschortte. Er zijn veel kritische geluiden over PPXII. Het is niet aan mij, als niet-deskundige, om een eindoordeel te geven. Maar dat is ook niet aan bepaalde (dubieuze) critici die PPXII veroordelen op grond van tendentieuze berichtgeving. 

Als het (overwegend negatieve) oordeel onterecht zou zijn (over PPXII), dan moet de zaak wel recht gezet worden. 

Marinus Ferdinand op 18-06-2017 22:01

@ Een ander geluid.

Hoe verklaart u de selectieve voorkeur van de Paus. Is het een voorkeur voor de drie mono-theistische godsdiensten? Of is het zelfs over-kritisch naar het Jodendom?

Marinus Ferdinand op 19-06-2017 11:14

Ik neem een oorverdovende stilte waar rond de man uit Amsterdam, uit weet wel die suikerpatient/diabeticus, die met zijn autootje de weg kwijt was. Hoe is het met hem?

Een ander geluid op 19-06-2017 14:25

Marinus Ferdinand op 18-06-2017 22:01

Naar de selectieve voorkeur van de Paus kan ik slechts gissen. Het beste kunt u via de zoekmachine de vele artikelen lezen en daar uw conclusies uit trekken. Ik heb er wel een idee over, maar bewijzen kan ik niets.

Een ander geluid op 19-06-2017 14:47

Marinus Ferdinand op 18-06-2017 21:43

Iedereen heeft uiteraard recht op een onafhankelijk en rechtvaardig oordeel. Ook PPXII. Een aantal supporters en critici zijn in deze discussie met naam genoemd. Verder zijn er linkjes van een aantal artikelen bijgesloten. Het is verder ieder zijn persoonlijke keuze om die artikelen objectief te lezen / beoordelen of te negeren. Ik ben geen fan van Dirk Verhofstadt. Ga zijn boek ook niet lezen. Maar in een artikel verwijzend naar zijn boek, komt hij met een aantal valide argumenten. Hij vraagt zich af, waarom er nooit hooggeplaatste Nazi's zijn geëxcommuniceerd. Waarom "Mein Kampf" niet op de lijst van verboden boeken kwam en werken van Stendhal, Descartes en Montesquieu wel. Ik geloof niet, dat we om het feit heen kunnen dat deze Paus zijn kritiek betreffende de Nazi misdaden niet van de daken schreeuwde. Waarom niet, daar kunnen we slechts naar gissen. Het is in ieder geval bewezen, dat hij er wel weet van had ! In de archieven van het Vaticaan bevinden zich berichten van hoge RK geestelijken, die vanuit "bezet" gebied Nazi-misdaden rapporteerden. Als onderzoekers, ongeacht supporter of criticus, zich bewijsbaar kan beroepen op bronnen in een archief, is er wat mij betreft géén sprake van vooringenomenheid. 

Het is aan de deskundigen om feitelijk aantoonbare onwaarheden te weerleggen. Een leek als ik kan slechts beoordelen op basis van aannemelijkheid. 

Toussaint op 20-06-2017 13:20

Churchill noemde de Balkan de soft belly of Europe, niet de Middellandse Zee. Wel, WOI brak in Sarajevo, Bosnie-H., uit.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl