Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Meer dan 50% kans op wereldwijde financiële crash in 2018’

Economische groei sinds 2007 net zo laag als tijdens Grote Depressie jaren ’30 – Systeemcrash steeds dichterbij: dit jaar pompten de 5 grootste centrale banken al $ 1,5 biljoen nieuw geld in de markten – ‘Wederopbouw gaat generaties lang duren’

 
De afgelopen jaren al vaker voorspelde ergste crash ooit kon iedere keer met almaar grotere hoeveelheden uit het niets gecreëerd geld worden uitgesteld. Het einde van dit fatale beleid komt nu toch echt serieus in zicht.

Volgens financieel analist Chris Martenson stijgt de kans dat er volgend jaar een ongekende wereldwijde financiële crash plaatsvindt, waarna een –mogelijk zelfs decennia lange- recessie uitbreekt, tot boven de 50%. De Verenigde Staten lopen in 2018 zelfs 75% risico op een grote inzinking. Martenson legt uit dat het op schulden gebaseerde fiat-geldsysteem sowieso op zijn einde loopt, wat vooral aan de centrale banken te wijten is, omdat die sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 de geldkranen vrijwel onbeperkt hebben opengedraaid, zodat vooral overheden enorme nieuwe schulden konden (blijven) maken. En dat loopt historisch gezien altijd, maar dan ook echt altijd op een enorm drama voor de gewone man uit.

 

Martenson begint te schrijven dat iedereen die weigert in te zien dat een op schulden gebaseerd (papieren) geldsysteem onvermijdelijk moet instorten, ‘of naïef, of idioot’ is. De laatste jaren waarschuwen steeds meer experts dat ook ons geldsysteem op zijn laatste benen loopt en zal instorten, waarna er duistere tijden zullen volgen.

Overlijden van de patiënt door gratis-geld infuus uitgesteld

Feitelijk vond die crash al in 2008/2009 plaats. De ten dode opgeschreven ‘patiënt’ werd echter aan het onbeperkte geld + extreem lage rente infuus gelegd, waardoor de fatale hartstilstand voor onbepaalde –maar absoluut niet onbeperkte- tijd werd uitgesteld.

Dat ‘gratis geld infuus’ zorgde er echter niet voor dat de patiënt herstelde. Met biljoenen dollars en euro’s wisten de centrale banken weliswaar de beursindexen tot records op te drijven en daarmee de financiële elite nog rijker te maken, maar de echte economie -en daarmee de gewone man- profiteerde daar nauwelijks van. Die groeide in de periode 2007-2016 met gemiddeld slechts 1,33% - net zo weinig als tijdens de Grote Depressie tussen 1930 en 1939.

De centrale banken hebben geen flauw idee hoe ze de door henzelf gecreëerde problemen moeten oplossen. Na de dag van de afrekening, als de kloof tussen de enorme geldstroom/lage rente en geringe economische groei te groot is geworden, zijn er theoretisch twee mogelijkheden: óf er komen jaren met de hoogste economische groei ooit, óf het aantal faillissementen begint zich op te hopen, en de wereldwijde schuldenberg doet vervolgens de rest en verplettert alles en iedereen. De kans op het eerste scenario is volgens Martenson ‘je reinste wensdenken’.

De ‘moeder van alle financiële bubbels’

Omdat de huidige krediet- en schuldenzeepbel –‘de moeder van alle financiële bubbels’- tot nooit eerder geziene proporties is opgeblazen, zal ook de knal waarmee deze uiteen zal spatten, ongekend hevig zijn en ‘een verschrikkelijke vernietigingskracht’ laten zien. De crash zal zó erg zijn, dat alle aspecten van ons dagelijkse leven, onze samenleving en welvaart er keihard door getroffen zullen worden.

Het hebben van enkel geld zal in die periode beslist niet voldoende zijn – integendeel. Zaken zoals eigen kunnen en weten, zelfvoorziening, een sociaal netwerk, ‘emotioneel kapitaal’ en culturele waarden zullen vermoedelijk belangrijker zijn om de ‘nieuwe tijd’ te kunnen overleven.

Nog meer schulden met nog meer nieuw geld

Teken aan de wand is het schrijnende verschil tussen de officiële verklaringen van de centrale banken, die het voortdurend over ‘lage werkloosheid’ en ‘sterkere groeiverwachtingen’ hebben, en hun acties, die juist getuigen van het tegendeel. ‘Daden zeggen meer dan woorden’: vanaf 2016 hebben de centrale banken hun schuldenaankopen, waar in 2008 massaal mee werd begonnen, opnieuw versneld. Tussen 2008 en 2016 had de stijgende lijn in de aankoopgrafiek nog een helling van 30 graden; vanaf 2016 is die 45 graden geworden. Dat was het moment dat de centrale banken nóg meer geld in de beurzen pompten. Het was een vertwijfelde poging om een nieuwe recessie opnieuw uit te stellen.

Deze maand hebben de vijf grootste centrale banken alleen al in 2017 maar liefst $ 1,5 biljoen uit het niets gecreëerd en in de markten gepompt. Dit kan met recht een ‘gelddruk orgie’ worden genoemd, waar overigens uitsluitend de grote financiële spelers en speculanten van profiteerden.

Alleen de rijksten werden nog rijker

Het enige wat de grootste instorting ooit nog kan voorkomen is de onmiddellijk terugkeer van een robuuste en permanente economische groei. En zoals we net al schreven is dat nu juist wat er al 9 jaar aan ontbreekt. Kortom: het gigantische geldschep-experiment van de centrale banken, met name die van de EU, de VS, China en Japan, heeft volledig gefaald, en heeft enkel de toch al uit hun voegen barstende elitaire 1% nóg veel rijker gemaakt – ten koste van de bevolking, en dat met de hulp en zegen van de heersende politici.

Grote klap komt er hoe dan ook snel aan

Professor Steve Keen toonde aan dat zodra de groei van de schuldenberg 10% is om een economische groei van 5% mogelijk te maken, enkel een almaar sneller groeiende krediet- en schuldenvergroting de economische neergang kan verhinderen. Anders gezegd: zolang de uitgaven (veel) hoger blijven dan de inkomsten, kan het huidige ‘feest’, de ook in Nederland zo bejubelde ‘aantrekkende economie’, nog een poosje doorgaan.

Iedereen die in de brugklas ooit de eerste paar lessen economie heeft opgelet, weet dat dit onmogelijk goed kan blijven gaan. Je kunt niet tot in het oneindige veel meer geld blijven uitgeven dan er binnenkomt. De realiteit zal hoe dan ook toeslaan, en hoe langer dat moment wordt uitgesteld, hoe groter de klap zal zijn, en hoe erger en hoe langer de gevolgen zich zullen doen laten voelen.

En die ontmoeting met de realiteit komt steeds dichterbij, besluit Martenson. Volgend jaar schat hij de kans van een wereldwijde financiële crash en daarop volgende recessie al op meer dan 50%. Voor de VS is het zelfs 75% zeker dat er een economische inzinking komt. ‘Deze aanstaande markcorrectie zou hevig kunnen zijn, dat de financiële markten totaal kunnen instorten. De daarop volgende wederopbouw van het systeem zal mogelijk generaties lang gaan duren’ – tenminste, als die daar de kans voor krijgen, want deze historische instorting zou heel goed gepaard kunnen gaan met een nieuwe, historische (wereld)oorlog.

 

Xander

(1) Anonymous

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

van buiten op 21-06-2017 14:15

   De crash is al gaande, omdat de verplichte contributie van dit corupte systeem op vallen staat, hoop alleen dat er in de tussentijd geen wereld oorlog of wereld ramp plaatsvind..

christen7777 op 21-06-2017 15:27

het is mogelijk het is niet mogelijk. elke theorie hieromtrent zal bewezen moeten worden. al jaren wordt er gesproken over het ineenstorten van de economie. tot nu toe is dat nog niet gebeurt maar dat wil uiteraard niet zeggen dat het niet gebeurt maar ik ben er wel sceptisch over geworden. en ja wat moet ik hier verder mee ik kan er niets aan veranderen. wel kun je je hypotheek zo snel mogelijk aflossen en daarnaast heb ik een moestuin. onze Vader in de hemel zal voor ons zorgen als we in hem geloven. (oa restkerk.nl)

Een ander geluid op 21-06-2017 15:30

Realistische analyse en scenario. Iedereen, met een leuke spaarrekening, doet er goed aan fysiek goud en zilver (munten en baren) aan te schaffen. Aanschaf rustig opbouwen !!! Bedenk wel, dat we bij een dergelijke grote crash een tijdje in het financiële stenen tijdperk kunnen zitten, met bijvoorbeeld ruilhandel. Dan is het niet handig om met een kilo goud aan te komen voor de dagelijkse boodschappen, omdat er geen waardevast "wisselgeld" is. Voor de inkopen zijn munten handiger. Voor grote sommen geld, die niet uitgegeven worden, baren. Het beste thuis veilig bewaren en het bezit niet aan de grote klok hangen. Ja, daar zit risico aan (inbraak, brand enz.). Een kluisje bij een bank is veiliger, maar daar kan een graaiende overheid weer wel bij, in de vorm van confiscatie of verplichte verkoop tegen waardeloos fiatgeld. Mocht een "voorraadje" aanleggen u iets lijken, denk dan aan digitale sporen. Aankoop goud / zilver via de bankrekening middels een overschrijving (internet bankieren) is altijd te traceren. Ik geloof dat banken wettelijk 30 jaar lang alle transactie-gegevens moeten bewaren. Met boven bepaalde limieten melding aan centrale bank / financiële autoriteiten. Fysiek aankopen en contant betalen bij een betrouwbare handelaar blijft buiten het zicht. Alles via internet niet........... Altijd onder de meldings-limiet / -plicht van de financiële autoriteiten blijven !!!

Overigens is bij een dergelijke crash de kans groot, dat de "straat" (terecht !) verhaal gaat halen bij de verantwoordelijken. 

Yerik op 21-06-2017 15:36

@ Dewevoga op 21-06-2017 15:18. Bedankt! I.d.d zal ik het dan daar ergens gelezen hebben. Tel bij dat maandbedrag trouwens ook op een volledige en ingericht woning en ook voorrang binnen de geestelijke (jeugd)gezondheidszorg.Er is geen weldenkende Nederlander die het juiste antwoord schuldig blijft op de vraag wie in eigen land op (racistische) gronden gediscrimineerd wordt.

V.w.v. de stammen Israëls: een goede pagina vind ik Bert Otten van Waarheid en Vrede. Zie https://sites.google.com/site/waarheidvrede/

Groet van mij.

Yerik op 21-06-2017 15:38

@ Marinus Ferdinand op 21-06-2017 12:42. Ook bedankt voor het meedenken!

Groet van Yerik!

dirk op 21-06-2017 15:44

tussen nu en november komt de crash al

Tom Hendrix op 21-06-2017 15:51

Dan zal de duivelse NWO en de globalistische elite; er wel voor zorgen dat er een WW III komt. Daar ben ik bijna 100% zeker van. Het artikel is volledig correct; het is een gore misdaad; "geld scheppen uit het niets". Maar ja, het grootste deel van de Nederlandse/ Europese bevolking; leeft in een sprookjesland. Men blijft alles geloven wat de verraders der politiek, en de totaal verrotte media en pers hen voorliegen.

Hierook01 op 21-06-2017 16:15

Als je een hypotheek hebt, koop hem af als mogelijk, of, je hebt zowat een jaar om het te verkopen en andere woonruimte te vinden , huren of bv een klus woning die veel goedkoper is die je langzaam opknapt maar contant betaald uit je hopelijke winst van je verkochte pand . Anders verlies je je huis aan de bank . weet Ik uit verhalen van dertige jaren.

16 jaar geleden las Ik een profetie van Engelsen Clifford Hill en Lance Lambert over de komende crash en dat wij het alleen aankan, en onze kinderen kunnen beschermen als we op de smalle pad blijft.Niet links of rechts kijkend.

Clifford Hill is nooit fout geweest met zijn profetieen ooit en hij zegt " omdat de Heilige Geest nooit liegt"

uitermate belangrijk iedereen dit weet. Begin nu alles schoonschip met de Heer te maken. Je krijgt wel vreselijke  geestelijke aanvallen heb Ik ontdekt als je hiermee begint want de tegenstander wil dat wij falen!

En aan de Heer overlaat, loslatend en Hem alleen maar prijzen en danken. Dus wees erop voorbereid, leer van mij want ik heb eerst vaak fout gereageerd op de gemene aanvallen uit iedere hoek Ik kon maar bedenken. Maar we moeten volhouden!

gvk op 21-06-2017 16:32

Deze crash, evenals de volloop van moslims in Europa is gepland door de elite om wereldwijde chaos te veroorzaken. Vanuit die chaos gaat de Nieuwe Wereld Orde regeren. De NWO krijgt zijn kracht van satan.

Alle landen zullen verplicht worden om mee te doen met dit systeem. Mensen die niet mee willen doen met dit 666 systeem zullen uiteindelijk worden gedood.

Goud kopen heeft volgens mij geen zin omdat bijna alles fake is wat er te koop is. Investeer nu het nog kan in kennis over hoe je 'off the grid' kunt leven.

Fake gold warning -> https://www.youtube.com/watch?v=s2SJdUW-Km0

Eelke Piers op 21-06-2017 17:15

De Centrale banken zijn juist eigendom van de financiële elite, zeg maar de Rothschilds. Niet alleen kopen deze centrale banken de staatschuld op maar ook alle aandelen van bedrijven. Daarom staat de AEX-index idioot hoog. Vroeger was de verhoudig 6-10 maal de winstuitkering gelijk aan de waarde van het aandeel.

Tegenwoordig, nu de rente zo laag is, zou dit 10-17 maal de aankoop van het aandeel moeten zijn

Maar dat is 30 tot 100 maal en worden de aandelen alleen maar gekocht voor de koersstijging die de banken veroorzaken en niet om een eventuele winstuitkering (Waarvan de banken een groot deel van in de zak stoppen zonder er wat voor te doen)

Weet wel dat ik geen goeroe ben

ohje op 21-06-2017 17:20

Zoals gezegd.oneindig digitaal geld tegenover oneindige grondstoffen.

Een van de twee is reeel de ander fantasie.

Dus laten we het over islam en klimaat hebben paralel lopend vergiftigen van meeren en land.

cefas op 21-06-2017 17:37

De Bijbelse profetieen worden vervuld en komen in een stroomversnelling. Ik, zegt de Here, zal het met haast volvoeren. Dat moment lijkt nu aan gebroken.

AEO op 21-06-2017 17:45

Ik ben blij dat ik nog voor de herfst mijn huis laat voorzien van kunststof kozijnen met HR++ glas. Zal een stuk schelen in de verwarming, en door mijn zonnepanelen kost elektriciteit me ook al niets.

Lies op 21-06-2017 18:44

De zoveelste bommelding van Xanders nieuws , De wereld die al tig keer zou vergaan draaitt nog steeds als een tierelier.

5318537 op 21-06-2017 19:25

gvk op 21-06-2017 16:32        Een tijd geleden heb ik gezocht naar inkoop goud en wat dat zou kosten.....Daarbij heb ik ook bekeken wat mijn nieuwe goud op zou brengen als ik het weer zou verkopen.           Resultaat;In tien minuten tijd was mijn goud 30% minder waard.

Na deze snelle excursie berekening heb ik maar geen goud gekocht.  (Hetzelfde verlies zal waarschijnlijk op alle beleggingsmetalen slaan) 

Op de lange tijd als een belegging zal de waardestijging misschien het verlies compenseren.   (Maar ik pas)

Een ander geluid op 21-06-2017 19:49

gvk op 21-06-2017 16:32

Goud kopen heeft volgens mij geen zin omdat bijna alles fake is wat er te koop is 

Dat is een hele goede waarschuwing van u ! Dus inderdaad altijd uitkijken bij wie je goud koopt. Het is net als bij 2ehands auto's; er zijn bonafide handelaars en malafide handelaars !

Vroeger kon je fysiek goud / zilver kopen bij HBU (ex dochter ABN AMRO). Dit is helaas niet meer mogelijk. Volgens mij nog wel mogelijk bij banken in Duitsland (Commerzbank) en misschien België. Anders wellicht via de bonafide juwelier. Zeker als die zelf juwelen maakt van edelmetaal !! 

Uit de website krijg ik het idee, dat je bij de Commerzbank gewoon aan de balie edelmetaal kan kopen / bestellen. In Luxemburg waarschijnlijk ook bij offiële banken. 

https://www.commerzbank.de/de/hauptnavigation/kunden/kursinfo/sorten_edel/sorten_und_edelmetallhandel.html

Dus onderzoek eerst de reputatie van de partij waar je wilt kopen. Eerst een proefaankoop, die je gelijk laat controleren op gewicht en echtheid. Bij een pandhuis zullen ze zeker echt van nep kunnen onderscheiden :-) Bij een juwelier natuurlijk ook. Aankoop van goud / zilver altijd, maar dan ook altijd laten controleren !!!!!!! Dus uit de verpakking halen en laten controleren.

G. op 21-06-2017 19:55

Als het al crashed heb je niets aan goud en zilver vrees ik. 

Medicijnen, antibiotica, voedsel, WC papier, drank, aanstekers, brandstof (gassen) en zorgt dat je over een trade beschikt.

Crashen doet het niet want dan kan niemand meer verdienen, kijk maar naar Venezuela.

Maitreya op 21-06-2017 20:00

Misschien kan daarmee ook de achterliggende corruptie inzichtelijk worden. Ja, dit is een van de elementen waardoor ik aangehaakt bleef bij de voorspellingen van de wereldleraar over commercialisering. Laten we eerlijk zijn. Wie heeft het erover. Daarnaast vond ik het altijd absurd over welke details de conflicten bestonden in de vele religieuze fracties die tot in ieder huisgezin doorwerken. Een overzicht dat de absurditeit ervan aantoont leek me niet slecht, maar dat vooral werd gezien als sektarisch. Ik ben niet de soort die mensen alles wil nadragen, maar er zijn genoeg mensen ook in een redelijk beschaafd land als Nederland die je zullen dood willen maken of laten creperen als je niet altijd dezelfde mantra meezingt van zakendoen waarin ze hun vrijheid zien.

Sinds de jaren tachtig werd voorspeld dat de Christus net rond de volgende crash in de openbaarheid zou treden. De crash van 08/09 bood de mogelijkheid om zijn eerste tv-interview te geven in de VS na de aankondiging van een ster die overal gezien zou worden. (Maar blijkbaar niet door iedereen. En het was geen ster maar ruimteschip of ruimteschepen.) Na interviews in China raakte men de tel kwijt. Het moment was er nog niet zich bekend te maken.

Je moet wel een beetje lef hebben. Maar eindelijk worden dan geloofsopvattingen direct doorverwezen.

Jean op 21-06-2017 20:02

Volgens mij komen er 2 zware conflikten:

A) westen tegen islam - islam tegen westen.

B) politiekers tegen burgers - burgers tegen politiekers.

Beide conflikten zullen de burgers in veel ellende storten maar uiteindelijk zullen de burgers zegevieren en zal de islam vernietigd worden in onze westerse seculiere samenleving en zullen de politiekers nog enkel mogen uitvoeren wat de burgers eisen dat ze moeten uitvoeren, daar is een woord voor: "Democratie".

chekey47 op 21-06-2017 20:13

gvk op 21-06-2017 16:32 keurig verwoord, deze situatie is wat de elite al jaren heeft voorbereid, helaas onomkeerbaar.

jawel op 21-06-2017 20:33

Commentaar op g. op 21-06-2017  19.15.

Beste g.

Je zit er compleet naast met je redenering, kijk even naar de jaren 30 wat je allemaal kon doen met je edelmetalen , en kijk ook gelijk even wat je nog met je papieren geld kon doen , opstoken bijvoorbeeld.

In venuzuela kunnen ze hun haren wel uit hun kop trekken dat ze niet hebben geinvesteerd in edelmetalen, 

Groet van mij.

 

jottum op 21-06-2017 21:59

Gaat men toch ondergronds met de economie.

En gelet op de temperatuur is letterlijk ook wel aangenaam: meter onder de grond is de temperatuur tussen de 4 en 17 graden, tussen 5-7 meter is de temperatuur 8-10 graden: graven maar met die schep. Herinner mij een woestijnvakantiereis en in woningen op dergelijke diepte was het ontzettend aangenaam koel, zo voordat klimaatverandering nog meer gieren een centje laat verdienen met onzinhandel. Simpeler kan het niet, heer projectontwikkalaar, hypoverstrekker en minister.. 

Eelke Piers op 21-06-2017 22:14

@ Een ander geluid op 21-06-2017 19:49

Goud en zilver kopen is geen probleem. Even googlen en HollandGold en Tov Hazel rollen er zo uit. Betrouwbaar.

Kalingar op 21-06-2017 22:46

@5318537

U snapt niet veel van hoe de edelmetaal markten werken als ik zo uw post bekijk. Als U geen benul heeft van wat M0, M1, M2 en M3 betekent zal ik het u niet kunnen aanrekenen dat u tegen die 30% opziet. Dit is echter een peuleschil zodra China genoeg goud heeft ingeslagen om een nieuwe goudstandaard af te dwingen. En dat zal ze lukken ook nu ze de OCS hebben opgericht en de macht van de US tanende is. M1 staat voor 40% dekking van al het geld dat is gedrukt (ja dat nep geld ook wel fiat genaamd), en dit staat voor ongeveer $10,000 per troy ounce, M2 staat voor 100% dekking en staat voor $50,000 per troy ounce en M3 is een nog hogere dekking voor als ze nog veel meer geld gaan printen (wat ze ook zullen gaan doen.

Dus als je nu een gouden munt koopt voor ongeveer 1250 en het gaat naar 10,000 toe is die 30% verlies van nu eigenlijk helmaal niks om over te spreken. En men moet ook wel bedenken dat de goud markt ten op zichte van de aandelen en obligatie markten heel klein is en zilver nog eens 10 keer kleiner is dan de goud markt. Wel even inlezen als je je echt wilt beschermen tegen het einde van dit fiat geld systeem. Komt wel een andere hoor maar zoals gezegd zal die bijna zeker wel gedekt worden door goud om mensen het vertrouwen te laten krijgen in het nieuwe geld systeem

En Lies ik ben het met je eens, veel wat hier gemeldt wordt is overdreven, maar ditis echt waar. Je kan dit op sites van vele economen en financieel analisten, zelfs professoren nalezen. Ook voor u geldt eerst lezen dan comentaar leveren.

Dank u allen voor het lezen van mijn posting, en ik hoop u allen een positieve bijdrage te hebben geleverd in het beschermen van uw vermogen. Want wat er gaat komen zal tenminste 3 keer erger worden dan 2008, mischien nog wel erger dan de Weimar republiek hyperinfaltie

Semper paratus op 21-06-2017 23:35

Koop een survivalboek, een kleine rugzak, een goed mes en een firesteel.mijd grote steden en dorpen. Meer heb je niet nodig als het eenmaal zover is.

nadine op 22-06-2017 00:04

David Wilkerson een zeer bekend iemand in Amerika helaas overleden was een echte profeet van de eindtijd hij voorspelde in zijn boek The Vision in 1976 want er komen zou al heel veel echt gebeurd dit is nu iets meer dan 40 jaar geleden vele waarschuwingen in bijbel 40 jaar vooraf !

hij waarschuwde niet in goud en zilvervtevinvesteren want dit zal in de toekomt niets waard zijn je kunt er niet van eten en in WOII werd dit alles en nog veel meer afgepakt ook eten in voorraad en koeien varkens. Niets is veilig in een oorlog alleen Jezus kan je redden en bewaren voor het oordeel of vervolging of je zal moeten sterven maar je ziel.blijft bewaard als je voor de getuigenis van Jezus niet schaamt

ik heb trouwens geen geld om dit te kopen goud is niet mijn reddingsboei maar onder de vleugels van de Almachtige God schuilen hij zal bv maken dat je onzichtbaar bent voor mensen engelen rondom je brengen zodat de vijand vlucht. Al werkelijkheid geworden in de vele oorlogen in Afrika enz en bij smokkel.van bijbels naar communistische landen douaniers zagen gewoon niets of lieten je zomaar door enzoverder 

Bundy op 22-06-2017 01:58

@Semper paratus op 21-06-2017 23:35

Heb je " The road warrior" te vaak gezien ?

Tom Hendrix op 22-06-2017 08:27

@nadine: 00.04. uur. Daar sluit ik mij van harte bij aan, Nadine.

Qromwel op 22-06-2017 10:02

Probeer zelf schuldenvrij  te zijn, blijven en/of worden. Hou zo weinig mogelijk (contant) geld aan. Wat is rijk? Voor zover het geld betreft, dit is toch maar vals. Bizar, de valsemunters bepalen wat legaal is.

Qromwel op 22-06-2017 10:11

Een ander geluid op 21-06-2017 19:49: Zoekterm: Goud en Fiscus.  En er is nog veel meer.

Dewevoga op 22-06-2017 10:30

Nog wat uitleg over Brussel: http://burgergazet.nl/prikbord-nr-638/

Dewevoga op 22-06-2017 10:50

De vijf chirurgen

De eerste chirurg zegt:

Ik heb het liefst boekhouders op mijn snijtafel.

Want als je die opent, vind je alle organen genummerd,

en dat is vreselijk makkelijk opereren

De tweede chirurg antwoord:

Ja, maar je moet eens een elektricien op je snijtafel leggen,

alles in hun lichaam is geordend op kleurcode”

De derde chirurg zegt daarop:

Nee, de beste zijn bibliothecarissen, die zijn het beste om te opereren,

alles in hun lichaam ligt op alfabetische volgorde”

De vierde chirurg zegt hierop,

Weten jullie, ik heb het liefst constructiebouwers,

die hebben er begrip voor dat je reserve onderdelen overhoud”

De vijfde chirurg zegt uiteindelijk:

Jullie hebben het allemaal goed mis, politici zijn het makkelijkst,

géén ruggengraat, géén ballen, géén hersenen, en

je kunt het achterwerk met het hoofd verwisselen

Johan op 22-06-2017 10:59

De zoveelste keer dat we bang gemaakt worden, ik ben er al bijna immuun voor geworden....

Yerik op 22-06-2017 12:10

@ Een ander geluid op 21-06-2017 16:30

Jouw antwoord is een pluimpje waard! :

 

Nog nooit zijn er zoveel "vluchtelingen" naar Europa gekomen.

Nog nooit hebben we in Europa zoveel terreuraanslagen gehad.

Nog nooit hebben we in vredestijd zoveel slachtoffers gehad van een "vreedzame" religie.

Nog nooit hebben we in Europa zoveel analfabeten en kanslozen geïmporteerd.

Aanvulling van mij:

Nog nooit hebben we in Europa zoveel verraders in de regeringen gehad;Nog nooit hebben we in Europa zoveel bewust domme en moedwillig blinde mensen gehad;Nog nooit hebben we in Europa zoveel vijanden gehad die eigen taal en cultuur willen vernietigen.

Emile op 22-06-2017 13:15

In plaats van fysiek goud of zilver kun je ook andere simpele aanpassigen doen die je ook meteen kunt gebruiken.

Mijn voorbereiding is onder andere als volgt:

1. Regenwaterfilter en regenwaterton (kunststof, inhoud 175 Liter) voorzien van membraanpomp op 12 Volt en ook een UV-C lamp (ook op 12 V te koop in Zwitserland), waarmee ik het regenwater in geval van nood kan desinfecteren. Een lichte voorraad actieve kool (kan wellicht ook met gewone houtskool) en een bacteriefilter. Het regenwaterfilter heeft een schuif waarmee gekozen kan worden tot wel of niet inlaten van regenwater

2. Een autonoom PV systeem, bestaande uit zonnepaneel, laadregelaar en 12V druppellader accu. Daarmee is mijn hele tuin voorzien van elektriciteit en ook mijn regenton waaruit ik mijn tuin sproei (via de 12 V pomp). Tevens heb ik een simpel omvormertje (kosten circa 50 euro)

3. Een ingegraven containertje in de tuin met een noodvoorraad aan blikvoedsel en water. Ik woon in de stad, dus heb nauwelijks eigen moestuin grond.

4. Gewoon een simpel campinggas-toestel met een gascylinder. Voldoende om water te kunnen koken en eventueel wat te kunnen bakken.

5. Enkele zakken Surinaamse rijst

6. Legale zaken ter verdediging van mezelf, bijvoorbeeld een flinke rol prikkeldraad die ik ga gebruiken bij onrust. Een paar (hard)houten platen om evt. ramen tijdelijk te kunnen beschermen.

Op zich zou het slim zijn om een hond te hebben, maar ik woon in de stad...

Iemand anders die al simpele voorbereidingen getroffen heeft??

Een ander geluid op 22-06-2017 14:24

5318537 op 21-06-2017 19:25

Resultaat;In tien minuten tijd was mijn goud 30% minder waard.

Beste,

In economische en politiek stabiele tijden zijn goud en zilver niet zo spannend. Hoewel............. Bijgaand de historische koersontwikkeling goud versus inflatie.

http://marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zilvermarkt/grafiek-goudprijs-versus-officiele-inflatie/ 

Sinds maart 2015 schept de ECB gigantische hoeveelheden fiat geld uit het niets. Begonnen met € 60 miljard per maand en vrij snel verhoogd naar € 80 miljard euro per maand. Eind 2016 had de drukpers € 3500 miljard geschapen. Dat is € 6500 per inwoner van de Eurozone........ En die drukpersen staan nog steeds op volle toeren. Zodra die stoppen, gaat Zuid-Europa failliet.

http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/vpro-tegenlicht-over-het-geldscheppingsproces-bij-de-ecb-van-80-miljard-per-maand/

Hoe lang denkt u, dat dit goed gaat ??? Economische wetmatigheden kan men niet eindeloos negeren. Daar zijn ze in de Weimar republiek ook al achter gekomen. In december 1921 bedroeg 1 kilo brood 4 Mark en in november 1923 al 201.000.000.000 Mark................. Voor de ongelovigen, zie onderstaande link.

https://duitslandinstituut.nl/naslagwerk/50/ruhrbezetting-en-hyperinflatie

Als het beleid van de ECB en tovenaarsleerling Draghi wederom tot hyperinflatie mocht leiden, dan zult u na enige jaren hyperinflatie de waarde van het goud leren kennen en nog eens terugdenken aan die fictieve 30% van u.

Dat dit een reël scenario is bewijst Zimbabwe, waar demagoog Mugabe meer ellende heeft aangericht dan jaren van apartheid. Apartheid klopt natuurlijk niet, maar die vrijheid heeft hen niet veel gebracht.  De bevrijder van Rhodesië kreeg het voor elkaar om eind 2008 een inflatie van 79.600.000.000% te creëren. Als u het leuk vind om bankbiljetten te sparen, dan mag het biljet van 100 biljoen Zimbabwaanse Dollar niet in uw collectie ontbreken. Niet dat je er veel voor kon kopen, maar je voelt je natuurlijk wel het mannetje met zoveel cash geld.

Inflatie Venezuela momenteel 700% en gaat dit jaar naar de 1600%

Begint u al nattigheid te voelen.............?

Ik hoop niet dat deze tijden ooit voor de Eurozone aanbreken. Mocht dat onverhoopt het geval zijn, dan zult u nog wel eens een het "gouden advies" bij de reacties van dit artikel terug denken .

 

Een ander geluid op 22-06-2017 14:36

Emile op 22-06-2017 13:15

Dat is inderdaad een heel verstandige aanpak !!!

Een goede waterfilter is van levensbelang. Eentje waar je desnoods van iedere vieze vijver, sloot en gracht zuiver drinkwater kunt maken. Volgens mij te koop in iedere backpacker winkel en via internet natuurlijk

http://www.outdoorgearlab.com/reviews/camping-and-hiking/backpacking-water-filter/lifestraw

Omdat je niet weet, hoelang je het moet uitzingen; maanden..........jaren ??? doe je er toch verstandig aan om voor een bepaald bedrag aan gouden en zilveren munten te hebben.

nadine op 22-06-2017 17:24

Tom Hendrix dank je wel jouw commentaren zijn me al opgevallen en vind ze ook steeds goed groetjes en Gods zegen 

Tom Hendrix op 22-06-2017 18:53

@nadine: 17.24. uur. Graag gedaan. Met oprechte groet; Tom.

Semper paratus op 22-06-2017 20:14

Helaas Bundy, de persoon van road warrior heeft namelijk naar zaken gekeken die wij toepassen! ;)

Haya op 22-06-2017 22:13

@semper paratus

ik mis idd een waterzuiveraar bv. een lifestraw. 

Wat dacht je van een hand-of kruisboog? Mensen realiseer je dat als er 2 weken geen stroom in de EU is er in no time chaos en anarchie zal plaatsvinden. Zorg dat je jezelf en je gezin/familie kunt beschermen. 

In elk geval voor 2 weken voedsel thuis hebben. Bv. blikvoer oid.

We gaan het allemaal zien.

Qui desiderat pacem, praeparet bellum. (wie vrede wil, bereide zich voor op oorlog)

gr Haya (ex-militair)

Bundy op 22-06-2017 23:03

@Semper paratus op 22-06-2017 20:14

Ik denk dat wij veel minder kans op overleven hebben dan the road warrior .  Tientallen Miljoenen moslims ( ook uit donker Afrika ) zullen ons gewoon zwaarbewapend overlopen van Griekenland tot Noorwegen  .    Nu is de regering mijn vijand en wordt iedere blanke die zich verdedigd ( hetgeen ik gedaan heb ) tot dader verklaard en gestraft .            Tijdens de invasie zullen de moslim- horden hun gang mogen gaan ( Coudenhove-Kalergie )  , en kun je als individu uitsluitend vluchten .  Wanneer je jong , fit , getraind en goed uitgerust bent is de beste optie een Pools oerbos waar echt al eeuwen niemand komt , alle andere plaatsen ( waar iets te halen valt ) zullen ook op z'n " Russisch" bevrijd worden .  We hebben van niemand iets te verwachten ,  hoewel ik hoop dat de Heer ons zal redden maar kan het mij niet meer voorstellen .

Semper paratus op 23-06-2017 01:41

Haya

Deze heb ik standaard in mijn rugzak. Boog of kapmes altijd handig. Zo heb ik ook wat noodvoeding hier en daar, nog altijd wat connecties die zo nu en dan wat leveren.  De band met def. blijft bestaan. As zondag bv in DH.

Bundy

We weten snel genoeg wanneer de tijd rijp is om te verkassen. En richting Polen/ Rusland is inderdaad een van de betere opties, stond al in mijn planning. Hier en daar ontstaan vanzelf groepjes die zich organiseren.

stevan op 25-06-2017 10:40

wie beethe beurs nieuws volgd  kan zien dat crash aanstande i9s ik denk rond aug/sept dit jaar. spanningen in Europa om ""vluchtelingen"" zij weet te groot en over EU zelf wil ik helemaal niet hebben laat staan terroristische aanslagen  en van wie is dat allemaal schuld? ja juist van onze ongekozen zelf ingenomen dik overbetaald zakkenvullers club ib Brussel,Berlijn ,Frankffurt enz enz 

Corruptie op 25-06-2017 20:28

Alle geregistreerd bezit kan met de noodwet financieel verkeer 1978 van u afgenomen worden tot huis en haard aan toe. Niet veel mensen kennen die wet. Men zal beginnen met de banktegoeden afromen of eerst inflatteren. Degenen die in vaste aktiva vluchten zullen ook niets overhouden. Je kunt dat kapotbelasten of onteigenen met die wet in de hand. Edelmetalen zal wederom de nieuwe basis worden tenzij een ieder al met een chip in zn lijf rondloopt en 666 op het voorhoofd. Dan kunnen ze herimplementeren wat ze willen. We zijn daar niet ver vanaf.  Ozo makkelijk dat digitaal betalen...... men wordt zo overduidelijk de afgrond in gepromoot. Alles onder mom van gemak en vermaak..... men kiest zelf boor de gadgets die straks medogenloos tegen je worden gebruikt

Een ander geluid op 26-06-2017 11:37

Corruptie op 25-06-2017 20:28

Dat zal bij wet allemaal best kunnen. De meerderheid van de naïevelingen, die nu politiek correct de hele dag met hun smartphones zitten te spelen, zullen dan wel snel uit hun welvaartsdroom geholpen worden. Ik kan me overigens niet voorstellen dat men dan niet massaal in opstand zal komen. 

FinalCountDown op 26-06-2017 12:38

De reguliere pers komt nu ook met artikels aandraven over financiële crisis:  'Bankiers waarschuwen: Nieuwe financiële crisis zal hard toeslaan.' op  www.hln.be

http://www.hln.be/hln/nl/38242/Crisis-in-banksector/article/detail/3192380/2017/06/26/Bankiers-waarschuwen-Nieuwe-financiele-crisis-zal-hard-toeslaan.dhtml

Toos op 03-07-2017 17:22

Als het waar is wat jullie zeggen, maak jullie borst dan maar nat.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl