Headlines























































































Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Italië totaal failliet, krijgt onbeperkt geld van ECB om instorten eurozone te voorkomen

Topmanager prominent hedgefonds voorspelt dat uitgestelde wereldwijde financiële crash in februari 2018 zal plaatsvinden – Nederland dankzij de euro voor € 120 miljard het schip in bij omvallen Italië en eurozone

 
De EU, de ECB en ook de regering Rutte plakken zo lang ze nog kunnen een optimistisch ‘mooi weer’ plaatje over een almaar duisterder wordende realiteit.

De Italiaanse regering heeft gisteren besloten om met € 17 miljard twee omgevallen kleinere banken –Banco Popolare di Vicenza en Veneto Banca- te ‘redden’, om daarmee een bankrun te voorkomen. Ook in de media ligt de focus op de zoveelste ‘redding’, waardoor het feit dat heel Italië op dit moment totaal failliet is, onderbelicht blijft. Dat zal enkel zo door kunnen gaan totdat de realiteit van de echte financiële wereld de door ECB-president Mario Draghi geschapen fantasiewereld, namelijk dat het weer goed gaat met de eurozone, zal inhalen. Dan zal blijken dat Italië dankzij de euro compleet bankroet is, en zal de volledige instorting van het Zuid Europese land de hele eurozone meesleuren. Het begint er steeds meer naar uit te zien dat dit al in 2018 kan gaan gebeuren.

 

Italië heeft met € 1,8 biljoen de op twee na grootste staatsschuld ter wereld. Net als andere Zuid Europese landen zoals Spanje, Griekenland en Portugal trapte het land in de euro-val. Een land dat teveel blijft uitgeven en steeds hogere schulden maakt, zou in de normale financiële wereld steeds meer rente moeten betalen, en dus tijdig zijn munt moeten afwaarderen en/of de economie saneren.

Maar na de invoering van de euro hoefde dat niet meer. Het tegendeel gebeurde zelfs: de rente ging dankzij het ECB-beleid alleen maar omlaag, waardoor het sluiten van nieuwe leningen en maken van nieuwe schulden veel goedkoper werd. En dat was dan ook wat de Italianen, Spanjaarden, Grieken en Portugezen, en overigens ook de Fransen, massaal deden.

‘Grootste pot lipstick in de geschiedenis’

Dit kon jaren zo doorgaan dankzij het Target-2 systeem, waarmee deze schulden via de ECB op met name Duitsland (€ 843 miljard, stand april 2017), Luxemburg (zo’n € 200 miljard), Nederland (ca. € 120 miljard) en Finland (ca. € 75 miljard) werden afgewenteld. Bij het omvallen van de eurozone zullen deze gigantische bedragen, die er nu nog voor zorgen dat de balansen van de ECB steeds verder in het rood duiken, onmiddellijk voor rekening van deze geverlanden komen.

IceCap Management legt in een nieuwe analyse haarfijn de vinger op de zere plek, en schrijft dat alles wat ECB-president Draghi met zijn lage-rente en opkoopbeleid heeft gedaan ‘een enorme pot met lipstick opentrekken –de grootste ter wereld- en dat op de snuit van een varken (Italië en de eurozone) te smeren. Maar het blijft wat het is: een varken.’

1/3 van alle staatsschulden ontstaan door drukken van geld door 4 banken

Overigens hebben ook de centrale banken van de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Japan ditzelfde fatale opkoopbeleid gevoerd. Met z’n vieren hebben zij al ruim $ 18 biljoen aan staatsobligaties opgekocht. De hele staatsobligatiemarkt op de wereld is net $ 54 biljoen groot. ‘Niemand zou er een gerust gevoel van moeten krijgen dat 1/3 van alle overheidsschuld werd opgekocht door het drukken van geld,’ aldus IceCap.

Niet genoemd in het rapport wordt China, waar vooral in het schaduwbankensysteem een duizelingwekkend hoge biljoenenschuld zit weggestopt, die het land in zo mogelijk nog groter gevaar heeft gebracht dan de eurozone.

Berlusconi had gelijk, maar werd door EU afgezet

Het Asset Management bedrijf haalt de verguisde Italiaanse premier Silvio Berlusconi aan, volgens hen de enige Europese leider die de oorzaak van de enorme problemen en het gevaar van een gigantische ineenstorting erkende: de euro. Berlusconi besloot dat Italië uit de eurozone moest treden en zijn lira moest hervoeren om weer gezond te worden.

Daarin had hij volkomen gelijk, maar voordat hij dit besluit kon doorvoeren, werd hij door niet-Italianen uit zijn ambt gezet en vervangen door een door de EU aangewezen official. Daaruit bleek dat de echte machthebbers in Brussel zitten, en ook figuren zoals premier Mark Rutte stromannen zijn die feitelijk niets meer over de koers van hun eigen land te zeggen hebben.

Alle Italiaanse banken zijn failliet

Het Italiaanse bankensysteem zit volgeladen met € 360 miljard slechte leningen, waar slechts € 225 miljard aan kapitaal tegenover staat. ‘Met andere woorden: in de echte wereld, zonder de tussenkomst van Mario Draghi, zouden de slechte leningen in Italië als verliezen worden afgeschreven, en omdat er niet voldoende kapitaal is om deze verliezen te compenseren, zou iedere bank in Italië zijn deuren moeten sluiten. Zo ernstig is het.’

Euro hangt aan zijden draadje, rentebubbel gaat uiteenspatten

Wereldwijd is de rente al jaren extreem laag omdat de centrale banken vrijwel onbeperkt doorgaan met gelddrukken en het opkopen van staatsschulden. ‘Maar u weet ook dat de centrale banken hier niet altijd mee door kunnen gaan, vooral niet in Europa, waar veel mensen niet blij zijn met de euro, en veel banken en overheden aan een zijden draadje hangen.’

De gigantische rentebubbel in Europa zal op zeker moment onvermijdelijk uiteenspatten, en als dat gebeurt zal de enorme dreun over de hele wereld worden gevoeld. De euro zal enorm in waarde kelderen en het leven voor de burgers extreem duur maken. Het zal tevens een verwoestend effect op de huizenmarkt hebben, waar in ‘booming’ steden zoals Toronto -en zelfs New York, al is dat alleen nog in het allerduurste topsegment- de eerste mini-crashes zijn te zien. (1)

Top Hedgefonds noemt datum grote crash: Valentijnsdag 2018

Het is zeker niet meer een enkeling die deze grote crash voorspelt. Steeds meer analisten van megabanken zoals Citi, JPMorgan, Bank of America en Goldman Sachs adviseren hun klanten om ‘cash’ te gaan. Eric Peters, manager van het prominente hegdefonds One River Asset Management schrijft: ‘Zodra de wereldwijde kredietimpuls (door het opkoop/lage rente beleid van de centrale banken) omkeert, zal er een waterval, een lawine zijn.’ Hij is de eerste die daar een datum op durft te plakken: Valentijnsdag 2018.

De ongekende crisis die dan zal uitbreken zal naar onze inschatting in Brussel worden omarmd, en worden gebruikt/misbruikt om alle schulden van de lidstaten op één hoop te gooien, en de volgende stap te zetten naar een federaal geregeerd Europa met een eigen minister van Financiën. Dan zullen wij Nederlanders zelfs niets meer te zeggen hebben over ons eigen belastinggeld en daarmee ook niet meer over bijvoorbeeld onze sociale zekerheid.

Het miserabele leven van de euro, het meest waanzinnige financiële experiment in de geschiedenis, zal dan vermoedelijk nog een paar jaar gerekt worden, zodat de elite in die tijd ten koste van de gewone man nog meer rijkdom naar zich toe kan trekken. Op het moment dat de fors verarmde Europese bevolking het niet meer trekt en eindelijk in opstand komt, zal het te laat zijn. De machtigen vertrekken dan naar hun eilanden, en zullen van een afstandje toekijken hoe ons ooit bloeiende en welvarende continent dankzij hen permanent in totale chaos wordt gestort.



Xander

(1) IceCap Asset Management via Zero Hedge
(2) Zero Hedge

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Singleman op 26-06-2017 13:44

Ja, ik ben eigenlijk ook bang dat men die EU ivoren toren kost wat kost wil recht houden....

Willy op 26-06-2017 13:48

Italie neemt veel vluchtelingen op en dat kost geld en Italie heeft het financieel heel moeilijk zoals uit het artikel blijkt.De vraag is nu wanneer komt de grote crash? Ook Belgie heeft door de vluchtelingencrisis een groot gat in de begroting zo'n 8 miljard euro moet de Belgische regering zien te vinden een haast onmogelijke opdracht en dan moet je voor Belgie jaarlijks twee miljard euro bijrekenen voor de opvang en begeleiding van de vluchtelingen! Dus Italie zit aan de grond en wij euroburger zullen daarvoor weer moeten bijbetalen dus het houdt echt niet meer op wie stapt er nog uit die -- EU ? Shalom

René van Zalk op 26-06-2017 14:24

Ze houden het zaakie kunstmatig overeind.

dirk op 26-06-2017 14:34

wellicht: nu eerst :een zomerrally van de aandelen , grote daling goudprijs en 25 september crash ?

Benny op 26-06-2017 14:53

Zal er dan een ,,begaafd,,leider opsataan?Die de antichrist zou kunnen zijn?2017-2018 is een zeer belangrijk sabbatsjaar

Jaba op 26-06-2017 15:36

Alweer?

Nieuw Begin op 26-06-2017 16:08

Goed zo Arnold!!!:

http://www.volkskrant.nl/opinie/verdrinken-migranten-is-schuld-van-eu~a4502668/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

vlokje op 26-06-2017 16:47

....... wel doortrapt om tegen die tijd de geld automaten anoniem te hebben, zwaardere beveiliging zoals een gepanserde rolluik tegen ramkraken, jaja......denk eerder tegen de boze meute die hun geld wil.

Qromwel op 26-06-2017 17:08

Men drukt de staatsschuld ook wel uit als percentage van het BNP. Door een krimpende economie wordt het dan nog erger.

Qromwel op 26-06-2017 17:11

Gelukkig is het allemaal vals geld. Maar ook dat stinkt een uur in de wind. Het witwassen van al het zwarte geld en daar belasting en boetes over innen biedt misschien ook soelaas.

Rebellio op 26-06-2017 17:32

Ik heb de docu eindelijk gezien https://tvblik.nl/2doc/stranger-in-paradise Hierin wordt voorgerekend dat een vluchteling 26000 euro per jaar kost. Er zijn 1,5 miljoen bezoekers geregistreerd. Dat maakt een strop (in 2015) van 39 miljard euro. Te verdelen naar draagkracht natuurlijk en anders worden de kosten doorgeschoven naar de UNHCR http://www.unhcr.org/partners/donors/558a639f9/contributions-unhcr-budget-year-2015-31-december-2015.html. Koeweit staat 6e met 121 miljoen en Saudi Arabia staat 17e met 30 mijoen. Nederland staat 10e met 72 miljoen als donatie, italie 22e met 21 miljoen en Europa zelf ook nog 3e met 192 mijoen dollar. Aan het einde geeft de VN dan ook nog 44 miljoen weg aan deze vluchtelingen organisatie. In totaal bijna 3,5 miljard voor de wereldwijd 65,3 miljoen mensen die op de vlucht zijn 2015. (Dat is overigens maar 50 euro per vluchteling i.p.v. die men in Europa kost.) Wat een gekkehuis he, maar we kunnen later wel zeggen dat we er alles aangedaan hebben om iedereen te helpen en de lieve vrede te bewaren. 

Hans op 26-06-2017 17:45

Sinds 2009 zien we iedere maand op sociale media en youtube eindeloos maar berichten dan de financile wereld weer op nieuw in elkaar stort, nog steeds is dit niet gebeurd.

Dat dit gebeurd is hoogst waarschinlijk.

Wanneer dit gebeurd weet niemand.

Het zou leuk zijn als op deze site ook met enige regelmaat positieve berichten worden geplaatst in plaats van bijna alleen maar negatieve berichten (angstzaaierij).

Idee dat overheden simpel teveel geld uitgeven klopt niet helemaal.

In de meeste landen is ongeveer 90% van de staatsschuld het gevolg van teveel betaalde rente sinds 1 januari 1970.

Met teveel betaalde rente bedoel ik het gedeelte wat boven de jaarlijkse inflatie plus een marge van ca. 0,3% per jaar uit komt.

Opvallend  is dat op deze Joods / christelijke site door de beheerder en bezoekers hiervan geen melding wordt gemaakt.

Voor zover bij mij bekend is het rekenen van rente volgens de Christelijke, Joodse en Islamitische leer verboden.

Daarnaast bestaan staatsschulden voor een groot deel uit:

- "redden" van banken (voor zover bij mij bekend moeten we volgens de christelijke leer private geldwisselaars de kerk uit schoppen en niet redden)

- Eindeloos maar zinloze oorlogen blijven voeren (dit is volgens alle geloven verboden)*

- Corruptie (ook dit is volgens alle godsdiensten verboden)

- Sinds 1990 eenzijdig sterk verlagen van de belasting voor de rijskste 2% van de bevolking**

- En overige verpillingen

* De VS besteed ongeveer 1000 miljard dollar per jaar aan deze onzin, groot deel van hun staatsschuld is het gevolg van dit zieke gedoe.  

** Dit verklaart in Frankrijk 60% van de huidige staatsschuld

who gives op 26-06-2017 17:47

Yep; zo "redden" ze banken. Ik ben het eens dat 2008 niet de laatste crisis is geweest..., 2019 crash is echter wel heel snel, maar niets is onmogelijk op dat gebied. De staatsschuld van Nederland zou trouwens in één keer kunnen worden afgelost met al het pensioengeld tezamen van alle Nederlanders wat opgepot staat zo hoorde ik in een interview met iemand die veel ervan weet (ik niet) . Daarom zou juist Nederland zónder Brussel regelgeving verder kunnen volgens dezelfde persoon .

Een link:

https://www.rtlz.nl/business/bedrijven/zoveel-geld-zit-er-achter-je-pensioen-1260-miljard-euro

Nederland is dus eigenlijk in Europa de beste, want geen ander land binnen de EU kan dit ook!

Qvic op 26-06-2017 17:47

Als het geld uit niets geschapen wordt door simpel een getal in te typen op de computer en op enter drukken, zodat dat getal op een bankrekening komt. Over dat getal moet de bankrekening houder een rente percentage en een boete over betalen die in de volksmond afsluitprovisie noemen. Dus als die rekeninghouder het getal niet kan aflossen door arbeid te verrichten is er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Want dat virtuele geld heeft nooit echt bestaan. Dus die banken lijden niet echt verlies. Want alle getallen in de boeken vertegenwoordigen enkel vitueel geld en geen echt geld. Hele landen lenen dit zogenaamde geld van de commerciële banken op de zelfde basis. Om nu banken zogenaamd te redden, wordt er eigenlijk belastinggeld overgeheveld naar die private banken. Dit is puur bedrog om zo belastinggeld te vorderen voor de aandeelhouders van de private banken. Hiermee zie direct dat aandeelhouders van banken ten koste van de belastingbetaler zich verrijken met instemming van hun regering. Met andere woorden een gelegaliseerde bankroof, zonder dat de veroorzakers als "de daders" worden genoemd.

Als soeverein land ben je bevoegd om zelf geld te creëren uit het niets, dus staatsschulden? Wat is dat? Want het land zelf bepaald hoeveel geld in omloop komt. Deze handelingen zijn tegenwoordig niet in handen van de soevereine landen, maar in handen van private banken. Die hier grof misbruik van maken, want met elke verstrekte lening wordt de bestaande valuta steeds minder waard. Omdat er dan teveel valuta in omloop komt, daarom is men vroeger al van de goudstandaard afgestapt, die de tegenwaarde van het geld vertegenwoordigde. Nu staat er bijna helemaal niets tegen over enkel het vertrouwen in de valuta. Met de invoering van de EURO hebben al deze landen hun soevereine staat eigenlijk al over gedragen aan de EU te Brussel. Geen enkel EU land kan meer zijn staatsschuld terug betalen en hoe hoger de staatsschulden worden hoe meer er staatseigendommen geprivatiseerd worden, zodat de burgers steeds meer belastingen moeten ophoesten en steeds hogere rekeningen krijgen van de vroegere staatsvoorzieningen die nu geprivatiseerd zijn. Het ooit soevereine staat wordt nu onder onze kont verkocht aan de hoogste bieder, zonder dat wij als burgers daar maar iets over te zeggen hebben.

who gives op 26-06-2017 17:50

We moeten snel zorgen dat er een nieuw referendum komt die over uittreding van de EU gaat. Mss door iemand als " een ander geluid" die lijkt mij wel wijs daarvoor.

ieznogoedh op 26-06-2017 18:11

Zal er dan een ,,begaafd,,leider opsataan?Die de antichrist zou kunnen zijn?2

Macron???

jottum op 26-06-2017 18:39

Was de vorige crash nog een v-shape crasch met na het dieptepunt weer een opgaande lijn naar de boom nu, de komende is een L-shaped crash met geen punt omhoog op een overzienbare termijn.

Eduard op 26-06-2017 19:02

och.. de 100ste kernoorlog zou ook in de zomer van 2016 losbarsten. maar poef.. niks...

Paul op 26-06-2017 19:34

Een jaar te laat maar nu ook mainstream nieuws, tenminste in Belgie:

https://www.demorgen.be/economie/bankiers-waarschuwen-nieuwe-financiele-crisis-zal-hard-toeslaan-baa2d4c6/

In NL censureren we gewoon nog wat door, er zou een herverkiezing aan kunnen komen dus moet de schone schijn nog even worden opgehouden.

Lego op 26-06-2017 20:06

Zmooi en waar artikel nieuw begin!

henk Boskamp op 26-06-2017 20:12

De Euro is een massavernietigingswapen ontworpen om Europa te vernietigen... misschien moeten we eens kijken wie het geld beheerst en die voor het gerecht dagen.

henk Boskamp op 26-06-2017 20:16

@Benny op 26-06-2017 14:53

liefst geen sabataan! 🙈

andre op 26-06-2017 20:50

Als we het geld van de rovers dan niet meer acepteren kunnen ze zelf creperen

Maya op 26-06-2017 21:07

Hier ben ik.. helaas wil de elite geen betere gelijkwaardige wereld en zal ik waarschijnlijk niet mogen leiden. Waarom ik het zou willen ? Eerlijk gezegd omdat ik denk dat ik dat zou kunnen. Denken zonder ego in het grotere belang

Qromwel op 26-06-2017 22:28

Singleman op 26-06-2017 13:44: Die van Pisa houdt men daar nu permanent scheef.

Albatros op 26-06-2017 23:34

Jaba op 26-06-2017 15:36

Ja Jaba, alweer een waarschuwing dat het steeds dichterbij komt. Leestip: AD vandaag, voorpaginanieuws, nieuwe crisis in de maak. Nu is het zeker wèl waar?

kruisridder op 26-06-2017 23:48

Net als in 1940. Toen de chaos zo groot werd dat Wilhelmientje en haar gevolg naar een eilandje vluchtte....

Bundy op 27-06-2017 02:59

@ ieznogoedh op 26-06-2017 18:11

Nee niet Macron . Ik weet op grond van wat er nu slechts bekend is van het levenswerk van deze manipulator die iedere machthebber in de top van de piramide bij de voornaam aanspreekt , zo goed als zeker wie het wel is .    Bij veel organisaties heeft deze Miljardair de sympathie omdat hij enorm veel schenkingen doet , zo keurig is , en zo een beleefde vriendelijke man is .  Kan tientallen feiten opnoemen die voldoen aan het beschreven profiel van de anti-Christ .       De naam mag ik op deze site niet noemen want dat is laster .  Ik begrijp de voorzichtigheid  wel want dit is de machtigste "persoon " op aarde , iemand waardoor de moderator inderdaad in grote problemen zou kunnen raken .      Toch moet dit alles bekend worden maar ik zie geen manier waarop dit kan lukken .     Historische gebeurtenissen vinden plaats maar door het risico mag ik geen naam noemen .

love op 27-06-2017 03:10

Ik ga stoppen met het volgen van deze site. er is een hoop waarheid maar ook elke keer hel en verdoemenis. Ik heb een leven met lieve familie vrienden. Na 4 jaar onderzoeken (o.a. op deze site) geef ik nu mijn tijd aan familie en vrienden. Is mij meer waard dan de hel en verdoemenis die volgens deze site over ons heen gaat komen. Mijn mening. Leef in liefde met uw omgeving en al wat is. Dat is mijn inziens de eerste stap tot genezing onze wereld. Elke seconde die ik besteedt aan negatieviteit, is een verloren seconde. Beter die secondes/ tijd besteden aan liefde. Love.

Tom Hendrix op 27-06-2017 07:09

Zelf denk ik, dat de komende "crash", erger zal zijn, dan wat in 1929 op de beurs in New York gebeurde.

Qromwel op 27-06-2017 09:23

Investeer in uw eigen huis. 

Qromwel op 27-06-2017 09:31

Jaba op 26-06-2017 15:36: Volgens Goethe gebeurt bij ons alles 50 jaar later.

rescue op 27-06-2017 09:50

Voor elk mens dat geboren wordt moet geld worden gedrukt want voor elk mens moet een economische  basis worden gecreëerd. Dus geld bijdrukken is geen onzinnige bezigheid. Het beheren daarvan door een megalomane elite inplaats van een souverein volk is de oorzaak dat het volledig uit de hand loopt.

Harry op 27-06-2017 10:47

Daarom zet ik een deel van mijn geld om in crypto's. Dat is ook risicovol maar zo spreid ik het risico tenminste.

van buiten op 27-06-2017 11:19

Italie is een zinkend schip.

365Y op 27-06-2017 12:21

Even déinstalleren want geld is onze god , dus laten we de geld god onttronen omdat het volledig scheef gegroeid is en bijdragen (wat nu nog verblichte bijdragen zijn dwz belastingen) afschaffen . We maken één grote pot met geld en verdelen dit naar afgewogen behoefte , ieder mens kan zo in andere gebieden die voor hem onbekend waren, geld investeren . MAW , alles vanuit ieders persoonlijke interesses, niet vanuit bestuurlijke autoriteit uw geld uit handen geven om te verdelen . Nou ? klinkt wel eerlijker nietwaar ?

Singleman op 27-06-2017 12:35

Qromwel, dat is waar...

Bundy op 27-06-2017 14:30

Xander (moderatie )

U weet net zo goed wie n.a.v. tientallen bizarre feiten en de manier waarop hij nu acteert in de hoogste top van het wereldtoneel , waarschijnlijk de "vredesvorst" is .        Is er dan geen enkele mogelijkheid minimaal alle feiten gepleegd door deze man ( zonder naam b.v ? )  een keer in een artikel op een rij te zetten ?

Hans op 27-06-2017 15:29

Sinds 2008 hebben we geen democratie meer, maar een bankcratie...

De politici zeggen volksvertegenwoordigers te zijn, maar dienen nu alleen de belangen van banken.

Met info wat in dit rapport http://www.deburgerbeweging.nl/wp-content/uploads/2017/01/Naar-een-dienstbaar-financieel-stelsel-voor-iedereen.pdf staat kan de staatsschuld makkelijk worden opgelost en ook nog een groot deel van de hypotheekschuld, zonder dat we hier (pensioen)spaarders mee hoeven te benadelen.

Ge van Kessel op 27-06-2017 17:00

Ik denk dat Deutsche Bank nog eerder het loodje legt en de crisis daardoor zal starten.

Weesie op 27-06-2017 22:02

Misschien moeten we in roebels investeren?

Atina op 28-06-2017 00:20

Verdrag van Maastricht maar eens door gespit. 12 Landen. 12 sterren :

Lees Joel 3 

Verdrag van Maastricht. Opmars naar 1 Europa :

Link naar verdrag : http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=CELEX:11992M/TXT

 

Welke landen liepen voorop ?

Belgie , Denemarken , Duitsland , Griekenland , Spanje , Frankrijk , Ierland , Italie , Luxenburg , Nederland, Portugal, Groot Britanie

 

Wat was en is het doel van het verdrag ?

Wat nu volgt zijn gekopieerde zinnen uit het verdrag :

 

– Vastbesloten voor de onderdanen van hun landen een gemeenschappelijk burgerschap in te voeren,

 • met name door de totstandbrenging van een ruimte zonder binnengrenzen,

 • een gemeenschappelijk defensiebeleid, dat mettertijd tot een gemeenschappelijke defensie zou kunnen leiden;

 •  nauwe samenwerking op het gebied van justitie en binnenlandse zaken;

 • De Unie beschikt over één institutioneel kader dat de samenhang en de continuïteit van het optreden gericht op het verwezenlijken van de doelstellingen van de Unie verzekert,

 • De Europese Raad geeft de nodige impulsen voor de ontwikkeling van de Unie en stelt de algemene politieke beleidslijnen vast.

 • De Europese Raad komt ten minste tweemaal per jaar bijeen, onder voorzitterschap van het Staatshoofd of de Regeringsleider van de Lid-Staat welke het voorzitterschap van de Raad uitoefent.

 •  De Unie voorziet zich van de middelen die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken en haar beleid ten uitvoer te leggen.

 • het nader tot elkaar brengen van de nationale wetgevingen in de mate waarin dat voor de werking van de gemeenschappelijke markt noodzakelijk is,

 •  Er wordt een burgerschap van de Unie ingesteld.

 •  

Iedere burger van de Unie die verblijf houdt in een Lid-Staat waarvan hij geen onderdaan is, bezit het actief en passief kiesrecht bij gemeenteraadsverkiezingen in de Lid-Staat waar hij verblijft, onder dezelfde voorwaarden als de onderdanen van die Staat.

Onverminderd artikel 138, lid 3, en de bepalingen ter uitvoering daarvan, heeft iedere burger van de Unie die verblijf houdt in een Lid-Staat waarvan hij geen onderdaan is, het actief en passief kiesrecht bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in de Lid-Staat waar hij verblijft, onder dezelfde voorwaarden als de onderdanen van die Staat.

 

De Raad stelt op voorstel van de Commissie en na raadpleging van het Europees Parlement en het Economisch en Sociaal Comité met eenparigheid van stemmen de bepalingen vast die betrekking hebben op de harmonisatie van de wetgevingen inzake de omzetbelasting, de accijnzen en de andere indirecte belastingen, voor zover deze harmonisatie noodzakelijk is om de instelling en de werking van de interne markt binnen de in artikel 7 A gestelde termijn te verzekeren.".

 

De Lid-Staten voeren hun economisch beleid ten einde bij te dragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de Gemeenschap,

Onverminderd de overige procedures waarin dit Verdrag voorziet, kan de Raad op voorstel van de Commissie met eenparigheid van stemmen de voor de economische situatie passende maatregelen nemen, met name indien zich bij de voorziening van bepaalde produkten ernstige moeilijkheden voordoen.

 

De Lid-Staten vermijden buitensporige overheidstekorten.

Wanneer overeenkomstig lid 6 is besloten dat er een buitensporig tekort bestaat, richt de Raad aanbevelingen tot de betrokken Lid-Staat om te bereiken dat deze situatie binnen een bepaalde periode wordt verholpen. Behoudens het bepaalde in lid 8, worden deze aanbevelingen niet openbaar gemaakt.

Europese politieke partijen zijn een belangrijke factor voor integratie binnen de Unie. Zij dragen bij tot de vorming van een Europees bewustzijn en tot de uiting van de politieke wil van de burgers van de Unie.

 

Prptocol betreffende enkele bepalingen met betrekking tot het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannie en Noord-Ierland

De hoge verdragsluitende partijen,

Erkennende dat het Verenigd Koninkrijk niet verplicht of gehouden wordt om over te gaan naar de derde fase van de Economische en Monetaire Unie zonder een daartoe strekkend afzonderlijk besluit van zijn Regering en Parlement,

Kennis Nemend van de praktijk van de Regering van het Verenigd Koninkrijk om voor de financiering van haar leningsbehoeften gebruik te maken van de verkoop van schuldbewijzen aan de particuliere sector,

Hebben overeenstemming bereikt omtrent de volgende bepalingen, die aan het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap worden gehecht:

1. Het Verenigd Koninkrijk stelt de Raad ervan in kennis of het voornemens is over te gaan naar de derde fase voordat de Raad zijn oordeel vormt overeenkomstig artikel 109 J, lid 2, van het Verdrag.

Tenzij het Verenigd Koninkrijk de Raad ervan in kennis stelt dat het voornemens is over te gaan naar de derde fase, is het daartoe niet verplicht.

Indien geen datum voor het ingaan van de derde fase is vastgesteld overeenkomstig artikel 109 J, lid 3, van het Verdrag, kan het Verenigd Koninkrijk vóór 1 januari 1998 kennis geven van zijn voornemen naar de derde fase over te gaan.

2. De paragrafen 3 tot en met 9 zijn van toepassing indien het Verenigd Koninkrijk de Raad ervan in kennis stelt dat het niet voornemens is naar de derde fase over te gaan.

3. Het Verenigd Koninkrijk wordt niet gerekend tot de meerderheid van de Lid-Staten die voldoen aan de nodige voorwaarden bedoeld in artikel 109 J, lid 2, tweede streepje, en lid 3, eerste streepje, van het Verdrag.

4. Het Verenigd Koninkrijk behoudt zijn bevoegdheden op het gebied van het monetaire beleid overeenkomstig de nationale wetgeving.

 

Constaterend dat de EIB ten behoeve van de armere regio's aanzienlijke en in omvang toenemende leningen verstrekt,

Verklaring betreffende het asielbeleid

1. De Conferentie komt overeen dat de Raad in het kader van de in de artikelen K.1 en K.3 van de bepalingen betreffende de samenwerking op het gebied van justitie en binnenlandse zaken bedoelde werkzaamheden prioriteit zal verlenen aan de behandeling van de vraagstukken in verband met het asielbeleid van de Lid-Staten, met als doel begin 1993 een gemeenschappelijk optreden vast te stellen om aspecten van dat beleid te harmoniseren, in het licht van het werkprogramma en het tijdschema die zijn opgenomen in het rapport over het asielrecht dat op verzoek van de Europese Raad van Luxemburg van 28 en 29 juni 1991 is opgesteld.

Voor Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden

>referentie naar een film>

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.



Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl