Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Europa’s oudste opiniepeiler: Ruime meerderheid bevolking lidstaten verwacht uiteenvallen EU

‘Het ontbreekt de EU –een mislukte lobby organisatie voor het grote geld en de industrie- totaal aan legitimiteit door de bevolking’ - ‘De uitzichtloosheid die Brussel over de gewone man heeft uitgestort, is heel beslissend’

 
De EU staat enkel nog overeind doordat de bestuurders zichzelf onbeperkte financiële speelruimte hebben gegeven, en door hun totale controle over de massamedia.

Uit een onderzoek van de oudste opiniepeiler van Europa, het Franse Institut Francais D’Opinion (IFOP), blijkt dat een ruime meerderheid van de bevolking in de vier grootste EU landen verwacht dat de unie uiteen zal vallen. Daarmee wordt andermaal duidelijk dat Brussel steeds meer steun verliest van de burgers. De politici, ook in Den Haag, voeren echter een geheel andere koers, en dragen juist steeds meer macht over aan de ongekozen euro-marxisten.

 

Volgens historicus Michael Vogt, (oud) ereprofessor aan het Instituut voor Journalistiek van de Universiteit van Leipzig, wordt de EU vooral gezien als een lobby organisatie voor het grote geld (banken en beleggers) en de industrie / multinationals. Het belang, welzijn en de wil van de Europese volken speelt al heel lang geen enkele rol meer in Brussel. Tal van voor hen negatieve besluiten worden over hun hoofden gemaakt, zaken waar een grote meerderheid fel op tegen is, zoals verdere integratie van de lidstaten en de oprichting van een permanente banken-, belasting-, schulden- en transferunie, wat tot een federale superstaat moet leiden.

Overal verwacht een meerderheid het einde van de huidige EU

De Britten en Italianen zijn met resp. 64% en 57% het meest overtuigd dat er na het Brexit nog één of meerdere landen uit de EU zullen treden. Daarna volgen de Duitsers met 52%, en de Fransen met 49%. Opvallend is dat de overgrote meerderheid van hen verwacht dat er meerdere landen uit de unie zullen stappen. Slechts een klein deel denkt dat het bij één ander land beperkt blijft.

Vogt: ‘Dit Franse instituut heeft om wat voor reden dan ook noch de Tsjechen, noch de Slowaken, Hongaren, Portugezen, Spanjaarden of Grieken ondervraagd. Juist de drie laatstgenoemde staten zijn economisch zwaar getroffen, en hebben een hoge jeugdwerkloosheid. Ik denk dat de meerderheid in al deze landen van het verval van de EU uitgaat,’ vermoedelijk omdat de meeste mensen daar zelfs op hopen.

Brussel neemt vrijwel uitsluitend besluiten die tegen wil en belang van het volk ingaan

‘Het ontbreekt de EU totaal aan legitimiteit door de bevolking,’ vervolgt de historicus. ‘Een algemeen probleem is de opgeblazen bureaucratie en de zwakke EU-parlementariërs, die in vergelijking tot de EU-Commissie weinig te zeggen hebben. De EU-Commissarissen nemen beslissingen zoals gouverneurs, en hebben alles te zeggen. Deze structuur leidt tot afstand tot de burgers. De EU is in principe een lobby organisatie voor het geld en de industrie.’

Alle besluiten op belangrijke politieke terreinen, of dat nu de goedkeuring van gentechnologie of het agressieve Europese/NAVO militaire beleid (gericht tegen Rusland) gaat –om over de massale immigratie en islamisering maar niet te spreken- worden zonder toestemming van de bevolking doorgezet. ‘Meestal om de economische belangen en lobby’s te bedienen,’ aldus Vogt.

Het meeste wat in Brussel wordt besloten gaat dan ook rechtstreeks tegen de wil van de meerderheid van de Europeanen in. Van democratie en vrijheid is in unie dan ook nog nauwelijks sprake. ‘Het gaat de EU om, onder het mom van de bescherming van de consumenten en personen, kritische standpunten tegenover Brussel, de euro en de agressieve Westerse politiek te onderdrukken.’ De Europeanen zijn dan ook duidelijk ‘EU-moe’ geworden.

EU enkel nog overeind door onbeperkte financiën en controle over media

Vogt waagt zich echter niet aan een prognose over de toekomst van de EU. ‘Maar die heeft niet de mogelijkheid zichzelf te hervormen, omdat ze zelfs als lobbyorganisatie voor de industrie en het grootkapitaal fundamenteel een mislukt project is.’ Het enige wat de EU als organisatie nog bij elkaar houdt is de onbeperkte financiële speelruimte die de bestuurders zichzelf hebben gegeven. Daarnaast hebben ze enorme invloed op en controle over de massamedia. ‘Ze bepalen feitelijk onze mening. De media werken natuurlijk ook op de bevolking in, en laten afwijkende visies niet toe.’

‘Uitzichtloosheid die Brussel over mensen heeft uitgestort is heel beslissend’

Economisch en politiek gezien is Griekenland weer / nog een belangrijke kandidaat om uit de EU te treden. ‘De linkse Griekse regering is net zo ongeliefd als de vorige, die pro-EU was,’ betuigt de ereprofessor. ‘Griekenland is het beste voorbeeld van het verlies van vertrouwen van de bevolking in de EU. Vóór de invoering van de euro ging het echt goed met het land, en dat ondanks een zwakke munt en een niet op groei gericht economisch beleid. Het was een geliefde vakantiebestemming, helemaal prima.’

‘Met de invoering van de euro begonnen de problemen. Vandaag is het land verarmd en kampt het met grote structurele economische problemen. Miljoenen mensen leven aan hun financiële limiet. De uitzichtloosheid die Brussel over de mensen uitgestort heeft, is nog zo’n punt dat heel beslissend is.’ (1)

Hoogste tijd dus voor Grexit, Nexit, Frexit, en ga zo maar door. Deze faliekant mislukte, extreem kostbare, door neomarxisten geleide democratie- en vrijheid verwoestende Unie, die qua structuur een kopie is van de voormalige dictatoriale Sovjet Unie, verdiend maar één lot, en dat is volledig uit elkaar te vallen, zodat de volken eindelijk weer zeggenschap krijgen over hun eigen land, hun eigen grenzen, hun eigen geld, hun eigen cultuur, en hun eigen toekomst.

 

Xander

(1) Sputnik News

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Qromwel op 29-06-2017 14:21

Maak je euros op voor je bij de omwisseling naar guldens weer bestolen wordt.

Yerik op 29-06-2017 14:55

Onze verraders zullen echter tot het aller-, alleruiterste de E.U. in stand willen houden en gaan daarbij zowel letterlijk als figuurlijk over lijken, heel veel lijken.

Een ander geluid op 29-06-2017 15:07

Yerik op 29-06-2017 14:55

We weten allemaal wie dat zijn, toch...............

JP op 29-06-2017 15:15

@Cromwel op 29-06-2017 14:21

"Maak je euros op"? Daarmee is gelijk mijn weinige pensioengeld weg en daar komt niets meer voor terug. Ik zie het uiteenvallen van de EU nog lang niet gebeuren. Men trekt zich al jaren geen moer aan van hetgeen de burger wil. Wie of wat kan of zal er voor het uiteenvallen zorgen? Dicktators laten zich niet zo makkelijk verjagen.

Yerik op 29-06-2017 15:15

@ Een ander geluid op 29-06-2017 15:07.

Inderdaad, 'Ander geluid'. Alleen de naam Rutte noemen is slechts één van de honderdduizenden die op welke wijze ook maar in de E.U. zitten, er achter staan en\of een graantje meepikken.

Eelke Piers op 29-06-2017 15:21

Als we gaan stemmen dan stemmen we toch pro-EU.

Eelke Piers op 29-06-2017 15:26

Als Nederland uit de EU zou gaan dan wordt Nederland verpletterd. Zelfs samen met Belgie en Luxemburg en met he UK in de rug lukt dat niet.

Nederland kan alleen maar de EU proberen uit te hollen en verdelen tot het ineenstort.

van buiten op 29-06-2017 16:04

Ach mensen toch, na regen komt zonneschijn toch?.

Tom Hendrix op 29-06-2017 16:12

Eens met de conclusies in het artikel. Men had nooit mogen beginnen met de EU. Toen we nog enkel de EEG hadden, zullen er best ook wel problemen zijn geweest, maar nooit zoveel en nooit zo langdurig als met de EU. Men had kunnen weten, dat met zo'n verschillende culturen in Europa, het onmogelijk zou zijn om over te gaan op een groot EU conglomeraat. Alleen al het feit, dat de ecomieën van de noordelijke Europese landen, behoorlijk afwijken van de zuidelijke Europese landen, maken dat een federaal Europa gedoemd is te mislukken. Dat is mijn mening.

Singleman op 29-06-2017 16:12

Brussel, er staan ook EU gebouwen in andere landen.... Ze zullen het kunstmatig ondemocratisch recht blijven houden die torens...

Willy op 29-06-2017 16:36

Ik hoop dat men werkelijk wakker aan het worden is Europa is de magog van deze eeuw en het is een antichristelijke beweging los van de ware God Shalom

Qromwel op 29-06-2017 16:39

 

JP op 29-06-2017 15:15: Begin een moestuin, graaf een visvijver.  Neem een voornbeeld aan de "Preppers" in de USA.

Abel op 29-06-2017 16:52

Wanneer, wanneer ???? ;))

braatsche op 29-06-2017 16:59

Niet te vergeten het hele CO2-verhaal, dat door bepaalde groeperingen verzonnen werd om subsidies binnen te rijven, en die de hele politieke en industriële wereld voor hun karretje hebben gespannen, waardoor elektriciteit stilaan onbetaalbaar wordt, het einde van op fossiele brandstofrijdende voertuigen krampachtig en zonder natuurlijke marktwerking snel dichterbij komt, zonder dat er echte alternatieven zijn, kijk naar de afbraak van de sociale rechten die onze grootouders afgedwongen hebben aan het begin van de 20e eeuw,... Ze zouden zich omdraaien in hun graven als ze de huidige toestand van Europa zouden zien.

Een sterke handelsovereenkomst tussen de verschillende Europese lidstaten is ok, maar een doorgedreven unie op alle vlakken, is veel te ver en drijft de maatschappij uiteindelijk terug de middeleeuwse slavernij in.

Koddebeier op 29-06-2017 17:03

Als we niet verwachten, hpoen we het in ieder geval !!

Jan met de Pet op 29-06-2017 17:21

Probleem is dat 'onze' politici zelfs een dan zelfstandig Nederland waarschijnlijk wel weer halal weten te offeren ...

De schapen volgen wel.

Jean op 29-06-2017 18:39

Wij smeken al jaren om dat EU gedrocht volgepropt met onbekwame uitgerangeerde zakkenvullers definitief te sluiten want dat circus kost ons miljarden en heeft tot op heden vanaf dag een alleen maar ellende gebracht, nu zijn ze nog volop bezig met heel Europa te vergiftigen met onderontwikkelde  gewelddadige barbaren die "gevlucht zijn" uit hun land en nu op vakantie gaan naar datzelfde land om hun dochters te laten verminken omdat dat hier verboden is....

Lees & luister: Zuhal Demir gaat strijd aan tegen ‘besnijdenistoerisme’

Kalingar op 29-06-2017 18:40

@JP

Dat dachten ze ook in Moskou, maar de Sovjet Unie viel toch heel snel en onstuitbaar. Als het gaat is het als een lawine hevig en onhoudbaar, en dat weten ze in Brussel ook, en ik denk zelf dat ze het alleen nog maar rekken om nog ff wat meer binnen te harken alvorens hem proberen te smeren naar hun prive eilanden. Want de EU is in mijn ogen een coma patient die alleen nog leeft door de financiele injecties van Draghi

Maitreya op 29-06-2017 18:43

Het punt is dat de Nederlanders met mij hun straf proberen te vermijden door iets anders te pretenderen zijn. Ze maken het erger. Ook met de buitenlanders. Ze zijn gefaald.

Yerik op 29-06-2017 18:44

Slechts een klein hoofdstukje uit het boek "Van een totaal verkankerd land" : Kroongetuige La S. krijgt 1,4 miljoen.

Zie http://nos.nl/artikel/352929-kroongetuige-la-s-krijgt-1-4-miljoen.html

JP op 29-06-2017 20:11

Qromwel op 29-06-2017

Haha, ja en als het helemaal mis gaat de bergen in vluchten zeker? (de Holterberg?)

Marinus Ferdinand op 29-06-2017 21:15

Ons motorblok maakt ruzie over vaderschapsverlof, hahaha.......

Agenda 21 op 29-06-2017 22:12
@ Yerik op 29-06-2017 14:55

"Onze verraders zullen echter tot het aller-, alleruiterste de E.U. in stand willen houden en gaan daarbij zowel letterlijk als figuurlijk over lijken, heel veel lijken"

Is dit. de EU van na het Verdrag van Lissabon, die Balkenende in Nederland aan de bevolking moest opleggen tegen de uitslag van het referendum in, de ware reden van de moord op Pim Fortuyn?

Agenda 21 op 29-06-2017 22:15

Vergeet het volgende niet:

De EEG heeft men slinks een andere naam gegeven: EU.

Daarna heeft men slinks de EU (dus eigelijk de EEG met de nieuwe naam) slinks van inhoud en bevoegdheden veranderd via het Verdag van Lissabon.

Ernie van de Wal op 29-06-2017 23:48

Qromwel op 29-06-2017 14:21

Als je genoeg hebt, zet het om in goud. Dat biedt nog enige zekerheid. Met de € weet je het niet. 

Singleman op 29-06-2017 16:12

Waarschijnlijk weet men in Brussel ook wel, dat men dit keer met wat geluk nog kon winnen. De EU zal de komende jaren alles op alles zetten om de nationale regeringen zover uit te hollen in hun bevoegdheden, dat een Le Pen, of een Wilders domweg niets meer kunnen ondernemen tegen de EU. 

Waarmee de EU dan ook de openlijke vijand blijkt van de Europese bevolking.

Tom Hendrix op 30-06-2017 07:35

@Ernie van de Wal: 23.48. uur, op 29/6.

De laatste zin van uw reactie, zegt alles.

AngelB op 30-06-2017 08:31

@Agenda,

Ja dat is precies de reden van zijn moord. En een gewone man krijgt de schuld. Net als met zoveel zaken, nu met die 2 meisjes van 14, er klopt niets van!

Politie deed niets bij Savannah want ze dachten dat ze bij die jongen in Den Bosch zat, maar blijkbaar geloofden die ouders de politie niet, want er werd toch een zoektocht georganiseerd in Bunschoten zelf! Terwijl haar fiets 10 kilometer verderop werd gevonden. Als de politie dat echt dacht, was 1 telefoontje naar Den Bosch toch genoeg geweest om bewijs te hebben? Waarom geen Amber Alert of burgernet waarschuwing? Als er iets stinkt, dan is het deze zaak wel...

In dezelfde week was de Bilderberg conferentie, en weer 2 meisjes vermoord. Zou een link hiermee te bewijzen zijn?

rexmundi op 30-06-2017 08:49

We hebben er zelf voor gekozen, Rutte zit, zo gauw hij de kans krijgt bij Merkel op de schoot.

De bevolking van Nederland denkt alleen aan brood en spelen, maar eens goed nadenken dat ze vernageld worden is er niet bij.

andre op 30-06-2017 09:41

De kop van dit stuk is niet juist.De EU is praktisch al uiteengevallen.Italie moet het maar bekijken hoe ze de stroom gelukszoekers opvangen, ze krijgen geen steun van de EU.Dat is voor mij een teken aan de wand.

Ge van kessel op 30-06-2017 10:04

Er zijn natuurlijk ook een paar goede dingen aan de EU- Werken in een ander EU land zonder visum.- Betere economische samenwerking tussen lidtstaten.Dit zijn denk ik de enige voordelen.De nadelen zijn echter veel groter.- Corruptie.- Neiging tot facisme en total control.- Te veel regelgeving door te veel personeel in Brussel.- EU is een ongekozen organistatie die te veel macht naar zich toe trekt.- Vernietiging van eigen nationale identiteit.- Opdringen aan lidstaten om Moslim migranten (Anti-Christenen) op te nemen.

Qromwel op 30-06-2017 10:23

Xander: Op grond waarvan verwachten de de gepolsden het uiteenvallen? De EU problemen doen mij denken aan deels ijzeren, deels lemen voeten.

Yerik op 30-06-2017 10:32

Enorme misdaad door asielzoekers...

Dit mogen wij niet weten, maar mede dankzij Xandernieuws wisten wij dit allang!! http://www.telegraaf.nl/binnenland/28509047/__Deze_cijfers_mocht_u_van_de_overheid_niet_zien__.html

En de Nederlanders zijn straks weer de racisten. U weet het.

Emile op 30-06-2017 10:50

Ik denk dat de hele EU in elkaar dondert, omdat de middenklasse en de millennials straks niet meer gemotiveerd zullen zijn om productief te worden. Ik zie nu al steeds meer mensen afhaken... Daardoor zal de innovativiteit / creativiteit nog verder dalen en zullen de Aziatische landen nog machtiger worden. De vraag is dus of het handjevol elite kan overleven als al het werk gedaan zal worden door machines... We zullen uiteindelijk allemaal ten onder gaan aan dezelfde laveloosheid die de communistische landen altijd al getroffen heeft. Voor de middenklasse is de situatie uitzichtloos. 

Want waarom hard werken als je er persoonlijk niets op vooruit kunt komen, sterker nog zelfs menig uitkeringsgerechtigde heeft het beter dan iemand die werkt. Daarvoor bestaat al een woord, de armoedeval.

Oma op 30-06-2017 11:42

@ernie: de soevereiniteit en bevoegdheden van nationale regeringen zijn al helemaal overgedragen aan het dictatoriale gedrocht eu door het ESM. Daarmee heeft eu zich reeds onschendbaar en onaantastbaar gemaakt, daarmee kunnen ze ongestraft in alle lidstaten en op elk moment de hele schatkist leegroven zonder door iemand voor de rechter gesleept te kunnen worden want geen enkele rechtbank kan bevoegd zijn. Jaja, ze hebben zich goed ingedekt langs alle kanten om te kunnen blijven graaien en totale machtscontrole te bekomen., daarom zijn ook de meeste politici jurist of beroepsleugenaars: in hun vakjargon stellen ze wetten op die waardeloos gemaakt worden door er voorwaarden aan te verbinden zodat de wet compleet nutteloos wordt en soms zelfs recht tegen het doel van die wet ingaat - of om een bepaalde groep als doelwit uit te kunnen sluiten zoals vergrijzende autochtonen, die dan geen gebruik kunnen maken van voordelen die de wet biedt.

Een voorbeeld? Om van ocmw steun te kunnen genieten mag je geen eigendom hebben. Migranten hebben vaak eigendommen, hotels, appartementen en zelfs bedrijfjes in hun thuislanden maar daar wordt geen rekening mee gehouden. Uiteraard is van élke Belg/Vlaming wel geweten of ze eigendom hebben dus is de autochtoon de klos en hoeven die niet aan te kloppen bij het ocmw: eerst je huis opeten voor je steun krijgt, je hebt nochtans recht op steun....nu heeft de misdadige politiek nog een regeltje bijgevoegd: als je spaargeld hebt, moet dat eerst op voor je steun krijgt...en wiens spaargeld staat op de bank? Juist...migranten sturen hun spaargeld naar hun thuislanden of bewaren het cash dus wie is dan weer de pineut? Zo worden tegenwoordig wetten gemaakt die in sé discriminerend zijn, enkel voor eigen bevolking.

Lars030 op 30-06-2017 11:57

@ Alle reageerders hier:

Wat een opluchting telkens hier op XN (en andere non-fake-sites) om bevestigd te zien wat ik om me heen (zowel lokaal, landelijk, EU-ropees als mondiaal) zie gebeuren. En 90% van het gewone volk kan of wil het niet snappen en slaapwandelt lekker door. Schrale troost: Wat zullen zij binnen afzienbare tijd wakker worden vanuit hun roze-groene bubbel wensdenkwereld in een wereld waarin zij zich geen raad meer weten.

Google maar eens op 'Resolutie 1743' en bekijk VN pro-islamiseringsmonster Peter Sutherland (vooral laatste alinea over omvolking) op https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Sutherland

Dat is waarvoor de prima werkende EEG is ontmanteld en vervangen door de corrupte en suicidale (ik noem het genocidale) EU met hoofdkwartier Brussel.

Het verzet zal vooral van onderaf -het eigen volk- moeten komen, want ik ben het ook geheel eens met Ernie van de Wal (23:48 uur) dat volgende landelijke verkiezingen zoveel mogelijk door dictatoriaat Brussel onmogelijk zullen worden gemaakt, in elk geval voor echte patriotten als Wilders, Le Pen, Orban etc. En wij -het volk- 'outnumberen by far' de elite.

Ernie van de Wal op 29-06-2017 23:48
Bob Fleumer op 30-06-2017 12:08

Zou ik het nog mee mogen maken(79) dat we weer Nederland zijn en onze eigen zaakjes kunnen regelen? Maar een grote wens; zonder Rutte

het nationale glijmiddel hem kan ik missen als kiespijn.

cefas op 30-06-2017 17:45

Euro-marxisten zijn niets anders dan linkse Euro-faschisten. Allemaal van hetzelfde laken en pak. Drek.

cefas op 30-06-2017 17:50

De bevolking is het zat om als slaaf te zijn van de EU, en ook van de poltici en overheid die de EU ondersteunen ten koste van de bevolking en de soevereiniteit van het land. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

gvk op 30-06-2017 18:50

ik zie niks over islam in die VN resolutie: http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/RES/1743(2007)

gvk op 30-06-2017 18:53

http://www.assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=17880&lang=en

Toussaint op 05-07-2017 20:29

Het Zuiden zal nimmer a/h Noorden toegeven want de 1ste vindt zichzelf de kribbe v/d Europese beschaving. Romeinen zagen 't juist: Gallia Cisalpina en Transalpina.Niet compatibel. Brussel zsm opdoeken.

Jules Vismale op 06-07-2017 14:34

Dat de EU trouwens geenszins democratisch is weten we hier in Nederland allang. In het begin waren veel mensen rond 2002 blij dat de euro kwam maar na de roes volgde de kater omdat toen alles peperduur werd! Eén keer mochten we nog in 2005 stemmen of we voor of tegen de Europese Grondwet (waarvan niemand de inhoud kende) waren en toen vond de toenmalige premier Balkenende (een akelige snertfiguur, gelijk aan Macron!) dat we allemaal voor moesten stemmen omdat Frankrijk daar in meerderheid tegen was. Maar Balkende kon inderdaad als een ezel staan balken daar wij Nederlanders die “grondwet” nog fanatieker afwezen dan de Fransen! Helaas werd deze toch doorgevoerd in de vorm van het Verdrag van Lissabon maar het heeft er allerminst voor gezorgd dat Europa een eenheid werd.En het is allang overbekend dat rijke en machtige figuren denken dat ze iedereen kunnen gaan bekoeïneren maar tot hun schrik ondervinden dat talloze gefrustreerde Nederlanders eindelijk massaal de straat opgaan voor echte democratie, het afschaffen van bezuinigen en verlost willen worden van de euro, de EU en natuurlijk van Brussel.Overigens vind ik het grappig dat ik ooit op de site van Sargasso een figuur tegenkwam met de pseudo-naam Klukkluk. Dat is een personage uit Pipo de Clown, beter gezegd de indiaan die steeds mis schoot met zijn pijlen en totaal niet overweg kon met Dikke Deur, de vraatzuchtige circusdirecteur die verslaafd was aan gebak en altijd over koeien praatte. Klukkluk had meestal als gezegde: “Mij zijn van de leuke!”

Elisabeth op 07-07-2017 16:15

Inderdaad: het zwijgen van de (meeste) christelijke kerken in het Westen wordt veroorzaakt door de houding van linkse partijen en linkse politici. En voor een partij als 'Denk' zou in ons land helemaal geen plaats moeten zijn. Zolang 'links' de immigratie maar blijft accepteren, ziet het er slecht uit. Een bedroevend laag percentage is echt vluchteling; is in het land van herkomst z'n leven niet zeker. Maar de grote meerderheid krijgt voorgespiegeld dat o.a. Nederland een luilekkerland is. Als je als immigrant hier komt, krijg je een inkomen, een huis en werk. Dat wordt hun wijsgemaakt. Horden moslims maken daar graag gebruik van en u raadt het al... wéér een paar moskeeën erbij. Aan het welzijn van de christelijke kerken in ons land gaat 'links' totaal voorbij. Geen wonder dat de vijfde kolonne vrij spel denkt te hebben.

Overigens ben ik het van harte eens met Machteld Zee. Gepromoveerd en wel op onderzoek naar de shariarechtbanken. Die moet je in Nederland - en het hele Westen - echt niet willen hebben!!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl