HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

10 Amerikaanse staten scheiden zich officieus af van VS om klimaatbeleid

Extreemlinkse gouverneur van Californië: ‘Wij zijn een aparte natie’ - Staten gaan samenwerken met de EU in het vernietigen van de welvaart en vrijheid van het gewone volk – Analist: ‘Er komt een burgeroorlog aan’

 
Links en links-liberaal is bewust bezig met het veroorzaken van een nieuwe burgeroorlog in de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten stevenen met zevenmijlslaarzen op een ongekende binnenlandse crisis af. Top Democraten hebben het al openlijk over het ontketenen van een opstand en burgeroorlog tegen de regering Trump. Linkse groepen en activisten plegen –daartoe aangezet door de mainstream media- almaar grover wordend geweld tegen rechtsen en conservatieven. En nu hebben 10 staten zich officieus afgescheiden van de VS door te verklaren dat ze samen met de EU en China een ‘klimaatalliantie’ gaan vormen die zich niets aantrekt van het terugtrekken van president Trump uit het klimaatakkoord van Parijs. In de Amerikaanse grondwet is het staten echter expliciet verboden om eenzijdig verdragen met andere landen te sluiten.

 

De afscheidingsregeringen van Californië, New York en Washington hebben letterlijk aangekondigd dat ze unilateraal –en grondwettelijk dus illegaal- het klimaatverdrag van Parijs zullen blijven honoreren. De extreemlinkse gouverneur Brown van Californië was heel duidelijk: ‘Het is een beetje heftig om over een partnerschap tussen China en Californië te spreken alsof we een apart land zijn, maar dat zijn we wel... Wij zijn een machtige staatsregering. We hebben negen andere staten die het met ons eens zijn.’

De Klimaatministers van Schotland en Noorwegen, alsmede ook enkele hoge EU officials, hebben al aangekondigd zich op losse Amerikaanse staten te gaan concentreren, waarmee ze de afscheidingsbeweging in de VS direct ondersteunen, en zich daarmee feitelijk als een vijand van Washington opwerpen.

Grote overeenkomsten met afscheiding Zuidelijke Confederatie in 1861

De staten Vermont, Massachusetts, Connecticut, Oregon, Colorado, Hawaii, Virginia en Rhode Island vormen de andere staten van de klimaatalliantie*, die veel weg heeft van de Montgomery Conventie van de (Zuidelijke) Confederatie, die leidde tot de Amerikaanse burgeroorlog tussen 1861 en 1865 (en tot een nederlaag van diezelfde Confederatie).

* Wij tellen er ook 11, maar Washington wordt niet als aparte staat gerekend.

In beide gevallen is er sprake van een alliantie van staten die weigert de autoriteit van Washington te erkennen. In de 19e eeuw wilden de Zuidelijke Staten de slavernij van de zwarten niet opgeven; in onze tijd wil de klimaatalliantie een nieuwe vorm van slavernij introduceren door met name met de EU mee te gaan in het vernietigen van de welvaart en vrijheid van het gewone volk door het opleggen van torenhoge klimaatbelastingen, en het weghalen van miljarden dollars en euro’s uit de samenleving door deze in enkele grote ‘groene energie’- en klimaatmultinationals en hun banken te pompen.

Net als de steenrijke Zuidelijke slavenhouders denkt de moderne linkse elite in Amerika en Europa dat ze door hun enorme rijkdom en macht onaantastbaar zijn, en zelfs straffeloos verraad kunnen plegen. Vanuit hun luxueuze penthouses, villa’s en regeringscentra kijken ze op ons neer, en trekken zich er niets van aan dat de meerderheid van het gewone volk veel minder enthousiast is over een met hun belastinggeld gefinancierde strijd tegen een fictief klimaatprobleem, en het overhevelen van miljarden, die voor zaken zoals gezondheidszorg en onderwijs hadden kunnen worden gebruikt, naar zinloze investeringen in tienduizenden windmolens en velden vol met zonnepanelen.

‘Nog steeds deel van Unie, MAAR...’

Gouverneur Brown zei weliswaar dat Californië ‘nog steeds deel uitmaakt van de Unie’, maar dat is net zo bizar als dat de commissaris van Friesland zou verklaren dat zijn provincie nog steeds deel uitmaakt van Nederland. Door een normaal feit te onderstrepen geeft iemand aan dat dit in de nabije toekomst wel eens zou kunnen veranderen.

Brown liet daar verder overigens geen misverstand over bestaan: ‘Het is belangrijk dat de wereld weet dat Amerika niet Washington is. Ja, we zijn deel van de Unie, maar we zijn ook een soevereine staat die het noodzakelijke beleid kan promoten dat nodig is voor ons overleven.’ Zijn cruciale ‘maar’ is de eerste openlijke stap naar een echte, officiële afscheiding van de Verenigde Staten.

De Californische gouverneur gaat op kosten van de Energy Foundation naar China om daar over (illegale) klimaatafspraken te praten. Achter deze Energy Foundation zitten een aantal extreemlinkse organisaties. Eén van de belangrijkste donateurs is Ecocrat miljardair Tom Steyer, die grote financiële belangen in China heeft, onder andere met leden van de Chinese regering. Steyer beschuldigde Trump van ‘verraad’ vanwege het terugtrekken uit het klimaatverdrag van Parijs.

Andere notoire ultralinkse namen achter de Energy Foundation zijn het Rockefeller Brothers Fund, Bloomberg en –daar hebben we hem weer- multi miljardair George Soros, de kwade genius achter de opstand tegen president Trump.

Ook verraad op gebied van immigratie

Daarnaast is er nog een ander gevoelig thema waarop Californië en andere staten rechtstreeks tegen Washington ingaan: immigratie. Zo negeren ze nieuwe federale wetten door een illegaal verdrag te handhaven waarmee illegale asielzoekers in zogenoemde ‘sanctuary’ steden en staten niet vervolgd mogen worden. Ook dit is puur verraad.

Wat de situatie nog erger maakt dan pal voor de Amerikaanse burgeroorlog is dat deze afscheidingsstaten openlijke allianties sluiten met vreemde –en in sommige opzichten zelfs vijandelijke- machten. Daarmee wordt de eenheid van de VS nog verder ondermijnd.

‘Er komt een burgeroorlog aan’

‘Er komt een burgeroorlog aan,’ concludeert Daniel Greenfield voor FrontPageMag dan ook. ‘Tijdens de laatste verkiezingen verwierp de territoriale meerderheid van de Amerikanen de heerschappij van de rijke en machtige stedelijke enclaves (op de verkiezingskaart kleurde bijna heel Amerika Republikeins rood, met uitzondering van de grote stedelijke gebieden in met name het Oosten en Westen). Buiten hun bases aan beide kusten werd de politieke macht van de Democraten verwoest. En dus zijn ze teruggevallen op (pogingen tot) omverwerping en afscheiding.’

‘China gaat op zeer serieuze wijze voorwaarts, net als Californië. En wij gaan de tegengestelde richting van Donald Trump op,’ dreigde gouverneur Brown. De door de Democraten beheerste massamedia juichen over dit openlijke verraad.

Greenfield: ‘Brown en zijn collega’s overtreden rechtstreeks de Logan Wet. Hun acties zijn een schending van de Grondwet van de VS. Dit alles is de zoveelste duistere stap op de weg naar een nieuwe burgeroorlog. Als de klimaatconfederatie niet ter verantwoording wordt geroepen vanwege hun verraad, zal de crisis alleen maar groter worden.’


Xander

(1) FrontPageMag via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

16-06: Breekt Trump na Parijs ook met riskante klimaatmanipulatie door chemtrails?
11-06: Het Vierde Keerpunt: Westen op rand van periode vol chaos en geweld
09-06: Europa krijgt rekening van $ 2,5 biljoen om klimaatbeleid India te betalen
02-06: Trump blokkeert droom van globalisten: een totalitaire VN wereldregering
01-06: Trump uit Klimaatakkoord Parijs: Dit is waar de VS nee en de EU ja tegen zegt
26-05: Paus geeft Trump klimaat encycliek die miljarden mensen wil doen verdwijnen (/ Franciscus koos extreemlinkse globalisten en anti-humane milieu activisten als adviseurs)
07-02: Wetenschapper: Wij hebben global warming data vervalst voor klimaatconferentie Parijs (/ Voorzitter VN-klimaatconventie: Global Warming agenda vooral bedoeld om kapitalisme (en daarmee het Westen) te vernietigen)

2016:
23-04: Meteoroloog en oprichter Weather Channel neemt afstand van Global Warming theorie (/ Voormalig hoofd VN-klimaatpanel erkent dat geloof in Global Warming ‘religie’ is – ‘Klimaatverdrag Parijs gaat enkel om macht overdragen aan VN, en niet om klimaat’)

2015:
13-12: Klimaattop Parijs: Globalisten en milieufanaten eens over vernietiging Westerse economieën (/ Grootste geldverspilling in de geschiedenis: Westen moet biljoenen betalen en zichzelf economisch vernietigen voor NUL effect)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.
Reacties

Willy op 17-06-2017 14:33

Dat is hun recht ze gaan niet uit de VS maar mogen als staat hun eigen energie en klimaatbeleid volgen daar kan Washington vrij weinig tegen doen vooral de staten waar nog een democratische gouverneur is blijven het klimaatakkoord trouw  en de VS zal daarmee zeker niet uit elkaar vallen dat is helemaal hun bedoeling niet wel moeten ze zelf het geld voorzien voor het klimaatbeleid  zoals zonne en windenergie en de uitbreiding ervan.Of je zoals het artikel laat doorschemeren dat de VS een binnenlandse crisis doormaakt is wat kort door de bocht het is in de UK na de torenbrand dat het volk op straat komt voor het ontslag van premier May daar is het spannend aan het worden! Shalom

rescue op 17-06-2017 14:45

En dit is wat ik bedoel met "religie". Het wordt een extreme radicaliserende sekte waar niet normaal meer mee te praten valt, evenals die van de radicale islam. De waarheid doet er niet toe alleen de eigen mening.  Het loopt net als het nazisme en het communisme altijd uit op moord en doodslag. Duivelse streken.           PS Het rooms katholicisme van de middeleeuwen kon er ook wat van. Geen waarheid maar sadistische moord.

joojootje op 17-06-2017 14:53

Hahaha Natuurlijk dat China dit fikkie nog verder gaat opstoken,China is namenlijk al jaren in conflict met Amerika.

Als China een handje kan helpen met het verscheuren van de Amerikaanse macht dan zullen ze daar zeker aan meedoen.

Tuurlijk gaat China steunen en onderhandelen LOL

Eelke Piers op 17-06-2017 15:01

Ook Nederland is een EU-provincie. Ik geloof zelfs nog meer dan bv. Californie omdat Nederland economisch niets voorstelt en door de EU verpletterd zou worden als het uit de EU zou treden.

Wij krijgen ook een kabinet met GL omdat de EU verboden heeft om een regering met de PVV te vormen. 

who gives op 17-06-2017 15:32

Sorry maar het slaat hier nu wel heel erg door. Dit is geen PVV standpunt neem ik aan? Het vergelijken van een klimaatbeleid met het vergelijken van een slavernijverleden? Zero Hedge heeft wél lef zeg. Zero Hedge is de tegenpool van Bloomberg op financieel gebied dus ze willen de naam Bloomberg graag zwart maken. Helaas voor Zero Hedge heeft Bloomberg ietwat betere analisten in huis en baseren zij zich ook op betrouwbare bronnen. Ik ben tégen massa immigratie in Nederland, maar ook tegen b.s. artikelen die extreem rechtse groeperingen voor joker zetten als pipo's  die alles voor zoete koek slikken!

Axmann op 17-06-2017 15:40

Het wordt allemaal behoorlijk opgeblazen. Een paar opstandjes zullen nog niet tot een burgeroorlog leiden.

arjaneke op 17-06-2017 15:48

Lees de literatuur / geschiedenis van het oude Rome, zodra de tegenstellingen tussen de patiriciers en de plebejers te groot werd dan startte de senaat een oorlog tegen een buurstaat en de hele bevolking werd weer één en vocht gezamenlijk tegen de (gecreëerde) vijand, de elite die de landen bestuurt hebben een klassieke opleiding genoten en herhalen de trucjes van het oude Rome, de gewone bevolking is te dom, te lui of beiden tegelijk om na te denken, de sukkels van een bevolking trappen er keer op keer weer opnieuw in. 

Doordenker op 17-06-2017 15:48

De USA kunnen best opsplitsen in linkse Democratische Staten (New York, California, etc.) en conservatieve Republikeinse Staten in de American heartland.

De 'uitkeringsgerechtigde' linkse bevolking in de linkse staten kan dan, onder leiding van Obama en Clinton, haar rode utopie najagen... maar dan wel zonder de belastingscenten van de conservatieve bevolking in de American heartland.

Het zal dan ook enkel een kwestie van tijd zijn alvorens ook dit rode experiment in mekaar stuikt, net zoals in de voormalige communistische oostbloklanden, Venezuela, enz.

Qromwel op 17-06-2017 16:16

joojootje op 17-06-2017 14:53: Grote vervuilers zijn o.a. de reuzencontainerschepen van Maersk, die tienduizenden containers vol met in China geproduceerde spullen waar wij niet buiten kunnen vervoeren. Pak die schepen aan en China stort ineen. Overigens, ik zag laatst een filmpje van een nog niet voltooide wolkenkrabber in lichterlaaie in Shanghai. Veel hoger dan de Londense woontoren.

Angus McPhart op 17-06-2017 16:57

Beste Xander, u verwart de staat Washington (meest Noord-Westelijke staat van de VS) met de DCA (Greater Washington Area). Die ligt in het uiterste Oosten: Washington DC, ofwel District of Columbia.

Het betreft dus wel degelijk 10 staten, aangevuld met een kleine regio.

Econoom op 17-06-2017 17:55

Ofwel Jezus was een klimaatscepticus of deze site wordt gesponsord vd door Arabische oluesjeiks. Anders kan ik het aanhoudende gemopper van deze zopgenaaide christelijke site over het klimaatbeleid niet verklaren.

Dion op 17-06-2017 18:04

kon wel eens zijn dat ineens deze figuren op gepakt worden door de FBI,  en uit hun functies gezet

5318537 op 17-06-2017 18:16

Ach,verraad is algemeen.     Ook hier.

Een ander geluid op 17-06-2017 18:26

US deelstaten hebben het recht om zelf wetten te maken, die niet onder de zeggenschap van de federale overheid vallen of waarvan de US grondwet bepaalt, dat de federale overheid daar geen zeggenschap over heeft. De federale overheid heeft bevoegdheden, die door de grondwet bepaalt zijn. Bij conflicterende wetgeving, deelstaat versus federale overheid, treedt de "Supremacy Clause" (artikel VI, lid 2) in werking. Met andere woorden, als de deelstaten en de federale overheid het op wetgevend gebied oneens zijn, zal uiteindelijk het hoogste gerechtsorgaan de "Supreme Court" een bindend oordeel vellen. Daar zal uiteindelijk iedereen zich aan moeten houden. Zo niet, dan kan dat dwingend opgelegd worden ! 

Immigratie valt onder de federale overheid, dus saboterende deelstaten kunnen juridisch aangepakt worden ! Gezagsdragers idem lijkt mij. 

http://immigration.findlaw.com/immigration-laws-and-resources/federal-vs-state-immigration-laws.html

Deelstaten zullen géén klimaat akkoord kunnen afsluiten met andere landen. Dus Californië dat het klimaatakkoord van Parijs tekent, kan niet. Ik denk echter wel, dat zij hun eigen milieuwetten kunnen maken. Daarmee kunnen zij zelf windmolens, zonnepanelen enz subsidiëren en de omslag bevorderen van fossiele brandstof naar "groene" brandstof. Deelstaten kunnen wel de doelen van Parijs nastreven, maar geen internationale verdragen sluiten, die strijdig zijn met federaal beleid. 

Zorgelijker is het, dat links-liberale activisten op basis van hun vermeende morele en ethische superioriteit denken boven de wet te staan en zelfs naar geweld te mogen grijpen. Types als Volkert van der Graaf en James Thomas Hodgkinson, die 14-06-2017 een aanslag pleegde op republikeinse politici, worden opgehitst door de hetze van de gevestigde orde en hun spreekbuizen in de media. 

Een ander geluid op 17-06-2017 18:45

Eelke Piers op 17-06-2017 15:01

Dat kabinet met GL zie ik er voorlopig niet komen. Het zou me inderdaad niet verbazen, als de PVV uitgesloten wordt op basis van druk door EU en oliesjeiks.

Helaas collaboreren de gevestigde politieke regeringspartijen zwaar met Brussel. Van die lieden verwacht ik niet veel goeds. Echter, landen kunnen binnen de EU wel degelijk voor hun eigen koers opkomen. Bijvoorbeeld de uitzonderingspositie van Denemarken of landen, die niet voor de Euro kiezen. Gewoon je poot stijf houden; zie bijvoorbeeld Orban van Hongarije. Het is meer een kwestie van willen dan van kunnen. Frankrijk bijvoorbeeld heeft zich, van dag 1 (01-01-2002) tot nu toe, nog nooit iets gelegen laten liggen aan de "begrotingsregels".

Helaas kiezen "onze" politici er voor om het braafste jongetje van de klas te willen zijn. Dan wacht op enig moment een goedbetaald prestigebaantje in Brussel. Politici zouden in het landsbelang veel zand in de machine van Brussel kunnen strooien. Gewoon besluitvorming net zolang blokkeren tot je je zin krijgt. Tot die tijd staat de EU stil. De pest is, dat collaborateurs nationale bevoegdheden overdragen...........

van buiten op 17-06-2017 19:39

balletje opgooien ? welke staten hebben de meeste olie voorraden, 30 dollar cent per gallon extra erbij voor die staten, en niemand denkt nog aan het klimaat.

ik hoor ook dikwijls dat de staat washington DC een staat moet zijn, het is geen staat je moet het zien net als het vaticaan.

Qromwel op 17-06-2017 20:33

Gewoon federaal geld voor die staten blokkeren.

Qvic op 17-06-2017 21:11

Als de geldkraan naar deze staten dicht gedraaid wordt door Trump, dan gaan ze toch anders piepen lijkt mij. Officieel is California al failliet, dus waar wil deze staat het extra geld dan vandaan halen voor hun zogenaamde groene waanzin?

Qromwel op 17-06-2017 21:32

Marinus Ferdinand op 16-06-2017 17:53: Er worden wel degelijk 11 staten van de USA genoemd:

.....Californië, New York en Washington..... (3) en .....Vermont, Massachusetts, Connecticut, Oregon, Colorado, Hawaii, Virginia en Rhode Island..... (8). Waar dit op slaat snap ik niet: .....maar Washington wordt niet als aparte staat gerekend. Doet volgens mij niet ter zake.

JP op 17-06-2017 22:54

Voor de Linkse Amerikanen is het zich afscheiden in Verweggistan (Oekraine) niet geoorloofd, dan noemen zij dat dus "Rebellen"  of "Seperatisten" maar voor hen is dat in eigen Land wel legitiem?

de nadenker op 18-06-2017 00:05

Burgeroorlogen en wereldoorlogen  voorspellen zij hier al jarenlang en passeren vaak de revue , maar een ding gebeurd er echt wel .

Verkeerd en fout stemmen plus demoniseren van anders gestemde of anders denkenden .

Zolang ik nu leef ( 62 jaar ) gaat het met ups en downs en is de wereld geen spat verandert .

M.a.w. de geschiedenis herhaald zichzelf en haalt links altijd trucs uit naar rechts of andersom.

Clinton heeft verloren als democraat maar de haat gaat door tegen republikein Trump waarbij alle middelen worden ingezet waarbij het klimaatverdrag als doelstelling fungeerd .

Agenda 21 op 18-06-2017 00:10

Door de "Energietransitie" gaan de energiebelastingen steil omhoog, hetgeen voor velen betekent dat zij de energierekening niet meer zullen kunnen betalen.

Ook de straks verplicht opgelegde aanpassing van huizen etc. zullen de m,eesten financiëel niet kunnen opbrengen.

Allemaal het gevolg van klimaathysterisch politiek gekonkel als het verdrag van Parijs (2015) en de andere jaarlijkse COP conferenties die vrijwel geheel buiten beeld worden gehouden.

Energietransitie-borger Ed Nijpels verklaarde het leifst een regering te zien met Groen Links en bekommert zich in het geheel niet om de bevolking (namelijk 'Wiens brood men eet, diens woord men spreekt').

De topman van een groot energeibedrijf maakt zich wèl zorgen, omdat nu al 5-8% van zijn klanten de energierekening niet kan betalen.

Het overgrote deel van de energierekening bestaat uit energiebelasting.

De kosten van politiek "beleid" worden via de energiebelasting ongevraagd afgewenteld op de bevolking.

Geronimo op 18-06-2017 00:17

Ik zie het probleem niet. Met de terugtrekking van de USA uit het akkoord van Parijs, was het Trump in de eerste plaats te doen om de vele biljoenen dollars, die ingevolge dit akkoord jaarlijks door Amerika volstrekt nutteloos in het bodemloos vat van de zogezegde bestrijding van de klimaatsverandering dienen te worden gestopt, niet meer aan dit waanzinnige doel te besteden, maar om dat geld integendeel te investeren in de eigen economie. Dat is de kern van de zaak. 

Het klimaat is slechts de façade voor een veel achterbakser mondiaal plan: de verarming van het westen, Amerika op kop, hoofdzakelijk ten voordele van de gretige handophouders uit de derde wereld, die uiteraard als grootste profiteurs nu erg misnoegd zijn. Zie het maar als een soort mondiale herverdeling van middelen door de marxistische wereldkerk. Dit is zonder meer duidelijk, temeer omdat dit Parijse akkoord geen bindende maatregelen voorziet voor de deelnemende landen m.b.t. het klimaat, maar slechts aanbevelingen. Alleen het vele nutteloze geld dat dient betaald door hoofdzakelijk Amerika, is reëel.. Dat alles bovendien dan nog eens te kaderen binnen de tijdspanne van zowat honderd jaar, om uiteindelijk een verwaarloosbaar resultaat te bereiken. Reken maar  eens uit wat voor een gigantische financiele aderlating dat voor Amerika in de eerste plaats zou hebben betekend. 

Trump is niet zozeer tegen andere energiebronnen of het onderzoek daaromtrent  - zie b.v. zijn plannen voor het plaatsen van zonnepanelen langs de grens met Mexico - alhoewel hij de rol van de eigen steenkool, en terecht, in de Amerikaanse energievoorziening, opnieuw wil stimuleren. 

Het is zonder meer zijn grote verdienste dat hij dat malafide linkse plan heeft doorzien, en hen een flinke neus heeft gezet. Daar staan ze dan, de klimaatleugenaars, Merkel en Macron op kop. Overigens al eens op gelet dat er momenteel grotendeels nog enkel sprake is van klimaatsverandering, en minder en minder wordt gesproken over de beweerde opwarming van de aarde door menselijke activiteit?

mientje op 18-06-2017 01:04

Puinhoop

mientje op 18-06-2017 01:41

@ EConoom op 17.55  natuurlijk  zijn er altijd verbeterpunten w.b. het milieu, maar waar ze hier op duiden is dat er grote sommen geld verdiend worden aan zg verbeterpunten die helemaal niet bestaan, terwijl de temp. bewust wordt opgevoerd middels chemtrails en haarp.Ik woon bij een moeras gebiedje waar ik  dagelijks kom, de  kikkers sprongen je om de oren, nu kurk droog.Ik weet  nog wel een verbeter punt en dat is jouw spelling van de nederlandse taal. Handen af van deze site.

Wardje op 18-06-2017 02:18

Of je door de hond of de kat gebeten wordt....

Arjen op 18-06-2017 02:36
Hallo Geronimo, tja je zal vast wel een punt hebben met een hoop zaken maar feit is wel dat het groot barrier rif in 2jaar tijd bijna voor 80% afgestorven is. Dat alleen maar omdat de aarde net een half graadje te warm werd of iets dergelijks en die kleurige diertjes niet tegen de warmte kunnen. Dat die Trump de rijken alleen maar wil spekken, en milieu initiatieven het liefst ziet sneuvelen door oud vertrouwde troep te her introduceren en terug naar af te gaan is daarom niet zo lief van hem. En al helemaal niet voor de plantjes en diertjes die niets kunnen terugdoen hiertegen. Het is daarom ook mooi dat er mensen zijn die het tegen die zakelijke pipo opnemen. Tis dus om mientje te citeren een Puinhoop. Tijd om koppen bij mekaar te steken denk ik.
Wardje op 18-06-2017 02:42

indifferentisme . Xie de encyclieke van paus Pius X "pascendi" 1907 over het modernisme .  Ik ken de term indifferentisme uit de dezelfde encycliek . Ik kon zo gauw niet een nederlandse vertaling vinden op het net . Maar er staat wel een catechismus - in vraag en antwoord -over de indhoud van  dezelfde encycliek Pascendi. In die catechismus is het woord indifferentisme , onverschilligeheid , niet terug tevinden . Maar het "naturalisme"wordt wel behandeled . Dit is even instrucitief . Zie onderstaande link , pdf catechismus en daar aop p . 13 .     

https://cruxavespesunicablog.files.wordpress.com/2017/05/catechismus-van-het-theologisch-modernisme.pdf

Marjolein op 18-06-2017 03:08

California kan financieel zijn eigen broek totaal niet ophouden. Plus miljoenen illegale immigranten, nou ze gaan er maar voor. 

Hubert Luns op 18-06-2017 08:37

China ondertekent het klimaatverdrag maar trekt zich er geen moer van aan. Wel heeft China prioriteiten om de luchtverontreiniging en watervervuling te lijf te gaan, vooral in de steden. Dat is uit puur zelfbehoud, want op veel dagen hangt er een grauwe verstikkende mist in de steden. Dat heeft niks met de opwarming van de aarde te maken. Ze tekenen braaf mee aan het klimaataccoord, maar alleen als het hun zint zullen ze daar uitvoering aan geven.

Qromwel op 18-06-2017 08:42

Geronimo op 18-06-2017 00:17: Heel goed! Vooral dat laatste. Sommigen die ik daar op wees keken me aan of ze water zagen branden. "Dat is toch hetzelfde?" Niet dus. En of we daar wat aan of tegen kunnen doen is nog maar de vraag. Het gaat er alleen om, hoe die westerse rijkaards gestopt kunnen worden. Met welk recht verkoopt men emissierechten? Straks moet je emissierechten kopen voor het recht CO2 te mogen uitademen.

jottum op 18-06-2017 08:47

Niet te hopen -bij deze droogte- dat terroristen (natuur)branden tot hun wapenarsenaal gaan rekenen, want dan ziet europa er straks zwartgeblakerd uit.

Een ander geluid op 18-06-2017 10:33

JP op 17-06-2017 22:54

U weet vast nog wel hoe het afliep met de staten, die in 1861 de USA wilden verlaten...............

Ook niet onbelangrijk; de staat Californië heeft een schuld van USD 1,3 biljoen. Zelfs bij een vreedzame afscheiding, zal California zijn part van de US staatsschuld (nu: 19.846.150.150.843) voor zijn kiezen krijgen. Betalen betekent gigantische belasting verhogingen, waarvoor de Amerikaanse burger erg allergisch is. Dat is politieke zelfmoord voor iedere US politicus. Niet betalen, betekent een herhaling van het recept "1861".

California, keep on dreaming / Californië blijf lekker dagdromen.

Een ander geluid op 18-06-2017 10:36

Geronimo op 18-06-2017 00:17

U heeft dit geweldig verwoordt ! Complimenten. 

who gives op 18-06-2017 12:13

Over de slavernij afschaffing an sich bestaat ook al veel verwarring. Het klopt dat de slavernij is afgeschaft door de Republikeinen, alleen waren de toen Republikeinse gebieden nu juist de Democratische en andersom, dit vanwege latere omgeslagen standpunten binnen de partijen. Binnen de Democraten had je de Southern Democrats die niet  voor afschaffing van de slavernij waren dit in verband met de vele katoenplantages in het zuiden. De KKK (KuKuxKlan) is daarna alleen in Republikeinse Staten actief! Het zijn dus al met al wel degelijk de Republikeinse Staten van nu die de rassenoorlog op gang hebben gehouden. Vandaar mijn wat felle reactie dat juist die gebieden die toen al tegen de slavernij waren nu daarmee op één lijn worden gehouden met slavendrijvers dit met een klimaatverdrag.

MaartenB op 18-06-2017 14:20

Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum, Mod.

who gives op 18-06-2017 17:02

Toevoeging zelfs in de verkiezingen van 1904 was het nog omgekeerd dan nu. Ik praatte eerder over de Burgeroorlog tussen 1861 en 1865. Kijk goed in 1904 hoe alles omgekeerd was zoals het nu is! Het zijn exact de gebieden die toen Republikeins waren, nu Democratisch en omgekeerd!

1904: https://commons.wikipedia.org/wiki/File:1904_Electoral_Map.png

Roosevelt (Repbulican) werd toen gekozen ipv Parker (Democrats). Zoals je op de kaart kunt zien was vroeger de Republikeinse partij de partij van het Noorden, terwijl nu al jaren iedereen weet dat dit de partij van het Zuiden is!

Het lijkt erop dat de Illuminati expres verwarring wil zaaien?

Geronimo op 19-06-2017 01:47

Beste Arjen, dat teniet gaan van dat gekende rif mag dan al een feit zijn, ik heb de indruk dat u de kern van de zaak nog altijd niet goed hebt begrepen. Het kernpunt is de vraag of de beweerde opwarming, intussen wijselijk klimaatsverandering genoemd, van de aarde al dan niet te wijten is aan menselijke activiteitt, m.a.w. de linkse dada van de CO2-mythe. Daarover gaat het en om niets anders. Daarvoor dienen al die biljoenen dollars betaald ! Voor een veronderstelde (!) temperatuurdaling over een periode van honderd jaar met 0,3 graad ongeveer.

De aarde is al de hele tijd van haar bestaan periodiek onderhevig geweest aan klimaatschommelingen. Enkele honderden jaren geleden was het bij ons zelfs warmer dan nu. Dat heeft dus allemaal niets met menselijke uitstoot(CO2) te maken, en heel wat vooraanstaande wetenschappers zijn deze mening toegedaan, onderbouwd op basis van keiharde feiten. Alleen worden ze steevast in de MSM doodgezwegen, of spottend afgedaan minstens als klimaatnegationisten ! Een soort misdadigers dus. Overigens blijken de cijfers m.b.t. tot de beweerde temperatuurverhoging ook nog eens bewust gemanipuleerd te zijn geweest, om deze hele klimaatidiotie hoe dan ook toch maar gestalte te kunnen geven. De westerlingen moeten zich schuldg voelen, want hun fout, dan accepteren ze veel gemakkelijker de financiele offers die van hen jarenlang zullen gevraagd worden. Ziet u het plaatje? Het is geen klimaatplaatje, maar een centenplaatje.

Googelt u er maar eens op na, het zal u een totaal andere kijk geven op heel wat zaken desbetreffend. Bijvoorbeeld dat de temperatuur op aarde al heel wat jaren stabiel is gebleven, in tegenstelling tot wat voortdurend wordt ingeprent door de globalisten ! Via de reguliere MSM zult u daar nooit iets over vernemen, uiteraard,  zou ik zeggen, want taboe. U mocht eens denken dat men uw centen onder drogredenen afpakt.

Conclusie: niet het gebruik van fossiele brandstoffen is verantwoordelijk voor een klimaatsverandering, voor zover daar al sprake mocht van zijn, omdat dit een volstrekt natuurlijk gegeven is, waarin ook de zonneactiviteit een belangrijke rol blijkt spelen. Het herwaarderen van steenkool door TRUMP als één van de energiebronnen heeft geen invloed op de aardtemperatuur. Laat u zich door zijn tegenstanders niets op de mouw spelden. Ook links weet dat, vandaar dat ze intussen quasi ongemerkt zijn overgeschakeld van de initiële term 'opwarming van de aarde' naar het huidige adagio 'klimaatsverandering'. Ze zijn dus zo hautain dat ze menen dat de mens het klimaat kan sturen, quod non, wat door vele andere belangrijke wetenschappers op dat gebied niet alleen ontkend, maar ook bewezen wordt.

Bijgevolg, het mogelijk afsterven van het grote barrière rif heeft waarschijnlijk andere oorzaken dan het gebruik van fossiele brandstoffen. Vroeger was het de zure regen, dan het ozongat...hoort u daar nog iets van? Volgens de grote klimaatoplichter, Al Gore, met zijn werk 'An inconvenient truth' moesten we nu met zijn allen al langer met de voeten in het water staan. Is dat bij u al het geval?

Qromwel op 19-06-2017 07:33

Doordenker op 17-06-2017 15:48: Het zou een interessant experiment zijn; het blijven wel buurstaten, die ook nog eens versnipperd zijn. Dan maar corridors instellen? Gelukkig zijn er geen taalproblemen.

Qromwel op 19-06-2017 08:17

de nadenker op 18-06-2017 00:05: Er is wel iets veranderd. Sinds de eerste atoomproeven is het niet meer mogelijk perfecte vervalsingen maken van daarvóór gemaakte schilderijen.

Qromwel op 19-06-2017 08:21

Econoom op 17-06-2017 17:55: Het wemelt nou eenmaal van de pseudo religies. "Wee je gebeente als je er anders over denkt!" 

Qromwel op 19-06-2017 08:23

joojootje op 17-06-2017 14:53: Misschien ligt de Perzische/Arabische Golf straks vol scheepswrakken.

Doordenker op 19-06-2017 15:37

@Qromwel. Of beter de Mexikaanse muur gewoon doortrekken. Het is immers voorspelbaar dat - nadat het linkse experiment in de Democratische staten eindigt in een complete economische en sociale puinhoop - de linkse 'uitkeringsgerechtigde' kiezers zullen proberen uit te wijken naar Republikeinse staten om daar dan opnieuw linkse politiekers aan de macht te helpen waardoor het linkse doem scenario zich ook in die staten kan herhalen...

Het (voorlopig nog fictie) boek "People's Republic" van Kurt Schlichter beschrijft zo'n scenario:

https://www.amazon.com/Peoples-Republic-Kurt-Schlichter-ebook/dp/B01M0H7WQZ/ref=sr_1_1_twi_kin_2?ie=UTF8&qid=1497879388&sr=8-1&keywords=People%27s+Republic

Br@m op 19-06-2017 22:24

Als je alles moet geloven wat er op dit forum staat. De soep wordt niet zo heet gegeten als hij opgediend wordt. Zaken waar je zelf niets aan kunt veranderen moet je je ook niet druk om maken. Ze zoeken het maar lekker uit, ik lig nergens wakker van !

Berkeboom op 24-06-2017 22:19

Polen,Tjechie,Hongarije en ook Oostenrijk meer en meer horen officieel bij de EU maar trekken zich gelukkig ook niets van hun absurde sprijdingsplan en regels rond de asielcrisis aan.Maar als de EU die landen sancties gaat opleggen zou Wachington dat bij die opstandige staten toch ook kunnen doen.Niet???

stevan op 25-06-2017 11:56

burgeroorlog komt sws dat staat 100% vast alle tekens zijn aanwezig dat dat binnenkort zal ziijn nog eerder dat menige normale mens denkt 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl