HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Regering Catalonië dreigt met onmiddellijke afscheiding van Spanje

Voorlopige grondwet voor ‘Republiek Catalonië’ ligt al klaar – Spanje kampt sowieso met nieuwe regeringscrisis, vervroegde verkiezingen lijken onafwendbaar

 
Brussel probeert door steeds harder te knijpen een lappendeken aan volken tot een geforceerde eenheid te dwingen, wat volledig averechts zal uitwerken en een explosie aan afscheidingen, conflicten, opstanden en zelfs burgeroorlogen kan veroorzaken. Naast Catalonië zijn Noord Italië en Schotland het dichtst bij een eventuele afscheiding.

De Griekse crisis, de migrantentsunami, de staatsschuldencrisis, de enorme jeugdwerkloosheid in Zuid Europa, het Brexit – we zouden bijna vergeten dat de EU op nog meer gebieden in zijn voegen kraakt. Zo dreigt de regionale regering van Catalonië met onmiddellijke afscheiding van Spanje als de centrale overheid in Madrid blijft weigeren om toestemming te geven voor een referendum over onafhankelijkheid, dat in september of oktober moet worden gehouden.

 

Hoe meer de Brusselse eurocraten proberen op dwingende wijze alle macht in de EU naar zich toe te trekken en de nationale parlementen buitenspel te zetten, hoe meer de volken zich beginnen te roeren en in opstand beginnen te komen. In Catalonië richt het verzet zich vooral tegen het verre Madrid.

Als Madrid referendum verbiedt, wil Catalonië meteen onafhankelijk worden

De Spaanse minister van Justitie José Manuel Maza onderzoekt op dit moment of het plan van de Generalitat, de Catalaanse deelregering, om zich desnoods met onmiddellijke ingang af te scheiden van Spanje, legaal is. Het document zou als een voorlopige Catalaanse grondwet gaan dienen tijdens de twee maanden durende periode dat het parlement begint met het afscheidingsproces, dat moet leiden tot de ‘Republiek Catalonië’.

In het document staat dat ‘als de Spaanse staat effectief het houden van een referendum verhindert, deze wet compleet en onmiddellijk in werking zal treden op het moment dat het parlement die verhindering heeft vastgesteld.’ De vraag die de Catalanen in dat referendum krijgen voorgelegd is duidelijk: ‘Wilt u dat Catalonië een van Spanje onafhankelijke staat is?’

Verder wordt beschreven wie er precies een Catalaanse burger wordt of kan worden, welke Spaanse wetten in werking blijven en welke niet, en wat er met ambtenaren gebeurt die op dit moment nog voor de Spaanse overheid werken. Of Catalonië onderdeel blijft van de Europese Unie wordt niet besproken, noch of het heffen van alle belastingen naar de nieuwe regering overgaat. Ook gevoelige zaken zoals het voortzetten van pensioenen en uitkeringen blijven onaangeroerd. De opstellers van het document lijken te redeneren dat deze kwesties automatisch onder de ‘nationale soevereiniteit van het volk van Catalonië’ zullen vallen.

Spanje stevent weer op nieuwe verkiezingen af

De dreigende Catalaanse onafhankelijkheid is niet de enige crisis waar de regering in Madrid mee kampt. Zo heeft premier Mariano Rajoy gedreigd om het parlement te ontbinden en (weer) nieuwe verkiezingen uit te schrijven als zijn begroting niet wordt aangenomen. De verrassende politieke wederopstanding van de leider van de socialistische partij PSOE, Pedro Sánchez, die afgelopen weekend werd herkozen nadat hij vorig jaar nog door zijn partij werd afgezet toen hij weigerde mee te werken aan een minderheidsregering met Rajoy, lijkt erop te wijzen dat die vervroegde verkiezingen er inderdaad gaan komen. (1)(2)

Machtsgreep Brussel zal Europa juist in brand steken

Al jaren probeert Brussel door steeds harder te knijpen een lappendeken aan volken tot een geforceerde eenheid te dwingen. Het afpakken van steeds meer macht, soevereiniteit en zelfbeschikking van de lidstaten zal echter volledig averechts uitwerken, en dreigt een explosie aan afscheidingen, conflicten, opstanden en zelfs burgeroorlogen te veroorzaken.

Dan zullen veel van de huidige politieke leiders door volkstribunalen worden berecht, omdat zij door het opleggen van hun megalomane visioen van een –door de overgrote meerderheid van de Europese burgers pertinent niet gewilde- Europese Superstaat juist voor zullen hebben gezorgd dat ons werelddeel opnieuw in brand is gevlogen. Het in de maak zijnde Europese leger zal daarbij alleen maar meer olie op het vuur gooien, waardoor er nog meer slachtoffers zullen vallen.

Xander

(1) MishTalk via Zero Hedge
(2) Mish Talk

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsoverwegingen naar het Geloofsforum.

Reacties

willy op 24-05-2017 12:46

Dat gegeven is al jaren bezig en Spanje zal het nooit toelaten . Catalonie is een zeer rijke regio ten opzichte van andere regio's in Spanje en dat is dan ook de hoofdreden en of Catalonie geheel onafhankelijk zal worden betwijfel ik ! Shalom

Qromwel op 24-05-2017 12:47

Straks misscchien ook Baskenland los? En Schotland los van het VK. E.e.a. in verregaande staat van ontbinding. 

Johan op 24-05-2017 12:56

Dan zullen de Basken ook weer beginnen met hun strijd voor onafhankelijkheid.

Doordenker op 24-05-2017 13:00

Niet alleen in de EU maar ook in de VS proberen steeds meer Staten de macht uit de handen van de bureaucratische Federale Overheid te halen en hun lot en welvaart terug meer in hun eigen handen te nemen.

De klepel is aan het keren van grootschalig supranationalisme/globalisme naar meer kleinschalige gemeenschappen.

Lucie op 24-05-2017 13:15

Ik ben toch zo klaar met die hersenloze figuren die denken over ons te kunnen beslissen.

Er is nog niks wat goedgegaan is sinds we de euro en die criminele EU hebben.Alles gaat alleen maar achteruit.

En maar vol blijven houden dat het een succes is,die Rutte ook met z'n eeuwige stomme grijns.Kotsmisselijk wordt ik als ik hem zie.Maar ook de rest ben ik spuugzat,met heel Brussel ,Merkel en al die andere mislukkelingen.

Allemaal uitgerangeerde politici,die er dankzij zichzelf ook nog dik voor betaald worden.

En alles in opdracht van de bilderbergkliek.

Dion op 24-05-2017 14:26

eigenlijk moet ik wel lachen hoe meer ze dwingen hoe meer het ze bij de handen afbreekt.

die globalisten willen maar niet snappen dat je niet mensen kan dwingen als ze het niet willen,  in de EU zijn we qua taal, cultuur en achtergrond te verschillend.

JP op 24-05-2017 14:33

Ook in ons land wringen de politici zich in allerlei bochten om toch vooral de PVV uit te blijven sluiten bij de vorming van een regering. Als ik Wilders was dan zou ik het niet kunnen laten om mijn hoofd om de deur te steken en met een smile op mijn gezicht vragen: "lukt het heren?"

En in Engeland opperde de MSM dat er nog meer migranten binnen gelaten moesten worden om een Brexit te voorkomen.

Yerik op 24-05-2017 14:35

"Dan zullen veel van de huidige politieke leiders door volkstribunalen worden berecht," Welneen..., althans zéker niet in Slaapjesland. Hier zullen ze, evenals tijdens de terugkeer van het tijdens W.O.II lafhartig gevluchte koningshuis dat nadien weer met afgodische eer werd ontvangen, in alle vrijheid kunnen blijven rondlopen, voorzien van nieuwsoortige uitkeringen. Hen zal ècht niets gebeuren, daar hebben ze zich al jaaaaaaren op voorbereid, denk aan de uitgelekte vluchtroutes van het koningshuis richting Argentinië. Degenen die het gelach betalen, zijn de blanke en goedwillende gekleurde eigenheimers.

Toussaint op 24-05-2017 14:59

Grote verbanden werken niet: zie Sovjet Unie en Joegoslavie. In de VS heeft 't tijdens de Burgeroorlog op 'n haar na gescheeld of 't Zuiden had zich eveneens afgescheiden. In Slovenie en Croatie zegt men hardop dat men de ene unie voor de andere heeft ingeruild. Het VK staat eveneens op barsten.

braatsche op 24-05-2017 15:54

De beste oplossing voor Europa is een groot verbond van onafhankelijke landen die een gemeenschappelijke markt delen, maar waar elk land zijn eigen beslissingen kan nemen en aftoetsen met die van de omringende landen, om bij sommige dossiers, internationaal te werken. Een vrijwillige samenwerking is altijd beter dan een gedwongen. De geschiedenis is duidelijk genoeg geweest, maar in Europa loopt de politieke elite altijd terug in dezelfde val, en dat allemaal op kap van de gewone burger die voor alles mag opdraaien.

Eelke Piers op 24-05-2017 16:28

Om te voorkomen dat Catalonie, Baskenland, Schotland, N-Italië enz zich gaan afscheiden hebben we een EU leger nodig zodat Roemenen, Hongaren, Polen enz daar weer orde kunnen scheppen

Jan t op 24-05-2017 16:43
Op de site wolfstreet.com schrijft economisch redacteur Don Quijones regelmatig over Zuid Europa. In zijn ogen redden Spanje en Italië het beide niet en zijn de kosten voor Noord Europa. Er wordt al druk gewerkt aan het opknippen en herverdelen van de schulden. Overigens is Dijsselbloem op de hoogte van de huidige misstanden in deze landen, Spaanse economen hebben Dijsselbloem pas nog een brief gestuurd over het manipuleren van cijfers op grote schaal.
Noorderlicht op 24-05-2017 17:22

Catalonië is een bolwerk van terroristen, dus misschien maar beter dat het zich afscheid.

Qvic op 24-05-2017 17:34

De grondslag ligt bij de socialisten, want die denken nog steeds dat zij in een maakbare wereld leven en dat zij alleen over die wijsheid beschikken, die voor iedereen goed zou zijn. Zij denken nooit aan de bevolking zelf en waar die zich bij thuis voelen. In Amerika, Afrika en het Midden-Oosten hebben de socialisten van vroeger rechte grenzen getrokken door het land. Daar hebben zij nooit rekening gehouden met de daar wonende volksstammen. Dit effect zien we nu ook terug in de EU, de EU houdt totaal geen rekening met de desbetreffende landen met hun bevolkingen. Hoe meer er van bovenaf gedwongen zal worden, hoe meer tegengas van uit die landen zal komen. Er wordt nu door de vrije verkiezingen op grote schaal gefraudeerd om de pro EU leiders aan de macht te kunnen houden. Nu de rek van de tollerantie er uit is bij het gewone volk en de EU lidstaten gedwongen worden door de EU om hun soevereine staat met al hun macht over te dragen aan Brussel en verplicht zijn om miljoenen nietsnutten te importeren die de gehele economie slopen en je niet meer veilig voelt in je eigen land. Dan kun je erop wachten dat de bom eerdaags barst en de EU verleden tijd wordt en zo ook dat vele (grote) landen zullen versplinteren.

Ernie van de Wal op 24-05-2017 17:47

Ik zag op dat kaartje dat Friesland zich ook af wil scheiden. Krijgen ze Groningen erbij, dan gaan we nog geld overhouden.

Ronald op 24-05-2017 19:10

De wereld als slavenkolonie banken geld vakbonden 

Aangepast, het is niet toegestaan artikelen van andere websites hier te plakken, zie siteregels  en auteursrechten. Mod.

Uiteraard vereist het runnen van zo’n misdaadsyndicaat een organisatiestructuur. In de huidige situatie is het syndicaat daarom onderverdeeld in een aantal afdelingen, elk met een eigen functie.

– Het strategisch topmanagement

Hier bevindt zich de top van het syndicaat. Het zijn de eigenaren ervan. Hier worden de strategieën ontwikkeld die de macht en rijkdom van deze top moeten vergroten. Daarnaast wordt hier bepaald hoe de andere afdelingen moeten functioneren. Die andere afdelingen werken als instrumenten ten bate van de macht en rijkdom van deze top. De leden komen met enige regelmaat bij elkaar in de vorm van “denktanks” zoals de Bilderberggroep. Alleen in deze groep is de volledige agenda van het syndicaat bekend.

Lees meer: http://pieterstuurman.blogspot.nl/2015/07/de-wereld-als-slavenkolonie.html

positivo op 24-05-2017 19:11

Ik hoop inderdaad dat er behoorlijk wat van die lieden door volkstribunalen berecht gaan worden.

Ronald op 24-05-2017 19:16

Verwijderd, waarschuwing. Het is niet toegestaan artikelen van andere websites hier te plakken, zie auteursrechten  bij siteregels. Schrijf korte introductie en verwijs naar de betreffende website. Mod.

Infidel4U op 24-05-2017 20:00

Europese samenwerking is noodzakelijk om in de toekomst het hoofd te kunnen bieden aan bedreigingen van buiten Europa. Denk aan de explosieve bevolkingsgroei in Afrika.. De motieven moeten alleen veranderen. Waar de EU de nationale identiteit van alle Europese volken wil uitwissen, zouden we een éénheid in diversiteit moeten nastreven. En sommige dingen kunnen beter op Europese schaal worden verwezenlijkt en andere zaken beter op nationaal niveau. Het vernietigen van soevereine Staten leidt onherroepelijk rot ressentiment en strijd, al dan niet gewelddadig. Het zijn dezelfde verraders die de islamisering een warm hart toedragen en ondertussen blijven ontkennen. Het wordt de hoogste tijd deze verraders voor het gerecht te slepen en te veroordelen. Misschien wordt Catalonië wel de katalysator...

Qromwel op 24-05-2017 22:57

Infidel4U op 24-05-2017 20:00: Welk Gerecht?

Weesie R op 24-05-2017 23:44

Moeten ze ook doen met scholen.Kleinere scholen werkten prima en er was sociale controle.Mensen hadden een naam.

Tom Hendrix op 25-05-2017 08:49

@Ronald:20.00. uur, op 24/5. Ze nemen dus eerst al ons geld af, en daarna zullen we als slaven worden gebruikt. Alles in overeenstemming met de bedoelingen van de NWO.

Infidel4U op 25-05-2017 09:28

@Qromwell: Een soort van Neurenberg tribunaal dat wordt opgezet als de huidige politieke elite wordt afgezet. En het liefst langs democratische, geweldloze weg al word ik steeds banger dat dat al een gepasseerd station is... Misschien als miljoenen Europeanen de straat op gaan en de elite net zolang confronteren tot ze het veld ruimt kan het nog relatief geweldloos.. Maar ook dat zal waarschijnlijk hopen tegen beter weten in zijn.

Qromwel op 25-05-2017 11:02

Yerik op 24-05-2017 14:35: Persoonlijk prefereer ik de Roemeense aanpak van dhr. & mw. Ceausescu.

Tom Hendrix op 25-05-2017 11:21

@Ronald: 19.10. uur, op 24/5. Zeer interessant, uw reactie. Het verklaart een hele boel. Ik denk, dat U het bij het rechte eind heeft, uiteindelijk is het doel: de NWO. Geleid door het ultieme kwaad zelf, de duivel.

Iron Maiden op 25-05-2017 13:21

Dat staten en provincies zich afscheiden is helemaal niet in het nadeel van Brussel. Volgens mij komt Brussel dat juist goed uit. En stimuleert en/of start Brussel dit zelfs ook. Hoe kleiner de landen zijn hoe makkelijker ze onder de duim te houden zijn. En kleinere landen zijn meer afhankelijk van de EU dan grotere. Joegoslavië was een machtig land. Zelfs de Soviet-Unie kon er niet echt vat op krijgen. Alleen door rotzooi te starten van binnenuit kon het land kapot gemaakt worden. 

cefas op 26-05-2017 08:30

Heel die EU is een groot fiasco. We moeten onze soevereiniteit en onze grenzen terug.

Kees op 26-05-2017 09:45

Vooral die laatste alinea is belangrijk: we mogen dit niet ongestraft laten!

Aietos op 26-05-2017 13:14

Een leuk stukje over de Basken, die volgens dzeze video voor het overgrote deel rhesus negatief bloed hebben en volgens eigen zeggen afstammen van Atlantis.

Rh- Negative Blood and Antediluvian Civilizations (Robert Sepehr) - https://youtu.be/ls_ZtM1Itzs

Pieter op 29-05-2017 03:08

@Lucia

Das allemaal leuk en aardig...Maar je houdt het toch niet tegen. Niemand! 

Of heb je een werelds plan om dit alles te voorkomen? dacht het niet...

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl