HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Paniek in VS over nieuwe drug die dodelijk kan zijn bij aanraking met de huid

Staat New Hampshire waarschuwt inwoners ‘hyper, hyper waakzaam te zijn met waar je je handen op legt’ – Levensgevaarlijke drug perfect wapen voor terroristen – Drugs veel grotere doodsoorzaak Amerikanen dan verkeersongelukken – ‘Carfentanil rukt ook in Nederland op’

 
Voor een ‘paradijselijk’ effect wordt de nieuwe drug inmiddels ook gemixt met heroïne. Ondanks het steeds harder wordende Amerikaanse antidrugsbeleid neemt het aantal gebruikers en overdosis-gevallen al jaren explosief toe, waardoor steeds meer mensen zich afvragen of dat nu wel de juiste aanpak is.

In de Verenigde Staten is de angst toegeslagen voor een nieuwe en misschien wel aller gevaarlijkste drug ooit: Carfentanil, een synthetisch middel dat 10.000 x sterker is dan morfine, 300 x sterker dan Fentanyl en 50 tot 150 x krachtiger dan heroïne, en oorspronkelijk werd gemaakt om olifanten mee te verdoven. Zelfs alleen al het aanraken van deze stof met de blote huid kan dodelijk zijn. Vorig jaar zou ook popster Prince erdoor om het leven zijn gekomen.

 

De gouverneur van de staat New Hampshire, Chris Sununu, onthulde afgelopen week op een persconferentie dat de levensgevaarlijke drug, die vorig jaar al minimaal drie levens heeft geëist, ook zijn staat heeft bereikt. Chris Hickey, de brandweercommandant van de stad Manchester,  waarschuwt de inwoners van de staat om ‘hyper, hyper waakzaam te zijn voor wat er rond gaat, hyper waakzaam met waar je je handen op legt, waar je in contact mee komt.’

‘Het enige wat we kunnen doen is in hazmat pakken, die ons volledig beschermen, op iedere afzonderlijke overdosis afgaan. We moeten daar gewoon super, super voorzichtig mee zijn.’

Neutraliserend middel niet meer afdoende

Carfentanil, dat in Noord Amerika vooral door Mexicaanse drugsbendes wordt geproduceerd, is zo krachtig dat ambulancemedewerkers soms een dubbele dosis Narcan aan een slachtoffer moeten toedienen. Narcan is een drug die de schadelijke effecten van een overdosis met een andere drug neutraliseert en minimaliseert.

Artsen waarschuwen echter dat Narcan niet voldoende zal zijn zodra het aantal gebruikers verder toeneemt. Vooral in de noordoostelijke staten loopt het aantal overdosis gevallen snel op.

Paniek; Perfect wapen voor terroristen

Bij zowel de lokale als statelijke autoriteiten is de paniek toegeslagen, vooral omdat alleen al contact van de drug met de blote huid dodelijk kan zijn. De federale overheid zal de toch al strenge drugswetten waarschijnlijk verder gaan verscherpen

Die beruchte ‘war on drugs’ heeft overigens voornamelijk averechtse effecten gesorteerd, omdat steeds meer gebruikers zich daardoor tot de ‘vuile’ zwarte markt hebben gekeerd, met alle gevolgen (zoals toenemende criminaliteit en steeds meer drugsdoden) van dien. Carfentanil, dat steeds vaker gemixt wordt met versneden heroïne, lijkt door de extreme dodelijkheid tevens een perfect wapen voor ISIS terroristen, iets waar het Amerikaanse ministerie van Defensie al in 2016 voor waarschuwde.

Er zijn ook geruchten dat het Russische leger en de Israëlische Mossad het middel hebben gebruikt als chemisch wapen tégen terroristen. Vorig jaar kon Carfentanil gewoon legaal op internet bij diverse bedrijven in China worden besteld voor ongeveer € 2500,-. (4)

Aantal drugsslachtoffers veel groter dan verkeersdoden

Het aantal drugsdoden in de Verenigde Staten blijft al jaren toenemen. Sinds 2008 zijn drugs een belangrijkere doodsoorzaak dan verkeersongevallen. Het aantal Amerikanen dat in 2014 omkwam door drugs bedroeg 49.714, door verkeersongelukken 32.675. In datzelfde jaar werd de ‘magische’ grens van 1 miljoen heroïnegebruikers gepasseerd. (2) Tussen 2011 en 2016 groeide het aantal in beslag genomen kilo’s heroïne met maar liefst 80% tot ruim 6,7 ton. (3)

Vraagtekens bij strenge drugsbeleid, maar (nog) geen vragen bij harde samenleving

In de VS worden steeds meer vraagtekens gezet bij het zeer strenge drugsbeleid. In plaats van het arresteren en demoniseren van drugsgebruikers –waardoor ze nog dieper in de ellende terechtkomen- zouden ze moeten worden geholpen om af te kicken, zo suggereren sommigen, en zouden bepaalde drugs gedeeltelijk gelegaliseerd (en dus gecontroleerd) moeten worden. In ons eigen land is dat al jaren normaal en succesvol, maar in Amerika tot nu toe vrijwel onbespreekbaar.

Zo goed als niemand durft de vinger te leggen op de onderliggende oorzaken van het massale drugsgebruik in de VS: de keiharde, totaal op geld en status gerichte ‘mij, mezelf en ik’ samenleving, waardoor er nauwelijks begrip, ruimte en (sociale) voorzieningen zijn voor mensen die het om wat voor reden dan ook minder goed getroffen hebben in dit leven, en die vervolgens uit wanhoop grijpen naar drugs om hun pijn en ellende te verzachten.

‘Opmars in Nederland’

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink schreef in maart dat Carfentanil ook zijn opmars maakt in Nederland, en er al ‘verschillende incidenten’ mee zijn geweest. (5)

 

Xander

(1) The Anti Media via Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) The Anti Media
(4) AD
(5) Misdaadjournalist

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum.

Reacties

Visserman op 07-05-2017 01:01

Mooi verwoord.idd. Hulp ipv opsluiten.

Wat een erge (foto shop)

.zoveel mensen zonder hoop ook ik ben vroeger in die val getrapt 

In de bak terecht komen wordt het drugs gebruik ook echt niet beter van 

Wat je met legaliseren  zou krijgen is dat iedereen nog makkelijker aan al die rotzooi kan komen denk ik.

Het land overspoelen met bijvoorbeeld heroïne uit afganistan is ook terrorisme groot probleem good night...

De Terugkeer op 07-05-2017 01:02

Ik liep vanmiddag in de twee-na-grootste stad van ons land en rook overal alleen maar die gore en verderfelijke en zwakke wietlucht...iedereen die naar dat soort middelen grijpt, moet worden gecorrigeerd door helder denkende mensen (in de beginfase vooral) en het zogenaamd tolereren van die stinktroep mag dan een hoop ellende voorkomen, in de zin van lucratieve handel in verkeerde middelen...het blijft slap en zeer zwak dat je daar ooit mee begonnen bent of ooit zou beginnen, in de eerste plaats. Tijdelijk genot staat werkelijk in het niets tot bijvoorbeeld: goddelijke liefde in het hart.

Michaël ;-{> op 07-05-2017 02:00

@ Moderator - Volgens de officiele berichten is Prince overleden aan een overdosis Fentanyl, waarschijnlijk de illigale versie, maar toch; Fentanyl.

Er zijn zo veel soorten drugs. Die synthetische versies zijn helemaal destructief en hyperverslavend. Voor mij blijft de vraag: ''Waarom willen die mensen niet meer nuchter zijn, waarom denken ze dat drugs voor hun de oplossing is?'' En als er vraag naar is, blijft het aanbod komen, in steeds goedkopere (synthetische) en destructievere versies, zoals Krokodil en Flakka. Maar deze Carfentanil kan al dodelijk zijn bij aanraking lees ik, heftig! Chemo doet het ook prima in de aders maar ook dat moet je niet op je huid krijgen.

Tom Hendrix/Seneca op 07-05-2017 08:22

Daar hoeven we weer niet echt blij om te zijn.

Piet op 07-05-2017 08:57

@de terug keer.

Wat moet jij toch een goddelijk superieur gevoel hebben over jezelf dat je dat zo durft te schrijven.

Ik zou zeggen ga eens in de afkick klinieken kijken en verdiep je er eens in waarom mensen zijn gaan gebruiken.

Bij deze wil ik de link wel leggen tussen superieure mensen die andere mensen het daarom gevoel geven minder mens te zijn, en dat dit een reden kan zijn om in dit citcuit terecht te komen. 

SEO op 07-05-2017 09:20

En antwoord van Nederland op drugs is, zoals altijd, legaliseren! Brrrr.

SEO op 07-05-2017 09:36

Dont do drugs. Pray every day (the Holy Rosary) instead!

willy op 07-05-2017 10:05

De strijd om drugs gaat over veel geld en terreurorganisaties en mafia die leven er van ook de overheid doet er in wezen aan mee. Ook in de Antwerpse haven worden regelmatig drugs onderschept en men gooit zelfs drugs in zee in grote plastieken zakken zodat ze aan het strand door bendeleden worden opgepikt en zoals uit het artikel blijkt komen er steeds nieuwe drugs en gevaarlijker op de markt men kan er beter afblijven ! Shalom

who gives op 07-05-2017 10:52

Vertel er ook even bij In Rusland over de drugs Crocodile, alleen de VS de schuld geven , vertel ook eens de schaduwzijde van Rusland google Crocodile drugs.

Noorderlicht op 07-05-2017 11:19

@De Terugkeer op 07-05-2017 01:02

Bij veel mensen die drugs gebruiken is er sprake van een psychische/psychiatrische oorzaak dus de oplossing is niet zo simpel.

Dewevoga op 07-05-2017 11:31

Helemaal "of the record" omdat de massa media dit niet zullen doorgeven:

Nationale Bond voor Overheidszaken boekt succes met steun 3300 burgers Breaking news: aangifte tegen de staat wegens cordon sanitaire is een feit

https://pauwnieuws.nl/news/689/breaking-news-aangifte-tegen-de-staat-wegens-cordon-sanitaire-is-een-feit#comments

edwin vissers op 07-05-2017 12:35

dan heb je de drug flakka nog niet gezien ,werkelijke domonische bezetenheid als je nog nooit hebt gezien ,prachtig die eindtijd ,je word er zo gelukkig van.

.

Slurper op 07-05-2017 13:20

@de terugkeer. Het is makkelijk om iemand die drugs gebruikt af te schilderen als slap en zeer zwak maar op die manier vind ik wel dat je een gemakkelijk oordeel uitspreekt over het leven van mensen... Jij hebt geen idee met welke lasten deze mensen door het leven moeten. Deze mensen willen zich niet laten corrigeren maar hebben behoefte aan een liefdevol en begripvol contact die hun bij de hand neemt en hun de juiste weg wijst zonder hun te verplichten deze ook te gaan. (Vrije wil) Andere wegen doen deze mensen de hakken in het zand zetten. Benadering vanuit Goddelijke liefde zonder oordeel blijft gewoon het beste...  

5318537 op 07-05-2017 13:26

De Terugkeer op 07-05-2017 01:02          U overdrijft zwaar het negatieve van wiet en hash.       Deze zijn onschadelijke genotsmiddellen die niet verslavend zijn......Hiermee bedoel ik fysiek verslaafd.   Geestelijk ligt het aan iemands ruggegraat of die zich blauw rookt en daarmee zichzelf continu onder invloed houdt.

Ik rook ook wiet tegen de pijn en ben niet verslaafd,en kan dus stoppen wanneer ik wil,en heb dat al meerdere keren gedaan.     En daarin ben ik niet de enige.

Wiet is niet dodelijk en is vergelijkbaar met alcohol.    Hoe veel rook(drink) je,en hoe sterk is de wiet (drank).   (Noot hierbij is alcohol een harddrug is,net koffie en thee)

Gooi het niet op dezelfde hoop als harddrugs want dat is onzin.   En U gunt schijnbaar geen tijdelijk genot,en mag er alleen gebeden worden,bijtend op een houtje.         Gelovigen hebben mij meer teleurgesteld dan de wiet die ik rook,dus houdt ik het op een wietje om nog wat plezier over te houden,wat ik van de gelovigen niet hoef te verwachten.

petra op 07-05-2017 13:44

@ telefoonnummer, elke verslaafde zegt te kunnen stoppen, maar als het er op aan komtdan blijkt 96% het toch niet te kunnen, zelfs met professionele hulp is er maar een beperktegroep die er in slaagt om van hun verslaving af te komen.

Daarnaast is de tegenwoordige wiet dermate sterk dat deze eigenlijk niet veelmeer onderdoet voor harddrugs.

Jose op 07-05-2017 13:48

Nou nou nou wat een punt van nadenken moet zijn ,dat op zijn minst zorgt er alweer voor dat sommiggen zich hier persoonlijk aangesproken worden.

En dat laat dan weer zien dat gelovig of niet,wij nooit op een lijn kunnen staan wanneer vannuit de kern je persoonlijk al een mening gevormd hebt.

Dat drugs ,welke dan ook,meer kwaad dan goed doen is een feit,en uitzonderingen nagelaten is de mens zonder beter af.

En Beste "TerugKeer"fijn dat u hier baat bij hebt,en jammer dat u de verkeerde mensen ontmoet hebt die jou zo een negatieve kijk op het geheel hebben gegeven.

Maar uiteindelijk bepaal jij wat je hier mee doet,en niet wij .

Als ik hoofdpijn heb dan kan het zijn dat ik ook een aspirine neem,feitelijk een legale getolereerde drug ,als dat niet zou helpen zou ik een andere uitproberen en werkt niks meer dan zou ik ook in staat zijn op  de alternatieve  toer te gaan,niks mis mee,de uitzondering daargelaten,hebben de meesten genoeg aan een aspirine.

U hebt nog veel te leren!

Doordenker op 07-05-2017 14:59

Gezien de beschikbare financiële middelen niet oneindig zijn, moet de samenleving in de eerste plaats de mensen helpen die door tegenslag in de problemen raken en de anderen, die door hun eigen domheid, onvoorzichtigheid en overmoed in de problemen komen, enkel nog helpen voor zover er nog middelen beschikbaar zijn en dat niet ten koste gaat van de hulp aan de eerste categorie en de maatschappij in het algemeen.

Het wordt tijd dat we beseffen dat er limieten zijn aan wat de maatschappij kan doen. Zeker de 'linkse kerk' moet gaan beseffen dat de welvaartstaat niet almachtig is zoals God de Vader.

Qromwel op 07-05-2017 18:48

De Filippijnse president heeft de oplossing!

5318537 op 07-05-2017 18:50

petra op 07-05-2017 13:44        U reactie komt over als door de media gevormde en voorgebakken mening,zonder zelf ook maar enige kennis van zaken te hebben.

De onzin.     1 Minister van der Steur beweerde dat hij twee personen kende die aan wiet zouden zijn doodgegaan......Een leugen/verzinsel.                                                                 2  De tegenwoordige wiet is geen harddrug.         En zo goed alles is verzonnen voor het grote publiek om softdrugs (wiet en hash) een negatief imago te geven.

Jose op 07-05-2017 13:48      Het punt van nadenken hoeft niet als je ter zake deskundig bent,en dan ongefundeerde onzin meningen serieus moet nemen is teveel van het goede.

Vergelijk de kreet,,Islamofobie,,met de werkelijke omstandigheden waar men een mening kan vormen over het gevaar van de islam,puur door onderzoek naar nieuwsfeiten over ernstig misdrag,bedreiging,geweld,en hun (moslims) visie over de islam in combinatie met de vrije wereld,ongelovigen,en daarbij ook de geschiedenis van de islam en wat dat deed met bekeerde landen.(Taal en geschiedenis uitgewist)

Als je je na opdoen van voldoende informatie over de islam en moslims ongerust maakt over de islam en de dreiging en geweld door moslims,dan is dat terecht,en kan geen fobie genoemd worden omdat fobie een psychische aandoening is waarbij iemand om onduidelijke redenen een overmatige angst ontwikkeld voor specifieke zaken of situaties.

Deze fobie kreetologie is hetzelfde als de nadelen van wiet oppompen met leugen en verzinsels.          Het is dat wij belogen en gemanipuleerd worden door de reguliere media.

Ik heb niets positiefs over de islam kunnen vinden,maar als je wiet redeneerd heeft dat in creativiteit hele mooie muziek opgeleverd wat beduidend minder zou zijn dan met een nuchtere kijk op dingen.      

U.G. Kempenaer op 07-05-2017 20:01

Het toont vooral het degenereren van onze samenleving aan. 

Drugsgebruik is een eigen keuze en dus ook je eigen verantwoordelijkheid. Lekker laten gebruiken, goedkoop maken die zooi. Wegparkeren de gebruikers. Willen ze afkicken, hulp bieden, meer niet. Verder niet te veel energie aan verspillen. Veel van de criminaliteit heeft met het verbod er op te maken, wat de rommel zo duur maakt. Daarom, zo goedkoop mogelijk maken en succes ermee.

goodmorning op 07-05-2017 21:29

De vraag is wat zijn drugs. De vertaling hierin is " medicijn of kruit". 

Ga er dus vanuit dat dit als eerste een geneesmiddel is, het kruit komt immers uit onze aarde.

Dus de tabbaksplant rolt zich heerlijk op tot een geweldig goed proevende sigaar. De sigaret daarintegen word volgepropt met middelen om de verslaving door te zetten.

Wat ons verteld/aangeleerd wordt wil niet zeggen dat dit waarheid is. Of gelooft u zelf dat b.v. een arts in witte jas  zijn kennis met u wil delen over het gebruik van natuurlijke  medicijnen. Begrijpt u ook dat de farmaceutische industrie hier geen baat in ziet, brengt namelijk niets op dus daarom liever de chemie ons lichaam in.

Als u naar een dockter gaat met een lichamelijke klacht word als eerste gevraagd of er medicijnen geslikt worden. De bijwerkingen van dit chemisch goedje zijn in vele opzichten schadelijker dan waar het medicijn echt voor moet dienen. Een klacht kan dus heel goed uit medicijn gebruik ontstaan!? Anders word die vraag niet gesteld!

Al met al uw arts is meer op de hoogte van dit soort bijwerkingen en wij slikken het spul omdat de man in de witte jas dit voor ons op een recept zet richting apotheker. De rekening verstuurd naar zorgverzekeraar en zo houden wij de boel financieel op orde. 

De synthetische drugs die onze jeugd slikt op de vele festiviteiten is een aardig vooruitzicht in de gezondheidszorg. Niet alleen dat, maar baart grote zorgen na te veel gebruik omdat dit chemicaliën bevat die organen en vooral de hersenen aantasten. Onze jeugd is de toekomst ze ..?...gaat niet lukken op termijn lijkt mij.

Als laatste ben ik van mening dat al het kruit op onze aarde een heilzame werking kan hebben en gebruikt mag worden. Gebruik het met verstand en luister vooral naar uw lichaam., lees vooral er is genoeg info op het net. Luister wat minder naar witte chemische jassen, of vraag eens retour wat zij slikken als medicijn.!? 

Goodmorning 

Gj op 07-05-2017 21:43

Dit is een verdovingsmiddel voor olifanten en niet in NL verkrijgbaar. 

De Terugkeer op 07-05-2017 22:51

Haha...ik leer iedere dag en zeg ook niet Goddelijk te zijn, laat dat duidelijk zijn...laat 'U' dat duidelijk zijn, trouwens. Mijn verleden is er ook een van op het randje geweest te zijn, wat denkt 'U' allen hier wel?

Ja, ik heb heel lang de echte bodem gezien, onwaarschijnlijk lang...neemt 'U' dat allen maar direkt van me aan...anders had ik ook niet zo'n hard oordeel mogen vellen (en of je nou zegt, de warmte in je hart wel of niet te voelen, middelen van buitenaf moeten niet of nooit de hoofdtoon voeren...genezing kan alleen diep van binnenuit komen en daar is er maar één weg.

En dat is een heeeeel lange weg, waarin je constant op jezelf wordt teruggeworpen, maar steeds een klein beetje naar het licht groeit, door steeds wat meer aangedaan onrecht en 'zwaktes in lichaam en geest' weg te werken, door constante reflectie aan het Allerhoogste en niet direkt een vluchtmiddel te gebruiken, waardoor je 'juist' harder in 'jouw' ellendige of ongewild negatieve positie in het leven terugknalt.

Velen hier zullen begrijpen waar ik het over heb, sommigen pikken die boodschap verkeerd op...prima, dat mag altijd.

Het is bewezen dat, bij sommige ziektes, zo'n middel wellicht geneeskrachtig kan zijn, staat buiten kijf...dan is het een geneesmiddel en doet haar werk op langere termijn, hoop ik, voor diegenen. 

Maar 'ik' kan me gewoon niet voorstellen dat je je lichaam en geest dit aandoet...sterker nog: ik zou het zelfs nooit gedurfd hebben, zelfs niet in die donkere tijden van weleer, waar 'overleven' voor mij iets was van 'hoe doe ik dat en waar begin ik...'als' ik dat al kon denken'...

Kortom, denk allen even na, voor u weer zo'n kortzichtige en fout geïnterpreteerde gedachte ventileert...jammer dat ik dit moest uitleggen en dat u waarschijnlijk niet of nauwelijks mijn stimulerende en positieve reacties hebt gelezen, al jarenlang, hier op de site. Tja, in dit leven moet je blijkbaar steeds opnieuw beginnen...en laat 'ik' nou precies weten hoe dat 'zou' kunnen. 

Helaas staan Nederlanders bekend om het benadrukken van negativiteit en het 'doorgaans' sceptisch benaderen van positieve gedachten...schiet lekker op zo...

Traveller op 07-05-2017 23:30

@ 5318537

Helemaal met je eens.

Ik ben 50tig en psychological het helpt me om goed te kunnen slapen. Psychologen kunnen me niet helpen en God ook niet.

Heb alles geprobeerdt maar een wietje roken helpt.

Doe ik dat niet dan ben ik in problemen.Het is niet lichaamlijk verslavend wel geestelijk maar daar ben je zelf bij. Stoppen met wiet roken is makkelijker dan stoppen met drinken.

Als ik teveel rook heb ik de volgende dag een concentratie probleem. Dus let wel op.

petra op 08-05-2017 00:39

@ Telefoonnummer, hoe mijn mening verder op u overkomt zal mij een worst wezen. Ik ben gewoon van mening dat zowel soft- als harddrugs veel meer ellende brengt dan profijt. Maar uiteraard zijn drugsgebruikers, zoals u, het daar niet mee eens. Logisch, want de meeste drugs gebruikers willen koste wat het kost, niet stoppen en op elk punt van kretiek hebben ze een dom antwoord. Ik heb zelf enkele jaren wiet gebruikt  en heb hier gewoon zeer slechte herinneringen aan....

5318537 op 08-05-2017 13:47

petra op 08-05-2017 00:39       Hoezo telefoonnummer ?            En wat voor ellende brengt wiet (softdrug) ?       Want als het gaat om het item;,,Ellende brengen,,dan kan jedaar net zo makkelijk religie bij scharen,want dat levert tot op de dag van vandaag rivieren van bloed op,waar de islam (sekte) met 270.000.000 doden de kroon spant.

Aan bijna alles kleven nadelen,en Uw persoonlijke ervaring is geen standaard die voor ieder ander opgaat.       Verder wil ik graag weten wat U dom vindt aan mijn reactie,want ik ben geen druggebruiker die zoals U het brengt verslaafd is aan drugs.         Als U niet tegen alcohol zou kunnen,dan is dat toch geen reden om het te verbieden ?        

Het is aan eenieder die gebruikt of die persoon er verantwoordelijk mee omgaat.     

Piet op 08-05-2017 23:50

@de terug keer.

Jammer dat je zo belerend gedraagt, in mijn ogen je zelf boven de mensen plaatst die wel zijn gaan gebruiken of een andere mening hebben. geeft precies aan wat ik bedoelde te schrijven.Ik weet ook niet wat de juiste weg is, maar laat andere mensen in hun waarde en probeer ze met liefde te helpen en niet te veroordelen ze hebben het al moeilijk zat. 

De Terugkeer op 09-05-2017 05:01

Piet op 08-05-2017 23:50

Piet...dan heb Je nog niets geleerd van wat ik op 07-05-2017 22:51 heb geschreven. Een arrogante en belerende vraag van mijn kant dan: "Heb Jij ooit jarenlang aan de onderkant van het leven gezeten? 

Piet beleert mij, niet belerend te zijn...dus valt het hele boeltje weer tegen elkaar weg.

Begripvol zijn is een gemakkelijke keuze...oplossingen bieden is een tweede.

Is het niet zo dat, mensen die de onderkant van het leven hebben 'mogen' (ja, Piet, in alle dankbaarheid) overleven en dus hoogstwaarschijnlijk excact weten waar ze het over hebben en 'hoe' het 'daar' voelt, graag belerend en vooral 'waarschuwend' willen zijn...en dat welllicht nog 'sterker gemotiveerd' dan de bofkonten die dat niet of nooit hebben ervaren, zeker met een verwerpelijk goedje dan welke drug dan ook?

Belerend zijn vanuit een hol vat: nee...daarentegen...belerend zijn vanuit liefde, toewijding en werkelijk sociaal besef: altijd.

Een paar keer in je leven heb je een keuze-moment: doe ik dit of doe ik dit nooit, op allerlei niveau's...een misstap is gauw gemaakt...luister naar het geweten en durf jezelf te beschermen, ook al lijkt een oplossing naderbij, in de vorm van 'middelen'.

In de zorg werkzaam, ja, dat 'mag' ik doen, al bijna twee decennia lang, na duizenden mensen geholpen te hebben, gaat een zekere 'Piet' mij toch niet eventjes belerend vertellen hoe of 'ik' medemensen met liefde moet helpen??? 

En ook al bedoelt onze Piet (ja, U bent uit u zelf op de persoonlijke toer gegaan, nu...verwacht het dan ook maar terug) het goed, ben ik van overtuigd hoor...hopelijk heeft hij zelf geen drugservaringen gehad en/of iemand in zijn omgeving.

Blijf sowieso open staan voor andere inzichten, visies, beleringen, opinies, gevoelens...elk mens heeft zijn persoonlijke bagage mee te zeulen...gevuld met heel veel medemensliefde en 'juist' niet 'teveel' compassie. Met compassie bereik je eerder minder, dan meer.

Piet...tgajegoed!

Traveller op 13-05-2017 16:32

@Traveller op 07-05-2017 23:30

God helpt wel!

Vraag nederig vergeving om deze vergisssing.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl