HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Massale stroomstoringen en tientallen doden bij 40% duurzame energie in Australië

Australiërs zijn vele stroomstoringen spuugzat en gaan met spoed nieuwe gascentrales bouwen – Licht dreigt definitief uit te gaan in Nederland door beleid aanstaand groenrechts kabinet

 
De enorme blackout in maart 2015 staat veel Noord Hollanders nog vers in het geheugen. Dankzij de aanstaande Nederlandse ‘Energiewende’ zal dit beeld eerder regel dan uitzondering worden.

In Australië is te zien waar de uiterst kostbare duurzaamheidskoorts en windenergiewaan die het hele Westen in zijn greep heeft gekregen toe leidt, zodra het aandeel ‘hernieuwbare’ energie de 40% bereikt: veelvuldige, massale en langdurige stroomstoringen, met inmiddels grote maatschappelijke ontwrichtingen en tientallen doden als gevolg. Gezien de in de maak zijnde groenrechtse coalitie VVD/CDA/D66/GL, die vermoedelijk een (door Jesse Klaver geleid?) ministerie voor Klimaat en Energie gaat oprichten dat Nederland in zo snel mogelijk tempo naar 100% ‘duurzame’ energie wil dwingen, kunt u zelf bedenken welke huiveringwekkende gevolgen zo’n ‘Energiewende’ voor ons volk, onze welvaart en onze toekomst zal hebben.

 

In Australië gebeurt waar Duitsland en onder het volgende kabinet ook Nederland in pijlsnel tempo op afstevenen, namelijk een samenleving die naarmate het aandeel wind- en zonne energie groeit steeds grotere schade zal ondervinden als gevolg van massale stroomstoringen. Zo hebben de inwoners van diverse Australische staten het afgelopen half jaar al meerdere ‘blackouts’ voor hun kiezen gekregen, omdat het aandeel ‘duurzame energie’ daar de 40% heeft bereikt.

Australiërs zijn stroomstoringen spuugzat

De Australische bevolking is de vele stroomstoringen inmiddels spuugzat, reden waarom er met spoed nieuwe gascentrales moeten worden gebouwd, die de uitermate onregelmatige en daardoor onzekere elektriciteitsopwekking door windmolens moeten gaan compenseren. Het land had voor de omschakeling op ‘groen’ juist de betrouwbare fossiele brandstofcentrales gesloten – precies wat GroenLinks en D66 ook willen doen, en waar de VVD zo goed als zeker in mee zal gaan.

In Duitsland en Nederland is de elektriciteitsprijs nog te betalen vanwege miljardensubsidies aan de windenergiefabrikanten, maar Australië heeft daar geen geld voor. Daar is stroomprijs voor de burgers in enkele jaren tijd dan ook geëxplodeerd.

50% duurzame energie: doden en vertrekkende bedrijven

De onafhankelijke Franse NGO Global Electrification wijst erop dat Zuid Australië in mei 2016 het eerste grote gebied ter wereld werd waar bijna 50% duurzame energie opwekking werd gehaald, voornamelijk uit windmolens en zonnepanelen. Eind februari van dat jaar kende de deelstaat al een enorme ontwrichtende stroomstoring, die zeven maanden later werd gevolgd door een de volgende grote blackout. Daarna volgden het aantal langdurige storingen elkaar steeds sneller op.

Toen duidelijk werd dat 50 jonge kinderen die op een transplantatie wachtten als direct gevolg hiervan waren overleden (omdat de noodgeneratoren te laat aankwamen), en tal van ondernemers vanwege grote schade en verliezen uit de staat dreigden te vertrekken, ontstond er een politieke crisis.

Uiteindelijk kwam de regering in maart van dit jaar met een buitengewoon noodplan om met topprioriteit nieuwe gascentrales te bouwen. Binnen slechts 6 maanden (!) komt er een complex gascentrales dat net zoveel energie gaat leveren als 5 Franse kerncentrales. Desondanks schat het ministerie van Energie dat Zuid Australië de komende twee jaar door nog zeker 125 ernstige blackouts getroffen zal worden.

Grote schade voor mensen en bedrijven

In het rapport somt Global Electrification een waslijst stroomstoringen waar sinds 2016 honderdduizenden huishoudens en bedrijven onder hebben moeten lijden. Keer op keer bedorven etenswaren in koelkasten en vriezers, geen werkende airco’s tijdens bloedhete zomers, langdurig geen telefoon en geen internet, en geen werkende verkeerslichten putten het geduld van de Zuid Australische bevolking compleet uit.

De gevolgen voor de economie werden in snel tempo steeds pijnlijker. Het mijnconcern BHP Billiton, dat alleen al voor de koperwinning 3000 mensen in dienst heeft, klaagde dat de winst over 2016 door alle stroomstoringen geheel was verdampt. Coca Cola sloot zelfs een fabriek in Zuid Australië, omdat de elektriciteitsprijzen niet meer te betalen zijn, en de stroomvoorziening extreem onstabiel is geworden.

Instorting economie en samenleving

Op basis van de ervaringen in Australië stelt Global Electrification dat een aandeel van 30% tot 40% duurzame energie tot grote ontwrichtende stroomstoringen leidt, met ernstige gevolgen voor burgers en bedrijven. Uiteindelijk zullen landen die besluiten eveneens dat percentage te halen, of –zoals Nederland- daar zelfs ruim overheen willen, niet anders kunnen doen dan op zeker moment in de toekomst tientallen miljarden euro’s uitgeven om met de grootst mogelijke spoed nieuwe, wèl betrouwbare gas-, kolen- en kerncentrales te bouwen, omdat het alternatief een compleet instortende economie en samenleving is.

Sommigen hebben hun hoop gesteld op nieuwe manieren om energie op te slaan, maar vooralsnog is dit extreem duur, en bestaan goedkopere technieken feitelijk alleen nog maar op de tekentafel. Het kan nog makkelijk vele tientallen jaren duren voordat er een goedkope en betrouwbare techniek is om ‘duurzaam’ opgewekte energie op te slaan.

Licht in Nederland dreigt definitief uit te gaan

Global Electrification legde eerder de ‘Energiewende’ in Duitsland, waar de omschakeling op ‘groen’ veel verder gevorderd is dan in Nederland, onder de loep, en kwam tot vernietigende conclusies. Duitsland staat binnen enkele jaren dezelfde afschrikwekkende Australische toestanden te wachten, die almaar erger zullen worden naarmate er meer windmolens en zonnepanelen worden opgesteld. De NGO gaf de eigen Franse overheid dan ook een dringend advies om het Duitse voorbeeld beslist NIET te volgen. (1)

Toch gaat de komende groenrechtse coalitie in Den Haag dat 99% zeker wèl doen, waardoor we helaas moeten concluderen dat ons volk een Derde Wereld achtige toekomst te wachten staat, waarin krankzinnig hoge elektriciteitsprijzen een einde zullen maken aan de welvaart en koopkracht van miljoenen burgers.

Bij 100% duurzame energie zal het permanent donker en duister in ons land worden, en zal ons land in totale chaos en armoede vervallen - en dat nota bene vanwege de wetenschappelijk ontkrachte leugen dat er zoiets bestaat als door mensen veroorzaakte klimaatopwarming, en de circa € 100 miljard euro die dit ons volk tot 2030 gaat kosten ook besteed had kunnen worden om bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs en de sociale zekerheid op pijl te houden en te herstellen.

Maar daar liggen overduidelijk de prioriteiten niet, noch bij linksgroen, noch bij linksliberaal, waar we inmiddels ook de VVD onder moeten scharen. Nederland, u zult al snel weten en vooral voelen op wat voor soort toekomst u in maart gestemd heeft.

 

Xander

(1) Journalistenwatch

Zie ook o.a.:

01-05: (/ In de maak zijnde groenrechtse coalitie VVD/CDA/D66/GL zal Angela Merkels verwoestende beleid in bijna alle opzichten kopiëren)
04-04: Windenergie wegens grote schade aan gezondheid en landschap internationaal in opspraak (/ Bekende groene activist: ‘100% verwoesting landschap en honderden miljarden euro’s voor slechts 2,4% bijdrage aan energiebehoefte – Wij Duitsers zijn opnieuw in een ideologie verstrikt geraakt’)
06-02: Wetenschapper: ‘Wij hebben global warming data vervalst voor klimaatconferentie Parijs’ (/ Voorzitter VN-klimaatconventie: Global Warming agedna vooral bedoeld om kapitalisme (en daarmee het Westen) te vernietigen

2016:
02-09: Kabinet gaat € 105 miljard uitgeven voor 3% energie uit wind en 0% CO2 reductie
28-08: (/ Professor Europees Instituut Klimaat & Energie: ‘Duitsers moeten van regering Merkel hamsteren omdat groene ‘Energiewende’ langdurige stroomstoringen zal veroorzaken – Aantal noodingrepen stroomnet dankzij windturbines gestegen van paar keer per jaar naar duizenden keren per jaar)
23-04: Meteoroloog en oprichter Weather Channel neemt afstand van Global Warming theorie (/ Voormalig hoofd VN-klimaatpanel erkent dat geloof in Global Warming ‘religie’ is – ‘Klimaatverdrag Parijs gaat enkel om macht overdragen aan VN, en niet om klimaat’)
27-03: Meer windenergie betekent meer mega stroomstoringen zoals in Noord Holland (/ Al over enkele jaren gemiddeld € 1000,- hogere energierekening voor onbetrouwbare elektriciteit)

2015:

13-12: Klimaattop Parijs: Globalisten en milieufanaten eens over vernietiging Westerse economieën (/ Grootste geldverspilling in de geschiedenis: Westen moet biljoenen betalen en zichzelf economisch vernietigen voor NUL effect

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum.

Reacties

Dago op 11-05-2017 15:48

De kiezer heeft er zelf voor gestemd. Eigen schuld....

Tabris op 11-05-2017 16:00

Waarom wordt nog steeds de kosten van windmolen parken als argument aangedragen?

Er is net een nieuw windmolen park op zee in werking gesteld dat voor 3 miljard bij een miljoen huishoudens kan voorzien. Dat is slechts 3000 per huishouden en is in een paar jaar terug verdient. Dit lijkt mij veel goedkoper dan nieuwe kolen of gas gestookte centrales bouwen.

Dat niet alle energie van de alternatieve kant moet komen is zo klaar als een klontje, dan vraag je om moeilijkheden. Een mix van thorium, zonne, wind, golf en een paar moderne gas centrales om de pieken op te vangen lijkt mij de beste oplossing dat nog voor honderden jaren duurzaam is. Zolang we maar van de olie in het midden oosten af zijn.

Rom op 11-05-2017 16:00

In het oosten komt de zon op en in het westen gaat ie onder.Het is al aardig oranje aan het worden.De tijd is kort.

Er moeten nog vele profetieën en...beschreven in het boek Openbarigen en Daniel in vervulling gaan.

Met het oosten bedoel ik de poort die op het oosten ziet

5777=40 2017=40

5778=70

Ze denken dat hun huizen zullen zijn tot in eeuwigheid en dat ze altijd maar die tank kunnen bliven vullen.

Een oude dominee zei eens tegen mij:Jochie zul je waakzaam zijn:Plotsklaps!Lees openbaring 19:6-9 (Stv)

Tom Hendrix op 11-05-2017 16:03

De lachende clown Rutte (VVD) van de totaal verlinkste VVD, gaat gewoon door met de "zwevers", van GL. Dat gaat ons, net als in Australié zwaar opbreken. Blij hoeven we niet te zijn, met de huidige koers van de politiek. Meer betalen, voor deze klimaatflauwekul, meer massa-immigratie, meer islamisering. Dat is ons lot, dankzij vele domme kiezers.

Yerik op 11-05-2017 16:09

Inderdaad: het land met ong. 75 % stomzinnigen krijgt de rekening gepresenteerd. Heb medelijden met de overige ong. 25 %. (Misschien zijn deze percentages nog veel te gunstig.)

Eelke Piers op 11-05-2017 16:35

Al valt bij mij de stroom uit dan is de diepvries en koelkastinhoud na 2 dagen beslist niet bedorven. Ook niet bij een buitentemperatuur van 25 gr.

maria op 11-05-2017 17:33

Rom op 16.00 uur

Geloofsdiscussies gelieve naar  het geloofsforum. Mod.

svirmus op 11-05-2017 19:03

de kiezer heeft hier helemaal niet voor gestemd, maar de huidige kliek wil er niet aan dat de immigratie en europa minder moet. Als ze met de pvv zouden willen onderhandelen, komen ze er prima uit zonder dat verschrikkelijke over het paard getilde figuur van een jesse klaver die alleen maar luchtfietst, dagdroomt en onzin uitkraamt. En een hele hoop op school gehersenspoelde jeugd en vrouwen lopen achter hem aan. Iemand die zegt hoe het er voor staat (geert wilders) die moeten ze niet. Dat heet dat ze hun oren willen laten kietelen.

Jan met de Pet op 11-05-2017 19:12

Stroomomvormer (voor auto of accu) of agregaat kopen, dan kun je in ieder geval je koelkast draaiende houden tijdens dergelijke stroomuitvallen. Die heeft niet zoveel stroom nodig en een paar keer per dag half uur draaien trekt hem wel koud.

Zo jammer dat je al die kasteelheren van de moderne tijd moet accepteren, alleen maar omdat NPO en SBS bestaan :(

cefas op 11-05-2017 22:14

Zonnepanelen, een windmolentje en toch een houtkacheltje waarop je kunt stoken en koken, zo kom je de winter door.  Stem vooral niet op glibber links en glibber liberaal met in hun kielzog glibber Wijvels van het CDA, want dat kost miljarden aan kostbaar belastinggeld. Nederland heeft geen behoefte aan Sinterklaas partijen.

Jose op 11-05-2017 22:43

 Het is allemaal niet zo moeilijk als iedereen zich zou verdiepen in wat er al is,vergeet zonne energie vergeet windmolens en al het andere,,, de waarheid kennen maar enkelen onder ons....de rest volgt hen die je dom houden voor eigen gewin zie video!

https://www.youtube.com/watch?v=mHW6b1aFPfU

Positivo. op 12-05-2017 01:11

Jose, geloof het maar niet, die turk belazert de boel waar hij bijstaat.

Er zitten gewoon accu s in dat ding, dus na een en uur draaien is tie leeg.

Thoriumcentrales hebben toekomst, maar dat willen de machthebbers niet.

ikke op 12-05-2017 08:35

Waarom is die  Klaver eerst onder een andere naam in de kamer gekomen, heet dat geen vervalsing?

Lies op 12-05-2017 09:06

Ben het voleldig met Tabris eens. Je kunt wel stug volhouden dat de aarde niet opwarmt en er geen luchtvervuiling is , maar daar hou je alleen maar je eigen mee voor de gek.

Wolf op 12-05-2017 09:09

Hier in Geldermalsen proberen ze nu stiekem een paar windmolens neer te zetten van 185m hoog. Als straf dat we die AZC tegen hebben gehouden. Het wordt steeds gekker hier in dit land.

Qromwel op 12-05-2017 09:57

Minderheids kabinet VVD-CDA-D'66 met CU-SGP gedoogsteun heeft m.i. voorlopig de voorkeur. Maar ook dat mag van mij na installatie zo snel mogelijk vallen, gevolgd door nieuwe verkiezingen.

Qromwel op 12-05-2017 09:59

Rom op 11-05-2017 16:00: Ga vooral door met rekenen! Hij komt op een uur dat u niet verwacht. Zijn Woorden. Geloof nou eens wat Hij zegt.

Qromwel op 12-05-2017 10:05

"Licht in Nederland dreigt definitief uit te gaan" Hopelijk komt nog wel de zon op. Maar wijlen mijn zwager zei jaren geleden: "Straks gaan we betalen voor zonsopokomst."

Br@m op 12-05-2017 10:50

Het is van die milieu-ridders ook de bedoeling om 10 % bio-ethanol aan de euro-95 benzine toe te voegen, wat in Duitsland en België al op grote schaal gebeurd. Desastreus voor je auto, de schadelijke gevolgen voor je motor zijn niet te overzien. 

http://www.amt.nl/techniek/artikel/2007/1/bio-ethanol-funest-voor-gewone-benzinemotor-2007-1-10111970

Ook blijkt het niet zo fris voor de gezondheid. Ook niet onbelangrijk, om bio-ethanol te vervaardigen om 10 % aan alle euro-95 in Europa toe te voegen is een gigantische hoeveelheid maïs, tarwe, suikerbieten en rogge nodig, mijns inziens kun je daar half Afrika van te eten geven.

Denk daar maar eens aan GroenLinks stemmers.

Qromwel op 12-05-2017 11:19

Ontwikkeling van thorium centrales convenieert de multinationals niet. 

koddebeier op 12-05-2017 11:21

Inmiddels wennen we eraan dat de linkse en liberale zogenaamde volksvertegenwoordigers het welzijn van de bevolking regelmatig in de waagschaal stellen, maar dom stemgedrag van deze zelfde bevolking is er debet aan !

jerommeke op 12-05-2017 11:25

Alles in Autralië is heel erg duur.   Vroeger was dat zeker niet het geval maar over de laatste 25 jaar is het echt idioot geworden.

Boodschappen en dan vooral groenten en fruit zijn bijna een luxe. Voor water betaalt men per kwartaal een paar honderd dollar en een huis kopen of huren is voor een alleenstaande of één-inkomen gezin onmogelijk.    

Voor wat dat betreft is het in Nederland allemaal spotgoedkoop - zeker boodschappen gas/water/licht en onderdak. Er is veel veranderd -  zowel in Australië als in Nederland  - sinds de grote emigratiegolf van de jaren 50 en 60.  

In feite produceerd Australië ook niets. Zelfs groente en fruit worden geimporteerd. Nota bene bananen welke daar verbouwd worden kosten 5 maal meer dan in Nederland.

Heel typisch allemaal.

Qromwel op 12-05-2017 11:44

Tabris op 11-05-2017 16:00: Robots naar Mars en andere planeten! Het moet mogelijk zijn de schadelijke uitstoot (is CO2 eigenlijk wel schadelijk? Gebruik het in zeer grootschalige glastuinbouw bijv.) te voorkomen. Laat d"de technici" hun grijze cellen daar eens over gaan.

Bollie op 12-05-2017 12:22

Stroomuitval in Australië heeft naar mijn idee de volgende oorzaken:

- het niet gedifferentieerd kunnen omgaan met pieken en dalen van levering van schone energie aan het verouderde net. Geen of weinig investering in de mogelijkheid van het intelligent grid, hoewel de Aussies er al wel mee bezig zijn, maar door hoor je niet veel over.

- het exporteren van gas aan het buitenland, terwijl dat in eigen land nodig is. Wie heeft er belang bij het bouwen van nieuwe gascentrales?

- cyclonen

De voordelen van hernieuwbare energiebronnen boven de vervuilende, waaronder ook kernenergie wegens de grote kosten en risico"s, lijken mij wel duidelijk. De fossiele energiebronnen zijn eindig. Bovendien worden door de kolencentrales zeer veel NO2 uitgestoren. Zeer slecht voor de gezondheid! Door de gigantische smog ziet China nu ook in dat ze om moeten.

Een groot deel van de conservatieve fossiele industrie wil niet om naar schone energie, omdat ze bang zijn voor de veel hogere prijzen. Grote bedrijven hebben jaren voor een dubbeltje op de eerste rij gezeten. Ook zijn ze bang dat er storingen komen in de levering. Daarmee hebben ze een punt, zeker.

Er wordt op dit moment zeer veel onderzoek gedaan naar opslag in andere batterijen. Zelf denk ik dat je de fossiele centrales niet te snel moet sluiten, maar ze flexibeler moet maken om met geleverde stroom om te gaan. Langzaam maar zeker gaan we over naar volledige schone energie waarbij superbatterijcentrales en electrische auto's stroom kunnen leveren als er geen wind of zon is. De fossiele centrales worden dan een onderdeel in een keten van [lokale] energielevernaciers. En over 20 a 30 jaar kunnen de fossiele centrales  langzaamaan gesloten worden. 

De ontwikkeling op het gebied van 100 % transparante zonnecellen gaat nu zo snel dat de toepasbaarheid van zonneenergie veel groter wordt. Denk aan ramen van gebouwen. Het is gewoonweg niet tegen te houden. Men is hier wereldwijd mee bezig. De toekomst is dat de kostprijs alsmaar verder zal dalen. Gebouwen worden energieneutraal met eigen opslag.

Laatste voordeel van schone energiebronnen met eigen opslag is die voor derde werledlanden waar vrijwel geen grid aanwezig is. Deze landen help je hiermee vooruit.

T.D. op 12-05-2017 12:34

Bij voortzetting van het huidige beleid v.w.b. “groene” stroom, zal Nederland ook met dit probleem worden opgescheept. De vraag is trouwens al eerder gesteld: Waarom is er nooit serieus onderzoek gedaan naar aardwarmte? Het zit gratis onder onze voeten, is milieu vriendelijk, is niemand tot last en ontsiert het landschap niet. Toch wordt koste wat kost gekozen voor de onrendabele windmolens, die niet alleen qua aanschaf, maar ook onderhoud, peperduur is. Hoe kortzichtig kan iemand zijn! Maar ja, politieke stokpaardjes zijn nou eenmaal belangrijker dan voorstellen en suggesties van “gewone” burgers.

roodborst op 12-05-2017 13:30

Geronmieke . Ik weet niet waar je de informatie vandaan heeft over australia, maar je ben wel over de top. Ik kan het weten , ikwoon in queensland .  Bananen zijn $1.50 per kilo en vaak $ 1 . De huizen zijn duur , maar dat is ook in Amsterdam. Het is waar dat holland een beter huizen systeem heeft .men kan de twee landen niet met elkaar vergelijken . In Holland wonen ? Ik denk van niet , dank je wel . In Australia kan men overal veilig lopen .de wetten zijn gemaakt voor het Australise volk , dat kan men van Holland niet zeggen. de zogenaamde vluchtelingen worden niet toegelaten .   En nog iets , als je te lui ben om te werken , zoals zo veel Hollanders , heeft men het in Australia slecht .  Ik kan nog veel meer vertellen over Holland  dat negatief is tenopzichte van Australia. Groetjes

Qromwel op 12-05-2017 14:15

erommeke op 12-05-2017 11:25: Vroeger was alles beter. En daarvoor was dat ook al zo.

Dewevoga op 12-05-2017 14:28

Wie bepaalden de afgelopen jaren het onderwijs en het verkondigde nieuws? D66, PvdA en gefaciliteerd door de VVD die PvdA'ers in het NPO bestuur zette.

Natuurlijk vervuilt de mens de aarde, denk maar aan de plastic soep in de oceanen. De mens bouwt naast kolen- en gascentrales ook kerncentrales. Daar gaat nog wel eens iets fout en soms ontzettend fout. Fukujima onherstelbaar fout, Blijft de oceanen maar besmetten. Is dit een reden waarom er zo veel onverklaarbare vissterfte is?Dit in tegenstelling met de kolen- en gascentrales, daar is herstel mogelijk. Smog in Peking is iets wat door mensen veroorzaakt wordt, maar de zandstormen vanuit de Gobiwoestijn veroorzaakt in Peking veel meer overlast (fijnstof). Net zoals bij andere woestijnen er zandstormen kunnen ontstaan. Buiten de mens om, belasting erop?

En op dit moment is volgens D66 (tweede kamerdebat) methaangas veel gevaarlijker dan CO², maar CO² zou toch meer de prioriteit moeten hebben. En natuurlijk krijgt de veeteelt er de schuld van. Het is al sinds de jaren 60 bekend dat mest omgezet kan worden in methaangas en dat dat gas overal voor ingezet kan worden. Uit plantaardig afval is nog meer gas te halen, het duurt wat langer. Het rest product is zeer goede mest. Dus niet alleen de veeteelt de schuld geven. Nee dure oplossingen zoals mest injectie dat was de oplossing. Men had kunnen kiezen voor vergisting en het terugwinnen van fosfaten. Dat was een win-win situatie geweest. Minder import van fosfaten, goede mest en biogas als brandstof. Dit soort artikelen werd toentertijd (1970-'80) gepubliceerd in “The mother earth news”. In 2005/2006 las ik al dat het 27 keer beter was om methaan als brandstof te gebruiken die CO² produceert dan het methaangas te laten ontsnappen uit vuilnisbelts, composthopen enz. Het is zelfs 1000 x beter om het om te zetten in kool- en waterstof. Het boek “The solar hydrogen civilization” van Roy McAlister vertelt veel over dit onderwerp. Wordt dit op tv vertelt of op scholen onderwezen? Op tv alleen wat de PvdA, D66 en de Groene Khmer ons vertellen. En aan een kennis economie twijfel ik ook. Wat werkt er nog als de stroom uitvalt? Dan blijken de bejaarden- en verpleeghuizen opeens de onderwijs instellingen te zijn.

Tabris op 12-05-2017 19:00

@ Qromwel op 12-05-2017 11:44

Feit: Zonder CO2 is er geen leven op aarde mogelijk!

Geen CO2 --> geen planten --> geen dieren en mensen.

Over miljoenen jaren gekeken is er geen correlatie tussen het CO2 niveau en de temperatuur van de aarde. De temperatuur op aarde zal altijd fluctueren.

Meer CO2 betekent meerdere en grotere planten en daardoor meer voedsel. Wanneer je organisch tuiniert dan probeer je met je baterien zoveel mogelijk CO2 te produceren.

CO2 is het probleem niet, het zijn de andere chemicalien die ons vergiftigen en kanker bezorgen. Daarom is schone, duurzame energie belangrijk.

Het CO2 "probleem" is een kunstmatig mede door Al Gore opgewekt probleem om nog meer geld uit onze zakken te kloppen.

We moeten stoppen met die CO2 hysteria.

Dewevoga op 12-05-2017 19:42

@Tabris

👍

AEO op 12-05-2017 23:52

Ter aanvulling op wat Tabris hier schreef.

Er is gewoon een hele hype over CO², en de meesten geloven inderdaad dat CO² bijdraagt aan de opwarming van het klimaat. Ook ik geloofde dat verhaal, want de overheid en de media bazuinen dat probleem voortdurend rond. Maar gelukkig lees ik veel op het internet, zoals ook hier op dit forum. Onlangs las ik ergens anders een artikel over CO², en daar werden cijfers getoond. Door dat te bestuderen ben ik tot de slotsom gekomen dat CO² onmogelijk verantwoordelijk kan zijn voor de opwarming van het klimaat. Wat blijkt? Onze atmosfeer bestaat voor 78% uit stikstof, en 21% is zuurstof. Dat is dus al 99%! Dan is er nog 1% over voor CO², en zo weinig CO² kan ons klimaat niet beïnvloeden. Maar het is zelfs nog minder dan 1%, omdat die ene procent uit meerdere gassen bestaat, waaronder argongas, helium en nog eennaantal gassen, waaronder CO². In totaal maakt CO² slechts 0,038% uit van de atmosfeer. Dat is dus bijzonder weinig, en al zou deze hoeveelheid verdubbelen of verdrievoudigen, het zal nog steeds geen invloed kunnen uitoefenen op ons klimaat. Maar CO² is natuurlijk voor de overheden een zeer mooie kapstok om meer belastingen en heffingen te kunnen introduceren. Dat ons klimaat inderdaad aan het opwarmen is kan ik zelf bevestigen uit eigen waarnemingen, maar daar zijn andere factoren in het spel. Door de eeuwen is er altijd sprake geweest van klimaat schommelingen. Gedurende de Middeleeuwen is er ook een periode geweest, waarin het klimaat opmerkelijk warm was, terwijl er toen nog geen industrie was, en vliegtuigen en auto's ontbraken eveneens. Maar de CO² lobby is oppermachtig. Zo is er iemand die een website heeft over zonnepanelen. Hij is groot voorstander van groene energie en sterk gekant tegen kernenergie. Daar ben ik het volledig mee eens, en soms plaats ik bij hem reacties. De laatste reactie van een paar dagen geleden werd echter nog dezelfde dag verwijderd. Waarom? Ik had hetzelfde verhaal over CO² geplaatst als hierboven. Dat paste blijkbaar niet in zijn straatje. Hij had natuurlijk beter een reactie op mijn commentaar kunnen plaatsen, maar blijkbaar kon hij geen goede tegenargumenten aanvoeren. Maar zo werkt het tegenwoordig dus. Liever een reactie verwijderen, dan er inhoudelijk een goed weerwoord op te geven. Als Groen Links in het kabinet komt zijn we dus de pineut, want daar denkt men het wel op te kunnen lossen met veel extra heffingen en belastingen op energie, verpakkingen en auto's. Velen zijn gewoon gehersenspoeld met deze hype over CO², en al kom je met cijfers en feiten, men gelooft je niet, want die geleerden zullen het toch echt wel weten redeneert men dan.

Toch zullen we naar duurzame energie moeten, want olie, gas en steenkool zullen toch echt een keer opraken. Windmolens zouden niet rendabel zijn, zegt men, maar het importeren van brandstoffen is ook niet rendabel. Dat geld verdwijnt in de zakken van rijke oliesheiks die het bovendien ook niet erg nauw nemen met de mensenrechten. We moeten anders gaan rekenen. Windmolens kosten geld, maar je hoeft er geen benzine in te gooien. Ze leveren elektriciteit die je via kabels overal naartoe kan transporteren. Onderhoud is er nodig, maar dat is ook bij energiecentrales het geval. Er is werkgelegenheid voor onderhoudsmonteurs, die hun verdiende geld voor het grootste deel ook weer hier uitgeven, en dat is geld dat hier in onze economie blijft. De zonnepanelen op mijn dak leveren meer energie dan ik verbruik, en ik heb ze zonder subsidie aangeschaft en zelf geplaatst. Ze verlichten mijn maandlasten, waardoor mijn koopkracht stijgt. De investering weegt niet op tegen de voordelen, want mijn spaargeld brengt nauwelijks 0,5% op, en de zonnepanelen halen een rendement van meer dan 6%. Over onrendabele groene energie gesproken! 

Samengevat, groene energie is noodzakelijk en zal steeds belangrijker worden. Kernenergie moeten we vermijden, een heilloze weg vanwege de gevaren. Het klimaat wordt warmer, maar dat heeft niets met CO² te maken.

Agenda 21 op 14-05-2017 10:19

@ AEO op 12-05-2017 23:52

CO2 / 'De opwarming van de aarde' is sinds het Rapport van de Club van Rome (1972) het middel om de Westerse samenleving te vernietigen.

Het is een vanuit de UN aangestuurde communistische/socialistische doctrine om alles wat de Westerse mens bezit waardeloos te verklaren en/of onbruikbaar te maken en/of te verbieden.

Echter: Duurzame energie is een natuurlijke technische ontwikkeling en moet m.i.niet worden opgelegd door de wereldwijde communistische beweging.

(Ondertussen werkt Noord-Korea aan een raket voor de EMP (ElectroMagnetische Puls) die alle electronische en electrische circuits in één klap vernietigt,.een geheel andere methode om de Westerse wereld te vernietigen).

Agenda 21 op 14-05-2017 12:29

"Toch gaat de komende groenrechtse coalitie in Den Haag dat 99% zeker wèl doen, waardoor we helaas moeten concluderen dat ons volk een Derde Wereld achtige toekomst te wachten staat, waarin krankzinnig hoge elektriciteitsprijzen een einde zullen maken aan de welvaart en koopkracht van miljoenen burgers."

Reeds in 1972 stelde de Delftse hoogleraar In't Veld (PvdA) 'dat wij aan het begin staan van het Post-industriële Tijdperk'.

Wel, dat is dit dus.

Duidelijk is dat het tientallen jaren geleden al is bepaald en achter de scheren is voorbereid om er de bevolking mee te overvallen.

Intussen zijn overal in de bestuursorganen en de politiek lieden geplaatst die dese doctrine aanhangen. Alle politieke partijen zijn ervan doortrokken en wie een andere mening is toegedaan is verwijderd. 

Het is een complot.

Liz op 18-05-2017 13:02

Het stroomtekort in Australie is in South-Australia. Men zou veel meer zonne-energie moeten hebben, goedkoop en milieuvriendelijk, maar dat willen de grote multi-nationals niet, aan kolen, gas enz. wordt te goed verdiend, zonder dat ze belasting betalen in Australie. De elektriciteit (voor de consument) is de laatste jaren enorm in prijs gestegen in AU door al dat gezeur over CO2.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl