HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Macron wil eurozone regering en Franse schulden afschuiven op Duitsland en Nederland

Einde Nederlandse sociale zekerheid en welvaart nabij als Macron, D66 en GroenLinks hun zin krijgen – Telegraph: Macrons plannen betekenen een ‘uniforme eurozone superstaat’

 
Euroglobalist Macron is alleen bereid Frankrijk te ‘hervormen’ als de Duitsers en Nederlanders daar permanent voor gaan betalen.

Ook ‘onze’ eigen premier Rutte juichte deze week de verkiezing van Emmanuel Macron toe, maar of hij werkelijk blij is met de nieuwe Franse president is maar de vraag. Zowel in Berlijn en Den Haag wordt met weerzin en zelfs huivering gekeken naar Macrons wensen, zoals de oprichting van een eurozone regering met een gezamenlijke begroting en gezamenlijke schulden. Daarmee wil Macron onhoudbaar hoge staatsschuld en enorme (sociale) uitgaven van zijn land handig afschuiven op de Duitsers en Nederlanders. Probleem in ons eigen land is dat de toekomstige coalitiepartners D66 en GroenLinks de grootste voorstanders zijn van het volledig opheffen van onze soevereiniteit ten gunste van zo’n Europese Superstaat.

 

Macron heeft zijn koffers in het Champs Elysées nog niet uitgepakt, of de eerste protesten tegen hem zijn reeds losgebarsten – nota bene van de machtige vakbonden, die het meest gevreesd worden door de Franse politici. De werknemersorganisaties geven daarmee een waarschuwingsschot af voor Macrons geplande hervormingen van de arbeidsmarkt. Zijn voorganger Francois Hollande probeerde dit ook, wat hem op fel verzet kwam te staan en hem prompt tot de meest impopulaire president van het land ooit maakte.

‘Zumutungen’: onredelijk hoge, niet in te willigen eisen

Ook in Berlijn was men aanvankelijk erg opgelucht dat Macron afgelopen zondag zo’n duidelijke overwinning op Marine Le Pen had geboekt. De euforie is echter al verdwenen; wat nu in de Duitse media overheerst is het woord ‘Zumutungen’, wat vertaald kan worden met ‘onredelijke eisen die niet kunnen worden ingewilligd’. Macron en bondskanselier Merkel hebben namelijk diametraal tegenovergestelde ideeën over de toekomst van de eurozone.

Zo is Macron groot voorstander van de invoering van eurobonds, gezamenlijke Europese staatsobligaties. Daarmee worden de schulden van de eurolanden op één hoop gegooid, wat een essentiële voorwaarde is om Macrons beleid van de grond te krijgen.

Frankrijk heeft namelijk door eigen toedoen, dat is stelselmatig veel te veel uitgeven aan onder andere een uitermate royale sociale zekerheid (zo kunnen de Fransen gemiddeld 4 tot 5 jaar eerder met pensioen dan de Nederlanders), een torenhoge staatsschuld opgebouwd. Via eurobonds wordt het aflossen van die schulden van de Franse schouders gehaald, en op die van de Duitsers en Nederlanders gelegd. Macron kan het Franse potverteren vervolgens in verhoogd tempo doorzetten.

Macron wil fiscale- en schuldenunie

Francois Hollande probeerde ook zo’n eurozone regering van Merkel gedaan gekregen, maar liet zijn plannen varen toen duidelijk werd dat Berlijn daar niets voor voelde. Volgens de Franfurter Allgemeine Zeitung wil Macron zelfs nog verder gaan dan Hollande, en draait zijn agenda niet rond crisisoplossingen, maar rond algemene economische schok absorptie, zoals een pan-Europese WW en een ‘Koop Europees’ wet. De FAZ reageert daar vol afschuw op.

De nieuwe Franse president zou bereid zijn om enkele broodnodige hervormingen van de arbeidsmarkt en het belastingstelsel door te voeren, maar alleen als Duitsland akkoord gaat met een fiscale unie en het afbouwen van het Duitse begrotingsoverschot. Macron wil dat laten doen door een eurozone minister van financiën en een gezamenlijke eurozone begroting, inclusief een gezamenlijke schuldenlast, gefinancierd met eurobonds, en een bankenunie met gemeenschappelijke deposito garanties. De Britse Telegraph schrijft dat dit ‘een uniforme eurozone superstaat’ betekent.

Eurozone superstaat ‘politiek onmogelijk’ voor Duitsers

De Duitse gevestigde orde is vooralsnog mordicus tegen zo’n superstaat, althans, zolang de meeste andere eurozone landen, met Frankrijk voorop, voortdurend de (spel)regels overtreden met (veel) hogere begrotingstekorten en uitgaven dan is afgesproken. Bovendien moet de Duitse grondwet worden veranderd als er een fiscale- en schuldenunie wordt opgericht, wat volgens oud minister van Economische Zaken Flassbeck ‘politiek absoluut onmogelijk is’.

Kortom: laten de Fransen eerst maar eens hun eigen zaakjes op orde brengen voordat er überhaupt serieus gesproken kan worden over gemeenschappelijke financiële verantwoordelijkheden, zeker als bedacht wordt dat er een euroland met nòg hogere schulden is dat dan eveneens zijn gigantische schuldenlast op de Duitsers en Nederlanders zal willen afwentelen: Italië.

Schulden worden nu al via ECB op ons afgewenteld

Via een opzichtige achterdeur die eigenlijk geen achterdeur meer is wordt dat overigens sluipenderwijs toch al gedaan door de Europese Centrale Bank, die onder leiding staat van de Italiaan Mario Draghi. Draghi koopt al lange tijd maandelijks voor € 60 miljard tot € 80 miljard aan Zuid Europese schulden op. Dat ondermijnt de pensioenfondsen in Nederland en de waarde van de euro, en daarmee op termijn de koopkracht en welvaart van de gewone man.

De Tweede Kamer is van plan om Draghi ‘stevig aan de tand te voelen’ als die vandaag op bezoek komt (2). Die stoere taal is zoals gebruikelijk enkel voor de bühne, want buiten de PVV is er niet één grote partij die daadwerkelijk consequenties wil verbinden aan het uithollen van de Nederlandse financiële positie, pensioenen, koopkracht en sociale zekerheid door de ECB, ten gunste van het veel te kwistige Zuid Europa.

Sterker nog: de toekomstige coalitiepartijen D66 en GroenLinks lijken dat gezien hun extreme pro-Brusselse programma’s tot een vast en geaccepteerd feit door de volgende regering te willen maken. Waarmee de totale opheffing van de Nederlandse onafhankelijkheid en soevereiniteit opnieuw een reuzenstap dichterbij zal komen.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) NU.nl

Zie ook o.a.:

08-05: Gelekte emails: Macron betrokken bij wapens voor ISIS, drugs en belastingontduiking
05-05: - Macron zegt dat Franse cultuur niet bestaat en wil meer moskeeën laten bouwen
23-04: Fransen stemmen over toekomst van Europese Unie
05-04: Systeem in doodstrijd: ‘Uiterlijk begin 2019 nieuwe wereldwijde financiële crash’

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum.

Reacties

Tom Hendrix op 10-05-2017 13:16

Zo gaan we naar de donder! Hoeveel bewijs moet men nog hebben, dat deze plannen uiteindelijk het vestigen van een communistisch gedrocht is. Ik noem het al jaren de EUSSR. En met deze Macron, gaat het steeds meer duidelijk worden. Iedere burger van Europa even arm....o wacht, behalve de heersende elite, en de verraders der politiek, die dit allemaal toestaan.

willy op 10-05-2017 13:48

Het probleem is dat Frankrijk een verdeeld land is en blijft. Macron heeft maar een klein deel van de Franse bevolking achter zich de kans dat er onlusten uitbreken is dan ook vrij groot! Of hij de schulden kan doorschuiven naar vorstin Merkel en Nederland is uiterst twijfelachtig en tegen voor zover ik weet de EU wet die stelt dat alle landen hun schulden individueel moeten betalen! Macron komt wel uit een generatie die de globalisatie nog gaat versterken en alhoewel de wereld zeer divers is en gelukkig maar gebeuren er in deze wereld zaken die mij verontrusten zijn we op weg naar een wereldleider onder één godsdienstige leider en één totale munt en wereldcultuur? Ik heb zo mijn twijfels !! Shalom

pro-Israël op 10-05-2017 14:09

Eurobonds: kansloos. Gelukkig. Je moet wel heel idealistisch verdwaasd zijn om mee te willen betalen aan andermans schuldenberg. En als ze er wel komen, wordt het plundering en chaos en halen de critici met gemak hun gelijk.

Henk Boskamp op 10-05-2017 14:59

Meneer heeft zowaar een socialistische manier gevonden om nog meer geld van andere uit te geven...

vlokje op 10-05-2017 15:15

tis net als vroeger op schoolreisjes, als je wat lekkers mee kreeg moest je het stiekem opeten, want anders bepaalde de groep dat er goedwillig of kwaadwillig gedeelt moet worden, die klieren zijn nu 40 jaar ouder en geen steek veranderd. ;-)

Rebellio op 10-05-2017 15:20

Diverse interpretaties van bijbelseprofetieen en voorspellers, ook genoemd op deze site, vertellen over een komende burgeroorlog in Europa. Het scenario zou kunnen zijn dat deze plannen van Macron, en vrienden, werkelijkheid worden. Het zou een keuze kunnen zijn tussen de ingeslagen weg uitlopen of de euro loslaten. Uiteindelijk is er dan een aardbeving in de VS o.i.d. en de 'balon' klapt i.v.m. de vervlochten banken en verzekeringswereld. Dan is er geen geld meer voor uitkeringen en 'linkse' grappen en zullen de mensen die daarvan afhankelijk zijn in opstand komen.

Maar ik wacht hiernaast nog op de aanslag op Assad die alles in Syrie op losse schroeven brengt, da's ook nog niet gebeurd. Je hoef  tegenwoordig in iedergeval geen pessimist meer te zijn om te zien dat de ingeslagen weg niet houdbaar is, maar geen regering kijkt meer verder vooruit dan de vier jaar die ze heeft gekregen...

johny op 10-05-2017 16:10

'k Wil het nog wel allemaal zien gebeuren bij de "zuinige nederlanders"  geel, blauw , groen of rood.   Veel lawaai zolang je niet aan hun 2 eurocent komt. Ik kan het weten want ik woon pal op de grens.

Jean op 10-05-2017 16:24

Wat ik al jaren vraag en al jaren om smeek wordt bij deze bevestigd nl.

"Nu die EU troep opruimen voor we zelf opgeruimd worden door de maffia".

Uit welk land kwam/komt de maffia?

Uit welk land komr Dracula? lees: draghi...

Duidelijk?

Geen enkele EU huichelaar is te vertrouwen, geen enkele en de gevaarlijkste liggen in Brussel decadent te parasiteren en halen massaal tuig binnen om het vuile werk op te knappen.

Welk vuil werk? Ons bedreigen, onveiligheid & geweld strooien tot wij onze mond houden en binnen blijven zodat zij 'de maffia' het rijk voor zichzelf hebben.

Shadow1100 op 10-05-2017 17:04

Helaas de koers is op 14 maart gezet. Lang leve de Vereniging Van Deserteurs en Grrrrrr..... linksch met D666. Zo gaat ons (J)lan(t)dje naar de bliksem toe......

Meneer Soros en zijn maten zorgen er voor dat Europa's laatste nog beetje stabiele landen ook verarmen en islamiseren en daardoor ten gronde gaan.

Tom Hendrix op 10-05-2017 17:15

@Rebellio: 15.20. uur. Precies wat U zegt.

Hubo op 10-05-2017 17:48

Ik zou wel voor een europese regering zijn,maar het is nu wel heel moeilijk.

Fortuyn merkte ook dat je de pensioengerechtigde leeftijd niet zomaar verplicht moet verhogen.Als je reëel bent zou je mensen eigenlijk al vanaf 55 en misschien wel 45 in aanmerking moeten laten komen voor pensioen en op vrijwillige basis laten doorwerken.

Ik denk wel dat je dat dan alleen op europese schaal kunt aanpakken en dat je ook alleen dan een creatieve oplossing kunt realiseren om de schulden voor je uit te schuiven.

Ik vind al die uitspraken over economische hervormingen en vernieuwing nogal gratuit.

Dewevoga op 10-05-2017 17:51

Forum voor Democratie wil ook de eurostekker eruit. 

ieznogoedh op 10-05-2017 18:08

Toch interessant, een Fransman die het UK een rekening van 100 miljard wil laten betalen omdat ze dat zogezegd schuldig zijn en dan weer een andere Fransman die graag alle Franse schulden door anderen wil laten betalen.

Wat zullen ze aan de andere kant van Het Kanaal blij zijn dat in Engeland vooral voor Brexit is gestemd. De Schotten, die graag bij de EU wilden blijven en bij hun onafhankelijkheidsreferendum de zaak flink hebben belazerd, vallen als tegenstander van Brexit af als ze zich alsnog van het UK afsplitsen.Uiteraard zullen ze hun deel van die 100 miljard moeten betalen, want gezamenlijke "schuld" aan de EU-technocraten en dan eerst nog maar eens zien dat ze als onafhankelijk land zomaar mee mogen doen met die fijne EU.

Het einde van de EU komt toch sneller naderbij dan gedacht, lijkt het wel. Zou fijn zijn. En dan al die landverraders eerst met pek en veren, pektold voorop. Daarna de echte straf voor landverraad. 14e Juli?

Tom Hendrix op 10-05-2017 19:20

@Jean: 16.24. uur. Ook dat is helemaal waar, Jean!

Chant op 11-05-2017 00:01

Superslim en oerdom op wie zou dat slaan?

johan op 11-05-2017 00:12

Johny, wij wonen vlak bij België en familie van ons woont in België, waar ze het steeds hebben over de zgn gierige Nederlanders, terwijl het werkelijk precies omgekeerd is.

Bas-ooka op 11-05-2017 00:53

Op zo een man zaten we nou echt te wachten, Not!

jerommeke op 11-05-2017 07:38

Men heeft het altijd hoe links met geld rondstrooit maar ik meen dat zogenaamde rechtse partijen zoals de VVD net zo hard geld weet te verkwanselen als enig linksepartij. . Kijk hoeveel geld een economischevluchteling ontvangt om een huis in te richten,  en gratis aanspraak heeft op gezondheidszorg, gesubsidieerde huur enzovoorts.  Allemaal onder VVD bewind.

De VVD pretenderen zich rechts te zijn maar wat ze zeggen is enkel lippendienst.  In die opzicht zijn ze naar mijn mening wellicht nog erger dan Groenlinks en consorten.

jerommeke op 11-05-2017 08:32

@Johnny.  Gek genoeg vertelde een Belgische ober mij in een restaurant dat het het juist de Belgen zijn die gierig zijn. Belgen betichten Nederlanders dat ze gierig zijn omdat ze eigenlijk jaloers zijn dat het hier veel beter op orde is. Je moet zuinigheid niet verwarren met gierigheid.

Wijngaards op 11-05-2017 11:10

€uropa is in zijn sterf bed.

De T.A.R.G.T.2 overeenkomst is voor Duitsland 829 milliards credit.

twee afgevaardigen van Italië hebben aan Draghi gevraagd wat gebeurt er wanneer Italië uit de EG treedt.

Antwoord: dan moet Italië terstond 500 milliard betalen , 350 voor de target en 150 voor het geld in omloop door de Bank van de staat. na omzetting in lires wordt het totaal bedrag op 400 afgerond.

Wat betekend dit in feiten?

Duits land verkoopt zijn Porches en mercedesen aan Italië griekenland of Spanje en de Duitsers hebben hun kluizen vol met wehrtpapieren tot nu toe opgehoopt tot 829 milliaren en die net zoveel waard zijn als de Russische leningen van voor de eerste wereld oorlog ik weet niet of dit nog een begrip is in nederland maar hier in frankrijk zijn er nog hondrtduizenden die nog deze emprunts in hun kluizen hebben en nog steeds een beurs waarde behouden;

Tom Hendrix op 11-05-2017 15:58

@Wijngaards: 11.10. uur. Verder betekenen de feiten, dat we een hyper inflatie gaan krijgen, net als in Duitsland na WW I. We gaan geheid de "bietenbrug op", dankzij de communisten der EUSSR, en de monopolygeld maker Draghi. De EUSSR is ons grootste Onheil.

cefas op 11-05-2017 22:21

Frankrijk moet zijn eigen boontjes doppen en dat niet ten koste laten gaan van andere EU-landen. Punt uit.

Wijngaards op 11-05-2017 22:42

@tom Hendrix 

helaas Tom de QE is geen planche à billets zoals we hier zeggen ik ken er geen nederlands woord voor vertaald is her plaat van belletendruk.

japan doet dit al jaren en ook USA of engeland want het gedrukte geld gaat niet in de consomentie maar dient voor de opkoop van de staats leningen..

Wat er wel gaat gebeuren is dat vandaag of morgen de bundes bank faillit gaat en dat de spaarders en pensioen gerechtigen niet meer betaald kunnen worden

Tom Hendrix op 11-05-2017 23:14

@Wijngaards: 22.42. uur. Bedankt voor uw nadere toelichting.

jerommeke op 12-05-2017 11:10

planche á bilets = drukpers.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl