HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Duizenden wapens onderschept voor nieuwe Balkanoorlog tegen Servië’

Laatste bondgenoot van Rusland op Balkan opnieuw doelwit van het Westen?

 

Compleet ‘off the radar’ van de Europese media en politiek wordt er -zoals we in januari al berichtten- een nieuwe Balkanoorlog tegen Servië voorbereidt. Het Servische leger heeft duizenden machinegeweren, granaten en mortieren onderschept die in het geheim naar Albanese partijen in Macedonië werden vervoerd, waar het door Duitsland gecreëerde Kosovo Liberation Army (KLA, foto)) in de jaren ’90 met aanvallen op Servische agenten de eerste bloedige Balkanoorlog in gang zette.

 

De bij Presevo en Bujanovac onderschepte wapens waren bedoeld voor Albanese politieke partijen in Macedonië, die eerder deel hebben genomen aan het gewapende conflict in het land. Volgens de Servische premier Aleksandar Vucic hadden zoveel wapens kunnen worden gebruikt om de toch al wankele politieke situatie in Macedonië in vuur en vlam te zetten. De onafhankelijke Balkan correspondent Lazar is bang dat de onderschepte lading wapens slechts het topje van de ijsberg is.

Volgens Servische bronnen zijn de afgelopen dagen zeker 1000 bewapende ‘voormalige’ Albanese KLA terroristen uit Kosovo naar Macedonië gereisd. Het KLA werd in de jaren ’90 door Duitsland opgericht, bewapend en getraind om mede namens de moslimbevolking de illegale NAVO oorlog tegen het orthodox-christelijke Servië te beginnen.

Nazi plannen tegen Servië nieuw leven ingeblazen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog rekruteerden de Nazi’s grote aantallen Albanezen, Bosniërs, Kroaten en Oekraïners, die als SS-soldaten de Servische bevolking afslachtten, met als doel de Balkan te beheersen. Na de Tweede Wereldoorlog werd bezworen dat Duitsland nooit meer iets dergelijks zou doen, totdat de Duitsers in de jaren ’90 de feitelijke afstammelingen van de Albanese Nazi’s, het KLA, voor dezelfde missie oprichtten.

Op deze archiefvideo uit 1999 is te zien hoe duizenden geüniformeerde en/of bewapende KLA strijders uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en de VS in Albanië aankomen voor de oorlog tegen Servië.

Laatste bondgenoot Rusland op Balkan

Servië is de laatste overgebleven bondgenoot van Rusland op de Balkan, ook al is het land sinds 2011 kandidaat-lidstaat van de Europese Unie. Grootste pijnpunt is de door Amerika en de EU erkende onafhankelijkheid van Kosovo, dat na de NAVO oorlog in de jaren ’90 van Servië werd afgepakt en al snel tot een door het Westen beschermde moslim maffiastaat werd omgetoverd.
 

Xander

(1) Shoebat
(2) YouTube

Zie ook o.a.:

21-01: Mogelijk eerste internationale crisis voor Trump: Oorlog tussen Servië en Kosovo

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum
Reacties

willy op 06-05-2017 14:47

In de Balkan is het nooit rustig geweest en ethnische conflicten blijven steeds maar oplaaien. Of er een nieuwe oorlog komt is koffiedik kijken ik denk dat gezien de wereldproblemen de dag van vandaag daar niemand zit op de wachten! In Oost -Europa verwachten ze een invasie van de Russen daarom dat de Navo daar pricair aanwezig is! En het probleem Oekraine geraakt ook maar niet van de baan! En men heeft dan tot op de dag van vandaag de dagelijkse Mariaverschijningen in het Bosnische dorpje Medjugorge waar het Vaticaan een grondig onderzoek naar doet velen komen er tot bekering maar een erkenning door Rome is er nog niet ! Ook daar gaat de verspelling vanuit dat de Balkan een vuurhaard blijft waar niet teveel moet gebeuren !Of het tot een crisis komt tussen Rusland en de VS omwille van de Balkan is totaal niet zeker ! Shalom

Een ander geluid op 06-05-2017 15:43

Als ik het artikel goed lees, waren de onderschepte wapens blijkbaar bedoeld voor militante Albanezen in Macedonië. In Macedonië rommelt het helaas al een tijdje. Niet alleen tussen de meerderheid van Macedoniërs (64,2%) en Albanezen (25%), maar ook tussen de Macedoniërs onderling. Dieptepunt in de spanningen, was de bestorming van het parlement door nationalisten op 27 april jl. Helaas is de Balkan een lappendeken van etniciteiten, die weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun "temperament" en een heel kort lontje.... Een regio ook met een lange geschiedenis van onderlinge haat en rekeningen die over en weer (nog) openstaan. Dat dateert al eeuwen van voor de 1e en 2e wereldoorlog. In delen van Albanië bestaat de "bloedwraak" nog steeds. Zegt genoeg over de mentaliteit lijkt me. 

Het is te hopen, dat de volgende Balkanoorlog uitblijft. Als de Macedoniërs en etnische Albanezen niet samen in een land kunnen c.q. willen leven, kunnen ze de Albanese regio's grenzend aan Albanië en Kosovo het beste afsplitsen. Beter een vreedzame scheiding naar het voorbeeld van Tsjecho-Slowakije, dan de zoveelste Balkanoorlog. Idem voor de Servische regio's in Kosovo. Milosovic had er verstandiger aan gedaan alléén de Servische regio's in Kosovo te verdedigen en afscheid te nemen van de Albanese "rest" van Kosovo. Het was niet erg realistisch van hem om héél Kosovo als exclusief Servisch te claimen. Kosovo, dat na de "Slag op het Merelveld" in 1389 verloren werd aan Turkije en dat sinds die tijd nagenoeg uitsluitend Albanese inwoners kreeg. Om dat gebied na 600 jaar wéér te claimen, terwijl er praktisch geen Serviër woont, is net zo realistisch als wanneer Madrid de Nederlanden weer zou opeisen. Kansloos dus ! Exclusief de kleine Servische regio in Noord-Kosovo telt Kosovo 1,8 miljoen inwoners, waarvan 95% Albanees. Lijkt me ook voor Servië handiger om zo'n grote etnische minderheid buiten de Servische grenzen te houden. 

Opzender op 06-05-2017 15:50

Voor Kosovo worden door het Westen kennelijk andere maatstaven gehanteerd dan voor de Krim.

JP op 06-05-2017 15:54

Oorlog of niet, het Militaire Industrieel Complex doet goede zaken als gevolg van alle bangmakerij, regime-changes, demonisering van Rusland, Noord Korea, Iran enz. In het bezit van kernwapens of niet, de US heeft Noord Korea en ook Iran zowiezo al op de korrel. Er moet alleen nog een geloofwaardig excuus gevonden worden. 

Jan T op 06-05-2017 16:33
De Balkanoorlog, ja het was toen dat ik opeens een stemmetje hoorde die zei "hier klopt iets niet". Rare gewaarwording als je er opeens achter komt dat je bedondert wordt, maar het was wel zo.
anora op 06-05-2017 18:00

Waarom servië? Zo'n megaklein landje.  Ze zijn trouwens al het doelwit van HAARP experimenten, wat de mensen daar opmerkelijk goed weten.

Tom Hendrix/Seneca op 06-05-2017 18:06

@JanT: 16.33. uur. Dat zie ik ook zo, Jan.

Rom op 06-05-2017 19:30

Wat velen niet weten is dat veel gevluchte joodse mannen en vrouwen zich bij de Servieërs aansloten(de partizanen)om, tegen de Duitsers te strijden!

5318537 op 06-05-2017 19:58

Hoe toeval,de link die als ik het goed heb ook door een van de mensen enige tijd op dit forum was geplaatst niet meer werkt.     Ik heb deze eerder gelezen en daar is het mogelijk dat er IS traingskampen (jawel,meervoud) vlak naast en Amerikaanse basis staan.(???)

Dit is de link die dus niet werkt,maar als je de zoekmachine (google ?) op afbeeldingen stelt dan zie zie een kleine luchtfoto waarop deze kampen en de IS kampen staan.   https://terrorismemonitor.nl/isis-heeft-trainingskampen-opgezet-in-europa/ 

Verontrustend.   Zowel de situatie IS kampen,en hun buren.  En de niet werkende link.(Censuur ?)

Met de zoekterm - IS traingskamp kwamen ook deze links IS traingskamp Ardennen bovendrijven http://www.telegraaf.nl/buitenland/23156609/___Jihadistenkamp_in_Ardennen__      http://wnen.htmlww.welingelichtekringen.nl/samenleving/369315/fotos-van-trainingskamp-voor-jihadisten-in-de-arden

Ojjo op 06-05-2017 20:50

De Serviers hebben een heel politiek corecte sociaal-democratische president en er gaat totaal geen agressie uit van het land. De vraag is dus waarom de internationale elite het land niet met rust kunnen laten Macedonie is nog een stuk kleiner en ik zie niet direct een reden om het land te Albaniseren. Een triest verhaal dit.

who gives op 06-05-2017 21:59

Alsof alle Serviërs voor Rusland zijn. Servië heeft ook gewoon mensen met eigen meningen. Door het hoge alcoholgebruik aldaar slaat vaak onnodig de vlam in pan. We hebben het niet over een biertje, maar over Slivovitsj En Rakija, dranken die nog veel sterker zijn dan de Russische Wodka.

Jan capital J op 06-05-2017 22:10

Jan T op 06-05-2017 16:33

Hier nog iemand. Het was onmiskenbaar de eerste dominosteen in mijn "ontwaken".

Maitreya op 06-05-2017 22:13

De krachten van het kwaad zijn in dat deel van de wereld traditioneel geconcentreerd.

Wat moet je ervan zeggen, het omvat alle ideologieën.

Dit soort krachten doen er alles aan landen als Amerika erin te krijgen.

Meestal gaan ze erop in.

Zoals met Irak, een paar opmerkingen van zo iemand als Saddam zijn genoeg.

Bin Laden wist dat ook. Dat het de meest clevere manier is om ze zichzelf te laten vernietigen.

Normaal zie je dat niveau alleen in een afgelegen gehucht.

René van Zalk op 06-05-2017 22:47

Bondgenoten van de Russen deugen in 99% van de gevallen niet. De Russen hebben veel bloed aan hun handen, oa m.b.t. de MH-17

anora op 07-05-2017 00:14

@whogives, de vlam slaat er helemaal niet regelmatig id pan, hoe kom je erbij. Hoog alcoholgebruik, onzin, niet meer of minder dan hier. Wel meer beleefdheid, respect voor elkaar en opvoeding.

Agenda 21 op 07-05-2017 00:19

Destijds speelde Mabel daar een schimmige rol.

Mabel werkt voor George Soros.

who gives op 07-05-2017 07:48

@anora 'ja tuurlijk joh, slivovitsj is net melk. hahaha

Degene die hier naar Holland zijn gekomen zijn niet allemaal lieverdjes, maar nee lekker oogkleppen op en dom doen.

florentino op 07-05-2017 08:06

Rene van de r Zalk, je spoort niet dat de Russen veel bloed aan hun handen kleven, De Amerikanen 100 x erger, werk je voor Soros of zo??

Tom Hendrix/Seneca op 07-05-2017 08:19

@Anora: !8.00. uur. Het gaat om de belangen van de NWO. Dat steekt er achter.  Leest U ook maar: www.eindtijdinbeeld.nl  dan ziet U wat ons nog te wachten staat.

Een ander geluid op 07-05-2017 10:35

Opzender op 06-05-2017 15:50

De EU houdt inderdaad te krampachtig vast aan alle grenzen van na wereldoorlog II. Bang als men is voor een onbeheersbaar domino-effect. Om die reden dus ook géén steun voor een onafhankelijk Schotland, Baskenland en Catalonië. Opsplitsing Tsjecho-Slowakije vond men in Brussel maar niets en ook op het uit elkaar vallen van België zit men niet te wachten. Het beleid van de EU is daarin vrij consistent. Ook ten aanzien van Kosovo en de Krim. Er wordt dus niet met 2 maten gemeten. Pas toen de moordpartijen en etnische zuiveringen in Kosovo de spuigaten uitliep, greep "het westen" in. Dat ingrijpen ging met gepaste tegenzin. Het zal iedereen wel opgevallen zijn dat de EU en de heersende politieke kliek veel verweten kan worden, behalve daadkracht. 

Wat mij betreft; als volken niet samen in één land kunnen leven, kunnen ze beter vreedzaam uit elkaar gaan. Sommige grenzen zijn gewoon heel onlogisch getrokken. Kosovo met ruim 95% Albanezen hoort gewoon niet bij Servië. Die kunnen elkaars bloed over en weer wel drinken. Het Servische noorden van Kosovo bij Servië en het probleem is opgelost. Verder moet de EU niet zo moeilijk doen over aansluiting van Kosovo bij Albanië. In een groter geheel kunnen de extreme krachten (islam en maffia) beter beheerst worden. 

Oekraïne idem; Krim en Donbass bij Rusland en een paar logische grenscorrecties zijn te prefereren boven een jarenlange burgeroorlog. Het kan natuurlijk géén groot Baarle-Nassau worden, waarbij iedere afwijkende etniciteit zich door het hele land per huis tot exclave kan uitroepen....

who gives op 07-05-2017 10:49

beleefdheid respect voor elkaar....hahahaha, nou ik heb het niet geleerd destijds , eerder het tegenovergestelde. Ben nu weer redelijk mezelf, maar het is precies tegenovergesteld. Grappig dat onervaren mensen zo denken.

caso op 07-05-2017 12:02

Misschien komt er nog een vervolg op de 2 interessante docu's van "the weight of chains". mbt de Balkan.

Een ander geluid op 07-05-2017 13:53

florentino op 07-05-2017 08:06

Het ligt er een beetje aan, hoe ver terug je de Russische geschiedenis in wilt duiken. Sinds 1990 valt het inderdaad wel mee. Hoe verder je terug gaat, des te bloediger wordt het. Stalin schijnt 20 miljoen doden op zijn geweten te hebben. De Russische dissident Aleksandr Solzjenitsyn houdt het zelfs op 60 miljoen..... Daarbij steekt zelfs Hitler (12 miljoen doden) een beetje schril af. Lenin heeft blijkbaar 6 tot 8 miljoen doden op zijn geweten. Dan laat ik de bloedige voorgeschiedenis van de Tsaren maar voor wat hij is. Maar inderdaad, als je in je comfort zone blijft en alléén de laatste 25 jaar bekijkt, valt het reuze mee met Rusland. Slaap rustig verder.

Voor de goede orde; ik ben géén fan van Soros, werk niet voor hem en heb ook niet gestudeerd aan een van zijn universiteiten. Indertijd een beetje opletten bij de geschiedenislessen doet wonderen.

http://historyofrussia.org/stalin-killed-how-many-people/

http://necrometrics.com/20c5m.htm

anora op 07-05-2017 16:47

Onervaren, ja joh ;- @whogives. Maakt niet uit, is ik zie het anders: niet meer of minder dan hier. Belangrijker is denk ik, dit tegen Servie.

JP op 07-05-2017 17:49

@Een ander geluid op 07-05-2017 13:53

De laatste 25 jaar noem jij de comfort zone? Zelfs het heden noem ik dat allerminst. Jouw opsomming staat indrukwekkend doch het heden lijkt mij meer relevant, de rest is geschiedenis. "By the way" het Nederlands elftal is ook niet meer wat het was.

JP op 07-05-2017 17:55

@florentino

Rene van Zalk maakt er een gewoonte van om enkel de knuppel in het hoenderhok te gooien, en zelf verder nergens serieus op te reageren. Niets op uit doen dus.

Arjen op 08-05-2017 01:35
De hele balkan is altijd al een grote smeltkroes van conflicten geweest. Echter xandernieuws schrijft alsof de serviers de kwaaie pieten zijn. Die moslim albanezen staan hier bijvoorbeeld in nederland ook al garant voor een serie moorden. Niet bepaald lieverdjes. En dat is slechts een topje van de ijsberg. Je zou de film Savior uit 1998 met Dennis Quaid een moeten bekijken. Geeft je een beeld van die tijd. https://www.youtube.com/watch?v=QeXjH0fojAI
Een ander geluid op 08-05-2017 10:31

JP op 07-05-2017 17:49

De discussie was, wie het meeste bloed aan zijn handen heeft. Dan scoort Rusland helaas indrukwekkend. Daarbij laat ik de 2 Tsjetsjeense oorlogen (1e: 1994-1996 en 2e 1999-2002) nog buiten beschouwing. Samen goed voor 150.000 tot 200.000 doden. 

Maar je hebt gelijk, dat is geschiedenis. Wat meer in het heden; vreemd dat Rusland het onderzoek naar de Poolse "crash" bij Smolensk (10-4-2010) nog altijd niet afgerond heeft. Wrak en zwarte dozen wil men nog steeds niet aan Polen overdragen. Heeft Rusland iets te verbergen? Of zijn het zulke sukkels, dat ze na 7 jaar nog niets zinnigs kunnen zeggen. Bij de MH17 leiden alle sporen ook naar Moskou en het brandje in de Oekraïne laat men liever zachtjes branden, dan het te blussen.

Ook het heden is niet zo comfortabel. 

Wat het Nederlands elftal betreft, heb je natuurlijk helemaal gelijk :-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl