HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Windenergie wegens grote schade aan gezondheid en landschap internationaal in opspraak

Bekende groene activist: ‘100% verwoesting landschap en honderden miljarden euro’s voor slechts 2,4% bijdrage aan energiebehoefte – Wij Duitsers zijn opnieuw in een ideologie verstrikt geraakt’

 
Inmiddels zijn er al honderden verzetsgroepen van burgers die de duurzame verwoesting van hun landschap, gezondheid en koopkracht willen tegenhouden.

In de Verenigde Staten en Duitsland beginnen steeds meer tegengeluiden te klinken tegen de omschakeling op ‘groene’ en zogenaamd ‘duurzame’ energie. In de VS wordt er aandacht besteed aan de grote negatieve impact die windturbines hebben op omwonenden. In Duitsland komt het verzet niet alleen van burgers, maar inmiddels ook van de eerste generatie natuurbeschermers uit de jaren ’70, die niets moeten hebben van de nieuwe lichting extreemlinkse klimaatfanatici. Zij zien met lede ogen toe hoe er jaarlijks tientallen miljarden euro’s worden uitgegeven om slechts 2,4% van de totale energievraag te bedienen, maar het Duitse landschap in het proces totaal wordt verwoest.

 

Verslaggever Millie Weaver ging polshoogte nemen in diverse stadjes en dorpen waarbij windmolens werden gebouwd. Amerikanen blijken net als Europeanen bar weinig te weten van de echte feiten omtrent windenergie. De meesten geloven nog steeds in de leugen dat de turbines bijdragen om het veronderstelde klimaatprobleem op te lossen. Dat windenergie dermate onbetrouwbaar is dat conventionele centrales altijd open moeten blijven om massale langdurige stroomstoringen te voorkomen, weten de meesten niet. Van schade aan gezondheid, natuur en de dierenwereld hebben ze al helemaal nooit gehoord, want windenergie is immers ‘groen’?

Al jaren is bekend dat windmolens gigantische vogel- en vleermuiskillers zijn. Geplaatst op zee hebben ze een verstorende invloed op bijvoorbeeld op dolfijnen.

Bewijs van ernstige gezondheidsschade door windturbines

Robert Rand, een befaamde akoestische expert, presenteerde bewijs dat windmolenparken de officiële geluidsnormen overtreden, en inderdaad schade aan de gezondheid veroorzaken. Tal van mensen klagen over onder andere stress- en slaapproblemen die worden veroorzaakt door het lawaai en de ‘slagschaduw’ die de molens veroorzaken. Sommige mensen moesten verhuizen. Artsen die deelnamen aan wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de ernstige gevolgen voor mensen die in de omgeving wonen.

Statelijke en lokale bestuurders zien zich aan de ene kant geconfronteerd met hun plicht om het welzijn en de gezondheid van hun burgers te beschermen, en aan de andere kant met de grote druk van de politiek, klimaatindustrie en de milieubeweging om windmolens te bouwen. Bovendien zouden grote bedrijven miljardenclaims kunnen indienen als wordt besloten om windmolens alsnog tegen te houden.

Duitsland: Honderden euro’s toeslag voor 2,4% energie en 100% vernietiging platteland

Dichterbij, in Duitsland, verscheen onlangs het boek ‘Geofferde landschappen: hoe de Energiewende ons landschap verwoest’. Niet van sceptici, maar samengesteld door de prominente groene activist en journalist Georg Etscheit. In het boek laat een waslijst aan bekende natuurbeschermers, waaronder ook wetenschappers, weinig heel van de ook in ons land als ‘alternativlos’ gepresenteerde omschakeling om ‘duurzame’ energie uit vooral windturbines.

Tien jaar geleden beweerden ministers nog dat de Energiewende de Duitsers niets extra’s zou kosten, een belofte die we ook uit ‘ons eigen’ Den Haag hebben gehoord. De realiteit blijkt een geheel andere: nu al betaalt een gemiddeld Duits gezin jaarlijks € 300,- toeslag om bij te dragen aan de omwenteling. En hoe groter het aandeel ‘duurzame’ energie wordt, des te hoger zal dit bedrag worden. Uit eerdere onafhankelijke berekeningen bleek dat dit bedrag voor Nederlandse gezinnen aan het einde van de nieuwe kabinetsperiode naar alle waarschijnlijkheid al het driedubbele of meer zal bedragen, zeker als GroenLinks en D66 een grote vinger in de pap krijgen.

Gekeken naar de totale vraag naar energie dragen windmolens in Duitsland, waar de omschakeling al véél verder gevorderd is dan in Nederland, slechts 2,4% bij, en dat ‘voor bijna 100% vernietiging van het platteland,’ zo constateert Etscheit. Om nog maar niet te spreken van de tientallen miljarden euro’s subsidies die windenergie jaarlijks kost. Premier Mark Rutte gaf járen geleden toe dat windmolens enkel ‘op subsidie draaien’. U weet dat vast nog wel, want het was een van de laatste keren dat hij publiekelijk de waarheid sprak.

Landschap verpest door duizenden windturbines en vlaktes zonnepanelen

Het Duitse volk voelt inmiddels al jaren de pijn van de Energiewende, niet alleen in de portemonnee, maar ook in het hart, want waar ze ook kijken, overal wordt het landschap verziekt door gigantische witte palen met draaiende wieken eraan.  80% van de bevolking is inmiddels tegen het plaatsen van nog meer windmolens -27.000 in totaal, en soms tot 230 meter hoog- in bosgebieden.

Etscheit trekt zelfs een vergelijking met de tijd van de Nazi’s: ‘Wij Duitsers zijn opnieuw in een ideologie verstrikt geraakt: we geloven dat we met de Energiewende de absolute oplossing hebben om de wereld te redden. En dat willen wij blindelings bereiken. Een dwaalweg!’ Als op de ingeslagen weg wordt voortgegaan, heeft Duitsland binnenkort geen open ruimtes meer, want die worden dan allemaal verpest door ‘duizenden windturbines, uitgestrekte vlaktes met zonnepanelen, en eentonige korenvelden voor de productie van biogas,’, en zullen jaarlijks honderdduizenden vogels en vleermuizen naar de eeuwige jachtvelden worden geholpen. Allemaal voor ‘het milieu’.

Nederland: € 100 miljard voor onmeetbaar effect op klimaat

De groene activist ziet dat een groeiend aantal burgers niet bereid is om het Duitse landschap te laten verwoesten ‘voor een onmeetbare verandering in het klimaat.’ Inderdaad: wetenschappelijk aangetoond onmeetbaar. Dat geldt ook voor de Nederlandse Nationale Klimaatakkoord, waar de VVD grotendeels voor verantwoordelijk is. De € 80 miljard tot € 100 miljard –en volgens sommigen nog meer- die de onze nationale ‘Energiewende’ tot 2030 zal gaan kosten –en nogmaals: die een grote aanslag op uw en mijn koopkracht zullen doen, om voor de grote energie onzekerheid nog maar niet te spreken-, zullen de opwarming van de Aarde met hooguit een tienduizendste van één graad doen afnemen – oftewel: niet te meten.

Eco-nazi’s ook in Nederland aan de macht?

Als dan bedacht wordt dat beoogd kabinetsdeelnemer GroenLinks het liefst al over 4 jaar alle conventionele energiecentrales wil sluiten en volledig ‘duurzaam’ wil zijn, dan is er weinig voorstellingsvermogen nodig om te zien wat een afschrikwekkende toekomst dat oplevert: één waarin u een zeer groot deel van uw inkomen kwijt bent aan krankzinnig hoge brandstof-, energie- en milieubelastingen, die de noodzakelijke 100.000+ windmolens moeten gaan betalen, en die dermate onbetrouwbaar zijn, dat wij wekelijks en door meerdere grote en langdurige stroomstoringen zullen worden getroffen, met buitengewoon ontwrichtende gevolgen voor de hele samenleving.

Deze maatschappijvijandige ultralinkse klimaatideologie wordt door sommigen ook wel ‘eco-nazisme’ genoemd. We kunnen alleen maar hopen dat ons volk -net als de Amerikanen vorig jaar- bij de volgende verkiezingen klimaatrealisten aan de macht helpt, die eindelijk een halt toeroepen aan deze met afstand grootste verspilling van belastinggeld ooit.

 

Xander

(1) Infowars / YouTube
(2) Climategate

Zie ook o.a.:

06-02: Wetenschapper: ‘Wij hebben global warming data vervalst voor klimaatconferentie Parijs’ (/ Voorzitter VN-klimaatconventie: Global Warming agedna vooral bedoeld om kapitalisme (en daarmee het Westen) te vernietigen

2016:
02-09: Kabinet gaat € 105 miljard uitgeven voor 3% energie uit wind en 0% CO2 reductie
28-08: (/ Professor Europees Instituut Klimaat & Energie: ‘Duitsers moeten van regering Merkel hamsteren omdat groene ‘Energiewende’ langdurige stroomstoringen zal veroorzaken – Aantal noodingrepen stroomnet dankzij windturbines gestegen van paar keer per jaar naar duizenden keren per jaar)
23-04: Meteoroloog en oprichter Weather Channel neemt afstand van Global Warming theorie (/ Voormalig hoofd VN-klimaatpanel erkent dat geloof in Global Warming ‘religie’ is – ‘Klimaatverdrag Parijs gaat enkel om macht overdragen aan VN, en niet om klimaat’)
27-03: Meer windenergie betekent meer mega stroomstoringen zoals in Noord Holland (/ Al over enkele jaren gemiddeld € 1000,- hogere energierekening voor onbetrouwbare elektriciteit)

2015:

13-12: Klimaattop Parijs: Globalisten en milieufanaten eens over vernietiging Westerse economieën (/ Grootste geldverspilling in de geschiedenis: Westen moet biljoenen betalen en zichzelf economisch vernietigen voor NUL effect)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.Reacties

henk Boskamp op 04-04-2017 15:04

Het grootste nadeel van windenergie is dat het geen constante is. De pieken geven een enorme belasting op het stroomnet. Deze is daar niet op berekend en kan als gevolg voor langere tijd uitvallen. Het is aan te raden om een kleine aggregaat te kopen.

Dewevoga op 04-04-2017 15:48

Laatst nog in het NON-journaal te weinig opbrengst door minder wind in de afgelopen maanden. Hoe verzinnen ze het? Vroeger ging de zon nog voor niks op, maar hoe lang nog. Dus dat is nou het innoveren van een progressieve belasting industrie.

jerommke op 04-04-2017 15:54

Het zoveelste linkse sprookjesverhaal  zonder een goede afloop.   Windenergie, het dé oplossing worden van onze energievraagstuk maar nu blijkt het allemaal  gebakkenlucht te zijn.  Allemaal en alleen maar luchtkastelen.

Stelletje linkse windzakken zijn het.

Twanneman op 04-04-2017 16:02

Goed stuk Xander, hopelijk worden er meer mensen wakker, het is jammer dat wij als NL niets te kiezen hebben, de EU beslist en NL gehoorzaamt en volgt.

Voor ze in Brussel de gevolgen zien is het zoals met alles daar onomkeerbaar te laat.

Visserman op 04-04-2017 16:07

Ja wat een hoax ik heb nog geholpen windmolens af te lossen in de eemshaven bestemd voor de noordzee en heb zelf gezien wat voor giftige zinkanodes eronder zitten om corosie te voorkomen niet alleen aan land maar als de plannen doorgaan ook de hele noordzee volgebouwd .voor ons als vissers blijft er geen visgebied meer over.

Ik sprak laatst een boer,Hij krijgt voor elke geplaatste windmolen op zijn land 50.000 euro per jaar!!! Wat een verkwisting allemaal

Wie zegt zowiezo dat de aarde opwarmt Door toedoen van de mens als het al opwarmt 

Die idiote groene club zal de aarde wel even redden haha 

Persoonlijk denk ik dat onze ster de zon eerder "schuldig"is

Aan opwarmen zou hij ook niet 7 keer heter worden?

Eerst was het zure regen hoahoor je niks meer van

Toen een gat in de ozon,ook weer dicht inmiddels zeker

Nu opwarmen van de aarde

Wat wordt het volgende verzinsel?

Tom Hendrix/Seneca op 04-04-2017 16:13

En dadelijk met de GL milieufanaten in de regering; gaan we ons blauw betalen, om voor deze waanzin te betalen.

Yerik op 04-04-2017 16:19

"We kunnen alleen maar hopen dat ons volk - ..." Nog steeds in de hoop dat dit volk wakker wordt?? De wens is de vader van de gedachte. Zeer nobel, maar het zal ijdele hoop blijken te zijn. Het nederlandse volk is daarvoor nu veel te diep weggezonken. Dit komt echt niet meer goed, denk aan de laaste verkiezingen.

Tabris op 04-04-2017 16:32

"Al jaren is bekend dat windmolens gigantische vogel- en vleermuiskillers zijn"

Verkeer, katten en hoge gebouwen met glas zijn zoals bekent 1000 maal erger. Die moeten we dan ook maar afschaffen.

Altijd maar klagen Xander maar kom eens met een alternatief dat ons van de olietiet uit het midden oosten afhaalt.

Statestieken laten duidelijk zien dat wind en zonne energie steeds rendabeler worden.

Goodkoopste energie komt nu van windpower in Texas.

On the plains of West Texas, new wind farms can be built for just $22 a megawatt-hour. In the Arizona and Nevada deserts, solar projects are less than $40 a megawatt-hour. Compare those figures with the U.S. average lifetime cost of $52 for natural gas plants and about $65 for coal.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-11-23/economics-will-keep-wind-and-solar-energy-thriving-under-trump

Kolen is nu 3 keer zo duur als windpower!

Meer dan de helft of de nieuwe electriciteits opwekking is nu door wind en zonne energie in de USA

https://www.scientificamerican.com/article/wind-and-solar-growth-outpace-gas/

Echt, bovenstaand artikel is een hack voor de olieboeren dat een laag waarheidsgehalte heeft.

Xander, ik snap echt niet wat je met dit artikel wilt bereiken. Op dezelfde manier doorgaan met fossiele brandstoffen is echt niet goed voor de mensheid, noch zal het op de lange duur goed voor onze portemonaie zijn.

Het enige feit waar ik me achter kan scharen is dat mensen horendol van de slagschaduw kunnen worden, daarom moeten de windmolens op zee gebouwd worden.

Robert Weesie op 04-04-2017 16:40

Tabris heeft gelijk.Het afhankelijk zijn van olielanden is nog erger. De oloiboeren balen van de alternative energie.Ik zag dat er in Duitsland gas gemaakt wordt van de overvloedige stroom.

hendrik1730 op 04-04-2017 17:21

@ visserman : 4 zaken :

1) er Is geen door mensen veroorzaakte klimaatverandering, de drijvende kracht is de zon ( zonnevlekkencyclus ) en kosmische straling;

2)de laatste 18 jaar is de globale temperatuur op aarde stabiel;

3) de oudere klimaatgegevens tonen aan dat de warmste gemeten periode in de jaren '30 van vorige euw vielen, daarna koelde het af tot ongeveer 1975 ( ondanks zware industrialisering ), daarna warmde het terug op tot 2000 en vanaf dan is de zaak stabiel.

Die oude klimaatgegevens ( van 1800-1970 ) werden zodanig vervalst dat de piek van de dertiger jaren "opeens" weg is en dat vanaf 1980 "opeens" de temperatuur begon te stijgen;

4) de zonneaktiviteit neemt nu sterk af en let op mijn woorden : we duiken opnieuw een kleine ijstijd in. Elke lokale warmtepiek wordt nu aangegrepen om te "bewijzen" dat er opwarming is. Niet dus, volgens het IPCC ( rond 2005 ) ging Nu de noordpool ijsvrij zijn, wel : ga kijken. Die hele IPCC klimaat-kerk is 1 grote leugen.

Shadow1100 op 04-04-2017 17:26

Ik leerde 50 jaar geleden al dat de elctrolyse van water waterstof (H) en zuurstof (O) oplevert. Het één brandt en het ander onderhoudt de verbranding. Als je waterstof verbrandt krijg je water. (2 H2 + O2 --> 2 H2O) Maar ja, daar worden de oliemaatschappijen en de regeringen niet beter van. De brandstofcel wordt ook maar zeer traag verder ontwikkeld. Als straks echt de olie en het gas op gaat raken komen er allerlei "nieuwe" uitvindingen naar boven met een wereldwijd patent zodat de opbrengsten weer in de zakken van de happyview verdwijnen.

ohje op 04-04-2017 17:27

Als ze maar lol hebben

Rolf op 04-04-2017 17:52

@Tabris op 04-04-2017 16:32

Het probleem met zonne-energie en wind-energie is echter dat er veel momenten zijn dat het niet waait en tevens veel dat de zon niet schijnt. Hiervoor heb je grootschalige opslag van energie nodig waar diezelde energie ook snel en makkelijk weer uit vrijgemaakt moet kunnen worden. Buffer dus, en dat laatste hebben we hier in Europa nauwelijks, behalve zo hier en daar een stuwmeertje in Noorwegen dat meer of minder energie kan leveren of volgepompt kan worden met water. Naar mijn bescheiden mening zou hier veel onderzoek naar gedaan moeten worden. 

Verder ben ik het met je eens dat we van die midden-oosten olie af moeten komen. 

@Shadow1100 op 04-04-2017 17:26

Op plekken met veel van die alternatieve energiecentrales zou op grote schaal waterstof of aardgas of zo gemaakt kunnen worden. Dat kan lokaal in een tank opgeslagen worden waar eens per week of vaker een gastanker langs gaat om de boel leeg te pompen als het op zee is. Op land rechtstreeks gebruiken om in gasleidingen te injecteren. 

Wordt er teveel energie geproduceerd dan hebben we nog een serie grote gastanks op de maasvlakte staan om te vullen. Bij te weinig energie kan meteen gas uit de (buffer)tanks op de maasvlakte getrokken worden om gewone ouderwetse gascentrales mee te stoken. 

Of we maken een hybride oplossing: Electriciteit zowel uit gascentrales als uit alternatieve energie, maar een teveel aan electrische energie uit alternatieve bronnen meteen bufferen in de vorm van waterstof of aardgas. Bij te weinig het omgekeerde met de gascentrales.

Iemand die betere ideeën heeft horen we hier natuurlijk graag. 

Soylent Green op 04-04-2017 17:53

Ben het 100% eens met Tabris. Je informatie van Infowars vandaan halen is sowieso een gigantische faal.

jan verbazing op 04-04-2017 18:11

Als je het artikkel " Vrije energie weer een grote stap dichterbij" gelezen hebt,

bron : www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie

zal je begrijpen dat we door een stelletje idioten regeerd worden.

Realist op 04-04-2017 18:13

Naast het verpesten van het landschap blijken windmolens ook de luchtstromen te beinvloeden (zeker de nieuwe zeer hoge windmolens).

Het resultaat is het zelfde als een bergketen. De energie wordt uit de luchtlaag gehaald en wolken kunnen niet verder. Hierdoor gaat het 80-100 km verderop (stroomafwaards) harder regenen. Dit gebeurt nu al in het oosten van Nederland.

Dat dit door de windmolens (op de Noordzee) komt mag niet genoemd worden. Meer regen kan alleen komen door de klimaat verandering. Oplossing is dan nog meer windmolens. Resultaat over een aantal jaar nog meer regen in bepaalde gebieden. Dus .....

ieznogoedh op 04-04-2017 18:14

Uiteindelijk is de politiek de grote schuldige. Zij worden betaald om te regeren >>> vooruit te zien.

Maar ze laten zich op sleeptouw nemen door klimaatleipo's (die sowieso niets, maar dan ook helemaal niets met mensen en dieren hebben, maat slechts hun waanideeën willen doordrukken) en door de industrie (hebben ook niets met mensen en dieren) die alleen maar aan geld verdienen denken, niet in de laatste plaats daartoe aangespoord door beleggers.

Dat kan bij de politiek dan gebeuren omdat het merendeel carrierepoliticus is die behalve zakkenvullen absoluut helemaal nergens verstand van hebben.

Qvic op 04-04-2017 18:24

Wat ook de meeste mensen niet weten is dat de plaatselijke temperatuur bij de windmolens juist warmer wordt, dit komt doordat windmolens de wind afremmen. Waar de wind er eerste instantie er voor zorgde dat het landschap afkoelde, kan dit nu met de komst van windmolenparken niet meer. Er ontstaan nu turbulenties en die zorgen er juist voor dat de omgeving niet meer wordt afgekoeld, maar opwarmt. Was het ons vertelde sprookje dat windmolens deze CO2 loze energie opwekkers, er voor zorgde dat de aarde niet verder zou opwarmen. Het tegendeel is de realiteit. Het is bekent dat bij Urk de plaatselijke temperatuur al met 1 graad Celsius is gestegen, door de komst van die stel windmolens daar. Hoeveel warmer zou het dan worden in Nederland, als Groen Links en D'66 het gehele land vol propt met die windmolens. Als je er van uit gaat dat het minstens 50 Km duurt voordat de wind weer op snelheid is. Dan kan het maar zo dat we de magische grens van die maximale 2 graden Celsius verhoging die met het klimaatconferentie in Parijs is afgesproken, zullen doorbreken.  Wat gebeurt er dan?

lente op 04-04-2017 19:29

@Tabris 16.32:

klein puntje van aandacht: kolencentrales hebben vori het transport naar jouw stopcontact alles met elkaar te maken. Het bekende vliegwieleffect van wegkijken van wat er eeerder met die op termijn roestende niet langer EU gesubsidieerde palen gebeurt?

Zoom eens wat verder in op de rol van het geld voor boeren die een stukje grond willen afstaan. Het lijkt in het korte-termijn-winst-effect eerder om pure grondspeculatie te gaan. Die duurzame (= dure) windhandel laat het geld in een bodemloze put stromen. Het draait letterlijk veel geld uit de economie, voor we dat door hebben en terugkijken op een berooid en bestolen Europa kunnen we de verhalen van Don Quichotte in zijn eenzame strijd tegen windmolens maar beter serieus nemen:  https://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/08/windenergie-leidt-juist-tot-het-verstoken-van-meer-1346611-a390028

Luuk op 04-04-2017 19:38

Windmolenprojecten zijn al even onzinnig als hoge snelheidslijnen , maar ja er zitten natuurlijk veel leuke baantjes aan vast en het wordt door de overheid (van ons belastinggeld dus) betaald, zonder dat het - behalve veel overlast voor en mens milieu - iets oplevert. Zonnepanelen op daken kunnen niet veel kwaad, maar zijn niet de oplossing. Ik geloof dat het geld dat nu in windmolens wordt gestoken beter gestoken kan worden in onderzoek naar thorium-reactoren. Dat zou ons ècht onafhankelijk maken van aardolie uit moslim-landen en mogelijk zelfs de islam een halt toeroepen.

jottum op 04-04-2017 19:52

Probleem met windenergie is dat investeerders ze wegens subsidie her en der neerzetten waar bij marktwerking de markt er zelf af van zou zien omdat ze nooit rendabel zullen worden en politici willen scoren met een mooi groen randje terwijl ze gewoon goedkoop grijs afnemen. Is zoiets als twintig bio-restaurants subsidieren waar vijfhonderd mensen wonen en zelf naar de snackbar lopen. Wat soms wel llekker is. :-) 

Windenergie is gewoon een aanvulling op overige bronnen en geen persé doel op zich, als zonne-energie, kernfusie, hydro-energie, aardwarmte-, bio- en getijdenenergie en al de rest dat zijn, en op sommige plaatsen zit men gunstiger dan op andere daarvoor. Voor een deel is het ook werkgelegenheid en een afhanke-lijkheidsvermindering van buitenlanden. Zoals het procede van met bacterien uit plantaardig materiaal (tuinafval) miljoenen vaten olie te maken waaruit benzine, plastic etc. gemaakt kan worden, en dat vanille uit hout gemaakt en peper in kassen en katoen in parkeergarages geteelt kan worden met zilt water. Voor het klimaat maakt het geen donder uit, hooguit voor het milieu.

Maar door gewoon natuurlijke processen buiten de menselijke invloed warmt de aarde toch op, zoals het ca. 12.000 jaar geleden begon op te warmen na de -voorlopig- laatste ijstijd en toen er nog geen auto's en kolencentrale's waren, en de mensheid geen 8 miljard als vandaag maar hooguit 500 miljoen bedroeg die met pijl en boog en berenvel rondliepen en sliepen in een grot of onder wat takken; noordwest europa, inclusief west-belgie, nederland, noord-duitsland, londen en andere laaggelegen gebieden in de wereld als new york en vietnam (mekong), jakarta, lopen toch onder, wat waterschappen en rijkswaterstaten, regeringen en bouwbedrijven en ingenieurs ook vertellen.

Dus beter emigreer, remigreer of koop een kampeerwagen zodat u niet in een vluchtelingenkamp voor watervluchters terecht komt: over 80 jaar staat het (zee)water 1.30 tot 2.50 meter hoger met alle gevolgen voor riolering, drinkwater, voedsel, overstromingen etc. Het is allemaal nutteloos, maar sommigen proberen nog snel even miljonair te worden voordat ze verdwijnen naar betere oorden.

 

de^mol op 04-04-2017 21:56

Er is van alles mis aan windmolens. Te veel om op te noemen. Naast dat het vogelchoppers, horizonvervuilers en geluidproducerende ondingen zijn, veranderen ze ook nog eens het weer op lokale schaal:

https://www.scientificamerican.com/article/wind-power-found-to-affect-local-climate/

, en hebben ze te maken met gigantische turbulentie problemen, wat heel veel onderhoudt geeft en ze op termijn heel kostbaar maakt.

http://www.nrel.gov/news/features/images/20120920_wind_pix00000a_large.jpg

En dat is allemaal nog afgezien van alle andere bezwaren die er aan windenergie zitten, oa. hier boven al genoemd, zoals energie produceren op momenten dat het niet nodig is, of andersom bij windstiltes.

Ingenieur Halkema heeft al die bezwaren ooit eens op een rijtje gezet:

http://www.aengwirden.nl/cms/bijlagen/Windmolens_voors_en_tegens1.pdf

waterman op 04-04-2017 22:21

Zelfs een NL burgemeester trekt aan het kortste eind.

Het gaat om plaatsing windmolens in de Duits/Nederlandse grenstreek op Duits grondgebied.

Genoeg protesten in Duitsland...............alleen de Duitse politiek is bewust horende doof net als in Nederland.

http://www.aachener-zeitung.de/lokales/heinsberg/nachbarkommunen-kritisieren-die-windradplaene-1.1562410

http://www.limburger.nl/cnt/dmf20170404_00038664/roerdalen-verliest-slag-om-windmolens

waterman op 04-04-2017 22:27

Voor wie geen Duits kan lezen............hier in het Nederlands.

http://www.dichtbij.nl/roermond/regionaal-nieuws/artikel/4273797/opinie-wassenburg-besluit-definitief-tot-plaatsen-windmolens-bij-meinweg-kom-in-verzet.aspx

Weer een mooi natuurgebied wat bedreigd word door een stel niet goed nadenkende bureaucraten.

frits op 04-04-2017 22:32

Stop de energiewende in Nederland

Mark S. op 04-04-2017 23:06

Het is met die windmolens net als met de niet Westerse buitenlanders in Nederland: Een paar zo hier en daar, en zeker niet veel is niet erg. Maar het zijn er inmiddels veel te veel en het worden er nog altijd meer en meer.

jottum op 04-04-2017 23:51

@ frits op 04-04-2017 22:32

Ja, Stop de energiewende in nederland. Alsof die 17 miljoen inwoners met schone energie op de 8 miljard in de wereld er iets toe doen. Zelfs koploper Duitsland met 80 miljoen inwoners haalt zijn eigen doelstellingen niet, maar bouwde er conventionele centrale bij. Indonesie met 70 miljoen inwoners begint aan kolencentrale waarin ing investeert. En met zonnepanelen en een dure tesla-batterij voor energie-opslag gebruikt een gezin tussen 8 en 14% meer energie dan als het direct op het net zou terugleveren en netstroom zou gebruiken in de donkere uren, dus groen is die groene produktie niet meer, volgens een studie van universiteit in texas.

En als knmi een meter extra zeewater voorspelt, de TUDelft 1.70 en noaa (amerikaanse knmi) 2,50 over 80 jaar, ben je wel gek als je waterschapsbelasting blijft betalen en hier investeert en niet in een huis in een hoger gelegen buitenland, een boot of een kampeerauto voor als het zover is. Zelfs de regering koopt een vliegtuig om in een keer naar de vs te vliegen, dus wat moet je dan in je rijtjeshuis in de polder of je woontoren in het water straks, terwijl die turken in hun grote auto's met dubbel paspoort zich rotlachen en adieu zeggen met het matras op dak richting erdogan waar het hoog en droog is.

 

jottum op 04-04-2017 23:51

@ frits op 04-04-2017 22:32

Ja, Stop de energiewende in nederland. Alsof die 17 miljoen inwoners met schone energie op de 8 miljard in de wereld er iets toe doen. Zelfs koploper Duitsland met 80 miljoen inwoners haalt zijn eigen doelstellingen niet, maar bouwde er conventionele centrale bij. Indonesie met 70 miljoen inwoners begint aan kolencentrale waarin ing investeert. En met zonnepanelen en een dure tesla-batterij voor energie-opslag gebruikt een gezin tussen 8 en 14% meer energie dan als het direct op het net zou terugleveren en netstroom zou gebruiken in de donkere uren, dus groen is die groene produktie niet meer, volgens een studie van universiteit in texas.

En als knmi een meter extra zeewater voorspelt, de TUDelft 1.70 en noaa (amerikaanse knmi) 2,50 over 80 jaar, ben je wel gek als je waterschapsbelasting blijft betalen en hier investeert en niet in een huis in een hoger gelegen buitenland, een boot of een kampeerauto voor als het zover is. Zelfs de regering koopt een vliegtuig om in een keer naar de vs te vliegen, dus wat moet je dan in je rijtjeshuis in de polder of je woontoren in het water straks, terwijl die turken in hun grote auto's met dubbel paspoort zich rotlachen en adieu zeggen met het matras op dak richting erdogan waar het hoog en droog is.

 

Bundy op 05-04-2017 00:09

@Rolf op 04-04-2017  17:52

Iemand die betere ideeën horen we graag , die ideeën liggen in de koelkast :

https://www.youtube.com/watch?v=H_Vnxapd5fs

Rolf op 05-04-2017 00:40

@Bundy op 05-04-2017 00:09

Een efficiënte Stirlingmotor die temperatuursverschillen makkelijk in beweging om kan zeggen is inderdaad een goed idee. Bedankt voor het filmpje.

Tom Hendrix/Seneca op 05-04-2017 08:15

@Luuk: 19.38. uur, op 4/4. Ik vind net als U dat er naar Thorium centrales gekeken zou moeten worden.

johan op 05-04-2017 08:27

We reizen regelmatig door Duitslans en er zijn inderdaad veel natuurlandschappen die vol staan met windmolens, Duitsland heeft er plaats voor, Nederland niet.

SEO op 05-04-2017 09:46

De oplossing: Thoriumcentrales!!!

Yerik op 05-04-2017 09:55

Zie http://www.telegraaf.nl/binnenland/27940608/___iPhone_voor___60_in_azc_Delfzijl___.html

Delfzijl - Bij het asielzoekerscentrum in Delfzijl vindt een levendige handel in gestolen goederen plaats.

...

AEO op 05-04-2017 10:28

Lang heb ook ik geloofd in dat verhaal over CO², tot dat ik onlangs een artikeltje las over de samenstelling van onze atmosfeer. Maar liefst 78% is stikstof en 21% is zuurstof, dus in totaal 99%, en 1% bestaat uit een aantal andere gassen. Als ik het even naar boven afrond, dan is 0,04% van onze atmosfeer CO²!, en is dus 99,96% geen CO². In een ander perspectief bekeken, 1 deel CO² op 2499! De totale CO² uitstoot van Nederland is slechts 0,5% van de totale uitstoot op aarde. Dat betekent 1op 499800! Al zouden we per nu meteen alle CO² in Nederland tot nul reduceren, dan is dat niet eens te meten. Het wordt dus tijd dat we met die onzin over CO² stoppen. We worden blootgesteld aan propaganda door een enorme lobby, deels bestaande uit overdreven milieuactivisme. Maar er zijn ook andere belangen, want als we nu maar allemaal in dat verhaal blijven geloven, kunnen de regeringen ons straks alleen maar zwaarder gaan belasten, zonder dat we massaal in opstand komen, want het voortbestaan van onze wereld hè? Want het sprookje, dat onze regeringen het zo goed met ons voorhebben, daar gelooft een normaal denkend mens toch al lang niet meer in? Een percentage van 0,04% kan onmogelijk een opwarming van ons klimaat veroorzaken, zelfs al zou dat verdubbelen!

Toch is het klimaat wel degelijk aan het opwarmen, maar daar zijn andere factoren in het spel. Er zijn warmere perioden in ons klimaat geweest en ook koudere. Ik zelf kan me nog heel goed de winter van 1963/1964 herinneren, ik was toen 10 jaar oud. Het was een lange en zeer strenge winter met veel sneeuw dat er ook lange tijd bleef liggen. De winters die we nu ervaren stellen nauwelijks nog wat voor. In 1969 was ik met mijn ouders in Oostenrijk op vakantie in de zomer. Op een dag gingen we naar de Großglockner, waar toen een onvoorstelbare hoeveelheid sneeuw en ijs was te zien. Toen ik er in de zomer van 2005 weer kwam herkende ik het bijna niet meer. Er lag nog een beetje sneeuw op een paar plekken, maar het was duidelijk dat dit slechts een fractie was van wat ik er vroeger had gezien. En ik had het toch echt niet mis, omdat ik een fotografisch geheugen heb. Er is dus wel degelijk iets aan de hand, want dat kan ik uit eigen ervaring bevestigen. Massale houtkap in Brazilië en Indonesië hebben een nadelige invloed op ons klimaat. In de Middeleeuwen is er ook een periode geweest met een warmer klimaat, terwijl er toen nog geen industrieën zoals nu waren. In de Zeventiende Eeuw was er een koude periode, getuige de vele schilderijen met winterse taferelen uit die periode. De zon varieert ook in sterkte, en ik denk dan ook dat daar de oorzaak van onze klimaatvariaties ligt.

Maar om nu windenergie af te wijzen lijkt me niet zo’n goed idee. Veeleer moeten we nog meer windparken op zee plaatsen, en ook op het land moeten we waar mogelijk nog meer windturbines plaatsen. De investeringen zijn het waard. Want, hoe meer alternatieve energie, hoe minder we hoeven te importeren. Dat geld verdwijnt over het algemeen in de zakken van rijke sjeiks in het Midden Oosten, en daar zou ons geld juist niet heen moeten gaan! Windturbines leveren energie die door gratis wind wordt opgewekt, bovendien moeten ze door hier wonende en geld uitgevende onderhoudsmonteurs in goede conditie worden gehouden. Dat geld blijft dus hier in onze economieën circuleren.

Dus ondanks dat verhaal over CO² zoals het hier werkelijk is, ben ik toch een voorstander van duurzame energie. Ik maak al jaren gebruik van zonnepanelen, mijn dak ligt er vol mee. Omdat ik meer produceer dan mijn verbruik, heb ik een negatieve energierekening. Bovendien vermijd ik ook nog eens de transportverliezen die optreden tussen de energiecentrales en de huishoudens. Dat verlies moeten we becijferen op gemiddeld 7%!

Kortom, genoeg stof tot nadenken!

Rien op 05-04-2017 11:08

Vooe een ieder die bang is voor al die voorspelde rampen, zoals zeespiegelstijging, lees eens wat door op dese site, daar wordt je wijzer van.

http://klimaatgek.nl/wordpress/zeespiegel/

Henk op 05-04-2017 12:05

Dat we op de langere termijn van fossiele brandstoffen af moeten, is duidelijk. Ze raken op en zijn zeer vervuilend. Andere energiebronnen dus. Zonnepanelen hebben enigszins de toekomst. Maar ze leveren niet voldoende energie voor een heel land. Windmolens op land zijn een ramp. Uitermate horizonvervuilend. Mensen die dichterbij wonen hebben inderdaad last van het geluid en de slagschaduw. Een windmolenpark op zee, ver uit de kust, zou een (gedeeltelijke) oplossing kunnen zijn. Het plan is er een bij de Doggersbank te bouwen. Het tijdelijk opslaan van de windenergie vormt dan nog altijd een probleem.De oplossing voor de toekomst is gelegen in kernfusie. Via zwaar water (deuterium) dat massaal in zeewater voorkomt heeft men oneindig lange tijd energie. Zonder afvalproducten. Het probleem is nog de temperatuur. Voor kernfusie zijn temperaturen nodig van meer dan een miljoen graden. Tot nu toe lukt dat onvoldoende. Maar technisch gezien moet dit op te lossen zijn. In Zuid-Frankrijk (Hadrange) zal rond 2049 de eerste kernfusie-reactor meer energie opleveren dan er wordt ingestopt.

Dweep op 05-04-2017 12:05

Goed stuk Xander, al die miljarden subsidies is alleen goed voor de so called groene energie bedijven,

Deze miljarden kunnen we beter investeren in bio science, het is al mogelijk uit huisfval biogas te vergisten en mest over te houden. Met die biogas kunnen we ons aardgasnet invoeden, minder tot geen groningen nodig.

Uit houtresten, niet in Biomassa centrales verstoken, nee omzetten in bio fuels, hieruit kunnen we bioplastics maken.

Technieken zijn er , alleen de (R)overheid dient deze aan te jagen....

Jo op 05-04-2017 21:24

Wie wind zaait zal storm oogsten !!!

AEO op 06-04-2017 10:39

Zonnepanelen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan onze energiemix. Zoals ik al in mijn eerdere reactie zei, mijn dak ligt vol met zonnepanelen. Die leveren meer dan dat ik verbruik. In de zomer lever ik veel terug, in de winter zijn de opbrengsten te weinig, maar per saldo is mijn jaarverbruik een negatief cijfer. Vorig jaar leverde ik 320 kWh meer terug dan dat ik afnam, in 2015 was dat zelfs ruim 500 kWh! Natuurlijk heb ik in huis ook nog allerlei maatregelen getroffen, zoals het vervangen van alle halogeenlampen door ledlampen. Ook spaarlampen die stuk gaan, vervang ik door ledlampen. Alle apparaten zijn hier ook zeer zuinig. Ik woon in een gewoon rijtjeshuis, en mijn dak ligt nog niet eens optimaal voor zonnepanelen. Maar dan toch deze gunstige resultaten. De reden voor het plaatsen van mijn zonnepanelen was niet alleen de CO² uitstoot, maar ook uit financiële overwegingen. Inmiddels geloof ik dat CO² verhaal niet meer, maar de financiële voordelen blijven natuurlijk als een paal boven water staan. Als alle huizenbezitters in Nederland zonnepanelen plaatsen (en dat zijn er inmiddels steeds meer) dan kunnen we zeer veel energie besparen, de zon is gratis en ook bij bewolking leveren zonnepanelen nog altijd energie, hoewel dan natuurlijk wel minder. Het rendement van 6% dat met zonnepanelen wordt behaald, zeker in vergelijking met de rente op spaargeld van nog minder dan 1%, rechtvaardigt een investering in zonnepanelen zonder meer, zelfs zonder subsidie, omdat de prijzen sterk zijn gedaald! Sterker nog, wie een eigen dak heeft en geen zonnepanelen neemt, is een dief van zijn eigen portemonnee! De enige onzekere factor zou misschien onze regering kunnen zijn, die natuurlijk al met begerige ogen naar al dat door die zonnepanelen bespaarde geld zit te kijken. Met de VVD als grootste partij vrees ik, dat de beruchte minister Henk Kamp met zijn snode plannen kan blijven doorgaan. Het is belangrijk dat de huidige salderingsregeling blijft bestaan, of toch op zijn minst niet te veel versoberd zal gaan worden.

John op 22-04-2017 11:17

Sorry voor deze late post, maar ik moet hier op reageren, laat ik voorop stellen dat ik al jaren PVV stem, voordat men hier denkt dat ik een linkse rakker ben!

ik ontkracht het artikel voor het grootste gedeelte, ik woon in Schiedam waar de hoogste Oude molens ter wereld staan, sterker ik woon al 32 jaar op ongeveer 60 mtr vanaf "Molen De Drie Koornbloemen" https://nl.wikipedia.org/wiki/Schiedamse_molens#Molen_De_Drie_Koornbloemen , deze molen doet nog steeds dienst, omwentelingen in 2016: 306.861.00  https://molendatabase.nl/nederland/molen.php?nummer=1105 , ik ken de molenaar persoonlijk, in al die jaren dat ik hier woon is er nooit een dode vogel gevonden, ik ken niet 1 omwonende die last zou hebben van het draaien,(ik ben geboren en getogen Schiedammer)

Mensen hebben meer last van snelwegen dan van windmolens oud of nieuw( de nieuwe maken overigens minder geluid, dan de oude) er vallen 500 x meer vogelslachtoffers in het verkeer dan met alle nieuwe wind-turbines ter wereld. Overigens sterven er nog steeds erg veel vogels aan landbouwgif en zeevogels aan plastic.

Wind-turbines zijn veel goedkoper dan kerncentrales in het aantal MW, overigens ook veiliger! en schoner dan welke kolencentrale, de energie die het kost om 1 wind-turbine te maken is na 3 tot 9 maanden terug verdient!

De subsidies in Nederland zijn een fractie in vergelijking met andere landen, de nieuwe wind-parken voor de kust van zeeland worden zelfs zonder subsidie gerealiseerd. Overigens gaat de ontwikkeling erg snel, de opbrengst stijgt alleen maar, dat betekent op den duur dat er minder wind-turbines nodig zijn om aan de energievraag te voldoen.

ik geloof wel in het CO2 verhaal eveneens in het menthaan(voornamelijk ten gevolge van vleeseters) verhaal, het klopt dat er ook indirect invloed is vanuit het heelal, echter de mens versnelt de opwarming wat wil je met 7 miljard mensen.

Ook ik heb geinvesteerd in zonnepanelen tw 3 stuks a 360 WP, dat is meer dan voldoende aangezien mijn verbruik slechts 835 KW op jaar basis is, ik heb zuinige apparaten, zoals eerder is gezegd op de bank brengt je geld niets op! mijn rendement ligt zelfs op 6,74 %.

Vervolgens komt er een een zonnecollector en zonneboiler bij, de ketel is daar geschikt voor, helaas nog te jong om te vervangen, maar over 7 jaar vervang ik alle radiatoren voor infrarood vervarming, dan ben ik gasvrij, mijn stroomverbruik zal niet omhoog gaan, aangezien ik de koelkast ook vervang van 360KW naar 134 KW per jaar, desnoods zet ik er nog een zonnepaneel bij  

Kortom iedereen kan er iets aan doen, wind-turbines zijn geen landschap vervuiling, autosnelwegen wel op enkele na die mooi zijn ingepast in het landschap zoals de A4 tussen Schiedam en Delft 2km tunnel en de andere kilometers geheel verdiept in het landschap.

 

 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl