HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘VS bereidt preventieve aanval op Noord Korea voor en stuurt 50.000 man naar Syrië’

‘Noord Korea kan Zuid Korea alleen al bij vermoeden Amerikaans ingrijpen preventief aanvallen’ – 600.000 mensen geëvacueerd uit Noord Koreaanse hoofdstad Pyonyang

 

Diverse hoge Amerikaanse inlichtingenofficials hebben aan NBC laten weten dat de Verenigde Staten een preventieve aanval op Noord Korea voorbereiden. Op dit moment koersen twee destroyers bewapend met kruisraketten op enkele honderden kilometers afstand van de Noord Koreaanse nucleaire installaties. In Washington is men nog het meest bang voor een verwoestende Noord Koreaanse vergeldingsaanval op buurland Zuid Korea, mogelijk met kernwapens. Dictator Kim Jong-un (foto) zou alleen al bij het vermoeden van een aanstaande Amerikaanse aanval als eerste het vuur kunnen openen.

 

Volgens diverse bronnen zou Noord Korea aanstaande zaterdag een zesde ondergrondse kernwapentest gaan uitvoeren. Daarmee zou het alle waarschuwingen van zowel de VS als China trotseren. Sowieso gaat men er overal van uit dat Noord Korea keihard uithaalt als het wordt aangevallen door wat voor land dan ook.

‘Rand van een kernoorlog’

Naast de destroyers hebben de Amerikanen ook zware bommenwerpers naar de basis op het eiland Guam gestuurd, en zal de ‘carrier strike group’ rond de USS Carl Vinson dit weekend in de wateren bij de Korea’s arriveren. De Noord Koreaanse regering verklaarde dat de Verenigde Staten daarmee ‘de vrede en veiligheid ernstig bedreigen, en de situatie naar de rand van een kernoorlog brengen.’

Uit de Noord Koreaanse hoofdstad Pyonyang zouden vanaf deze week zo’n 600.000 mensen worden geëvacueerd. Dat zou volgens berichten worden gedaan omdat men in deze crisissituatie enkel regime getrouwe burgers in de stad wil hebben (2). Het kan er echter ook op duiden dat Kim Jong-un feitelijk al uitgaat van een oorlog.

Moeder van alle Bommen waarschuwing?

Mogelijk een waarschuwingsignaal aan het adres van de dictator was de allereerste operationele inzet van Amerika’s zwaarste niet-nucleaire bom, ook wel de ‘Mother of All Bombs’ (MOAB) genoemd, tegen ISIS in Afghanistan. Eén zo’n bom heeft de explosieve kracht van 21 kruisraketten, en verwoest in een klap een gebied van 300 meter doorsnee.

Zuid Korea zou Amerikaans ingrijpen nog kunnen tegenhouden, omdat het land zo goed als zeker te maken krijgt met een zware Noord Koreaanse vergeldingsaanval. Officials benadrukken dat de Zuid Koreaanse regering overtuigd moet worden dat dit risico genomen dient te worden.

‘50.000 troepen naar Syrië’

Trump lijkt ondanks de waarschuwingen van Rusland ook in Syrië te gaan ingrijpen, en tussen de 10.000 en 50.000 troepen naar Syrië te sturen Volgens enkele serieuze bronnen worden dat er later zelfs 150.000. Sinds 2014 zijn er overigens al beperkte aantallen Amerikaanse special forces in het land actief. Een invasie van een dergelijke omvang zou officieel bedoeld zijn om ISIS eens en voor altijd te verslaan. Dat moge misschien waar zijn, maar het verwijderen van president Assad, bondgenoot van Rusland, zal officieus de eerste prioriteit hebben.

Waarmee ook hier de Derde Wereldoorlog steeds onafwendbaarder lijkt te worden.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Infowars
(3) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

12-04: Noord Korea dreigt kernbom op Amerikaanse vlooteenheid te gooien
11-04: Mensheid stevent gestaag op nieuwe wereldoorlog af (/ China posteert 150.000 man aan grens met Noord Korea, dat opnieuw met kernoorlog dreigt na komst Amerikaanse marine)
08-04: Kremlin waarschuwt Trump voor oorlog bij volgende aanval op Syrië
30-03: NAVO oefent op bezetten Russisch sprekende gebieden
13-03: US Navy Seals oefenen op uitschakelen Kim Jong-un in Noord Korea (/ F-35 stealth jagers gaan aanval op Noord Korea simuleren)
26-03: “Acuut oorlogsgevaar in Europa’ (/ ‘Groot deel van Europese bevolking is totaal geïndoctrineerd en heeft geen benul van dreigende oorlog’)
24-02: China dreigt met oorlog bij komst Amerikaanse vliegdekschip (/ Flashback: Ex-CIA remote viewers voorspelden Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog)
13-01: Oud vicepresident OVSE: (‘Burgers Europa en Rusland willen vrede, maar gevestigde orde wil oorlog’

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar het geloofsforum.

Reacties

Pagina12
hendrik1730 op 15-04-2017 13:21

De beste remedie tegen aangetoond wangedrag en volksverraad van justitie, politie en de regering ( waar dan ook ) bestaat erin als autochtone bevolking die lui op dezelfde manier te behandelen als wat migranten met Ons doen. Wacht maar tot de dochter/echtgenote van een rechter of een politicus verkracht wordt : het kot is voorspelbaar te klein. Of tot wanneer een zoontje van een rechter/politicus half imbeciel-voor-het leven getrapt wordt. Tot zolang dat niet gebeurt zal er Niets veranderen, noch in Zweden, noch elders. Een oog voor een oog, enzovoort. De echte vijand is niet "de migrant" ( die kan je mits een behoorlijk werkende overheid buitenhouden of wegens wangedrag buitengooien ) maar de eigen Overheid. En dat is overal zo. De overheid moet ter orde geroepen worden, en niet langer met woorden, die hebben al 50 jaar geen effect meer.

Een ander geluid op 15-04-2017 17:04

who gives op 14-04-2017 20:07

Ik deel uw mening !

Overigens denk ik dat Trumps opmerkingen over de NAVO meer ingegeven waren door het feit dat de Europese NAVO landen veel te weinig geld uittrekken voor hun verdediging ("freeride"). Waarschijnlijk had men het meer moeten interpreteren in de trand van: "als jullie (Europa) er géén geld voor over hebben, kunnen we er beter mee stoppen". Ik denk dat de boodschap in Europa is overgekomen.

Hubo op 15-04-2017 17:50

Alles is rustig gebleven in Korea op de dag van de zon.Ik heb de tijdzones er nog eens op nagekeken en Kim Jong Un zal wel liggen te slapen en de nieuwe dag is er intussen begonnen.Ik haal zo die suggestie aan van de Wijk en het lijkt misschien belachelijk,maar het lijkt me het enige redelijk haalbare als China zou willen bemiddelen dat Korea en de VS zich beperken tot eenmalig gecontroleerd kleinschalige wederzijdse vergelding na een nieuwe test waarna het een tijdje rustig kan blijven.Maar het is een risico.Als er geen dealtje gemaakt kan worden,is een escalatiehet meest voor de hand liggende scenario.

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat mensen in de omgeving van Trump erop gerekend zouden kunnen hebben dat er nu zo een doorbraak in Korea geforceerd zou kunnen worden.Wat er in Trump zelf omgaat is niet duidelijk.Er wordt gezegd dat hij 'onvoorspelbaar' is en ik sluit niet helemaal uit dat zoiets meespeelt,maar ik denk vooral dat hij beïnvloedbaar is voor suggesties uit zijn naaste omgeving van de mensen die hij het meest vertrouwt en dat hij daarnaast nog wel geneigd is te luisteren naar adviezen van professionals die hem advisseren en dat zijn meer generaals dan diplomaten.

Daarbij zal ook wel een rol spelen dat een aantal dingen niet lekker lopen.Hij wordt in de publiciteit nogal voor joker weggezet en de demokraten willen niet meewerken,maar ook in zijn eigen partij is weerstand.Hoe moet dit nou verder?Trump lijkt een beetje op Pontius Pilatus,die een keuze maakt voor een besluit dat hem aangedragen wordt en zijn generaals daarin dan achteraf volmondig steunt.Niet dat ik daarmee Kim Jong Un op één lijn met Jesus wil stellen.En Trump lijkt me ook echt niet begaan met hem,maar ik betwijfel of zijn inzicht verder reikt dan dat hij inziet dat zo'n krachtig optreden nu hem goed van pas kan komen.

groenhart op 15-04-2017 18:32

Yes!!!!

who gives op 15-04-2017 19:41

# Een ander geluid.

O.k., bedankt. Klopt ook wat u zegt. 70% van de NAVO/ NATO wordt betaald door de V.S. 30% draagt de rest van de NAVO leden mee aan contributie, inderdaad een scheve verhouding!

James Mattis  bijgenaamd "Mad Dog" is inderdaad een ex generaal met 41 jaar Corps Mariniers ervaring. Een echte terriër. Die heeft nu de leiding over de gehele defensie. Rex Tillerson is een hoge piet geweest bij Exxon Mobil waar die ook niet voor een tientje per uur heeft gewerkt. Deze 2 mannen zijn de belangrijkste adviseurs van Trump.

Maargoed we zien het wel. Ik ben eigenlijk wel fan van de Republikeinen vind ze wel stoer en recht door zee.

Ze maken van hun hart geen moordkuil.

Aan moderator sorry van hoofdletters eerder ik zit wegens omstandigheden momenteel aan medicatie.

AEO op 16-04-2017 01:21

De Japanse zender NHK World HD heeft zojuist gemeld dat KBS, een tv kanaal uit Zuid Korea, berichtte over een mislukte raketlancering door Noord Korea, zondagochtend. Zuid Korea doet hier nu onderzoek naar.

arno op 16-04-2017 01:38
Koolteer op 16-04-2017 18:19

Het interessante is, dat Assad helemaal uit het nieuws verdwenen is. En, dat er (weer) niks gebeurt in Korea.

Het eerste, Assad, je zou bijna denken dat we het zo snel mogelijk moeten vergeten. Vooral niet verder onderzoeken of bedenken dat het verhaal rammelt. 

Het tweede, eigenlijk heeft Kim gewonnen.  Korea win je niet met Tomahawks en een Moab. 

In dit geval is geen nieuws goed nieuws. Nog even geen WO3. 

Hubo op 17-04-2017 13:45

We hebben het weer gehad.Er is inderdaad nog sprake geweest van een raketproef,al is er in het noorden niets bekend over gemaakt.Amerika wil dat aangrijpen om de druk verder met sancties op te voeren.Nogal wat mensen hoor je hier doodleuk zeggen,dat als China de olietoevoer afsluit het dan wel snel gedaan zal zijn.

Ik verwacht eigenlijk niet dat ze dan wel bij zullen draaien.Ik reken er ook niet meer op dat er intern nog krachten zijn die de huidige leiding zullen afzetten of dat China daar invloed op heeft.Als het echt niet anders kan,zullen ze waarschijnlijk toeslaan.

Dat zullen ze in China ook wel doorhebben en ze zullen zich wel niet gauw voor het karretje van de amerikanen laten spannen.

De aandacht is weer even afgeleid van Europa en Syrië als potentiele brandhaarden.Tenzij het op de één of andere manier nog in stilte gesust wordt,verwacht ik nu toch dat het in Korea gaat gebeuren.

Over grootschalige inzet van amerikaanse troepen in Syrië heb ik verder weinig gehoord.Wel was er weer zo'n onsmakelijke aanslag.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl