HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkije uit de NAVO? ‘VS en Duitsland verlaten luchtmachtbasis Incirlik’

Nieuwe Amerikaanse basis in Syrië zal worden gebruikt voor groot offensief tegen ISIS en beschermen Koerdische gebieden tegen Turkse leger

 

Russische én Amerikaanse bases in hetzelfde door burgeroorlog en ISIS/Al-Qaeda verscheurde land, plus Amerikaanse vliegtuigen die de Koerden gaan beschermen tegen NAVO ‘bondgenoot’ Turkije – hoe lang zal dat goed gaan?

De Amerikaanse luchtmacht heeft besloten om de belangrijke luchtmachtbasis Incirlik in Turkije te verlaten. De Duitse collega’s zouden op het punt staan hetzelfde te doen. De Amerikanen gaan hun vliegtuigen en troepen verplaatsen naar een nieuwe, bijna voltooide basis in Syrië, vanwaar ze de Koerdische enclaves in het land gaan beschermen tegen het Turkse leger. Niemand durft het zelfs nog maar te fluisteren, maar dit begint sterk op het begin van het einde van het Turkse NAVO lidmaatschap te lijken.

 

De Amerikanen werken de klok rond om een nieuwe grote luchtmachtbasis bij Tabqa te bouwen, op slechts 110 kilometer ten westen van Raqqa, ‘hoofdstad’ van ISIS in Syrië. Vijf andere bases en vliegvelden in het Syrisch-Iraakse grensgebied worden uitgebreid en/of geschikt gemaakt voor militaire toestellen.

Tabqa, dat eind maart met Amerikaanse hulp door het SDF (Syrian Democratic Force) werd veroverd, wordt de belangrijkste ‘hub’ voor de Amerikaanse luchtmacht in de regio, en zal worden gebruikt voor een groot offensief tegen ISIS in Raqqa, waar zowel de Koerden als diverse Arabische legeronderdelen aan mee zullen doen. Zodra de basis klaar is, zal de VS in staat zijn om twee keer zoveel vliegtuigen en helikopters in Syrië in te zetten als de Russen er nu hebben.

Kernwapen dreigementen Erdogan de druppel

De VS trekt zich vermoedelijk terug van Incirlik na de belegering van de basis vorig jaar door Turkse veiligheidstroepen, en vooral vanwege het nauwelijks verhulde dreigement van de Turkse dictator Erdogan om de Amerikaanse kernwapens op de basis in beslag te nemen. President Trump wil de betrekkingen met Erdogan en de samenwerking met het Turkse leger hoe dan op een laag pitje zetten.

Ook Duitsers weg

De Duitsers staan eveneens op het punt om Incirlik te verlaten, en kijken naar nieuwe locaties in Cyprus en Jordanië. Duitsland is zeer geïrriteerd over Erdogans chantage met het sturen van een nieuwe migranten vloedgolf naar Europa, en over zijn voortdurende ‘Nazi’s’ en ‘fascisten’ beschuldigingen aan het adres van Berlijn (en Den Haag). Daarnaast willen Europa en Amerika de boot afhouden omdat Erdogan vorig jaar vele tienduizenden veronderstelde politieke tegenstanders heeft laten oppakken, gevangen zetten en/of laten ontslaan.

VS gaat Koerden tegen Turken beschermen

Tot slot hoop president Trump met de nieuwe basis bij Tabqa de toegang van Iran tot het land te kunnen blokkeren, en zullen de Koerdische enclaves in Syrië een militair schild krijgen tegen het Turkse leger. (1)

Einde Turks NAVO lidmaatschap in zicht?

Daarbij komt dat het Russische fregat Admiral Grigorovic, dat gisteren door de Bosporus richting de Middellandse Zee voer, juist aan een gezamenlijke oefening met de Turkse marine had deelgenomen. Al deze ontwikkelingen lijken erop te wijzen dat het Turkse NAVO lidmaatschap op zijn minst serieus ter discussie staat, en bij ongewijzigde koers van Ankara in de toekomst wel eens beëindigd zou kunnen worden.

 

Xander

(1) DEBKA

Zie ook o.a.:

08-04: Kremlin waarschuwt Trump voor oorlog bij volgende aanval op Syrië
07-04: “Trump trapt in val: Raketten op Syrië na chemische false-flag aanval’ 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

 

Geloofszaken naar het Geloofsforum.
Reacties

René van Zalk op 09-04-2017 03:07

Ik heb enkele jaren geleden al geschreven dat Turkije onder Erdogan niet in de NAVO (NATO) hoort, die vent spoort voor geen meter.

 

Groetnnn uut Nunspeet, de Parel van de Veluwe.

 

 

Robby op 09-04-2017 06:01

het uit de lucht schieten van een Russisch toestel en het in gevaar brengen van de NATO moeten wij ook niet vergeten. Turkeye (lees: Erdogan) is een gevaar voor de stabiliteit waar de NATO voor staat

ieznogoedh op 09-04-2017 06:37

O je, de Amerikanen weg uit Incirlik, de Duitsers daar weg. Arm turkije is geheel onbeschermd dan.

Vast en zeker is de lachende landverrader bereid om weer raketten heen te sturen om die goede erdowaan te beschermen. Er lijkt wat extra geld in kas te zijn, dus dat kan weer over de balk woren gesmeten.

KamiL Souleymane op 09-04-2017 08:59

Free Koerdistan !

Patatje Oorlog op 09-04-2017 09:58

Tja, met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Het is overduidelijk dat een Turkije onder Hitler geen NAVO lid kan zijn.

willy op 09-04-2017 10:37

Hopelijk zal Turkije nooit lid worden van de EU .Of Turkije uit de Navo gaat lijkt me mogelijk maar niet waarschijnlijk ze zijn strategisch van belang en dat weet Erdogan ook wel. Natuurlijk wil men in de toekomst minder afhankelijk zijn van Turkije omdat Erdogan meer dictatoriale trekken krijgt waar democratie in Turkije totaal aan het verdwijnen is trouwens dat wil Erdogan in feite niet! Shalom

Hubo op 09-04-2017 11:14

Turkije heeft nog wel het spelletje meegespeeld in het koor van de wolven door te verklaren dat er gifgas was gebruikt in Khan Sheikhoun.Er lijkt wel een potentieel conflict tussen Turkije en de VS waar het de koerden betreft,maar voorlopig verwacht ik dat ze nog wel zullen samenwerken in de strijd tegen Assad en dat IS ondergronds min of meer gedooogd zal worden.Mogelijk zullen wel grote aantallen vluchtelingen gedeporteerd worden naar 'bevrijd syrisch' gebied.

Het is niet helemaal duidelijk hoe Turkije zich op zal stellen als het tot een botsing tussen Amerika en Rusland komt.Voorlopig zal het wel bij retoriek van Erdogan blijven.Hij heeft natuurlijk wel verregaande zuiveringen in het leger doorgevoerd,maar ik denk niet dat het leger zomaar zo snel zijn internationale loyaliteit aan de NAVO zal opgeven.

Mevrouw Haley suggereert toch weer dat de VS er nu wil degelijk een punt van wil maken Assad ten val te brengen.

Bovendien sturen de amerikanen weer eens een vliegdekschip naar Korea.

Het lijkt erop dat de amerikanen de spanning snel opvoeren,maar ik verwacht niet dat dat Rusland en China er snel toe zal bewegen Assad en Kim Jong Un te laten vallen,voorzover zedaar al toe in staat zouden zijn.

http://nos.nl/artikel/2167309-vn-ambassadeur-vs-geen-vrede-in-syrie-zolang-assad-president-is.html

http://nos.nl/artikel/2167301-vs-stuurt-vliegdekschip-naar-de-korea-s.html

Yerik op 09-04-2017 12:33

Vanochtend 21 doden bij boomaanslag op kerk in Egytpe.Lees onder meer:http://www.telegraaf.nl/buitenland/27965549/__Doden_door_explosie_kerk_Egypte__.html

Na een aanslag was een moskee in Canada, vormden kort geleden christenen (??) en joden een kring om de moskeer in Rotterdam.

Zie onder meer:

http://dutchturks.nl/christenen-en-joden-vormen-beschermende-kring-rondom-moskee-in-rotterdam/http://www.telegraaf.nl/binnenland/27542529/__Christenen_bewaken_moskee__.html

Vraag:gaan de gelovigen van de godsdienst van de 'liefde en vrede' nu ook een kring vormen om een kerk?Voorspellend antwoord:Neen.

Spyfromthesky op 09-04-2017 12:41

De puzzel lijkt steeds ingewikkelder te worden. Er zijn zoveel krachten met Syrië bazig, toch ook de bakermat van het ontstaan van de mensen daar ergens in de buurt c.q Irak.

Damascus de oudste stad. Er is voldoene kruidvat aanwezig om Syrië te brengen tot een kaal landschap.

Spyfromthesky

T.D. op 09-04-2017 12:43

Het zal inderdaad tijd  worden, dat Turkije onder Erdpgan niet langer liod van de NAVO blijft. Zolang Rusland vriendjes politiek met Erdpgam em Assad bedrijft, zal het op een gegeven moment op een oorlog uitdraaien. Volgens de Bijbel zal het vroeg of laat gebeuren. De Bijbel werkt als Gods spoorboekje.

waterman op 09-04-2017 13:55

Ik begrijp er niets meer van.

Einde Turks NAVO lidmaatschap in zicht?

De NAVO beschuldigd President Assad. President Trump  beschuldigd President Assad. President Erdogan beschuldigd President Assad.

Alleen President Putin stelt kritische vragen en vraagt om bewijzen.

Maar het mooiste van alles is President Erdogan. Hij ziet de NATO en Amerika als fascisten of nazi's en ik weet niet wat allemaal.

Maar hij staat wel geheel achter de oorlog die gefinanciert/geprovoceerd en gevochten wordt door deze fascisten/nazi's.

Die ottomaanse dictator heult dus ook maar jan en alleman wat mee.

Erdogan Welcomes US Missile Strikes on Syrian Airbase, Says it's Not Enough

https://sputniknews.com/politics/201704071052409370-erdogan-us-strike-syria/

Volgens mij zijn alle presidenten een beetje de kluts kwijt en laten zij zich manipuleren door leugens.

Iedere oorlog/actie tot grof geweld komt alleen tot stand door elkaar heen en weer te bestoken met leugens.

De slogan "de leugen regeert" komt dus ook hier vandaan.

hans op 09-04-2017 14:11

Alles kan gebeuren. Er zijn miljarden mensen op de aarde. Dus mensen niet overdrijven. Of je nou met erdogan of zonder Maakt geen klap uit.

Jose op 09-04-2017 14:44

Ik zal ze niet missen! liever vandaag dan morgen weg uit EU !

Luuk op 09-04-2017 15:12

De race om Raqqa is aan de gang. Wie straks Raqqa als eerste bereikt kn wellicht die stad opeisen. Misschien willen de Koerden er de hoofdstad van Koeridstan vestigen. Maar de Turken kunnen die stad gebruiken voor een nog op te richten kalifaat. De Syriërs willen die stad alleen maar terug. Van mij mag die stad helemaal van de Aardbodem weggevaagd worden, omdat het anders in de toekomst weer voor nieuwe kalifaten zal worden gebruikt (met steeds weer de leugen dat de Mahdi gekomen zou zijn en met het bedrog van het zwaaien met zwarte vlaggen).

henk Boskamp op 09-04-2017 16:23

@Jose op 09-04-2017 14:44

Je wenst Turkije uit de EU?

henk Boskamp op 09-04-2017 16:24

@Luuk op 09-04-2017 15:12

Nog op te richten kalifaat? Blijkbaar je eerste dag hier... het kalifaat is al een feit. Waar de grenzen liggen is nog discutabel.

Luc Lamine op 09-04-2017 18:12

Maak voor Nederland een gelijkaardige petitie aan:

 

www.petitie.be/petitie/turkije-uit-de-navo

 

 

Tom Hendrix/Seneca op 09-04-2017 18:15

Turkije onder Erdogan, is andere koek; dan het Turkije dat Kemal Atatürk voor ogen had. Atatürk was de grondlegger van de Turkse seculiere Staat. De beste man, walgde van de islam, en wenste Turkije te democratiseren naar "westers voorbeeld". Het Turkse leger, was na de dood van deze verstandige man- Atatürk- de hoeder van zijn erfenis, een democratisch op het westen gericht Turkije. En zie nu, er zit nu een psychopatische islamist in Ankara aan de touwtjes te trekken. Deze persoon heeft alles kapot gemaakt waar Atatúrk en het leger voor stonden, de seculiere maatschappij. Dit Turkije ben ik liever kwijt dan rijk, dit Turkije is een bedreiging voor de huidige wereld.

Freduardo op 09-04-2017 18:36

Illegaal, want de VS heeft niets in Syrie te zoeken. 

Het is een soeverein land.

Wat volgens Amerika dus nog niet voldoende vernietigd is.

En dit zal Rusland niet pikken.

De "deep state" heeft Trump in de tas.

En dat kan gevolgen hebben die niet te overzien zijn.

Een staatsgreep door het Amerikaanse leger om Trump af te zetten zou wel eens de redding van de hele wereld kunnen zijn.

We zullen zien en wachten het maar af.

Scrutinizer op 09-04-2017 18:41

@waterman op 09-04-2017 13:55

Die ottomaanse dictator heult dus ook maar jan en alleman wat mee.

Klopt. Iets soortgelijks doet zich ook voor met de nieuwe president op de Filipijnen.Enerzijds is het een soort Amerikaans protectoraat/marinebasis dat zich ergert aan de Chinese maritieme claims, anderzijds haalde ie fors uit naar de VS/Obama en ging ie pootjes geven in Beijing.Hoe e.e.a. verder zal evolueren kan ik nu niet voorspellen maar punt is dus dat de Filipijnen neit langer de voorspelbare US ally van weleer zijn. En mochten ze ooit van kamp veranderen en de VS zou niet alleen een strategische marinebasis (of meerdere) verliezen maar tegelijkertijd op diezelfde plek zou China over extra bases beschikken, dan kan dat zomaar de machtsbalans in de hele (maritieme) regio radicaal omgooien.

Bovendien: als een schaap van de dam is, volgt de rest.Vraag is dus hoe lang Singapore een Amerikaanse ally zal blijven als die zien dat de Fillipijnen om zijn en misschien besluiten eieren voor hun geld te kiezen.

Kortom: als de Filipijnen ooit van kamp mochten veranderen, triggert dit dus wellicht een hele domino en dan is het in no time game over voor de Amerikanen in alvast die militair en economisch belangrijke regio.

Kijk ook waar Rusland ligt en hoe de maritieme aanvoerlijnen van de VS lopen als men bv. Pakistan wil bevoorraden. Men zal dan onder Indonesie door moeten varen. Goed, dat kan natuurlijk wel, maar het is toch een belemmering die kostenverhogend werkt en beslag legt op een deel van de maximale actieradius waardoor de felixibiliteit van de vloot afneemt. Het is op zichzelf dus geen ramp maar is toch weer meer zand in de machine wat mee bijdraagt aan de gestadige ondergang van de VS als wereldhegemon.

cefas op 09-04-2017 18:58

Turkije uit de Navo, hoe eerder hoe beter. Zeer onbetrouwbare bondgenoot. Nou ja bondgenoot. Islamieten zijn zelden te vertrouwen.

Luuk op 09-04-2017 19:14

Nee, henk Boskamp, er zijn al heel wat kalifaten geweest en er zullen er nog wel meer komen. Het kalifaat van IS staat op instorten, maar een nieuw Ottomaans kalifaat (mogelijk met sultan Erdogan als kalief) komt er straks doodleuk voor in de plaats. https://nl.wikipedia.org/wiki/Kalifaat

Een ander geluid op 09-04-2017 19:36

Sinds de AK Partij het in Turkije voor het zeggen heeft, is Turkije een zeer onbetrouwbaar "bondgenoot". Een terechte opmerking tussen de eerdere reacties: "met zulke vrienden, heb je geen vijanden nodig".

De hork Erdogan schoffeert al zijn bondgenoten en is al enige tijd volledig van het padje. Als hij de NAVO wil verlaten, dan doet hij dat maar! Kan best, dat hij daarna nog meer toenadering zoekt tot Rusland en Iran. Het mooie is, dat ze alledrie zeer tegengestelde belangen hebben in de regio. Kwestie van tijd, dat ze met elkaar ruziënd over straat rollen. De vriendschap tussen Hitler en Stalin duurde ook niet zolang.

Zodra Erdogan weer een vloedgolf met migranten stuurt moeten ze hem gelijk maar eens goed aanpakken. Lijkt me niet zo moeilijk. Negatief reisadvies en er gaat géén Europeaan meer op vakantie. In 2016 zijn er 40% minder toeristen naar Turkije gegaan. Dat is al 40 miljard minder aan inkomsten. Daarnaast douane-unie opzeggen. Géén EU geld meer. Sancties enz. Als Europa echt wil, gaat de hele Turkse economie naar de vaantjes.

Rebellio op 09-04-2017 20:06

Deze militaire luchthaven Tabqa, ten zuiden van het nog niet veroverde Al Thawrah, is net een week in handen van de Koerden/VS. Hebben ze snel geregeld en besloten dan, om daar dan gelijk alles naar toe te verplaatsen. Nog geen kiometer van de hekwerken rondom de haven is nu nog aangegeven als IS gebied. En de 10 kilometer verderop gelegen dam is ook nog niet in hun handen...

Dion op 09-04-2017 20:25

denk dat het alleen maar goed nieuws is als Turkije uit de NAVO gezet word,  eens zien of ze dan nog zo'n grote bek hebben tegen de Russen als er een vliegtuig ergens vliegt waar de Turken het niet "goed"  vinden...

Rick op 09-04-2017 22:35

En wanneer haalt Nederland haar Patriot raketten terug???

Rebellio op 09-04-2017 23:10

@Tom Hendrix/Seneca op 09-04-2017 18:15 Als ik Joel Richardson goed heb begrepen dan was ook het ultieme, uiteindelijke doel van Ataturk, dat de islam zou zegenvieren. Hij begreep echter dat moderne tijden voor moderne middelen vraagt en vormde zijn land (tijdelijk) tot een westers-oosters land. https://joelstrumpet.com/the-underground-episode-50-fethullah-gulen-president-erdogan-and-turkish-islam/

Dewevoga op 10-04-2017 10:01

@Scrutinizer op 09-04-2017 18:41

Bovendien: als een schaap van de dam is, volgt de rest.

Beste Scrutinizer,, U tuint ook in de val van onze politici vooral Bussemaker en die staatssecretaris van haar, die alle spreekwoorden en gezegden door elkaar halen om de Nederlandse taal toegankelijker te maken voor iedereen. Want volgens mij luid het spreekwoord Als er een schaap over de dam is volgen er meer. En de ander is : Het hek van de dam. Laten we ze niet helpen in hun strijd.

Een ander geluid op 10-04-2017 13:32

Rick op 09-04-2017 22:35

Die zijn al sinds 2 maart 2015 terug in NL. Er valt dus niets meer terug te halen :-)

Scrutinizer op 10-04-2017 15:34
@Dewevoga op 10-04-2017 10:01

Dank voor de terechtwijzing. Ik spreek amper nog Nederlands, vandaar.Nog een geluk dat we niet zien hoe Bussemaker Nederlands spelt. Immers "volgens mij luidt het spreekwoord ..." ;-)Over interpunctie zal ik maar beter helemaal niet beginnen.Tot slot grammatica: Laten we hen niet helpen.Die Bussemaker toch ;-)

Dewevoga op 10-04-2017 17:47

@Scrutinizer

U heeft helemaal gelijk. :-) Balk in mijn oog.  Ook ik begin een beetje boel kruiviaans te schreifen. 

johny op 12-04-2017 15:04

Het enige wat ik uit de tekst onthoud; de russen varen door de bosforus voor een gezamelijke legeroefening met ankara. Hallo Poetin ?  Kar gekeerd ?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl