HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Tienduizenden miljonairs ontvluchten EU vanwege massa immigratie

Manager Magazin: Massaal vertrek van rijken vanwege immigratie alarmerend signaal en zal tot massaal banenverlies leiden – Populairste bestemmingen zijn landen met de strengste immigratie eisen

 

Rijken wegjagen en onbeperkte aantallen arme moslims binnenhalen – dat is de ‘oplossing’ van de groenlinksen waar de VVD van Mark Rutte nu mee in zee wil gaan, en die van ons land een sterk verarmde Derde Wereld natie zal maken.

Mensen met een vermogen van $ 1 miljoen of meer ontvluchten in steeds grotere getalen de Europese Unie. Eén van de belangrijkste redenen: de massale immigratie van miljoenen moslims, en de almaar groter wordende maatschappelijke en religieuze spanningen die hierdoor ontstaan, inclusief het toenemende aantal islamitische terreuraanslagen. In 2016 verlieten 4000 miljonairs Duitsland, vier keer zoveel als een jaar eerder. Uit het percentueel meest geïslamiseerde land van Europa, Frankrijk, vertrokken in 2016 maar liefst 12.000 miljonairs, en dit jaar al 10.000.

 

Het Manager Magazin constateert dat het ‘naar de mening van de onderzoeksauteurs de emigratie van zeer rijke mensen een alarmerend signaal is, omdat deze groep bij grote migratiebewegingen op grond van hun persoonlijke flexibiliteit vaak de eerste is die vertrekt.’ (3) Met het vertrek van de rijkeren zullen er namelijk ook veel banen verloren gaan, en dat in een periode dat de Europese Unie miljoenen ongeschoolde moslims naar ons continent haalt.

Vanwege de maatschappelijke onrust en financieel-economische problemen vertrokken er ook veel rijken uit Brazilië (8.000), India (6.000) en Turkije (6.000). Brazilië en Turkije behoren officieel tot de opkomende economieën, maar bevinden zich in een diepe crisis die wat Turkije betreft zelfs ‘permanent’ wordt genoemd zolang de islamistische dictator Recep Tayyip Erdogan er de scepter zwaait. En als hij via het referendum deze maand zijn zin krijgt, zal dat voor onbeperkte tijd zijn.

Terreur, islamisering, hoge belastingen

Frankrijk staat voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plaats. Behalve terreuraanslagen en grote maatschappelijke onrust door islamisering vertrekken de rijken vooral vanwege de torenhoge socialistische belastingen. Niettemin staat in verkiezingsprogramma’s van veel Nederlandse partijen zoals GroenLinks te lezen dat men vooral de rijken hogere belastingen wil laten betalen. Dat is pas écht een populistische belofte, want zoals u kunt zien vertrekken die dan met al hun rijkdom (en koopkracht) naar vriendelijkere en veiligere oorden, en ‘nemen’ dan en passant ook nog eens duizenden banen met zich mee.

Waar al die mensen met veel geld heengaan? Dat zijn voornamelijk landen met de strengste immigratie eisen, zoals Australië (plus 11.000), de Verenigde Staten (plus 10.000), Canada (plus 8.000) en Nieuw Zeeland (plus 4.000). Rijke Arabieren en moslims zoeken hun heil vooral in de Verenigde Arabische Emiraten (plus 5.000).

‘De ratten verlaten het zinkende schip’?

‘De ratten verlaten als eerste het zinkende schip’, zullen sommigen wellicht vinden. Dat kan dan misschien zo zijn, maar u en ik zijn helaas wèl degenen die op dat zinkende schip achterblijven. En op ons water makende (= steeds voller, armer en onveiliger wordende) vaartuig worden almaar meer mensen getrokken die van andere schepen zijn afgesprongen, omdat ze op het onze alles gratis denken te zullen krijgen – met het voorspelbare fatale gevolg dat ons schip als een van de eersten met man en muis naar de zeebodem zal zinken.

 

Xander

(1) Guido Grandt via Sputnik News
(2) Breitbart
(3) NW-Wealth

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
Scrutinizer op 02-04-2017 15:18

Geachte moderator.Afgelopen nacht (locale tijd - ochtend in NL) stak ik veel energie in een bijdrage die menigeen die denkt dat emigratie louter voor miljionairs is weggelegd en wel wil verhuizen maar denkt het niet te kunnen mogelijk de ogen opent.Helaas zie ik die post hier nu niet, terwijl ik denk dat er niets onfatsoenlijks in stond.Het zal dus wel een technisch probleem betreffen. Gelieve de mail op te sporen en alsnog te plaatsen (zelf heb ik helaas geen kopie. Het allemaal hertypen zou me -opnieuw- uren vergen)Dank bij voorbaat.

Uw post is gepubliceerd en de links aanklikbaar voor u en de lezers gemaakt. Mod.

Scrutinizer op 02-04-2017 15:48

@Scrutinizer op 02-04-2017 15:18

@Moderator.

Hartelijk dank hiervoor, Moderator!Prettige zondag nog.

Dadelijk ga ik met vrouw, kind, opa en oma een middagje naar de kinderboerderij: goedkoop, doch leerzaam, gezond en eenvoudig vertier, ook voor de volwassenen. Ofschoon het hier nu herfst is, genieten we toch nog van temperaturen boven de 20 graden.

Scrutinizer op 02-04-2017 16:33

@Infidel4U op 02-04-2017 13:54

"Lafbekken en verraders van de landen waar zij hun fortuin hebben gemaakt. Egoïstische sprinkhaan-kapitalisten"

Zo, zo, u postuleert nogal wat over mensen die u niet kent (en is zo in wezen geen haar beter dan wanneer uw vooroordelen zouden slaan op mensen van een ras of religie).

Ik kan u slechts berichten dat de expats hier in Uruguay overwegend uit deugdzame burgers bestaan, die er niet voor gekozen hadden toevallig in NL of B (of F, D, I, ...) geboren te worden, maar die daar opgroeiden, hun vrienden en familie hadden, werkten (meestal in loondienst overigens) en op een bepaald moment een gevaar zagen en besloten zichzelf en hun famillie in veiligheid te brengen door te verhuizen.

Net zoals sommigen ooit voor werk vanuit Limburg of Drente naar Amsterdam verhuisden, verhuisden ze decennia later voor veiligheid vanuit de EU naar ergens daarbuiten.In Punta del Este, waar mijn ouders wonen, tref je door de band genomen relatief welstellender lieden aan (soms MKB ondernemers, soms voormalige kaderleden bij een groot bedrijf), in Atlantida meestal mensen die eveneens niet meer werken (gepensioneerd)

maar wat minder vermogen vergaard hadden en in Montevideo sloebers als ik en mijn vrouw die voor de hoofdstad kozen ... juist omwille van de job opportunities, omdat ze nog (lang) geen miljonair zijn, kortom: zeer vergelijkbaar met de Limburger of Drentenaar die naar de Randstad verhuist.

Het loutere feit dat iemands wiegje ergens stond kan toch bezwaarlijk een reden zijn om zijn bewegingsvrijheid in te perken (als slaaf op de plantage) als zijn leven daar in gevaar is. Waarom zou iemand niet naar buiten de EU mogen verhuizen om zichzelf en zijn gezin in veiligheid te brengen?

Wat ik hier lees, is vooral dat velen het wel willen maar (denken dat ze) het niet kunnen.

Welnu, voor wie de moeite neemt zich in de materie te verdiepen, is veel meer mogelijk.

Reden voor mij om uit sympathie voor soortgenoten, de weg te wijzen. Als libertarier ligt mijn sympathie steeds bij het individu (denoods bij heel vele individuen), nooit bij een of ander collectief.

Ik ga dus niet voor "mijn" land vechten (wat is dat?) en dus zeker niet voor andermans land, maar ik mag graag mensen met goede raad op weg helpen, zichzelf in veiligheid te brengen

.Ik kan daar zelfs aan toevoegen dat er, over de nationaliteiten heen, een hechte band bestaat in de expat community, omdat we beseffen dat we allemaal in dezelfde boot zitten en dezelfde keuze hebben gemaakt en nu voor soortgelijke praktische problemen staan (locale taal, wetten, gebruiken, ...)

Scrutinizer op 02-04-2017 17:20

Nog een addendum qua timing.

Mijn reeds lang evrwachte exodus begint nu eindelijk op gang te komen. Voorlopig nog kleinschalig (de smart money zeg maar), maar weldra zullen almaar meer mensen inzien dat ze best maken dat ze wegkomen. Welnu, dat betekent dat er in de bestemmingslanden almaar meer influx komt en daarmee vraag naar vastgoed, wat de prijzen zal doen stijgen.

Dus wie nu als een der eersten emigreert naar Chili, Cota Rica, Ecuador, Panama, Uruguay (of reeds duurdere bestemmingen zoals Australie, Canada, Nieuw-Zeeland) kan nog relatief goedkoop kopen, voor de tsunami aan immigranten komt en de vastgoedprijzen hoger worden (zowel koop als huur).

Dat betekent niet alleen dat het voordeliger is om nu zelf je eigen plekje te kopen, maar tevens dat er mogelijkheden zijn om winst te maken door nu bv. een extra woning als belegging te kopen en later hetzij duurder door te verkopen, hetzij te verhuren aan een hogere huur die dan procentueel gunstig is t.o.v. je huidige lage aanschafprijs.

Kortom: als je overweegt te emigreren, is het verstandig daar niet te lang mee te talmen, niet slechts omdat elke dag lanegr in de EU het risico verhoogt dat je slachtoffer wordt van een aanslag of burgeroorlog, maar tevens omdat als een van de eersten investeren in je nieuwe thuisland, voor de massa arriveert, je mogelijk een hoop winst kan opleveren.

Een ander geluid op 02-04-2017 17:26

Lodewijk op 02-04-2017 10:29

Een veel te sombere inschatting. 

Het is bij oefeningen gebruikelijk om een deel van het materieel in de kleuren van een potentiele vijand te schilderen en om zo "natuurgetrouwe" figuranten in te zetten. Dit om het scenario zo realistisch mogelijk te maken. Moeten ze bij de NAVO natuurlijk nog wel snel veel munitie inkopen, want pauw-pauw moeten roepen op oefening is niet echt motiverend. Doet ook afbreuk aan alle andere voorbereidingen.

Zolang de Europese NAVO landen nog zulke grote munitie-tekorten hebben, hoeft u zich nog géén zorgen te maken.

Daarnaast; als men echt een oorlog had willen uitlokken, was het neerhalen van de MH17 in 2014 een zeer plausibel excuus geweest. Rutte roept op dag 3 of 4 dat hij niet in de gelegenheid gesteld wordt om op de rampplek berging en onderzoek te verrichten. Poroshenko antwoord dat het niet aan hem ligt. Rutte stelt dat het neerhalen van een burgervliegtuig een terreurdaad en oorlogsmisdaad is. Met 193 dode Nederlanders en een vergelijking met / beroep op de 9/11 situatie en " 9/11 jurisprudentie" doet Rutte beroep op art. 5 van de NAVO. Poroshenko kan militair géén toegang tot de crashsite afdwingen (in handen pro-Russische rebellen), maar geeft Rutte toestemming om de NL luchtmobiele brigade in te vliegen. Rutte geeft daartoe bevel en de NAVO roept, dat een aanval op de NL soldaten beschouwt wordt als een aanval op allen.

Hopla; daar heeft u het lokaas voor Poetin...........   Niet gebeurd dus !!!!

Ook uw scenario zie ik niet gebeuren. Echter; het Duitse Züd-deutsche Zeitung beschikt over een gelekt document, waarin Poetin Poroshenko gedreigd heeft, dat als hij (=Poetin) zou willen Russische soldaten binnen 2 dagen niet alléén in de Baltische staten, maar ook in Kiev, Warschau en Boekarest zouden rondlopen. 

Zie hier / onderstaand de reden voor het realistische oefenscenario van de NAVO waaraan u refereert.

http://www.atlanticcouncil.org/blogs/natosource/putin-russian-troops-could-be-in-vilnius-or-warsaw-in-two-days

Qromwel op 02-04-2017 17:44

Zijn zij nog belastingplichtig in ons land? Kun je zomaar je vermogen meenemen? Ergens ligt hier nog een mooie taak voor de fiscus c.q. de broedkamer met het ingehuurde Accenture personeel.

Elisabeth-Anna op 02-04-2017 18:05

@TD 12.41

Dan heeft u dat toch echt verkeert gelezen want dat was ik dus niet maar Henk op 1-4 op 16.23 uur.

Elisabeth-Anna op 02-04-2017 18:10

Scrutinizer

Bedankt voor uw duidelijke uitleg en de moeite die u heeft genomen voor uw post!

Scrutinizer op 02-04-2017 19:18

@Elisabeth-Anna op 02-04-2017 18:10

Geen dank, mevrouw.Altijd bereid lotgenoten te helpen.Aarzel niet bijkomende vragen te stelllen.M.n. over Uruguay weet ik bijzonder veel, over andere landen aanzienlijk minder doch meer dan de doorsnee leek.

Elisabeth-Anna op 02-04-2017 19:46

@Scrutinizer 19.18 uur

Helaas ligt ons vermogen op 0 en hebben we ook nog niet de AOW leeftijd,geen onroerend goed om te verkopen dus blijft er weinig over dan hier te blijven en eerlijk gezegd ik wil eigenlijk  ook helemaal niet weg uit mijn Nederland, maar als de nood echt aan de man komt misschien een ticket naar de Antillen kopen en maar zien wat er van komt,we zijn in ieder geval niet de enige die in dit schuitje zitten.

MVG EA

Scrutinizer op 03-04-2017 03:25

@Elisabeth-Anna op 02-04-2017 19:46

Als u echt grote ellende vreest, is het niet verstandig te lang te wachten omdat als er weldra almaar meer mensen emigreren, de bestemmingslanden overspoeld worden met immigranten en ze die tsunami niet aankunnen, waardoor ze de voorwaarden zullen aanscherpen. Dus ook landen waar u op dit moment nog wel heen zou kunnen, blijken dan plots hun deuren voor u te sluiten.

Bedenk dat in vele landen er een inkomensvereiste geldt en geen vermogensvereiste. Daar kan je aan voldoen door hetzij een lokale baan (immers een in NL zou je moeten opzeggen), hetzij een pensioen/AOW, hetzij inkomen uit vermogen zoals huur (zelfs als het object in het buitenland gelegen is, bv. verhuur van een flat in NL).

Zoals gezegd is een locale baan een mogelijkheid. Als u nog geen 50 jaar oud bent, zouden Australie, Canada en NZ in aanmerking komen, mits u er dus een job weet te versieren.Boven die leeftijd geven zij doorgaans geen greencard tenzij je als investeerder een aanzienlijke som in het land investeerd en er enkele locals te werk stelt.

In andere landen doet men vaak minder moeilijk over diplomata en werkervaring maar kijkt men gewoon of je voldoende verdient.Uruguay is in dat geval. Welk beroep u uitoefent en hoe lang uw staat van dienst was, is onbelangrijk. Als u een job weet te vinden die u voldoende salaris biedt (ca. 1000 dollar), dan is het goed.

Ook als u zelf een zaakje opzet en dat kost slechts een paar honderd dollar aan een advocaat en accountant. U heeft dan een eenmanszaak en geeft bv. Engelse les. Nou, dat rekent men doorgaans contant af, dus men weet niet hoeveel  verdient maar als u btw afdraagt over een bedrag waardoor het lijkt alsof u genoeg verdient, dan concludeert men dat het wel snor zit .Zo zou iemand die geen enkele klant heeft dus toch door de immigratieprocedure kunnen komen...

Ondertussen, zoekt u verder tot u wel écht klanten heeft en uiteindelijk kan u er echt van leven óf ... u solliciteert en vind ergens iets (desnoods op totaal ander vlak) en verdient écht genoeg als werkneemster.OK, u heeft niet de zekerheid dat u een baan zal vinden.

Maar datzelfde geldt in NL en zelfs als u er momenteel 1 heeft, is maar de vraag of u die over 5 jaar nog wel zal hebben, dus m.a.w. economische zekerheid in NL is ook maar relatief.In elk geval: het is wel degelijk mogelijk om zonder AOW, zonder flat in Amsterdam en zonder groot vermogen de stap te zetten.

Wel moet ik waarschuwen dat het dagelijkse leven hier redelijk prijzig is (voeding is ronduit duur), maar wat ik boven beschreef, gaat ook op voor een reeks andere, goedkopere landen. En zo is de levenskost in Ecuador of Bolivia bv. spotgoedkoop. Zo bezien, zouden dat dan landen zijn die u zouden kunnen interesseren.

Kies dan liefst niet voor al te grote steden: die zijn vaak duurder en kennen meer criminaliteit. In Ecuador raad ik Cuenca aan en in Boliva iets als Tarija. Beide liggen in een vallei met een mild klimaat. Beide zijn niet duur en vrij veilig. Cuenca is erg mooi (Unesco werelderfgoed).

Infidel4U op 03-04-2017 12:34

@ scrutinizer: natuurlijk zijn er mensen die een beter leven willen en hun kans daarop in het buitenland zien. Dat is emigratie en van alle tijden. En dar is prima. Degenen waar ik het over heb, en waar het artikel over gaat, zijn niet de welgestelden uit uw verhaal maar miljonairs.

En dan niet een paar, maar tienduizenden. Als u zich door mijn kwalificatie aangesproken voelt is dar jammer. Maar het gaat mij om lieden die zich 'wereldburger' noemen en zich niet realiseren dat de vrijheden en, mogelijkheden om veel geld te verdienen, door onze voorouders vaak in bloed zijn verworven.

Blijkbaar vinden zij dat niet de.moeite waard om te verdedigen. Om maar niet te spreken over de belastingen die onze.samenleving nu mist, waardoor het weer een beetje moeilijker wordt onze vrijheden en voorzieningen in stand te houden.  Ik sta dus nog steeds achter mijn originele uitspraak...

A. Verlof op 03-04-2017 15:59

@ scrutinizer:

Ik overweeg al enige tijd om de EU te verlaten. heb zelf zaak gedacht om in Israel te gaan wonen.

Nu ik het artikel van u leest  moet ik zeggen dat mij dit wel aanspreekt.

Graag zou ik met u in contact willen komen  per mail of telefonisch.

Aangezien  het vermogen wat ik bezit rond de € 800.000 ligt  moet dat toch zinvol kunnen zijn.

groet A Verlof

 

Beste A verlof, aangezien mogelijk meer gasten grote interesse hebben in dit onderwerp zou het zeer op prijs gesteld worden als u de discussie/informatie op dit forum wilt communiceren. Mvg. Mod.

Scrutinizer op 03-04-2017 16:35

@Infidel4U op 03-04-2017 12:34

Ik ben geen miljonair maar had/heb wel de ambitie om het te worden door een combinatie van hard werken, zuinig leven en spaargeld verstandig beleggen. Ik ken ook talloze miljonairs en ze zijn niet zoals het vooroordeel dat u schijnt te koesteren.

De meeste expats in Punta zijn "kleine" miljonairs: doorgaans een echtpaar van 55 tot 75 jaar oud met een vermogen van 1 a 2 miljoen, een enkeling misschien 5 of wellicht zelfs 10. Dat zijn bijna allemaal kleine ondernemers (bv. een kruidenier die 2 goeddraaiende winkels had), zelfstandigen (goedboerende ITers) of voormalige kaderleden van een groot bedrijf (bv. Siemens).

Als u iets weet over statistiekjes, dan weet u vast dat je in NL met een gezinsvermogen van 1mln tot de top 2% behoort, dus dan ben je zg. "rijk" in de ogen van de overige 98%. Maar natuurlijk niet heus.Er is nogal een verschil tussen enerzijds een criminele Soros met miljarden verdiend t.g.v. niet eens eerlijke speculatie doch oneerlijke manipulatie of anderzijds een ingenieur in loondienst bij Siemens die als hij op zijn 63 met pensioen gaat, over 1,5mln beschikt na 40 jaar hard werken en veel belastingen te hebben betaald.

Weet overigens dat je vanaf 1,5mln al top 1% bent. Maar geloof me: dan ben je niet écht rijk en pas je nog steeds op de kleintjes.Besef dus dat de helft van alle miljonairs (nl. de onderste 1% van die groep van 2%) over minder dan 1,5 mln beschikt.Over de bovenste 1% zijn te weinig detailcijfers bekend, maar weet dat het piramidaal is en dat de mediaan op 2mln zit (dus: de onderste 0,5% van de top 1% zit onder de 2 mln, wat tevens betekent dat 3/4 van alle miljonnairs onder de 2mln zit) en wellicht slechts 0,3% boven de 3mln en amper 0,2% boven de 5 mln etc. De écht rijken zijn maar heel weinigen. Kortom van de 2% die zich miljonair mag noemen, is wellicht 0,2 echt rijk en de rest (90%) eigenlijk gewoon welstellend, na een leven hard werken.

Het probleem is dat men ooit dat begrip "the 1%" heeft bedacht om criminele elitisten met miljarden of minstens 10tallen miljoenen aan te duiden, maar dat is niet 1%, dat is hoogsten 0,01% of zo. Werkelijk: de (onderste regionen van de) 1% die woont in Punta en dat zijn mensen zoals ik eerder beschreef: succesvolle MKB ondernemers of zelfstandigen of ex-kaderleden in loondienst maar niet de Wall St. bankiers die per jaar een kerstbonus van 3 mln verdienen bovenop hun jaarsalaris van 1 mln.

90% of meer van wie zich miljonair mag noemen, is slechts "kleine" miljonair (75% heeft geen 2 mln), heeft hard gewerkt en veel belastingen betaald. Veel te veel overigens want t.g.v. de progressiviteit in de belastingschalen betaalt iemand die bruto 3x modaal verdient wellicht 6x het modale bedrag aan IB. Wat natuurlijk onrechtvaardig is: waarom zou een productief kaderlid bij Philips 6x meer belasting moeten betalen? Wordt zijn huisvuil vaker opgehaald? Krijgt ie betere zorg? Gaat het leger i.g.v. oorlog extra manschappen voor zijn huis zetten om dat 6x meer te beschermen? Belasting is sowieso afpersing en de idee dat sommigen meer moeten betalen dan andere is gewoon communsime (desnoods verpakt als de softere variant socialisme, die echter hooguit tactisch doch niet principieel verschilt).

Belasting is gewoon gelegaliseerde roof, dus "de belasting die de samenleving mist" klinkt als een inbreker die het betreurt dat een welstellend gezin wegverhuist waardoor hij minder kan stelen.Maar kennelijk wil u uw voorzieningen en vrijheden vooral in stand houden met andermans geld?Over vrijheden gesproken: hoe vrij ben je als je niet zelf over de vruchten van je arbeid mag beschikke doch onder dreiging met ontvoering en opsluiting in een kooi door de overheid gedwongen wordt meer dan de helft af te staan?Je bent in de EU heel vrij: de vrijheid om belasting te mogen betalen, de vrijheid om de islam te mogen bejubelen, de vrijheid om de EU te verheerlijken, de vrijheid om op Trump en Wilders te schimpen, ...

https://www.youtube.com/watch?v=ga5I4uFDAy8

Maar belangrijkste van al is: "Blijkbaar vinden zij dat niet de moeite waard om te verdedigen".Je mág het niet eens verdedigen. De "eigen" leiders verraden je waar je bijstaat! Als Wilders premier was en de premier voor zijn eigen volk op kwam en er dus wat te verdedigen viel, dan had u misschien nog een punt gehad, maar als je geregeerd wordt door lui die het land moedwillig wegschenken aan een volk wat je wil onderwerpen of uitmoorden, en je bij de minste kritiek gevangenisstraffen riskeert door de gedachtepolitie, dan valt er niets te verdedigen. Kijk hoe Pegida wordt aangepakt door de eigen regering en concludeer dat als je niet geruggesteund wordt door zij die geacht worden je te vertegenwoordigen ("volksvertegenwoordigers"), dat je dan maar beter je biezen pakt. Want tegen een externe vijand kan je nog winnen als je je met je medestanders organiseert, maar als je van binnenuit verraden en gesaboteerd wordt, sta je machteloos.

Als individu staat u dus voor de keus: blijven in een land waar je vertegenwoordigers je in slavernij verkopen aan je bezetters of emigreren naar veiliger oorden.Welnu, steeds meer mensen kiezen voor die laatste optie en uiteraard gaat dit makkelijker voor wie over meer centen beschikt maar dat is met alles zo: miljonairs kochten waarschijnlijk in de jaren 80 computers voor anderen het deden en in de jaren 90 GSM's etc.

Scrutinizer op 03-04-2017 19:22

@A. Verlof op 03-04-2017 15:59

Geachte heer of mevrouw Verlof,

Algemeenheden kunnen we hier bespreken.Maar u kan mij ook prive bereiken.Nu ben ik nogal terughoudend met het online plaatsen van privé data.

Ik zie 2 mogelijkheden: of dat u de uwe meedeelt en ik contact met u opneem, of dat u me via een omweg weet te vinden.--- en vraag uw hem om uw mail aan mij door te sturen of (als de huidige admin niet weet wie ik ben: om uw mail met contactverzoek aan Scrutinizer door te sturen aan ene Andre (die kan op zijn beurt uw mail aan mij forwarden)). Eenmaal ik over uw mail beschik zal ik u verder rechtstreeks terugmailen.In een later stadium behoort Skypen ook tot de mogelijkheden.(Gewoon bellen is nl. nogal duur).@Mod Net zoals er een apart geloofsforum en praatcafe is, zou u misschien een emigratieforum kunnen opstarten?

 

Beste Scrutinizer, U heeft veel interesante informatie echter we weten niet wie u bent , mochten er gasten zijn die met u in zee willen gaan omtrent emigratie en kopen van woningen in het buitenland.

Graag wil het beheer van XN gegevens van u, wie u bent, geboortedaum en geboorteplaats, wat voor werk u doet, uw adres, id nummer en kopie van uw pasoort, tel nummer , wat van uw achtergrond en een foto van u. Uw gegevens blijven uiteraard bij het beheer daar kunt u op rekenen.U kunt ons dat per email verstrekken. We gaan u wel natrekken.

A.Verlof : Gelieve het beheer even te mailen modxnieuws@gmail.com.  Mvg. Mod.

Scrutinizer: Als u met een van de gasten van XN wilt mailen, kunt u dat doen via het XN  beheer,mail uw e-mail voor A.verlof naar het beheer en als A.Verlof  hetzelfde doet, kan het beheer u beiden matchen. Wat is de reden dat u voor een omweg kiest ?

Emails worden niet via een omweg middels een andere site doorgegeven, dit vanwege bescherming van onze gasten. Mod.

Scrutinizer op 04-04-2017 02:05

@

Geachte A. Verlof,

Teneinde e.e.a. efficient te doen verlopen stel ik voor dat u wat meer over uzelf vertelt: leeftijd, gezinssamenstelling, kan u van thuis werken (bv. als IT-er die van waar dan ook kan werken als ie maar een internetverbinding heeft) etc.Anderzijds bespaart het ook tijd als u zich alvast inleest in wat ik schreef op onderstaande draad (reactie 22 en verder)http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/10/waar-moet-je-heen-als-woiii-uitbreekt/

Ook mijn macro economische bespiegelingen en world-outlook van deze draad kunnen u mogelijk interesseren (reactie 6 en verder):http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/10/welke-landen-hebben-de-toekomst/

Tot slot is ook reactie 12 van deze al wat oudere draad, misschien niet oninteressant:http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/11/wil-je-emigreren-waarheen/(Die is behoorlijk fundamenteel)

Verder had ik hier op Xandernieuws her en der over de "draadjes" verspreid het afgelopen jaar nog wel aanverwante zaken geschreven, maar ik ben er niet in geslaagd dit terug te vinden met een search.Ik raad u aan om eerst mijn bijdrages op bovenstaande artikels te lezen. Ten eerste zal het reeds een aantal van uw vragen beantwoorden, maar anderzijds zal het wellicht juist bijkomende relevante vragen oproepen over aspecten waar u misschien niet spontaan aan dacht maat die ik al wel aansneed.

 

Beste Scrutinizer,

U bent als gast welkom om uw informatie te delen omtrent emigratie en uw eigen ervaringen daarin. Echter het vragen om persoonlijke gegevens van gasten, zonder dat u bekend maakt wie u bent en via omwegen uw email wilt geven wordt niet geaccepteerd op XN. Indien er gasten zijn die emigratie willen overwegen zijn daar genoeg transparante wegen, zoals consulaten en ambassades enz. Mod.


Allen:

Geef niet zomaar al uw privé gegevens en uw financiële positie weg. Dat zou erg naïef en onverstandig zijn. Negeert u deze waarschuwing dan draagt XN geen enkele veratwoordelijkheid voor de consequenties. Mvg. Mod.

Infidel4U op 04-04-2017 10:55

Tijd om daar wat aan te veranderen dus. Belasting betalen is óók solidariteit. Zonder belastingen kan een land niet functioneren boven derde wereld nivo. Wat anders moet is hoe de overheid de belastinginkomsten beschouwd (als haar persoonlijke inkomen) en hoe deze besteed worden. Dat wordt moeilijker naarmate er meer en meer intelligente, ervaren, ondernemende mensen verdwijnen naar het buitenland. Maar iedereen heeft recht op zijn of haar mening. En op het najagen van hun geluk. Succes.

hendrik1730 op 04-04-2017 16:49

@ Scrutinizer & Elisabeth Anna : Scrutinizer heeft overschot van gelijk. Ik koos een kleine 10 jaar geleden voor Zuid Afrika en Nu zijn de condities al ongelooflijk aangescherpt : Of 2500 euro equivalent/persoon kunnen aantonen als (buitenlands) inkomen, Of 1 miljoen euro equivalent hebben ( 14 miljioen ZAR ). Vergeleken met mijn ex-thuisland in Europa is het hier een fiscaal paradijs en is de cost of living zeer acceptabel. Toen mijn vrouw en ikzelf nog werkten in Europa was ons netto-inkomen lager dan nu - nu we niks meer doen. Alles wordt in Europa kapotbelast ter meerdere eer en glorie van de heilige analfabete migrant die nooit zal werken.

Scrutinizer op 04-04-2017 17:10

Beste Scrutinizer,

Deel uw ervaringen op het forum omtrent emigratie , meld transparante instanties ( websites) waar geïnteresseerden terecht kunnen en laat het daarbij. Mvg. Mod.

Scrutinizer op 04-04-2017 17:43

@Infidel4U op 04-04-2017 10:55

Fout. Solidariteit is vrijwillig. Wie onvrijwillig gedwongen werd te dokken, is slachtoffer van afpersing.Verder doet een utilitaire opmerking over het kunnen functioneren niet ter zake in een morele discussie. Dat is alsof ik zou zeggen dat ik zonder zakkenrollerij anders mijn gezin niet kan voeden. Ook al zou dat kloppen, dan nog rechtvaardigt dit diefstal niet. Bedelen is ook een optie en is beel nobeler dan stelen/afpersen (al dan niet uitbesteed aan de staat als tussenpersoon).Overigens klopt uw opmerking ook niet want juist de welvarendste landen kennen de laagste belasting (HK, Singapore, ca. 17% flat tax) en zelfs daar zou ze omlaag kunnen. Voor zover niet 100% afgeschaft, zou men bv. wel nog een btw kunnen behouden maar de hele IB ("de straf op werken, sparen, investeren") kunnen afschaffen.Mijn ideaal is een nachtwakersstaat waar alles geprivatiseerd is (inclusief ziekenhuizen, scholen etc.) en de overheid nog slechts haar 2 kerntaken vervult: de burger beschermen tegen gevaar van buitenaf (defensie) en van binnenuit (justitie). De kosten van dat laatste kunnen gedekt worden door de verliezende partij cq. diens rechtsbijstandsverzekeraar ervoor te laten opdraaien, waardoor belasting niet nodig is. Wat defensie betreft: wat beschermt die eigenlijk? Uw leven? Nou, u kan ook vluchten/verhuizen Uw bezittingen? Nou die kan u meeverhuizen, behalve ... vastgoed. Welnu, laat een vastgoedbelasting dan de grondslag zijn. Als men uit de begroting voor defense de kosen van Offensie (lees: bommen gooien op Syrie etc.) uithaalt door niet meer mee te doen aan buitenlandse aanvallen die ginds slechts haat tegen ons kweken, dan is wat rest zo weinig dat een belasting van 0,2% op de waarde van het vastgoed volstaat om dit te dekken.Kortom: Alle belastingen (incl. IB, btw, successierechten, ...) kunnen worden afgeschaft m.u.v. een kleine belasting op onroerend goed ter hoogte van 0,2%.Mensen houden dan veel meer over van hun bruto inkomen en moeten dan wel zelf hun factueren (bv. school voor de kinderen) betalen maar t.g.v. concurrentie in de vrije markt mag je verwachten dat zowel de kwaliteit toeneemt als de prijs daalt (vergelijk met telefonie vandaag versus jaren '50 t/m jaren '80 waarbij de PTT elke klant een standaardtelefoontoestel gaf, ruim 30 jaar lang hetzelfde model, zonder innovatie én hoge tarieven aanrekende, vooral internationaal: bv. een gulden per minuut als je naar Belgie wilde bellen).

Scrutinizer op 04-04-2017 18:09

XN heeft een standpunt ingenomen, ter bescherming van onze gasten en u zult zich daar naar moeten voegen. De discussie wordt hierbij gesloten. Mod.

Gert op 05-04-2017 15:29

We waren op vakantie in Hongarije. De president is een verademing als je hem hoort spreken. Orban komt op voor de cultuur en volk van zijn land. Boedapest is een mooie relaxte stad en we zagen ook in de buitenwijken zeer weinig moslims. Heerlijk. Zelf zouden we wel willen verhuizen naar dat land. Wij zijn zeker geen miljonairs. Maar willen een vrij en prettige omgeving/land. Waar de islam een stap zet gaat het gras dood en wordt het onvrij met verpaupering en grijze. donkere wolken verstikt.

Scrutinizer op 05-04-2017 19:26

@Gert op 05-04-2017 15:29

Zo ken ik nog een land: Uruguay. Bovendien is dat niet de potentiele battle field als de VS/Nato met Rusland clasht. Sterker nog: naar verwachting zou Uruguay daar juist wel bij varen, net als in WOI en WOII.

Eerst over het land en zijn bevolking:Ca. 200 jaar geleden hebben de Spanjaarden de locale Indianen z.g.a. tot op de laatste man uitgemoord. Voorwaar een humanitaire schande, doch het resultaat is dat er geen onderhuidse spanningen zijn die een politicus kan gebruiken voor eigen electoraal gewin (zoals Indiaan Chavez in Venezuela wat voor zijn bewind een vreedzame en vrij voorspoedige melting pot was, of zoals Correa en Morales in Ecuador en Bolivia, die zich door Chavez' "success" lieten inspireren, ook al zijn ze gelukkig veel gematigder).Wie in Montevideo door de straten loopt waant zich in Zuid-Europa, qua architectuur maar ook qua mensen: afstammelingen van overwegend Spanjaarden en Italianen (dat is de grootste minderheid met zo'n 20%) en verder Portugezen alsook meer nooderlijker volk (overwegend Britten en Duitsers).Men zegt wel eens dat Uruguay het meest Europese land van Zuid-Amerika is en dat klopt ook maar is zelfs nog een understatement. Zelf ben ik van mening dat het, het meest Europese land ter wereld is, simpelweg omdat Europa zelf meer en meer op Noord-Afrika begint te gelijken. (O, er zouden 7% zwarten zijn. Dat kan best kloppen al schat ik het lager in. Maar wees gerust: die hebben alleen een andere huidskleur doch zijn helemaal neit gevaarlijk als fanatiek aanhanger van een "religie van de vrede". Bovendien wonen die overwegend of tegen de Braziliaanse grens, en in mindere mate in de hoofdstad Montevideo maar bv. in Atlantida of Punta zal je ze niet gauw tegenkomen).

Uruguay heeft maar weinig industrie en is grotendeels een agrarisch land. En dat is de verklaring waarom ze het zo goed deden i.g.v. wereldoorlogen en vermoedelijk opnieuw als WOIII uitbreekt.Bedenk het volgende: stel dat in Europa deze keer geen 50 maar wel 70 miljoen mensen omkomen. Dat zou natuurlijk verschrikkelijk zijn. Maar ... op mondiale schaal is dat maar 1% van de bevolking (lees: van de te vullen magen ofte van de vraag naar voedsel). Anderzijds is de landbouw in Europa zo efficient dat dit ruim 20% van de wereldproductie betreft. Maar een oorlog ontrgelt productie allerhande: niet alleen in fabrieken doch ook op het land. De agrarische productie zou dus makkelijk een forse deuk kunnen krijgen en halveren, wat betekent 10% minder aanbod (van tarwe, mais, granen, ...) op de wereldmarkt.

Maar als de vraag slechts 1% afneemt en het aanbod 10% en er dus een discrepantie is van 9% meer vraag, wat gebeurt er dan met de prijzen? Juist ja, die stijgen en wie dan nog wél kan produceren omdat ie neutraal is en niet betrokken bij de oorlog, die doet dan gouden zaken. Zo verging het Uruguay in WOI en II en naar evrwachting weldra opnieuw. En overigens duurt het lang eer in de wederopbouw de capaciteit weer op het oude niveau is, dus tot 10 jaar na de oorlog heb je een positief effect in Uruguay.Degene die er het meest bij gebaat zijn, zijn uiteraard de boeren/grondbezitters maar uiteindelijk stroomt het geld door alle gelederen van de samenleving als de boeren meer gaan uitgeven in de horeca, nieuwe auto's kopen, 2e woningen, dure kleren etc en vaker naar de kapper en naar de film gaan, hun kinderen meer laten studeren (op betalende scholen waar leraars hun brood verdienen) etc. etc. Dus uiteindelijk heeft bijna iedereen meer te besteden. Dat vertaalt zich dan ook in hogere vastgoedprijzen.Wie slim is koopt nu als belegging voor de oorlog/economische boom.

Kiwi op 25-04-2017 03:33

Ja wij zijn ook vertrokken toen we de kans enkele jaren geleden kregen en wonen in nieuw zeeland, en nee we zijn niet rijk maar hebben wel onze kans gegrepen toen die zich voor diende. Zijn we blij met de keuze....ja zeer zeker , was t een makkelijk traject ...in geens geval!!!!! En we zien nu al dat de regels  nog strenger hier worden om hier te mogen blijven en daar zijn is iedereenn hier alleen maar blij om 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl