HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

NAVO kraakt: Amerikaanse mariniers in Syrië beschermen Koerden tegen Turkije

Turkse dictator Erdogan dreigt met totale oorlog tegen Koerden nu VS hun kant kiest

 
Amerikaanse mariniers en pantserwagens in het noorden van Syrië.

Er wordt geen enkele ruchtbaarheid aan gegeven, maar het Atlantische bondgenootschap kraakt in zijn voegen nu het militair grootste en op één na grootste lidstaat in Syrië recht tegenover elkaar zijn komen te staan. Nadat Turkije onder het mom van de strijd tegen ISIS voor de zoveelste keer een dodelijk bombardement op de Koerden uitvoerde, hebben Amerikaanse mariniers in pantserwagens posities ingenomen bij het dorpje Darbasiyah, op slechts enkele honderden meters afstand van de Turkse grens. De Turkse dictator Erdogan dreigde eerder met totale oorlog tegen de Koerden als de VS hun kant zou kiezen.

 

Afgelopen week bombardeerden de Turken een hoofdkwartier en wapendepot van de Koerdische YPG milities, die aan de kant van de Amerikanen vechten, onder andere om de stad Raqqa op ISIS te heroveren. Daarbij vielen 20 doden en 18 gewonden. Na de bombardementen braken gevechten uit tussen Turkse en Koerdische troepen.

Op 17 maart namen Amerikaanse mariniers bij de Syrische stad Manbij voor het eerst beschermden posities tegen de Turken in, die op dat moment de stad op de Koerden dreigden te veroveren. Met de bombardementen op 24 april onderstreepte Turkije maar weer eens dat het opnieuw glashard had gelogen toen het beweerde zich militair uit Syrië terug te trekken – iets dat de komende jaren nog veel vaker zal gebeuren, en waar het slappe en immer naïeve Europa, dat nog altijd onderhandelt met Turkije over het EU-lidmaatschap (!), steeds grotere schade van zal ondervinden.

Turkije stelt ‘eigen belang’ boven strijd tegen ISIS

De bombardementen waren een duidelijke boodschap van Erdogan aan de president Trump en Putin: Turkije streeft in Syrië zijn eigen belangen na, en dat gaat boven de eventuele steun aan Amerika en Rusland in het bestrijden van ISIS. De Koerden constateerden op hun beurt dat noch de VS, noch Rusland het aandurfde Turkije openlijk en officieel te waarschuwen. Desondanks besloten ze de Amerikaanse belofte dat ze zouden worden beschermd te vertrouwen.

Na de Turkse bombardementen kon de regering Trump dan ook niets anders doen dan een beschermend cordon van Amerikaanse mariniers rond de Koerden te leggen, omdat die na het Turkse bombardement uit de anti-ISIS coalitie dreigden te stappen.

Militaire confrontatie Amerikanen en Turken nu mogelijk

Pentagon woordvoerder kapitein Jeff Davis bevestigde dat president Trump een belangrijk besluit heeft genomen door de Koerden met Amerikaanse troepen te beschermen. De Turkse dictator Erdogan heeft namelijk meerdere malen gedreigd met een totale oorlog tegen de Koerdische bevolking –die hij steevast ‘terroristen’ noemt- als de VS hun kant zou kiezen.

Ooit was het ondenkbaar, maar hierdoor kan nu de uiterst precaire situatie ontstaan dat Amerikaanse en Turkse soldaten en vliegtuigen elkaar onder vuur nemen, en dat terwijl beide landen officieel zijn verenigd in de NAVO. In diplomatiek opzicht valt sowieso het nodige vuurwerk te verwachten als Trump en Erdogan op 25 mei deelnemen aan de NAVO topontmoeting in Brussel.

 

Xander

(1) DEBKA

Zie ook o.a.:

20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan
09-04: Turkije uit de NAVO? ‘VS en Duitsland verlaten luchtmachtbasis Incirlik’

2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. 


Reacties

Freduardo op 30-04-2017 13:46

Voor wie interesse heeft in de laatste ontwikkelingen van uur tot uur  in Syrië.

Hier de link ; http://syria.liveuamap.com

willy op 30-04-2017 13:52

dictator Erdogan valt de Koerden aan omdat volgens zijn redenatie het terroristen zijn en dit terwijl de Koerden meevechten met de brede coalitie tegen de radicale islam en Daesh. het is waar dat de Koerden die in het zuidoosten van Turkije wonen meer autonomie vragen en eigen land en dat is een doorn in het oog van president Erdogan. Maar de brede coalitie werkt al een tijdje niet meer je hebt enerzijds de VS met zijn partners en dan heb je Rusland ,Syrie en Iran die alle drie andere belangen hebben .Turkije heeft in Syrie altijd al zijn eigen belangen verdedigd en in feite vechten ze een oorlog uit tegen de Koerden. De coalitie tegen Daesh werkt al een tijdje niet meer je hebt enerzijds de VS met zijn partners en anderzijds Rusland met Syrie en Iran en beide hebben totaal andere belangen . En dan heb je nog ddie vele radicale groepen waarbij na Daesh te Hezbollah zeer gevaarlijk zijn . Er moet dus niet veel gebeuren in het woelige Midden-Oosten! En wat er ook gebeurd bij de VS krijgt altijd Rusland de schuld van alles! Shalom

Xcobra op 30-04-2017 14:18

Freduardo TNX 

Pieter A Meijer op 30-04-2017 14:45

Shalom; Wat opvalt is het grote historisch kennis gebrek.

Nl, dat de Volkenbond (voorloper v/d UNO) de afspraak heeft gemaakt, dat de Koerden een eigen staatsgebied (net als Israel) zouden krijgen.

Meneer Albion, grootschreeuwig en onbetrouwbaar, heeft die beide afspraken volledig aan de koloniale laars gelapt!

Shavuah Tov. Goede week

cefas op 30-04-2017 16:35

De Turkse aap komt nu uit de mouw voor degenen die het nog niet door hadden. Koerden hadden al lang een eigen land moeten hebben. Grote fout van de grote mogendheden aan het eind van WO 1.

Tom Hendrix/Seneca op 30-04-2017 18:03

Erdogan, streeft naar een groot Ottomaans rijk. En daarbij gedraagt hij zich, spreekwoordelijk "als een olifant in een porceleinkast". Deze situatie is zeer gevaarlijk, want de islamitische dictator, is de weg kwijt. Ben benieuwd hoe dat zal aflopen.

Wiljo op 30-04-2017 18:11

Het moet niet gekker worden, als dit zo doorgaat komt er misschien wel een derde wereld oorlog.

Peter op 30-04-2017 18:36

wordt het Turkije tegen Amerika of Noord Korea tegen Amerika of Rusland tegen Amerika ? Ik denk uiteindelijk een diplomatieke oplossing.

Wiljo op 30-04-2017 19:27

@Peter 18.36u. Het wordt de hele wereld tegen Israël

Dion op 30-04-2017 22:20

ik hoop dat Turkije uit de NATO gedonderd word, als ze weer ruzie maken met Rusland zullen ze het ook wetem ook daar in Ankera ....

René van Zalk op 30-04-2017 22:22

Knikker kansloos Turkije uit de NAVO (NATO)

Groetnnn uut Nunspeet.

sergeant Yves op 30-04-2017 23:18

wat homo,s  en pedofielen in de kerk betreft is dit ook te verklaren omdat de kerk zich meer en meer van de waarheid afgekeerd heeft vooral het tweede vaticaans concilie heeft de kerkdeuren wijdt opengezet voor de krachten van het kwaad en bereikt nu een nooit gezien hoogtepunt !

Dewevoga op 30-04-2017 23:40

@Tom Hendrix/Seneca op 30-04-2017 18:03

U doet de olifant onrecht aan

Mark S. op 01-05-2017 00:14

Ik hoop ook dat Turkije uit de NAVO wordt gezet. Als Turkije weer de Koerden aanvalt terwijl die door de Amerikanen worden beschermd graven ze hun eigen graf.

Tom Hendrix/Seneca op 01-05-2017 07:36

@Dewevoga: 00.14. uur. Verhip, U heeft gelijk. Olifanten zijn aardige dieren.

SEO op 01-05-2017 08:17

Panda'tjes, het weer en Trump bashen zijn veel 'belangrijker' items voor de NOS. Brrrrrrrrrrrrrrr. 

de^mol op 01-05-2017 10:45

@Freduardo op 30-04-2017 13:46

Pas op, je kan het daar wel volgen, maar het is een propaganda site, anti Assad en anti Rusland (bombarderen dagelijks ziekenhuizen). Dus geloof niet alle gebeurtenissen die daar verschijnen. Er zijn alternatieven, met minder info, maar ook minder propaganda en leugens, bv:

http://syriancivilwarmap.com/

Of:

http://wikimapia.org/#lang=es&lat=35.307841&lon=36.616058&z=11&m=b&search=hama%2C%20syria

Wikimapia toont alleen de verschuivende grenzen tussen de strijdende groepen, dus geen propaganda.

positivo op 01-05-2017 11:50

Ach, eigen land, wij Nederlanders hebben al geen eigen land meer, en het was al zo minimaal.

Het word onder de voet gelopen door islam gelukseisers.

Die we daarna nog levenslang verplicht moeten gaan onderhouden ook.

Alex op 01-05-2017 11:59

De Amerikaanse militairen zijn er niet om de koerden te beschermen maar om een alibi te hebben voor hun aanwezigheid in Syrie!!! Net zoals de ' amerikanen' isis gecreerd hebben en ' stellen ' die te bestrijden. By de deception you shall make war..

Bas-ooka op 01-05-2017 13:31

Laat dat Turkije toch gewoon links liggen. Zonder Navo en de eu is het snel over met de arrogantie van dit vreselijke volkje. 

Qromwel op 01-05-2017 17:32

Misschien hoort het op het Geloofsforum thuis, maar het blijft fascinerend de hele gang van zaken in die contreien te volgen. Uiteindelijk moeten de ontwikkelingen bijdragen aan de Vervulling van de Profetieën.

De Terugkeer op 01-05-2017 21:36

René van Zalk op 30-04-2017 22:22     Vergeet u niet, uw reaktie af te sluiten met een 'punt'? Dakenegnie hoor! ☺

Niet dat ik u geen gelijk geef, qua inhoud...helaas zijn de mensen op leidende posities niet capabel genoeg, een sterke vuist te maken. Dit zijn de nieuwe tijden: kijk niet naar links, kijk niet naar rechts, maar kijk recht in je broekzak...daar zit je geld.

Qromwel op 01-05-2017 22:45

René van Zalk op 30-04-2017 22:22: Dat zou Putain ook graag zien.
anora op 03-05-2017 18:44

Worden de Koerden beschermd tegen de Turken? Eindelijk eens goed nieuws.

Lodewijk op 04-05-2017 08:52

Ook hier is de kaart van Syrië te zien met updates en videos gezien vanuit Russisch standpunt:

South Front https://southfront.org/category/all-articles/world/middle-east/syria/

 

Lodewijk op 04-05-2017 08:57

Het is wel goed voor de Koerden, maar het gaat de globalisten en Israël "elite" enkel om Syrië in stukken te verdelen om het zwak te maken. De volgende stap is Iran...

Alex hierboven heeft dat plan goed doorzien.

goof op 04-05-2017 18:51

Laat die Erdogan toch lekker zijn gang gaan lijkt mij , des eerder worden zijn gehersenspoelde onderdanen wakker en kan hij van binnenuit aangepakt  worden want ik weet niet hoelang ze daar blind en doof zijn maar als ze honger krijgen door het wanbeleid van die mafkees worden zelfs domme mensen kwaad.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl