HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Israël waarschuwt Rusland en Iran met bommen op luchthaven Damascus

Pro-Iraanse strijdmacht rukt op richting grens met Israël - Minister Defensie Lieberman: ‘Israël zal Iraanse troepen bij grens Golan niet tolereren’


Rood: oprukkende pro-Iraanse strijdmacht. Blauw: Israëlische raketaanval, met rechts een fotootje van afgelopen nacht van een explosie op de luchthaven van Damascus.

De Israëlische luchtmacht heeft afgelopen nacht een aanval uitgevoerd op de luchthaven van Damascus. Daarbij werd een opslagplaats met wapens bedoeld voor de islamitische terreurgroep Hezbollah vernietigd. Volgens Israëlische defensiespecialisten is de aanval een waarschuwing aan het adres van Rusland en Iran, dat de Joodse staat niet zal toestaan dat Iraanse- en Hezbollah troepen oprukken naar de grens op de Golanhoogte. Nu dat toch lijkt te gebeuren, zou er al snel een grote militaire confrontatie kunnen plaatsvinden.

 

Getuigen zagen hoe raketten vanuit Israël een serie grote explosies veroorzaakten op de luchthaven van Damascus. Het was bepaald niet de eerste Israëlische aanval in Syrië; vorig jaar werden andere doelen bij Damascus gebombardeerd, en werden op de Golanhoogte twee prominente Hezbollah commandanten, waaronder de zoon van de militaire leider Imad Mughniya, die zelf in 2008 in de Syrische hoofdstad werd vermoord.

Impliciete bevestiging

De Israëlische minister van Inlichtingen Yisrael Katz gaf zoals gebruikelijk geen rechtstreekse bevestiging dat de aanval van vannacht door Israël werd uitgevoerd, maar verklaarde wel dat het incident volledig in overeenstemming is met het beleid om te voorkomen dat het door Iran aangestuurde Hezbollah de beschikking krijgt over nog meer geavanceerde wapens. Hezbollahs officiële belangrijkste doel is de totale vernietiging van de Joodse staat, en heeft daarvoor in Libanon al zeker 100.000 raketten en projectielen verborgen.

Israël zal pro-Iraanse troepen op Golan niet tolereren

De luchtaanval op het vliegveld houdt rechtstreeks verband met het offensief van een Syrische-Iraanse-Hezbollah strijdmacht, die sinds afgelopen nacht richting de grens met Israël op de Golanhoogte optrekt. Dat gebeurt ondanks de waarschuwingen van minister van Defensie Avigdor Lieberman, die deze week in Moskou is voor een internationale veiligheidsconferentie. Na een ontmoeting met zijn Russische collega Sergey Lavrov verklaarde Lieberman dat ‘Israël niet zal toestaan dat Iraanse en Hezbollah troepen zich aan de Golangrens concentreren.’

Toen duidelijk werd dat Rusland en Iran zich hier niets van aantrokken, en de pro-Iraanse strijdmacht toch richting de Golan optrok met de bedoeling de door de rebellen bezette dorpen te bevrijden, voerde Israël het bombardement op de luchthaven van Damascus uit.

Naarmate de strijdmacht vordert, zal Israël het niet bij dit bombardement laten, en op zeker moment vermoedelijk overgaan tot een rechtstreekse aanval zodra de pro-Iraanse troepen de grens op de Golan naderen en het gebied in bezit proberen te nemen. Dat zou een eerste rechtstreekse militaire confrontatie tussen Israël en Iran betekenen, met mogelijk verstrekkende gevolgen.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) Zero Hedge (beelden bombardement uit de verte)

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum.

Reacties

Pagina12
AEO op 29-04-2017 10:04

@Alfred,

Nog even een aanvulling. Zoals ik al schreef, zelfs de VN overtreedt haar eigen regels. De VN is de wettelijke opvolger van de Volkenbond en heeft ook alle beslissingen, die door de Volkenbond werden genomen gewoon op te volgen en te respecteren.

Tijdens de door de Volkenbond georganiseerde Conferentie van San Remo in april 1920 werd juridisch bindend en onherroeppelijk vastgelegd, dat het Britse mandaatgebied dat toen nog Palestina werd genoemd, bestemd was voor een Joods Nationaal Tehuis, of met andere woorden, een Joodse Staat.

Dit gebied omvatte al het land ten Westen van de Jordaan en het gebied ten Oosten van de Jordaan dat slechts enkele jaren later door Engeland illegaal werd afgesplitst en dat thans Jordanië is. Gezien de uitspraken, gedaan tijdens de Conferentie van San Remo, was ook het verdelingsplan van 1947, waarbij het resterende gebied ten Westen van de Jordaan nogmaals werd opgesplitst illegaal.

Zie daar de club van de VN! Zo kreeg Israël uiteindelijk slechts 18% van het land dat het toebehoorde! Ik vermoed dat je hier nog nooit van hebt gehoord, en dat is niet zo vreemd, want ook in de moderne Westerse media vermijdt men zorgvuldig om dit onder het voetlicht te brengen, want dat past niet in het politieke straatje, waarin men koste wat het kost de Arabieren te vriend wil houden vanwege de olie!

Zelfs in Israël weten er maar weinigen van deze conferentie en de daar gedane uitspraken af. Maar omdat de uitspraken onherroepelijk waren, zijn ze ook nu nog altijd van kracht en dat zal nooit veranderen.

Je hoeft me natuurlijk niet te geloven, maar als je via Google even verder zoekt, dan zal je zien dat wat ik hier schrijf gewoon klopt. De Joden die in de afgelopen eeuw naar Israël trokken, voegden zich bij de al aanwezige Joodse bevolking, die eindelijk na eeuwen van islamietische onderdrukking hun vrijheid hadden herwonnen.

Mijk verder ook eens op de zeer goed geducumenteerde website van Franklin ter Horst. Ben benieuwd naar je reactie. Shalom! 

Alfred op 29-04-2017 12:12

@AEO Levant..... Enne zonder de VN en VS had Israël allang veroordeeld geweest voor genocide. Je bent een koekenbakker want je vergeet dan de Joden een zwervend volk zijn. Ze werden overal verjaagd door hun eigen toedoen. Dus daar sta je dan met je zielige verhaal en zogenaamde eigendomsclaims.... 

De Joden zijn zelfs verantwoordelijk voor het vermoorden van Jezus. Dus blijf de agressie maar ontkennen, maar vele andere mensen weten beter.

Dewevoga op 29-04-2017 15:00

@Alfred op 29-04-2017 12:12

Ik vind u respectloos. Iemand uitmaken voor koekenbakker die gewoon de geschiedenis kent, die u had kunnen weten omdat ik al eerder op u gereageerd heb door u een link te geven over de geschiedenis van de staat Israel.

Kunt u voorbeelden geven van de genocide door Israel gepleegd?

Omdat u toch bezig bent: Ik vind dat u te laat geboren bent, in de jaren 1933-1945 waren de Duitsers en collaborateurs uit bezette landen die van de Joden een "nomadenvolk" maakten of gewoon uitroeiden. En hun eigen toedoen was: ze woonden er. In uw woorden als men verjaagd wordt, dus onvrijwillig heeft men geen eigendomsrechten meer? U redeneert net als de PvdA in Amsterdam, we deporteren u en na terugkomst krijgt u nog een rekening voor achterstallige huur.

Elk land heeft recht op zelfverdediging en dat is precies wat Israel doet. Als u dat agressie noemt, hoe noemt u daan de invallen van Turkije op Cyprus en nu in Syrie, de bezetting van de Westelijke Sahara door Marokko? Israel is sinds 1948 4 x binnengevallen door meerdere landen. Was dat agressie van de kant van Israel? Of in uw bewoordingen ze hadden er om gevraagd, gewoon omdat ze er woonden.

En houdt teksten uit de Bijbel maar uit uw betoog, want daar heeft u geen klap van begrepen, als u die ooit gelezen heeft.

5318537 op 29-04-2017 15:40

Alfred op 29-04-2017 12:12         Dat je schrijft dat de joden verantwoordelijk zijn voor het vermoorden van Jezus is komplete onzin.         Het was bezet gebied.....de Romeinen waren de baas,en Jezus werd een politiek gevaar ten koste van de romeinse goden Juno en Mars.

En je bent dus zelf een koekenbakker.........en ga je schamen dat zij de haat aan zichzelf te danken hebben en dat zij nomaden zijn.

AEO op 29-04-2017 15:53

@Alfred,

Uit jouw reactie blijkt dat je totaal geen interesse hebt in de waarheid. Ik wijs je op de juridisch bindende en onherroepelijke uitspraken van de Conferentie van San Remo, en jij veegt dat zo van tafel? En je veroordeelt Israël dus van genocide? Leg me dan eens uit waarom Israël daar volgens jou schuldig aan zou zijn? Zoals ik al eerder schreef, je hebt echt geen verstand van de situatie in het Midden-Oosten, dat blijkt nu dus wel. Vele andere mensen weten volgens jou beter? Maar dan hebben we het over mensen zoals Dries van Agt, Gretta Duisenberg of Harry van Bommel. Notoire antisemieten dus, nou als je daar dan zo nodig trots op wil zijn.............

En waarom haal je de dood van Jezus erbij? Heb je enig idee waarom Hij stierf? Volgens mij heb je hier nog heel wat uit te leggen.

En er vindt op dit moment grootschalige genocide plaats op Christenen in de Arabische wereld. Overal neemt het aantal Christenen in het Midden-Oosten in hoog tempo af vanwege de hevige vervolgingen daar. Er worden jaarlijks 90.000 Christenen om hun geloof vermoord, dat is zelfs nog veel meer dan tijdens de hevige vervolgingen tijdens het bewind van de Romeinse keizer Nero! Dus hoezo genocide in Israël? Ga daar eens naar toe en kijk eens met je eigen ogen hoe de situatie er is. Hoe zou het toch komen dat 80% van de mensen die negatief tegenover Israël stonden, er na een bezoek aan dat land heel anders over zijn gaan denken? Denk daar maar eens over na!

Dus reageer nu maar eens met echte steekhoudende argumenten.

Shalom. 

Een ander geluid op 29-04-2017 16:24

Alfred op 29-04-2017 12:12

Jij en anderen mogen uiteraard sympathie hebben voor de Arabische kant van het verhaal ! Géén enkel probleem.

Je (ondervermelde) aantijgingen kloppen echter niet;

Genocide door Israël ?? Mij niet bekend. Waar doel je precies op?

"Joden een zwervend volk, overal verjaagd door eigen toedoen.....". Dat komt dicht in de buurt van wat een man met een klein snorretje (en kramp in zijn ene arm) ruim 80 jaar geleden riep.......

En nu de ware toedracht: bij de 2e Joodse opstand tegen de Romeinen (132-136 A.D.) 580.000 doden aan Joodse kant en velen verspreid (diaspora) over het Romeinse Rijk. Sinds hun (vaak) gedwongen komst naar Europa vele vervolgingen van - en pogroms op Joden, uiteindelijk resulterend in 6 miljoen doden in de nazi gaskamers.

Tot 1940 werden alle Joden-vervolgingen en pogroms gerechtvaardigd door te verwijzen naar de kruisiging van Jezus. Maar, als goed christen (?) weet u net zo goed als ik dat Christus op de 3e dag is opgestaan.

De enige, die zijn daders iets kan verwijten is Jezus. Die heeft alle zonden (van iedereen !) op zich genomen. Daar zat géén uitzondersclausule bij betreffende de Joden. 

Misschien moet u uw catechismus nog eens afstoffen en opnieuw doornemen. 

Daarnaast kan je voor dé kruisiging niet 2000 jaar lang een heel volk met de vinger nawijzen. 

Qromwel op 30-04-2017 11:27

Vanwege Israels geringe afmeting is een voorwaartse verdediging á la 1967 zometeen op z'n plaats! denk er om, Damascus zal volgens Jesaja van de kaart geveegd worden.

De Terugkeer op 30-04-2017 11:50

Peter op 28-04-2017 15:00      Geachte Peter, zo maar blijven denken dan...is ook goed!

Anna op 30-04-2017 19:37

Gisteren teruggekomen  uit Israël en woensdag J.l. Stond ik nog bij het uitzichtpunt op de Golan bij Kuneitra. Daar waar de VN de " vrede moet bewaren" en nu lees ik deze discussie. Het is wonderlijk wat daar allemaal gebeurt.... Hoe God zelf voor zijn volk zorgt......Hem zijn de lof en de eer......!

Alfred ; u bent waarschijnlijk geen Christen??? En als dat zo is heeft u de Bijbel nog nooit goed gelezen, of niet begrepen... Jammer want dat maakt heel veel duidelijk.... u schrijft ook ergens Joden hebben Jezus vermoord, helaas is dat  een onwaarheid,en  deze uitspraak is een grote bron van kerkelijk antisemitisme geworden..... pas op, u raakt hiermee Gods oogappel aan....... en dat laat God nooit ongestraft....Israel was in de  tijd van Jezus bezet door de Romeinen en zij mochten zelfs niet eens rechtspreken Laat staan hem vermoorden..... Het was Pilatus' die hem veroordeeld heeft en zijN onderdanen de Romeinse  soldaten hebben hem gekruisigd.... Deze uitspraak is een vroege dwaling van de kerk die de Joden veel kwaad hebben gedaan....het is waar dat het Sanhedrin hem uit nijd en jaloezie  hebben overgeleverd aan de Romeinen, maar niet gedood. Zo zijn er nog veel meer halve waarheden of pertinente onjuistheden in uw reacties. Helaas bent u niet goed op de hoogte van de recente geschiedenis...... als u dit was zou u zo niet reageren.....AEO en een ander geluid en 5318537 en  Dewega en nog vele anderen hebben u hier al op gewezen..... mijn advies aan u is om de Bijbel eens te gaan lezen en de geschiedenis er naast te leggen..... en dan vooral kijken naar wat er momenteel in de wereld aan de hand is dan zie je dat dit alles volgens het grote plan van God verloopt.... Dan zie je ook wat er momenteel " speelt" in de wereld.... dit is allemaal geen toeval.... Dit is God  zelf die de wereld regeert.... en de satan die het hier niet mee eens is en de mensen tot veel kwaad aanzet.......

De Joden keren terug naar hun land, dat voor eeuwig door God zelf aan hen beloofd is ;Ik acht mijn Bijbel een hogere waarheid toe dan alle VN resoluties.... want het gekke is dat de VN juist die beslissingen neemt die in de Bijbel eeuwen geleden beschreven zijn........ waarom..... omdat God zelf dat kleine stukje land van zijn gehele schepping heeft uitgekozen  als Zijn land(  Leviticus 25:14!)  daar mogen de Joden als zijn " vreemdelingen en bijwoners " leven.......daar wil God zelf  wonen temidden van zijn volk.....nu is daar nog geen sprake van maar dat komt weer terug net als in de eerste tempelperiode....... En waarom nu deze dingen  allemaal gebeuren, wel omdat Jezus op het punt staat naar deze  wereld ( terug) te komen.... daarom keren de Joden terug naar hun eigen land.....ze zullen Jezus daar zelf zien en berouw tonen en over hem wenen.... Jezus komt om de wereld te verlossen van alle ellende vervuiling, en moorden en slechtigheid en oorlogen.......En dat zal daar gebeuren.... de joden verwachten de Messias en wij verwachten hem ook.... Maar  als u dat niet geloofd dan mist u veel van het wereld gebeuren op dit moment... De islam de oorlogen rondom Israël van dit moment staan allemaal in de Bijbel beschreven jammer dat u daar niets van ziet want dan mis je echt wat... Ik wens u toe dat uw ogen open mogen gaan voor het wereld gebeuren wat Bijbels actueel is..... Shalom Anna. 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl