HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Fransen stemmen over toekomst van Europese Unie

Globalistische linkse kandidaat Macron, voormalige Rothschild bankier, maakt grootste kans om nieuwe president te worden – Macron verklaarde afgelopen week op de radio dat Fransen ‘permanent met terreur zullen moeten leven’

 
Na de eerste ronde van vandaag zullen vermoedelijk Le Pen en 'blancbec blablateur' Macron overblijven. De kans dat Le Pen de tweede ronde op 7 mei van Macron wint, wordt gering geacht.

Tijdens de eerste ronde van de presidentsverkiezingen die vandaag worden gehouden stemmen de Fransen feitelijk over de toekomst van de Europese Unie. De kans dat de rechtse Marine Le Pen beide rondes wint, wordt door nationale en internationale waarnemers echter niet heel groot geacht, zo’n 20% tot maximaal 40%. Mocht het de enige kandidaat die de massa immigratie wil indammen en terugdraaien, de grenzen wil sluiten, de islamisering van Frankrijk wil stopzetten en een referendum wil houden over het verblijf in de eurozone en EU, toch lukken, dan zal dat vrijwel zeker het einde van de Europese Unie in zijn huidige vorm inluiden.

 

Zo’n 47 miljoen Fransen kunnen vandaag naar de stembus, en hebben naast Le Pen de keus tussen

*de conservatieve kandidaat en oud premier Francois Fillon, die uit de gratie is geraakt omdat hij zijn vrouw met belastinggeld betaalde voor werk dat ze niet verrichtte;

* Emmanuel Macron, voormalig minister van Economische Zaken, die zichzelf presenteert als ‘centrist’, maar wiens nieuwe partij En Marche nog het best is te vergelijken met een nog linksere variant van D66. Macron herhaalde afgelopen week op de radio dat de Fransen maar aan terreuraanslagen moeten wennen, want dat het sluiten van de grenzen geen optie is;

* Jean-Luc Mélenchon, de ultralinkse ‘wildcard’ kandidaat die de afgelopen maand sterk aan populariteit won. De populist Mélenchon wil de hoogste inkomens 90% belasting opleggen, en nieuwe onderhandelingen openen over het Franse lidmaatschap van de EU – en dat terwijl Frankrijk toch al een van de landen is die daar het meeste van profiteert.

In de afgelopen weken kropen alle kandidaten in de peilingen naar elkaar toe, waarbij Macron net voor lag op Le Pen. Omdat geen enkele kandidaat vandaag meer dan 50% zal halen, en in de tweede ronde op 7 mei alleen nog de twee winnaars het tegen elkaar opnemen, zijn alle zes mogelijke uitkomsten nog mogelijk, waarbij we de meest waarschijnlijke tweestrijd bovenaan zetten, en de minst waarschijnlijke onderaan:

* Macron tegen Le Pen: De verwachting is dat Macron de 2e ronde met 80% zal winnen. Le Pen maakt alleen een kans als ze deze eerste ronde met meer dan 5% verschil wint, en de opkomst tijdens de tweede ronde lager dan 60% is;

* Fillon tegen Le Pen: Tegen Fillon maakt Le Pen een iets grotere kans, namelijk 30%. Om te winnen heeft ze een laag opkomstpercentage van 55% nodig.

* Macron tegen Mélenchon: De twee linkse kandidaten tegen elkaar zal hoogstwaarschijnlijk (80%) winst voor Macron opleveren.

* Mélenchon tegen Le Pen: Tegen Mélenchon maakt Le Pen met 40% de grootste kans om te winnen. Mélenchon zal vermoedelijk meer kiezers van traditioneel links en gematigd links trekken dan Le Pen, die het vooral van de meest conservatieve Republikeinen zal moeten hebben;

* Macron tegen Fillon: Ook tegen Fillon zal Macron ruimschoots winnen (75% kans);

* Mélenchon tegen Fillon: Mocht deze onwaarschijnlijke tweestrijd uit de bus komen, dan zal het ook in de tweede ronde spannend worden. Gezien de peilingen maakt Mélenchon in dit geval een iets grotere kans de volgende president te worden.

Een verrassing is altijd mogelijk, zeker gezien de winst van Donald Trump in de VS, waar de peilingen er mijlenver naast zaten, en eerder de uitkomst van het Brexit referendum.

Le Pen en Macron recht tegenover elkaar

De zoveelste terreuraanslag in Parijs, waarbij afgelopen week een agent werd vermoord, zal Le Pen mogelijk extra stemmen opleveren. Vandaag zijn er 50.000 agenten en 7000 soldaten op de been om de eerste verkiezingsronde te beveiligen (2).

Macron was deze week fel tegen Le Pens voorstel om alle bekende radicale islamisten te arresteren en indien mogelijk te deporteren. De globalist is zelfs tegen arrestaties, en zei letterlijk dat de Fransen ‘permanent moeten leven met de dreiging van terrorisme.’ (3)

Macron zal het einde van de Franse Republiek inluiden

Na de tweede ronde op 7 mei volgen in juni parlementsverkiezingen. Als de partij van de nieuwe president dan geen meerderheid zal weten te behalen –en dat zal vrijwel zeker niet gebeuren-, dan is een coalitie nodig, waardoor allerlei radicale voorstellen zoals een referendum over de euro en het EU-lidmaatschap het waarschijnlijk niet zullen halen.

De voorlopige conclusie is dat de gedroomde kandidaat van de globalistische elite, voormalig Rothschild bankier Emmanuel Macron –door sommige Fransen spottend een ‘blancbec blablateur’ (mooipratende melkmuil) genoemd-, waarschijnlijk in het Élysée paleis terecht komt. Macron zal de grenzen zo mogelijk nog verder openen voor miljoenen moslims, en de toch al pijlsnel verlopende islamisering geen strobreed in de weg leggen. Daarmee zal Macron vermoedelijk het definitieve einde inluiden van de Franse Republiek en het Franse volk.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Infowars
(3) Breitbart

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum.

Reacties

ohje op 23-04-2017 15:11

Net als in de NL zal ook in Frankrijk alles uit de kast gehaald worden om pro EU te zijn.

Corruptie manipulatie ,ziehier de EU.

willy op 23-04-2017 15:14

De Fransen stemmen vandaag over hun toekomst binnen de EU en de wereld en wie de tweede ronde haalt? Het blijft koffiedik kijken omdat alle kandidaten dicht tegen elkaar aanleunen. Ook de negatieve rol van Frankrijk tegenover Israel mag men niet vergeten en de vele aanslagen die er al gebeurd zijn door hun laks beleid en hun politiek mislukt beleid tegen hun vroegere kolonie Algerije waarvan de migratie ook al mislukt is je moet maar kijken naar de vele probleemwijken van moslimjongeren in de grote steden die zeer snel radicaliseren dit Frankrijk is Frankrijk niet meer en ik denk wie er ook aan komt er in Frankrijk een revolutie komt zeker wanneer Le Pen presidente zou worden verwacht ik een ware revolutie van die moslimjongeren met dagelijkse rellen! Shalom

Een ander geluid op 23-04-2017 15:25

Laten we hopen, dat de voorzijde van "The Economist; De wereld in 2017" het bij het rechte eind heeft. Bij de kaart: "Rad van Fortuin" hint men op de verkiezing van Marine Le Pen en "zwaar weer" (aftreden) van Angela Merkel. Deze kaart suggereert ook een rol voor Wilders, maar dat zit er waarschijnlijk op korte termijn nog niet in. Maar goed, ook in de politiek is "de bal rond".

Frapant; dit blad / uitgeverij is deels in handen van de families Rothschild en Agnelli........... , waarvan aangenomen wordt dat die achter de (politieke) schermen héél veel invloed hebben.......

Voor Frankrijk en heel Europa te hopen, dat Marine Le Pen het gaat worden. Met de rest gaan we door het putje.

 http://www.theeventchronicle.com/study/trump-2017-economist-cover-really-want-know-means/#

cefas op 23-04-2017 16:04

Presidentiele en potentiele volksverraders moeten gestopt worden, niet alleen in Frankrijk maar ook in Europa. 

Stan op 23-04-2017 16:12

ohje op 23-04-2017 15:11

Eens

Yerik op 23-04-2017 16:35

Zoals ik al vóór de verkiezingen in Nederland schreef, ga ik er van uit dat de soldaten van het leger van de a.c. in groten getale naar Europa zullen mogen blijven komen. Dit vloeit naar mijn mening voort uit de eindtijd-profetieën. Het is dus niet verwonderlijk dat het overgote deel van de Nederlandse bevolking voor voortzetting of zelfs versterking van het bestaande beleid hebben gekozen. Ik ga er van uit dat ditzelfde ook in Frankrijk en de rest van Europa zal gebeuren.

Tom Hendrix/Seneca op 23-04-2017 17:53

De enige hoop voor de Fransen, is Le Pen. Maar ik vrees; dat de machten op de achtergrond; Soros de demonische rode plutocraat, de Bilderbergbende en de NWO, alles zullen doen om te zorgen dat het Niet Le Pen wordt.

janj op 23-04-2017 18:04

De bevolking krijgt de regering die ze verdient

Free for All op 23-04-2017 18:08

De Islam zal en moet alles veroveren en of dat ze dat gaan doen zeker weten.

We worden 2 de rang burgers in onze eigen landen, met dank aan links en hun kiezers.

Spijtig dat we dat moeten ondergaan ook al willen de rechtse kiezers niet voor allha gaan buigen.

We zullen het toch moeten of kiezen voor de dood.

Positivo op 23-04-2017 18:10

Men laat nooit toe dat L Pen de verkiezingen wint, als dat zo zou zijn dan gaan ze de kluit gewoon belazeren.

René van Zalk op 23-04-2017 18:39

@Free for All op 23-04-2017 18:08

Wanneer ga je schrijven met komma's  ?

henk Boskamp op 23-04-2017 18:50

Die Rothschild-slaaf gaat winnen.

Ahava op 23-04-2017 19:01

Bij Trump zaten alle media en soortgelijke voorspellers er faliekant naast, hopelijk nu ook. Als de Franse D666'er Macron het wint, dan is het einde der normale tijden nog sneller dichterbij dan menigeen vermoedt.

vive le normalité!

Willem op 23-04-2017 19:31

Bang voor Islam?? Middeleeuwse troep! Met de huidige wapens in 1 dag beslist!

Stan op 23-04-2017 19:38

Maar niet meer zeuren die Fransen als de ledematen rond vliegen.Geen stille tochten tranen dallen  en dat andere gezeur.Men heeft er voor gekozen,klaar uit.

Maitreya op 23-04-2017 19:41

Misschien een nieuw fiftyfifty scenario.

Willie70 op 23-04-2017 20:18

In Frankrijk krijgen we dezelfde vorm verkiezingsbedrog als in Nederland ...zo gemanupileerd, gecaluleerd en doen lijken dat Marcon net als de VVD bij ons bij de.... exitpolls als grootste eruit komt...wie zich verder verdiept in het stemgedrag van de afgelopende verkiezigen bij ons kan nog steeds niet bevatten dat in de provincie Brabant de VVD de grootste is geworden....het zelfde truckje als 4 jaar geleden hebben ze daar weer geflikt....en de massa is er weer ingetuind....

Yerik op 23-04-2017 20:29

Stan op 23-04-2017 19:38 Koud en zeer dom. Gezopen of ben je echt zo?

jawel op 23-04-2017 20:30

De fransen kiezen niet voor macron , dat miezerig mannetje ,de uitslag wordt bepaald door de elite , net zoals de gemanipuleerde uitslag in dit land . naar de stembus gaan is niet nodig , de uitslag is van te voren bekend.

Realist op 23-04-2017 20:58

Macron en Le Pen gaan naar de 2de ronde. Dus socialist Macron wordt de volgende president.

Het socialisme gaat alleen de laatste fase in. Dat kan niet goed aflopen:

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/end-of-socialism-will-be-a-tumultuous-hard-landing/

vijgeboom op 23-04-2017 21:00

Olie is het wapen van de Islam en het westen is er afhangkelijk van en in ruil daarvoor mag de Islam groeien , zulke afspraken zien we op meerdere plekken en daarnaast heeft het westen de ware God verlaten en dan is het wachten op de gevolgen die we al jaren zien met onder andere aanslagen. Maar wat straks volgt is het koninkrijk met Jezus Christus als de koning der koningen . Daarnaast zie je wat democratie met je land kan doen .

Qvic op 23-04-2017 21:46

Massale stemfraude zou ook hier weer zijn stempel achterlaten. De globalisten hebben daar altijd al een handje van gehad en hebben het tot nu toe altijd nog gedaan. Dus waarom zou het nu anders gaan. Eerlijkheid is iets wat nooit samen gaat met verkiezing uitslagen. Dit geldt wereldwijd

Kwamvanrechts op 23-04-2017 22:46

Vreest niet. Er gebeurt niets dat niet de goedkeuring van God heeft. Dit past allemaal in Zijn plan en we zien dat dit plan steeds meer vorm gaat krijgen. De grote ellende moet nog komen en zal spoedig komen en deze verkiezingen dragen daar aan bij maar we moeten leven in de wetenschap dat uiteindelijk het kwaad en de dood overwonnen zal worden door onze Verlosser. Velen die geen vertrouwen hebben gesteld in Christus maar in plaats daarvan hun vertrouwen hebben gesteld in politici en onbetrouwbare leiders zullen onvoorbereid zijn en bij hen zal dan ook de grote angst toeslaan als duidelijk geworden is dat ze door hun linkse en groene leiders zijn bedrogen en verraden aan de islam. Zij die wel hun vertrouwen in Hem hebben gesteld zullen weliswaar een moeilijke tijd tegemoet gaan maar weten dat dit een voorbode is van de prachtige tijd die komen zal.

Nu dreigt ook Noord-Korea raketten af te zullen vuren op het konvooi schepen dat op dit moment op weg is naar de Koreaanse wateren. Een oorlogsdreiging hangt in de lucht. Het worden spannende tijden.

 

Geloofsoverwegingen naar het geloofsforum, vermeld het topic en geef daar uw reactie vanuit uw geloof. Mod.

petra op 23-04-2017 23:05

Hoe is het toch mogelijk dat ik iedereen hoor klagen over de EU maar dat bij verkiezingen de grootste EU fanaten aan kop lopen...

petra op 23-04-2017 23:14

@ René van Zalk niks nuttigs te melden?Free for all gaf toch duidelijk commentaar?

Goudsbloem op 24-04-2017 00:01

jawel op 23-04-2017 20:30

Goed gezien. Alles wordt al voor je bepaald.

René van Zalk op 24-04-2017 00:24

petra op 23-04-2017 23:14

Het commentaar is niks mis mee, maar het schrijven zonder komma's is lastig te lezen, dus niet duidelijk.

De Terugkeer op 24-04-2017 03:42
René van Zalk op 24-04-2017 00:24

petra op 23-04-2017 23:14

Er  is  sprake  van  ' komma - belasting ' . . . nog  niet  gehoord ?  Is  door  ' links '   bedacht,  omdat   zij  alleen  maar  van  oerdomme  one - liners  houden .

Oei  ik  heb  in  de  vorige  zin  ook  weer  een  komma  gebruikt . . . gaat  veel  geld  kosten .

Kortom : sommige  interpunktie  wordt  duur  betaald / straks  nog  ' zonne - belasting '  ook .

Laten  we  hopen  dat  Frankrijk  niet  toch  zo  snel  valt  zoals  dat  lang  geleden  voorspeld  is .

Tom Hendrix/Seneca op 24-04-2017 08:23

Ik heb ooit deze uitspraak gehoord: " Als verkiezingen iets zouden oplossen, zou men verkiezingen verbieden". Ik begin er zowaar aan te geloven.

Hubert Luns op 24-04-2017 08:51

Als Le Pen de verkiezingen dreigt te winnen dan doen ze toch hetzelfde als met Pim Fortiuyn?

rexmundi op 24-04-2017 10:11
Als de partij van La Pen steeds groter wordt is dat een teken dat de tegen partij het niet goed heeft gedaan, o ja het zijn allemaal laag geschoolde, wat in Nederland wordt verkondigd.
Dat de partij van La Pen nu niet wint is maar een kwestie van tijd,ze zal winnen en dan is de EU naar de vaantjes.
Alleen de Duitsers blijven in de bunker zitten, tot alles niet meer te redden is.
Een linkse bankier, met moet daar eens goed over nadenken, dat is het spek op de kat binden.
Elegast op 24-04-2017 10:12

Klopt alles is al bekend en zelfs Xander ( niet bewust daar ben ik van overtuigd) doet mee aan het inmasseren dat Le Pen het in  de 2e ronde zal afleggen. Als het dan gebeurt haalt iedereen de schouders op.  Zo simpel is het om het volk te bedonderen. Ook in Nederland zijn de verkiezingen vals verlopen. PVV Stond steeds op forse winst en als een duvel,uit een doosje was er een extreem hoge opkomst en de VVD werd de grootste. het zal allemaal wel. 

Free for All op 24-04-2017 10:30

René van zalk, hier heb ge uw koma zit ik op school of wat?

Of bent u hoogleraar van de ene of andere kleutertuin.

Ik dacht dat hier nog altijd gaat om uw menig de delen en dat een punt of koma het verschil niet maken.

Maar toch bedankt om me er op te wijzen👍

T.D. op 24-04-2017 11:40

Van mij mag Marine le Pen de verkieziingen winnen, maar ik ben bang dat het haar niet zal lukken. Het zal eens tijd worden dat Brussel een flinke draai om de oren krijgt. En dat geldt ook voor die laffe labbekakken in Den Haag (m.u.v. de PVV en FvD).

Henk op 24-04-2017 11:42

De keuze voor de Fransen is: willen we open grenzen of dichte grenzen, willen we met onze buurlanden samenwerken of doen we het alleen? Kennelijk kiest een meerderheid van de bevolking voor samenwerking en open grenzen. Dat heeft niets te maken met een gemanipuleerde uitslag, zoals jawel (op 23-04-2017 20:30) dat noemt, of massale stemfraude (Qvic op 23-04-2017 21:46). Soms is de wens de vader van de gedachte.

Jean op 24-04-2017 12:09

zolang de strijd niet gestreden is is er geen winnaar, punt.

Persoonlijk hoop ik dat Marine Le Pen als winnaar zal zegevieren zo niet is Frankrijk een verloren Republiek waarin barbaren nog meer terreurdaden zullen plegen, een Republiek waarin de eigen bevolking zich niet meer durft verplaatsen, een Republiek die gemeden zal worden door toeristen en bezocht zal worden door terroristen.

eduard op 24-04-2017 12:40

Het maakt toch allemaal niet uit wat er gestemd wordt. Zo was Trump toch ook de beste optie om een statement te maken? Nou.. phoe... Fantastisch die Trump! Dat is 'm echt hoor! Die  kabouter begint een oorlog met NK, bombadeerd Syrie en begint het zelfde kul verhaal als toen destijds in Iraq. Lang leve Trump.... Het is allemaal 1 pot nat en ik begin meer en meer te geloven dat niemand weet waar hij/zij mee bezig is, maar ook dat zoals wij noemen "de elite" opzichzelf niet bestaad! Althans niet bewust. Feit is gewoon dat iedereen het beter denkt te weten als de ander. En dan komen er vanzelf de compot theorien om de hoek kijken. Want wat moet je anders?

Stan op 24-04-2017 15:59

A.s. donderdag gaat de Amerikaanse onrustzaaier en vernietiger George Soros,  financier achter talloze acties in Europa die tot destabilisering moeten leiden zijn opwachting gaat maken in het Europese Kremlin in Brussel . Een gesprek dat achter Achter Gesloten Deuren plaats gaat vinden tussen Soros, Jean Claude Juncker en Frans Timmermans !

Scrutinizer op 24-04-2017 16:07

@Free for All op 24-04-2017 10:30

---

===

Indien u een onleesbare posting ziet kunt u het beheer verzoeken ernaar te kijken.Mod.

Scrutinizer op 24-04-2017 16:45

@Jean op 24-04-2017 12:09

- Ofwel wint MLP en dan vrees ik dat er enerzijds een hoop geweld losbarst vanwege verontwaardigde moslims en anderzijds de autochtonen nu zullen terugslaan omdat ze zich geruggesteund wanen door MLP's electorale zege, kortom: de burgeroorlog barst los (en zal m.i. als "stichtend voorbeeld" overslaan op andere EU lidstaten). En mocht het niet gebeuren, wel dan dreigt er ander onheil nl. dat F uit de EUR stapt waardoor dat hele project op losse schroeven staat en die munt instort met massale economische chaos binnen europa, torenhoge werkloosheid, mensen die niks meer te verliezen hebben en dan hun onderbuikgevoelens de vrije loop laten gaan, resulterend in burgeroorlog. (NB ik was van meet af aan tegenstander van de EUR en ben dat nog steeds. Ik kritiseer dus geenszins dat een land eruit wil stappen maar vrees wel dat dit praktisch gezien niet soepel zal verlopen. Overigens: als men er nu niet uitstapt, loopt het uiteindelijk sowieso slecht af met dat artificiele wangedrocht, dus ook hier geldt: uitstel is geen afstel).

- ofwel wint MLP niet op 7 mei en dan verrot de onderliggende toestand nog meer de volgende 5 jaar (zowel "sociaal" áls economisch inclusief ellende met de EUR) en is een zegen van FN in 2022 onafwendbaar en doet bovengenoemde scenario zich alsnog voor maar met dat verschil dat t.g.v. tussentijdse bijkomende immigratie het moslimkamp verder is aangesterkt wat de burgeroorlog heftiger maakt en langer zal doen duren. Uiteindelijk winnen de autochtonen wel maar i.p.v. dat er bv. 5 jaar bloed vloeit in de straten zal het dan misschien 7 jaar duren.

Kortom, ik vrees dat linksom of rechtsom het onafwendbare sowieso staat te gebeuren en dat de vraag slechts is wanneer het begint en hoe lang en heftig het zal zijn. Ben je heel oud (bv. reeds 85) dan heb je liefst uitstel want met wat geluk maak je het dan allemaal niet meer mee, maar ben je jonger, dan misschien liever korte(re) pijn. Misschien liever burgeroorlog van 2017 tot 2022 dan van 2022 tot 2029?

Enige voordeel van uitstel zou zijn dat als je nog niet geemigreerd was, je nog wat tijd hebt om het alsnog te doen voor de hel losbarst. Zo bekeken geldt ook voor wie jonger dan 85 is dat uitstel te prefereren valt omdat er dan nog een mogelijkheid bestaat om zelf de dans te ontspringen. En omdat tevele mensen die me dierbaar zijn, nog niet geemigreerd zijn, hoop ik ergens stiekum toch opuistel want dan heb ik extra tijd en dus meer kans om hen alsnog te overtuigen.

Daarbij zij wel opgemerkt dat er meerdere triggers kunnen zijn en niet uitsluitend de Franse verkiezingen, m.a.w. als MLP nu niet aan de macht komt, dan betekent dat niet dat we 5 jaar lang goed zitten tot aan de volgende verkiezingen. Misschien dat het in September in Duitsland al raak ik, of anders voor 2022 wel omwille van een of ander event dat we nu nog niet voorzien maar zich plots voordoet en er zijn er genoeg in de 26 EU landen. Het hoeft trouwens niet steeds om een groot land te gaan. Wat als er bv. burgeroorlog uitbreekt in Oostenrijk? Zou dat lokaal blijven of zich als een olievlek uitbreiden?

Gezien MLP's protectionistische economisch beleid (wat in wezen links is, waardoor ik me steeds afvraag waarom ze rechts genoemd wordt maar goed dat deed men met nationaal socialisten ook), kan ik moeilijk zeggen dat ik hoop dat ze wint. Afgezien van uit de EUR te willen stappen, zijn haar economische ideeen gewoon een disaster. Maar goed, gegeven de constellatie waarin we zitten, met MLP of Macron, en gegeven dat het niet alleen om economisch beleid gaat, is zij wellicht de minst slechte keus. Alleszins kan ik moeilijk zeggen dat ik blij zou zijn dat zij presidente wordt, hooguit dat ik blij ben dat het niet een goldmanite is (ook op díe strategische post, zoals o.a. aan het hoofd van de ECB). Dus tja, al bij al ... moet ik dan op 7 mei misschien maar blij zijn dat nóg erger vermeden is. Maar dan heb ik zo'n zelfde gevoel als met Trump. Ik liep nooit warm voor hem (alleen ooi voor Ron Paul) maar gezien het alternatief Hillary was, was ik opgelucht dat we met DT's verkiezing ergers vermeden hadden. Althans dat dacht ik toen en ondertussen begin ik hoe langer hoe meer aan DT te twijfelen. Al troost ik me met de gedchate dat erger dan HC sowieso niet kon, dus ook al is DT niet zoals ie eerder leek, tja ... het blijft m.i. de minst slechte keus.

Dg op 24-04-2017 16:57

Ze zijn daar toch echt niet zo dom, mag ik hopen. 

Pieter op 25-04-2017 01:21

@De

Ech wel.

ge van kesse op 25-04-2017 19:26

Gelieve toelichting bij uw youtube te plaatsen, schrijf korte introductie over de inhoud. Mod.

https://www.youtube.com/watch?v=JrRPB3Mpzk8

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl