HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Ex CIA officier: Inlichtingen bevestigen Russische verklaring over chemische aanval Syrië

‘CIA en leger woedend over verdraaiing feiten om Amerikaanse aanval op Syrië te rechtvaardigen’

 
Het zal de Ruslandhaters in onze media en regering vermoedelijk erg frustreren, maar president Putin blijkt weer de waarheid te hebben gesproken. (links: foto genomen tijdens de Amerikaanse aanval op Syrië).

Philip Giraldi, voormalig CIA officier, heeft tijdens een webcast gezegd dat zijn inlichtingencontacten in het Midden Oosten bevestigen dat de Russische verklaring over de chemische aanval in Syrië afgelopen dinsdag de juiste is, en de versie van de Amerikaanse regering dat president Assad zijn eigen burgers met chemische wapens heeft aangevallen, een verzinsel is. De Russen zeiden van meet af aan dat een opslagplaats van de aan Al-Qaeda verbonden rebellen door een bom werd geraakt. Daar lagen in het geheim chemische wapens opgeslagen, die door de explosie door het stadje werden verspreid. ‘De inlichtingen die we hier over hebben zijn daar heel duidelijk over,’ aldus Giraldi, al wordt er ook rekening mee gehouden dat de rebellen net als in 2013 de chemische wapens bewust hebben gebruikt om Amerikaans ingrijpen uit te lokken.

 

Volgens Giraldi zijn velen in de CIA en het leger woedend over de verdraaiing van de feiten waarmee de Amerikaanse aanval met kruisraketten op een Syrische luchtmachtbasis werd gerechtvaardigd. Sommige officieren zouden zelfs hebben overwogen om naar de pers te stappen.

‘Trump heeft volledig verkeerd uitgelegd wat hij al had moeten weten – maar misschien deed hij dat niet-, en nu zijn ze bang dat hij op deze manier verder gaat, wat makkelijk op een gewapend conflict (met de Russen) kan uitlopen. Ze zijn verbijsterd hoe de regering en de Amerikaanse media dit misbruiken.’

Donald Trump doet wat Bill Clinton in 1999 deed: aandacht afleiden

De door links gecontroleerde media zonken naar een nieuw dieptepunt door de aanval met 59 kruisraketten, waar 13 mensen bij omkwamen, te omschrijven als ‘mooi’ en ‘gaaf’, en Trumps optreden te prijzen als ‘eindelijk president waardig’. Ook in Europa en Nederland liepen de reguliere media weer slaafs en blind achter hun Amerikaanse meesters aan, en dat terwijl de Amerikanen inmiddels een zeer bedenkelijke reputatie hebben opgebouwd met het vervalsen van bewijs om militaire aanvallen en oorlogen te rechtvaardigen.

Robert Parry, één van Amerika’s top onderzoeksjournalisten, ziet een vergelijking tussen Trumps politieke worstelingen en die van toenmalig president Bill Clinton, die om de aandacht van zijn dreigende impeachment af te leiden in 1999 een illegale oorlog begon tegen Servië.

2013: False-flag aanval met chemische wapens bewezen

In 2013 schoven de Amerikanen de door de rebellen gepleegde aanval met chemische wapens (die Saudi Arabië aan hen had geleverd) in Ghouta, Damascus, eveneens in de schoenen van Assad. Obama’s ‘rode lijn’ was overschreden, en hij stuurde een aanvalsvloot naar de kust van Syrië, waar een complete Russische vloot lag geparkeerd om het land te beschermen. Door briljant diplomatiek optreden van president Vladimir Putin kon het uitbreken van de Derde Wereldoorlog net worden voorkomen.

Onderzoeksjournalisten zoals Seymour Hersh, en later ook de VN, erkenden dat niet Assad, maar de door het Westen gesteunde, aan Al-Qaeda verbonden rebellen verantwoordelijk waren voor de gruwelijke false-flag aanval, waarbij zo’n 1000 mensen, onder wie veel kinderen, omkwamen. Mede omdat de Westerse media net als nu ook toen bijna uitsluitend de eerste leugenversie hebben verspreid, en later te trots waren om hun misleidende berichtgeving te erkennen, nemen veel Amerikanen en Europeanen ook nu weer klakkeloos aan dat Assad inderdaad de boosdoener is van het drama van afgelopen week.

‘In overheid en media heerst niet langer respect voor logica en de feiten’

‘In officieel Washington heerst niet langer logica en respect voor de feiten, noch in de Amerikaanse mainstream media,’ aldus Parry. Waar wij aan willen toevoegen: noch in de Nederlandse media, die zich steeds vaker zelf schuldig maken aan wat ze de alternatieve media verwijten, namelijk het verspreiden van ‘nepnieuws’ en pure oorlogspropaganda.

 

Xander

(1) Robert Parry via ConsortiumNews via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

09-04: (/ Nieuwe Amerikaanse basis in Syrië zal worden gebruikt voor groot offensief tegen ISIS...)
08-04: Kremlin waarschuwt Trump voor oorlog bij volgende aanval op Syrië
07-04: “Trump trapt in val: Raketten op Syrië na chemische false-flag aanval’

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

 

Geloofszaken naar het Geloofsforum.

Reacties

Ultimate op 09-04-2017 14:44

Dit doet mij denken aan een uitspraak van Vladimir P.: hebben die Amerikanen pap in hun hoofd.

Daar lijkt het op, het IQ van Trump is lager dan zijn EQ, anders had hij die kruisrakketten niet laten afschieten.

René van Zalk op 09-04-2017 15:05

De Russen zijn niet te vertrouwen, dit is meerdere keren gebleken in de laatste 20 jaar. Niet dat de USA heilig is, maar ik sta toch liever aan de kant van the USA.

Groetnnn uut het zonovergoten Nunspeet.

Luuk op 09-04-2017 15:25

IS wordt ervan beschuldigd al 52 keer chemische wapens te hebben gebruikt in Syrië en Irak, maar dat is kennelijk geen probleem:  http://www.nu.nl/isis/4512675/chemische-wapens-gebruikt-in-strijd-mosul.html Over selectieve verontwaardiging gesproken ! Overigens zal Mosoel spoedig verloren zijn voor IS, het Irakeese leger heeft het grootste deel van de stad al in handen. Allah is kennelijk niet met/voor IS....

Yerik op 09-04-2017 15:30

@ René van Zalk op 09-04-2017 15:05. Nunspeet??? Is dat niet de nooduitgang van Elburg??? :-)

Yerik op 09-04-2017 15:37

AL 36 Doden !!!! in Egypte.Wel islamieten: waar blijven jullie, lafaards???Zie mijn bericht van

09-04-2017 12:33

Vanochtend 21 doden bij boomaanslag op kerk in Egytpe.Lees onder meer:http://www.telegraaf.nl/buitenland/27965549/__Doden_door_explosie_kerk_Egypte__.html

Na een aanslag was een moskee in Canada, vormden kort geleden christenen (??) en joden een kring om de moskeer in Rotterdam.

Zie onder meer:

http://dutchturks.nl/christenen-en-joden-vormen-beschermende-kring-rondom-moskee-in-rotterdam/http://www.telegraaf.nl/binnenland/27542529/__Christenen_bewaken_moskee__.html

Vraag: gaan de gelovigen van de godsdienst van de 'liefde en vrede' nu ook een kring vormen om een kerk? Voorspellend antwoord:Neen.

 

Anna op 09-04-2017 15:46

Op zich is het niet verkeerd dat Trump zijn tanden heeft laten zien......

Gifgas in het spel; dan bommen op de plaats vanwaar de vliegtuigen zijn vertrokken. 

Mogelijk heeft Assad het geweten dat daar gifgas lag opgeslagen en heeft hij dit expres gebombardeerd zodat  hij dan altijd kon proberen om vrijuit te gaan.

We moeten niet vergeten dat dit een uiterst vuile oorlog is waar iedereen iedereen haat en " zijn gelijk"  wil hebben..... er spelen mogelijk wel  7 of 8 verschillende belangen..... te weten Syrië, Rusland, Hezbolllah , Iran, Koerden, Turken, ISIS El Nusrha enz...... en nu ook de USA en Israël ( het laatste land, wat  ze allemaal weg willen vagen ) en mogelijk ook nog dwars verbindingen van religieuze belangen ( soennieten en sjeieten ) door deze groepen heen...... Deze belangen groepen hebben een notoire achterdocht en haat tegen elkaar en alle andere partijen......En niemand is bij machte om ze tot de orde te roepen....want deze islamitische groepen  leven bijna allemaal volgens het principe van eer en wraak....... en als er gewroken moet worden kun je niet praten, maar alleen hetgeweer telt...

Dit is een wespennest wat zijn weerga niet kent. Het zal w.s. Uitlopen op een totale oorlog daar..... dit is ook Bijbels. Damascus zal vernietigd worden! Wanneer dat weten we niet maar het zal zeker gebeuren, omdat alle andere dingen beschreven in de Bijbel ook gebeuren of al gebeurt zijn.....

Daarna zal de kring van oorlog voeren rondom Israël groter worden en gaat w.s. Trukije en Rusland frontaal in de aanval.... Om ten slote  de hele wereld zich ermee te gaan bemoeien, den heb je alle volken die zullen optrekken, naar...... Ja daar zal het op uit draaien...... Jeruzalem.....Of dit allemaal nu al gaat gebeuren is onduidelijk maar als Amerika en Duitsland zich al terug trekken uit Incirlick in Turkije ( als ze de kernwapens dan ook maar meenemen want Erdogan met een kernwapen is net als een islamist met een kalsnikov). Is er iets groots op til...... Dat betekend dat de westerse landen Turkije, die nu nog bondgenoot is ook niet meer vertrouwen..... Turkije Heeft wel het grootste NAVO leger!!!! 

Hoe het verder zal gaan niemand weet het, het is een verontrustende situatie daar en de vlam kan zomaar in de pan slaan...... Het zou goed zijn als Trump en Putin eens openhartig samen zouden gaan praten....en doelen stellen voor dat kruitvat daar...Maar het grote risico is dat deze landen na de oorlog volkomen onbestuurbaar zullen zijn.... want ook dan zullen de fanatieke islamisten hun deel regio opeisen.... om weer opnieuw te kunnen beginnen.... Dat zie je nu al.... In Idlip wonen de geëvacueerde rebellen uit Aleppo.....!!!

waterman op 09-04-2017 15:50

Trump denkt dat hij Assad hiermee op z'n knieën heeft gekregen.

De volgende stappen worden alweer via het pentagon gezet

Nog meer Amerikaans legermaterieel in Syrië?

US Marines Move into Syria with Howitzers

http://www.military.com/daily-news/2017/03/08/us-marines-move-syria-howitzers.html

Dat zal wel voor nog meer onderlinge spanningen zorgen tussen het pentagon en de kremlin.

Pjotr op 09-04-2017 16:00

Als Trump echt 59 kruisraketten had afgeschoten was dat vliegveld echt een grote krater geweest waar niets meer had gestaan, laat staan vliegtuigen.

Trump heeft door deze actie de linkse democraten en media op zijn hand gekregen en heeft nu een reden om de onbetrouwbare inlichtingen diensten tegen het licht houden.

China en Noord Korea zijn geintimideerd dooe een president die tussen 8e en 9e gang van het diner even een rode knop indrukt en dan weer doorgaat waar hij gebleven is.

En Poetin? ...wist ervan en speelt mee.

Dewevoga op 09-04-2017 17:22

@Anna 9-4-2017

U heeft gelijk de hel zal losbarsten. Maar vroeger lag het noorden in het huidige kompa oosten. Isis is ontstaan uit A.Q. en die treft men voornamelijk aan in Afghanistan en Pakistan. Dan zijn de Noorderlanden dus die landen tezamen met Turkije. Medie bestaat niet meer. De Koerden hebben ook geen natie, dus het zit in dat gebied. Jeremia 49:23 over Damascus en Jeremia 50 en 51 over de Chaldeeën  doen mij echt wel aan deze tijd denken. 

Johannes68 op 09-04-2017 17:27

Op rij zijn de Amerikaanse presidenten steeds slechter geworden, hoe diep zal Trump gaan zinken om die lijn door de zetten?

René van Zalk op 09-04-2017 18:07

@Yerik op 09-04-2017 15:30

Wel als je het in Elburg niet meer ziet zitten, maar in Doornspijk klagen ze erger hoorde ik.

kayfas op 09-04-2017 18:20

We zitten nu op een keerpunt, is mijn vermoeden.... 

De as "Rusland, Iran, Syrië en Hezbollah spreken over een 'rode lijn...' Die de VS zouden hebben overschreden... Trump heeft het zichzelf nu uitermate lastig gemaakt.... Hij kan nu niks meer doen, tenzij hij ervoor kiest 'to go to war with Russia'.....

Of WWIII staat aan onze deurposten, aan onze drempels, of Trump had andere belangen bij de aanval, en we horen gaandeweg niks meer.....

Desalniettemin maakt Putin op een niet mis te verstane wijze dat je niet moet spotten met 'moedertje Rusland.'

En ondertussen is het Westen voornamelijk gefocust op sport, entertainment en het opgeladen zijn van hun smartphone... Zo moet het blijkbaar gaan....

Kayfas.

Tom Hendrix/Seneca op 09-04-2017 18:27

Dacht ik het niet. Ik vind het artikel betrouwbaar wat de conclusies betreft. Het is een tegenvaller dat Trump, gebogen is voor de "Deep State", de opstokers der linkse Democraten, en de NWO paladijnen. De USA heeft al meer ellende veroorzaaqkt in deze regio van de wereld. Zie o.a. de aanval op Irak, met als motivatie dat Saddam Hoessein massa-vernietigingswapens had; wat achteraf niet de waarheid was. En de aanval op Lybië; omdat Ghadaffy; zijn leveranties aan olie naar de USA en Europa, niet meer met de petro-dollar, maar met goud betaald wilde zien. En dan spreek ik nog niet over de inmenging in diverse Zuid-Amerikaanse landen, tussen 1960 en 1990. Als de USA een regime niet mocht; dan zorgde ze er wel voor dat er een staatsgreep gepleegd werd, bijvoorbeeld in Chili tijdens het bewind van Allende. Als men Poetin een oorlogshitser vindt; laat men dan in de USA vooral naar zichzelf kijken.

Freduardo op 09-04-2017 18:43

59 kruisraketten afschieten en maar 23 troffen doel.

Op zo`n leger hoeven we onze hoop ook niet op te vestigen.

Geef mij Poetin maar.

Of Shoigu.

Scrutinizer op 09-04-2017 19:21

@Johannes68 op 09-04-2017 17:27

Hangt ermaar vanaf waar je je beginpunt legt. Als u begint bij Bush Sr heeft u wellicht gelijk. Maar ga wat verder terug en het waren smeerlappen van een onvoorstelbaar kaliber waarbij zelfs Bush jr en Obama verbleken. Punt is dat heden ten dage dankzij internet alternatieve media de waarheid kunnen verspreiden op blogs als deze waarbij niet slechts Xander zelf interessante artikels schrijft maar ook reageerders bijdrages met links kunnen posten. Kortom: de waarheid krijgt nu meer kans dan in de duistere dagen voor het internet waarin het establishment een monopolie had op propaganda in onze zg. vrije landen met een zg. vrije pers. Maar als u een boek leest als Great Wars & Great Leaders van Ralph Raico, dan komt u erachter dat de Britse en Amerikaanse helden van de afgelopen eeuw misdadigers zijn die amper voor Hitler moeten onderdoen en in elk geval Bushes en de Clintons en Obama ver overklassen.

https://mises.org/system/tdf/Great%20Wars%20and%20Great%20Leaders%20A%20Libertarian%20Rebuttal_2.pdf?file=1&type=document

Het is slechts een goede 250 pagina's en ik raad aan het in zijn geheel te lezen maar alleen al hoofdstuk 1 (ca. 50 pagina's) volstaat al om heel uw wereldbeeld radicaal op zijn kop te zetten.

Het boekje is geenszins pro-Duits maar is eerder anti-anti-Duits m.a.w. het zet "de goeien" in een heel ander daglicht. Is de auteur misschien een of andere gefrustreerde neo-nazi? Neen, het is een Amerikaanse historicus, prof aan de univrsiteit van Buffalo. Een racistisch kukluxclan ventje met nazi-sympathieen misschien? Evenmin: hijzelf is Joods en kind van migranten die de Nazi's ontvluchtten. Dit belette hem evenwel niet om te proberen onbevooroordeeld historisch onderzoek te doen. Nazi-sympathien moet je bij hem niet zoeken. Overigens ligt de main focus van het boek op WOI waar WOII in wezen slechts een voortzetting van is (zeg maar fase II van WOI die in wezen de enige WO is tot dusverre, doch uitgevochten in 2 matchen met een rust van ca. 21 jaar in het midden). Na lectuur zal tevens duidelijk worden dat Hitler maar de toevallige Fuhrer van dienst was maar dat ook zonder hem, fase II in de sterren geschreven stond. Nu is het zeer wel mogelijk dat onder een andere leider er niet dat bijkomende racistische element was geweest wat m.n. Joden, Zigeuners en Slaven (Russen/Polen) viseerde, dus voor miljoenen individuen maakt het wel degelijk uit of het nou Hitler was of een ander maar ... "WOII" (eerder: fase II van WOI of kortweg dé WO), was er m.i. sowieso wel gekomen. En ofschoon Hitler dus wel de bijkomende ellende richting onschuldige burgers verweten kan worden, liggen de roots van "fase II" gewoon in fase I en wie daar de schuld aan heeft ... dat leest u in dit voortreffelijke werk van de Amerikaans-Joodse historicus Ralph Raico.

Maitreya op 09-04-2017 19:40

Het hele maatschappelijke bestaan zit vol van dit soort verdraaiingen die de basis vormen van uw carrière. U bent geboren uit leugens en gaat erin ten onder. De achterbuurman was verantwoordelijk.

pietka op 09-04-2017 21:28

History is a set of lies agreed up on ! Napoleon 

het einige probleem is dat vandaag de dag niemand het meer eens is !

jottum op 09-04-2017 21:53

Volgt dus uit de laatste artikelen op xander-nieuws dat turkije de meeste baat heeft bij die gifgasbom: amerikanen willen koerdische enclaves beschermen vanaf een luchtmachtbasis in syrië, en dat willen de turken niet. Dus een 'veldslag' tussen russen en amerikanen geeft hen de gelegenheid om als derde hond er met de oppervlaktebuit vandoor te gaan zodra de publieke opinie in de vs en rusland voor bemoeienis in syrie kantelt en zij als 'vredesstichters met bloed aan de handen' optreden en de winst toch 'des navo's is'in de ogen van de heersnede militair-ambtelijke-politieke kliek.

Lodewijk op 09-04-2017 23:45

Ook Alex Jones vindt het vreselijk wat Trump aan het doen is wat betreft Syrië, en dent dat hij van Pentagon insiders heeft bevestigd gekregen dat er een militaire invasie plaats zal vinden, en al begonnen is. Hopelijk vergist hij zich daarin. Maar we weten wel dat Trump diverse keren gezegd heeft niet publiek bekend te maken wat hij in Syrië gaat doen. Iedereen dacht toen dat hij het over IS niet laten weten wat hij strategisch tegen hen zou ondernemen. Maar gaat hij nu echt proberen Assad militair weg te krijgen? Dat lijkt onwaarschijnlijk, aangezien Rusland dat niet zo maar zal laten gebeuren. Dat is WWIII riskeren. Maar dat is blijkbaar de natte droom van de NWO globalisten... die denken het wel veilig uit te zitten in hun luxieuze ondergrondse schuilplaatsen. Daarna meer levensruimte voor hen, fantaseren ze.

"exclusive massive us invasion of syria has already begun"

 exclusive-massive-us-invasion-of-syria-has-already-begun/

Bundy op 10-04-2017 00:19

W O drie riskeren vind Trump helemaal niet erg .  We moeten niet vergeten dat deze president volledig gemaakt is door zijn schoonzoon Jared Kushner    Er moet nu eénmaal oorlog zijn voordat er vrede kan komen .   ---- Geloofszaken naar geloofsforum.Mod 

Gabriel op 10-04-2017 08:08

Putin is door deze site sowieso heilig verklaard...

Shomer op 10-04-2017 09:11

Elon Musk de man die naar Mars wil heeft een nieuw bedrijf Neuralink die chips implanteert voor menselijk brein

Henk op 10-04-2017 09:54

Het probleem is dat Trump zich heel gemakkelijk laat beïnvloeden door de mensen direct om hem heen. Nu Steve Bannon zijn belangrijke positie als topstrateeg verloren heeft, is het zijn schoonzoon Jared Kushner die de politieke richting bepaalt. Waar dat toe zal leiden?

Shomer op 10-04-2017 09:59

Elon Musk met zijn computerbrein voor mensen vindt ik ook een eng figuur

vlokje op 10-04-2017 11:32

Lodewijk op 09-04-2017 23:45....

...die denken het wel veilig uit te zitten in hun luxieuze ondergrondse schuilplaatsen. Daarna meer levensruimte voor hen, fantaseren zij

 • Dan heb je ook nog de berichten dat planeet x / niburu langszij komt. Weten hun meer dan wij door de oude gechriften die achter gehouden zijn, zitten zij dan toevalig in hun luxueuze ondergrondse bunkers, ook mischien omdat er ergens een a-bom is afgegaan. tis wel een reducering van de mensheid, wat men zo graag wil en ze kunnen na de ramp de maatschappij weer opstarten met hun visie, de poppetje zitten al redelijk op hun plek. Bij een zeespiegel steiging bij er niks over van europa, moet europa daarom overbevolkt worden?

Lodewijk op 10-04-2017 11:43

Intussen lijkt de VS weer te zeggen dat het toch de Syriërs moeten zijn die beslissen over wie hun president is. Ik vraag me af of dit het gevolg is van de massale afkeuring van de aanval op Syrië. Als zelfs Trumps meest fervente aanhanger Alex Jones iedereen opriep tegen die aanval op Syrië van Trump te protesteren... misschien heeft Trump nu ook gezien dat hij wel te goedgelovig was wat betreft de fake news media, en te impulsief heeft gereageerd.

Gisteren:

"De Syriërs moeten zelf het lot van Assad beslissen' zegt Tillerson tegen de VS media"  https://www.rt.com/usa/384142-tillerson-syria-regime-change-isis/

Een ander geluid op 10-04-2017 13:54

Freduardo op 09-04-2017 18:43

Dat er van de 59 raketten maar 23 doel troffen, is een bericht van Muhammad Saeed al Sahhaf. Beter bekend als de woordvoerder van Saddam Hoessein (2e Golfoorlog). Een soort van stand-up comedien, die iedere dag een persconferentie gaf met een update van de ontwikkelingen in de 2e golfoorlog.

De man grossierde in dit soort uitspraken. De bekendste zijn: "de Amerikanen gaan zich overgeven" en "er zijn géén Amerikaanse tanks in Bagdad". Dit hield hij vol tot de laatste dag. Met een stalen gezicht, vertelde hij dat de Amerikanen verslagen waren en absoluut niet in Bagdad stonden, terwijl je de gevechten in Bagdad op de achtergrond luid en duidelijk meekreeg bij zijn laatste persconferentie.

In Irak is gebleken, dat er bij de Amerikanen niet zoveel doelen gemist wordt........

Luuk op 10-04-2017 17:18

Niet te geloven ! Ivanka Trump heeft haar vader ertoe aangezet om de aanval op al-Shayrat uit te voeren http://www.hln.be/hln/nl/39002/Donald-Trump/article/detail/3127812/2017/04/09/Is-Ivanka-de-reden-waarom-Donald-Trump-besloot-Syrie-te-bombarderen.dhtml. Zij is sinds een week officieel medewerker van het Witte Huis http://www.ad.nl/buitenland/ivanka-trump-officieel-aangesteld-als-werknemer-witte-huis~afc7958e/ Het lot van de wereld ligt kennelijk in handen van overgevoelige, ondeskundige en manipuleerbare dochter van de president van de VSA...

 

Erg speculatief.Neigt naar Nepnieuws. Mod.

Yawant op 11-04-2017 10:38

Dussss... wie is nou schuldig? Assad of Putin? En lokt Amerika nou steeds zelf de oorlog uit en probeert die idd te rechtvaardigen en zo meteen 'trots' zichzelf op de schouder te kloppen?

Ben de draad kwijt

Een ander geluid op 11-04-2017 15:09

Yawant op 11-04-2017 10:38

Dat zal het onafhankelijke VN / OPCW onderzoek moeten uitwijzen. Degene die een dergelijk onderzoek probeert te blokkeren, heeft iets te verbergen !

Hendrie op 12-04-2017 00:21

Dit is een vreemde manier van.oorlog bommen op syrië,komt weer aantal aanslagen in verschilende landen alles is begonnen.door irak vanaf dat moment is de wereld verdoemd

Volgens mij komen ze hier nooit meer uit

Ze hadden beter anders aan moeten.pakken.toen saddam koeweit inviel

Ze hebben saddam vermoord en volgens mij wist saddam wat er hier uit vloeide alleen.maar een.ellende waar geen.eind aan.komt.

Een ander geluid op 12-04-2017 17:37

@  Hendrie op 12-04-2017 00:21

Saddam Hoessein is ter dood veroordeeld en het vonnis is uitgevoerd. Als we naar de vele wandaden van Saddam Hoessein kijken, kan ik me er iets bij voorstellen. Onderstaand een kleine selectie van zijn wandaden. Kan zijn, dat hij er bij een D66 rechter weggekomen was met een taakstrafje. Naar goed Nederlands gebruik. Gelukkig hebben ze die niet in Irak.

 • Saddam valt Iran aan (bijna 900.000 doden en gewonden)
 • Saddam gebruikt chemische wapens in Iran-Irak oorlog
 • Saddam gebruikt chemische wapens tegen zijn eigen Koerdische burgers (Halabja: duizenden doden)
 • Saddam valt Koeweit binnen resulterend in 1e golfoorlog

Laat ik de vele slachtoffers van zijn terreurregime nog buiten beschouwing.

Al met al lijkt me " Saddam = vermoord" niet de juiste verwoording gezien het bovenstaande.

Wardje op 12-04-2017 22:46

Great wars, great leaders, boek  van Raico . Waardevolle tip van Scrutinizer .  Het is voor 't grootste gedeelte online beschikbaar .  Smashing begin. Frederik de Grote erkent zelf - uniek -  de oorlog om Silezië te zijn begonnen om als jong heerser naam te maken .  Kosten : enkele tienduizenden  doden . Raico vermeldt er niet bij dat een ander deel van de prijs was : de rust van 's konings  verdere leven  - een prijs die de oude vorst mismoedig erkent en die hij zelf moest betalen . Veel voorbeelden van geschiedvervalsing  en van verzwijgingen waaraan je elders kan lezen dat zich bijna hele generaties historici zich schuldig maken .Churchill werd in India doorgewinterd Darwinist en materialist "tot in zijn vingertoppen". Hij had een gloeiende hekel aan de katholieke kerk en aan christelijke zending . Midden in het hoofdstuk over Churchill valt weer een groot gedeelte weg , maar juist het begin en het einde zijn erg interessant

https://mises.org/system/tdf/Great%20Wars%20and%20Great%20Leaders%20A%20Libertarian%20Rebuttal_2.pdf?file=1&type=document

Scrutinizer op 09-04-2017 19:21

Wardje op 13-04-2017 00:26

Ex-ambassadeur VK in Syrië Peter Ford:  Irak , Lybië , nu Syrië : de honden keren zich weer naar hun oude braaksel .

6 april   http://www.golfbrekers.be  

Akka fietje op 14-04-2017 13:52
Ik vertrouw er op dat het Trump niet opnieuw zal overkomen. Als je vijanden je bejubelen,....moet je wel eerst even nadenken
Akka fietje op 14-04-2017 13:54
Jammer at je geen duimpje op of duimpje neer kan plaatsen op de commentaren
tonyduca op 06-05-2017 16:01

Syrie was tot voor de "burgeroorlog" een fantastisch land waar iedereen wreedzaam samenleefde ! Assad was in feite de einige seculiere president in de regio. Gratis onderwijs voor iedereen, gratis sociale zekerheid, toerisme, universiteiten, (schitterende) ziekenhuizen. Alle bevolkingsgroepen werden door hem getolereerd. Christenen werden beschermd ! Géén sharia, vrouwen gelijke rechten, Alcohol kon, disco's, ga zo maar door... M.a.w. Syrie was een toonbeeld in de regio ! Ook economisch was dit een land in volle expantie.

Waarom zou Assad nu in godsnaam zijn eigen mensen vermoorden ?

De Westerse pers manipuleert natuurlijk de realiteit. Hier en daar  begint er een belletje te rinkelen dank zij verschillende alternatieve pers !

Verschillende Europese landen beginnen ook na te denken, bv. Spanje, Oostenrijk...

800000 vluchtelingen zijn reeds teruggekeerd naar hun land.

Neen, de Syriers willen Assad absoluut Niet weg zoals ons, het westen, wordt voorgelogen !!!

Anderzijds, ja, een dictator ? Er zullen wel enkele gevallen van minder mooie praktijken de revue zijn gepasseerd.  Maar wat  dan met onze "vrienden, onze bondgenoten" zoals Turkije, Saoudi Arabie, Qatar,... en de Amerikanen ? Zijn die zoals men zegt "zuiver op de graad"?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl