HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Verkiezingen gewonnen door verliezend VVD – blijft alles nu bij het oude?

Meest waarschijnlijke nieuwe kabinet: VVD (33) -CDA (19) -D66 (19) -CU (5)

 

De reacties op het flinke zetelverlies van de VVD onderstrepen in wat voor bizarre tijd we leven, een Orwelliaanse tijd waarin steeds meer zaken exact worden omgedraaid en gepresenteerd als de doodnormale ‘waarheid’. Hoe moeten we het anders uitleggen dat internationale leiders –en vooral de EU - premier Mark Rutte feliciteerden met zijn ‘overwinning’, terwijl hij toch echt 9 zetels verloor, omgerekend zo’n 22,5% van zijn kiezers? Tegelijkertijd wordt de PVV als ‘verliezer’ omschreven, en dat enkel omdat de winst van 4 zetels veel minder groot was dan op grond van peilingen was verwacht. De vraag is of alles nu inderdaad bij het oude blijft.

 

De NOS constateert dat vooral de –antidemocratische- strategie van Rutte om Wilders bij voorbaat uit te sluiten goed heeft gewerkt en zelfs een ‘gamechanger’ kan worden genoemd. Veel mensen hebben daardoor het idee gekregen dat het geen zin heeft te stemmen op een partij die sowieso niet mag meeregeren. (1)

Hoewel de winst van de PVV slechts een vijfde van het aantal zetels bedraagt die de partij eind vorig jaar in de peilingen behaalde, is Wilders toch van grote invloed geweest. In de diverse debatten sloegen Rutte en CDA leider Buma een voor hen doen ongekend harde toon aan ten aanzien van immigratie. Dat dit veel twijfelaars bij de PVV heeft weggesnoept lijkt een feit, maar het toont tegelijkertijd aan dat Wilders vanuit de oppositie toch veel heeft bereikt, al is het maar een stuk bewustwording bij de VVD en het CDA dat de onvrede onder het volk over het falende immigratie- en integratiebeleid steeds groter is geworden.

Dat dit zich (nog) niet vertaalde in de al zo lang voorspelde monsteroverwinning van de PVV komt ook omdat ons land gelukkig grote aanslagen bespaard is gebleven. Wij vragen ons ten zeerste af of dat over 4 jaar, als er nog minstens 200.000 extra moslimmigranten tot ons land zijn toegelaten, nog steeds het geval is. We hopen er vooralsnog maar het beste van.

De PVV werd voor het eerst in een aantal gemeenten de grootste, waaronder steden zoals Maastricht , Schiedam en Almelo. Maar ook in Rotterdam en Den Haag werd een heel goed resultaat behaald door als 2e te eindigen, pal achter de VVD. Bij het publiceren van dit artikel staat de PVV met 13,1% van de stemmen (20 zetels) landelijk eveneens op de 2e plaats, gevolgd door het CDA (12,3%) en D66 (12,1%). De twee laatstgenoemde partijen staan nu op 19 zetels.

Alles bij het oude?

Terug naar de vraag of alles nu bij het oude blijft. Feit is dat we erg blij mogen zijn dat het naar verhouding nog zo goed gaat met Nederland, ook al zijn vooral de zwakkere groepen in onze samenleving de afgelopen jaren door de strenge bezuinigingen in steeds grotere problemen terecht gekomen, en heeft ook de middenklasse het niet makkelijk gehad. Wellicht dat het CDA in het volgende kabinet beter in staat zal zijn om het sociale gezicht te vertegenwoordigen dan de PvdA in het vorige kabinet. Dat de sociaaldemocraten daarin volledig faalden resulteerde in een historisch grote afstraffing.

Maar omdat verandering = onzekerheid, hebben veel mensen mede gezien de afgelopen jaren toch weer op de gevestigde orde gestemd. Waarbij wij aantekenen dat het een stuk slechter had gekund als de linkse populistische partijen GroenLinks en D66 veel groter waren geworden. Bij GroenLinks wordt de sprong van 4 naar 14 zetels uitbundig gevierd, maar feit blijft dat de extremistische partij daarmee maar matigjes heeft geprofiteerd van het gigantische verlies van de PvdA.

Het volgende kabinet lijkt vrijwel zeker gevormd te gaan worden door VVD, CDA en D66, die bij elkaar (zoals het er nu voorstaat) 70 zetels zullen halen. Met het CU erbij wordt de kleinst mogelijke meerderheid behaald. Met GroenLinks wordt het land vanwege het eerder genoemde extreemlinkse klimaatradicalisme onregeerbaar (of totaal afgebroken, als Yasser Feras in alles z’n zin zou krijgen), en de SP heeft vreemd genoeg zichzelf buitenspel gezet omdat Emile Roemer pertinent niet met de VVD wil samenwerken – en dat terwijl de socialisten de afgelopen jaren op een aantal gebieden juist wat reëlere standpunten leken in te nemen.

Vermoedelijk wordt het dus een kabinet Rutte-III, gevormd door VVD, CDA, D66 en CU, heel misschien nog met een vijfde partij erbij. De NOS suggereerde eerder vanavond de SGP, maar op levensbeschouwelijk gebied zijn de gereformeerden de absolute tegenpolen van de linksliberalen van Alexander Pechtold. Het zou ook nog kunnen dat Emile Roemer nu ‘hard to get’ speelt, om bij eventuele onderhandelingen er het maximale voor zijn partij uit te halen. In dat geval behoort ook VVD-CDA-D66-SP nog tot de mogelijkheden.

En in 2021? Wilders verklaarde strijdlustig dat Rutte nog niet van ‘m af is. Daar zou hij wel eens gelijk in kunnen krijgen indien de premier ook in zijn nieuwe kabinet blijft weigeren om substantiële veranderingen aan te brengen in het massa immigratie en islamisering beleid, en onze soevereiniteit –om over onze pensioengelden maar te zwijgen- blijft weggeven aan Brussel.

Wij hopen in ieder geval dat de PVV leider ook de komende jaren de moed en energie zal kunnen blijven opbrengen om zijn ondankbare taak als oppositionele ‘scherphouder’ en bewustmaker te blijven vervullen, om bij de volgende verkiezingen wellicht met een nog beter resultaat voor de dag te komen.


Xander

(1) NOS 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
Celtic2b op 16-03-2017 05:12

Alle stemmen zijn nog steeds niet geteld, maar het zal niet veel veranderen aan het eindresultaat .

Dat verliezers als winaars uit de bus komen is toch wel het bewijs dat de boel hier totaal op zijn kop staat , Roemer heeft zichzelf ook buitenspel gezet , dus het wordt een kaninet als vanouds met VVD en CDA ,  die ons de de afgrond in gaan regeren ...als vanouds

Dweep op 16-03-2017 05:55

Heldere analyse Xander.

Blijft vreemd de gevestigde orde naar Wilders/PVV opschoven (Buma wil Jinek en ons Evita/Maxima 2de paspoort afhandig maken) en tegelijk uitsluiten.

Rutte zei ook hij Wilders uit sluit, maar noemde geen PVV bij naam....

Maar de strategie werkte nu wel een soort van, al is het verlies inderdaad 4 zetels erbij, dus eigenlijk moet dit voor meer zorgen geven dat de PVV langzaam door blijft groeien.

Maar de andere Demonen in de vorm van DENK met nog veel extremere uitspraken zal vast ook zo aangepakt worden, deze Erdogan matties... Zou het? 

Ik verwacht Ascher wel af zal treden, eerst zijn partner in crime Diederik Samson neergeschoffeld en dan zo thuis komen, ik zou het als partij niet accepteren. Maar laat maar gaan, die komen er niet snel bovenop, de allochtonen zzijn naar DENK en die komen niet snel terug.

Jammer dat VNL geen stem verworven heeft, rechts had (VNL.FvD) ook geen gespleten front moeten zijn, opzet? Je gelooft het bijna...

Jean op 16-03-2017 06:12

Beste Xander.

Interessante analise, jij weet ook wel (Net als ik) dat Wilders geen enkel alternatief is voor de  problemen die Nederland en dit volk ondergaan omdat ze hun eigen weg kiezen en niet naar hun God luisteren (Net als Israel vroeger) Geen programma, geen oplossing, geen leiderschap, geen visie (behalve hun zakken vullen en de weduwen en wezen benadelen) daar is Israël aan ten gronde gegaan en zo zal ook dit land en volk eindigen met Omri Rutte. En zo moet het ook gaan want staat er niet geschreven Velen zijn geroepen maar slechts weinigen zijn uitverkoren. En, kies dan heden wie gij dienen zult. Zo te zien is dat niet de weg de waarheid en het leven. Ik denk dan ook dat in het nieuwe Jeruzalem alleen diegene die net als de heer Jezus geleerd en gehandeld hebben (sociaal) en met elkaar gedeeld hebben er een woning aan over houden. Laat dat dan ons doel zijn.

Qromwel op 16-03-2017 06:26

Ruttes 1e leugen in deze nieuwe periode is er al. Als het kabinetsbeleid beloond is, vanwaar dan het verlies van de medeveramntwoordelijke voor dat beleid? Ik denk eerder dat hij Erdogan een hartelijk bedankje moet sturen. Rutte III: VVD, CDA, D'66, met gedoogsteun van CU en SGP. En o, wat is Emiltje blij met z'n geringe verlies. een hoge opkomst is ongunstig voor de SGP. Vele 

eduard op 16-03-2017 07:00

Wel ironisch dat er gesproken wordt over volgende verkiezingen. Want als ik alle eerdere berichten ma geloven is de wereld tegen die tijd al 5 keer in een paddestoel wolk verdwenen. haha

Drossaard op 16-03-2017 07:06

Natuurlijk is 5 extra zetels voor de PVV een mooi resultaat. Alleen niet voldoende om het cordon sanitaire te doorbreken. Demensen hebben te weinig de boodschappen op lantaarnpalen gelezen en Vlokje hadmoetenstemmen.😆

In mijn gemeente hadden SGP en PVV samen net geen meerderheid, maar ik zit hier wel goed. Helaas landelijk nog meer D'666, dus straks nog meer baby- en bejaardenmoord. Helaas 3 zetels voor Krenk (de autochtoon). En zoveel invloed voor Groenlinks en PvdD, daar kan ook niet veel goeds uit komen. Tenzij meer grote grazers als Schotse hooglanders en minder plukkers van sociale verzekeringsgelden uit Somalië en Marokko en Turkije. 

Over het geheel genomen stemt deze uitslag mij nog depressiever en vrees ik dat we hier een grote aanslag gaan krijgen.

watchman op 16-03-2017 07:14

Nederland: een land vol naïeve inwoners waar het langetermijngeheugen bij velen ontbreekt.

Levi op 16-03-2017 07:19

Goedemorgen en goed geschreven Xander!

Spyfromthesky op 16-03-2017 07:27

Ik vind de allah akbar partij Denk wel eigenlijk het meest verontrustend. Het begin van straks een democratische meerderheid ?! Het begin van Donners woorden van de invoering van de Sharia?! Wellicht dat Denk eerder de PvdM moet worden genoemd. De Partij van de Minaretten.

Bijna de hele linkse media hebben alles uit de kast gehaald om de PVV maar niet de grootste te laten worden. Wederom hadden ze de PVV weer in een hoek gezet. Blijkbaar vinden de Nederlanders een zogenaamde economische groei, dat gemaakt is, belangrijker en kijken weer weg van de problemen. Hoe erg of erger moet het worden.

En de jeugdige kiezers? Mogelijk vaak van de doorsnee MBO-ér? Ach, wat krijgen ze te horen via de (sociale) media. Groen Links is een emotie overwinning.

Ik ben toch benieuwd nu zo na de verkiezingen wat de toon van Turkije gaat worden. Was dit een soort van apenstreek van die aap, zoals Wilders Erdogan al noemde?

Het wordt een lastige kabinetsformatie. En of deze ook de 4 jaar dan zullen uitzitten? Grote kans van niet!.

Spyfromthesky

Br@m op 16-03-2017 07:43

Deze verkiezingsuitslag heeft één ding heel duidelijk gemaakt. Het kabinetsbeleid van de laatste 4 jaren heeft de elite (VVD stemmers) gespaard en de gewone burgers ( PVDA stemmers) extra hard gepakt ! De komende 4 jaren zullen waarschijnlijk precies hetzelfde gaan !

john op 16-03-2017 08:01

ik blijf maar hopen dat de laatste paar gemeentes de vvd van hun troon stoten, maar dit zal ijdele hoop zijn.

als er niet met de stemmen is gerommelt om toch hun zin door te zetten(wat ik wel verwacht), hoop ik voor de mensen die toch op vvd(of een linkse partij) hebben gestemd dat ze het zo moeilijk gaan krijgen dat ze geen uitweg meer weten en beseffen wat ze ons land hebben aan gedaan.

Infidel4U op 16-03-2017 08:02

Het was te verwachten, maar tegen beter weten in hoopte ik dat méér mensen mínder EU zouden willen. Maar goed, dat zou een revolutie betekenen en wij zijn van de polder... Helaas... En let maar op, Rutte gaat nu eerst weer de 'banden' met Turkije herstellen. En de gedachte dringt zich bij me op dat deze hele kwestie Rutte goed in de kaart heeft gespeeld, het zou me niet verbazen als dit een Europees opzetje was om Wilders de wind uit de zeilen te nemen. En als wisselgeld krijgt Turkije tóch nog zijn visum-vrije reizen in de EU.

rednas op 16-03-2017 08:09

Blijven we nu blind voor de waarheid menend door verlies nog rijk te zijn

Dewevoga op 16-03-2017 08:46

De rel met Turkije zal nu wel snel gesust worden. Snel zullen de campagne voerders ingevlogen worden. Mark  Mussert krijgt ook zijn dubbele nationaliteit. 

Br@m op 16-03-2017 08:59

Geert kan zich beter iets gematigder opstellen, een realistischer verkiezing programma, minder ééntonig zijn en méér actie ondernemen. De kiezers moeten de PVV gaan zien als een partij voor de toekomst, en niet een partij om alléén hun proteststem op uit te brengen. Als Forum Voor Democratie op deze voet verder gaat, denk ik dat het weleens een heel grote partij kan worden.

Yves op 16-03-2017 09:07

En zo is dan de ondergang van Nederland een feit

ohje op 16-03-2017 09:08

Het volk heeft gesproken.

Meer meer meer van alles,dus klaar nu.

DG op 16-03-2017 09:08

De grootste winners zijn de islamieten.

De Grootse verliezers zijn de Christenen en de Joden in Nederland.

Meer zeker ook de ouderen, mensen met een beperking, de gewone mensen met een laag inkomen, enz. Het wordt alleen maar erger in Nederland. Maar ook vooral het ongeboren leven en diegene die het leven even niet meer zien zitten als D66 in de regering komt. En C.D.A. waait met alle winden mee. 

En we gaan op weg naar een Verenigde Staten van Europa waarin Nederland een provincie is. 

AEO op 16-03-2017 09:14

Dat de VVD nu opnieuw als de grootste partij uit de bus komt verbaast mij. We werden keer op keer bedrogen door Mark (iedereen €1000,= erbij, geen cent meer naar de Grieken, het Oekraïne referendum) Rutte, maar we blijken massaal dommer dan een ezel te zijn. Ik kan er in ieder geval met mijn verstand niet bij. Veel kiezers zijn door het krachtdadige optreden van Rutte tegenover de Turken over de streep getrokken, een slimme zet in verkiezingstijd, en daarom met opzet zo gedaan, maar nu hij straks opnieuw de premier wordt, zal hij weer gewoon doen waar hij zin in heeft. Het zal me niet verbazen als hij straks de Turken weer zal gaan paaien met zalvende woorden in de zin van deëscaleren en dergelijke. De AOW leeftijd zal nu zeker niet meer terug gaan naar 65, maar veeleer nóg verder verhoogd gaan worden, mogelijk zelfs verder versneld, zodat er velen zullen zijn, die vlak voor hun pensioen toch nog een half jaar of meer moeten doorwerken. Er lopen genoeg werklozen rond, die best de gaten zouden kunnen opvullen van degenen die 65 worden. Maar nee, men geeft ons geld liever weer uit aan allerlei domme avonturen die rampzalig zullen uitpakken. Helaas, Nederland slaapt gewoon verder, maar in welke toestand gaat Nederland straks ontwaken?   

Pluto op 16-03-2017 09:25

Het buitenspel zetten van de op 1 na grootste partij, en niet alleen in nederland maar ook in europa betkent een verdergaande polarisatie in de samenleving. Niet de PVV is hier schuldig aan, die wil immers graag mee regeren, maar de onze "democratische partijen". VVD als een groots verliezer viert de overwinning. De PVV als overwiinnaar wordt in de hoek gezet door de een na grootste verliezer. Dit heeft niets meer met democratie te maken, niets met de wil van het volk. Dit is arrogantie van de macht en opnieuw lak hebben aan miljoenen nederlanders die zich grote zorgen maken over de toekomst van nederland en Europa. Met de nieuwe immigratie stromen die eraan komen, en de gepaarde gezins herreniging, zal de islamitisering verder in een stroomversnelling geraken.Met alle maatschappelijke gevolgen van dien. Helaas is er niets om te juichen, maar stevenen wij af op een verdergaande radicalisering van onze samenleving.  

edwin vissers op 16-03-2017 09:26

Gay Verhofstadt.is u nieuwe leider in europa ,het gezonde verstand heeft overwonnen ,wat een gehersenspoelde hoogopgeleide kneuzen in dit land

mijn mening op 16-03-2017 09:26

Onder de vijftig tinten van deze Nederlandse verkiezingen in 2017 won de Italiaanse. Machiavellisme bracht de triomf van de neoliberale (Nederlands reïncarnatie van Giulio Andreotti) Mark Rutte. De haastige resolutie van het diplomatieke conflict met Turkije Erdogan maakte hem een jager met twee vliegen in een klap: Hij stal zijn rivaal Wilders 23 procent van de stemmen voor de PVV en bemoeilijkt de klim naar de absolute macht van de Turkse sultan.De rest van de stemmen (80 procent) gereserveerd voor de VVD, heeft Rutte hen gewonnen door de eerbiedwaardige handelsgeest van de Nederlanders, wijs en rationeel, die beloonde hem voor zijn sobere beleid van de afgelopen vier jaar. Arme Geert Wilders, won in zijn idealisme, maar verliest in zijn politieke effectiviteit. Wilders zal waarschijnlijk worden uitgesloten van een centrum-rechtse regering.

Cale op 16-03-2017 09:46

Alles bij het oude? Jazeker. De immigranten stroom blijft doorgaan, euro stroom van noor naar zuid blijft intact, meer macht voor Brussel, grenzen blijven open. Alles blijft bij het oude dus. Gefeliciteerd Nederland ! 

DG op 16-03-2017 09:48

De grootste winners zijn de islamieten. De Grootse verliezers zijn de christenen.

Meer zeker ook de ouderen, mensen met een beperking, de gewone mensen met een laag inkomen, enz. Het wordt alleen maar erger in Nederland. Maar ook vooral het ongeboren leven en diegene die het leven even niet meer zien zitten als D66 in de regering komt.

En C.D.A. waait met alle winden mee.

En we gaan op weg naar een Verenigde Staten van Europa waarin Nederland een provincie is.

Rosalie op 16-03-2017 09:49

Laten we positief blijven . Wilders en fvd met Thierry Baudet en Theo Hiddema , daar hebben we goede scherpe mensen aan. Laat ze maar eens lekker oppositie voeren als een luis in de pels van de gevestigde orde! Thierry was helaas te onbekend , nergens te bekennen in het grote debat en dat was jammer. Wel bij Mens en die linkse hap van Pauw en Jinek,maar bij die laatste kwam hij nauwelijks asn het woord,terwijl hij de aanvallen netjes en goed kon weerleggen. 

Joop101 op 16-03-2017 09:53

Kievschreeuwers/bilderbergers Verhofstadt en Van Baalen zullen wel heel blij zijn, Nederland is er weer in getrapt. Gefeliciteerd.

Lodewijk op 16-03-2017 09:58

Gelukkig heeft tenminste ook de partij van Baudet nu een voet in de deur gekregen met 2 zetels. Als enige nieuwe partij. Nu die man de kans krijgt z'n woordje te doen in de 2e Kamer zal zijn partij snel groter worden. In wezen willen ze ongeveer hetzelfde als de PVV, alleen gebruikt Baudet een meer beschaafde taal dan Wilders.

Om het Forum voor Democratie een klein steuntje in de rug te geven kregen van mij de rode stip. Ook omdat m'n zus me er toe over had gehaald. Daar had ik trouwens maar een heel klein duwtje voor nodig... ; )

Op Joop.nl werd Baudet altijd als "nazi" en "islamofoob' afgeschilderd -helemaal door moslims- dus dat had me al in zijn richting gestuurd. 

simon op 16-03-2017 10:10

helaas zullen  er de komende 4 jaar onomkeerbare besluiten worden genomen richting een europese staat. dus de PVV en medestander Forum voor democratie vissen voorlopig achter het net.

John1 op 16-03-2017 10:18

Goed stuk Xander, helemaal mee eens. Ik denk niet dat GroenLinks mee gaat regeren want die zijn bang om het zelfde lot te ondergaan als de PvdA. Het is toch ongelofelijk dat die Rutte ondanks alle leugens en intriges  de afgelopen jaren weer gaat regeren. De PVV stond er in de peilingen altijd heel goed voor met 35 tot 38 zetels en is uit gekomen op 20 zetels. Dit is uiterst merkwaardig en zit er een luchtje aan denk ik. 

Elisa op 16-03-2017 10:20

Heel jammer dat de PVV niet als de grootste partij uit de bus is gekomen. De lieden in Brussel hier hebben een opdonder echt nodig, alhoewel ikzelf in de E.C. werk.... Maar Wilders is de tweede grootste partij en daarom moet vanuit democratisch oogpunt gezien, met zijn opvattingen Zeker rekening worden gehouden, anders is NL geen democratie meer. Ik snap echt niet dat NL toch weer in de val is gelopen... Maar goed, God zal het laatste woord hebben en vroeger dan we denken...

rescue op 16-03-2017 10:30

Er is met deze verkiezingen een ding heel duidelijk geworden. Nederland kiest voor de EU, voor immigratie, voor verhoging AOW leeftijd en verdere lastenverzwaring laagbetaalden. Gefeliciteerd links liberalen. En ook Trump gaat geen tweede termijn krijgen, hij is ook slechts een laatste nationalistische opleving geweest.    Dat is ook in lijn met de profetie dat de mens zich van al Gods wetten wil ontdoen.

Cale op 16-03-2017 10:31

En de kers op de taart is natuurlijk DENK. 3 Turkse Erdogan aanhangers in het parlement. Dat terwijl de burgemeester van Rotterdam een Marokkaan is. Zo ook de voorzitter van het parlement. Goede mensen misschien. Maar toch...

Emile op 16-03-2017 10:37

Twee opmerkingen / vragen: Hoeveel % van de Neder Turken hebben op de nieuwe Wilders Kuzu gestemd? IK schat een ruime meerderheid.

Een enorm succes voor rechts anti EU voor Baudet. Wie denkt er ook dat Baudet die wel debatteert een verrijking zal worden samen met de jurist Hillegom?

Emile op 16-03-2017 10:39

Oftewel met Kuzu en Baudet heeft de elite er twee sterke tegenstanders bijgekregen.

Bomans op 16-03-2017 10:41

Dit was de laatste kans voor de Nederlanders, want de "echte" Nederlanders zijn aan het het verminderen tenopzichte van de allochtonen!

Van Nederlandse eigenwaarde zal geen sprake meer zijn.........

Luuk op 16-03-2017 10:55

Dat de PVV maar 20 zetels groot is geworden, vind ik best teleurstellend. https://ejbron.wordpress.com/2017/03/16/vvd-ruim-de-grootste-pvv-naar-plek-twee/ Eigenlijk had juist de PVV flink moeten profiteren van de Turkije-rel. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/14/het-hele-scenario-was-vorige-week-al-bekend-7358071-a1550171

Maar dat de hardleerse PvdA, die "de arbeider" nog steeds in wil ruilen voor de "asielzoeker", zwaar verloren heeft, is voor mij een grote opluchting. "Links" (PvdA 9+ SP 14 +GL 14) is daardoor geslonken tot slechts 37 zetels. Wel verontrustend vind ik de opkomst van Denk, maar hoopgevend het debuut van FvD (Forum voor Democratie). 

T.D. op 16-03-2017 10:57

Alles zal bij het oude blijven. Je mag blij zijn als b.v. de verplichte eigenbijdrage van de Zorg iets wordt vrlaagd. Dat de partijen zoals D66, CDA en VVD (vooral Rutte) niet met de PVV wil samenwerken is een schoffering van de achterban van de PVV en ronduit ondemocratisch. Schandalig!!. De D van D66 en het CDA, wat staat voor Democraten, ksn beter worden weggelaten. Ze zijn dat niet waard. En de C van het CDA, wat staat voor Christen, kan beter ooki weg. Want de houding van Buma is verre van christelijk. Hij is rancuneus omdat Geert in 2012, als gedoogpartner, uit de coalitie is gestapt.. Hij moet zich schamen!

Een ander geluid op 16-03-2017 11:20

Helaas naïviteit en onnozelheid hebben "gewonnen". Resultaat: meer migranten, meer Europa en minder Nederland. Het zal ongetwijfeld door de gevestigde orde als het tegenovergestelde gepresenteerd worden.

Dankzij de goedmensen hebben de meeste reageerders op deze site een ticket van de Titanic gekregen van veel landgenoten............

Hubo op 16-03-2017 11:58

Het heeft voor de PvdA weinig zin in de oppositie te gaan in de hoop er de volgende keer net als nu het CDA er weer 20 zetels uit te slepen.Het is een bestuurderspartij en ze kunnen het beste voorzichzelf in ieder geval voor de komende 4 jaar zoveel mogelijk baantjes veilig stellen door nu hun 'verantwoordelijkheid' op zich te nemen.Dat is ook de meest logische voortzetting van het huidige beleid.Bij de volgende verkiezingen kan de VVD Rutte gewoon laten vallen en in zee gaan met de PVV,wat volgens mij altijd de achterliggende gedachte is geweest van de afscheiding van de groep Wilders.

karola op 16-03-2017 12:10

Dan toch maar weer hopen op 2021,het zal toch eens een keer moeten lukken.

En wat te denken van DENK,wat is die Kuzu een ongelooflijke loser zeg,wij zijn volgens hem nazi's en moslimhaters,ja nou 

hoe zou dat nou komen zeg,ik heb na die reportage van wierd duck gekeken van WNL,nou dan weet je wat er leeft in ons land.

We zijn het echt helemaal zat,dat gedoe met die moslims,kom op zeg ze hebben zeveel kansen hier en ze laten ze allemaal liggen.

Ben ook al lang blij dat die enge Jesse Klaver waarschijnlijk toch niet mee gaat regeren,want die is helemaal gek,

alle leuke dingen in het leven worden bij Groen Links onbetgaalbaar,

Zoals   Hogere belasting op vliegen

          Hogere wegenbelasting

          Hogere belasting op Benzine

          enz. enz.

Ik kijk maar uit na 2021,dan zal eindelijk wel eens Geert president van ons Nederland kunnen worden.

paul v op 16-03-2017 12:12

toch voor mij de grootse winnaar is pvv 20 zetels gehaald ,maar als je denkt hoe ze zijn tegengewerkt in kranten allemaal tegen pvv op tv enz ,ook wilde geen enkele partij samen werken met pvv dat heeft ook veel stemmers laten twijfelen.

grootse verliezers zijn  pvda ,sp en vvd  pvda 29 zetels verloren ,je zou denken dat die deels stemmen naar sp zou gaan maar sp geen meer stemme gekregen zelf min 1   .

verder vvd min 9  dus samen regeringspartijen verlies van 38 zetels dus dat zijn de verliezers 

Koddebeier op 16-03-2017 12:20

Wederom hebben de landverraders en democratie verkrachters gewonnen, op naar de ondergang van Nederland !

ieznogoedh op 16-03-2017 12:32

Misschien toch groen links erbij omdat ze zo "geweldig" gewonnen hebben (winnen en verliezen hebben tegenwoordig toch een wat vreemde betekenis gekregen. Net zaols wel meer dingen overigens).

En omdat elk nadeel toch vaak ook een voordeel in zich heeft, zou dat waarschijnlijk binnen de korste keren weer nieuwe verkiezingen betekenen.

SEO op 16-03-2017 12:49

Het Nederlandse volk heeft God gedag gezegd. En nu ook gedag tegen democratie (EU regeert ons), vrijheid van meningsuiting (met huidige wetten kan je niets meer zeggen) en welvaart (100 miljard naar EU). En haalt binnen verregaande euthanasiewetten, volhouden abortusgenocide (30000 kids per jaar), lijkenpikkerij (na je dood ben je eigendom van de Staat), massaimmigratie, 'onschuldige' islamisering enz enz. Nederland is een Sodom en Gomora geworden. Gister was het moment en de Nederlanders deden niets. God gaat nu handelen. Zet u maar schrap. Het gaat 'regenen' over de goeden en slechten. Nederlanders u was gewaarschuwd, maar u deed niets. Bye bye Nederland.

SEO op 16-03-2017 12:50

Btw de campagne van de PVV was Waardeloos! Bijna niets gezien in de media. Wat een ongelooflijke stommiteit.

anora op 16-03-2017 12:52

Erdogan is woest met deze voorlopige uitslag en roept op tot een heilige oorlogen in Europa. We kunnen dus rellen verwachten. Bron ? Mod.

Hij moet maar goed doen zo, hoe hysterischer hoe meer hij zijn eigen land ondermijnt. Dat wordt straks een minuscuul ottomaans rijkje op deze manier. Het is wel goed zo.

Ik vind het wel sneu voor de normale turken, die hier op aan gekeken worden, en hoop dat mensen met winkeltjes e.d. dit niet gaan merken aan hun inkomsten. Daar staat Erdogan niet bij stil: de normale werkende turk die zijn energie steekt in het opbouwen van een goed bestaan. Echt rot voor ze.

Ben benieuwd wie er straks nog op vakantie gaat naar dat land. Vorig jaar bleven mensen al weg, en moesten ze toch miljoenen mislopen. Touroperator GO Explore laat zijn klanten niet meer met Turkish Airlines vliegen uit protest tegen de turkse bombarie, de eigenaar is een kerel met ballen wat mij betreft.

Maar nogmaals: echt rot voor de normale weldenkende turk, dat hun land en nationaliteit zo ten schande gemaakt wordt.

DG op 16-03-2017 12:56

De grootste winners zijn de islamieten. De Grootse verliezers zijn de christenen. Maar zeker ook de ouderen, mensen met een beperking, de gewone mensen met een laag inkomen, enz. Het wordt alleen maar erger in Nederland. Maar ook vooral het ongeboren leven en diegene die het leven even niet meer zien zitten als D66 in de regering komt.

En C.D.A. Waait met alle winden mee.  En we gaan op weg naar een Verenigde Staten van Europa waarin Nederland een provincie is.

anora op 16-03-2017 13:02

Xander,

AD: Turkije na verkiezingsuitslag: Snel 'heilige oorlogen' in Europa . Graag link erbij voor de gasten. Mvg.Mod.

Even een correctie:

het was niet Erdogan zelf die hiertoe oproept, maar minister Mevlut Cavusoglu (via Erdogan natuurlijk): 

"Heilige oorlogen zullen binnenkort beginnen in Europa." 

Hij zegt dus niet letterlijk (wat mijn post wel suggereert) : begin heilige oorlogen in europa. Maar hij bedoelt het wellicht wel zo. Iets om in de gaten te houden.

anora op 16-03-2017 13:06

Ah, mag dat, het kwam trouwens via mijn appje, maar ik ga m opzoeken! :-)

Hier is ie: 

http://www.ad.nl/buitenland/turkije-na-verkiezingsuitslag-snel-heilige-oorlog-in-europa~a5add41c/

 

Dank. U mag altijd een link plaatsen. Mvg. Mod.

 

jose op 16-03-2017 13:09

Redden wie zich redden kan ,het is moeilijk om los te laten,het blijft moeilijk te accepteren dat het land ten onder gaat en je kan nog steeds kiezen,verlaat je het schip of ga je met je schijntrots er mee onder.Ik heb mijn keuze al gemaakt en ben blij binnenkort deze corrupte stip op de wereldkaart vaarwel te mogen zeggen.

 

Wat gaat u doen ? Mod.

 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl