Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Na debat gisteren: Lijsttrekkers, mogen wij u nog wat vragen?

Enkele prangende vragen voor Jesse Klaver, Mark Rutte, Alexander Pechtold, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Emile Roemer en (de gisteren afwezige) Geert Wilders

 

‘De kijkers’ zouden na het debat in Carré gisteren GroenLinks lijsttrekker Jesse Klaver tot winnaar hebben uitgeroepen. Een vorige keer was dat D66 leider Alexander Pechtold. Wij hebben het gevoel dat zowel de publieke als commerciële omroepen in beide gevallen ‘een CNN’tje’ hebben gedaan, want wij kennen helemaal niemand die ook maar iemand in zijn omgeving heeft die dezelfde mening is toegedaan (maar misschien bent u wel de spreekwoordelijke uitzondering?). Wij hebben hoe dan ook nog wel wat vragen voor de politieke leiders, waarbij we voor de volledigheid ook de grote afwezige, PVV leider Geert Wilders, meenemen.

 

Beginnen we met de winnaar (?), Yasser Feras, beter bekend onder zijn schuilnaam Jesse Klaver:

* Yasser, als ik op jou stem, mag ik straks dan nog wel autorijden? En kan ik dat nog betalen? Besef je wel dat ook (en juist) de ‘kleine man’ graag vrijheid van vervoer wil blijven houden, en dit ook meestal een noodzaak is? Of denk je inderdaad geen wegen meer te hoeven aanleggen omdat autorijden onder jouw bewind alleen nog maar voor de rijken is?
* Het lijkt erop dat jij over grote vaardigheden beschikt om de realiteit aan te passen aan jouw werkelijkheid. Als jij premier wordt, wat moeten we dan wel en wat niet geloven? Is dat trouwens een kenmerk van GroenLinks, want ook jouw Linda Voortman beheerst de vaardigheid van het liegen behoorlijk goed?
* Betekent eerlijk delen voor jou dat je mijn zuurverdiende centjes afpakt om voor jouw linkse hobby’s te gebruiken, zoals het opofferen van een groot deel van onze welvaart voor ‘het milieu’?
* GroenLinks wil dat ‘vluchtelingen’ hier onbeperkt moeten kunnen komen en vanaf dag één recht krijgen op gezinshereniging en gelijk worden geïntegreerd. ‘We delen één wereld’, staat in je programma. Begrijp ik het goed dat je helemaal af wilt van onze grenzen, zowel die van ons land, onze economie als onze cultuur en samenleving?
* Inderdaad: ‘Nederland is van ons allemaal’, riep je gisteren. Wie zijn die ‘ons’? Zijn dat ook de minimaal 60 miljoen Afrikanen die hier –ook volgens de EU zelf- nog heen willen komen, nog even los van de miljoenen moslims in het Midden Oosten die ook hun koffers willen pakken? Hebben die ook allemaal recht op ons land, onze voorzieningen, onze uitkeringen, onze huizen, ons (belasting)geld?

Dan nu de premier, Mark Rutte. Voor jou ook een paar vragen:

* Als ik op jou stem, zou je me dan even kunnen laten weten wat je bedoelt met ‘ja’ en ‘nee’? En wat je precies bedoelde met ‘geen cent meer naar de Grieken’, en ‘recht doen aan het referendum’?
* Met jou krijg ik opper-eurofiel en federalist Guy Verhofstadt erbij, toch? Dat is toch ‘jouw man’ in Brussel? Degene die het felst ijvert voor een Europese Superstaat, een Verenigde Staten van Europa, wat jij zegt niet te willen?
* In de naam van jouw partij zie ik het woordje ‘Democratie’ staan. Wat betekent democratie voor jou als je bij voorbaat zo’n 1,5 tot 2 miljoen landgenoten die op de PVV gaan stemmen buitensluit?
* Je blijft maar herhalen dat je zo goed bent geweest voor mijn portemonnee, maar hoe moet ik dan verklaren dat er, toen jij de baas was, 9 belastingen werden verhoogd, en 0 verlaagd? Dat huur- en zorgtoeslag werden verlaagd, maar eigen risico voor de zorg werd verhoogd? Moet ik het echt ‘goed’ vinden dat ik nu maandelijks netto een 3-cijferig bedrag minder heb te besteden als vóór jouw aantreden?

Alexander Pechtold, voor jou de volgende vragen:

* Was het referendum geen kroonjuweel van D66? Waarom geef je dan nu aan dat je eigenlijk af wilt van dat kroonjuweel? Heeft dat misschien te maken met de uitkomst van zo’n referendum?
* Iemand die zijn land en nationaliteit opgeeft en verraadt, wordt ook wel een landverrader genoemd. Hoe help jij mij voorkomen dat ik straks geen Nederlander meer mag zijn, als jij ons land doet opgaan in een Europese Superstaat?
* Als ik moet betalen voor jouw partijleden die gaan flyeren voor een dame in Amerika, hoe kan ik er dan zeker van zijn dat jij mijn geld gebruikt waarvoor het is bedoeld?
* Als wethouder in Leiden blijk je niet alleen op de hoogte te zijn geweest van fraude, maar heb je ook nog eens meegewerkt met dat in de doofpot te stoppen. Krijgen we met jou als premier weer allemaal doofpotaffaires en ‘progressief’ gegoochel met cijfertjes, om jou, jouw partij en jouw beleid er beter te doen uitzien dan de werkelijkheid is?
* Onlangs toonde je veel begrip voor een 57 jarige man met een doodswens. Is het echter niet een teken van beschaving als een samenleving er alles aan doet om het leven van zo’n man weer zinvol te maken, in plaats van dat we die doodswens gaan honoreren, zoals jij leek te suggereren? Zijn jouw ideeën soms het D66 pad naar misschien wel verplichte euthanasie als veel van onze lezers straks zelf de gepensioneerde leeftijd (mogen) behalen?
* Het eigen risico moet volgens D66 naar 450 euro – waar moet ik dat van betalen? Ga jij mij daarbij helpen, zoals je schijnbaar ook het failliete Zuid Europa structureel met onze miljarden wilt blijven helpen om in de eurozone te blijven?
* Begrijp je nu een beetje waarom veel mensen een extra ‘6’ achter jouw partijnaam zetten?

Lodewijk Asscher,

* Je hebt vele honderden miljoenen gebruikt voor allerlei banenplannen, maar het resultaat is nihil, zo blijkt uit de cijfers. Zou je kunnen aantonen dat je competent genoeg bent om ons geld en goed te beheren? En hoe komt het eigenlijk dat uitgerekend zoveel mannen van jouw partij –die zegt ‘sociaal’ te zijn- de publieke kassen leeggraaien? (van ’t Hek, van Nieuwskerk, Kok)
* Jouw partij is de kraamkamer geweest van de heren van Denk. Ze hebben jou verraden en zijn een Turken/moslimpartij begonnen. Klopt het dat ik nog nooit gemerkt heb dat jij ook maar iets geleerd hebt van het (huidige èn historische) gevaar van de islam?
* Waarom mag ik van jou niet meer gezellig met mijn kinderen Sinterklaas en Zwarte Piet vieren?
* Ligt het aan mij of...?? Dat ‘eerlijke verhaal’ van jouw partijgenoot heeft heel veel ellende gebracht. Waarom zou ik dan nu waarde hechten aan jouw beloftes, terwijl je nog vrijwel niets bereikt hebt?
* Die voorganger van je heeft jou via de voordeur binnengehaald, maar jij hebt hem vervolgens via de achterdeur geloosd. Is dit gedrag symptomatisch voor hoe jij Nederland wil besturen? Jouw partij wil de grenzen openhouden voor iedereen die hier maar wil komen – moeten wij Nederlanders onder jou straks feitelijk hetzelfde lot ondergaan als jouw voorganger?

Sybrand Buma,

* Je maakt een goede indruk op de Nederlanders, maar vanuit de oppositie is het altijd makkelijk scoren. Jouw CDA heeft een reputatie hoog te houden van het meewaaien met alle winden, al naar gelang de partij waarmee jullie regeren. Je slaat nu een harde ‘VVD/PVV’ toon aan tegen immigratie, maar hoe weet ik dat je straks niet geruisloos met D66 en GroenLinks meegaat, als je met hen een kabinet gaat vormen?
* Wat ik mis in jouw verhaal is dat ALS je immigratie inderdaad harder gaat aanpakken, dit door de EU verboden zal worden. Jouw partij is behoorlijk pro-EU. Blijf je consequent en ben je bereid om met Brussel te breken, of wijs je straks net als de anderen met het vingertje naar Brussel als de kiezers je vragen waarom je je beloften niet bent nagekomen?
* Je hebt de destijds succesvolle ‘waarden en normen’ van je voorganger Balkenende weer uit een la getrokken. Jouw partij heeft jarenlang volop meegewerkt aan het binnenhalen van grote aantallen mensen met normen en waarden die rechtstreeks tegen de christelijke en democratische ingaan, met steeds grotere nadelige gevolgen voor onze samenleving. In jouw complete verkiezingsprogramma staat het woord ‘islam’ echter maar één keer, en één keer in verband met IS(IS). Betekent dit dat dat jij de islamitische normen en waarden wèl bij de onze vindt passen?

Emile Roemer,

* Je bent zo kort voor de verkiezingen van gedachten veranderd en noemt het ‘pertinent onmogelijk’ dat je met de VVD in een kabinet gaat zitten. Je wilt ‘een zo links mogelijk’ kabinet, dat ‘antwoord geeft op de problemen die de mensen op straat nu tegenkomen’. In jouw programma lees ik echter niets over de fors toegenomen problemen ‘op straat’ met criminelen die heel vaak één specifieke cultuur-religieuze achtergrond blijken te hebben. Is ook voor jou de islam te politiek-correct om zelfs maar te benoemen? Hoe denk je deze problemen dan te kunnen aanpakken?
* Je stijgt in de peilingen, maar in 2012 stonden jullie een paar weken voor de verkiezingen op 38 zetels, en kijk wat daar van terecht kwam. Kan dat ermee te maken hebben dat jullie altijd wel heel veel mooie wensen hebben, zoals nu het afschaffen van het eigen risico, huurverlaging en 10% hogere uitkeringen, maar nooit goed duidelijk maken waar al die miljarden vandaan moeten komen en wie dat moeten gaan betalen?
* Denk je in dit verband niet dat als je bedrijven, banken en industrie naar de overheidskassa roept, zoals jij wilt, zij gewoon naar elders verkassen, en als dat niet kan, ze snijden in het personeelsbestand en er dus veel meer werklozen bijkomen?  Kijk eens naar socialistische ‘heilstaten’ (vroeger de Sovjet Unie, de DDR, nu Venezuela, Zimbabwe, Noord Korea etc.), waar door dit soort beleid uiteindelijk iedereen straatarm werd, met uitzondering van een klein eliteclubje aan de top. Dat kan jouw ideaal voor Nederland niet zijn.... toch?

Tot slot Geert Wilders, je was (weer) niet bij het debat aanwezig. Toch een paar vragen voor jou:

* Hoe voelt het om door fractieleiders die schermen met democratische beginselen bij voorbaat te worden uitgesloten? Is dat de reden waarom je niet aan debatten wilde deelnemen? Omdat ze je bij voorbaat al in een hoek hebben gezet?
* Van de 1,5 tot 2 miljoen Nederlanders die op jou gaan stemmen durft bijna niemand te erkennen dat ze op de PVV stemmen. De geuzen bevrijdden Den Briel, de ondergrondsen hadden een belangrijke rol in de bevrijding van Nederland van de bezetting door de Nazi’s. Hoe zie jij de PVV-beweging in het totale spectrum van de historie?
* Wat motiveert jou om al zo lang met gevaar voor eigen leven je in te zetten voor het welzijn en de toekomst van je medelanders, en daarbij op te moeten boksen tegen de rest, die er enkel voor de elite lijkt te zijn, ook al beweren ze iets anders?

Bent u zelf nog een zwevende kiezer? Misschien dat u dan dit soort vragen aan uw kansrijke partij(en) kunt stellen. En als u nog een zwevende kiezer kent: stuur dit artikel naar hem of haar door. Misschien helpt het deze persoon om een keuze te maken.

 

Xander (mede met dank aan de suggesties van een lezer)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
Koddebeier op 06-03-2017 15:25

Ik zie de PVV als een geuzenpartij/verzetsbeweging die ons moet bevrijden van de  nepdemocraten en de nieuwe fascisten van links.

willy op 06-03-2017 16:06

De Nederlandse verkiezingen komen dichterbij en de zenuwachtigheid ook.Gisteren gaf Wilders een persconferentie op straat met de nodige beveiliging ook de Vlaamse zender VTM was hoe raar ook uitgenodigd. De verslaggeving was zeer kritisch wat kost Wilders niet voor de staat al die beveiliging want daar ging het bij VTM over want als Wilders bij hem thuis een persconferentie zou houden dan moet hij voor de kosten opdraaien. over de inhoudt van Wilders was men kort hij is tegen de islam en maar goed ook want tegen 2O7O zal wereldwijd de islam de grootste godsdienst zijn en neen niet door Daesh maar door hun vruchtbaarheid hun grote gezinnen de gemiddelde leeftijd van een moslim is tien jaar ze hebben de jongste wereldbevolking en dus de toekomst dus de opkomst van de islam zal ook Wilders niet stoppen alhoewel hij voor mij mag winnen ! Shalom

Campert op 06-03-2017 16:09

Geestig! Jammer maar heel erg waar.

Tom Hendrix/Seneca op 06-03-2017 16:20

Klaver, Rutte,Pechthold,Asscher,Buma en Roemer; deze "gasten", en hun volslagen islamofiele- en eurofiele partijen, krijgen mijn stem zeer zeker niet. Ik ga voor rechts conservatief. Ik heb het gehad met deze politici; en hun wegkijkpartijen. Wat mij betreft verkassen ze maar naar de maan! Tja, en wat Wilders betreft; het wordt hem door voornoemde figuren en partijen haast onmogelijk gemaakt om campagne te voeren. Geheel links en politiek-correct demoniseren 24/7 deze man, met behulp van de volslagen linkse pers en media. Dat heeft Dhr. Trump wel ondervonden.

Maitreya op 06-03-2017 16:26

Consensus is altijd onvermijdelijk. Daarbij worden altijd de meest negatieve elementen samengevoegd, dat is de aard van de competitie. Je kunt het zien aan de Nederlander. Zolang je maar voor niets hebt geleefd. Allemaal onbenul.

edje op 06-03-2017 16:36

Ook voor Geert hebben we vragen: er komt een heleboel kijken bij het regeren van een land. Dit vergt grondige analyse en uitgebreide verhalen naar de samenleving. Ben je in staat om met meer woorden dan er op 1 a-4tje passen uit te leggen wat je van plan bent. 

Regeren is samenwerken, niet altijd je zin krijgen en ook dingen verdedigen waar je niet volledig achter staat als compromis voor iets wat jij ervoor hebt terug te krijgen. Hoe denk je dit te gaan doen.

een regering moet je vormen met meer mensen en kan je niet de baas gaan spelen en alles bepalen. Kan je sterke mensen naast je hebben met een eigen mening? 

cefas op 06-03-2017 16:51

Debateren? Niets anders dan elkaar afzagen en de grond instampen. Heeft totaal geen zin. Laat iedereen, apart, zijn zegje doen en de kiezer kan dan kiezen.

cefas op 06-03-2017 17:00

Kartelvorming van politieke partijen en uitsluiting van andere partijen, vooraf aan de verkiezingen, is de meest anti-democratische handelingen van deze partijen en getuigt van vergaande arrogantie.

cefas op 06-03-2017 17:42

En dan nog iets. Nederland is niet van ons allemaal. Nederland is van ons Nederlanders en van niemand anders.

Scrutinizer op 06-03-2017 17:46

Ofschoon de vraag aan Yasser vanuit andere invalshoek gesteld werd, verwacht ik inderdaad dat ongeacht wie de verkiezingen wint, autorijden over enkele jaren onbetaalbaar duur zal worden en wel hierom.

Als we geleidelijk aan volledig zijn overgestapt op een zelfrijdende auto (OK, niet meteen voor morgen maar over zeg een jaartje of 10) dan heeft dit verstrekkende gevolgen:

1) snelheidsovertredingen zullen in principe niet mer voorkomen (lees: de kassa der flitspalen rinkelt niet meer)

2) autoongelukken zullen drastisch dalen en verzekeringspremies navenant (dus ook de btw erop)

3) er zullen minder auto's verkocht worden omdat zelfrijdende makkelijker gedeeld kunnen worden (dus minder wegenbelasting etc.)

Kortom: de inkomsten van de auto als melkkoe zullen met miljarden terugvallen.

Denkt u dat politici dan zullen besluiten om navenant te bezuinigen door een hoop raamambtenaren de laan uit te sturen?

Tuurlijk niet: men zal gewoon de belastingtarieven verhogen.

In principe kan je zeggen dat het een het ander compenseert, bv. als je wegenbelasting verdubbelt en je inderdaad je auto deelt, maakt het al bij al niets uit. Wacht even... dat wil zeggen dat om het betaalbaar te houden je de facto gedwongen wordt om je auto te delen. Goed, technologisch kan dat dan weliswaar vrij makkelijk (de auto kan zel leeg naar je mede-gebruiker rijden) maar het vergt wel een cultuuromslag. Wie gehecht is aan zijn eigen auto (uit schrik dat een ander er niet voorzichtig genoeg mee omspringt) en dus niet van plan is de wagen uit te lenen ("te delen"), ziet dus zijn kosten fors de hoogte in gaan.

Dus, ga je mee met je tijd, dan valt het financieel wel mee maar ben je wat conservatiever en gehecht aan je -eigen- auto, dan zullen je kosten enorm stijgen en wordt autorijden iets wat hooguit de rijken zich nog kunnen veroorloven.

mij mening op 06-03-2017 17:55

wilders zal noit premier van nederland worden allen omdat de koning niet wil. punt. Jammer misschien, ma zo is het al eeuwen in de konikrijk der nederlanden

Johan op 06-03-2017 18:15

Goede vragen Xander!

Ik ga deze vragen 50 x uitprinten en in de brievenbussen in mijn straat bezorgen!  In de hoop mensen aan het denken te zetten!

henk Boskamp op 06-03-2017 18:20

Nog een extra vraag @GeertWilders.

 

U geeft met regelmaat aan dat een dubbele nationaliteit ook dubbele loyaliteit betekent. Gaat dit ook voor u op? 

 

(Geert Wilders bevat naast de Nederlandse ook de Israëlische nationaliteit.)

Bron ? Mod.

jottum op 06-03-2017 18:40

Misschien kan Wilders in Turkije campagne gaan voeren voor nederlandse toeristen en andere nederlanders daar met als thema Turkije niet in de eu en minder turken in nederland. Benieuwd wat er dan gebeurd met de verhoudingen. Merkel zou met hem mee kunnen aangezien daar toch ook verkiezingen zijn ;-)

rescue op 06-03-2017 18:47

Wilders heeft groot gelijk met zijn waarschuwing voor verdergaande islamisering maar heeft een probleem. Het is namelijk al veel te laat. Al die miljoenen moslims laten zich niet meer de mond snoeren of wegsturen. En wordt de partij echt groot, dan heb je de poppen aan het dansen. Het is een onoplosbaar dilemma want niets doen gaat problemen geven en iets doen ook. Verder iemand nog ideen behalve burgeroorlog?

NietStemmer op 06-03-2017 19:05

Aan iedereen die van plan is niet te gaan stemmen:

Bedenk dat je het de politiek heel gemakkelijk maakt om op de oude voet door te gaan, zo verandert er nooit iets.

Doe iets door te laten zien dat je best wilt stemmen maar dat het aanbod niet aantrekkelijk genoeg is. Ga op 15 maart wél stemmen en stem dan op Niet Stemmers, lijst 22. Wij doen niet aan politiek maar we willen wel dat er iets gaat veranderen.

https://nietstemmers.nl/

HdK op 06-03-2017 19:10

Het CDA heeft NL de EU en de EURO ingescheurd. Dit ondanks het feit dat in een referendum 63% vd kiezers Nee stemde. Hoezo 'Christen-Democraten'? De EU heeft al bakken van uw geld gekost (Zie Griekenland) en gaat ons nog veel meer kosten. En onze spaarcenten en pensioenen (1700 miljard) : Die worden overgeheveld naar de EU. Met toestemming vh CDA. De benodigde handtekeningen zijn de dag na het BREXit referendum door Rutte getekend. Bye, bye pensioentje!! Verbazingwekkend hoe weinig protesten dit gaf.

cefas op 06-03-2017 19:13

Eigenlijk zou iedere politicus eerst een stage bij een commercieel bedrijf moeten lopen van een jaar of 5, alvorens hij gecertificeerd mag worden als politicus, gezien de vele financiele blunders, die door hen zijn gemaakt. Geldt trouwens ook voor ambtenaren. Eerst geld verdienen, dan pas uitgeven. Geen Sinterklaas-praktijken.

Scrutinizer op 06-03-2017 19:25

@mij mening op 06-03-2017 17:55

Klopt. NL is een monarchie, geen republiek.

Het volk mag hoogstens aan de vorst een bepaalde voorkeur kenbaar maken, voor wie ze het liefst als zijn zetbazen zien maar uiteindelijk is het de koning die beslist of een populaire kandidaat-zetbaas ook daadwerkelijk de titel "premier" mag voeren.

Bovendien: m.h.o.o. toekomstige werkzekerheid (na de huidige regering) waagt een premier het niet om zijn overlord te schofferen. Dus ook al zou de koning zich niet met het dagelijks bestuur van het land bezig houden (zoals men ons wil doen geloven), dan nog is een premier niet onafhankelijk van zijn baas. Kortom: in een monarchie zoals NL, B, E of VK is de monarch gewoon de feitelijke baas, ongeacht hoe erg ze hun best doen om dat te verdoezelen.

Ben je 1e generatie dictator (Stail, Perron, Mao...) dan wordt je zo genoemd en veelal misprijsd maar ben je er de zoveelste generatie nazaat van, dan heb je de respectabele titel van Koning en wordt je met respect en ontzag bejegend en staat het volk jaarijks in de rij om je met Oranje vlaggetjes toe te juichen op "jouw"dag. Begrijpe wie kan...

HdK op 06-03-2017 19:32

Rutte Belooft Geen valse Beloften te doen

Mag deze man ons land straks leiden dan wel laten lijden?

 

 1            ‘’Iedere werkende krijgt er €1000 bij.

 2            'Ik en de VVD zijn EURocritisch'

 3            'Ik zal de PVV vernietigen.

'(In plaats daarvan heeft Rutte de VVD bijna vernietigd en alle ooit in hem gestelde vertrouwen.)

 4            'Het geld dat we aan Griekenl. lenen komt met rente terug' Zeggen ik en mijn maatje JKdJ.

 5            'Ik heb in mei plechtig trouw aan de EU beloofd met (zwart op wit) uitsluiting van mijn land.

 6            Ik heb als parlementslid En later als MP, plechtig trouw aan de NL staat beloofd.

 7            'De PvdA is een gevaar voor NL.'

 8            'Ik ben zeer loyaal en lieg zelden of nooit....'

 9            Er wordt niet aan de hypotheek gemorreld’’.

10           ‘Er gaan geen miljarden meer naar Griekenland’.

11           ‘Immigratie wordt 58.000’ dit jaar’ .Het werkelijke aantal  werd achtergehouden.

12           ‘Onderste Steen moet boven komen bij MH17 onderzoek (neerschieten B777 in Oekraïne)’.

13           ‘De Balkan en Turkije worden geen lid EU’.

14           Er is daarom geen vrij reizen naar en door deze landen

15           'Ik heb geen handtekeningen gezet waarmee NL autonomie aan Brussel heeft overgedragen.'

16           ‘Ons spaar en pensioengeld wordt niet onder EU-beheer geplaatst’.

Deze wet + haar tekst is bewust geheim gehouden tot 24 uur na de BREXIT.

Rutte heeft inmiddels toch getekend. Zeg maar dag dus tegen onze 1700miljard gespaarde Euro’s.

17           De uitslag vh Oekraine referendum met 62% tegenstanders wordt snel geïmplementeerd.’

18           Ik doe geen valse beloftes meer’. Huilie, Huilie Tot aan Maart?

19           Ik ga de PVV verpletteren.

20           De zorg krijgt er 400, Daar maakt de VVD 2 miljard van.

21           Het onderwijs krijgt ook geld er bij.  4,5 – 5,0 miljard volgens D’66 & PvdA.

22           De werkgelegenheid en economie hebben zich dankzij dit kabinet hersteld.

 Spoort deze man eigenlijk wel?

 

Qromwel op 06-03-2017 19:47

15 Maart zal blijken wie de winnaar(s) is/zijn. Ik verheug me nu al op alle krompraat die ze (vnl. de verliezers) zullen uitslaan. Het weren van Baudet geeft me veel te denken!

Celtic2b op 06-03-2017 19:54

De Sint komt pas tegen  December naar Nederland toch ?

Maar als je die verkiezingsprogramma's doorneemt dan valt de cadeautjesregen dit jaar in Maart.

Staan straks met zijn allen vol verwachting het Schip van Staat op te wachten , de week daarna begint het Zwarte Pieten .

Rosalie op 06-03-2017 20:31

Helemaal eens met cefas. Heb nog een aanvulling:  een aantal jaren in een moslimland gewerkt te hebben strekt tot aanbeveling. Want dan weet je dat er van je geëist wordt dat je je aanpast en zo niet dan werkt men niet mee of vlieg je eruit. Kan die slappe hap hier nog veel van leren. 

Piet 1 op 06-03-2017 21:07

@  henk Boskamp op 06-03-2017 18:20

Heeft Wilders de Israëlische nationaliteit . .dat Googlen en de moderator krijgt zijn bron.

Jan Feikens op 06-03-2017 21:16

Wilders is evengoed een ramp als hij het voor het zeggen krijgt. De PVV is trouwens amper een deomcratische partij te noemen. Of een democratische partij met een absolute leider (dispoot). Met zijn A-4tje gaat hij het niet redden. Desastreus voor lands toch al penible financiën. Enorme werkeloosheid als Nederland uit de EU zou stappen. Hij laat zijn plannen ook niet doorbereken. Heel logisch zou ik ook niet doen als ik hem was. Inderdaad lekker wegblijven bij de diverse debatten. Wilders heeft toch niets toe te voegen over economie e.d. Het is een one-issue partij. En inderdaad daarin kan ik 95% met hem meegaan. En ,oh ja, hij is echt pro-Israël. Prijs de Heer!  zou ik zeggen. Helaas red je het daar niet mee. Je zal toch Jezus, als Verlosser moeten aannemen in je leven. Mijn conclusie: Goed dat er een Wilders is, heel wat minder Europa heel graag en een beter asielbeleid. Nederland heeft een redelijk leider nodig. Ondanks de vele blunders van het CDA in de loop der jaren, laat Buma het maar proberen.

Eric op 06-03-2017 21:22

Www.jezusleeft.nl

De Terugkeer op 06-03-2017 22:34

Xander (en die ene lezer): b e d a n k t !!!

Rosalie op 06-03-2017 22:46

Die werkeloosheid krijg je hier evengoed wel als de migratie niet stopt En als we in de EU blijven dan blijft de EU het voor het zeggen hebben en dat komt de Bilderberggroep goed uit. Het is kiezen uit twee kwaden : blijf je erin dan raken we uiteindelijk onze vrijheid kwijt,ga je eruit dan stort de economie in maar dat heeft tijd nodig om weer overeind te krabbelen.

Wat is het belangrijkst : vrijheid voor onze kinderen en kleinkinderen of een ( tijdelijke en dat is rekbaar ) crisis ? Laat Wilders maar eens flink tegengas geven aan de gevestigde orde. Dan dat gepraat over het klimaat !! Niemand heeft het over HAARP, of over chemtrails en bovendien hebben wetenschappers bewezen dat belangrijk doen over klimaat geklets is. Voor zover ik weet is de Partij voor de dieren de enige die chemtrails heeft aangekaart.

Bart op 06-03-2017 23:22

Geert Wilders spreekt de internationale media toe afgelopen zondag 5 maart 2017.

Zoals hij daar spreekt, rustig en ontspannen zie ik daar wel een toekomstige minister president in.

https://www.youtube.com/watch?v=vWkKYYKqkvQ

 

Bart op 06-03-2017 23:25

 

Mark Rutte houdt ons weer eens voor de gek.

Als je het verkiezingsprogramma leest, staat er,

Wij zijn niet voor

welke vorm van een referendum op welk niveau dan ook

De bestaande referendumwetgeving wordt

ingetrokken; deze is slecht ontworpen en heeft geen meerwaarde getoond in het huidige bestel !!!

Bart op 06-03-2017 23:30

 

Rutte houdt ons weer voor de gek, hij spreekt daar niet over in debatten.

Ook dit staat in het verkiezingsprogramma

Riool- en afvalstoffenheffingen moeten worden betaald door alle gebruikers, in plaats van alleen door huiseigenaren. We willen deze belasting aanpassen, rekening houdend met degene die de kosten veroorzaken en er profijt van hebben. We willen de wet aanpassen zodat het betalen van deze belastingen niet langer afhankelijk mag worden gesteld van het eigendom, maar van het gebruik vande voorzieningen. Want ook huurders maken er gebruik van.

De vraag is nu, wordt er dan 2x betaald, door eigenaar en huurder. Wat me niets zou verbazen.

Bart op 06-03-2017 23:35

Weer dat gedraai met woorden door Rutte

In 2009 pleitte Mark Rutte voor een zo groot mogelijke vrijheid van meningsuiting; hij eiste met partijgenoot Atzo Nicolaï de opheffing van het verbod op godslastering (Mark is lid van de Protestantse Kerk in Nederland ),   en bovendien het opheffen van het verbod op Holocaustontkenning. ( Rutte: Holocaust ontkennen moet kunnen. Algemeen Dagblad (26 mei 2009) Rutte verklaarde: "Hoe onzinnig het ook is dat iemand de Holocaust ontkent, verbieden moet niet!" Bron Wikipedia.

Weer zo’n Typisch staaltje van gedraai waar hij voortdurend mee weg blijkt te komen..

Teeven-zaak, over het kattebelletje zegt Mark Rutte:” Ik had het niet gelezen maar wel gezien”

Niet gelezen, wel gezien..!!!

Bart op 06-03-2017 23:43

 

Misleiding Het kenmerk van Rutte. De €1000.- van Rutte. De onderste steen van de MH17. Handen af van de hypotheekrente. Niet nivelleren..

 

Er zou niet gemorreld worden aan de hypotheekrente aftrek maar uiteindelijk werd de hypotheekrente aftrek toch verminderd. Met 0,5 % per jaar tot uiteindelijk  37 % vermindering om de hypotheekrente af te kunnen trekken.

Op het moment dat Rutte deze belofte deed, wist hij al dat hij dit niet waar zou gaan maken, maar deze alléén gedaan heeft om zijn functie als Minister President veilig te stellen.

Deze belofte leverde hem zoveel kiezers op dat de VVD als grootste partij uit de verkiezingsuitslag naar voren kwam. Inmiddels weten we beter

Bart op 06-03-2017 23:53

Weer een Rutte-tje

Er zou absoluut geen geld meer naar Griekenland gaan, geen dubbeltje, maar toch gingen er miljarden naar Griekse banken.  Rutte zei 109 miljard euro steun zou Griekenland ontvangen terwijl dit 159 miljard moest zijn. 

Dat huichelen in de genen van Mark Rutte zit opgesloten bleek ook uit de invoering van de zogenaamde inkomensafhankelijke zorgpremie. Met hand en tand verdedigde hij dit besluit door erop te hameren dat dit een goed en rechtvaardig besluit was, totdat hij niet anders meer kon dan schoorvoetend toegeven dat hij een inschattingsfout fout had gemaakt.

Teeven deal,  Rutte wist van niets ? en later toch weer wel ?

Mark Rutte blijft  liegende kabinetsleden als Opstelten en Teeven steunen en de hand boven het hoofd houden.

De zoveelste blamage van de VVD rond de bonnetjesaffaire en het opstappen van Van der Steur. 

http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/03/mark-rutte-meest-onbetrouwbare-politicus-van-nederland/

 meneertje-draaikont Wiebes die de Belastingdienst niet onder controle heeft.

1 febr 2017 voerde de Tweede Kamer een verhit debat met staatssecretaris Eric Wiebes. De bewindsman, die natuurlijk van de VVD is, heeft de Kamer namelijk niet juist geïnformeerd over problemen bij de Belastingdienst. Die problemen worden veroorzaakt door een enorme reorganisatie die de staat bakken met geld gaat kosten. Wiebes is daar verantwoordelijk voor, maar weigert verantwoordelijkheid te nemen voor de door hem veroorzaakte puinhoop.

De Belastingdienst heeft de financiële en persoonlijke gegevens van 11 miljoen belastingbetalers en 2 miljoen bedrijven in de periode van 2013 tot 2016 onvoldoende beveiligd. Diefstal en verlies kunnen niet worden uitgesloten

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/staatssecretaris-eric-wiebes-vvd-draait-spint-en-verhult-inzake-belastingdienstcontroverse-tweede-kamer-rebelleert/

Bart op 07-03-2017 00:00

Het gaat maar door met huichelen, mooi praten voor de bühne maar ondertussen een smerig spel spelen met de burgers, zie het hele verkiezingsprogramma.

 

De VVD wil en (heeft al) het aantal sociale huurwoningen namelijk al jaren terugbrengen. Het is zelfs een van de pijlers van het beleid van woonminister Stef Blok. Hij was slagvaardig bezig de sociale huursector in te perken. 

VVD wil uitkeringen verlagen 2017 behalve AOW.

Dus ben je je baan kwijtgeraakt dan gaat je WW uitkering omlaag. De bijstand gaat ook omlaag.

De VVD wil verder het vakantiegeld voor mensen in de bijstand afschaffen.

De VVD wil ook het mes zetten in de zorgtoeslag en het kindgebonden budget en de kinderbijslag na het tweede kind afschaffen. Het eigen risico in de zorg blijft overeind.

De VVD geeft per saldo minder uit aan de gezondheidszorg, ondanks de 2 miljard euro extra die premier Rutte voor ouderenzorg heeft aangekondigd. Die uitgave gaat gepaard met een besparing van 2 miljard in de ziekenhuiszorg. Dus daar haalt Rutte het geld voor ouderenzorg weer terug.

Bart op 07-03-2017 00:04

 

premier Rutte zegt dat de VVD zich ( alleen) wil inzetten voor de "stille hardwerkende meerderheid"

De inkomensongelijkheid neemt toe. Dat komt vooral doordat de VVD de koopkracht van mensen met een uitkering (AOW’ers uitgezonderd) laat verslechteren: de achteruitgang bedraagt gemiddeld 1,4 procent per jaar.

http://nos.nl/artikel/2157435-middeninkomens-profiteren-van-vvd-plannen-uitkeringen-niet.html

 

·                    Verkleining verzekerde pakket op basis van lage ziektelast, 600 miljoen structureel minder. 

·                    Mensen die nu in de WAO terechtkomen, krijgen nog 70 procent minder. Zo bezuinigt de partij 1,3 miljard.

·                    De VVD bezuinigt 700 miljoen op de huurtoeslag. Studenten worden uitgesloten van huurtoeslag. De huurgrenzen worden bevroren.

·                    De WW wordt nog maximaal 18 maanden. Dat is een halvering. De eerste drie maanden wordt de uitkering 80 procent, de laatste maanden wordt de uitkering verlaagd tot bijstandsniveau. Dat is een bezuiniging van 500 miljoen euro.

·                    De VVD bezuinigt 300 miljoen op de taken van de publieke omroep.

Bart op 07-03-2017 00:10

 

Wat heb je aan al die doorrekeningen van het CPB van die verkiezingsprogramma’s

Wat heb je nu als kiezer aan die berekeningen? RTL-huiseconoom Mathijs Bouman legt uit: "Het is zeker wel nuttig.  Maar 100 procent betrouwbaar is het niet, het blijven voorspellingen: in de wedstrijd kunnen altijd dingen gebeuren waar je niet op hebt getraind."

http://www.rtlnieuws.nl/

Bart op 07-03-2017 00:13

De Bezuinigingen van Rutte de afgelopen jaren worden zwaar bekritiseerd

https://fd.nl/economie-politiek/1168242/rutte-op-de-bres-voor-zijn-erfenis

Onderzoek ING

Vorige week kwam het onderzoeksbureau van ING Bank nog tot de conclusie dat het stringente begrotingsbeleid van de afgelopen vier jaar onnodig veel welvaart en banen heeft gekost.

Rutte reageerde desgevraagd als door een wesp gestoken. 'Ik vond dat echt ING onwaardig', aldus de premier die denigrerend sprak over dat 'bizarre' rapport. Ook de kritiek van hoogleraar overheidsfinanciën Bas Jacobs van de Erasmus Universiteit kan op weinig begrip rekenen. 'Het zal wel', aldus Rutte over critici die het 'vanaf de tribune' beter denken te weten.

Bart op 07-03-2017 00:20

De zoveelste leugen

Ruttes ‘toezegging’ om niet met de PVV te gaan regeren, is zijn zoveelste leugen. In Zomergasten stelde hij een paar maanden geleden namelijk nog expliciet dat hij partijen uitsluiten ‘heel onverstandig’ vindt. Mark Rutte, 4 september 2016: ‘De VVD sluit geen enkele partij uit. Ik sluit Wilders niet uit.’ 

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/bam-de-zoveelste-leugen-van-rubberen-mark-rutte-in-zomergasten-ik-sluit-regeren-met-de-pvv-zeker-niet-uit/

Bart op 07-03-2017 00:22

 

Fleur Agema over de schandalige bezuinigingen in de ouderen zorg de afgelopen jaren onder de leiding van de VVD

https://www.youtube.com/watch?v=pPJ61TTBIGg

Fleur in samenvatting

5 weken voor de verkiezingen komt Rutte ineens met het idee om 2 miljard extra te besteden voor de ouderenzorg nadat hij eerst verpleeghuizen heeft gesloten.

Verzorgingshuizen gesloten, ruim 60.000 plekken weg.

37.000 zorgmedewerkers zijn de instelling uit ontslagen).Dagbesteding voor dementerende ouderen voor 90% weg.

Huishoudelijke hulp gehalveerd (de VVD wilde het zelfs helemáál schrappen).

De wijkverpleegkundige kwam helemaal niet terug. Ze waren er al, maar 400 extra gingen er weg.

De inkomensondersteuningsregelingen zoals de Wtcg werden gehalveerd.

De Eigen Bijdragen voor van alles en nog wat, voor zorg, hulpmiddelen, etc., gingen omhoog.

De vermogensinkomensbijtelling voor verpleeghuisbewoners verdubbelde.Het eigen risico werd voor zovelen onbetaalbaar.

Maar ook de gluiperige mantra’s waarmee dit alles werd verkocht.. En, o ja, het mantra dat de verpleeghuiszorg ontzien was..

De gevolgen van al dat fanatisme van de VVD is dat er 37.000 ontslagen vielen in de instellingen, terwijl de verpleeghuisbewoner een steeds zwaardere patiënt werd. : doorligwonden, uitdroging, ondervoeding, allemaal verergerd. De werkdruk torenhoog.

Bart op 07-03-2017 00:29

 

Rutte kan geen harde beloftes geven. Weer gedraai en gedraai. Ziet ineens het licht over de armoede in de zorg.

https://www.youtube.com/watch?v=Nc_siKLXExE

Bart op 07-03-2017 00:30

 

Voor wie er nog niet helemaal overtuigd van was dat Frans Timmermans zeker niet het beste voorheeft met Nederland en andere Europese landen, is hier het levende bewijs. Dit is namelijk een man die alles doet in het belang van politieke correctheid, en drie keer niets voor het land dat hem zoveel kansen tot zelfontplooïng gaf.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/landverrader-timmermans-waarschuwt-ons-nederland-moet-veel-meer-asielzoekers-opnemen/

Bart op 07-03-2017 00:32

 

Feest jongens! Een stel politiekcorrecte D66-

jongeren hebben een nieuw project bedacht om ervoor te zorgen dat de PVV de verkiezingen van 15 maart niet wint. Ze hebben een actie opgezet die “Mag ik je stem” heet (inclusief leuke website, zucht). Ze leggen zelf uit wat de bedoeling precies is:

 

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/politiekcorrecte-jongeren-willen-stem-stelen-van-opa-en-oma-zodat-links-de-verkiezingen-kan-winnen/

Bundy op 07-03-2017 01:59

Prachtig artikel met Xanderfeiten als koeien .  Vrijwel alle partijen dienen de NWO / Brussel in de wetenschap dat de opvang van ontelbare miljoenen criminele welvaartzoekers niet te betalen is door een paar werkende Europeanen .      Mij verbaasd het dat iedereen nog te eten heeft en in een huis kan wonen ,  chaos  is het gevolg van het beleid van de genoemde politieke partijen, op de PVV na .

Hier kunt u lezen waardoor wij nu in de eindtijd-chaos leven :  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&id=9998:europa-moet-bevolkt-worden-door-sub-ras-het-bewijs&Itemid=71   .

Ik schat ( want cijfers worden geheim gehouden ) dat Nederland 12 Miljoen oorspronkelijke bewoners heeft , en ongeveer vier Miljoen allochtonen telt .     U moet dus niet verbaasd zijn wanneer de partij Denk bijvoorbeeld  15 zetels zou halen en daarmee een machtsfactor wordt die niet voorzien was .    De opinie-peilers hebben al talloze malen bewezen dat ze  al dan niet opzettelijk  vaak foute voorspellingen geven .

allangwakker op 07-03-2017 02:38

Allang Wakker, het begint nu zelfs wat triest te worden met uw onderzoeken. U kunt geen onderscheid maken in de bronnen die u raadpleegt. Het internet kan een moeras worden als u de weg niet weet. Diverse postings van u verwijderd. Mod.

Dewevoga op 07-03-2017 08:38

Nieuwe coalitie nieuwe gezichten, maar er verandert niets. Top ambtenaren vernieuwen en vaker rouleren, want zij maken de dienst uit. Voorbeeld: belastingdienst, voor niemand een vertrekregeling maar hen wel. 

roodborst op 07-03-2017 09:49

Wilders 2 natinaliteiten ?  Als ik een andere nationaleteit neem , verlies ik het Nederlandsschap.

Wilders heeft enkel de Nederlandse Nationaliteit. Mod.

Of de P.V.V  de grootste partij wordt ? Het moet wel . Maar de tegenwoordige Hollander  is afgestompt en heeft geen eigen mening meer .Maar dat weet hij zelf niet eens . Er is geen hoop meer voor Nederland .

Wim op 07-03-2017 11:41

@ Jan Feikens. Ja, als je de feiten niet laat spreken en de media napapegaait over Wilders kom je uit bij Christenen Dienen Allah.

Ongelofelijk die houding... Jan kan overigens net zo goed kiezen voor de leugenaars van de VVD, want zijn stukje staat vol met verdachtmakingen, niet onderbouwde uitspraken en directe leugens.

Sun op 07-03-2017 12:14

Wat beloofde en hoe stemde de PVV? De zorg De PVV beloofde dat de zorg beter en betaalbaar zou worden en ouderen meer rechten en voorzieningen zouden krijgen.

In werkelijkheid stemde de fractie in de Tweede Kamer voor hogere eigen bijdragen voor bezuiniging op het persoonsgebonden budget voor bezuinigingen op de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ boven de 70

De PVV zegt tegen de marktwerking in de zorg te zijn, maar stemde voor particuliere investeringen in ziekenhuizen voor winstuitkeringen in ziekenhuizen voor betaalde voorrangszorg via SOS-artsen tegen een meer inkomensafhankelijke premie tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden, waardoor meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag nu geen gebruik kunnen maken van een pgb

Bron ? Mod.

Sun op 07-03-2017 12:17

Veiligheid De PVV zei te kiezen voor zero tolerance. Elk afdingen van het gezag van de politie moest worden tegengegaan.

In werkelijkheid ging de PVV akkoord met bezuinigingen op de politieopleiding afschaffing vergoeding aspirant-agenten, waardoor het voor zij-instromers onmogelijk werd om politieagent te worden afschaffing van middelen die gemeentes konden aanwenden voor hun veiligheidsbeleid

De PVV was tegen het aanpakken van alcoholverslaafden in het verkeer het terugdringen van de oververtegenwoordiging van niet-westerse jongeren in de criminaliteit het terugdringen van recidive en stemde voor bezuiniging op de reclassering snelle re-integratie van ex-gedetineerden.

 

Bron ? Mod.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl