HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

NAVO oefent op bezetten Russisch sprekende gebieden

Rusland wordt verder geprovoceerd door aanstaand NAVO lidmaatschap Montenegro

 

Een Amerikaanse M1-Abrams tank tijdens de NAVO oefening Atlantic Resolve in Oost Europa.

Met opzet geheel buiten het zicht van de radar van de reguliere media gaat de NAVO onverminderd door met het voorbereiden van een oorlog tegen Rusland. De stad Berlijn heeft baanadvertenties geplaatst waarin wordt gevraagd om mensen die een figurantenrol willen spelen tijdens NAVO oefeningen. Om deze zo realistisch mogelijk te laten zijn moeten de deelnemende burgers het liefst Pools, Tsjechisch of Russisch kunnen spreken.

 

De figuranten krijgen in 10 oefendorpjes kleine rollen zoals boeren en winkeleigenaren, en verblijven op de Amerikaanse militaire basis in Hohenfels, Duitsland. De dagelijkse vergoeding bedraagt tussen de € 88,40 en € 120,-.

De Amerikaanse opdrachtgevers eisen dat de deelnemers 2 weken lang permanent beschikbaar zijn. ‘Een volledige inzet is dringend noodzakelijk.’ Het meenemen van smartphones, laptops e.d. is verboden. Voor spoedgevallen zijn alarmnummers beschikbaar.

Naast Duits en Engels moeten de deelnemers het liefst ook Russisch, Pools of Tsjechisch kunnen spreken, zodat de militairen in een zo realistisch mogelijk omgeving kunnen oefenen en ‘zich optimaal voor hun buitenlandse missie kunnen voorbereiden’. Eén land wordt daarbij specifiek genoemd: Afghanistan. Daar wordt alleen geen Russisch gesproken...

Nieuwe provocatie: Montenegro wordt NAVO lid

Sinds 2014 is de NAVO ondanks protesten uit Moskou begonnen aan het verplaatsen van grote aantallen troepen, tanks en vliegtuigen naar het nieuwe Oostfront langs de grenzen met Rusland. (1)

Een nieuwe provocatie aan het adres van de Russen is het aanstaande NAVO lidmaatschap van Montenegro, waar de Amerikaanse Senaat op 27 maart voorlopig mee instemde. Later deze week volgt een definitieve stemming. Senator Rand Paul was slechts een van de twee die tegen was. Prompt kreeg hij het verwijt dat hij ‘voor Putin werkt’.

Het kleine Montenegro heeft een legertje dat bestaat uit 850 man, 8 voertuigen en 6 kleine schepen. Militair gezien draagt het land, dat deel uitmaakte van het voormalige Joegoslavië, dus niets bij aan de Westerse alliantie. Toch willen de globalisten in Washington en Brussel het staatje per se bij de NAVO, omdat het aan Servië grenst, een historische bondgenoot van Rusland. (2)

Dankzij de VS, NAVO en EU op W.O.-3 af

Afgelopen zondag haalden we de gerenommeerde Duitse auteur-journalist Wolfgang Bittner aan, die waarschuwde dat het overgrote deel van de Europese bevolking nog steeds geen flauw benul heeft dat de Amerikaanse ‘deep state’ schaduwregering, die alles in het werk stelt om president Trump te dwarsbomen, vast van plan is om inderdaad een (wereld)oorlog tegen Rusland te ontketenen. Europa zal dan voor de derde keer in iets meer dan een eeuw tijd het strijdtoneel zijn. Mochten er kernwapens worden gebruikt, dan zal ons werelddeel nooit meer herstellen van de enorme verwoestingen en het verlies van ontelbare mensenlevens.

Dat alles zullen we ook volgens Bittner geheel aan de VS, de NAVO en de EU hebben te danken. De Russen hopen weliswaar nog steeds op vrede en samenwerking, maar zullen zich, als het Westen te ver gaat, deze keer niet net als tijdens de Tweede Wereldoorlog opnieuw militair laten verrassen, maar veeleer zelf de eerste vernietigende klap uitdelen.


Xander

(1) Anonymous
(2) Infowars

Zie ook o.a.:

26-03: “Acuut oorlogsgevaar in Europa’ (/ ‘Groot deel van Europese bevolking is totaal geïndoctrineerd en heeft geen benul van dreigende oorlog’)
22-02: Trumps vijanden proberen in Oekraïne alsnog oorlog met Rusland te forceren (/ Brussel wil Rusland de schuld geven van toekomstige financiële, economische en politieke instorting EU)
14-02: (/ Politieke elite VS/EU wil Trump hoe dan ook verwijderen, waarna koers naar Derde Wereldoorlog met Rusland kan worden hervat)
07-02: ‘Merkel wil vreemdelingenlegioen van 1,2 miljoen moslims inzetten tegen Rusland’ (/ Britse politieke analist: Niet Trump en Putin, maar Berlijn en Brussel zijn grootste bedreigingen voor Europa)
14-01: Nederlandse troepenmacht naar Polen; Rusland stelt afweerraketten bij Moskou op
13-01: Oud vicepresident OVSE: (‘Burgers Europa en Rusland willen vrede, maar gevestigde orde wil oorlog’)
09-01: Tegen Rusland: Massa’s Amerikaanse tanks komen in Duitsland aan; Stealth raketten voor Polen (Nieuwste stealth raketten kunnen worden gebruikt voor ‘first strike’ op Rusland – Grootste troepenverplaatsingen in Duitsland sinds einde Koude Oorlog – Donald Trump: Alleen idioten willen oorlog met Rusland)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Hubo op 30-03-2017 15:40

Triest.Op zich is er voor een Blitzkrieg in het oosten natuurlijk wel wat meer nodig dat de huidige troepenmacht.De annexatie van Montenegro is ernstiger.Het landjepik gaat gewoon door.

Tom Hendrix/Seneca op 30-03-2017 15:57

Alles zal in het werk worden gesteld; om deze oorlog te ontketenen. Uiteindelijk is dat de opdracht van de NWO en de Illuminati.

 

Allen:

Inhoudelijke geloofsdiscussies naar het geloofsforum. Mvg. Mod.

Jan t op 30-03-2017 17:19

Goed betoog van Senator Paul in de Senaat. Bizar natuurlijk wat Paul aan de orde stelt, de grondwet wordt niet nageleefd en de volksvertegenwoordigers worden buiten spel gezet bij de vraag wie de beslissing neemt over oorlog. Nee, hier zal de Hollandse msm wel geen aandacht aan besteden.

Een andere Senator welke continu gemeden wordt door de msm is Richard Black. De man bevestigt eigenlijk alles wat we hier regelmatig lezen. Pas was hij nog te gast in de Richie Allen Show, waar de Senator bevestigt dat de elite oorlog aan het voorbereiden is tegen Rusland. Ook doet hij regelmatig verslag van eigen onderzoek in het Midden Oosten, ook dit is allemaal te volgen op youtube, vaak via het LaRouchePAC kanaal.

Misschien kan deze site eens een artikel aan Richard Black wijden, de man doet in mijn ogen veel goed werk.

Ultimate op 30-03-2017 17:45

Xander, goed artikel!

Nu nog een artikel over overleven tijdens een oorlog waar atoomwapens worden gebruikt voor de optimale voorbereiding.

Tom Hendrix/Seneca op 30-03-2017 17:46

Oké, moderator. Boodschap begrepen.

Het is voor allen beste Tom. Mvg. Mod.

Een ander geluid op 30-03-2017 18:30

Het is absurd om de toetreding van Montenegro tot de NAVO als een provocatie te omschrijven. Een legertje van 850 man, 8 voertuigen en 6 bootjes........... Het moet niet gekker worden.

Het ligt ook nog eens gigantisch ver weg van Rusland.

Als de NAVO echt wil provoceren, moeten ze Georgië en Oekraïne lid maken. Beide landen zijn recentelijk afgewezen als lid !!!

Het is dat Griekenland dwars ligt, anders was Macedonië ook al als lid bijgeschreven. Wellicht lopen Andorra, Lichtenstein, Monaco en San Marino zich aan de zijlijn ook al warm.

NAVO stuurt in totaal 7200 man naar Polen en Baltische Staten, op dringend verzoek van genoemde landen, alsmede 250 tanks, pantservoertuigen en artillerie. Daarnaast 4 NL F16's naar Litouwen, 4 Duitse Eurofighters naar Estland en 4 Britse Eurofigthers naar Roemenië. Al met al géén schokkende aantallen.

Daar tegenover staan 330.000 zwaarbewapende Russische soldaten. NAVO conventionele strijdkrachten in die regio komen niet eens in de buurt van een geloofwaardige verdediging, laat staan aanval.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-nato-border-forces-map-where-are-they-positioned-a7562391.html

Met dit soort aantallen aan NAVO zijde kan géén mens serieus aan een aanval op Rusland denken. Géén enkele Russische generaal zal hiervan wakker liggen.

Hitler probeerde het met 3,8 miljoen man, 3350 tanks, 7200 stuks artillerie en 2770 vliegtuigen. En weten allemaal hoe dat afliep...............

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Barbarossa

Het enige dat met de NAVO versterkingen bereikt wordt, is dat het voor Rusland lastiger wordt om met de sterke Russische militaire opbouw consessies af te dwingen door middel van intimidatie.

Ofwel zonder een schot te lossen, je zin doordrijven. In de koloniale tijd noemde men dat kannoneerboot politiek.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kanonneerbootdiplomatie

Leon op 30-03-2017 18:56

Als wat hierboven beschreven staat klopt snap ik ook waarom er nog zoveel 'vluchtelingen?' komen....op die manier kan de nwo zo veel mogelijk slachtoffers maken op een overvol continent om op die manier gebod 1 van hun 10 geboden, beschreven op de Georgia Guidestones, te perfectioneren. Daar staat nl. (Vertaald uit Engels) > hou de wereldbevolking onder de 500.000.000 in constante harmonie met de natuur. Er zijn nu ongeveer 7.3 miljard bewoners op deze planeet.....

Dus massaal slachten heeft meer effect met meer mensen op een kluitje. Wellicht ver gezocht maar daarom hoop ik ook dat ik ongelijk heb.😒

cefas op 30-03-2017 21:13

Is de Navo nou zo dom of doen ze zo dom?

Rick op 30-03-2017 21:32

Een kwestie van survival om de hoog liggende gebieden, daarna vechten om grote stenen om nder te kruipen. De moderne verzie van Hunne of onze bedden, wie oren heeft gebuike deze.

Kruisridder op 30-03-2017 22:19

De NAVO en de EU hebben, net als de Nazi's in de vorige eeuw, lebensraum nodig om de Afrika te herbergen die leegloopt en hierheen komt.

Bambi op 30-03-2017 22:33

Alles kan hier op deze wereld.

Als men alles zo leest,is het voor 99% naar de vaantjes.Ik zien het zwart.

En als Poetin over zijn lijn komt,zal het zeker 1/0 worden.

Die weten niet met wie ze bezig zijn,pas op als Poetin zijn hoofd laat zien.

Allée we kunnen weer afwachten wat het zal worden

En Europa, dat ze hem steken waar ik denk.

jottum op 30-03-2017 23:59

@ Rick op 30-03-2017 21:32

dat nederland verdwijnt als die zeespiegel meters stijgt zal iedereen worst zijn. de rest van de getroffen europese landen hebben veel meer lebensraums dan nederland en belgie, denemarken en noord-duistand. bovendien wordt rusland zelf in grote mate ingeperkt door de gevolgen van de opwarming en vulkanisme in kamtsjaka (schrijf ik het goed?), en de rest van opwarmend siberie met zijn -onleefbare- methaanuitstoot en sinkholes / wellicht afbreken van het eurazische continent. dus wordt gewoon eens nuchter en rij geen blinde rondjes als een agent.

U.G. Kempenaer op 31-03-2017 01:16

@ een ander geluid

Het grote verschil is dat de Russische soldaten op Russisch grondgebied staan en dat de Amerikaanse soldaten duizenden kilometers van huis op andermans grondgebied aan de grens van Rusland staan te provoceren.

Amerika is de grote oorlogenveroorzaker van de laatste 70 jaar.

Ik hoop dat Trump dat kan afremmen, maar de agressieve krachten in Amerika zijn sterk en hardnekkig.

Poetin heeft het redelijke standpunt.

Emile op 31-03-2017 09:49

Of de Russen wel of niet de eerste aanval zullen doen is niet relevant. Als de Russen niet aanvallen, kunnen ze een false flag operatie uitvoeren of ontstaat er door de oplopende spanning het spreekwoordelijke lont in het kruitvat. Het is belangrijker om nu al niet deel te nemen aan die oorloghetserij. Tuurlijk Frans Timmermans heeft helemaal gelijk....De EU moet uitbreiden tot aan de stille oceaan, net zoals destijds het rijk van Alexander de Grote....  maar ik heb toch liever geen atoombom op mijn dak die gelanceerd is vanaf een Russische onderzeeer in de Witte zee of Atlantische Oceaan. And beleive me... Sinds Lubbers verklapte dat er atoomwapens liggen op Volkel zal Nederland niet ontzien worden. Hit target Number one.

yerik op 31-03-2017 10:49

@ Een ander geluid op 30-03-2017 18:30. Jij schrijft: "NAVO stuurt in totaal... ... laat staan aanval." Dus wat zullen die waanzinnigen gaan doen? Meteen naar de kernwapens grijpen, mocht het tot een botsing komen. Rusland zal antwoorden, maar dat zal de in Xandernieuws regelmatig genoemde onderwereld niets uitmaken, totaal helemaal niets want zij zitten veilig in hun bunkers, ingericht op vele jaren overleven. Maar laten we hierdoor niet in angst geraken, want het is God die door niets en niemand wordt verrast en het is Diezelfde God Wien niets en niemand uit de hand loopt. Groet.

johny op 31-03-2017 11:12

Heeft Trump daar niets tegen in te bregen of speelt hij gewoon dit luguber spel mee ,

Een ander geluid op 31-03-2017 11:46

U.G. Kempenaer op 31-03-2017 01:16

Amerikaanse troepen zijn daar op uitnodiging van de betreffende landen (Polen, Baltische Staten, enz.). Vergelijkbaar met de Russische soldaten in Syrië op uitnodiging van Assad.

AUB niet met 2 maten meten !!!

Daarnaast zijn er reguliere Russische eenheden in de Donbass (Oekraïne) en zeker niet op uitnodiging van Kiev. De Krim haal ik er niet eens bij. 

Uw laatste zinnetje zal waarschijnlijk op weinig bijval rekenen bij de regeringen en bevolking van: Polen, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Estland, Letland, Litouwen, Bulgarije en Roemenië. Maar goed, die hebben (op Roemenië na) 45 jaar Sovjet bezetting achter de rug en u niet.

willy op 31-03-2017 12:10

Ik zou de Russen maar niet teveel uitdagen is de Navo zo gek dan ?

willy op 31-03-2017 12:12

Ik zou de Russen maar niet teveel uitdagen is de Navo zo gek dan ?

vlisswat op 31-03-2017 13:43

@ een ander geluid...

Dude,je info komt van wikiopedia, stop alsjeblieft met jezelf voor joker zetten! 

Qromwel op 31-03-2017 14:22

Een ander geluid op 31-03-2017 11:46: Inderdaad, Sovjet bezetting. En straks Russische bezetting, misschien. De Balische staten moeten de rechten van de aanzienlijke Russische minderheden respecteren. Maar misschien kan schending daarvan gebruikt worden als hefboom om rusland te provoceren. De oorlog begint dan door Rusland. Hier zal men dan zeggen: "Zie je wel dat we gelijk hadden met het wijzen op Russische agressie".

Een ander geluid op 31-03-2017 14:40

yerik op 31-03-2017 10:49

Een kernoorlog is gegarandeerde wederzijdse vernietiging. Géén winnaars, alléén verliezers. Daar geloof ik niet in ! Dat laatste restje verstand zal iedereen wel hebben. Zelfs aarts-schurk Hitler, een mens geïnspireerd door duistere krachten, greep niet naar chemische wapens. Ook niet in de laatste dagen, toen hij zijn nederlaag op zich af zag komen.

Naar mijn mening is een conventionele balans tussen de grootmachten de beste garantie om "ongelukken" te voorkomen. Nu is het Russische conventionele overwicht te groot in Oost-Europa. Het zou zo maar kunnen, dat Poetin meent de Russische minderheid in Estland te hulp te moeten schieten. Laaste woord in de letterlijke zin. Groet.

 

Een ander geluid op 31-03-2017 14:44

vlisswat op 31-03-2017 13:43

Ik gebruik ook andere bronnen. Als er aantoonbaar onjuistheden staan op wikipedia, mag je het verbeteren ! Nadenken moet je niet aan een ander overlaten. Dus wat let je?

Albatros op 31-03-2017 14:52

vlisswat op 31-03-2017 13:43

Geweldig repliek! Mijn complimenten.

Een ander geluid op 31-03-2017 15:23

Qromwel op 31-03-2017 14:22

Rechten Russische minderheid is inderdaad iets, dat moet verbeteren in de Baltische Staten. De Poolse minderheid in Litouwen gaat overigens gebukt onder dezelfde behandeling als de Russen.

Ik geloof niet, dat dit gebeurt om de Russen te provoceren. Het zal meer te maken hebben met het oud zeer, dat bij de Esten, Letten en Litouwers diep zit vanuit het verleden.

Daarnaast zal het de etnische Russen niet lekker zitten, dat zij hun (onterechte) privileges verloren zijn.

Naast het feit dat de rechten van de etnische Russen gerespecteerd moeten worden, zullen die op hun beurt ook de voertaal moeten (leren) spreken van het land waarin zij wonen. En dat is nu eenmaal niet Rusland.

Hoewel de rechten van de Russische minderheid beter gerespecteerd moeten worden, er is natuurlijk géén sprake van vervolging. In de centraal Aziatische ex-sovjet republieken zijn ook grote Russische minderheden (Kazachstan 24%), die steeds meer in een vergelijkbare situatie komen. 

Verder heeft Rusland gewapender hand helemaal niets te zoeken in Estland. Verbetering van de positie van de Russische minderheid kan ook op een andere manier. Het zal Poetin waarschijnlijk meer dwarszitten, dat "de grens" te dicht bij St. Petersburg ligt. 

http://www.voxeurop.eu/nl/content/article/452051-eu-kijkt-baltische-staten-andere-kant-op

U.G. Kempenaer op 31-03-2017 23:46

@ een ander geluid

De Sovjet-Unie en Rusland zijn twee andere entiteiten met andere grenzen en een andere ideologie. Het verbaast me dat dat u ontgaan lijkt te zijn.

Verder vrees ik dat u een beetje naïef bent wat betreft de Amerikaanse militaire aanwezigheid wereldwijd. Amerika wordt niet uitgenodigd, Amerika nodigt zichzelf uit en plaatst waar het kan strategisch bases.

U bent goed vertrouwd met wikipedia, zoek eens voor de grap op hoeveel militaire bases Amerika heeft buiten Amerika. U zult schrikken.

Nog iets anders om één en ander even in perspectief te zetten: het jaarlijkse Amerikaanse militaire budget is groter dan de rest van de wereldtopvijftien bij elkaar opgeteld. Wat, dat lijkt u sterk? Ja, dat zou je denken hè. Zoek het maar na, het klopt.

Ik schrijf bewust het Amerikaanse militaire budget, want met defensie heeft het weinig meer te maken, wel met een imperialistische agressie.

Wees niet zo goedgelovig: kijk eens hoeveel oorlogen en comflicten Amerika heeft veroorzaakt de afgelopen 70 jaar en hoeveel de Russen.

Wardje op 01-04-2017 00:08
"Een ander geluid op 31-03-2017 14:44

vlisswat op 31-03-2017 13:43

Ik gebruik ook andere bronnen. Als er aantoonbaar onjuistheden staan op wikipedia, mag je het verbeteren ! Nadenken moet je niet aan een ander overlaten. Dus wat let je?"    Helemaal eens . Het is mogelijk Wiki feitelijk  te verbeteren , het is intinsreiek een deel van de opzet ervan .

Wardje op 01-04-2017 03:51

US - Poetin . Hoe zit het nu eigenlijk.       Is de NATO aan het provoceren , of vallen de de aantallen manschappen die meedoen aan de oefeningen aan de grenzen van het voormalige Oostblok in verhouding mee ?  Er wordt op deze site niet rechtstreeks ingegaan op de beweringen van de een of de ander . Waarbij dan een en ander met argumenten wordt ontkend of bevestigd . Voor een buitenstaander blijft het het twijfelen .  Ik vind het ook jammer dat niet ingegaan wordt op een serieuze onderzoeking van de wel of niet goede trouw van Poetin .    Dat msm zich slecht kwijt van goede berichtgeving is wel lange tijd duidelijk , maar wat dan wél de waarheid is over de  gedoopte oud-KGB-agent  die zich nu schurkt tegen de orthodoxe kerk en haar christelijke opvattingen , daar wordt niet over gediscussieerd op de site . Terwijl deze site  een van de uithoeken op de wereld is , waar we wat dat betreft met elkaar wel een beetje wijzer kunen worden over zulk een verstrekkend onderwerp .  Als ik bovenstaande overzie , zijn er waardevolle bijdragen van oa UG Kempenaer, Een ander geluid en vele anderen , maar tot een synthese , een conclusie van elkaars oordelen komen , ... verre vandaar

Een ander geluid op 01-04-2017 09:31

U.G. Kempenaer op 31-03-2017 23:46

De transformatie van de USSR in een ultra-nationalistisch Rusland is mij uiteraard niet ontgaan. Dat heeft u uit al mijn reacties natuurlijk allang kunnen afleiden. Ik vraag mij echter af in hoeverre de ambities zijn veranderd........... Misschien zijn ze iets bescheidener geworden; van een verenigd wereld-proletariaat onder leiding van de USSR naar Pax Russia in Oost-Europa onder leiding van een "Groot-Rusland". U heeft gelijk; kleur van de vlag is veranderd. Ideologie ook. Schieten we daar in Europa veel mee op, is de vraag.

Poetin noemt zelf de ineenstorting van de USSR de grootste geo-politieke catastrofe van de 20e eeuw. Als ik zijn uitspraken (ook andere) naast zijn handelen leg, constateer ik de ambitie om waar mogelijk te streven naar een herstel van de voormalige Russische invloed. Daar doet die nieuwe ideologie niets aan af. U ontgaat het blijkbaar dat Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Roemenië en Bulgarije daar niet op zitten te wachten. Om die reden zijn ze lid geworden van EU en NAVO. Dat is hun goed recht en een democratisch besluit van die landen en de NAVO-landen van het eerste uur. Rusland gaat daar niet over. Ook in Midden- en Oost-Europese landen waar na verkiezingen voormalige communisten en/of een pro-Russische president aan de macht komt, wordt aan het lidmaatschap van EU en NAVO niet getornd.

Overal in Europa hebben de Amerikanen bases op uitdrukkelijk verzoek van de betreffende landen. Dus weldegelijk met uitnodiging.

Het is mij bekend hoeveel bases de USA in de rest van de wereld heeft. Iedereen mag daar uiteraard zijn eigen mening over hebben. Die bases zijn daar met instemming van de betreffende regering. De meeste landen zijn blij met de dollars en de werkgelegenheid. Zoals u in Bertold Brecht hebt kunnen lezen; "Erst kommt das Fressen, dann die Moral". Behoeft géén vertaling, geloof ik. In Kirgizië hebben de USA hun militaire bases gesloten, omdat de huur te hoog werd. Andere bases in centraal Azië zijn ook gesloten. Ja, er blijven er genoeg over. Punt dat ik wil maken, is dat het gastland er zelf over gaat. Als Duterte van de Filipijnen zijn goedkeuring intrekt, vertrekt de USA gewoon.

Als u een "knip" wilt maken in de geschiedenis van de USSR en die van het Rusland daarna, is het wel zo consistent om in oorlogen van de USA dezelfde knip te maken. Korea, Zuid-Oost Azië en andere koude oorlog conflicten hebben een causaal verband met de tegenstelling USA vs USSR.

Rusland heeft in zijn geschiedenis 3 grote fasen gehad; Tsarisme, Communisme en nu Nationalisme. 3 totaal verschillende ideologieën. De ambitie is wel grotendeels intact gebleven. Vanuit het kleine koninkrijk Kiev hebben ze het grootste rijk op aarde bij elkaar veroverd. 

Ik ben van mening, dat iedere grootmacht de rest van de wereld beschouwt als zijn achtertuin. Naast de USA, krijgt ook Poetin steeds meer ambities en ook China laat zich niet onbetuigd. Het is een gotspe natuurlijk om de hele Zuid-Chinese zee als je eigendom te claimen.

Net als veel lezers van deze site zit ik niet te wachten op de uni-polaire wereld van de NWO/Rothschild/Soros enz. Mijn punt is; laten we het kind niet met het badwater weggooien. Tot nu toe hebben wij (u, ik en de andere volgers van deze site) meer vrijheid en welvaart onder Pax Americana, dan de Russen en Chinezen onder hun leiders.

Wat mij betreft, moeten we snel zien af te komen van NWO/Rotschild/Soros, deep-state zo u wilt. Kiezen voor Poetin en/of Xi Jinping is simpelweg het ene kwaad voor het andere inruilen. Dat laatste vind ik op mijn beurt heel naïef en goedgelovig.

Een ander geluid op 01-04-2017 09:32

Wardje op 01-04-2017 00:08

Dank u !

Een ander geluid op 01-04-2017 09:37

vlisswat op 31-03-2017 13:43

Albatros op 31-03-2017 14:52

Een drogreden of beter gezegd: "Argumentum ad ignorantiam". 

Heeft u ook inhoudelijke argumenten of beperkt u zich liever tot de vergelijkbare spreekkoren in voetbalstadions?

Een ander geluid op 01-04-2017 15:48

Wardje op 01-04-2017 03:51

Je hebt gelijk, dat de reacties op deze site over de NAVO, Poetin, Rusland enz. erg uiteenlopen. Dat maakt niet uit. Iedereen brengt zijn argumenten in en die dragen bij in de conclusies, die iedereen uit de discussie trekt.

Wat mij betreft; de grote verdienste van Poetin is, dat hij stabiliteit heeft gebracht in Rusland in een tijd dat dit land bijna ten onder ging aan het cowboy-kapitalisme. Ik denk, dat veel Russen dat ook aan hem waarderen. Sommige landen zijn beter af met een "verlichte" dictatuur, dan met onze vorm van democratie. Ik denk dat Rusland daar een voorbeeld van is.

Verder bekijk ik de man héél erg kritisch. Hij is en blijft een KGB'er in hart en nieren. Ik betwijfel, dat hij een diepgelovig aanhanger van de Russisch-Orthodoxe kerk is. De Russisch-Orthodoxe kerk is diep verankert in de Russische ziel. Het is mooi om te zien, hoe veel Russen hun geloof beleven. Poetin is slim genoeg om te weten hoe krachtig het Russisch-Orthodoxe geloof in Rusland is en maakt daar handig gebruik van. Zoals ze in Engeland zeggen: "if you can't beat them, join them. Dezelfde vraagtekens zijn er over het geloof van Barack Obama.....

Er is in NL een mooi spreekwoord: "aan de vruchten (her)kent men de boom".

De keerzijde van Poetin is, dat hij de vrije pers vakkundig de nek heeft omgedraaid én de onafhankelijke rechtspraak. In politiek gevoelige zaken vonnist de rechter altijd conform de wil van het Kremlin. Verdiept u zich eens in de lotgevallen van Boris Berezovsky (Russische oligarch), Alexander Litvinenko en Boris Nemtsov. Allen verklaard tegenstander van Poetin en vermoord. Michael Chodorkovsky (Russisch oligarch) 8 jaar strafkamp na een politiek proces. Aanklacht: fraude en belasting ontduiking. Alle miljardiars in de entourage van Poetin hebben hun miljarden op hoogst bedenkelijke wijze bij elkaar geschraapt, maar zolang je géén stekelvarken en bedreiging bent voor Poetin, maakt dat niets uit. Verder is het in Rusland óók heel ongezond om er als journalist een te kritische en andere mening op na te houden dan het Kremlin. Kijkt u eens naar info over Anna Politkovskaya. Laatstgenoemde is vermoord, hoogstwaarschijnlijk vanwege een te kritische kijk op de gang van zaken in Tsjetsjenië. Ook ons systeem is verre van perfect, maar géén enkele journalist is ooit vermoord vanwege een anti-Vietnam artikel. 

Wat betreft de NAVO "provocaties". Mijn mening is, dat die wel meevallen. Als je kijkt naar de machtsverhoudingen in Europa zijn aantallen aan manschappen en materieel doorslaggevend. De NAVO bestaat met het nieuwe lid Montenegro uit 29 landen. Poetin en de critici van de NAVO moeten zich eens afvragen, waarom die club zo populair is. Het arme Rusland in zijn eentje tegen zoveel andere landen geeft natuurlijk een vertekend beeld. De militaire kracht wordt bepaald door aantallen soldaten en wapens. Niet door het aantal landen! Dan krijg je in Oost Europa een héél ander beeld. Dan blijkt het arme Rusland in een keer 330.000 soldaten aan zijn Westgrens te hebben, die ook nog eens uitzonderlijk goed bewapend zijn. 

https://www.thesun.co.uk/news/2073711/vladimir-putin-sends-330000-troops-eu-border-experts-reveal-threat/

Het is niet voor niets, dat niet alléén de Baltische staten en Midden-europese landen zich zorgen maken over de Russische militaire kracht, maar ook neutrale landen zoals Zweden en Finland.

Poetins politiek drijft hen in wellicht tot toetreding in de NAVO. NAVO critici en Poetin zullen dit ongetwijfeld weer als nieuwe provocatie uitleggen. 

Onweerlegbaar feit is dat de NAVO naar het oosten is uitgebreid. Tegelijkertijd heeft de NAVO de afgelopen 20 jaar de Amerikaanse troepen uit Europa zien vertrekken en hebben alle Europese NAVO-landen hun defensie kapotbezuinigd. Het is niet voor niets, dat Trump eist dat Europa eindelijk eens geld voor zijn defensie uittrekt en serieus werk maakt van zijn verdediging. Rusland en Poetin daarentegen hebben de afgelopen 20 jaar extreem veel geld aan defensie besteed en hebben nu een formidabele krijgsmacht aan zijn westgrens. Daar komt nu eindelijk een reactie aan NAVO zijde op. Vooralsnog met erg bescheiden aantallen.

Andere reageerders op deze site, o.a. U.G. Kempenaer, stellen terecht dat de USA heel veel bases hebben over de gehele wereld en dat zij meer geld aan hun leger besteden dan Rusland, China en veel andere landen bij elkaar. Die bewering klopt helemaal. Alléén daar kopen we in Europa helemaal niets voor. De USA hebben momenteel een paar duizend man in Europa. In bijvoorbeeld in Zuid-Korea bijna 24.000 man en in Japan bijna 40.000 man. Daar hebben we in Europa dus niets aan. Daar hoeft St. Petersburg zich niet druk om te maken en de Baltische staten hoeven er niet op te rekenen. Als Poetin stelt dat de USA veel geld in zijn leger stopt, heeft hij helemaal gelijk. Alléén moet hij zijn troepen dan daar legeren waar de druk het grootst is. Iedereen die kan tellen, ziet dat de NAVO aantallen in Oost-Europa niet schrikbarend groot zijn. 

Op internet kunt u vinden hoeveel manschappen en materieel de NAVO in Midden- en Oost-Europa beschikbaar heeft. Tel de info van beide onderstaande linkjes bij elkaar op en u heeft een globaal inzicht. Neem daarin mee, dat de Midden-Europese NAVO landen nogal armlastig zijn en veelal nog met oude meuk uit hun Warschaupact-periode werken. Vaak oude Migs en Sovjet tanks, die in een museum thuishoren.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-nato-border-forces-map-where-are-they-positioned-a7562391.html

http://www.globalfirepower.com/

Het is aan u, om op basis van feitenonderzoek, voor uzelf te bepalen wie zich meer zorgen moeten maken; Poetin of Europa. Nogmaals aan een sterk Amerika aan de andere kant van de wereld, heb je hier in Europa niet bijster veel. Onder een paraplu in Azië kan je in Europa niet schuilen. 

Qromwel op 02-04-2017 08:12

Na Montenegro is er in de NAVO nog plaats voor:

Bosnië, Servië, Kossovo, Macedonië. Moldavië, Malta, Cyprus.

Mijn hemel, de dreiging voor Rusland wordt steeds groter!!

Qromwel op 02-04-2017 09:32

Een ander geluid op 01-04-2017 15:48: Misschien zou Europa (dat iets anders is dan de EU) zich eerder zorgen maken over de ontwikkelingen in de USA. Gezien de omvang van de Europese defensie investeringen (en de weerzin tegen verhoging daarvan) lijkt de drang tot oorlog met Rusland mij niet erg groot. 

Een ander geluid op 02-04-2017 17:42

Qromwel op 02-04-2017 09:32

Dat is nou precies wat ik al heel lang "roep" op dit Forum.

Het is niet voor niets, dat Trump zich (terecht) zeer boos maakt over de free-ride van die lamlendige Europeanen. Hij wil een onvoorwaardelijk plan van Europa om de defensie uitgaven binnen een X aantal jaren op de afgesproken 2% te krijgen. Duitsland heeft inmiddels al geroepen daar niets voor te voelen. Kan ook moeilijk als je 1,5 miljoen moslim immigranten een uitkering moet geven.........

NAVO aanvraag van de volgende landen is voorlopig afgewezen met daarachter (tussen haakjes) de reden: Macedonië (onenigheid met Griekenland), Moldavië (Russische minderheid), Cyprus (Turkije) en Georgië (Rusland). Daarnaast doet Poetin erg zijn best om Zweden en Finland de gordijnen in te jagen. Oekraïne / Poroshenko wil ook heel graag lid worden. Dat kan hij wel vergeten ! 

Robie op 03-04-2017 12:50

@ Een ander geluid haal je wel de juiste personen aan met die Alexander Litvinenko en  Michael Chodorkovsky. Alexander Litvinenko werd verdacht en vervolgd voor het steunen van Terroristen samen met een paar oligarchen voor wie het een gouden handel was om Russische wapens te verkopen aan ze in  Tsjetsjenië, die hij van harte steunde,vandaar dat hij ook moslim werd.

Al was zijn taak als agent om deze zaak te onderzoeken speelde hij een dubbelrol.Chodorkovsky is rechtmatig veroordeeld voor fraude,dit is ook door het Europese hof bekrachtigd.voor een miljarden fraude heeft hij 15 gekregen,Madorf in de VS heeft voor fraude 150 jaar ontvangen.

Chodorkovsky wilde een deel van zijn olievelden verkopen aan westerse multinationals, en die wilden er ivm de hooge kosten van exploitatie en geen cent aan de staat betalen al behaalden ze mega winsten op die velden.

Vandaar dat Poetin ze naar de keel vloog en ze het land uit wilde knikkeren.
De rest van die oligarchen hebben ook het een en ander op hun geweten,voor wat zij flikten zou je in de Vs vaal harder worden aangepakt,dus aub. stop toch met die onzinverhalen van je.
Een ander geluid op 03-04-2017 20:53

Robie op 03-04-2017 12:50

Aleksandr Litvinenko is door de Russische geheime dienst FSB uit de weg geruimd met het radioactieve Polonium 210. Dit omdat hij als voormalig Luitenant-Kolonel bij de FSB een boekje open deed over de wandaden van deze organisatie in opdracht van het Kremlin. Waaronder: moordcomplot op Boris Berezovski, training door FSB aan Al-Qaida leiders.... in het Russische Dagestan en de FSB false flag bomaanslagen in Moskou om de 2e Tsjetsjeense oorlog te rechtvaardigen.

Onderzoek van de Britse regering en het oordeel van een hoge Britse rechter bevestigen deze FSB moord op Aleksandr Litvinenko. Zie onderstaande link, maar hiervan kan ik je er nog 50 sturen.

http://www.reuters.com/article/us-britain-russia-litvinenko-idUSKCN0UZ0Z6

Het lijkt er sterk op dat Poetin géén zin had in een Russische versie van Julian Assange !!! Met de moord op Litvinenko is die beerput helaas dicht gebleven.

Rond Michael Chodorkovsky en zijn bedrijf Yukos is een ontzettend smerig spel gespeeld. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) oordeelde in juli 2013; dat het proces geen politieke achtergrond had, maar óók dat Chodorkovsky op onjuiste gronden veroordeeld was en dat het proces oneerlijk verliep.................!!!!!!!!!!!!!!!

Zoals gewoonlijk haal je weer alléén die elementen uit het oordeel van het EHRM die in je kraam te pas komen en "de onjuiste gronden" en het "oneerlijk proces" laat je weer weg.

Onvoorstelbaar hoe allergisch jij bent voor de waarheid en hoe hardnekkig je de feiten altijd verdraaid. 

Voor de gang van zaken rond Yukos is Rusland in eerste aanzet veroordeeld tot het betalen van USD 50 miljard... schadevergoeding aan gedupeerde aandeelhouders ! Dit oordeel is later vernietigd, omdat het Hof niet bevoegd zou zijn in deze zaak en dat Rusland het Verdrag inzake het Energiehandvest (ECT) weliswaar getekend had, maar niet bekrachtigd. Dit is wel een hele flinterdunne "vrijspraak" op basis van een soort van procedurefoutje.... Hoger beroep loopt nog. Eens kijken hoe dat juridisch afloopt voor de Russische Staat.

Als je nog meer van dit soort flut-argumenten hebt, kom maar op - ik schiet ze wel lek !

Vraagje aan jou betreffende de dubieuze...... Poolse vliegramp in Smolensk op 10-04-2010.

Waar kan het toch aan liggen, dat Rusland nu al 7 jaar lang weigert om het wrak (=Pools eigendom ! ) en de zwarte dozen aan Polen terug te geven......? Wat hebben de Russen te verbergen....????

http://www.nu.nl/buitenland/4591101/polen-beschuldigt-russische-luchtverkeersleiders-van-vliegtuigcrash-smolensk.html

Robie op 05-04-2017 11:28

@Een ander geluidWel leuk dat je met links komt die niet echt onafhankelijk zijn,menig journalist kan je terug volgen tot lobbygroepen van de Eu en zelfs NAVO.dezelfde kranten die bij hoog en laag beweren dat Irak massavernietigingswapens had,dezelfde kwaliteits kranten die bij hoog en laag beweren dat de Russen"onze luchtruim binnen dringen al kan je na kort onderzoek zelf zien dat het onzin is.

dezelfde kwaliteit kranten die je niet hoort over de honderden doden in Moslul door Vs luchtaanvallen afgelopen week maar wel ballistisch gaan als de Rus een bom afwerpt.
de zelfde kranten die het geen bal kan schelen dat de VS geen internationaal hof erkent,omdat ze zelf enorme aantallen aanklachten kunnen verwachten,maar wel met een vinger naar een ander wijzen.
abu ghraib gevangenis,ontvoeringen,guantanamo,anderhalf miljoen doden door militair ingrijpen in Irak.
of die meer als 100.000 demonstranten tegen ze in Jemen,ook daar zag je geen letter over in de krant.
of dat de Russen zich bemoeien met de VS verkiezingen,nooit een stukje bewijs van gezien,wikileaks,lees je ook niets over en de hack mogelijkheden en wat ze uitspoken.
droom lekker verder met je "kwaliteits- krant"
Libië terug naar het stenen tijdperk bombarderen,met syrie het liefst het zelfde doen,maar wel moord en brand schreeuwen als er maar een Rus de grens over trekt naar Oekraïne.
Een ander geluid op 05-04-2017 18:11

Robie op 05-04-2017 11:28

Ja, het is inderdaad een keuze maken tussen kwaliteitsbronnen en de nieuwsfabrieken in Moskou en St. Petersburg.

Denk je, dat er bij de Russische bombardementen in Syrië en géén onschuldige slachtoffers (collateral damage) vallen............?

Rusland heeft zich teruggetrokken uit het internationaal strafhof en erkent nooit internationale uitspraken in haar nadeel.

Vergeleken met de Saydnaya Gevangenis (Damascus) van Assad was Abu Ghraib haast een vakantieoord. 

Verenigde Naties en OPCW heeft in 3 gevallen/onderzoeken bewezen en vastgesteld, dat Assad chemische wapens inzet. Alléén het veto van Rusland en China blokkeren veroordelingen en resoluties.

Gisteren gifgasaanval in Idlib door Assad. Ja, jouw helden hebben schone handen !!!

Ga je nou vertellen, dat Rusland een schone oorlog voert in Syrië...?

Ingrijpen in Libië had voor mij niet gehoeven, maar dan moeten jij en de publieke opinie accepteren dat Gaddafi met bloedige represailles vele duizenden opstandelingen over de kling jaagt. Prima, dat is een keuze.

Je bent vergeten (conveniently forgotten........) mijn vraag te beantwoorden, betreffende de dubieuze Poolse vliegramp in Smolensk (10-04-2010)

Waarom heeft Rusland het Poolse vliegtuigwrak en de zwarte dozen nog niet terug bezorgd. Zijn de Russische experts zulke sukkels, dat ze tot sintjuttemis nodig hebben

Wat heeft Rusland te verbergen.........?

Waarom staat Polen op het punt hierover een zaak te beginnen bij het Internationaal Strafhof in Den Haag?

http://www.thenews.pl/1/10/Artykul/291622,Poland-to-lodge-complaint-in-Hague-tribunal-over-Russian-Smolensk-inquiry-FM

Als het westen echt aan Poetin bashing zou (willen) doen, hebben ze alléén al in deze zaak voldoende argumenten voor harde woorden. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl