HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Documentaire serie ARD: Alle moskeeën preken haat tegen Joden, christenen en Westerse samenleving

Imams preken voor eigen publiek het tegenovergestelde van integratie en tolerantie - Geschokte Syrische migranten in Duitsland: Preken imams zijn hier veel agressiever dan in ons thuisland

 

De Duitse publieke zender ARD heeft het afgelopen jaar moderator Constantin Schreiber (foto) bijna 20 bekende moskeeën in het land laten bezoeken, zowel officieel (met toestemming en met camera’s) als in het geheim. Wat blijkt: in veel moskeeën wordt een totaal andere boodschap gepredikt zodra imams weten dat er Westerlingen meekijken en meeluisteren. Dezelfde predikers die in ‘ons bijzijn’ zaken zoals ‘tolerantie’ en ‘vrede’ benadrukken, blijken alleen voor eigen publiek regelrechte haat tegen Joden, christenen en andere niet-moslims te verspreiden, en moslims in Europa exact het tegendeel van integratie en tolerantie voor te houden.

 

Imams preken voor eigen publiek totaal andere boodschap

‘Wij waren bijvoorbeeld in de Dar-as-Salam moskee in Berlin-Neukölln,’ begint Schreiber.  ‘De mede oprichter van de islamistische al-Nahda partij uit Tunesië hield toen een ongelooflijke integratieve, Duitsland prijzende gastpreek. In Tunesië zetten de leden van deze partij zich in voor de wederoprichting van het Kalifaat. Daarom hebben wij op een andere vrijdag iemand incognito erheen gestuurd, en toen was de preek het tegendeel van integratief. Toen riep hij gelovigen op zich van het leven in Duitsland af te scheiden.’

Schreiber vroeg de imams van verschillende moskeeën of ze wel meewerken aan integratie. Dit werd door allen bevestigd. Maar ondanks het feit dat velen van hen al jarenlang in Duitsland zijn, spraken ze op een enkele uitzondering na nog steeds geen Duits. ‘Hun zelfbeeld en de manier waarop ze leven zijn duidelijk twee heel verschillende dingen.’

Preken duidelijk tegen democratie, vrijheid, Joden en christenen gericht

De cijfers van de Duitse regering, gebaseerd op de Bertelsmann Religionsmonitor, zeggen dat Duitsland voor de moslims in het land een tweede thuisland is geworden, en ze zich sterk met de normen en waarden van de Bondsrepubliek verbonden voelen. ‘Voor de preken die ik heb bezocht kan ik dat niet bevestigen,’ vervolgt Schreiber. ‘De oproep tot afzondering loopt als een rode lijn door de teksten. In een Shi’itische moskee predikte de imam dat gelovige moslims als volgelingen van de profeet niet tegelijkertijd democratisch en liberaal kunnen zijn. Dat is duidelijk tegen onze wereldorde gericht.’

‘In een andere moskee werd openlijk tegen Yesiden, Armeniërs (beide christelijke groepen) en Joden opgehitst. Toen ik met de imam sprak zei hij heel open dat Yesiden voor hem het symbool van barbaarsheid zijn, en zij in geen enkel land ter wereld zouden mogen bestaan.’

Syrische migranten geschokt over agressieve toon imam

In Potsdam, waar een conservatieve imam predikte, sprak hij ook met Syrische migranten. Die waren onthutst dat de imam zo’n agressieve en middeleeuwse preek had gehouden. Dat kenden ze in hun thuisland niet.

Volgens de Bertelsmann Religionsmonitor gaan eigenlijk alleen nog oudere moslims naar de moskee, maar ook dat wordt door Schreiber ontkracht. ‘Een van de moskeeën die ik heb bezocht had plaatsgebrek. Die zat altijd barstenvol, minstens 1000 mensen. In de meeste moskeeën worden op vrijdag meerdere preken gehouden. De meeste bezoekers zijn jong. Er zijn ook veel groepen scholieren.’

‘Grootste gevaar zijn de oproepen om zich van niet-moslims af te zonderen’

Rechtstreeks oproepen tot geweld kwam de ARD moderator niet tegen. ‘Het gevaar is veel indirecter,’ betoogt hij. Dat gevaar voor onze samenleving is er in gelegen dat er ‘blinde vlekken’ zijn waar wij Westerlingen en onze overheden geen zicht op hebben. Dat zijn met name de voortdurende, niet ophoudende preken die moslims aansporen om zich van alle niet-moslims af te zonderen en om enkel onderling contact te houden, en zich niet met de Westerse maatschappij te vermengen.

Na de kerstmarkt aanslag in Berlijn predikte een imam dat deze moordpartij door sommige Westerlingen zal worden aangegrepen om tegen de islam te gebruiken. Vervolgens zei hij dat het allergrootste gevaar het christelijke kerstfeest zélf is. ‘Dat kwam op mij na een aanslag op een kerstmarkt bijzonder misplaatst over.’

Moslims bouwen parallelle haatsamenleving in Europa

Schreiber zette zijn ervaringen op papier in zijn nieuwe boek ‘Inside Islam: Wat in Duitslands moskeeën gepredikt wordt’. Vandaag begint hij op TV (Tagesschau24) een nieuwe serie getiteld ‘Der Moscheereport’. Op de vraag of hij daarin niet te kritisch is op de islam, antwoordt hij: ‘Ik ben journalist en ik laat zien wat ik in de moskeeën heb gehoord en gezien. En ik vind dat over deze zaken dringend gediscussieerd moet worden.’

De frequente beweringen van Nederlandse politici en media kopstukken dat het er in Nederlandse moskeeën heel anders aan toegaat, zullen door steeds minder mensen worden geloofd nu zelfs de extreem politiek correcte publieke zenders in Duitsland erkennen dat vrijwel alle moslims in Europa een parallelle islamitische samenleving opbouwen, en hen iedere vrijdag geleerd wordt om ons en onze verworven vrijheden te haten en te bestrijden.

 

Xander

(1) Tagesspiegel

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Yerik op 27-03-2017 15:07

"... zullen door steeds minder mensen worden geloofd ...". Zou het ???? Zouden ezels paarden worden ???? Zou het overgrote deel van de Nederlanders het verstand gaan gebruiken? 

Yerik op 27-03-2017 15:22

@ Moderator en alle medewerk(st)ers. !! Druk? Een hartelijke groet van mij op deze zonnige dag!!

Tom Hendrix/Seneca op 27-03-2017 15:46

Dat is de echte islam, waar Janmaat,Fortuyn en nu Wilders, al tijden lang voor waarschuwen. Maar de linkse wegkijkers; van de PvdA,GL,CU,SP; en de hypocrieten van partijen als: de VVD,CDA en D66, verwensen iedereen die waarschuwt voor de islam en de massa-immigratie. Maar ja, onze bevolking leert het maar niet, de VVD blijft maar stemmen krijgen, waardoor we weer meer islam, massa-immigratie, en EUSSR krijgen. Het is om hopeloos van te worden.

Dewevoga op 27-03-2017 15:54

@Yerik

U weet hoe het met ezelsoren is, gevouwen en dus dicht. Maar vergelijk ze niet met ezels, want die stoten zich niet 2 x aan dezelfde steen. 

Rebellio op 27-03-2017 15:56

"Alle moskeeën preken haat tegen Joden, christenen en Westerse samenleving" Ja, natuurlijk. Dat is zo omdat de koran nu eenmaal de basis van die ideologie is: 

Soera 9, vers 29: “Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek (wij Christenen), die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.”

Soera 4, vers 46: “Er zijn onder de Joden, die woorden uit hun verband rukken. En zij zeggen: ´Wij horen en gehoorzamen niet´ en ´luister je, zonder te horen´ en ´Raainaa´, terwijl zij woorden verdraaien en het geloof zoeken te schenden. En indien zij gezegd hadden: ´Wij horen en wij gehoorzamen´ en ´hoort toe´ en ´kijk ons aan´ zou dit beter en oprechter voor hen zijn geweest. Maar Allah heeft hen wegens hun ongeloof vervloekt, zij geloven dus slechts weinig.”

Soera 5, vers 51: “O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.”

vlokje op 27-03-2017 16:00

Ja dat heet de fuhrer te gemoed werken

Suggesties doen en het volk het idee laten uitwerken, zo krijgt men allemaal nog extremer onderfuhrertjes, het idee geven dat ze nooit genoeg doen zorgt er voor dat men nog fundalistischer wordt. tis eerder gebeurt

vlokje op 27-03-2017 16:08

Ps hebben jullie erdogan zijn lidmaatschap kaart gezien , stenen-stapelaar dus (niburu)

Qvic op 27-03-2017 16:42

Dit is al langer bekent, alleen dat wordt nog steeds door de reguliere media ontkent. Zo ook door het gros van de bevolking, die de propaganda media min of meer geloven. Zo ook de politieke partijen die bewust aansturen dat het land in een burgeroorlog terecht komt. Dit kwade gedrocht wat de islam is, zal met wortel en tak uit onze samenleving gesneden moeten worden en daar ook al zijn volgelingen en vooral diegene die dit mogelijk hebben gemaakt hier, die dit kankergezwel in ons land geen strobreed in de weg legt. Maar zelfs 100% stimuleert en alle bijwerkingen ervan ontkennen

5318537 op 27-03-2017 17:14

Het is eigenlijk niets nieuws.          In de grootste moskee van Londen zijn eveneens undercover opnamen gemaakt waar dezelfde haat en vijandigheid wordt gepredikt (Alsof dat wangedrag en parallel maatschappij erop na houden (resulterend in no-go area),s iets nieuws zijn.

Op de sites http://sin.punt.nl/content/2015/02/Islam-geschiedenis en https://islamgeschiedenis.wordpress.com/ staan links waarop men horen en zien dat deze haat wordt verspreidt.

Deze links staan iets boven de helft van de page onder de verwijzing; Bekijk de onderstaande undercoverbezoeken in de grootste moskee in Londen  Dat alle moslimsprekers aan taqqya doen.     (Taqqya = Misleiding van niet moslims door moslims om de ware bedoelingen van de islam te verbergen,en om de islam snel te verspreiden) 

Voor het gemak de eerste van de vijf links die hierover gaan https://www.youtube.com/watch?v=oc7PqjD_S3s 

Ben op 27-03-2017 17:18

Tjonge, wie had dat nou verwacht.

Peter op 27-03-2017 17:35

En het blijft maar stil op de Joop.nl

rexmundi op 27-03-2017 18:05

Zou Jasser Klaver dat ook lezen, of is hij de bekende struisvogel.???

ieznogoedh op 27-03-2017 18:35

Tsja, de dames en heren politici zullen wel verbaasd, verrast, geschokt etc. zijn. En, uiteraard deze berichtgeving vooral in twijfel trekken.

Wat de "Nederlandse" mislims betreft, die zijn gelukkig heel anders dan de "Duitse" mislims. Absoluut niet tegen integratie maar juist voord e volle 100% daar voor!!! Die leggen hun achterlijkheid af als ware het een mantel, zodra ze voet op Hollandse bodem zetten, jawel!

Vraag maar aan rutte, pechgold en klavertje vier.

Noorderlicht op 27-03-2017 18:56

Wanneer staan hier de Christenen op voor hun geloof. Zie mooi voorbeeld filmpje Polen hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=Ye89BIAx-SE

johan op 27-03-2017 19:31

Op welke Duitse zender wordt die  tagesschau 24 uitgezonden? ARD, ZDF, NDR of WDR?

johan op 27-03-2017 19:40

Heb het programma gevonden op internet, het staat niet in de tv-gids bij mij. 

ARD om 21.15 uur Der Moschee-Report.

Leon op 27-03-2017 21:12

Mooi artikel. Geen surprise. Een aantal maanden geleden zag ik een docu op npo2 van tegenlicht (vpro). 2 ex moslims (man en vrouw) gingen under cover in Deense 🌙god gebedshuizen. Exact zoals hierboven weergegeven. Dus Duitsland en ook NL zijn hier geen uitzondering op.

Vorige week in 2 vandaag een moslima in NL die wilde scheiden van haar 'man'? die haar geestelijk en lichamelijk mishandelde mede omdat hij bij de i 🌝 was hertrouwd met moslima 2.

Politie weigerde de aangifte m.b.t. polygamie op te nemen. Waarom ? De officier van justitie was van mening dat het huwelijk niet rechtsgeldig was omdat dit slechts bij de i 🌝was voltrokken en niet bij de burgerlijk ambtenaar. Conclusie: deze, laat ik netjes blijven, nare lieden komen er weer mee weg😡

En dus is ook huwelijk nr 2 niet rechtsgeldig omdat ook hier geen burgerlijk ambtenaar bij betrokken is.....dankzij 'onze' humane opstelling tegen een inhumane uitheemse soort die een despotische ideologie voorstaan. Het feit dat er geen burgerlijk ambtenaar bij betrokken is is toonaangevend voor hun minachting t.o.v. de westerse normen&waarden. En daarmee wordt polygamie in stand gehouden....

Met het toekomstige rampen kabinet in het vooruitzicht maken vrouwen als deze in het hierboven beschreven voorbeeld helemaal 0,0% kans om te ontsnappen uit dit idiote milieu. Soms schaam ik mij diep voor dit land dat geleid wordt door dood zieke klini clowns.....

Ronald op 27-03-2017 21:25

Om de waarheid over de islam te benadrukken https://youtu.be/t_Qpy0mXg8Y.

Veel mensen staren zich enkel blind op de Koran maar...

Ronald op 27-03-2017 21:45

Wij volgen de meest gebruikte nummering, de zgn. Koefa-nummering; er is er een andere, de Basra-nummering, die slechts heel licht afwijkt; u kan ze vinden tussen haakjes naast de hier gegevene in de bekende vertaling van Kramer. (1) Eén enkele keer kan het van belang zijn, zich in de hitte van een diskussie van deze dubbele nummering bewust te blijven. Zo maakte ik het eens mee dat iemand uit het publiek aan een Turkse islamleraar in een panel de bewering voorlegde van een Pakistaanse vriend van hem, die gezegd had dat de strijd tegen de joden in de Koran zelf verordend wordt, met name in vers 5:85. De islamleraar zei dat dit niet klopte, droeg zijn gesluierde echtgenote op om in hun wagen hun Koran-exemplaar te halen, nam het boek in ontvangst, sloeg het open op 5:85, en vroeg aan de moderator, KUL-theoloog prof. Johan de Tavernier, om het voor te lezen. Er bleek te staan: "Toen gaf God hun als beloning voor wat zij zeiden gaarden waar onder door rivieren stromen." Geen jodenhaat, dat. Ziezo, dat was nog eens een inslaande manier om een wijsneus uit het publiek op zijn nummer te zetten en de verhaaltjes over de fanatieke islam de kop in te drukken. Ik had geen Koran-exemplaar bij me, en kon de man dus niet van antwoord dienen. Thuis heb ik het meteen opgezocht, en de ware toedracht bleek te zijn dat het door de moderator voorgelezen vers in de Koefa-telling 5:85 is, maar in de Basra-telling 5:88. Het vers 5:85 volgens de Basra-telling (5:82 volgens de Koefa-telling) luidt wel degelijk : "Gij zult bevinden dat de hevigsten der mensen in vijandschap jegens hen die geloven de joden zijn (...)". Een islamleraar kan dit onmogelijk niet geweten hebben, temeer daar de moslim-joodse betrekkingen een veelbesproken thema zijn. Met glashard liegen en andermans onwetendheid uitbuiten kun je heel ver komen in deze wereld.

Heilige oorlog

De Koran roept de moslims op tot djihaad fi sabiel Allah, "zich inspannen op de weg van Allah", de technische term voor "oorlog tegen de ongelovigen". Op zeker 23 plaatsen in de Koran worden de moslims opgeroepen om strijd te voeren tegen de ongelovigen. 

jawel op 27-03-2017 21:46

De mensen zijn wakker geworden, de pvv was de grootste bij de verkiezingen ,was u erbij , bij de tellingen toen alle stemmen op een hoop lagen ?  Ik niet >>>>>>>>>>>>>>

Ronald op 27-03-2017 21:49

En dit is de ongekuiste versie van het verhaal dat de islam de religie van de broederlijkheid is : "Mohammed is Allahs apostel. Zij die hem volgen zijn meedogenloos voor de ongelovigen maar mild voor elkander." [48:29] 56) Buiten de kategorie expliciete djihaad-verzen moet in dit verband ook het vers genoemd worden waarin Allah aan zijn volgelingen de heerschappij over de hele aarde toezegt. Bij het Laatste Oordeel danken de gelovigen Allah omdat Hij hun niet alleen het hemels paradijs maar tevoren ook de aarde geschonken heeft : "Zij zullen zeggen : 'Lof zij Allah die Zijn belofte aan ons gestand gedaan heeft en ons de aarde heeft doen beërven, dat wij in het paradijs mogen wonen waar het ons belieft.' Gezegend is de beloning van de gerechtigen." [39:74] Mohammed en talloze latere theologen, van Ibn Taimija (ca. 1300) tot Allama Moham med Iqbaal, Maulana Aboel Ala Maudoedi en Ajatollah Roehollah Chomeini in deze eeuw, zullen daarom verklaren : "Alle landen behoren toe aan de moslims, want ze behoren toe aan hun God." Verovering van andermans land is voor de islamitische wet slechts een teruggave aan de moslims van wat hun eerlijk toekomt. De strijd voor Allah wordt verheerlijkt, en het terugschrikken voor de strijd veroordeeld, in 9 Koranpassages, zoals 57) "U is voorgeschreven te strijden, ook al is het met tegenzin. Maar mogelijk hebt gij tegenzin in iets, hoewel het goed is voor u." [2:216] 58) "Of meent gij, dat gij het Paradijs zult binnengaan zonder dat Allah diegenen onder u heeft leren kennen die strijd voeren, en de geduldig volhardenden ?" [3:142] 59) "En indien gij gedood wordt op de weg van Allah, of sterft, dan is waarlijk de vergiffenis van Allah en de barmhartigheid beter dan wat gij vergaart. En indien gij sterft of gedood wordt, dan wordt gij tot Allah vergaderd." [3:157-158] 60) "Laten zij op de weg van Allah strijden, die het nabije leven verkopen voor het latere leven. Wie strijdt op de weg van Allah, en dan gedood wordt of overwint, die zullen wij een ontzaglijk loon geven." [4:74] 61) "Wanneer gij de ongelovigen ontmoet, klaar voor de strijd, wendt hun dan niet de rug toe. Wie hun de rug toewendt, tenzij in een taktische beweging of om het moslim-leger te vervoegen, die haalt zich Allahs toorn op de hals, en zijn bestemming is de hel, een ellendige reis." [8:15-16] 62) "Zij die geloven en uitgeweken zijn (met Mohammed naar Medina), en die strijden op de weg van Allah met hun bezittingen en hun persoon, zijn hoger in rang bij Allah. En diegenen, dat zijn de gelukzaligen." [9:20] 63) "Indien gij niet uitrukt, zal Hij u straffen met pijnlijke bestraffing, en zal Hij een ander volk voor u in de plaats stellen." [9:39] 64) "Allah heeft van de gelovigen hun persoon en bezittingen hiermee gekocht, dat voor hen het Paradijs zal zijn, zodat zij strijden op de weg van Allah en doden en gedood worden, zoals toegezegd in de Thorah en het Evangelie en de Koran. Wie vervult zijn verbondsplicht beter dan Allah ? Verheugt u dan over de handel die ge met Hem zijt aangegaan. En dat is de grote gelukzaligheid." [9:111] 65) "De gelovigen zijn slechts zij die geloven in Allah en Zijn boodschapper en daarna niet meer twijfelen en die strijden op de weg van Allah met hun bezittingen en hun persoon. Diegenen, dat zijn de oprechten." [49:15]

Ronald op 27-03-2017 21:49

De Koran verbiedt ook vriendschap met ongelovigen in zeker 10 passages, m.n. :

66) "Gij zult geen ongelovige vrouwen trouwen, tenzij zij het geloof aanvaarden. Een gelovige slavin is beter dan een afgodendienares, ook al behaagt deze u. Ook zult gij geen afgodendienaars trouwen, tenzij zij het geloof omhelzen. Een gelovige slaaf is beter dan een ongelovige, ook al bevalt deze u." [2:221] 67) "Laat de gelovigen niet de ongelovigen tot vrienden nemen in plaats van de gelovigen." [3:28] 68) "Gelovigen ! Maakt u geen vrienden behalve in uw eigen gemeenschap." [3:118] 69) "En met degenen die zeggen : 'Wij zijn christenen', hebben wij een verbond gesloten maar zij hebben een deel van de maning vergeten. Toen hebben wij tussen hen vijandschap en haat opgewekt tot de Dag der Opstanding." [5:14] 70) "O gij gelovigen ! Neemt joden noch christenen als vrienden." [5:51] 71) "Gelovigen ! Kiest niet als vriend iemand die het geloof hekelt." [5:57] 72) "Gelovigen ! Kiest niet uw vader en uw broers als vrienden als zij het ongeloof boven het geloof verkiezen. Wie hen als vrienden houdt is een boosdoener." [9:23] Tijdens een debat met Arif Ersoy van de Turkse Refah Partisi (Welzijnspartij) en mijzelf zei UCL-prof. Yahya/Jean Michot, een bekend Belgisch bekeerling, dat het woord wali hier, en bij implikatie dus ook in alle andere genoemde verzen, niet "vriend" maar "heilige" betekent, dus : "Neemt geen ongelovige als heilige". Dit was wel wat gesofistikeerder dan het bekende smoesje : "U gebruikt een slechte vertaling", maar toch volkomen ongeloofwaardig. Volgens John Penrice's Dictionary and Glossary of the Koran betekent wali in de Koran alleen "nabije, beschermer, vriend". Wel kreeg later de uitdrukking walioellah, "vriend van God", alsook het honorifiek meervoud awlija, de betekenis "heilige"; niet echter in de Koran. Overigens bevat de immer zaligmakende kontekst niets dat aanleiding geeft tot zulke vergezochte interpretatie, die hier past als een tang op een varken. 73) "Niet zult gij bevinden, dat gelovigen in Allah en de Oordeelsdag genegenheid hebben voor de tegenstanders van Allah en Zijn boodschapper, zelfs al waren het hun vaders of zoons of broers of stamgenoten." [58:22] 74) Dat het, in weerwil van de juist genoemde apologetische spitsvondigheden, wel degelijk de vriendschap met de ongelovigen is die in de Koran verboden wordt, mag nog blijken uit dit zeer ondubbelzinnige vers : "Wij breken met u. Vijandschap en haat zullen tussen ons heersen tot gij gelooft in Allah alleen." [60:4] 75) Keer op keer zegt de Koran dat God zelf door zijn gunst of toorn bepaalt wie gelovig of ongelovig wordt, en de gelovige doet er goed aan, zich verre te houden van degenen die aan de verkeerde kant van Gods willekeur staan : "O gelovigen, verbindt u niet met lieden op wie God vertoornd is. Zij hebben geen hoop voor het latere leven, zoals de gelovigen geen hoop meer hebben voor de begravenen." [60:13]

andre op 27-03-2017 21:51

als je in duitsland met een buitenlandse simkaart het internet opgaat en je wil iets doen met google dan krijg je het in 1 taal extra gratis en voor niets erbij in spaghetti letters.

Ronald op 27-03-2017 21:56

Zo oordeelden zij vroeger over andersgelovigen, de ongelovigen waren immers al gedood.Het "beschermingscharter van de islam" (dhimmat al-islaam) is een politieke regeling, waarbij niet-moslims het staatsgezag van de islam erkennen, hun ondergeschiktheid op velerlei manieren tot uiting brengen, en ook een zware gedoogbelasting (djizia) betalen, in ruil voor het recht om hun religie verder te mogen belijden. De voorwaarden die de "door het charter beschermden" (dhimmi's) moeten aanvaarden, zijn de 20 volgende : * geen nieuwe gebedshuizen bouwen; * geen oude gebedshuizen heropbouwen die door de moslims vernield zijn (de faciliteiten zijn dus als uitdovend bedoeld); * moslims toelaten om in de gebedshuizen te overnachten; * drie dagen gastvrijheid verlenen aan elke moslim-reiziger die erom vraagt, en langer als hij ziek is; * geen hulp verlenen aan vijanden van de islam; * bekeringen tot de islam (ook van iemand uit de eigen rangen) niet verhinderen; * respekt betonen tegenover elke moslim; * moslims toelaten tot de eigen private bijeenkomsten; * in kleding duidelijk van de moslims onderscheiden zijn; * in naamgeving duidelijk van de moslims onderscheiden zijn; * in taalgebruik duidelijk van de moslims onderscheiden zijn; * niet rijden op een paard met zadel en teugel; * geen wapens dragen; * geen zegelring dragen; * niet openlijk alkoholische dranken verbruiken of verkopen; * niet de eigen religie of gewoonten onder moslims propageren; * geen huizen bouwen in de buurt van de moslims; * hun doden niet in de buurt van de moslim-begraafplaatsen brengen; * hun religieuze plechtigheden niet in het openbaar houden; * geen moslims als slaven bezitten. Het model van deze regeling is het kontrakt tussen de tot overgave bereide christenen van Damaskus en de moslim-veroveraars. Daarin kwamen nog enkele extra voorwaarden voor, zoals : * de eigen huizen niet hoger maken dan die van de moslims; * geen christelijke symbolen ronddragen in processie of bovenop de kerken plaatsen; * de kinderen niet de Koran aanleren (nl. om hem te kunnen bekritizeren). (9)

Ernie van de Wal op 27-03-2017 22:11

Yerik op 27-03-2017 15:07

Ik ben bang, dat ik u gelijk moet geven. Vrijwel mijn hele (schoon)familie is gereformeerd vrijgemaakt. stuk voor stuk goed opgeleid. Stekeblind en niet in staat om racist en realist uit elkaar te houden. De samenleving is verblind en het hoger opgeleide deel, dat in onaangetaste wijken woont denkt in haar naïviteit, dat die situatie dus geldt voor geheel Europa.

cefas op 27-03-2017 23:37

Willen de echte realisten opstaan en de slappe laffe wegkijkers kunnen van mij een enorme schop onder hun kont krijgen, worden ze eindelijk wakker!

Rolf op 28-03-2017 00:26
@Ronald op 27-03-2017 21:45

Wij volgen de meest gebruikte nummering, de zgn. Koefa-nummering; er is er een andere, de Basra-nummering, die slechts heel licht afwijkt

Dit zou tevens betekenen dat er minstens twee versies van de koran bestaan. De nummers van de verzen zijn immers anders, dus de korans met verschillende nummering zijn niet gelijk. 

Ik had elders ooit gehoord dat er niets aan de koran verandert mocht worden en dat wie dat toch deed gedood moest worden. 

Aangezien er een heleboel korans zijn die zowel met de ene als met de andere nummering gemaakt zijn, zullen er ook een heleboel personen zijn die een koran met een foute nummering lezen, of een koran met een foute nummering gedrukt hebben. 

Dit betekent dan tevens dat volgens diezelfde geschriften die vertellen dat wie de koran wijzigt gedood moet worden en mogelijk ook wie een gewijzigde koran leest een afvallige is en ook gedood moet worden. 

Dat opent perspectieven, want wat is nu de echte nummering ofwel wat is nu de echte koran. Als moslims consequent zijn dan doden ze alle lezers en schrijvers van korans met onjuiste nummering, want dat zijn dan nep-korans en dus ook afvalligen die deze versie gebruiken. Wie dan beslist wat de echte nummering is blijft dan in het midden. 

Soenieten en Shiiten haten elkaar en vermoorden elkaar. Met deze nummeringskwestie is er een nieuwe splitsing mogelijk die een interne stammenstrijd die de islam verdeelt mogelijk maakt. Als het maar luid verkondigt wordt dat deze nummeringskwestie bestaat en er dus 2 koranversies bestaan. 

Nobody op 28-03-2017 07:00
Rebellio op 28-03-2017 07:36

@Rolf nummering van de regels in de koran is pas sinds 1928. Het grappige is dat er 'moslimwetenschappers' zijn die mohamet prijzen door te zeggen dat er zoveel mooie links zijn te leggen tussen juist die nummering van de verzen. Totdat ze er op gewezen worden dat er nooit een nummering was, laat staan een juiste volgorde. De volgorde is van groot naar klein. En ook de verzen zelf zouden pas zijn gesorteerd uit 10x zoveel andere verzen ergens rond het jaar 650... De rest zou zijn vernietigd. De koran is één samengeraapt zootje, maar die onleesbaarheid noemen de arabieren 'dichtelijke vrijheid'.

Jay Smith heeft hier heel interessante lessen over: https://www.youtube.com/watch?v=jorBwia9yFw

watchman op 28-03-2017 08:11

Voor hen die geloven in de Opname van de Gemeente:

Zodra honderden, zo niet duizenden huizen in Nederland leeg staan als gevolg van de Opname, zullen deze ongetwijfeld door politiek Den Haag worden weggegeven aan de 'vluchtelingen' uit de woestijnlanden.

Geen AZC's meer, maar 'vluchtelingen' overal verspreid in het land, ook in Wassenaar en Bloemendaal, in vrijwel ieder type woning. (Villa, flat, appartement, ruitjeshuis, etc.)

Josef op 28-03-2017 09:27

Zie hier een artikel over de verzonnen allah door  mohammed.

Het criminele meesterbrein van Arabië met uitvinding allah als assistent.http://westerse-beschaving.org/het-criminele-meesterbrein-van-arabie-met-uitvinding-allah-als-assistent/

Yerik op 28-03-2017 12:36

@ Ernie van de Wal op 27-03-2017 22:11. Zeer herkenbaar. Dit bewijst voorr de zoveelste keer dat kennis iets geheel anders is dan wijsheid. Lees Pred. 9:14 en 15. Daaruit blijkt weer dat dit toen ook al opgemerkt werd. Maar de geschiedenis leert dat de mens van de geschiedenis niets leert. Als je deze kennis hebt, dan nog de wijsheid om je daarin te berusten, maar dit laatste kan een lange weg van onbehagen en ergernissen opleveren, die veel inwendige strijd veroorzaken. Ik probeer de wijsheid te verkrijgen aan de hand van de profetieën, waaruit n.m.m. blijkt dat de mens, zowel ongelovigen als 'christenen', toch voortrazen op hun eigen verkozen wegen naar het verderf. De meesten mensen laten zich niet waarschuwen en gaan zelfvoldaan door hun eigen 'zekerheden' het graf of de oven in.En v.w.b. d maatschappelijke ontwikkelingen: waarschuwen helpt niet, de tijd van de a.c. met zijn (waarschijnlijk) islamitische soldaten moet toch komen en ook daarvoor laten de meesten zich niet waarschuwen en zeker naamchristenen niet. Daar is een zéér goede gereformeerde oude uitdrukking voor, maar die wil ik hier nu niet plaatsen omdat ik dan misschien te aanmatigend overkom. Groet van mij.

Tom Hendrix/Seneca op 28-03-2017 12:38

@Ernie van de wal: 22.11. uur, op 27/3. De gevestigde kerken; RK, PKN en dus ook de vrijgemaakte gereformeerde gemeenten, hebben dus  allah, omarmd. Dat zegt genoeg.

Rebellio op 28-03-2017 13:03

Ik weet niet wat er met de PVV aan de hand is maar als ik lees dat men bij voorbaat al de handdoek in ring gooit, voordat de strijd gestreden is, dan weet ik niet waar ik op gestemd heb. Arib blijkt de enige kandidaat-Kamervoorzitter van de 2e kamer. Dit zou juist een goed voorbeeld geweest zijn op de lijst met klachten over 4 jaar als er weer verkiezingen zijn. Nu zijn ze niks anders dan vooringenomen klagers, want ze zijn nog niet geboycod.... Hoe kunnen we nu vechten tegen onrecht als je voormannen het al opgeven? Heb ik op de PVV gestemd om ze 4 jaar lang bezig te houden?

Rolf op 28-03-2017 16:13

@Rebellio op 28-03-2017 07:36

En dan beweren die islamieten nog dat wie iets veranderd heeft aan de koran gedood moet worden. Zelf hebben ze dus bij bosjes dingen veranderd en in andere volgorden gezet. Zijn ze consequent dan hadden al die dichters die dingen gewijzigd hadden gedood moeten worden. Dat is blijkbaar niet gebeurd, anders hadden we nu geen Koefar en Basra nummering en dus volgorde van verzen gehad.

carla bloemendaal op 28-03-2017 17:17

er heerst geen haat tegen de Joden. Misschien in de Palestijnse gebieden, maar verder niet. men leeft in vrede naast eb met elkaar. Ze hebben dezelfde stamvader. Ibrahim en abraham zijn dezelfde persoon.

ik heb vier jaar in Marrakech gewoond dus kan er wel over oordelen.

Lodewijk op 28-03-2017 18:18

Die uitzending waar het artikel van Xander over gaat staat hier (Duits gesproken):

"Der "Moscheereport": Hinter den Türen der Moscheen" https://www.youtube.com/watch?v=Y_VU1BV6p_I

Rebellio op 28-03-2017 18:34

@Carla bloemendaal, prachtig! Deden wij in Nederland en Duitsland ook overigens. En in Irak en Syrie, en nog iets langer geleden in Turkije en nog een paar landen. Totdat iemand op een ander idee kwam... Nu is het overigens al 1400 jaar dat een groot deel van de mensen waar de Joden mee samen mogen leven, in hun boeken, hun Heilige boeken, hebben geschreven dat dezezelfde Joden het laagste van het laagste zijn inclusief de mensen van het boek, de Christenen. Ik weet niet wat uzelf als heilig beschouwd, maar volgens mij geeft dat woord aan dat deze boeken iets speciaals betekenen. Dat deze liefdevolle mensen in Marrakech Joden en Christenen dulden, wil dus uiteindelijk niks zeggen, dat zijn tikkende tijdbommen. Natuurlijk ben ik blij dat men niet in praktijk brengt wat men predikt, maar de ideologie blijft dan toch op z'n minst gewoon walgelijk?

5318537 op 29-03-2017 03:01

carla bloemendaal op 28-03-2017 17:17         Joden en Israelhaat zijn algemeen,,goed,,onder moslims en vooral moslim jongeren.        Voorbeeld 1 is al dat de holocaust niet besproken kan worden ,,dankzij,,moslim leerlingen.          Voorbeeld 2 is een hoofddoek moslima die in het klaslokaal doet met een onzichtbare klashnikov alsof ze joden aan het doodschieten is.        Ze kreeg zelfs bijval van moslima,s en een enkel hollands monster.     Toen de lerares vroeg,,En als het een klein meisje van vijf is,,was de moslima haar antwoord;,,Die ook,,

U doet wel erg Uw best om de ongein in het nieuws te missen hoor.     Bovendien is de haat de verplichting vanuit de koran.       Staat genoeg erover op het net.

 

De islam van Saoedi Arabie als agressief expanderend wetend,maar ook dat die islam wereldheerschappij landen geen moer voorstellen omdat ze zonder olie en rente uit investeringen zowat geen inkomen hebben (9% van het nationale inkomen) en elke investering in het buitenland is.

Kwestie van de financiele tegoeden bevriezen,beslag leggen op onroerende en roerende goederen,en het is uit met hun wereldheerschappijdroom en het financieren daarvan.(En met de ware aard bekend had dit allang gedaan moeten zijn met hun verovering van Europa)        Echter dit wereldheerschappij uitschot mag drijven op landverraders die voor hun plan de moslim invasie gebruiken.(Het bouwen van de hel)

Trump is een groot zakenman en die weet wel voldoende over die horde griezels om dit alles onder controle te houden.

Oma op 29-03-2017 09:59

Alles in dit artikel is gewéten, zowel door de leugenpers, de misdadige politiek als het volk/massa! Vergis je niet! 

Autochtonen kennen takkyia, de misleiding, de hypocrisie van deze bezetters die zich verschuilen in onze maatschappij intussen, zelfs de meest verstokte, linkse domoor kan er niet meer rond.

Daarom wordt de eis tot afschaffen van de dubbele nationaliteit steeds luider tot het punt dat de politiek zich gedwongen zal zien om daarop in te gaan, zeker na de dreigementen en oproepen tot zich af te scheiden van onze samenleving, niet te integreren, waarin onder meer de europese turken leven, oproep tot meer kinderen te kweken om europa over te nemen.

Je kan er gewoon niet rond: erdorat de waanzinnige, schreeuwt het van de daken en de gewone burger eist maatregelen die de politiek niet lang meer kan negeren.

Bovendien blijft er twijfel of mohammedanen hun comfortabele, vrije leventje met al de voorkeuren en voordelen die ze genieten wel zouden opgeven om opnieuw onder de dictatuur en de gesel van sharia te leven, zeker omdat zij nog steeds een minderheid zijn? Het staat vast, door het verleden, dat islam pas een overname/politieke staatsgreep waagt als moslims 20% van de bevolking uitmaken...

De reacties op internetkranten, (degene die nog bestaan want velen hebben de mogelijkheid tot reageren intussen afgeschaft om de massa monddood te maken want het volk levert steeds meer en luider kritiek) zijn sterk veranderd de afgelopen jaren.

Veel minder geitenwollensokken, (s)linkse gezever en meer de dagelijkse, gruwelijke realiteit waarmee de autochtone gemeenschap geconfronteerd wordt nu de waarheid aan het licht komt. Enkele jaren geleden werd elk kritisch geluid geweerd en zulke 'afwijkende' reacties werden niet gepubliceerd.

Op die manier is de geest uit de fles, manipulatie en propaganda wordt steeds sneller herkend en ook tegen geprotesteerd.

Schoorvoetend volgt de politiek met mini-maatregelen oa wat betreft integratie, doodsbang voor de woedende publieke opinie en uiteraard, zoals altijd, voor behoud van hun macht/postjes aan de vetpotten. 

Een tijd geleden was er zelfs nog geen sprake van enige voorwaarde tot integratie (bij de mosliminvasie van vluchtelingen echter werd de nood aan integratie-voorwaarden dringender en steeds meer in vraag gesteld door oa de respectloze houding en vele aanrandingen/verkrachtingen door vermeende vluchtelingen) maar die discussie is intussen uitgegroeid tot een waar protest en zal niet stoppen tot de politiek de schandelijke discriminatie van eigen volk, meerderheid, erkent en stopt met voorkeuren te geven aan migranten en vluchtelingen waardoor én waarvoor hun eigen bevolking gediscrimineerd en verarmd wordt.

Ook het schandelijk opportunisme waarmee migranten werden beschermd en opzettelijk afgeschilderd als slachtoffers, gediscrimineerden, racistisch behandeld, kansarm en achteruit gesteld terwijl de waarheid was: weigeren tot integratie, zichzelf afscheiden van de maatschappij om de invloed van het verderfelijke westen waartussen ze leven tot een minimum te beperken, zichzelf uitsluiten van de maatschappij om dan de schuld van uitsluiting notabene te leggen bij de autochtonen/maatschappij, uiteraard met medewerking van de politiek (vreemd kiesvee) en de leugenmedia, behept met pathologische zelfhaat en gebruik makend van zelfkastijding om de weigering van moslims tot integreren te verdoezelen.

Met de eisen tot 'gelijkheid' en vooral godsdienstvrijheid onder het mom van beledigingen aan het adres van hun geloof, werd de autochtoon bij elke inwilliging van hun eisen steeds meer gediscrimineerd in eigen land terwijl mohammedanen de mogelijkheid kregen om een parallelle islamitische samenleving te kunnen opbouwen, om sluipend religieuze invloed uit te kunnen oefenen op het burgerlijk bestuur van de maatschappij: flagrante schending van onze grondwet: scheiding tussen kerk/staat.

De politiek is weerom de grote schuldige en verantwoordelijke voor deze situatie en nog weigeren ze concrete en strenge maatregelen te nemen ter bescherming van hun westerse/europese cultuur, behoud van hun eigen beschaving, normen en waarden en bevolking. Het begin van deze uitverkoop aan middeleeuwse olie-barbaren begon reeds op 8 juni 1975 met de resolutie van Straatsburg, waarbij EEG, het huidige eu, het hele europese continent verraadde en overleverde aan/door vrije verspreiding van het gif islam te ruilen voor olie en smeergelden.

@carla bloemendaal: de verdoken haat jegens Joden wordt, net als de haat jegens alles wat westers is, uitstekend verborgen gehouden door een uiterst hypocriete houding en slijmend, geveinsde vriendelijkheid van moslims: takkyia! islam is in wezen antisemitisch en hun aanhangers zijn fanatieke antisemieten, de 'incidentjes' tegen de Joden, waarbij niet zelden doden vallen, worden geminimaliseerd en door de leugenpers onthouden aan het grote publiek, in opdracht van de politiek.

5318537 op 31-03-2017 15:08

Oma op 29-03-2017 09:59         Goed geschreven Oma.         Maar ik ga er vanuit dat lui met een dubbel paspoort makkelijker uit te zetten zijn dan die met slechts het Nederlandse paspoort,omdat de laatste categorie de schimmel op de maatschappij is waar je niet vanaf komt,met de levenslange onkosten aan dat ongedierte.

Het opzettelijke wanbeleid zal toch toch verrekend worden want als er wetten worden gebroken,en er al slachtoffers van dat beleid zijn te betreuren,dat erger wordt hoe langer dit desastreuse beleid wordt gehandhaafd,dan kan het in de toekomst alleen maar leiden tot strafzaken zoals de Neurenberg processen veroordelend toen het nazi regime.

Prettig weekend Oma.

Rebellio op 31-03-2017 18:41

De Turkse Nationale Veiligheidsraad meldde gisteravond dat ze hun militaire campagne in Noord-Syrië beëindigen, dat bekend stond als het Eufraat Shield. Kort daarna, bevestigde de Turkse premier Binali Yildirim de succesvolle afsluiting van de operatie, eraan toevoegend dat een aanvulling is gepland. http://www.jerusalemonline.com/news/world-news/around-the-globe/turkey-ends-operation-euphrates-shield-in-syria-27565? Ze konden ook niet verder IS aanvallen, ze zijn ingesloten door Assad's troepen en de koerden. Dus de Turken hebben besloten dat ze niet in de aanval gaan tegen Assad of de Koerden... Maar wat zal de aanvulling zijn? De koerden 100% de aandacht geven? De Syriers kunnen binnenkort allemaal uit Europa weer terug. Behalve dan de Christenen (voor de oorlog zo'n 10% van de bevolking), die willen niet meer terug, alles is dan ook vernietigd daar. Alleen de reperatie van de kerken kost al 20 miljoen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl