HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Bank der banken erkent dat Zuid Europa met Duitse en Nederlandse miljarden overeind wordt gehouden

Target-2 systeem niets anders dan een ‘stealth’ bailout van bankroet Zuid Europa, gefinancierd met honderden miljarden euro’s uit Duitsland, Nederland en Luxemburg

 
De eurozone is een enorme strop om onze nek die opnieuw richting de € 100 miljard begint te gaan.

De Bank for International Settlements (BIS), ook wel de centrale bank der centrale banken genoemd, bevestigt in een nieuw rapport wat critici al jaren zeggen, namelijk dat het TARGET-2 systeem van de eurozone niets anders is dan een permanente ‘stealth’ bailout van de Zuid Europese schuldenlanden door met name Duitsland, Nederland en Luxemburg is. Sinds begin 2015 nemen de TARGET-2 saldo’s na een 3 jarige daling weer fors toe, en bereikten begin dit jaar een record hoogte. Voor Nederland begint de ‘bijdrage’ aan Zuid Europa richting de € 100 miljard te gaan, méér dan genoeg om alle pijnlijke bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid ongedaan te maken.

 

We hebben het al vaker uitgelegd, maar nog even heel kort: via het TARGET-2 systeem ‘leent’* Zuid Europa geld om de import uit met name het Noorden te financieren. Deze schulden en tegoeden worden via de eigen centrale banken ‘geparkeerd’ bij de ECB.

* Tussen aanhalingstekens, want niemand gelooft dat dit geld ooit nog wordt terugbetaald. U weet vast nog wat er volgde op ‘geen cent meer voor de Grieken’.

Voor de Duitsers staat het saldo op € 750 miljard, en voor het kleine Luxemburg op ongeveer € 200 miljard. Aan de andere kant van de lijn staan met name Italië en Spanje, met respectievelijk € 357 miljard en ruim € 300 miljard in het rood. Griekenland en Portugal houden het met ieder ca. € 75 miljard nog ‘beperkt’.

Verkapte illegale bailout

In 2012 beweerden de Europese Centrale Bank en tal van EU-gezinde economen nog dat de enorme verschillen in TARGET-2 saldo’s ‘irrelevant’ waren. Uitzondering was de toenmalige president van het Duitse IFO instituut Hans Werner Sinn, die het van meet af aan zei dat het een ‘weinig verhulde bailout’ van de schuldenlanden is – een bailout die volgens de Europese regels illegaal en dus verboden is. Dat heeft Brussel echter nog nooit gestopt om via ‘creatieve’ achterdeurtjes toch zijn zin door te drijven.

Eind januari gaf ECB president Mario Draghi impliciet toe dat de sceptici van het systeem gelijk hebben, toen hij aan Italiaanse politici uitlegde dat een land de eurozone pas kan verlaten als het volledig zijn T2 schulden betaalt. Dat was feitelijk een erkenning dat het systeem niets anders dan een verkapt bailout mechanisme is om de Zuid Europese landen te financieren, zonder daarbij officieel de in Maastricht afgesproken anti-bailout regels te schenden.

Zonder T2 was eurozone al in 2012 ingestort

Zonder het T2 systeem zou de eurozone al in 2012 zijn ingestort, en waren Duitsland en Nederland hun honderden miljarden euro’s direct kwijt geweest. Na 2012 werd begonnen om de saldo’s aan beide kanten van de lijn af te bouwen, maar sinds 2015 begint het weer helemaal mis te gaan. De oorzaak: de Italianen, Spanjaarden, Grieken en Portugezen vinden het maar wat gemakkelijk dat ze hun levensstandaard overeind kunnen houden met de miljarden die in Duitsland en Nederland worden verdiend, en doen daarom geen enkele moeite meer om hun financiën op orde te brengen.

De ECB houdt het systeem in leven door de rente extreem laag te houden, zodat het spotgoedkope ‘lenen’, geld uitgeven en importeren kan blijven doorgaan. Daarom begon Mario Draghi maandelijks tussen de € 60 miljard en € 90 miljard staats- en bedrijfsschulden op te kopen. De ECB bezit hierdoor reeds 11% van alle bedrijfsobligaties in de eurozone.

Door dit immense opkoopbeleid –alsof er monstrueuze geldmachines in Frankfurt staan opgesteld- is de lage rente die Zuid Europa over zijn staatsobligaties moet betalen, geen indicatie meer van hun financiële toestand. Immers: de risico’s van een bankroet zijn door de ECB –en met volledig medeweten en medewerking van ‘onze’ eigen regering- afgewenteld op de Duitsers, Nederlanders en Luxemburgers.

Draghi heeft geen andere keus dan onbeperkt met dit beleid doorgaan, want zodra hij het opkoopprogramma stopt en de rente laat stijgen, zal de rente die het failliete Zuid Europa moet betalen opnieuw exploderen, met nóg grotere risico’s en gevaren dan in 2012.

Nederland richting afgrond als we in EU blijven

Het ECB beleid heeft als direct gevolg dat de Nederlandse spaar- en pensioengelden, alsmede ook de waarde van de euro en onze koopkracht, in snel tempo worden afgebroken en op Zuid Europees ‘lira’ of ‘peseta’ niveau worden gebracht – met afstand de grootste nivellering en verarming ooit, en dat toegestaan door de (nog) grootste partij van ons land die zich ook nog eens ‘liberaal’ noemt.

Dat betekent dat als ons land, indien niet snel uit de eurozone en EU wordt getreden en we weer baas worden over ons eigen geld, over enkele jaren mee de afgrond in wordt gestort als de schuldenlast dermate gigantisch is geworden, dat het vertrouwen in de euro en de muntunie compleet verdwijnt. Met iedere stem op de grootste pro-EU partijen (D66, GL, VVD, CDA) op 15 maart zullen we dat lot voor ons land, onszelf en onze (klein)kinderen bezegelen.


Xander

(1) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

willy op 07-03-2017 14:19

Er is een duidelijk verschil tussen noord en zuid Europa.Had het aan Zuid Europa gelegen dan was de Euro al een tijdje als een pudding in elkaar gezakt.vele landen in Zuid Europa zijn corrupt en in Italie heerst een ware mafiapolitiek en vriendjespolitiek verder kost het Vaticaan met z'n kunstschatten juist als Griekenland Europa handenvol geld. Men kan natuurlijk altijd geld bijdrukken maaar het grootste gevaar voor Europa zijn niet de zuiderse landen maar de vluchtelingenstromen die Europa handenvol geld kosten daarom alle huidige begrotingen van diverse landen zijn vals omdat de vluchtelingenstromen er niet ingerekend zijn dus de schulden zijn ook hier veel groter dan geraamd een interessant discussie voor de verkiezingen in Nederland.Shalom

pro-Israël op 07-03-2017 14:27

Euro en EU: wat een ramp. Wat een bedrog. Wat een misdaden.

jawel op 07-03-2017 15:04

Voor de bis-bank zijn bovengenoemde bedragen wisselgeld , maar voor diegene die het 

nog steeds niet in de gaten hebben , HET GAAT HIER NIET OM , MAAR OM ONS LANGZAAM

MAAR ZEKER NAAR ARMOEDE EN TOTALE CONTROLE OVER DE BURGERS TE KRIJGEN , dit 

alles heeft in een omweg ook te maken met ons links stemgedrag , zodat er nog meer macht

naar brussel  (  de onderdanen van de bis-bank in basel } gaat.

Dus kort samengavat , stem de 15e vooral tegen u zelf  zodat de ondergang van europa voor-

spoedig verloopt . 

Geen hoofdletters, wat als schreeuwen wordt gezien, zie siteregels. Mod.

Tom Hendrix/Seneca op 07-03-2017 15:39

Prima om dit weer te melden, Xander. De bron van alle ellende zijn: de communistische EUSSR en de faalmunt Euro.

Verder is het een misdaad, wat de rode Draghi van de ECB flikt; het onbeperkt drukken van Euro's zonder dat daar een tegenwaarde als goud tegenover staat. Verder heeft de VVD er Rutte onze schatkist overgebracht naar de communisten der EUSSR te Brussel, door het ESM Verdrag te ondertekenen. Iedereen die nu nog stemt op hem; en zijn leugenpartij heeft stro in zijn hoofd i.p.v. hersens. Tenminste zo zie ik dat. Verder zouden de andere eurofiele partijen ook dienen te verliezen bij het stemmen voor de Tweede Kamer. Met name de PvdA,CDA,D66,GL,CU,SP. Maar ik ben daar niet optimistisch over.

Tom Hendrix/Seneca op 07-03-2017 15:40

@pro-Israël: 14.27. uur. Dat heeft U goed gezien.

rescue op 07-03-2017 15:48

Europa, lees de goddelozen, zijn druk bezig om het scenario te creëeren van Openbaring 6. Met alle bedrog probeert men te voorkomen dat dit openlijk bekend wordt, maar zegt de Schrift, de goddelozen hebben geen vrede, en zoals de Heer in Luk.17 al aankondigt, plotseling zal het verderf hen overkomen als de bazuin gaat. Op de dag dat Lot uit Sodom ging, een profetisch teken van de opname, regende het vuur uit de hemel. Het is dus zaak je met God te laten verzoenen in Christus bloed, voordat het voor eeuwig te laat is. Het kan nog.

vlokje op 07-03-2017 16:23
willy op 07-03-2017 14:19

"Er is een duidelijk verschil tussen noord en zuid Europa."

idee komt bij mij op dat:  europa het rijk van leem en ijzer is

jt op 07-03-2017 16:34
Misschien nog even de directe link naar de Target2 cijfers, deze worden meestal rond de eerste van de maand geactualiseerd. http://sdw.ecb.europa.eu/reports.do?node=1000004859
groenhart op 07-03-2017 16:47

Ach, het is carnaval. Wie zal dat betalen... zoelieve Gerritje en zo gaat Japie naar de bliksem toe. Polonaise!

cefas op 07-03-2017 17:15

Nexit! Of de Nederlandse belastingbetaler gaat 10 tallen jaren bloeden, de pensioenkassen worden leeggezogen en de werkenden moeten doorwerken tot hun tachtigste. Wie is hier gek? Jawel de Eurofiele partijen en dat zijn de meeste. Van links-liberaal tot pseudo-christelijk.

Johan op 07-03-2017 17:16

Lieve mensen,Afgelopen week realiseerde ik me dat ik al jaar en dag naast mijn krantje, ergens tussen 5 en 7 uur nieuwsgierig ben naar wat er op Xandernieuws staat vermeld.  Dat zouden eigenlijk de koppen van die krant moeten zijn, maar helaas staat het bijna nooit vermeld in het kleinste kolommetje.

Xandernieuws levert ons elke dag, Pro Deo, een heldere blik op de situatie van de wereld. Zij pluizen binnenlandse en buitenlandse media na, vertalen ze en maken er een helder artikel van.En dat zonder enige bijdragen van de lezers. Zonder advertentieinkomsten.Ik wil jullie veel succes en zegen toewensen bij al jullie werkzaamheden!

Het worden door mij en waarschijnlijk door vele duizenden lezers, zeer gewaardeerd!

Dank Johan, Dank. Mvg. Mod.

Tom Hendrix/Seneca op 07-03-2017 17:49

@Johan: 17.16. uur. Johan, dat ben ik geheel met U eens.

@rescue: 15.48. uur. Eens. Laten we onze hoop stellen op Jezus. HIJ is " de weg, de waarheid, en het leven".

Bambi op 07-03-2017 18:03

Pro_Israël 07/03/2017

Goed gezegd,volledig met je eens

Johan 07/03/2017 Xandernieuws is gewoon The Best,nooit vergeten hè. Groeten

EmJee op 07-03-2017 18:08

Inderdaad Johan, het is de omgedraaide wereld. Maar het probleem is, hoe krijgen we de slapenden wakker? Bidden helpt. Voor Xander en team, ga vooral zo door, dat wordt zeer gewaardeerd.

Dewevoga op 07-03-2017 18:38

@Johan

Helemaal met u eens. Inderdaad team Xanderniews hartelijk dank. Ook voor het doorgeven van links metaanvullende of ondersteunende info. 

Dr. John op 07-03-2017 18:44

Hoe belangrijk het is dat we zo snel mogelijk uit de EU stappen blijkt maar weer uit het volgenfe artikel:

https://langleveeuropa.nl/2017/03/en-daar-is-eu-leger/

Lieve mensen ga asjeblieft stemmen op 15 maart,het is onze laatste kans!

loofhut op 07-03-2017 19:25

Ja hoor, Johan, ben ik het helemaal mee eens!

henk Boskamp op 07-03-2017 19:40

Het is verkiezingstijd toch? Misschien kunnen de partijleiders hierover eens aan de tand gevoeld worden.

willy op 07-03-2017 20:03

@vlokje : europa draagt ook het teken van de vrouw op het beest zie de beeltenissen in Straatsburg en Brussel ! Shalom

Kaïn op 07-03-2017 20:38

Ok

Yerik op 07-03-2017 20:42

@ Johan op 07-03-2017 17:16 Ook ik lees al vanaf bijna het begin Xandernieuws en ben het Volledig met je eens!!! Het kan niet anders of de medewerkers  van Xandernieuws moeten weten dat zij door ons zéér, zéér gewaardeerd worden. Door mij al sinds 8 (?) jaren, iedere dag. Ik praat er ook met anderen over en raad anderen aan dit ook te doen.

Dank Yerik. Mvg. Mod.

Semper paratus op 07-03-2017 20:46

Mensen u kan stemmen tot u een ons weegt op een van de politiek aardse partijen. Het heeft totaal geen zin  er is maar een stem nodig en dat is een stem op de allerhoogste. Zijn programma staat vast, zie openbaringen! En dit pragramma zal worden gevolgd! Houd er maar rekening mee dat na 15 maart Nerderland een nederigland gaat worden, zo ook Europa en de rest van de wereld zullen steeds verder in het verval raken. De verdrukking staat voor de deur. Een van die verdrukkingen is erdorat, hier gaan we heel veel ellende van krijgen. Dus geef uw stem aan de allerhoogste, Hij is winnaar van de gehele verkiezing!

joga op 07-03-2017 21:13

Ik lees ook elke dag Xandernieuws als tegengif tegen de  linkse Telegraaf , terwijl ik u ook graag ter aanvulling De Dagelijkse Standaard(inmiddels ook rechts geworden) en EJ Bron zou willen aanbevelen.

Maar in ieder geval op 15 maart PVV voor mogelijk nog een ontsnappingskans uit de diefstal-EU.

Qvic op 07-03-2017 21:19

Helaas zal 3/4 deel van de mensen in Nederland het geen zier schelen, want deze blijven ziend blind en horend doof voor alle echte feiten die jij aan zal dragen van uit de realiteit. Deze mensen stemmen ook nog op de linkse politieke partijen. Daar de meeste van hen ook niet met geld overweg kunnen en altijd een stuk(je) maand over houden van hun maandelijkse inkomsten. Vaak denken dat ze dan zelf dan ook zielig zijn en het heel normaal vinden en dat medemensen daar rekening mee moeten houden.

Als je daar als een realist op let, valt het steeds op dat linkse mensen totaal niet met geld over weg kunnen, geven het meestal al uit voor dat zij het ontvangen hebben. Deze psychische aandoening is eigenlijk niets meer dan jaloezie. Van tegen andere opkijken die meer te besteden hebben. Hierdoor raken zij de echte realiteit om hen heen kwijt en leven (het liefst) in hun eigen droomwereld waar in alles mogelijk is voor hen.

Dit gedrag zie je duidelijk terug in de gehele linkse kerk, maar ook bij de islam. Macht over andere willen hebben, heeft vaak jaloezie als oorzaak. (de andere niets gunnen) Om hun gewenste droom wereld te willen realiseren, zijn zij tot alles bereid, zelfs als dit met grof geweld of met fraude gepaard moet gaan. Het zijn net verwende kinderen, die alles gaan doen om hun zin maar te krijgen. De enigste aanpak voor andersdenkende is de harde aanpak, een andere taal begrijpen zij niet.

Kiewiet op 07-03-2017 23:12

eu is verloren

De Nadenker op 07-03-2017 23:31

En weer ga ik uit mijn dak .

Elke keer worden wij belazerd door Draghi en hier gaan de oogkleppen keer op keer weer op .

De partijen die ons al jaren de das om doen worden met het uur groter en groter , wel is waar in de peilingen maar toch ?.

Om even een Louis van Gaaltje te gebruiken , "Zijn wij nou zo dom , of zijn zij nou zo slim" .

Ik denk dat wij aan een dood paard aan het trekken zijn en veel zo niet alles blijft zoals het was en wij na 15 maart wakker worden met een Trump effect .

Juist een D66 , GroenLinks , CDA en VVD smeden een ramp kabinet daar zij door het wegkijkend vergeetachtig dom kiezersvolk aan hun pluche zetels geholpen word .

Na 15 maart 2017 kunnen wij beter een cartoon laten maken op de voorpagina van een grote krant waarbij een afgrond met een zwart gat afgebeeld word waar Nederland in voorop gaat om in te vallen .

Sterkte .

De Terugkeer op 08-03-2017 02:53

◙ Knokken, knokken, beste goedbedoelende medeburgers! Het enige wapen dat we (nog) hebben: democratie... Voor behoud van waardigheid, rechtvaardigheid, waarheid, uniciteit en vooral 'vrijheid'.

Ik heb het gevoel dat de PVV niet alleen maar het koningsblauwe pluche te 's-Gravenhaege zou willen voelen, maar juist ook werkelijk en met hart en ziel, ons land wil beschermen voor de zogenaamde afgrond, of nivellering van een redelijk en rechtvaardig bestaan. Zijn er andere politieke clubs, die ook deze passie uitdragen...misschien en wellicht, zijn het de rechts-geörienteerde christelijke clubs.

Ik droom van een rechts blok. Een sterk rechts blok...of droom ik dan toch stiekem van een twee-partijenstelsel?

Zou er ooit een VVD met een warm hart komen, als dat überhaupt zou kunnen...een vernieuwde VVD met een trots en warm gevoel voor hardwerkende burgers...en in mijn geval, vooral voor in de zorg en thuiszorg? Waarom niet? Politiek moet 'juist' altijd vernieuwen om te overleven en mee met tendenzen, doch, met imagebehoud...partijen met 'smoelen': mijn wens. Politieke durf, gevoed vanuit het hart, de passie, niet alleen maar vanuit de portemonnaie (de grote fout van de huidige VVD is nu juist dit 'kille beleid'). De economie als basis? En wie maken de economie de economie? Juist...

Patient Nederland moet nu werkelijk geholpen gaan worden...en dat moet van binnenuit komen. Help mee, lieve mensen en zegt het voort.

Hamishim op 08-03-2017 08:05

15 maart ga ik voor Forum voor de democratie. En daarmee uit de EU. 

johny op 08-03-2017 09:27

En dat zal voor Vlaanderen niet minder zijn.

SEO op 08-03-2017 09:47

En geen woord erover in de debatten. Ook niet over het feit dat het Nederlandse volk nooit is geraadpleegd over de machtsoverdracht naar Brussel. 

bernard op 08-03-2017 14:14

Kunt u mij de link naar dat rapport van de BIS bank over T2 schulden geven?

Zie bron onder het artikel.Mod.

Dewevoga op 08-03-2017 14:56

@De Terugkeer op 08-03-2017 02:53

Velen vooral D666 en VVD gaan voor een belatingsvrije rol in de EU dan hebben ze meteen een maandelijkse ongecroleerde onkosten rekening die mensen met een minimumloon in een jaar verdienen. En die is transparant, want de belastingdienst moet kunnen controleren, dit in tegenstelling tot EU subsidieslurpers.

En wat dacht van hun pensioen? Die is onlangs nog verhoogd. Het is zelfs al zo ver dat buitenlandse schrijvers niet meer durven publiceren in de Noord Europese landen ik citeer "By Mike Scruggs- If I were writing and publishing this article in Sweden, Germany, France, the Netherlands, Belgium, or the UK, I could probably expect to be in court, heavily fined, or even jailed with little confidence of receiving a just hearing." einde citaat

Men kent de zaak Wilders dus ook. En Roemer en Pechtold maar ontkennen dat de islam niet gevaarlijk is. De website thereligionofpeace.om houdt de standen bij. Zelfs in een korte maand als februari 166 aanslagen met 953 doden waaronder 22 opblaaspoppen en 1335 gewonden in 20 landen.

http://www.thetribunepapers.com/2017/03/01/muslim-refugees-and-the-european-rape-epidemic/

Sirius op 08-03-2017 18:50

Daarom wil Rutte weer 11 miljard bezuinigen om vriendjes te blijven voor het zuiden. En dit elk jaar.

De Terugkeer op 08-03-2017 22:29

Dewevoga op 08-03-2017 14:56

Alle lezers van Xandernieuws.punt.nl  

Als 'patiënt Nederland genezen is, dan zal Europa ons gaan volgen...Europa wacht op een land als Nederland...we moeten potjandosie ons best gaan doen, weer een voorbeeldland te worden, door keihard nee te roepen tegen alles dat ons wil overstemmen. 

Wat zou dat een droom zijn zeg: Nederland als voorbeeldland. En het 'kan', want Nederland heeft altijd al een uitzonderingspositie bekleed...wij deden en doen alles anders, te alhier (waaronder ook helaas een aantal zaken die het daglicht feitelijk niet kunnen verdragen...maar ja, dat vergeten we gemakkelijkheidshalve maar even) en we moeten die positie weer heroveren...een land van economen (ja, geld, het slijk der aarde...helaas). Economen zouden een visie moeten hebben, een beleid, gericht op toekomstige gelden en geldstromen (waar gaat 'wat' heen en hoeveel)...zij zouden autonoom moeten worden, vrij van enige politieke kleur en vrij van enige commercie. 

Een land van uitvinders, specialismen op medisch gebied, infrastructuur, wegenbouw, land -en tuinbouw, water...ga maar door...zelfs ruimtetechnologie. Trots, trots, trots.

Denk mee, lieve Xanderianen, bedenk oplossingen die passen en maar slechts gedeeltelijk uit idealisme ontstaan...laten 'wij' die pluche-mennekes gewoon gaan helpen...helpen om die vele miljarden binnen te houden en ons eigen unieke landje te verrrijken...als de Nederlander zich veilig voelt, lekker in z'n vel zit, een ieder gewoon een lekker centje heeft, de universiteiten gratis zijn, belastingen worden teruggeschroefd naar 'aangenaam belastbaar', energie en brandstoffen uit eigen bronnen en daarmee gepaard gaand, alle mogelijke 'alternatieve' energieopwekking en brandstoffen, behalve dan die windmolenparken. Een land vaart wel bij een ultra-particeperend volk...dan kan er geen politicus meer om 'ons' heen...dan was die slogan van tig jaar terug, toch nog zo slecht nog niet: 'De samenleving...dat ben je zelf'!

deze site 'wordt' echt goed gelezen en juist geïnterpreteerd...tenminste, voor elk redelijk voelend en denkend, visionair mens...oei, oei, hoeveel mensen zijn dat nog in deze waanzinnige tijden...wie durft?

jottum op 08-03-2017 22:46

En voetballend stellen die hollanders ook niks meer voor in europa waar meer poen is. Eigenlijk kan men beter zijn boeltje bij elkaar pakken en zelf ook naar het zuiden gaan. Dan gaat Rutte wel werken in die overblijvende fabriek en draagt graag af aan 'ons in het zuiden.' Mocht hij onverhoopt werkeloos worden, dan heeft hij door de lage uitkering of pensioen wel voldoende prikkels om de kansen te grijpen die er liggen. 

deadeyez op 08-03-2017 23:41

dus men ziet,wij moeten bloeden en dokken,zodat daar in zuidelijk europahet neverending feestje kan door blijven gaan

emile op 09-03-2017 16:14

Het wordt nu heel interessant. Griekenland moet wederom gered worden, maar nu is het bijkomende probleem dat er verkiezingen in Europa zijn: verkiezingen in NL op 15 maart, daarna in april in Frankrijk en in het najaar in september in Dujitsland. Burgers in zowel Nederland als Duitsland willen geen redding van Griekenland, hoe men in Frankrijk daarover denkt is me niet bekend. Wat te doen?

Als ze Griekenland laten vallen, dan winnen ze een deel van de kiezers terug, maar hebben ze het risico de Eurozone op te blazen.

Als ze Griekenland weer geld geven, dan blijken ze wederom onbetrouwbaar te zijn ("geen cent naar de Grieken / alles komt terug en met rente...")en speelt dat de anti EU partijen in de kaart. Bovendien is het een precedent voor de andereEU-landen dat er niet aan de voorwaarden van IMF en ECB voldaan hoeft te worden en dat de bezuinigingen van de afgelopen vier jaar onterecht waren....

Beter de Nederlandse / Franse verkiezingen met een smoes uitstellen tot na de redding van Griekenland???

Scrutinizer op 10-03-2017 01:31

@De Terugkeer op 08-03-2017 22:29

"Denk mee, lieve Xanderianen, bedenk oplossingen die passen "

OK, ziehier mijn insteek. De overheid bestaat niet uit mensen met superieur inzicht die beter weten dan de markt wat er moet gebeuren.De overheid moet dus niets actief doen, maar moet zich juist onthouden. Ze hoeft alleen maar voor een raamwerkt te zorgen en zich verder vooral niet te bemoeien.

Ze zou zich dus moeten terugplooien op haar kerntaken: justitie en defensie (oftewel: de burger beschermen tegen gevaar van binnenuit en van buitenaf).Al de rest (scholing, zorg, pensioen- en overige verzekeringen) laat je best aan de vrije markt over.

Bovendien moeten mensen alzo weer zelf keuzes maken en er zelf de gevolgen van dragen. Dat is een enorme incentive om prioriteiten te stellen, goed na te denken, te kijken en vergelijken en zuinig met de centen om te springen. Zelf de gevolgen dragen van eigen keuzes. De landen die dit model het dichtst benaderen, zijn tevens ook de succesvolste, denk aan de voormalige backwaters HK en Singapore die 50 jaar geleden nog ver achter ons kwamen en nu welvarender zijn dan Zwitserland.

j uanambulo op 11-03-2017 01:01

Aan de bijbelkenners: Als jullie in de openbaringen geloven, gaat het linkse kartel winnen net zo-lang

totdat het hier Europa echt mis gaat. Je hoeft geen poot uit te steken! Alleen maar achterover leunen

en wachten tot de leugen in elkaar stort.

De Terugkeer op 11-03-2017 01:45

Scrutinizer op 10-03-2017 01:31   Originele en wellicht uitvoerbare insteek te alhier. Wel een complete ommezwaai in de wijze van politiek bedrijven en een meer dan participerend en op haarzelf aangewezen volk, dat wordt terug geworpen op haar eigen verantwoordelijkheid en identiteit. 

Mooi voorstel...bring it up in 'Het Torentje'...

Anna Lyse op 26-03-2017 22:43

Altijd goed om hard na te denken wie nu belang hebben bij deze situaties.  Dat zijn buiten twijfel de banken en multinationals.  In de rijke landen (NL en Dtl) blijven de lonen laag door de gemeenschappelijke euro.  En dat is leuk voor de bedrijven in rijke EU landen die dure produkten verkopen met flinke toegevoegde waarde maar die hun wekrnemers niet duur hoeven te betalen maar wel een hoge prijs ontvangen voor hun produkten.  In de zuidelijke landen krijgen de werknemers te hoog loon bij een te dure Euro.  Hier lijkt het goed te gaan, maar men leeft boven zijn stand met een te hoge werkloosheid.  De schijn bedriegt nu de huizenprijzen in Spanje zelfs stjgen, maar geen nood want de burgers uit het rijke noorden betalen de rekening als het fout gaat en de banken halen de huizen graag naar zich toe tegen een lage prijs.  Van dit alles lees je natuurlijk niets in de media die in handen is van de elite.  Wanneer worden burgers nu eindelijk eens wijs.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl