HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Analisten: Invloed Wilders op politiek door winst PVV nog groter geworden

Marine Le Pen: Nederlandse verkiezingsuitslag ‘extreem positief’

 
Als het Le Pen dit jaar wel lukt om de meeste stemmen te krijgen, zal dat een aardverschuiving ten gunste van de anti-immigratie, anti-islamitische en anti-Brusselse vrijheidsbeweging in Europa betekenen.

De globalisten in Den Haag, Brussel en Berlijn beweren dat de ‘populistische revolutie is gestopt’, maar onafhankelijke nationale en internationale waarnemers zijn het daar beslist niet mee eens. Ze wijzen erop dat de regerende coalitie opgeteld 37 zetels verloor, en de PVV met een winst van 5 zetels de tweede partij van het land is geworden. Wilders’ invloed op de Nederlandse politiek –tijdens de campagne onderstreept doordat massa immigratie nu ook voor de andere partijen ineens een belangrijke thema was- zal dan ook niet kleiner, maar juist nog groter worden. De leider van het Franse Front National, presidentskandidaat Marine Le Pen –die volgens de laatste peilingen haar voorsprong verder heeft vergroot- noemde de verkiezingsuitslag dan ook ‘extreem positief’.

 

Analisten zien de veel lagere winst voor de PVV -5 zetels, daar waar dat er volgens eerdere peilingen 20 hadden kunnen zijn- niet als een nederlaag. Wilders is er in zijn eentje in geslaagd om het immigratie thema ook bij de meeste andere partijen hoog op de politieke agenda te zetten. In mindere mate geldt dat ook voor het EU-lidmaatschap.

Veel partijen hebben enkele PVV standpunten overgenomen

‘Tekenend is dat veel partijen, inclusief Ruttes VVD, al enkele standpunten van de PVV hebben overgenomen... vooral op het gebied van immigratiebeleid,’ zei Matthijs Rooduijn, politiek socioloog aan de Universiteit van Utrecht. ‘Dat betekent niet dat partijen als de VVD... plotseling extreem rechts zijn geworden. Wel is er absoluut een verschuiving in die richting. De meeste partijen zijn nationalistischer geworden, en dat komt door de invloed van de PVV.’

Rooduijn vervolgde dat als D66 en/of GroenLinks in de volgende coalitie met Rutte worden opgenomen, ‘de botsing op sociale en culturele onderwerpen door zal blijven gaan. De vonken zullen er vanaf vliegen.’ Ook kan Wilders gebruik maken van het feit dat die coalitie uit vier of zelfs vijf partijen zal moeten bestaan, en daardoor kwetsbaarder wordt.

‘Hij kan aanvoeren dat het nieuwe kabinet teveel compromissen sluit en achterkamertjes politiek bedrijft. Het zal hem extra munitie voor zijn populistische boodschap geven dat er een minzame politieke elite is die nog steeds niet naar de zorgen van de kiezers luistert.’

‘Wilders blijft belangrijke kracht in Nederlandse en Europese politiek’

Ook Claes de Vreese, politiek professor aan de Universiteit van Amsterdam, vindt dat de verkiezingsuitslag ‘absoluut niet het einde van Geert Wilders en de zaken waar hij voor staat’ betekent. ‘Hij blijft een belangrijke kracht in de Nederlandse en Europese politiek. Hij heeft meer stemmen en zetels gekregen, ook al was het niet de ‘volksrevolutie’ die hij wilde.’

Marine Le Pen: Extreem succes voor Wilders

Van andere leiders van Europese vrijheidspartijen kreeg Wilders dan ook veel steun. Front National leider Marine Le Pen, die volgens de laatste peilingen voor de komende presidentsverkiezingen met 28% bovenaan staat, noemde de uitslag van de Nederlandse verkiezingen zelfs ‘extreem positief.... Wilders’ succes bewijst dat de ideeën die wij delen in de verschillende Europese landen aan een opmars bezig zijn.’ (1)

Ook Le Pen wijst erop dat de sociaaldemocratische PvdA van 25% naar slechts 6% ging, en ook de VVD bijna 20% van zijn kiezers verloor. ‘Ik zou teleurgesteld zijn geweest als hij (Wilders) was weggezakt of gestagneerd, maar hij is gestegen, terwijl de partijen boven hem zwaar hebben verloren.’

Le Pen loopt voor 2e ronde in op Macron

Net als voor Wilders zijn het stopzetten van de massale moslimimmigratie, de islamisering van Frankrijk en het lidmaatschap van de eurozone –en mogelijk zelfs de EU- voor Le Pen de belangrijkste thema’s.

Volgens de Franse peilingen zou Le Pen het in de tweede ronde ruimschoots afleggen tegen de linkse globalist Emmanuel Macron, maar het gat tussen beide kandidaten wordt wel steeds kleiner (2). Bovendien houden velen de Amerikaanse verkiezingen van vorig jaar in hun achterhoofd, toen Donald Trump volgens alle peilingen op grote achterstand van Hillary Clinton bleef staan, maar toch de verkiezingen won.

 


Xander

(1) Breitbart
(2) Breitbart

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

René van Zalk op 19-03-2017 15:15

Wanneer Le Pen niet genoeg stemmen krijgt wordt Frankrijk een islamitisch land, met al haar middeleeuwse verschrikkingen.

De Terugkeer op 19-03-2017 15:31

Wilders gaat gelijk krijgen...steeds meer...harten kunnen niet liegen.

Elke politieke club gaat extreem verrechtsen.

Wat moet, moet.

Het is als de natuur: zij biedt in 'haar' tijd en op 'haar' moment de juiste oplossingen, om te overleven. 

Zijn wij, de mens, anders dan die natuur? Wij hebben zelfs een streepje voor...is die genadetijd misschien nog niet 'helemaal' voorbij?

Tom Hendrix/Seneca op 19-03-2017 15:46

Prima artikel Xander, waar ik volledig achter sta. Als de VVD vrindjes, bekend onder de noemer Bilderberg en NWO, niet mee hadden geholpen de verkiezingen te manipuleren, door fraude mogelijk te maken wat het tellen der stemmen betreft, was de PVV waarschijnlijk nog groter geweest dan nu. Er is bewijs voorhanden; dat er geknoeid is met de stemmen. Zo zijn we nu verworden tot een bananenmonarchie!

jova op 19-03-2017 16:06

zeer goed commentaar René van Zalk

Rebellio op 19-03-2017 16:23

Maar de stemmers op Wilders legiem zwart maken is het negatief beinvloeding van het onbewuste. De meeste mensen hoeven dan niet meer overtuigd te worden. PVV-ers zijn racisten en mensen die op Le Pen gaan stemmen moeten ook een dikke huid hebben of volledig op de hoogte en niet op zijn of haar spreekwoordelijke mondje gevallen.

Anders ben je een paria. Dit zijn uiteindelijk praktijken die we zien bij de islam. Mensen worden gedreigd te worden vermoord als ze de islam verlaten, en dat is in het algemeen voldoende. Terwijl de argumenten zeer stevig kunnen staan zien we het nog steeds te weinig. In mijn omgeving hoor je op een verjaardag dat je toch nog steeds gek moet zijn op op de PVV gestemd te hebben. Mensen blijf er over praten, geef de mensen om je heen de juiste woorden om dit onrecht te bevechten. We hebben nog een lange weg te gaan...

Gorghel op 19-03-2017 16:48

PvdA -29, PVV +5. Valt tegen dat Wilders niet meer heeft geprofiteerd. De PVV moet er rekening mee houden dat integratie niet meer die stemmentrekkende item is.

Lode2ijk op 19-03-2017 16:59

Xander, beide links onder uw artikel hierboven leiden naar hetzelfde Breitbart artikel. 

Lode2ijk op 19-03-2017 17:20

Links ziet het nog steeds niet, en denkt dat Wilders nu wel aan z'n einde is gekomen. 

Schrijft een PvdA man een artikel op Joop.nl:

"Is dit het einde voor Geert Wilders?" http://www.joop.nl/opinies/is-einde-geert-wilders

En dat nadat zijn partij de PvdA zwaar zetels heeft verloren... maar nee, Wilders heeft verloren volgens hem.

Hier beweert een man die leraar is op Universiteit niveau dat de rellende Erdogan aanhangende Turken in Rotterdam door een anhanger van wilders in elkaar werden gelagen, omdat de PVV tegen de vrijheid van meningsuiting is... en wordt er een pleidooi gehouden voor nóg meer vluchtelingen-immigranten binnen te laten, met de gebruikelijke leugens. Alsof die voor onze ouderen zullen moeten zorgen -en zelf later geen zorg zullen behoeven- en ook nodig zijn om voor de AOW premie voor onze toekomstige ouderen te betalen. Terwijl het overgrote deel enkel van de staatsruif eet. Maar die vluchtelingen zijn uitvinders, want een van hen -Steve Jobs- was ook immigrant:

"Maakt Nederland een ruk naar rechts?" http://www.joop.nl/videos/ruk-rechts-nederland 

De VVD senator die het eerste sprak noemde het woord "immigratie" niet eens in de mond sprekend over wat Nederlanders belangrijk vinden. Niet te geloven... 

 

cefas op 19-03-2017 18:08

Er wacht ons een immigratie-armageddon, dat Europa volledig zal destabiliseren en islamiseren met gedoogsteun van seculier Europa met Duitsland voorop.

Lies op 19-03-2017 18:17

De pvv de 2e partij, als de nieuwe regering Denk ,de partij van haat niet in toom kan houden is de pvv de volgende keer wel de grootste. zou geweldig goed nieuws zijn. Geert wilders bereikt meer dan hij zelf denkt.Zet hem op Geert.

Hillie op 19-03-2017 18:19

Hillie op 19-03-2017 18:17

Alle mensen die niet op de PVV hebben gestemd, willen de waarheid niet onder ogen zien.

Nederland geen islamitische staat.

Weg met de eigen risico van de ziektekosten.

Een grote Nationale Zorgfonds, want wij willen ons niet langer laten bestelen.

Aanpak van de pharmaceutische industrie, oplichting praktijken eruit halen, voordeel van miljarden.

Betere zorg.

Kom in aktie, er moet protest worden aangetekend over de fraude van de verkiezingen.

Kom op, dit pikken wij toch niet?

Mogen die heren wel zo zondigen, krijgen ze daar geen problemen mee?

Dewevoga op 19-03-2017 18:28

Nog wat aanvullende informatie om degenen die nog twijfelen of ze de petitie uit vorig artikel willen ondertekenen:Eerlijkheid heeft zijn langste tijd gehad

https://opiniez.com/2017/03/19/eerlijk-heeft-zijn-langste-tijd-gehad/

Het House of Cards van Mark Rutte

https://opiniez.com/2017/03/19/het-house-of-cards-van-mark-rutte/

Dochter op 19-03-2017 19:46

De zorg is geweldig in Nederland. Mijn moeder heeft op haar 93ste een heup gebroken, ziekenhuis en revalideren, thuiszorg enz. Nu een half jaar geleden de andere heup gebroken. Operatie, 2 weken ziekenhuis, 3 maanden revalideren. Nu heeft ze een prachtig appartement met alle zorg in een verpleegtehuis. Kosten nog moeiten worden gespaard. Tussen de middag keuze uit 3 menu's in het restaurant. Iedere dag activiteiten. We zouden ook onze zegeningen eens kunnen tellen! 

SEO op 19-03-2017 20:02

Leuk, maar PVV heeft enorm geblunderd door nauwelijks campagne te voeren. Het moment was nu. Nu is het te laat. 

Hubo op 19-03-2017 20:51

30 jaar geleden had je de centrumpartij en de centrumdemocraten.Toen stond al voor mij vast dat de grote partijen uit die tijd steeds meer onderdelen uit de agenda van Janmaat zouden overnemen in het verschiet.Je kunt nu niet zeggen,dat de invloed van Wilders toegenomen is.De groep Wilders is begonnen als een afsplitsing van de VVD.En wat mij betreft is het populisme in Nederland ook begonnen bij Wiegel toen die politiek leider van de VVD werd.En persoonlijk zie ik ze nog als één pot nat.Samen zijn ze nu iets teruggelopen van 56,55 en nu 53 zetels.Je zou de zetels van Baudet er ook bij kunnen optellen.50-60 zetels lijkt in de de huidige constellatie stabiel gegeven.Te verwachten is dat bij volgende verkiezingen over 2 tot 4 jaar Wilders de grootste fractie zal vormen en dat Rutte dan niet meer terugkeert en dat CDA en VVD dan Wilders niet langer op voorhand zullen uitsluiten.

duur op 19-03-2017 21:09

In 2060 zijn de verwachten kosten voor immegratie 180 miljard euro Jesse Klaver waarom heb ik je dat nooit eerder horen zeggen??

De Terugkeer op 19-03-2017 22:56

Dochter op 19-03-2017 19:46    Prima...respect! Maar, als zeer gedreven werknemer en met heel mijn hart en nog meer dan dat, in de zorg, straks alweer bijna 20 jaar aan één stuk, zowat het maximaal aantal uren überhaupt mogelijk, ben ik wel terug gezet, een paar jaar geleden, naar een extreem lage FWG, onder het kopje 'afbouwregeling'...destijds een VVD-trucje. Was altijd mijn partij, tot aan dat 'ene' schofterige moment dan. Mag ik het zeggen: "Vies en vunzig disrespect naar die loeihard werkende en goedbedoelende mensen in de gehele zorg".

Dit zijn geen zegeningen...dit zijn mokerslagen onder de gordel! Bezuinigingen op zorg zijn verschrikkelijk en als ik achterstallig zou moeten terug krijgen, waar ik feitelijk recht op heb, kan ik een flinke spaarpot (zonder winstgevende rente dan) opbouwen. En nee, ik heb nooit gestaakt of gedemonstreerd...past niet bij me...wat wel bij me past, is een politiek die ultra-realistisch is.

Ik zou de PVV zeker vertrouwen, als het om dit soort medemenselijk recht gaat.

cefas op 19-03-2017 23:21

Succes heeft altijd een keerzijde, ook in de zorg. De vraag van succes is altijd: ten koste van wat? En dat wat is vaak kostbaarder dan succes.

speed op 19-03-2017 23:50

Kijk er wordt de massa altijd zand in de ogen gestrooid.Want dit is de realiteit maar het is maar net hoe ze het nieuws brengen.

Bekijk de uitslag;VVD   22% verlorenPvdA  60% verlorenPVV   20% gewonnenDus het is maar net hoe je het wilt brengen. 

De Nadenker op 20-03-2017 02:23

Ik heb het idee dat op 16 maart 2017  een zeer slechte B-film is afgespeeld.

Hoe bestaat het , dat wij een zwaar leugenachtige Pinoccio als premier hebben en een uitnemer eerste klas is , die het volk door kabinet Rutte I en II de zweep van bezuiniging op bezuiniging heeft gegeven plus ons negeert als er een duidelijke Nee de uitkomst is door een referendum over het associatie verdrag met Oekraïne .

Met zijn EU vrienden sleutelt hij aan een inlegvelletje en gooit er een “Ja” uit met die lachsmoel van hem .

Ongehoord wat er gebeurd is door het electoraat om op een VVD , een D66 en een GL met het CDA durft te stemmen , juist die partijen geven en gaven hem de gedoogsteun die Rutte vaak nodig had om zijn afbraak beleid te verwezenlijken en allen een democratisch gekozen PVV leider Geert Wilders uitsluiten en lopen te bashen .

Met andere woorden , zij de Eurofielen verloochenen ook het electoraat en een stem op hun is ook een stem op de macht in Brussel .

Pensioenen zijn bij deze landverraders niet veilig meer , 65 blijft 65 kan men nu wel vergeten dat het op de agenda word gezet .

Betaald in de file staan en de auto word als vanouds de nieuwe melkkoe .

Huren omhoog , energie omhoog , afvaltaks omhoog , zorg omhoog , enz. enz.

Ruim 10 zetels verlies en maar blijven lachen terwijl de PVV 5 zetels winst heeft behaald .

 

Nu maanden achterover leunen en langzaam formeren maar……. , ik denk dat het nieuwe kabinet zich na een paar maanden tijd de tent uitvecht en Wilders als laatst lacht toch het beste lacht .   

Luuk op 20-03-2017 16:31

Wilders wil graag dat een coalitie van VVD,PVV,CDA,50+,SGP en FvD onderzocht wordt. http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/video-geert-wilders-wil-regeren-samen-met-henk-krol-thierry-baudet-en-mark-rutte/ Als Rutte slim is, dan gaat hij voor deze combinatie, want regeren met D66 (die pro-Turkije iS en pro-massa-migratie) maakt hem volstrekt ongeloofwaardig. Dan wordt de PVV de volgende keer wel echt de nummer 1 ! En laat de VVD vooral ook niet vergeten dat ze 8 zetels verloren hebben (waar duidelijke verklaringen voor zijn: het open-grenzen-beleid en de globalisering).  

nel meyer op 20-03-2017 16:47

Geert komt er wel , nog even geduld hebben . succes Geert

Luuk op 20-03-2017 16:58

Waarom won Trump ? Door superieure "marketing" : https://motherboard.vice.com/nl/article/how-our-likes-helped-trump-win Als Wilders slim is, dan huurt hij de volgende keer ook zo'n "big-data"-buro in. Kost weinig geld, maar levert geheid resultaat. Wilders kan nog een hoop leren van Trumps geraffineerde en sublieme verkiezingscampagne ! 

ron op 24-03-2017 22:48
Qromwel op 02-04-2017 17:54

Zei Rutte niet dat de uitslag een overwinning was voor het kabinetsbeleid? Asscher zal daar ongetwijfeld volmondig mee ingestemd hebben.

Qromwel op 02-04-2017 18:07

Weet iemand hier wat het standpunt van Le Pen is m.b.t. het heen en weer reizen van het europarlement? Als er een frexit komt zal dat niet meer gebeuren, een enorme bezuiniging. Ook het aantal Europarlementariërs zal sterk afnemen. Ik verheug me nu al, of maak ik me blij met een dooie mus.

copywriter op 03-04-2017 05:54

Dochter op 19-03-2017 19:46

Zou je er ook even bij kunnen vermelden hoe hoog de eigen bijdrage is die je moeder elke maand moet betalen?

En zou het nu ook eens niet tijd worden om je te realizeren dat een heleboel bejaarden dit soort bedragen onmogelijk kan ophoesten?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl