HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Acuut oorlogsgevaar in Europa’

‘Groot deel van Europese bevolking is totaal geïndoctrineerd en heeft geen benul van dreigende oorlog’

 
Onze wereld dreigt opnieuw in brand te vliegen, en wéér wil bijna niemand het zien aankomen.

De gerenommeerde Duitse auteur, journalist, jurist en gastprofessor Wolfgang Bittner, schrijver van onder andere ‘De Afschaffing van de Democratie’ en ‘De Verovering van Europa door de VS’, waarschuwt in een speciaal interview dat hij heel bang is dat de ‘deep state’ anti-Trump schaduwregering in Amerika vastbesloten is om een oorlog tegen Rusland te beginnen, waarin Europa opnieuw het slagveld zal zijn. Tevens verkettert Bittner de reguliere Westerse media voor het blindelings verspreiden van leugenachtige oorlogspropaganda, bedoeld om de burgers zover te krijgen het uitbreken van een groot conflict te accepteren en daar Rusland de schuld van te geven.

 

Heropstarten Koude Oorlog door het Westen ‘tragedie van de eeuw’

Bittner noemt het ‘de tragedie van de eeuw’ dat de Koude Oorlog weer is opgelaaid. Die begon in de jaren ’90 met het breken van de beloften van de NAVO aan Rusland om niet naar Oost Europa uit te breiden. In 2014 werd een nieuwe, gevaarlijke stap genomen door een fascistische staatsgreep in Oekraïne te forceren, een anti-Russisch marionettenregime aan de macht te helpen, en het land zowel financiële als militaire steun te geven in de burgeroorlog tegen de Russisch sprekende bevolking.

‘Parallel daaraan begon een in boosaardigheid nauwelijks te overtreffen (media)campagne tegen Rusland,’ aldus Bittner. ‘Dat heeft tot de huidige levensgevaarlijke situatie geleid, waar volgens mijn onderzoek heel duidelijk de Westerse alliantie van VS, NAVO en EU de schuld aan heeft.’ Met sancties probeerde het Westen vervolgens de Russische economie kapot te maken, een doelstelling die voormalige vicepresident Joe Biden letterlijk uitsprak tijdens een toespraak in Cambridge. President Obama dwong de aanvankelijke onwillige Europese landen om eraan mee te doen.

NAVO en VS treffen oorlogsvoorbereidingen

Tegelijkertijd begonnen Amerika en de NAVO met oorlogsvoorbereidingen door grote aantallen troepen, tanks en vliegtuigen naar de grenzen met Rusland te sturen. Michael ‘glasnost’ Gorbachov waarschuwde daarom dat dit tot een verwoestende kernoorlog kan leiden.

Bittner begon zich vooral vanaf 2014 steeds grotere zorgen te maken over de glasharde leugens die de Europese politici en media over Rusland en de situatie in Oekraïne verspreiden. Zo wordt de democratische aansluiting van De Krim bij Rusland nog altijd valselijk een ‘annexatie’ genoemd. Hij begon een langdurig grondig onderzoek, waar uiteindelijk zijn boek ‘De Verovering van Europa door de VS’ uit voortkwam.

Russen willen nog steeds vrede en samenwerking

Voor zijn research reisde hij ook naar Rusland. De bevolking daar begrijpt niets van de sancties die tegen hun land zijn ingesteld. De Russische burgers zijn zwaar teleurgesteld dat ze zo door Europa en Amerika zijn bedrogen en in de steek zijn gelaten. Ondanks alles wil een overgrote meerderheid nog altijd een goede en vreedzame relatie met Europa, maar dat wordt door Washington en Brussel onmogelijk gemaakt.

In Moskou sprak Bittner met medewerkers van een Duitse firma, die de Westerse sancties ‘een schande’ en ‘totaal onzinnig’ noemden. Ze werken ook averechts, want de Russen zoeken voor de zaken die ze eerst in Europa kochten nu naar andere markten, zoals China. Deze ‘mensenverachtende politiek’ heeft tot grote verliezen bij Duitse en Europese ondernemingen geleid.

‘Deep state’ schaduwregering vermoedelijk ook Trump te machtig

De auteur-journalist vreest dat de hardliners in Washington en lobbyisten van de Amerikaanse wapenindustrie daadwerkelijk op oorlog uit zijn. Het is zeer de vraag of president Trump hen nog kan stoppen. De laatste weken is duidelijk geworden dat zijn tegenstanders ook een groot deel van zijn eigen partij in hun macht hebben, en bijna alle plannen en beleidswijzigingen van Trump blokkeren.

Bittner wijst in dit verband op de ook door ons al vaak besproken ‘schaduwregering’, de ‘deep state’ die bestaat uit de elite in politiek, multinationals en veiligheidsdiensten, die na Barack Obama ook Hillary Clinton aan de macht wilde helpen. Deze elite is niet gebaat bij een samenwerkend en daardoor welvarend Europa en Rusland, omdat dit als een bedreiging voor het wereldwijde Amerikaanse militaire en financiële imperium wordt gezien, waardoor de positie van de VS als enige supermacht in gevaar zou komen.

De directeur van de bekende Amerikaanse denktank Stratfor verklaarde in een toespraak dat het voorkomen van een verbond tussen Rusland en Duitsland al een eeuw lang het belangrijkste doel van het Amerikaanse buitenlandse beleid is. Een combinatie van de Europese technologische, financiële en industriële kracht met de Russische grondstoffen en strijdkrachten zou op het wereldtoneel vrijwel onoverwinnelijk zijn.

Geïndoctrineerde Europeanen hebben geen benul van acuut oorlogsgevaar

Daarom bouwde de VS een ring van honderden militaire bases rondom Rusland op, en zorgde het ervoor dat het mede met behulp van een enorme vloot vliegdekschepen overal ter wereld kan ingrijpen. De regeringen in Europa sluiten niet alleen hun ogen voor deze imperialistische en agressieve politiek, maar werken er zelfs gewillig aan mee. ‘Dat is onverantwoordelijk,’ vervolgde Bittner. ‘Sinds het begin van het conflict in Oekraïne hebben we acuut oorlogsgevaar, wat door een groot deel van de (Europese) bevolking, die volledig geïndoctrineerd is, totaal niet wordt waargenomen.’

Die oorlog kan nog worden voorkomen, maar dan moeten wel de sancties tegen Rusland onmiddellijk worden opgeheven, en moet de agressieve militaire opbouw van de NAVO langs de Russische grenzen weer worden teruggedraaid. Dat Rusland de Baltische staten en Polen zou willen aanvallen, is namelijk ‘totale onzin’, wat door de Duitse oud kanselier Gerhard Schröder werd bevestigd. Schröder vindt het buitengewoon pijnlijk voor de Russen dat er net als in de Tweede Wereldoorlog opnieuw Duitse troepen en tanks voor de grenzen staan, op slechts 120 kilometer afstand van St. Petersburg, klaar om een nieuw Oostfront te openen.

Kritische mensen worden monddood gemaakt

Bittner erkent dat het moeilijk is om tegen de ‘onverantwoordelijke’ bondskanselier Angela Merkel op te staan, maar is bemoedigd dat steeds meer oud politici, publicisten, wetenschappers, auteurs, managers en ook hooggeplaatste militairen zich openlijk tegen het confrontatiebeleid van de Westerse alliantie uitspreken. Dit kritische tegengeluid wordt echter geboycot door de media, die geheel op de hand van de oorlogsglobalisten in Brussel, Berlijn en Washington zijn. Zelfs de veel geprezen staatsman Helmut Schmidt wordt niet meer uitgenodigd, omdat hij meerdere malen heeft gewaarschuwd voor de Derde Wereldoorlog als Europa en Amerika niet heel snel van koers veranderen.

‘En zo gaat men met veel kritische mensen om. Degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn lijken niet te begrijpen wat zij hun zogenaamde geliefde democratie daarmee aandoen. Daar komt bij dat door het toenemende kritiekvijandige, onderdrukkende klimaat steeds minder mensen openlijk hun mening durven uiten. Ik betreur het buitengewoon dat er in het bedrijfsleven –na aanvankelijk verzet- amper nog protest tegen het sanctiebeleid is.’

Als de politiek niet snel bij zinnen komt, dreigt onherstelbare schade, waarschuwt Bittner. De huidige machthebbers zijn naar zijn overtuiging niet te vertrouwen. Ook zijn er geen echte persoonlijkheden meer die durven op te staan en weer daadwerkelijk de belangen van hun onderdanen willen dienen, inclusief hun soevereine rechten, zoals het mogen voeren van een ander beleid dan door Washington wordt gedicteerd.

Westerse pers verspreidt enkel nog propaganda

Helaas doet de aan de leiband van de politiek lopende pers, waar ‘amper nog kritisch geluid is te horen’, hier volop aan mee, en verspreiden ‘veel Westerse media op schandalige wijze regeringspropaganda, een deel zelfs oorlogshitserij. Dat wordt aan het steeds sceptischer wordende publiek als ‘objectief’ verkocht. De agressieve politiek van het Westen zou zogenaamd nodig zijn om ‘de Westerse waardengemeenschap’ te beschermen tegen ‘de oorlogszuchtige Russen’,’ – allemaal leugens die met historisch verifieerbare feiten zijn te ontkrachten. Dat geldt niet alleen de berichtgeving over Oekraïne en de Krim, maar ook over bijvoorbeeld Syrië en de migrantencrisis.

Het falen van de media heeft volgens de auteur te maken met het feit dat veel toonaangevende organen en journalisten -net als veel politici- deel uitmaken van de in de loop der jaren opgebouwde netwerken van de VS en de NAVO, of daar op zijn minst nauw mee verbonden zijn. Dit heeft geleid tot het verkondigen van steeds minder objectieve feiten, en steeds sterkere gekleurde propaganda. Ook dat valt onder ‘De Verovering van Europa door de VS’.

In dit verband merkt Bittner nog een ‘zorgwekkende ontwikkeling op: critici van dit onverantwoordelijke beleid en van de informatievoorziening door de pers zien zich al enige tijd met een drieste tegenpropaganda geconfronteerd. Ze worden zwartgemaakt en in hun bestaan bedreigd.’ Dat geldt ook deze site, die vanwege deze jarenlange kritische instelling op de officiële Nederlandse zwarte lijst werd gezet.

Uitschakelen Putin hoofddoel = kernoorlog gevaar

Het centrale doel van de Westerse elite is het uitschakelen van de Russische president Vladimir Putin, die een grote blokkade vormt voor hun ‘Nieuwe Wereld Orde’. Met man en macht wordt geprobeerd Rusland te destabiliseren en in Moskou een regimewisseling te veroorzaken.

Het is heel naïef en gevaarlijk te denken dat de tot nu toe zeer terughoudend opererende Putin de voortdurende Westerse agressie oneindig over zijn kant zal laten gaan. Als de globalisten in Washington en Brussel te ver gaan, dan zou het Kremlin plotseling totaal anders kunnen reageren. Dan behoort ook een keiharde preventieve aanval met kernwapens op belangrijke Europese en Amerikaanse doelen beslist tot de mogelijkheden.

 

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Zie ook o.a.:

22-02: Trumps vijanden proberen in Oekraïne alsnog oorlog met Rusland te forceren (/ Brussel wil Rusland de schuld geven van toekomstige financiële, economische en politieke instorting EU)
14-02: (/ Politieke elite VS/EU wil Trump hoe dan ook verwijderen, waarna koers naar Derde Wereldoorlog met Rusland kan worden hervat)
07-02: ‘Merkel wil vreemdelingenlegioen van 1,2 miljoen moslims inzetten tegen Rusland’ (/ Britse politieke analist: Niet Trump en Putin, maar Berlijn en Brussel zijn grootste bedreigingen voor Europa)
31-01: ‘EU heeft zwarte lijst van iedereen die niet tegen Rusland is’
14-01: Nederlandse troepenmacht naar Polen; Rusland stelt afweerraketten bij Moskou op
13-01: Oud vice-president OVSE: (‘Burgers Europa en Rusland willen vrede, maar gevestigde orde wil oorlog’)
09-01: Tegen Rusland: Massa’s Amerikaanse tanks komen in Duitsland aan; Stealth raketten voor Polen (/ Nieuwste stealth raketten kunnen worden gebruikt voor ‘first strike’ op Rusland – Grootste troepenverplaatsingen in Duitsland sinds einde Koude Oorlog – Donald Trump: Alleen idioten willen oorlog met Rusland)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
Robie op 28-03-2017 10:45

@Een ander geluidMet de lading corruptie in die landen was het vrij simpel ze een ondanks de tegenstand ze zover te krijgen.een "Memorandum" is alleen een stukje papier zonder een enkele rechtsbasis.daarom ook niet afdwingbaar of wat dan ook.Poetin noemde de Sovjet ineenstorting"de grootste geo-politieke catastrofe van de 20e eeuw genoemd"idd dat klopt,ook zij hij er nog een regeltje bij,en die luid "maar een zegen voor de mensheid"maar dat laat je liever weg zie ik." Over het rakketschild zijn nooit afspraken gemaakt, laat staan verdragen"

Nu sla je de plank goed mis.Anti-Ballistic Missile Treatyhttps://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Ballistic_Missile_Treaty"Alléén al in 2016 600 keer schending van het NAVO luchtruim door Russische gevechtsvliegtuigen"Als je de NAVO rapporten en melding erover naleest was er namelijk niet Een,gingen allemaal minimaal 20 nautische mijlen langs de 12 mijl zone ,vlogen door internationaal luchtruim op Honderden mijlen van onze luchtruim.beter gezegd het waren wij die HUN lastig vielen in Internationale luchtruim.(Navo claimt het als zijnde onze,maar daar is geen een internationaale rechtbasis voor)
"Russische onderzeeboten in de territoriale wateren van Zweden en Finland"
Dit waren geen Russische maar Amerikaanse en Italiaanse onderzeeërs,(met medeweten van Zweedse officieren) is al 15 jaar geleden ontkracht,en toegegeven door de VS.met als doel de Zweedse opinie te beïnvloeden.
(Olaf Palme wilde betere contacten met de Russen/en dat zat de VS/Zweedse leger niet lekker)
kort voor zijn vertrek naar Moskou werd hij trouwens vermoord.
 
Zweden is trouwens l(papier wel) niet neutraal,ze laten met de regelmaat van de klok NAVO vluchten overgaan,ook doen ze veel samenwerken met de NAVO.
in geval van nood zou Zweden zelfs een uitval basis worden voor luchtaanvallen op de Sovjet-Unie.
dit omdat ze er pal tegenover liggen en ze makkelijk en snel heen en weer konden vliegen.Noem mij eens een enkele wettelijke basis of wat dan ook voor wat wij in Libië/Syrië doen/gedaan hebben ?
Robie op 28-03-2017 11:30

@Een ander geluid op 27-03-2017 19:56

Dat de Russen uit dit verdrag stapten heeft een hele lijst met reden,lees de Engelse versie er maar op na,die is wat duidelijker dan de NL versie met 3 regeltjes.hangt ook veel samen het het oprukken naar de Russische grens,het opzeggen van een ander verdrag,troepen naar Georgie,lidmaatschap van de Baltische staten,raket afweer bassisen in polen  ect ectook omdat de NAVO landen het "Adapted Conventional Armed Forces in Europe Treaty" niet wilden ratificeren.

Dat het Russiche leger zich terug trok,gebeurde al onder Jeltsin,is toen nog vaak op het journaal geweest en ga ik echt niet opzoeken voor je,doe je huiswerk zelf maar.

Dewevoga op 28-03-2017 14:27

@Anna 27-3-17

Helemaal mee eens. Door uw opmerking vorig jaar over uw vakantie naar Israël, wat ik in de toekomst ook van plan ben, schafte ik mij een boek aan om mij te oriënteren. Het bleek een ander boek te zijn dan ik bedoelde. Het ging over 2 supermachten uit Jezus' tijd n.l. de Romeinen en de Parthiers. U weet wel diesamen met de Meden .... Libië. Deze onbekende supermacht bleek te bestaan uit het huis Israël, Joden en Levieten.Daar kwamen de wijzen uit het oosten vandaan en dat waren de andere schapen uit zijn stallen. Jezus zond zijn apostelen eerst naar hen. De verspreiding van God' s volk over de wereld staat in de Bijbel geschreven en is onderbouwd uit seculiere bronnen zoals Strabo en Flavius Josephus. Uit de zegeningen van Jacob in Genesis 49 1-28 kunnen de stammen van Israël in de tegenwoordige wereld geplaatst worden. U ziet God's wegen zijn wonderbaarlijk, ik zocht vakantie informatie over Israël en ik kreeg de geschiedenis en wat aanvullende informatie over het leven van Jezus in de in de Bijbel ontbrekende 18 jaar. Hij heeft die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid doorgebracht in het huis Israël. 

 

Allen: Gelieve geloofszaken naar het geloofsforum. Mod.

Een ander geluid op 28-03-2017 17:28

Robie op 28-03-2017 10:45 en 11.30

Over corruptie gesproken; nog de grote anti-corruptie en anti-Poetin demonstraties in Moskou, St. Petersburg en vele andere Russische steden meegekregen?? Vele duizenden Russen, die ondanks zware repressie de straat opgingen afgelopen weekend. Ben benieuwd hoe het voor Alexei Navalny gaat aflopen; dodelijke aanslag net als bij Boris Nemtsov of heel lang de gevangenis in net als Michael Chodorkovsky. Heer Poetin heeft het niet zo op een te kansrijke politieke oppositie......

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/27/alexei-navalny-court-biggest-anti-kremlin-demonstrations-five/

Memorandum is inderdaad niet juridisch afdwingbaar en dus in jouw woorden een stukje papier. Dat gelijk krijg je van me ! De westerse belofte aan Gorbatsjov om EU en NAVO niet naar het oosten uit te breiden hebben het papier zelfs nooit gehaald. Zijn dus van nul en generlei waarde. Niets-nada-noppes. Begrijp dus niet, waarom je dat argument steeds van stal haalt!! 

USA hebben zich in 2001 inderdaad teruggetrokken uit het Anti-Ballistic Missile Treaty (ABM). Dus dat verdrag is inderdaad van tafel ! Het US anti-raket systeem was echter géén raketschild, want zodra de USSR de beschikking hadden over intercontinentale ballistische raketten (ICBM) met meerdere (tot 12) kernkoppen (MIRV-systeem) kon dit anti-raket systeem gelijk de prullenbak in. Dat was ook de reden, dat de USA het ABM verdrag in 2001 opgezegd hebben. Bedoeling van een raketschild is om ook MIRV's af te kunnen vangen. Dat is het (wezenlijke) verschil tussen beide systemen.

Rusland had altijd de wens om een verdrag over raketschild technologie te sluiten. De USA zijn daar nooit op ingegaan. Daarom heeft Poetin in 2007 het Verdrag voor Conventionele Strijdkrachten in Europa opgezegd. Dat was de hoofdreden heeft Poetin gezegd en gemotiveerd. Kun je nazoeken ! Zal best dat hem nog een paar dingen dwarszaten.

Dus wat alle Verdragen betreft, zit je er gigantisch naast !!!

Uitspraak Poetin over ineenstorting USSR klopt. Dat extra zinnetje bestaat volgens mij alléén in jouw hoofd. Als je dit niet kunt waarmaken met een serieuze bronvermelding bestaat het niet !!!

Mijn mening onderbouw ik altijd met controleerbare feiten. Ik zet altijd bronvermeldingen (linkjes) in mijn reacties. Op crusiale punten lukt dat jou niet, omdat je beweringen fictie zijn. Daarnaast verdraai je aantoonbaar de feiten en meet je met 2 maten !!!

Jij stelt: Russisch ingrijpen in Syrië is legitiem, want ze zijn officieel uitgenodigd door Assad. Prima, op dat punt heb je helemaal gelijk ! Daarna zeg je net zo makkelijk dat de NAVO uitbreiding naar het Oosten illegaal was en dat een Memorandum alleen een stukje papier is. Nou, een belofte is nog minder dan papier. Een simpel Sorry Mijnheer Gorbatsjov, maar we denken er nu anders over is dan genoeg" ! Vervolgens is toetreding tot de NAVO een zaak tussen die landen en de Verdragsorganisatie, daar gaat verder helemaal niemand over. Stationering manschappen en materieel binnen NAVO gebied idem.

Baltische Staten, Polen enz. hebben andere landen uitgenodigd. Dus die aanwezigheid is net zo legitiem als de Russische aanwezigheid in Syrië. 

Je uitspraak "ik ga jouw huiswerk niet doen" toont de zwakte van je argumenten aan. Als het bestaat, dan toon het maar aan ! Wie stelt, die bewijst. Dat is precies wat ik doe en jou lukt dat blijkbaar niet.

Daarnaast beweer je dat je NAVO rapporten en meldingen kunt nalezen. Dat is erg knap. Ik kan er zelfs niets over vinden in Wikileaks. Zal ook wel fictie zijn. "Dichterlijke vrijheden" zijn meer iets voor romanschrijvers, maar niets voor een discussieforum.

Robie op 28-03-2017 19:33

@Een ander geluid Staat er toch duidelijk in die link !duidelijk is wel dat je die links niet eens leest,anders zou je niet eens hiermee komen,staat er anders toch duidelijk,net als die andere verdragen,die stellen ook dat er geen permanente basissen in het oosten mogen komen.snap niet wat er moeilijk aan is,ook staat er duidelijk dat de Vs zich terug trekken uit het abm verdrag ivm met de opbouw van de raketschild

."Supporters of the withdrawal argued that it was a necessity in order to test and build a limited National Missile Defense"op deze map  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11609783/Mapped-Just-how-many-incursions-into-Nato-airspace-has-Russian-military-made.htmlkan je al een beetje zien welke kant het opgaat,Engeland claimt de gehele Noordzee als hun zone,als is dit maar volgens internationaal recht 12 mijl van je kust,hier word alles opgeëist.en hier gaan ze van uit dus en noemen het schending van onze luchtruim.maar is dus overduidelijk internationaal luchtruim waar wij geen zeggenschap over hebben.4. Air Incident Date: 06/11/14 States Involved: Russia; Unknown NATO Geographical Region: Baltic Incident Details: NATO fighters intercept Russian recon plane in international airspace near Latvia.6 Category: Near Routine22. Maritime Incident Date: 29/09/14 States Involved: Latvia; Russia Geographical Region: Baltic Incident Details: Latvian forces observe Russian warship operating 14 miles from Latvian territorial waters; article observes that Russian jets and warships have been detected 173 times near Latvia’s borders as of September 1.65 Lees14 Mijl vanaf hun territoriale wateren !!http://www.europeanleadershipnetwork.org/medialibrary/2015/03/11/4264a5a6/ELN%20Russia%20-%20West%20Full%20List%20of%20Incidents.pdfkan je er nog 47 links plakken maar dan gaat Xander over de Rooie.Heb geen zin meer in die onzin en prutswerk van je.

jottum op 28-03-2017 21:01

Yep. Joods-leberaal-christelijke upperclass voelt de ondergang door de zeespiegel komen die het met wereldhandel, autoverkoop en vliegtickets, immigratie en stadsuitbreiding zelf heeft veroorzakt, en wil lebensraum op hogere delen voor als het water binnendringt en het liefst in den vreemde nog voor het zeggen hebben om op de oude zakkenvullende manier door te gaan.

Een ander geluid op 29-03-2017 14:32

@ Robie op 28-03-2017 19:33

In je 2 reacties van 28-03-2017 10:45 en 11.30  staat maar 1 link, betreffende het ABM Verdrag. Dat heb ik wel degelijk gelezen. Daarin kan je ook lezen, dat het over een anti-raket systeem gaat en niet zozeer over een raketschild. Omdat de USA op dat vlak de handen vrij wil houden hebben ze het ABM Verdrag (= jouw linkje) in 2001 opgezegd en sindsdien zijn er over een raketschild géén verdragen meer gesloten.

Het punt dat ik maak is: sinds 2001 zijn er géén verdragen, die het ontwikkelen van een raketschild verbieden !!! Dat kun je duidelijk nalezen in jouw link. Dus nogmaals Robie: sinds 2001 zijn er géén verdragen over raketschilden. Suggereer aub niet het tegendeel.

Het stationeren van NAVO manschappen en materieel in Polen, Baltische Staten enz. is geregeld in de NATO-Russia Founding Act van 1997. De NAVO heeft conform dit Verdrag géén permanente bases in Midden- en Oost-Europa, maar rouleert de betreffende eenheden. Omdat Poetin het Verdrag voor Conventionele Strijdkrachten in Europa in 2007 heeft opgezegd, kan je je afvragen of de NATO-Russia Founding Act van 1997 nog enige betekenis heeft. 

De NATO-Russia Founding Act stelt duidelijk, dat de afspraken van NAVO-zijde niet onvoorwaardelijk is, maar is gebaseerd op het feit dat de legering van Russische manschappen en materieel aan zijn westgrens als niet bedreigend gekwalificeerd kunnen worden. Momenteel heeft Rusland 330.000 soldaten aan zijn westgrens, die tot de tanden toe bewapent zijn. Daarnaast is er actieve militaire bemoeienis van Rusland in Oekraïne (Krim en Donbass). Genoeg argumenten voor de NAVO om de NATO-Russia Fouding Act formeel op te zeggen. Moeten ze wat mij betreft maar snel doen.

 

http://www.atlantic-community.org/-/the-myth-that-nato-committed-to-having-no-permanent-troops-in-eastern-europe

 

De linkjes / de bronvermelding, dat ik aan je vroeg hadden betrekking op de uitspraak van Poetin en terugtrekking van alle Russische eenheden tot achter de Oeral. Dat extra zinnetje van jou ("maar een zegen voor de mensheid"), valt nergens te vinden. Géén Russische eenheden vanaf de Russische westgrens tot aan de Oeral, dat geloof je toch zeker zelf niet! Die situatie heeft nooit bestaan. 

 

Ook je uitleg over het internationale luchtruim is weer eens onvolledig !!! Er gelden internationale regels en afspraken over het vliegen in het internationale luchtruim. Er moet een vluchtplan ingediend zijn. Dat doet Rusland over het algemeen nog wel. Daarnaast moet de transponder zichtbaar zijn en moet er contact zijn met de regionale luchtverkeersleiding. 

Citaat: 

De bewaking van het NAVO luchtruim is een vredestaak die 24 uur per dag wordt uitgevoerd. Civiele en militaire vliegtuigen die zich niet houden aan de internationale afspraken voor gebruik van het luchtruim of dit zonder toestemming naderen, worden onderschept en begeleid.

Ik hoop dat je het nu snapt..............

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2017/01/26/nederlandse-f-16%E2%80%99s-onderscheppen-russische-vliegtuigen-in-baltisch-luchtruim       

 

Tot nu toe kan ik al je beweringen en argumenten makkelijk en gefundeerd weerleggen. De tegenargumenten, die ik dan weer van je krijg, is méér selectief knip- en plakwerk. Je stelt, dat NAVO onderscheppingen in internationaal luchtruim plaatsvinden, maar je vergeet gemakshalve dat daar óók afspraken gelden. Zie bovenstaande uitleg.

Over onzin en prutswerk gesproken..........................

ikke op 30-03-2017 14:47

@Een ander geluid op 29-03-2017 14:32

Begrijp ik je goed als ik nu uit jouw reactie afleid dat jij stelt dat volgens jou Rusland aan de NAVO toestemming moet vragen vooraleer ze zich in het internationale luchtruim mogen begeven? Is de NAVO dan baas over het internationale luchtruim? Verder: Wie bepaald de regels van het internaionale luchtruim? Zijn Alle landen die eraan grenzen evenredig betrokken in de regelgeving errond?

Een ander geluid op 30-03-2017 19:32

ikke op 30-03-2017 14:47

Neen, u begrijpt me niet goed ! Als u mijn reactie goed leest, staat dat er niet. Er staat dat er internationale regels zijn voor het gebruik van het internationale luchtruim. Iedereen kan zich door het internationale luchtruim begeven, zoals hem dat goeddunkt. Alleen voor de luchtveiligheid zal het vluchtplan bij de internationaal afgesproken luchtverkeersleiding bekend moeten zijn, anders is er een groot risico op botsingen.

Het bewust uitzetten van de transponder en met hoge snelheid op een land aankoersen met een gevechtsvliegtuig zal veel landen triggeren tot een reactie / interceptie. Niet alléén de de NAVO, maar ook Rusland, China enz. Een gevechtsvliegtuig gaat 2400 km per uur. Dat is 40 km per minuut, dan ga je niet wachten tot hij de 12 mijl grens passeert, want dan ben je al te laat. 

Zoals u óók op deze site heeft kunnen lezen, claimt China de gehele Zuid-Chinese zee. Daarom vind China dat ieder vliegtuig, dat over dit gebied vliegt zich moet identificeren bij de Chinese autoriteiten.

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/12/hof-zet-machtig-china-in-zijn-hemd-3219687-a1511200

Ook Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen af op vliegtuigen, die in het internationale luchtruim vliegen, als deze zonder de tranponder aan te hebben afkoersen richting Russische grens.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3566975/Russia-defends-intercept-U-S-reconnaissance-plane-Baltic.html

Moraal van het verhaal: alle grootmachten handelen op dezelfde wijze !!!

https://www.theguardian.com/world/2014/oct/07/china-russia-us-international-airspace-disputes

Citaat uit bovengenoemde link:

"In turn, Russia hasn’t hesitated to challenge US reconnaissance flights near its territory. In April, a Russian Su-27 fighter jet flew within 30 meters of a US Air Force RC-135U aircraft that was operating in international airspace over the Sea of Okhotsk, prompting complaints from the Pentagon."

Ge van Kessel op 02-04-2017 13:36

niet alleen in Europa maar overal ter wereld. zie: http://www.franklinterhorst.nl/De%20ruiter%20op%20het%20rossig%20paard.htm

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl