HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Trumps vijanden proberen in Oekraïne alsnog oorlog met Rusland te forceren

Westerse globalisten saboteren Trump met hulp aan Al-Qaeda, NAVO troepen in Oost Europa, en escalatie Oekraïne – Brussel wil Rusland de schuld te geven van toekomstige financiële, economische en politieke instorting EU

 
Donald Trump en de Britse premier Theresa May verklaarden zeer tegen de zin van de elite in Washington en Brussel dat ‘het tijdperk van militaire interventies voorbij is’.

Trumps vele politieke vijanden, in zijn eigen partij aangevoerd door de neocon senatoren John ‘Obama’s asskisser’ McCain en Lindsey Graham, proberen op alle mogelijke manieren zijn beleid en presidentschap te saboteren, en schrikken daarbij zelfs niet terug voor het veroorzaken van een mogelijke (Derde Wereld)oorlog tegen Rusland. Begin dit jaar vlogen de twee ‘deep state’ topfiguren naar Oekraïne, waarna het Oekraïense leger onmiddellijk zijn verwoestende offensief in de Donbass regio hervatte. De intenties zijn duidelijk: Trump zeer tegen zijn zin opzadelen met een militaire escalatie en mogelijke oorlog met Rusland, die Europa opnieuw –en deze keer definitief- in puin zal achterlaten.

 

De nieuwe Amerikaanse president wordt met name gehaat door het Westerse establishment, omdat hij het nieuw leven ingeblazen vijandbeeld van Rusland wil doorbreken, en juist wil gaan samenwerken met zijn Russische collega Vladimir Putin om een permanente oplossing voor Syrië te vinden, en gezamenlijk ISIS te vernietigen.

Dat is zeer tegen de zin van de elite in Washington en Brussel, en met hen van het militair-industriële complex, dat miljarden hoopt te verdienen door de aangekondigde hogere defensie uitgaven van de lidstaten van de NAVO (inclusief Nederland), en als het even kan door een rechtstreekse militaire confrontatie met de Russen.

Sabotagepoging: Doorspelen info aan Al-Qaeda

De zo goed als zeker eerste sabotagepoging was het doorspelen van geheime informatie aan Al-Qaeda over een special forces operatie in Jemen. De Amerikaanse soldaten liepen daar vervolgens in een duidelijke val, wat tot de dood van één commando en 25 burgers leidde. De propagandamedia waren er als de kippen bij om Trump de schuld te geven van deze burgerdoden, terwijl ze eerder geen woord vuil maakten aan de circa 1 miljoen mensen die de afgelopen 8 jaar dankzij Obama’s agressieve militaire expedities de dood hebben gevonden.

Oekraïne gebruikt als pion voor toekomstige oorlog tegen Rusland

De door de regering Obama en de CIA op touw gezette staatsgreep in Oekraïne, en het aan de macht helpen van het huidige illegale fascistische regime in Kiev, is bij uitstek geschikt om de toenadering tussen Trump en Putin te torpederen. Het ten koste van vele mensenlevens en verwoestingen gaande houden van dit opzettelijk gecreëerde conflict wordt tevens als excuus gebruikt voor een immense militaire opbouw van de NAVO in Oost Europa, wat bedoeld is om een Russische militaire reactie uit te lokken, zodat het Kremlin valselijk de schuld kan worden gegeven van het uitbreken van de volgende wereldbrand.

Zeer kwalijke rol Europese Unie

Federico Pieraccini schrijft voor The Strategic Culture Foundation dat ook de Europese Unie hier in zeer kwalijke rol in speelt. ‘De EU houdt zijn zichzelf in de weg staande beleid vol door zich op het buitenlandse beleid te focussen... Het is nu nog duidelijker dat de leiders van de Europese Unie, en vooral die in Duitsland en Frankrijk, alle intenties hebben om de richting die door president Obama werd ingeslagen te blijven volgen door een zinloze confrontatie met de Russische Federatie te zoeken, in plaats van een verstandige toenadering.’

‘Brussel zoekt buitenlands excuus voor instorting falende EU’

‘Europa blijft maar vasthouden aan falend economisch en sociaal beleid dat tot het bankroet zal leiden. Buitenlandse situaties worden daarbij als afleiding en excuus gebruikt. De gevolgen van deze koppige pogingen zullen onvermijdelijk nationalistische en populistische partijen aan de macht helpen, zoals ook in de VS en andere landen is te zien, wat zal eindigen in de vernietiging van de EU,’ vervolgt Pieraccini.

‘Voor de deep state in de VS heeft deze tactiek een dubbel effect: het voorkomt een goed functioneren van de EU, en het bemoeilijkt aanzienlijk iedere toenadering tussen de EU en Rusland. Gezien de huidige EU elite lijkt deze laatste strategie almaar meer onomkeerbaar te worden. In dit opzicht heeft het Verenigd Koninkrijk zich dankzij het Brexit los geworsteld, en is begonnen met het langzaam herstructureren van zijn buitenlandse prioriteiten, in nauwe overeenstemming met Trumps isolationisme.’

Trump en May: ‘Tijdperk van militaire interventies is voorbij’

De Britse premier Theresa May kondigde na haar bezoek aan Trump in Washington al aan dat ‘het tijdperk van militaire interventies voorbij is. Londen en Washington zullen niet terugkeren naar het mislukte beleid dat in het verleden heeft geleid tot de interventie in Irak, Afghanistan en Libië.’

Hoewel Trumps harde taal tegen Iran en Noord Korea anders doet vermoeden, is de situatie elders wel degelijk aan het normaliseren. Syrië wordt rustiger, en de aanvankelijke dreigementen richting China lijken te zijn ingeslikt. Het is goed mogelijk dat Trump bepaalde retoriek gebruikt om de vele ‘war hawks’ om hen heen in Washington aan het lijntje te houden, en hij in werkelijkheid totaal niet van plan is om tegen wie dan ook een nieuwe oorlog te beginnen.

Lot van wereld hangt af van standvastigheid Trump

Volgens Pieraccini is Trump dan ook in staat om de ‘deep state’ te weerstaan, en zich te focussen op zijn ‘America First’ beleid, het weer voorop stellen van de belangen van de gewone man, en niet die van de globalisten, de inlichtingendiensten, het militair-industriële complex, en de vele lobby’s (Saudi Arabië, Israël, e.d.).

De komende maanden worden in dit opzicht cruciaal. Dan zal blijken of Trump bereid is om vast te houden aan zijn ingeslagen koers, of dat hij alsnog door de knieën gaat voor het door Obama/Clinton/McCain aangevoerde oorlogsestablishment. Het lot van de hele wereld zou hier de komende jaren wel eens van af kunnen hangen.


Xander

(1) Strategic Culture Foundation via Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
Luuk op 22-02-2017 11:34

Een ware, oprechte president laat zich inderdaad niet leiden door door allerlei platte belangen als die van het militair-industriële complex. Trump zoekt geen oorlog, maar vrede ! Hoe kan dat ? Door zijn Christelijke achtergrond, die door bijna iedereen over het hpoofd wordt gezien. Christenen worden wel vaker onderschat, maar blijken later tot zeer veel in staat en zeer bepalend ! 

Dat Brussel bankroet is, dat is zeker en dat de onverkozen parasieten van de EU nu op zoek zijn naar een zondebok, is duidelijk. Alleen nog maar de defensie-uitgaven in de EU met 1% verhogen blijkt al onmogelijk....Heerlijk Trump haalt flink de bezem door al de communistische spinnewebben die de afgelopen jaren gesponnen zijn  !  

John1 op 22-02-2017 11:46

De duistere deepstate en de EU zullen alles in het werk stellen om hun duistere plannen in werking te stellen. De paus de EU-bonzen en de globalistische elites zijn in en in verrot. Ik hoop dat Trump en zijn medestanders het hoofd koel houden en doorpakken met de ingeslagen weg. Het geeft ook maar weer eens aan dat onze eigen regering gewetenloos is omdat zij deze misstanden ook wel zien maar het toch gewoon steunen. Je kan mij niet wijsmaken dat wij "de gewone burger" wel de corruptie binnen de gevestigde orde zien en de gewetenloze plucheplakkers niet. Het is niet alleen de islam die de wereldvrede bedreigd maar onze eigen westerse bestuurders zijn hier ook debet aan. 

formidabele op 22-02-2017 12:01

daar zullen deze mensen echt niet op staan te popelen=

willy op 22-02-2017 12:05

de strijd in Oost -Oekraine waar veel van Russische komaf wonen laait weer op door populistische krachten en de Navo. Trump kan weinig doen toen zijn vice president in Brussel was en het hoofdkantoor van de Navo bezocht was het enige punt dat alle novo landen meer moeten geven voor defensie nergens was er een breuk te bespeuren van het beleid van de navo en de VS stond achter het Navo beleid.Of het tot een echt conflict komt geloof ik persoonlijk niet. Poetin heeft meer interesse in het Midden-Oosten en Europa geraakt maar niet uit hun vluchtelingenbeleid dus koelen zonder blazen? Shalom

rexmundi op 22-02-2017 12:10
Zoals iedereen onderhand al weet dat het waanzin is om tegen Rusland een oorlog te beginnen en zal leiden tot zelfvernietiging.
Dat in Rusland ook niet alles koek en ei is,is bekend, maar wel in de wereld.?
Rusland is met een economische oorlog bezig, waar het westen totaal geen vat op heeft, men kan nog zoveel sancties opleggen tegen Rusland, het
zal niet helpen.
Dat het westen zich in hun eigen voeten hebben geschoten met hun sancties is ook bekend, niet alleen in hun voeten geschoten, maar ook hun tenen zijn verdwenen.
Rusland neemt de tijd om zich verder te ontwikkelen en zijn zeer rijk aan grondstoffen.
Welk westers land heeft een leider waar 80% van de bevolking achterstaat, Rutte in ieder geval niet en in de EU ook niet.
Rusland zal ook nooit buiten zijn grenzen treden als het op oorlog uitdraait, dat de aangrenzende landen het zwaar te verduren krijgen is een feit, zou het NATO/NAVO
leger het advies willen geven, voorzichtig te zijn, anders zullen ze weleens bedrogen uitkomen.
Strategisch zijn ze in Rusland als meesters, het westen ziet wel wat Rusland doet, maar wat ze gaan doen weten ze niet
IFF op 22-02-2017 12:15

Ik vrees, gezien de openlijke linkse oproepen om Trump te elimineren, zijn 'standvastigheid' van korte duur zal zijn. Wat zal volgen is zelfs niet in woorden uit te drukken. 

Tom Hendrix/Seneca op 22-02-2017 12:17

Trumps vijanden, zijn onderdeel van een duister complot. Het tot stand brengen van de New World Order. En de krachten die dit wensen te veroorzaken zijn bekend, te weten; de socialistische internationale, de plutocraat Soros, grote geldmagnaten zoals de Rothschilds en Goldman Sachs. Verder werken daar inderdaad aan mee; de communisten der eussr, en de Bilderbergbende. Ook de plannen bekend onder: " Het Coudenhove-Kalergiplan", en " De Resolutie van Straatsburg", maken daar deel van uit.

Koddebeier op 22-02-2017 12:48

Het beste kan je al deze landverraders oppakken en gevangen zetten !

jw op 22-02-2017 13:39

En dan NL de eenne pardon naar de andere doet voor al de m.u die haar eigen stemmers laat afslachten met medewerking van de PVDA,D66 dat zegt genoeg.

dan de VVD,CDA die de EU nooit zullen laten vallen omdat ze dan moeten uitleggen waar al het geld is gebleven die ze in een bodemlozen put hebben gegooid .

de luus die het CDAgebruikt is verkeert had moeten zijn wij geven NL nog verder weg.

cefas op 22-02-2017 14:09

Amnesty-International profileert zich steeds meer radicaal-links en komt steeds meer met valse besschuldigingen richting Trump. A.I. beschuldigen hem van de oorzaak te zijn van een toenemende tweedeling van de VS-maatschappij en het verspreiden van haat. Het omgekeerde is veeleerder het geval. A.I. en linkse elite moet de hand eens in eigen boezem steken en dan zien ze hoeveel steken ze hebben laten vallen, maar waarschijnlijk zijn ze daar stekeblind voor en blijven ze in hun schijnwereld doordromen met fatale gevolgen voor de maatschppij.

Elegast op 22-02-2017 15:08

Het is toch ongelovelijk dat er nog steeds mensen in het leger gaan om vroeg of laat te eindigen als kanonnenvoer. Zij zijn de schuldige en niet Trump of Poetin of de oorlogshitsers. Het is de schuld van de gewone man/vrouw die zich iedere keer weer laat ophitsen en partner en kinderen achterlaat voor de angstige klop op de deur. Gesneuveld, uw man/vrouw was een held en deed het voor de goede zaak. U en uw kinderen mogen trots zijn! 

-

Hoe dom kan je zijn als je je in de 21ste eeuw zo laat misbruiken voor een beetje olie of gas?  De elite lacht zich kapot. 

Josef op 22-02-2017 15:23

Beste mensen, dit is geen mensen werk, zo doortrapt gemeen, hier zit maar 1 iemand achter namelijk een geestelijke duistere wereld.

Sirius op 22-02-2017 15:39

Gezien de geschiedenis zal ook weer Rusland niet onder de voet gelopen kunnen worden. Dacht toen Trump gekozen was dat het gezeur tegen Rusland wel ophield maar ze blijven doorgaan.

Tom Hendrix/Seneca op 22-02-2017 15:42

@JW: 13.39. uur. En dan te weten, dat de politici gisteren hebben ingestemd met het tekenen, van het Oekraïne Verdrag, in onze Tweede Slaapkamer!  Lak hebben ze aan ons, met voorop de grootste 4 verraderpartijen: VVD,CDA,PvdA, en Demonen66. Zo worden wij verraden en verkwanseld waar we bij staan. God zegene Trump, laat hem s.v.p. doorpakken tegen de duistere krachten van politiek en bankwezen.

Een ander geluid op 22-02-2017 15:49

22-04-2014 heeft het parlement van de Oekraïne Janoekovytsj afgezet als president en op 25-05-2014 heeft men in Oekraïne op democratische wijze een nieuwe president gekozen. Daarnaast waren er op 26-10-2014 vrije parlementaire verkiezingen. Lijkt me daarom apert onjuist om van een illegale regering te spreken. Als machthebbers het te bont maken, kunnen ze door hun volk afgezet worden. Voorbeelden te over: de val van het communisme in de DDR, Polen en andere oostblok staten. Nicolae Ceaucescu (Roemenië), Sjah van Perzië, Hosni Moebarak (Egypte) en vele anderen. Allemaal afgezet door een woedende bevolking zonder dat daar verkiezingen aan te pas kwamen. 

Hogere uitgaven Europese NAVO landen is hoognodig !!! Het is toch een lachertje, dat landen als Nederland, Duitsland, België enz munitietekorten hebben. Nederland daar bovenop een leger zonder tanks. Het moet niet gekker worden. Trump heeft groot gelijk, dat hij Europa het mes op de keel zet om het nakomen van de afgesproken 2% van het BBP voor defensie af te dwingen.

Wie vrede wil, moet voorbereid zijn op oorlog (Von Clausewitz) !!!

Verder wordt voorbij gegaan aan het feit dat Europa en de Europese NAVO landen de laatste 25 jaar hun legers kapot bezuinigd hebben en Rusland zich in dezelfde periode tot de tanden toe bewapend heeft. Er valt dus heel wat in te halen aan NAVO kant. Snelle reactiemacht (40.000 man) + daar bovenop 5000 man en materieel naar oost-europa kan nog steeds geen immense militaire opbouw genoemd worden. Het staat de NAVO vrij om in Europa een militair evenwicht te zoeken met Rusland. 

jottum op 22-02-2017 16:26

Die oorlog komt er: eerst afrika ontvolken door vluchtelingen hier toe te laten en oorlogen daar, dan europa financieel laten instorten door de failliete boedel niet meer op de been te houden zoals nu, vervolgens een (kern)oorlog tegen rusland voeren om de opstandige europese bevolking te decimeren zodat niet alle 500 miljoen inwoners mee willen en komen naar afrika, en dan poetst de europese elite de plaat naar dat continent dat het eerst economische en daarna fysiek heeft gekoloniseerd en waar van alles en nog wat moet worden ontwikkeld en opgebouwd dat rijkdom geeft. Tegen die tijd is europa een oud continentje waarin neo-neanderthalers woonden waar men pas na duizenden jaren weer terugkeert.   

Br@m op 22-02-2017 16:36

Er komt geen derde wereldoorlog. In 1940 konden er nog velen vluchten, die vlieger gaat niet meer op. Met de huidige, moderne wapens is ieder onbewoond eilandje te bereiken en met kernwapens is de diepste schuikelder makkelijk te vernietigen. Ook zullen dan vele materiële zaken van de elite vernietigd worden en dat willen ze niet. Het sluipende terrorisme is een veel groter probleem, je kunt dat alleen oplossen als je zorgt dat die moordenaars uit je land blijven, dat heeft Trump goed gezien !

agape op 22-02-2017 16:48

@ Josef 15:23 Inderdaad Josef, wij moeten niet de fout maken om te strijden tegen vlees en bloed maar tegen "de geestelijken van het kwaad in de hemelse gewesten"(Efeze 6:12) Daarom moeten wij de 7 wapens van God aandoen om geestelijk te kunnen standhouden. De tegenstander wil niets liever dan dat wij de strijd aangaan tegen "vlees en bloed"

Het Evangelie leert ons naast verzoening 

vrede en liefde. Vrede met God en vrede met de mensen. De enige haat die we zouden kunnen bedenken is haat richting satan en zijn demonen, maar niet richting mensen. We hadden immers de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de geestelijke machten in de hemelse gewesten.  Als we op oorlogspad gaan tegen onze naasten, dan zijn onze voeten niet met de bereidheid van het Evangelie van de vrede geschoeid. Als satan dat voor elkaar krijgt, dan zal een nederlaag op de loer liggen.

Dat betekent niet dat we alles goed moeten vinden, maar het heeft wel te maken hoe onze houding is. Daar moet een bereidheid achter zitten. En achter bereidheid zit altijd een keus.

In Zijn  Koninkrijk is het precies de omgekeerde wereld. Wij denken in termen van strijd en oorlog, maar God stuurt ons met vrede op pad. Een term die de satan niet kent, maar juist  aan dit kenmerk van het Koninkrijk wil ik  gehoorzamen en stand te houden tegen de boze door de gehele wapenrusting van God te dragen en in  Zijn overwinning stand te houden.

Als dat zo is wat u zegt, had Nederland nooit bevrijd mogen worden via menselijk wapengekletter- vlees en bloed- tegen de overheersing van Duitsland. Mod.

 

Hierook01 op 22-02-2017 17:20

Niet te geloven...oftewel.... ...tegenwoordig.....

En de linkse kerk mee eens met dit soort oorlogszuchtige politiek ? Laat wel hun ware kant zien.

@ Josef 15.23

Ik weet het is een moeiijke onderwerp hoe of wat,  maar realistisch gezien het is wel mensen die er mee instemmen en het doen uit vrije wil?

cefas op 22-02-2017 17:25

@een ander geluid. Het was gewoon een staatsgreep,gefaliciteerd en gesteund door het westen en de cia. Waar kwamen anders die sluipschutters vandaan om het laatste zetje te geven om die coup te laten slagen tegen een democratische gekozen regering, die opteerde voor een goede relatie met Rusland. De werkelijkheid ligt precies andersom dan jij beweert.

Tom Hendrix/Seneca op 22-02-2017 18:25

@cefas: 17.25. uur. Met U eens.

Een ander geluid op 22-02-2017 18:43

cefas op 22-02-2017 17:25

Nee, het was een volksopstand !!! Janoekovytsj was indertijd gekozen, omdat hij o.a. beloofde om een associatieverdrag met de EU af te zullen sluiten. Toen hij deze verkiezingsbelofte (onder zware Russische druk) brak, kwam het volk in opstand. Toen hij daarna ook nog eens zo dom was, om die opstand met geweld en sluipschutters te willen breken moest hij halsoverkop vluchten.

Een volksopstand kan alléén slagen als er een groot draagvlak voor is onder de bevolking. De verkiezingen, die na de Maidan-opstand in Oekraïne werden gehouden bewijzen dat draagvlak.

Leg mij aub eens uit, waarom de Oekraïnse bevolking in de verkiezingen na de vlucht van Janoekovytsj massaal de opstand legitimiteit verschaften en niet uit protest op een pro-Janoekovytsj partij stemden?????

Zonder draagvlak lukt geen enkele volksopstand. Zelfs Soros, de EU, de NWO enz. kunnen met al hun geld en macht géén massale pro-EU opstand in Nederland organiseren. Waarom niet??? Omdat daar geen hond voor te motiveren valt !!!

Anora op 22-02-2017 18:47

Oja ze proberen het zo hard. Dat de volhouder niet moge winnen in dit geval en s ern keer op zijn brutale sodemieter krijgt.

Komt eraan. We gaan het zien

Qvic op 22-02-2017 18:51

Trump moet proberen of hij de grote geldschieters van al die linkse actie clubjes voor het gerecht te dagen. Want als de profesionelen antifa clubjes geen plan c.q. geld en/of privelegies krijgen, is het zo gedaan en gaan ze in rook op. Want als alle Sorros stichtingen wereldwijd en alle omgekochte politieke ministers geen geld meer krijgen, dan valt hun macht in eens weg en verschrompeld de linkse correcte denkwijze als sneeuw voor de zon.

anora op 22-02-2017 19:28

agape op 22-02-2017 16:48

Soms komt het ook aan op het nemen van onze verantwoordelijkheid en het gebruiken van de fysieke mogelijkheden die onze Schepper ons gegeven heeft. Als iemand mij wil verkrachten kan hij een paar rake trappen verwachten bijvoorbeeld, en denk ik niet: '....niet te vechten tegen vlees en bloed.' Zelfde geldt als ik zie dat een ander iets aangedaan wordt.

Het strijden tegen vlees en bloed in het geestelijke, maakt het voor mij mogelijk om op de juiste momenten in het fysieke mijn mannetje te staan. Precies op tijd, precies goed alert, precies de juiste kracht, exact raak. Het een vloeit voort uit het ander. Heb er ervaringen mee.

cefas op 22-02-2017 23:03

@een ander geluid. Er is door de EU een vies spelletje gespeeld in deze. Ik zie nog Guy Verhofstadt en Timmermans mooi weer spelen daar. Nee, het door en door corrupte Oekraine zou links of rechtsom bij de EU moeten komen. Het Nederlandse volk heeft dit vuile spelletje doorgehad en in het referendum, afgewezen. Hulde, nu de verzilvering nog door Rutte. Hoe democratisch is Rutte nog of laat hij zich mangelen (en ook ons dus) door de EU-dictatuur uit Brussel.

Josef op 23-02-2017 07:07

@Hierook01 op 22-02. Deze mensen worden aangestuurd door de slang, en de slang wil maar één ding,de vernietiging van alles wat leefd,en daar gebruikt hij deze mensen voor.

Je ziet het om je heen alles wat goed was is nu slecht en het slechte goed.

Tom Hendrix/Seneca op 23-02-2017 08:05

@cefas: 23.03. uur, op 22/2. Wederom volledig met uw reactie eens, en niet met "eenandergeluid".

Een ander geluid op 23-02-2017 08:46

cefas op 22-02-2017 23:03

Zowel Rusland als de EU hebben in en met Oekraìne vieze spelletjes gespeeld. Door de geschiedenis heen zijn de etnische Oekraìners op Europa georiènteerd en de etnische Russen op Rusland. Dus, dat de etnische Oekraìners massaal voor de EU kiezen is niet zo vreemd. Wat mij betreft kunnen ze het beste de Russische regio´s in Oekraìne overdragen aan Rusland. Met of zonder referendum. 

U heeft natuurlijk gelijk door de Oekraìne als zeer corrupt te kwalificeren, maar dat is Rusland natuurlijk ook. In beide landen is de hele samenleving daarvan doordrenkt. De politiek om de Verenigde Staten van Europa (EU) te creëren is uiteraard ook door en door verrot.

Als u zich nog afvraagd hoe democratisch Rutte is, dan hoop ik dat de schellen u snel van de ogen mogen vallen. Een groot deel van NL heeft dit blijkbaar wat sneller door dan u............ Het is u blijkbaar nog niet opgevallen, dat Rutte in Den Haag stoere taal spreekt richting EU en in Brussel/Straatsburg braaf en zonder morren bij het kruisje tekent !!!

Wat voorbeeldjes:

Rutte/VVD zou zich hard maken voor een structurele korting van 1 miljard op de NL bijdrage aan EU, maar gingen zonder morren akkoord met extra afdracht van 1 miljard. Nog vooruit betaald ook.

Rutte luisterd braaf naar EU en haalt de migranten, die niet op eigen kracht West-Europa bereiken, per vliegtuig op in Griekenland en Italië.

Rutte zegt letterlijk "totally, totally, totally against referenda" (totaal, totaal, totaal tegen referenda) te zijn. Dit in reactie op het Oekraïne referendum.

Rutte heeft het Associatie Verdrag met Oekraïne, waar in een bijlage wat "open deuren" ingetrapt zijn, inmiddels braaf getekend.

Hoeveel voorbeelden wilt u nog, voordat de oogjes open gaan???

Rutte laat zich (en ons) niet alléén mangelen door de EU. Hij doet dat ook nog eens van harte. Zou me niet verbazen als hij na de verkiezingen, net als Verhofstadt, een mooi baantje in Brussel krijgt. Voor bewezen diensten!!!

Voor de record: Volksvertegenwoordigers, ook Rutte, leggen in het parlement de eed af op de grondwet om de onafhankelijkheid en soevereiniteit van NL te beschermen en te verdedigen. Wat ben je dan, als je tegen de wil van het volk die soevereiniteit aan de EU overdraagt ??? Als u deze vraag juist weet te beantwoorden, heeft u geen kieswijzer meer nodig !

Wim op 23-02-2017 11:38

@ Een ander geleuid. Het was helemaal geen volksopstand. Een en ander speelde zich af in Kiev, geregiseerd en betaald door de VS en aangewakkerd door gekken uit Brussel. Net zo'n soort volksopstand als in Egypte en Lybie en Syrie. Allemaal geregisseerd door Obama cs. In Egypte zijn ze zich lam geschrokken van die moslimbroeders. In Lybie is het welvarende land terug gebombardeerd in de tijd met als gevolg chaos en in Syrie hield de wettig gekozen president stand tot verbijstering van Obama, die niets beter wist dan via via terroristen te bewapenen.

In Oekraine is ondertussen de corruptie niet weg. Kreeg de zoon van vice premier Joe Biden het voor het zeggen wat de winning van schaliegas (!) betreft en vloeit een groot deel van het EUgeld rechtstreeks naar privé rekeningen. Met te doen alsof Trump geheime banden met Poetin heeft, hebben de schoften van de Obama administration hem opgezadeld met een lastige onderhandelingspositie.

Een ander geluid op 23-02-2017 13:34

Wim op 23-02-2017 11:38

Als er géén draagvlak is voor een volksopstand, dan valt er ook niets aan te wakkeren of te regiseren! Men kan alléén olie op het vuur gooien. Maar, dan moet er wel eerst een vuur zijn. 

Vraag aan u? Waarom heeft het Oekraïnse volk bij de verkiezingen de opstand legitimiteit verschaft? Waarom niet massaal een proteststem? Er zijn echt géén ingevulde stembiljetten ingevlogen vanuit Brussel ! Daarnaast stembusfraude wordt door de Oekrainse bevolking niet geaccepteerd. Verdiept u zich eens in de Oranje-revolutie (2004) !!! Niet alles wordt gepland en gerealiseerd door de NWO !

Opstanden als gevolg van de Arabische lente waren spontaan en echt. Ik zal echter de laatste zijn om te ontkennen, dat de grootmachten die ontwikkelingen niet naar hun hand proberen te zetten om er zo voordeel uit te behalen. Dat is van alle tijden! Zijn wij of de mensen in de arabische landen nu beter af? Nee, Ik geloof niet dat de bevolking er daar nu veel mee opgeschoten is. Moslim Broederschap aan de macht is natuurlijk een levensgevaarlijke ontwikkeling. Kort samengevat is de geo-politieke aanpak van Obama in met name het Midden-Oosten desastreus geweest. Gelukkig is hij géén president meer ! Wat Syrië betreft, denk ik echt dat een groot deel van zijn volk Assad al lang niet meer steunt. Ja, de minderheden in zijn land natuurlijk wel. Die zijn ook beter af onder zijn bescherming. Als Rusland, Iran en Hezbollah hem niet te hulp waren geschoten, dan was hij militair al lang verslagen. In het westen van het land heeft hij de touwtjes weer in handen, maar ik denk dat hij de vrede gaat verliezen. Waar denkt u dat het geld voor de wederopbouw vandaan gaat komen? Iran en Rusland gaan dat herstel niet betalen. Blijven over? Juist Ja; Saoudi-Arabië, Golfstaten, USA en Europa. Mag u raden welke prijs Syrië daarvoor moet betalen........

Lodewijk op 23-02-2017 13:49

Over John McCain gesproken, dit is interessant; hij stelde voor ISIS te bewapenen:

"McCain: Obama's National Security Team Recommended Arming ISIS" https://www.youtube.com/watch?v=LukjUMLI8ig

Hier heeft hij een onderonsje met de leider van IS, Al Baghdadi voordat IS aan de macht kwam:

"Exposed! U.S. Senator Met with ISIS Leader Only Months Before Their Rise to Power! https://www.youtube.com/watch?v=6fiK55WPKTc

En nu is hij naar Syrië gevlogen om de daar aanwezigen op te roepen tegen Assad te blijven vechten, al vermomd hij dat door het als een strijd tegen IS te beschrijven:

"McCain secretly travels to Syria to meet with troops, leaders, opposition" https://www.rt.com/usa/378352-mccain-travel-syria-secret/

allangwakker op 23-02-2017 14:26

agape om 16.48 :  in het rood, Mod :   Het is moeilijk voor te stellen, ook voor mij persoonlijk,  dat ik me niet echt zelf  `in het vlees `  zou verdedigen,  Maar zo staat het wel geschreven :  ` Hij die het zwaard opheft zal door het zwaard neergeslagen worden `.  Maar ja,  wat moet je dan ??  Ligt het niet in ieders natuur, om jezelf en/of je gezin, te verdedigen ??  Ik denk niet dat ik in de echte praktijk het voor elkaar krijg, om mijn vijand die op de stoep staat,  netjes mijn andere wang zal toekeren...ik heb daar wel eens over nagedacht maar ik ben er nog niet uit. Mij lijkt het een van de moeilijkste dingen die er is.

Lodewijk op 23-02-2017 14:43

Dit artikel legt uit waarom deep state -de "elite"- graag een EU leger wil. Zo kunnen de Europeanen het vuile werk doen voor de "elite." 

Of Trump hier van op de hoogte is en/of het goed begrijpt weet ik niet, maar hier het artikel:

Veterans Today: "

NEO – Trump to Declare War on the EU by the Back Door 

http://www.veteranstoday.com/2017/02/22/neo-trump-to-declare-war-on-the-eu-by-the-back-door/

Lodewijk op 23-02-2017 15:19

@Een Ander Geluid

Luistert u even naar dit andere geluid. Alle z.g. "volksopstanden" zoals de z.g. "Arabische Lente" -inclusief in Syrië en Oekraïne- zijn door deze organistie op poten gezet:

"Revolutionaries For Hire" (2011) https://www.youtube.com/watch?v=63zv2z5wcRo 

De organisatie dient enkel de belangen van de NWO "elite. New zoals de main stream media waar u uw verhaal vandaan heeft gehaald.

Die "elite" gaat voor haar belangen zelfs over honderdduizenden dode kinderen als het ze enig voordeel oplevert qua macht. Of beseft u nog niet dat het juist de socio- en psychopathen zijn die aan de top komen omdat ze letterlijk gewetenloos zijn en intimidatie en moord legitiem vinden om hun doelen te bereiken?

Ook toenmalig lid van het Witte Huis Madelaine Alrbright spreekt in deze korte clip:

"Bill Richardson on 500,000 dead Iraqi children it was worth it" https://www.youtube.com/watch?v=ZIPgPXOmAEA

En u kent deze vast ook wel:

"Hillary Clinton "We Came, We Saw, He Died" (Gaddafi)" https://www.youtube.com/watch?v=FmIRYvJQeHM

Voordat de psychopathische "elite" een oorlog kan beginnen moeten het eerst via hun media een demonisatie tegen de politieke leider van het land wat ze tot failed state willen maken omdat die leider niet naar hun pijpen danst beginnen. Zo laten ze beelden zien van z.g. door hem begane misdaden -vaak valse vlag operaties om hem er de schuld van te geven- en worden de meest beschuldiginde beweringen de werld ingezonden, en het voorgesteld alsof het volk door hem vermoord wordt, en hem haat. 

Op de dag dat het Lybische volk voor Gadaffi bijeenkwam om hem te steunen en te protesteren tegen de VS en NAVO bombardementen met duizenden slachtoffers onder hun naasten, zond de BBC beelden uit van protesten die in werkelijkheid jaren daarvoor plaatsvonden in India alsof ze in Lybië plaatsvonden:

"Libya / Incredible media lies - BBC shows "Green Square" in INDIA, 24 August 2011" https://www.youtube.com/watch?v=R_-lzI8I0_0

Wat er echt plaatsvond, de ware beelden:

"Song: Gaddafi - the African Hero"  https://www.youtube.com/watch?v=YUkNjw7J9PY

In Oekraïne, gemaakt door een onafhankelijke Franse journalist:

"Masks of the Revolution" https://www.youtube.com/watch?v=xdSiD_ruTCY

 

Lodewijk op 23-02-2017 15:30

PS:

Hoe het echt is in Syrië:

Reuters: "Over 1,000 Syrian civilians evacuated from near Damascus" https://www.youtube.com/watch?v=H-DstETWlTY

Hier vieren de mensen feest omdat de man -die volgens de MSM hun familie en vrienden vermoordt- herverkozen is: (zie vooral hoe massal het was na de 1e minuut)

"Syria: Damascus celebrates as Assad wins re-election" https://www.youtube.com/watch?v=7zufjMn8Jf0 

Het Syrische leger is niet zo krankzinning om hun eigen famileleden en bekenden die overal over hun land versprijd leven te bombardeeren. Die vaten bommen worden op de buitenlandse huurlingen-jihadisten-terroristen gegooid, niet op de Syrische burgers. Die beelden Assad beschuldigende beelden komen van deze leugenaars:

"Assad blamed for Gas attack Again. Truth about the White Helmets" https://www.youtube.com/watch?v=FGBiqQisEBc

Lodewijk op 23-02-2017 15:42

Correctie: die documentaire over Maidan waar ik een link naar postte was niet door de Fransen gemaakt. Die is op verzoek van Kiev van YouTube verwijderd (over censuur gesproken). Frankrijk werd ook gevraagd die documentaire niet uit te zenden, hetgeen ze toch deden.

Hier is hij wel te zien:

"Documentary: Ukraine - Masks of revolution. Eng. Subs." https://www.liveleak.com/view?i=30e_1454796647

cefas op 23-02-2017 16:59

En vergeet niet dat veel Oekraieners in WO2 samen met de SS, beulen waren ten opzichte van de Joodse gevangenen in de concentratiekampen en daarbuiten. Die anti-semitische geest leeft daar nog steeds en is nog lang niet verdwenen.

Wim op 23-02-2017 18:07

@Lodewijk Bedankt. Spaart een hoop werk. Maar het is onbegonnen werk om NOS-geindoctrineerden te overtuigen:) Zoiets als toen Jezus zei, dat wanneer iemand uit de doden zou opstaan om te vertellen hoe het hierna eraan toegaat, men het nog niet zou geloven...

Een ander geluid op 23-02-2017 18:18

Lodewijk op 23-02-2017 15:19

Ik draag, net als u, de NWO elite alles behalve een warm hart toe !

Maar, ik herhaal, voor opstanden moet een draagvlak zijn !!!

Waarom slaagt de opstand van de Oekraïners wel en die in Turkije (2016) niet. Heel simpel, die in Oekraine werd gedragen door het volk en in Turkije keerde het volk zich tegen de coup-plegers.

Ik ben het met u eens, dat de NWO en msm ons waar mogelijk manipuleert. Echter, dat kan niet onbeperkt.

In Syrië steunt Assad vooral op de Alawieten (2,8 miljoen) en andere minderheden, ook een paar miljoen. Dus een goed regisseur zal genoeg mensen vinden om ons een gigantische pro-Assad betoging voor te kunnen schotelen. Overigens tegen Assad idem. In 1982 moest de vader van Assad al 20.000 mensen doden om in het zadel te blijven. 

Als Bashar al Assad echt zo populair was onder alle Syriërs, zou hij maar half de problemen hebben, dan hij nu heeft.

Die vat-bommen worden natuurlijk wel door Assads troepen afgeworpen. Hoe komt u bij die onzin !!!

1. De opstandelingen hebben géén vliegtuigen of helicopters

2. Rusland heeft in Syrië zijn luchtmacht en bovendien hypermoderne S300 en S400 luchtafweerraketten gestationeerd. Daarnaast lag / ligt voor de Syrische kust een groot contingent aan Russische oorlogsschepen, waaronder een vliegdekschip, een nucleaire kruiser en andere schepen.

Legt u mij eens uit hoe met die sterke Russische aanwezigheid iemand zonder Russische toestemming überhaupt kan bombarderen................... 

Ik zal het u makkelijk maken; of de Russen zijn sukkels en papieren tijgers of Assad gooit vatbommen met Russische instemming.

Graag uw antwoord!

Een ander geluid op 23-02-2017 18:35

@ Wim op 23-02-2017 18:07

Het doel van een discussie is, om met goede argumenten te overtuigen. Dat vereist onafhankelijk denken en niets voor zoete koek te slikken. Niet van msm, maar ook niet van anti-msm. Logisch nadenken en goed redeneren. Er is veel informatie en nog meer des-informatie. Als men niet in de NOS valkuil (indoctrinatie) trapt, wil dat nog niet zeggen dat men alle valkuilen (des-informatie) weet te vermijden....................

Een ander geluid op 23-02-2017 18:53

Wim op 23-02-2017 18:07

Waarom kunt u uw stelling en mening niet onderbouwen met goede argumenten? Ik stel u een aantal vragen, waar u blijkbaar géén goed antwoord op heeft!

Nogmaals:  

Waarom heeft het Oekraïnse volk bij de verkiezingen de opstand legitimiteit verschaft? Waarom niet massaal een proteststem?

Nog een paar vragen:
Waarom is Victor Janoekovyts er als een haas vandoor gegaan? Dat hoeft toch niet met voldoende draagvlak.
Waarom had hij géén steun meer van leger en politie?
Waarom is het volk niet, net als in Turkije, tegen de coupplegers in opstand gekomen?
Wim dit zijn feiten, niet verzonnen door NOS en msm. Ook géén fake-nieuws. 
Ik hoef van u niet te weten, hoe het er aan toe gaat in het hiernamaals. 
Zou mooi zijn als u een inhoudelijk en goed antwoord kan geven. Ik sta open voor goede argumenten. Het bijdehandje uithangen kan iedereen. 

Lodewijk op 23-02-2017 19:51

@Wim

Ja, ik heb het inderdaad vaak gezien op b.v. Joop.nl. Omdat ik daar ook links naar video's en goed onderbouwde artikels postte werd ik al gouw voor een "alu-hoedje dragende complot theorist en Poetin lover door het Kremlin betaalde troll" uitgemaakt. Sommigen die daar elke dag diverse lappen tekst postten zeiden "Ik heb geen tijd naar obscure video clipsjes en komplot sites te kijken."

Veel van mijn posts kwamen niet door de censuur van Joop.nl, en ik kreeg ban na ban. Nu ben ik het zo zat daar dat ik geen moeite meer doe weer een nieuw account aan te maken. Die mensen zijn zo geprogrammeerd door de main stream media dat enkel een soort AA programma voor gehersenspoelden mogelijk bij sommigen werkt. 

De omgekeerde wereld: wat "fake news" wordt genoemd is het echte nieuws, enkel te zien op alternative bronnen zoals hier, en het fake news wordt versprijd door de z.g. "gerenomeerde media."

Lodewijk op 24-02-2017 14:07

@Een ander geluid

"de opstand" "in Oekraine werd gedragen door het volk"

Ja, volgens de MSM. Maar heeft u die Franse documentaire dan niet gezien? Zo niet: https://www.liveleak.com/view?i=30e_1454796647

Er zijn helaas nogal veel neo-nazis in Oekraïne. Ze namen het parlementsgebouw gewelddadig over, en de eerste uitvaardiging was het spreken en schrijven van Russisch verbieden. Omdat ze het bloed van hun etnish-Russische landgenoten wel kunnen drinken. 

Geen wonder dat de Krim toen besloot zich bij Rusland aan te sluiten voor bescherming. In Oost Oekraïne kwam men in opstand, al was dat niet met wapens. 

Daarna werd het leger ingezet om alle mensen die het niet eens waren met de coup in Kiev te terroriseren. Zo'n 1.5 miljoen mensen vluchtten naar Rusland met hun kinderen om het vege lijf te redden. Omdat de meesten die aangevallen werden etnish-Russisch waren en familie in Rusland hadden, kwamen veel van hun mannelijke familieleden uit Rusland naar Oost Oekraïne om ze te verdedigen tegen de moordpartijen van het leger en de neo-nazi bataljons. 

"Ukraine Crisis: War Crimes/Atrocities committed by Ukrainian Army [ENG] (Banned on mainstream media)"

https://www.youtube.com/watch?v=mlKacrqOmIw

Een cipje gemaakt in West Oekraïne waar volgens de MSM de bevolking achter Poroshenko staat:

"Ukrainian Nazis Beating up Pensioners Protesting Against Poroshenko and Yatsenyuk"

https://www.youtube.com/watch?v=g_iylTykr6E

Over Syrië:

"British Journalist : Image of Events in Syria is Completely Contrary to Media Depictions"

https://www.youtube.com/watch?v=9EnR6lpKfP0

"Independent Canadian journalist challenges MSM, explains what actually is going on in Syria"

https://www.youtube.com/watch?v=rUhe87r5bEE

Bij hoge uitzondering van de MSM:

CNN: "Tulsi Gabbard Sets the Record Straight on Syria"

https://www.youtube.com/watch?v=FazxlJsifJ4

BBC: "Carla Del Ponte 'stupefied by Syrian opposition sarin use'"

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-22425058

Ik heb niet geschreven dat het leger geen bommen gooit. Enkel dat het dat niet doet op de eigen bevolking. Omdat daar hun familieleden, vrienden en bekenden deel van zijn, en overal verspreid over hun land wonen. Dus dat het leger wel gek zou zijn om overal maar op los te bombarderen. Ze zoeken het heel precies uit o.a. via luchtverkenning -inclusief kleine drones- en satellietbeelden van de Russen.

Leest u even de vertaling van de tekst in dit clipje en hoor het "Allah Akbar!" geschreeuw om te weten wie er aangevallen worden met bommen in Syrië:

"Syrian Army Mig 23 Drops Bombs On City"

https://www.youtube.com/watch?v=_jev65FrzdY

Dat neerslaan van die eerdere opstand in Syrië door de vader van de huidige president was omdat het terroristen van de Moslim Broederschap waren.

Overingens is het zo dat in sommige landen enkel een harde hand de vrede kan bewaren. Zo was het in Irak en lybië. Sinds die harde handen weg zijn zijn er in totaal meer dan een miljoen burgers gedood in beide landen samen, en worden de overlevenden geterroriseerd door bendes moordenaars waaronder IS en verwanten.

Ik zou nog veel meer informatie kunnen geven, maar als alles wat ik hierboven gepost heb u er niet van overtuigt dat het echt heel anders is dan u beweerd hebt, dan kan enkel een wonder dat doen. Intsussen is het een kwestie van geconditioneerd zijn door jarenlange hersenspoeling dankzij de MSM oorlogspropaganda.

Hoe dan ook, het ga u goed. 

Een ander geluid op 24-02-2017 22:54

Lodewijk op 24-02-2017 14:07

U heeft veel werk gemaakt van uw antwoord. Ik ga daar morgen eens goed voor zitten.

Voor de goede orde; ik slik niet alles klakkeloos van de staatsmedia (NOS, RTL enz.). Integendeel. Wil echter niet zeggen, dat dan alle andere bronnen de heilige waarheid verkondigen. Heel veel landen en machten proberen het nieuws naar hun hand te zetten. Als ik chargeer, dan proef ik in sommige reacties een ondertoon van: "Ik heb Goebbels door en trap niet in zijn propaganda" om dan vervolgens alles wat de Pravda publiceert als ultieme waarheid te omarmen. Dit is als beeldspraak bedoeld !

Lodewijk op 25-02-2017 09:16

@Een ander geluid

Ik ben blij dat u er even de tijd voor gaat nemen naar die videos te kijken. Kunt u zelf tot een oordeel komen, want dat doet een eerlijke rechter ook; die hoort beide partijen, niet slechts een van de twee.

Overigens ziet het er momenteel naar uit dat er een grote crisis in Oekraïne op komst is. De ultra-nationalisten blokkeren het kolenvervoer uit Oost Oekraïne naar West Oekraïne. Als economische blokkade.  

Als ze dat blijven doen zit West Oekraïne binnenkort zonder stroom, warmte, en stoppen alle voorzieningen die op elektriciteit draaïen evenals alle fabrieken in West Oekraïne. Als Kiev ingrijpt om al die treinen met kolen weer te laten rijden krijgt het alle nationalisten tegen zich:

https://tinyurl.com/ztquva7

Ik denk dat Kiev er met behulp van de CIA wel weer een spin aan zal geven om er de Oost Oekraïners de schuld van te geven:

https://tinyurl.com/jqddjja

 

 

Lodewijk op 25-02-2017 10:43

PS:

Dit toont aan wie als nieuwsbron werd gebruikt door de MSM voor "nieuws" uit Syrië:

"MSM wants you to trust ‘journalist’ filming militant with explosive belt & Nusra spokesman" https://www.youtube.com/watch?v=d9WFMesjkbk

Die beelden zelf zijn niet door RT gefilmd maar door die bron zelf. RT toont ze enkel.

Lodewijk op 25-02-2017 17:17

Drone opname kolentreinen die door de ultra-nationalisten West Oekraïne niet worden toegelaten, enkel om Donbass failliet te maken:

"Ukraine: Drone captures hundreds of coal carts blocked from leaving Donbass" https://www.youtube.com/watch?v=_YNlfQCfhSI

Rusland zal hun etnisch-Russische burgers in Oost Oekraïne wel bijstaan bij geldgebrek...

Een ander geluid op 25-02-2017 20:10

Lodewijk op 24-02-2017 14:07

Uw 1e link (Franse documentaire) toont de volksopstand in Oekraïne. De eerste 5 minuten bevestigd de documentaire mijn beeld van een volksopstand. De rest van de documentaire (50 minuten) gaat over de groeiende invloed die ultra rechts (Svoboda & Rechtse sector) kreeg na het vertrek van Victor Janoekovytsj. De documentaire benoemt ultra rechts als één van de partijen in die opstand en zegt letterlijk (minuut 5.02): "wat gebeurde er met ultra rechts, nadat alle camera's verdwenen waren? en Is het verhaal nu ten einde?". Daarmee wordt bedoeld het eind van de opstand. De rest van de documentaire toont de groeiende invloed van ultra rechts op de burgeroorlog en hun wandaden in o.a. Odessa. Deze documentaire claimt noch beweert, dat de volksopstand uitgelokt of georganiseerd is door ultra rechts. Zij benoemt het als één van de krachten (niet als drijvende kracht !!!) in die opstand en toont vooral de ontwikkeling daarvan na de opstand gedurende de escalatie in Oost-Oekraïne.

Dat ultra rechts en neo-nazi's een grote stempel drukken op de Oekraïnse burgeroorlog ontken ik niet. Dat zij wandaden plegen ook niet ! Ik geloof graag dat ultra rechts veel onfrisse types herbergt. Het punt, dat u met uw 2e linkje wil maken (wandaden) deel ik.

Ik mag toch hopen, dat u met het 3e linkje (ultra rechts belaagd Russische gepensioneerden) niet wil bewijzen dat hier massaal steun voor Janoekovytsj betoond wordt en het Oekraïnse volk massaal tegen Poroshenko is. Het is natuurlijk schandelijk, dat deze mensen worden belaagd bij hun vreedzame protest.

Allereerst: dit fragment is wel degelijk vertoont op de Nederlandse TV (dus in msm). Met eigen ogen gezien ! Een groepje van 20 tot 30 Russische gepensioneerden bewijst niets meer of minder, dat ruim 30 mensen het niet eens zijn met Poroshenko. In Oekraïne leven ruim 44 miljoen mensen, waarvan 77,8% etnische OekraIners en 17,3% etnische Russen. Die 17,3% zal nu geringer zijn door: afsplitsing Krim / Donbas en de vlucht van etnische Russen. Als de sympathieën langs etnische grenzen lopen, kunt u uitrekenen hoeveel steun Poroshenko min of meer heeft. 

Tussen Oekraïners en etnische Russen zit nog veel oud (historisch) zeer. Onder het schrikbewind van Stalin kwamen in 1932-1933 naar schatting 5 tot 10 miljoen (20% van de boerenbevolking) Oekraïners om in de "Holodomor". Het is niet voor niets, dat de OekraIners in 1941 de Duitsers aanvankelijk als bevrijders binnen haalden en/of dienst namen aan Duitse zijde.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Oekra%C3%AFne

Dat de ultra nationalisten kolentreinen niet doorlaten geloof ik graag. Wat de oplossing ook niet zal vergemakkelijken, is dat de gebieden in handen van de Pro-Russische rebellen blijkbaar heel rijk zijn aan voorraden (schalie) gas. Gebieden rijk aan bodemschatten zijn altijd een begeerde buit. 

Overigens zijn de pro-Russische rebellen ook niet allemaal van die lievertjes.

https://www.youtube.com/watch?v=z37tf2Ux3p0

Aan hun zijde strijden ook Tsjetsjenen mee....... Die staan ook niet zo bekend om hun subtiliteit

http://time.com/3893066/chechens-ukraine-war/

Over Tsjetsjenen gesproken. We kunnen toch wel stellen, dat Poetin met 2 maten meet. Russen op de Krim kunnen zich uitspreken vóór aansluiting bij Rusland. Zelfstandigheid voor Tsjetsjenen wordt in 2 bloedige oorlogen de kop ingedrukt. 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl