HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Trump en Netanyahu akkoord over groot vredesverdrag met Arabische wereld

Israël hoopt op alliantie met Arabische landen tegen Iran en ISIS - Trump laat tweestaten optie los als ‘de enige’ oplossing

 
Trump en Netanyahu zijn het erover eens dat er eerst een groot vredesverdrag met de Arabische wereld moet komen, en een oplossing met de Palestijnen pas op de 2e plaats komt.

Als het aan de Amerikaanse president Donald Trump en de Israëlische premier Benyamin Netanyahu ligt, komt er zo snel mogelijk een groot vredesverdrag tussen Israël en de Arabische wereld. Deze optie is sinds het aantreden van Trump plotseling weer heel serieus geworden, omdat de nieuwe president veel meer oor heeft voor de belangen van Israël dan zijn voorganger Barack Obama, die juist enkel de Joodse staat de schuld gaf van het langdurige conflict. Trump herhaalde dat de Palestijnen hun permanente haatcampagne tegen Israël zullen moeten stopzetten, willen zij enige kans hebben op zelfbestuur.

 

In tegenstelling tot de afgelopen jaren werd Netanyahu allerhartelijkst ontvangen in het Witte Huis. Trump, die de premier en diens vrouw Sarah eerde door hen samen met zijn eigen vrouw Melania bij de deur van het Witte Huis te verwelkomen, reageerde positief op het ‘zeer belangrijke’ voorstel ‘op een breder vlak’ van de Israëlische premier om samen met de Arabische landen in de regio een vuist te maken tegen Iran en tegen ISIS.

Principe akkoord over vredesverdrag

Beide regeringsleiders hebben een principe akkoord gesloten voor een vredesverdrag met Saudi Arabië en de Golfstaten, dat de opmaat moet vormen voor een overeenkomst met de Palestijnen. Egypte, Jordanië en Turkije, waar Israël al min of meer normale betrekkingen mee heeft, zouden zich hier later bij kunnen aansluiten.

Het voorwerk werd verricht door CIA directeur Mike Pompeo, die vorige week woensdag een geheim bezoek bracht aan de Palestijnse leider Mahmoud Abbas in Ramallah. Eerder had hij Ankara en Riyadh aangedaan, waarna de Turken besloten om hun diplomatieke afvaardiging in Israël te upgraden.

Trump laat tweestaten oplossing los als ‘de enige’ oplossing

Belangrijkste verschil tussen de regeringen Trump en Obama is dat de laatste vol inzette op een tweestatenoplossing als de kern van het conflict. Trump acht de vorm van een verdrag met de Palestijnen echter van minder belang. ‘Wat de Israëliërs en Palestijnen in directe gesprekken ook besluiten, één staat of twee, zal ik accepteren. Ik geloof dat we een deal krijgen die beter is dan veel Israëliërs denken.’

Tevens riep hij de Palestijnen op om ‘hun haat die in het klaslokaal begint, weg te doen’. Tijdens zijn campagne vorig jaar zei Trump meerdere malen dat hij het voortdurende antisemitische haatzaaien door de Palestijnen, dat al op de kleuterscholen begint, niet zal accepteren, zoals zijn voorganger dat wel deed.

Netanyahu: Joodse plaatsen zijn geen breekpunt voor vrede

Op zijn beurt herhaalde Netanyahu zijn jarenlange standpunt dat de Joodse nederzettingen in Judea en Samaria geen breekpunt zijn voor een vredesverdrag. Deze plaatsen worden al zeker sinds begin van deze eeuw niet meer uitgebreid (enkel ingebreid binnen de bestaande afmetingen), en nemen slechts enkele procenten van het grondgebied van de Westelijke Jordaanoever in beslag.

Een eventuele tweestatenoplossing is in de ogen van de Israëlische leider afhankelijk van de Palestijnse erkenning van Israël als Joodse staat en het opgeven van het aanzetten tot geweld en terreur. Ook wil Israël verantwoordelijk blijven voor de veiligheid in het gebied tot aan de rivier de Jordaan. ‘Of willen we soms nóg een failed staat, een terroristenstaat?’ vroeg hij retorisch.

Iran mag nooit kernwapens krijgen

Netanyahu prees Trump voor diens heldere standpunt dat Iran nooit kernwapens mag bezitten. De afgelopen weken heeft Iran opnieuw het door Trump ‘ongekend slecht’ genoemde verdrag met Obama gebroken door diverse soorten raketten te testen. Netanyahu wees erop dat Iran niet alleen een bedreiging vormt voor Israël en de Arabische wereld, maar straks ook voor de VS zelf, omdat het land (via het ruimtevaartprogramma) duidelijke werkt aan de ontwikkeling van intercontinentale raketten.

Trump benadrukte de ‘onbreekbare band met onze gekoesterde bondgenoot Israël’, de samenwerking tegen het islamitische terrorisme, en de gedeelde waarden ten aanzien van het menselijk leven. Volgens de president zullen er ‘nog veel productieve ontmoetingen’ met Netanyahu volgen.

De premier van de Joodse staat beëindigt zijn bezoek aan Amerika vandaag met een ontmoeting met vicepresident Mike Pence en de leiders van het Congres. (1)

Abbas wijst Israëlische voorwaarden af

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas reageerde dat hij nog steeds een tweestatenoplossing wil, maar eist eerst een bouwstop in de Joodse nederzettingen. Enkele jaren geleden kondigde Israël inderdaad zo’n bouwstop af, maar gedurende die hele periode weigerde Abbas om met Israël te onderhandelen.

Abbas herhaalde dat hij een Palestijnse staat wil met Oost Jeruzalem als hoofdstad, en dat Israëlische militaire controle over de oostgrens langs de Jordaan onacceptabel is. Tevens waarschuwde hij voor een oplossing met ‘één staat met twee systemen – Apartheid’ (2) – een gotspe, aangezien er al meer dan 1 miljoen Arabieren in Israël wonen, en één van zijn harde eisen is dat het toekomstige ‘Palestina’ een Judenreine staat wordt waar niet één Jood en Israëliër mag wonen – met andere woorden, juist de ‘Apartheid’ waar hij zogenaamd zo tegen zou zijn.


Xander

(1) DEBKA
(2) Ynet News

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

DN op 16-02-2017 14:56

Groot vredesverdrag met Arabische wereld? Wie kan dat geloven, ik in ieder geval niet!

Pieter A Meijer op 16-02-2017 15:01

Shalom chaveriem;

En wat gaat er gebeuren met de beslissing van het Int. Hof van Beroep in Versaille?

Wordt dit dan alweer opzij gezet. Ten faveure van de Arabieren zeker. Of is het toch olie.

Hans van der Zwan op 16-02-2017 15:10

Kijk dát biedt perspectief!

Goede ideeën en benormen van de problemen (onderwijs erkenning Joodse staat)

arno op 16-02-2017 15:17

Xander, ivanka is zijn dochter, niet zijn vrouw...

U heeft gelijk, dank. Aangepast. Mod.

ohje op 16-02-2017 15:38

Abbas rakket maan.

Neem alles wat moslim is mee en klaar is keese

DN op 16-02-2017 15:46

Wat maakt het nog uit of Iran kernwapens heeft of niet, er zijn al genoeg moslimstaten met kernwapens, die kunnen de andere moslims ook aan kernwapens helpen, ook N Korea kan daarvoor zorgen & zelfs ook China!

arno op 16-02-2017 15:58

Straks komt deze man met een 7 jarig vredesverdrag aanzetten, waar doet me dat toch aan denken??

Tom Hendrix/Seneca op 16-02-2017 16:25

Ik weet niet goed wat ik hier van moet denken. Ik ben blij, dat Trump achter Israël staat, maar afspraken met moslimlanden, daar zet ik mijn vraagtekens bij. Enfin, we zullen zien. Shalom Israël.

DN op 16-02-2017 16:27

"Kan Iran worden tegengehouden als het echt de bom wil maken? Nee. Denken veel experts." http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/moeten-we-ons-zorgen-maken-om-iraanse-atoombom Het antwoord van de moslims, Israel heeft ook kernwapens!

cefas op 16-02-2017 16:59

Wat een verschil met Obama met zijn asgrauwe gezicht richting Netanjahu ,meerdere malen, in het verleden. Nu, optimistische gezichten van Trump en Netanjahu.

dirk op 16-02-2017 17:01

De Bijbelse uitspraak "ware vrede en zekerheid" is op komst .En dan zal het beginnen knetteren

vlokje op 16-02-2017 17:47

7 jarige vredes verbond met satan?

het beest opsluiten met regeltjes, vergeet het maar...... dat houden die arrebieren maar 3,5 jaar vol en dan 3,5 jaar opgekropte haat, ik hou mijn hart vast, maardat heb ik de laatste tijd wel vaker

willy op 16-02-2017 18:27

Dit zal het gtrote probleem zijn waarin Israel zich in het slaap zal sussen. Dit is de grote fout van Israel voorzien door al hun grote profeten. En Trump is en ligt aan de basis van deze moordende overeenkomst.Er zal en moet een vereen komst voor Jeruzalem worden gevonden en dit wordt onder deze regering een feit. Israel moet niet veel verwachten van deze regering in hoeverre ze hun termijn kunnen uitdienenen ! Shalom

Tom Hendrix/Seneca op 16-02-2017 19:01

Ten aanzien van mijn reactie om: 16.25. uur, en mijn bedenkingen tegen de moslimlanden/de islam/moslims, heeft ook te maken met het grove geweld wat nu plaats vindt; in de voorsteden van Parijs; door met name jeugdige moslims. De bron kunt U vinden op: www.dedagelijksestandaard.nl  Het voorspelt weinig goeds voor de rest van Europa, omdat deze moslimimmigratie gewoon doorgaat op bevel van de EUSSR, de communisten in Brussel.

Maitreya op 16-02-2017 19:11

Mensen werken me vaak tegen, omdat ze mee willen werken maar geen enkele andere techniek kennen dan tegenstelling.

Hubo op 16-02-2017 19:14

@Cefas,16.59u

Trump kijkt anders wel de andere kant uit.

frits op 16-02-2017 19:48

God is met Israël. En dat blijft zo.

Benny op 16-02-2017 20:01

Soms het vredesverdrag voor die 7 jaren?Dan is er sprake van de antichrist,toch??Het jaar 2017 is een sabbatsjaar 1976,nu 5o jaren geleden[=een sabbatsjaar, 6 daagse oorlog en toen Jeruzalem en Judea+Samaria veroverd. 1917 de Balfourverklaring= nu 100 jaren geleden 2 Sabbats jaren.Ja zou?????

]

waterman10 op 16-02-2017 20:45

dirk op 16-02-2017 17:01

En dan zal het beginnen knetteren. Waar dat dan dirk ? In je broek zeker.

Of is het de antichrist/satan die in het vuur zal knetteren?

Jij zou helemaal niet hoeven te sidderen voor satan, omdat jij degene bent, die de van God gegeven macht en autoriteit heeft. Als jij de duivel weerstaat, zal hij van jou vluchten (Jakobus 4:7).

White LIon op 16-02-2017 21:29

@ Arno en Dirk, mijn idee. Ik had hetzelfde gevoel toen ik dit las. Even een berekening, Trump is nu president, stel, hij krijgt het voor elkaar om een verdrag te sluiten voor een periode van een x aantal jaren vrede. Stel dat hij dit het komende half jaar kan doen. Dan zal er over drie en een half jaar misschien een nieuwe president zitten in de VS, die kan het verdrag wel weer helemaal van tafel vegen en kiezen om samen met de tegenstanders van Israel de druk opvoeren, wat tot een alles vernietigende oorlog kan leiden.

Hoe dan ook, het blijft een spannende tijd!

Michaël ;-{> op 16-02-2017 21:55

@ arno op 16-02-2017 15:58

Ik moest er ook aan denken. Hartelijke groet!

cefas op 16-02-2017 22:11

Michael, Hij is de Aartsengel van Israel, Hij zal Israel te hulp snellen als alles verloren lijkt aan het eind van de Grote Verdrukking.

cefas op 16-02-2017 22:16

@Hubo, Netanjahu kijkt ook de andere kant op, maar ze hebben lol.Misschien n.a.v. een grap of humor. Mimiek en details zeggen veel in relaties.

Bambi op 17-02-2017 00:46

DN 16/02/2017 15:46

Daar heb je groot gelijk in.

Bundy op 17-02-2017 01:34

Ik dacht hetzelfde als de andere reageerders , "vrede" in Israël .  Door wanhoop gedreven zullen de Israëli's akkoord gaan met een vredesverdrag dat 3.5 jaar zal duren .   Ik heb het aan zekerheid grenzende vermoeden  wie de anti-Christ zal zijn .     De nieuwe tempel in onderdelen inclusief de kruik met water en de as van het rode kalf staan al klaar .           Het tempelinstituut zegt de tempel in zes maanden te kunnen bouwen .   De nieuwe Amerikaanse ambassade zal er in de buurt komen want de heidenen denken ( al 20 eeuwen ) dat wie Jeruzalem bezet  de wereldheerschappij zal krijgen .

Denk dat op deze manier het laatste stadium snel aan zal breken .

De Terugkeer op 17-02-2017 01:44

Toch moet ik steeds denken aan de 'trumpetsound' die zowat 'wereldwijd' te horen was, vorig jaar ofzo... Is het ooit verklaard? Behalve dan dat sommige flapdrollen er mee aan de haal zijn gegaan? Laat deze Trump nou maar gewoon lekker trompetteren, de tegenstanders zullen vervagen in de tijd.

Off-topic: gisteravond nog 'Politicologica' gezien? Mooie titel en een waarheid als een koe...hoe die PvdA zich totaal vergallopeert en vergallopeerd heeft. Kijken allemaal.

Hubo op 17-02-2017 02:10

@Cefas,22.16u

Nou ik weet het zo nu net nog niet.Het is wel onderkoeld en Netanyahu kijkt bijna als een boer met kiespijn vind ik.Ik heb niet de hele presentatie van de persconferentie gezien en kan alleen maar op dit fotootje afgaan.Netanyahu zal ook wel niet zo dom zijn,dat hij zich bij voorbaat rijk gerekend heeft met Trump.Vergeleken bij eerdere berichten valt het toch wel weer een beetje tegen.

Als het lukt om Saoedie Arabië en de Golfstaten te betrekken bij een soort akkoord dat min of meer erkenning van Israël inhoudt kan dat bijdragen aan rust in de regio en rond Israël.Die suggestie komt hier wel vaker terug,maar in de praktijk vind je er weinig concreet over terug.Het zou natuurlijk wel van grote betekenis zijn als Saoedie Arabië als bakermat van de Islam aan zoiets mee zou werken.

Dan is er nog wel de problematische relatie met Iran.Ik betwijfel of Trump zich zomaar laat meeslepen in een preventieve oorlog tegen Iran om te voorkomen dat dat land kernwapens ontwikkelt.En je kunt die dingen wel ontwikkelen,maar een effectieve toepassing is nog heel wat anders.

Psychologisch zou je het felle standpunt van Iran over Israël ook kunnen opvatten als een vorm van overcompensatie.Ik heb altijd de indruk dat de Islam ontstaan is vanuit een zeker minderwaardigheidscomplex tov de culturen van het Boek.Het zou best wel goed zijn dat soort dingen wat meer in  analyses bloot te leggen en zo bij te dragen tot meer (zelf)inzicht.Dat geldt overigens voor meerdere religies.Dat soor dingen heeft tijd nodig en in het huidige gepolariseerde klimaat wordt het er voorlopig niet beter op.

Daniel op 17-02-2017 05:18

#cefas,de verdrukking is al begonnen in 2006 wannner Mexico-stadt de arbortus officieel invoerde.

Donald Trump is niet de Anticrist die komt uit Isreal zelf en niet uit de USA.

dan de 100 jaren zijn voorbij op 13 Oktober 2017 dat is de dag dat onze liefe Moeder van Fatima voor de laatst keer verscheen

in Fatima (Portugal) en Ze zij nadrukkelijk dat de fouten van Rusland over de hele wereld zal verspreid worden

en nu nog alleen Mexico en Columbia, Venuzuela is officiell gevalen vorig jaar,

Donald zal nu alles doen om nog te redden valt om de USA te beschemen tegen het socialisme die al bijn over de hele wereld is.

hier een link het is in het Engels dus wie het lezen will... komt achter hoe de comunisten te werk gaan.

http://www.fatimacrusader.com/cr31/cr31-32pg18.asp

mijn mening op 17-02-2017 08:31

Nu nog de herbouw voor derde Tempel 

pluto op 17-02-2017 09:27

Gelukkig staat Trump met beide benen op de grond.Wat een verademing is deze man.Ik erger mij dagelijks aan de linkse hetse die deze man zoveel mogelijk willen beschadigen.De beurzen zijn inmiddels met ruim 20% en meer aan het stijgen.Eindelijk is er licht aan het einde van de tunnel.Zijn standpunten over de EU zijn precies wat de gemiddelde man vindt en volledig wordt genegeerd door onze politieke elite.

Het vreemdeligen beleid van Trump is een voorbeeld voor de wereld.Japan, australie, jazeker ook Saoudi Arabie en consorte volgen al jaren dit beleid.Het is te gek voor worden dat een "rechter" het beleid bepaalt in plaats van een democratisch gekozen president.Wij zien dit ook in Europa , waar de mensen niets meer in te brengen hebben, en wij allen dienen te buigen voor onze " rechterlijke machthebbers".Dagelijks zien wij onze samenleving verder afglijden en worden wij aan stel barbaren uitgeleverd.Onze democratie wordt afgemeten met hoe vriendelijk en wellwillend wij met IS terroristen omgaan en bestraffen. Er wordt gespeeld met onze veiligheid en niemand , niemand schijnt bij machte te wezen deze waanzin een halt toe te roepen.

Het hoofd van onze terroristen bestrijding noemt het salafisme een onschuldige islamitisch stroming binnen de islam. Hoe achterlijk kun je wezen!!

Infidel4U op 17-02-2017 09:47

Wordt er maar niet té blij van, dit kan zomaar een excuus worden voor een groot gewapend conflict tussen Israël en de Arabische buren en vooral de Palestijnen. Ik zie het meer als een poging om de publieke opinie over Israël wat gunstiger te stemmen Als er niet positief op deze plannen wordt gereageerd kan Israël zeggen: zie je wel, wij willen wel vrede, maar de Arabieren niet. En dat is ook zo. En hoezo met Saudi-Arabië en de Golfstaten?! Wordt het geen tijd dat dáár internationale sancties tegen worden ingesteld wegens grove schendingen van de mensenrechten en het promoten van een fascistische ideologie in het westen met als doel dat Westen uiteindelijk te vernietigen? Toen deze landen niet in de immigratie-stop van Trump voor kwamen zag ik de bui al hangen... 

Qromwel op 17-02-2017 11:16

Beste Xander, lees ook eens wat er over deze zaak staat in The Times of Israel en Haaretz!

vlokje op 17-02-2017 12:56

White LIon op 16-02-2017 21:29

IInteressante theorie,  dank

Anna op 17-02-2017 13:19

De zogenaamde Palestijnen ( lees Arabieren die in Israël wonen ) hebben hun hand overspeelt. Als je het onderste uit de kan wilt hebben krijg je het deksel op je neus. Dat is wat hier nu van toepassing is. Al vanaf 1948 heeft de gehele Arabische wereld ruzie gezocht met Israël. Dit werd later door de beruchte boef / terrorist/ "  Foute" Nobelprijs / winnaar, Arafat toegespitst, door een niet bestaand volk te creëren en via dat volk continu   haat en agressie en terrorisme in dit volk te pompen. Onder tussen deed Arafat zielig bij de VN en de Arabische landen om geld los te peuteren voor de Palestijnse zaak. Dat lukte hem aardig.

Nu met Abbas en zijn kliek, hebben ze dit adagium ten tijde van de moslim president Obama nog lang vol kunnnen houden maar gelukkig is Obama niet eeuwig en komt er een nieuw gezichtspunt. Nu keert de Arabische  wereld zich af van dat " ook in hun ogen lastige zeurderige" volkje wat zich Palestijnen noemt.... De echte Arabieren willen ten diepste niet dat er Palestijnen bestaan...... ze zijn ook een van hen.... ze zijn jaloers op hun riante finanvielen  omstandigheden......(schoppen  geld van de VN en zgn vluchtelingen hulp organisaties) en de arbeids omstandigheden ook al wonen ze dan in Israël, dat land geeft hun werk en een goed loon..... waarom zeuren de Palestijnen dan toch steeds....... kortom de Arabieren hebben er ook genoeg van.....

Ondertussen zijn de Arabische staten allemaal bang voor een zogenaamde " Arabische " lente.... de bevolking is jong en willen vrijer leven dan onder dictatuur maar macht door de leiders afgeven aan het volk is vooralsnog ondenkbaar.... maar de leiders zijn hiervoor wel bang. De Arabische leiders beginnen in te zien dat Israël een stabiel factor is in het MO... en ze kiezen eieren voor hun geld door " voorzichtige" samenwerking.... met Israël aan te gaan......

De Arabieren zien ook dat Abbas iedere keer weer Nee zegt tegen welk voorstel van Israël dan ook en weten dat Jordanië in zekere zin beschermd wordt door Israel..... en ook tussen Israël en Egypte zijn er geen problemen.... ( alhoewel de beide bevolkingen israel hun bloed wel kunnen drinken) en nu kunnen de Arabische leiders schuw zijn van Israël maar ze zijn nog banger van ISIS en Israël pakt te terreur( ook al is het dan tegen Arabieren/ Palestijnen  ) wel duidelijk en strak aan......De angst  van de Arabieren is er ook, en lijkt nu zelfs groter te zijn dan de weerzin tegen Israël...... en vooral nu Iran zich opwerpt als de " hoeder van de echte islam... " is dit een directe bedreiging voor de Arabieren....... terwijl dit volgens de Koran dit in Saudie Arabië ligt.... ISIS is voor Saudie Arabië weer een reële dreiging want ISIS wil de Kaaba vernietigen..... Vergeet hier niet de geschiedenis.... Iran is het oude Perzië of nog eerder; het Babylon, en dat weten de Arabieren heeel goed..... Iran hoort niet bij hen. En dan gaan ze liever met Israël ( wat in feite wel een Semitisch volk is net als de Arabieren ) in zee  dan met de Perzen....

Trump en Nethayahu en natuurlijk de adviseurs rondom hen, hebben dit goed begrepen....Vrede van Israël met de Arabische landen haalt de angel uit het conflikt met de Palestijnen.... dan moeten op den duur de Palestijnen / Arabieren in Israël, met de pet in de hand aan de Arabische landen vragen " hoe nu verder"   Een één staat  oplossing zal het nooit worden. Want dan is Israël verplicht ( zowel staats rechtelijk  als Bijbels) de Arabieren onder hen  dezelfde rechten te geven dan de Israëliërs en dan zal door de demografische toename van de Palestijnen de Joodse staat te niet worden gedaan....Het weggeven van het land, zal het ook nooit worden. Want Netanyahu weet heel goed wat de religieuze consekwenties zijn.... Dit zal God rechtstreeks straffen.... God zegt immers zelf in Leviticus 25:23 En het land zal niet voor altijd verkocht worden, want het land is van Mij, en gij zuit vreemdelingen en bijwoners zijn bij mij....Wij vergeten dit vaak maar het land is van God zelf........ (  zie de ontruiming van Gaza door......

het werd getroffen door een hersenbloeding.....naam even kwijt) ( en deze voorbeelden zijn er meer, je bent niet zomaar premier van een land... Israël is Gods eigen Land) De Joden mogen het land waar ze op mogen wonen niet eens weggeven...  ze mogen het bewerken en bebouwen en moeten in dat land een voorbeeld zijn voor de hele wereld..... dat geld ook  nu nog...... ( I Phone = Israël Phone) Een ander oplossing kan zijn delen van het land onder beperkt zelfbestuur maar geen eigen  staat... ..... en gezien de toestand in de wereld is het niet ondenkbeeldig dat deze hele situatie wacht op de komst van de Messias...... voorafgaande aan de komst van de Messias zie ik ook nog wel profetische woorden voor de Arabieren..... God zei dat hij ze rijkelijk zal zegenen dat heeft hij gedaan, er zijn 350.000.000.

Miljoen Arabieren en ze hebben zoveel olie dat ze de hele wereld economie plat kunnen leggen, maar mogelijk gaat God ze ook nog geestelijk opwekken.... Er zal immers nog een heerbaan zijn van Egypte naar Syrie, en israel zal dan derde zijn....voor de Egyptenaren zijn er nog grote beloften in de Bijbel.....Egypte heeft immers onderdak geboden aan het volk van Israel en Zijn Zoon vond er als vluchteling asiel..... ... God is nog niet klaar met de islam.... dat begint pas zo lijkt het.....Persoonlijk denk ik dat de Arabieren en dan met name de  jongeren genoeg hebben van de islamtische dictatuur, druk en pressie....en misschien is een vredes accoord tussen Israël en de Arabische volkeren.... een voorspel tot een grote " bekeringsgolf " van islamieten... we wachten het af.....

Israel heeft immers de al oude opdracht om een licht voor de volkeren te zijn, waarom dan niet voor hun broeders... het gaat hier niet zozeer om haat tussen de broeders als wel dat de nakomelingen van Ismael in handen van een andere God zijn gevallen........ Dat veroorzaakt de haat.....

Wat wel een mogelijk gevaar is, dat Israël niet vervalt in het " dienen van andere  goden" en dat ligt met deze contacten en een totaal " vredes accoord wel op de loer..... Ik wens Nethayahu veel wijsheid en behoedzaamheid en zegen toe. En vooral ook dat hij dicht bij de Tenach, / de Bijbel, het eeuwig durend woord van God zal blijven.... Dat hij de juiste besluiten zal nemen overeenkomstig het woord van God tot zegen van Zijn volk;......... Gods volk,  waar Netanyahu leiding aan mag geven....En President ; Trump..... we wachten af..... ik wens ook hem wijsheid en de zegen van God dat heeft hij zeer nodig..... maar ook voor Trump geldt " Wie u ( israel ) zegent wordt gezegend". Dus mr. Trump ga door op  de ingeslagen  weg en God Zal u zegenen..... Dat is beloofd in Zijn woord....

Dewevoga op 17-02-2017 13:43

Ik denk dat we gezien de verdragen (betere betrekkingen met Turkije) er rekening mee moeten houden dat het kompas gedraaid is t.o.v. de oude kaarten. Op die oude kaarten lag het noorden in het oosten. Twee voorbeelden, Westbank of Westerschelde. Dus rusland kan geen Gog zijn. Eerder Turkije, Afganistan of Pakistan met hun consorten. En met de ambities van Erdogan voor een nieuw Ottomaans rijk klinken die drie en een half jaar zo gek nog niet.

DN op 17-02-2017 16:57

Bambi, thanx, maar ik weet eigenlijk niet hoeveel moslimstaten, officieel eigenlijk alléén Pakistan, maar misschien zijn er meer die kernwapens hebben, misschien heeft Iran al kernwapens? Ik kan daar ook maar naar raden, maar in ieder geval is het niet zo'n groot probleem voor moslimstaten om aan kernwapens te geraken. Maar moslims willen de wereld overheersen, als er geen moslims meer zijn kunnen ze ook niet meer overheersen door populatie, daarom zijn kernwapens voor hen minder interessant denk ik. Mvg,

Bart op 18-02-2017 23:32

Persconferentie met Trump en Netanyahu.

Dan kun je zelf luisteren wat er gezegd wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=sUZ4bzUSVPQ

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl