HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Radioactieve deeltjes over Europa na geheim gehouden nucleair incident in januari’

‘Jodium-131 mogelijk vrijgekomen na ongeluk met kernreactor’ – ‘Geen gevaar voor volksgezondheid’

 

Een Amerikaans WC-135 toestel dat speciale apparatuur heeft om nucleaire straling en kernexplosies waar te nemen is in Engeland gearriveerd.

Volgens onbevestigde berichten heeft in januari in de buurt van de poolcirkel in Europa een nucleair ‘incident’ plaatsgevonden, waardoor van Noorwegen tot en met Spanje radioactieve Iodine-(Jodium)131 deeltjes in de atmosfeer zijn aangetroffen. Volgens het Franse Instituut voor Radiologische Bescherming en Nucleaire Veiligheid is het een raadsel waar het isotoop, dat een halfwaardetijd van slechts 8 dagen heeft, vandaan is gekomen.

 

Het luchtmeetstation in het Noorse Svanhovd, dat zich op slechts enkele honderden meters van de grens met Rusland bevindt, was in de tweede week van januari de eerste die de radioactieve Jodium-131 deeltjes registreerde. In de twee weken daarop verspreidde het isotoop zich naar Finland, Polen, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Jodium-131 is van antropogene (door mensen gemaakte) oorsprong. De gemeten radioactiviteit is dermate laag, dat er volgens Astrid Liland van de Noorse Straling Bescherming Autoriteit geen enkel gevaar is voor de volksgezond. ‘Daarom denken we dat dit nieuws niet belangrijk is.’ De Finse autoriteiten bevestigden deze visie.

‘Mogelijk ongeluk met kernreactor’

Volgens de Barents Observer kan Jodium-131 zijn vrijgekomen bij een ongeluk met een kernreactor. Het isotoop wordt gebruikt in de gezondheidszorg en wordt dan ook in tal van landen geproduceerd. Alle kernreactors of instituten die Jodium-131 voor medische doeleinden produceren of gebruiken hebben stralingsmelders die onmiddellijk alarm slaan zodra er deeltjes met het isotoop ontsnappen. ‘Iemand weet dus waarom het over grote delen van Europa werd verspreid,’ concludeert de Observer.

In zowel Zweden, Finland als Rusland staan kerncentrales. Op het Russische schiereiland Kola bevindt zich een marinehaven waar nucleair aangedreven onderzeeërs met intercontinentale ballistische kernraketten zijn gestationeerd.

Speciaal Amerikaans toestel in Engeland gearriveerd

Dat er iets gebeurd moet zijn bleek uit de komst van de WC-135C ‘Constant Phoenix’ in Engeland, een Amerikaans vliegtuig dat speciale apparatuur bevat om nucleaire straling en kernexplosies waar te nemen. Een officiële verklaring voor het inzetten van het toestel is er vooralsnog niet gegeven.

 

Xander

(1) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

marc op 19-02-2017 20:23

Dat verklaart waarom ik in januari opeens last kreeg van mijn keel nt lsof mijn schildklier opgzwolen was. Dacht zelf aan griepverschijnselen ivm griepgolf die heerste op dat moment.

Joop op 19-02-2017 21:17

En wij maar zeggen dat de griepgolf nog niet over zijn hoogtepunt heen was in Januari tot heden....Hoe zou dat nou toch komen. 

jottum op 19-02-2017 21:33

Lage dosering iodine 131 veroorzaakt kanker, hoge dosering doet cellen afsterven en geeft geen kanker. De kanker veroorzakende lage hoeveelheid jodium 131 is dus inderdaad niet nieuwswaardig, want men zou er maar slecht van slapen.

nadenkend op 19-02-2017 21:52

@Joop op 19-02-2017 21:17

Griepgolf? het is een jaarlijks terug kerend experiment.

groenhart op 19-02-2017 22:06

Afstand is je beste bescherming! Besmet van Noorwegen tot Spanje? Zit ik er precies middenin.

Lucie op 19-02-2017 22:16

Of dit is voor de zoveelste keer nepnieuws om Rusland weer de schuld te kunnen geven.

Joske op 20-02-2017 00:02

Op de Belgische website van de FANC (Telerad) kan je plots geen online-gegevens meer opvragen.

Je krijgt nu de melding: Doordat onze IMW-riviermeetsstations vernieuwd werden, kunnen de nieuwe door deze stations verstrekte gegevens niet meer via de website worden geraadpleegd.

DN op 20-02-2017 00:30

Alléén ZapLog.nl had het er ook over, ik heb er nergens iets over gelezen. Moeten we er iets tegen innemen of is het al te laat? Valse griep dus? http://zaplog.nl/zaplog/article/radioactieve_deeltjes_over_europa_na_nucleair_incident_in_januari Kan het ook geen sabotage geweest zijn?

Bundy op 20-02-2017 01:10

Wanneer zo een vliegtuig dan toch bestaat kan hij ook wel een rondje over Fukushima en de Grote Oceaan vliegen , maar dan moeten ze de gegevens wel  aan de sheeple openbaar maken ( dus niet ) .                  De antichrist en het eindtijdterreurregime moeten zich haasten , anders is er niemand meer over om te onderdrukken .

Jaantje op 20-02-2017 03:18

Record straling gemeten Fukushima 05-02-2017?

Virgo op 20-02-2017 07:33

Genocide.

willy op 20-02-2017 11:40

ik weet er niks van maar het kan mogelijk zijn. Het laat zien dat de mens deze aarde naar de ellende aan het helpen is ! Shalom

Maitreya op 20-02-2017 13:20

Natuurlijk ontsprongen Nederland en België de dans vanwege het verlichte klimaat.

Bundy op 20-02-2017 16:06

Conclusie : Europa en de USA zitten er deze maal niet achter want anders hadden zij dit meetvliegtuig niet ingezet .      Ik geloof wél in vrijkomen van straling Jodium 131 omdat precies in die tijd er een "griepgolf " was  die maar niet overging .      Dit Xanderbericht had met de overbekende chocoladeletters op de voorpagina van b.v. de Telegraaf moeten staan !

In het slechtste geval ( volledig speculatief ) is het een opzettelijk ongeluk van de andere zijde , b.v. als reactie op de grootste NAVO oefening naast de Russische grens sinds de val van de muur .  Dan gaan alle soldaten met een onzichtbaar kadootje naar huis .

odd's op 20-02-2017 21:41

!!!niets aan de hand!!!!

0.0077msv/h 

 

zie

http://www.telerad.fgov.be

Motu op 20-02-2017 21:54

Zou het niet vanuit Frankrijk kunnen komen?  Daar was onlangs een explosie in een centrale waar niet veel rugbaarheid aan werd gegeven.

allangwakker op 21-02-2017 20:58

Op Jim Stone,  staat al geschreven dat er problemen zijn geweest met een kernreactor een paar weken geleden    j u i s t  in Frankrijk  !   En  tuuuurlijk moet Rusland weer de schuld krijgen, das duidelijk.  Zie Jim Stone  (  bijna bovenaan, beetje scrollen maar )

kimberley pex op 22-02-2017 17:45

Nee, natuurlijk niet op het nieuws. En nu lees ik op internet , na het uitlekken van deze info, dat het totáál geen kwaad kan......................E nummers ook niet, suiker ook niet, kortom ; we zijn volkomen veilig en gezond !   Wie gelooft deze sprookjes allemaal nog. Potje kelp met jodium in huis halen, of zeewier eten , aanvullen die jodium . En de grote vraag; wat is er nou eigenlijk precies gebeurd???

Lezeres op 24-02-2017 14:32

Gisteren las ik een artikel over de kernramp in Fukushima en dat door deze ramp (inmiddels bijna 6 jaar geleden) tot op de dag van vandaag radioactief materiaal verspreid wordt over de hela aarde. Dus dit zou de oorzaak kunnen zijn: http://www.cooperatiedevrijemedia.nl/2017/02/staat-ons-door-fukushima-een-nachtmerrie-te-wachten/

Bambi op 26-02-2017 10:39

Ik vindt dit toch wel erg raar dat er in Polen de hoogste meting gedaan is van 5.92 tov slechts 0.5 in de rest van Europa

Zelfs als ze ons wijsmaken dat de jodium afkomstig is van rond de poolcirkel met 0.5 in Noorwegen 

Zou het iets te maken hebben met de 3500 Amerikanen die ginds gelegerd zijn ?

Een lek van de Amerikaanse raket ??

kimberley pex op 26-02-2017 15:07

Zolang er niks duidelijk is, vind ik het wel verontrustend.  Waarom zijn op de hele wereld zoveel mensen ziek, het aantal stijgt met de dag. Wat we eten(gemanipuleerde voeding, kas groente zonder jodium en mineralen van een natuurlijke bodem,E nrs.enz, geïmporteerde voeding waar ze Godweet wat overheen hebben gegooid en gespoten), inademen(vervuilde lucht) , drinken(zelfs kraanwater heeft chemische toevoegingen, wat we aanhebben(chemische kleurstoffen in kleding), waar we op lopen(pvc bijv. in de meeste vloerbedekking) de asbest nog in vele woningen, en zo weet ik nog wel tientallen doodsoorzaken. Waar ons géén duidelijkheid over wordt gegeven.  Alles is zg. veilig , en binnen de grens. Alles veilig , maar toch sterven er steeds meer mensen, in verhouding, en komen er meer en meer nieuwe ziektes bij. Ik ben geen zwartkijker maar 'n realist. Ondanks alles is het leven zéker de moeite waard *** Gewoon zelf de vinger aan de pols houden, wat preventie, gewoon goed opletten, en niks voor zoete koek aannemen. Een gezond wantrouwen is niet verkeerd.

Rom op 13-03-2017 17:43

3X Tsernobyl is Fuckushima.Hoe hoger je zit hoe korter de afstand naar boldriehoek gemeten.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl