HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Euro wankelt: Rente staatsschulden bankroet Frankrijk en Italië stijgt weer

Ook Griekse crisis is weer terug van (nooit) weggeweest: Schuldenlast gestegen naar 180% BNP, van beloofde hervormingen is vrijwel niets terecht gekomen

 

Zonder het massale geld bijdrukken door de ECB -€ 90 miljard per maand- zouden Frankrijk, Italië en Spanje onmiddellijk bankroet zijn, zo legde financieel analist Egmond Haidt onlangs uit. Daarnaast is de enige reden waarom de eurozone nog bestaat de extreem lage rente. Echter, de rente die de failliete staten Frankrijk en Italië over hun staatsschulden moeten betalen, is ondanks de digitale geldpers van de ECB in korte tijd fors gestegen. Met de verkiezingen in Frankrijk en mogelijk ook weer Italië in aantocht, is er nog maar een klein zetje nodig om (een van) beide landen uit de euro en wellicht ook de EU te doen treden. Dat zal het einde van de faliekant mislukte unie betekenen.

 

De Franse rente steeg van 0,1% in september naar 1,07% nu, en de Italiaanse van 1,1% naar 2,25%. De percentages zijn volgens Haidt echter nog steeds véél te laag als gekeken wordt naar de gigantische staatsschulden van beide landen: € 2,16 biljoen voor Frankrijk (97,5% van het BNP), en € 2,2 biljoen voor Italië (132,7% van het BNP).

Le Pen dreigt met Frexit

Beleggers en investeerders beginnen weer nerveus te worden. In Frankrijk, de tweede economie van de eurozone, zal Front National leider Marine Le Pen het zo goed als zeker tot de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 23 april schoppen. Peilingen wijzen nu uit dat ze die vervolgens toch zal verliezen, maar met de ‘onverwachte’ winst van Donald Trump en het Brexit in gedachten, vreest de financiële wereld dat een nieuwe ‘verrassing’ mogelijk is.

Le Pen wil bij winst nog dit jaar een referendum over de euro organiseren, en van Brussel de zeggenschap over een eigen munt, eigen wetten en de eigen begroting terugeisen. Als dat wordt geweigerd, zal ze het volk adviseren om voor uittreding uit de EU te stemmen (‘Frexit’), wat het onmiddellijke einde van de eurozone en vermoedelijk ook de Unie zal betekenen.

Nog grotere zorgen over Italië

Over Italië zijn nog veel grotere zorgen. Dat komt niet alleen door de percentueel veel hogere staatsschuld, maar ook omdat er in juni opnieuw verkiezingen zouden kunnen komen, en oppositiepartij M5S van cabaretier Beppe Grillo aan de macht zou kunnen komen. Grillo wil eveneens een referendum over de Italiaanse uittreding uit de eurozone organiseren.

ECB president Mario Draghi suggereerde onlangs voor het eerst dat zijn thuisland inderdaad onder bepaalde voorwaarden de eurozone zou kunnen verlaten. Jarenlang had hij volgehouden dat alleen al het idee onbestaanbaar was, en de ECB altijd alles zou blijven doen om de muntunie intact te houden. Alleen al het feit dat hij het nu toch heeft genoemd geeft aan hoe realistisch en ernstig de situatie ondertussen is geworden.

Ook Griekse crisis weer terug

Tot overmaat van ramp is –zoals we vanaf 2010 voorspelden- ook de Griekse crisis weer terug van (nooit) weggeweest. De honderden miljarden euro’s die de eurozone in het land* heeft gepompt, zijn alweer zo goed als verdampt, terwijl de Grieken amper werk hebben gemaakt van de beloofde hervormingen. De schuldenlast is zelfs verder gestegen naar 180% van de BNP. Het IMF eist opnieuw een massale schuldenkwijtschelding, maar Europa is daar zeer huiverig voor, omdat dan ook de Fransen, Italianen en Spanjaarden hetzelfde zullen eisen. En daar ontbreekt simpelweg het geld voor. (2)

(* Voornamelijk in het failliete Europese bankensysteem, dat dankzij de Griekse schuldenlast dreigde om te vallen.)

Draghi machteloos als er een referendum komt: Euro zal instorten

Door de politieke onzekerheid kan de rente voor Frankrijk en Italië de komende maanden verder stijgen. De vraag is wanneer Draghi ingrijpt en het opkoopprogramma, dat in april naar € 60 miljard per maand wordt teruggeschroefd, weer opvoert. Mochten de Fransen of Italianen inderdaad voor respectievelijk Le Pen en Grillo stemmen, en er komt inderdaad een referendum, dan kan zelfs Draghi met zijn geldpersen niets meer doen om de jarenlang op kosten van met name Duitsland en Nederland uitgestelde instorting van de eurozone te stoppen.

 

Xander

(1) Finanzen100
(2) Cash.ch


Zie ook o.a.:

26-01: Trumps EU-ambassadeur verwacht dat euro en EU binnen anderhalf jaar instorten (/ ECB president Draghi suggereert voor het eerst dat een land uit de eurozone kan stappen)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

willy op 04-02-2017 14:11

Het lijkt erop dat dit soort van Europa zijn ondergang tegemoet gaat. De zwakke broedertjes blijven zwak Griekenland,Italie en de brexit van sommige landen en de Britten zullen het hard spelen.En als de VS alleen maar aan zichzelf gaat denken zullen vele handelsakkoorden als een pudding in elkaar storten. een ding is zeker het leven zal nog duurder worden en armoede toenemen.De overval van de vele vluchtelingen zullen dat proces nog bespoedigen. En als we de Bijbelse profetie mogen geloven keren de vluchtelingen nooit meer terug naar land van herkomst ( Nahum 3-18 ! Shalom

René van Zalk op 04-02-2017 14:20

Ligt hyper-inflatie op de loer  ?

Groetnnn uut Nunspeet.

Tom Hendrix/Seneca op 04-02-2017 14:57

Geld scheppen uit het "niets", het kenmerk van de communisten der EUSSR. Ieder normaal denkend persoon, ziet dit al jarenlang aankomen. En hyperinflatie zal daar zeker een vervolg op kunnen zijn. Al die bankbiljetten zijn ongedekt, er staat geen tot weinig tegenwaarde -goud- tegenover. Het zal gegarandeerd misgaan, de vraag is alleen nog wanneer. Dat hele eussr zooitje voert ons naar de afgrond.

Atina op 04-02-2017 15:23

Nou ja in ieder geval wordt geld van papier gemaakt , papier van bomen en dit gebeurd er mee met dat geld wat de wortel is van kwade bomen 

 

Lukas 3:9En de bijl ligt ook alrede aan den wortel der bomen; alle boom dan, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen, en in het vuur geworpen.

M. op 04-02-2017 15:24

Fam. Rotenschild even bellen. Bezitten alle banken in de wereld en hebben een vermogen 

van circa 490 triljoen dollar. 

Johan op 04-02-2017 15:39

Langzamerhand wordt de temperatuur wat hoger. En komt de patiënt echt in de gevarenzone. Gelukkig maar.. Hoe langer het wordt uitgesteld,  hoe groter de klap zal zijn. Het is te hopen dat we nog een keer de kans krijgen een referendum te organiseren. De Euro-dictators zijn inmiddels doodsbenauwd voor referenda en verkiezingen. Misschien is 15 maart wel de laatste keer dat we nog kunnen kiezen ...Laat die kans niet verloren gaan om hen te laten weten dat ze het hopeloze euro-project moet opgeven. Misschien moeten de bedriegers van toen die ons zo misleid hebben, maar eens voor het gerecht gesleept worden.Het kan overigens nog gekker: het schijnt dat ze op Malta binnenkort alle regeringen trouw willen laten zweren aan het Europa project. Dat moet naar aanleiding van het feit dat het verdrag van Rome 60 jaar geleden is gesloten. Kortom: Engeland is net op tijd uit de gevangenis ontsnapt. Heel misschien krijgen wij ook nog een kans.

Frank op 04-02-2017 15:48

Je kunt ook de fam. Rotschild bellen, die zijn namelijk nog rijker. Als Rotschild zijn vermogen verdeeld over de mensen, dan krijgt ieder mens op aarde 70 miljoen dollar !

JP op 04-02-2017 16:00

@M 15:24

Rothchild is als "rupsje-nooitgenoeg".

JP op 04-02-2017 16:18

Het is en blijft "stilte voor de storm", hoelang nog?

In 2013 werd door de regering Obama aan het Congres gevraagd om verhoging van het schuldenplafond. Nu, honderden-miljarden later hoor je daar niemand meer over. Ook Trump heeft QE nodig. "The Sky is the Limit" ook in de EU?

Mario Draghi heeft ook gezegd dat uit de EU/Euro stappen alleen toegestaan wordt als alle schuld afbetaald is. En nu wil Brussel dat de lidstaten "trouw" zweren aan de EU.

Zoals eerder in de geschiedenis oorlog als mogelijke oplossing van de problemen gezien werd, wil dat maar niet lukken. Maar het nieuws volgend, blijft men het stug proberen. Ik had de ijdele hoop dat wij na beeindiging van de oorlog in Syrie en Trump als President, in rustiger vaarwater zouden komen. Doch nieuwe gevaren en rampspoed liggen op de loer.

cefas op 04-02-2017 16:21

Tijdelijk uitstel van executie van de EU en de Euro. Zij (politici) hadden er nooit aan moeten beginnen, maar wij (het volk) werd niets gevraagd middels een referendum. Zij zijn dadelijk vertrokken en wij zitten met de brokken.

Ike op 04-02-2017 16:43

Voorspelbaar. Als Italie en Griekenland niet geholpen gaan worden door Noord Europa, gaan ze dreigen alle opgevangen vluchtelingen door te sturen. De NATO gaat dan weer roepen dat ze alleen de grenzen kunnen beschermen door in Noord Afrika te landen en de stroom vluchtelingen in Syrie te beperken door Assad te verdrijven en Syrie en Libanon bij de EU te betrekken. Ondertussen roepen mensen om een muur en anderen om meer hulp aan de vluchtelingen.

Trump is druk bezig om ale kastanjes uit het vuur te halen , die zijn voorganger erin heeft gegooid mbv door hem benoemde ambtenaren. Vervolgens dreigt hij met het uitbreiden van het anti raketschil tegenover China en Rusland (THAAD dat een uitvloeisel is van SDI). China, Rusland, Syrie, Iran dreigen met tegenmaatregelen.....

Het is een klassiek draaiboek vanuit het veiligheidsapparaat en de Diepe Staat en de adviseurs die de president adviseren.

Uiteindelijk veranderd er niks en brengt de wapenwedloop ons dichter bij het MAD principe.

Yerik op 04-02-2017 17:46

@ Tom Hendrix/Seneca op 04-02-2017 14:51

Jouw antwoord kan niet beter! 1 Joh. 2:18 en 19. Hartelijke groet van mij!

DN op 04-02-2017 18:03

Zo doen ze dat dus hè, gewoon munten & briefjes bijdrukken? Maar als wij dat moesten durven?

Hans van Steenbergen op 04-02-2017 18:10

Oorzaak en probleem wordt in dit artikel omgedraaid. Dat de rente omhoog moet omdat de staatsschuld zo hoog is, verergert het probleem alleen maar. Ca. 90% van de huidige staatsschuld bestaat nu uit teveel betaalde rente (winst van banken etc.) sinds 1 janari 1970. Volgens onder andere de Christelijke leer is het hanteren van Woeker, Usury, Riba etc. bij rente verboden.

Het massaal bijdrukken van geld heeft al geleid tot forse prijsstijging, namelijk dat de beurskoersen zijn verdubbeld zonder dat de ontwikkelingen in de reele economie hier enige aanleiding voor geven.

Door de wet te veranderen dat de overheid in plaats van de private banken met een druk op de knop van een computer uit het niets jaarlijks een bedrag ter grote van 5% van het BBP in omloop mag brengen kan alleen al de overheid in NL ca. 35 miljard per jaar in omloop brengen. Dit is ca. 5.000 per huisshouden per jaar. Dit geld kan gebruikt worden om de belastingen te verlagen en of extra publieke uitgaven te doen zonder de belastingen hiervoor hoeven te verhogen. Deze actie levert eenmalig 5% extra economische groei en 400.000 banen op.

Landen kunnen niet met bezuinigen het schuldenprobleem oplossen. Ook het privatiseren van publieke bezittingen (lees te goedkoop weggeven aan de happy few) lost het probleem niet op. Als Griekenland hele lucht en zeehavens voor een fractie van de bouwkosten weggeeft om daar hun schulden mee af te lossen wordt het probleem alleen maar groter gemaakt.

In essentie is het probleem heel simpel, met export van knoflook kun je niet op grote schaal auto's importeren. Oplossing van het probleem dat Duitsland structureel een handelsoverschot heeft en de zuidelijke landen een tekort op hun handelsbelans hebben is een deel van de industrie in Duitsland naar het zuiden verplaatsen. Of een investering in de zuidelijke landen doen, dat ze meer kunnen exporteren. Zolang de politiek economische structuur beleid niet wil aanpassen zal het probleem niet opgelost worden.... 

Een vermogen van 490 T lijkt me een beetje veel als de waarde van alle gebouwen, infrastructuur, productie en vervoermiddelen samen maar ca. 220 T (300% bruto wereld inkomen per jaar) is.

Tom Hendrix/Seneca op 04-02-2017 18:25

@Yerik: 17.46. uur. Graag gedaan. En ook U de hartelijke groeten.

loeky op 04-02-2017 18:59

geld maken uit het niets. is schuld maken uit het niets. wie betaald de schuld, de wijze geleerden hebben gelijk, maar niet 1 partij zegt dit, niet 1 media zegt het, ECB maakt geen geld, maar schulden, en schulden is macht, dus griekenland is nu van de centrale benken, zie zuid amerika, spanje komt frankrijk komt, en het trek aan de beursen stijgen, de beurs heeft niet met economie te maken, rente is nul (trukje) dus je krijg niets voor je spaar centjes, min is het, en rekenrent is 4% dus vele kiezen voor aandelen. want je verliest geld, diefstal heet dat,  

gerechtigheid op 04-02-2017 19:48

Laat Nederland maar niet een al te grote mond opzetten wanbt het waren wel Lubbers en Kok in. het zogenaamde gidsland Nederland ( dat we verbeelden onze politici zich althans, zeker destijds!) die Maastricht erdoor hebben gejast., Wanneer komen deze halve garen eens voor een of andere rechter en kunnen de huidige PvdA en het CDA zomaar elke verantwoordleijkheid van zich afschuiven? En hoe staat het met Pechtold D66 en de VVD en zelfs de CU en de SGP en GL? Alleaal fervente eurofielen! 

Moge God de komende verkiezingen de grote meerderheid van anti EU-ers onder het Nederllandse volk in het hart geven op Dr. Wilders te stemmen want hoewel er veel valt af te dingen op van alles en nog wat rond deze persoon is hij de enige die een referendum gaat organiseren om ons land weer onafhankelijk te maken van Brussel en de internationale bankwereld. Hij is echt de enige mensen geloof me!

De rest van de 28 partijen bestaat uit nog meer van hetzelfde, van de doorsnee VVD PvdA CDA D66 en de hele kliek slaapwandelaars.

wijngaards op 04-02-2017 20:54

meneer Drahi  heeft deze week naar twee italiaanse afgevaardigen geschreven wanneer italië uit de €uro treed dan zijn zij op het zelfde moment schuldig aan de €uropese bank  € 350 milliard voor de TARGET 2 en € 150 millards €uros voor het geld in omloop. Natuurlijk na conversie in lire en devaluatie 100 minder dus wordt de schuld 400. OUPS!

De enige partei hier in Frankrijk die voor het uitreden van de €uro, UE, en NATO is de UPR met bijna 16000 leden de 5de partei maar voledig onbekend want dit is niet politiek corecect en wordt dus voledig geboycot door alle média's die de opinie vormen.

Een van onze leden heeft 15 jaar In de BCE in Frankfort gewerkt en geeft in de link zijn commentaar in het frans

https://www.upr.fr/actualite/laveu-de-mario-draghi-montre-lurgence-de-sortir-de-leuro-vincent-brousseau

De partei van meneer of nu marine Lepen had tot nu toe 21 versie's voor het uit treden men spreekt nu voor het houden van een referendum dus weer tien slagen om de arm en is geen duidelijke taal

Voor zei die hun frans willen ophalen kijk de conferentie's van meneer Asselineau op zijn site 

/www.upr.fr

Carel Wijngaards

bob2 op 04-02-2017 21:06

Trump is een ramp!!!!!

Ike op 04-02-2017 21:34

@Hans van Steenbergen op 04-02-2017 18:10

Je stelt alleen een verschuiving voor, geen oplossing. Het enige verschil is dat de Nederlandse Bank in naam onafhankelijk is. Verder verschilt het niks met de Amerikaanse situatie. Jij stelt geldschepping voor zoals in de VS in plaats van begrotingstekorten oplossen of devaluatie. De Neo Con's in de VS willen ook alleen maar geldschepping. Daarom is de USD niks dan glad WC papier dat gebakken lucht is. Daarom willen andere landen geen USD's meer, maar goud. Dat ligt als grondslag met de conflicten met de olieproducerende landen die geen USD's meer willen en China en Rusland.

Geldschepping is een verslaving. Je geeft geen opium aan een heroineverslavende en zegt 'maak je eigen heroine maar en vesnij het maar als je er een handeltje mee op kan zetten'. Dat is wat je nl. zegt. Dit is hetgeen de Neo Con's doen in de VS.

We hebben een totaalaanpak nodig. Alleen geldschepping voor rendabele investeringen en inderdaad geen geld naar banken en devaluatie indien nodig en deflatie indien nodig.

Dit laat men echter nooit meer gebeuren. Daarom kleden de banken en verzekeraars en de EU ons allemaal uit.

Albatros op 04-02-2017 23:36

bob2 op 04-02-2017 21:06

Volgt er nog een onderbouwing op uw kreet of roept u alleen de msm na?

Tom Hendrix/Seneca op 05-02-2017 08:32

@Gerechtigheid: 19.48. uur, op 4/2. U heeft volkomen gelijk.

Maya op 05-02-2017 14:16

Het is vrij simpel. Voorbeeld. Ik heb een appelboom. En verkoop appels. Ook werkt 1 man bij mij. Dan heb je nog 1 man de bank. Mijn appels 1 kilo = 10 euro  Mijn plukker plukt 1 kilo p uur en krijgt 10 euro. Beide zetten we dit op de bank. De bank zegt mooi. En geeft beetje rente. Vervolgens gaat dit tijden goed. 

Todat de oogst mislukt en ik en mijn werknemer geen inkomsten meer hebben. We gaan lenen bij de bank. Die zegt prima en geeft NU geld die wij in de toekomst terug betalen. Het geld wat hij geeft is virtueel en nergens door gedekt. Behalve door mij en jou die zeggen ofwel accepteren dit virtuele geld te dekken door werkelijke arbeid of grondstof.

Het is crimineel dat de bank dit mocht doen tot zelfs 99 keer het daadwerkelijk gestortte geld. In mijn voorbeeld betekend dit dan de bank dus de 20 euro die maandelijks gestort werd tot bizarre hoeveelheden mocht uitlenen zonder ook masr iets van arbeid of grondstof te leveren.

Simpeler kan ik het niet uitleggen. Stop het recht vd banken/fed om geld te drukken/lenen. Probleem ? Opgelost

Curuba op 05-02-2017 15:25

Aan Bob2, waarom is Trump een ramp volgens jou? Wel iets roepen zonder te beargumenteren.

Is de malaise van nu de schuld van Trump? Bedoel je dat? Volgens mij is het al een poos aan de gang, dus voor de aanstelling van Trump. Kijk eerst eens naar alle voorgangers en de overige politici van andere landen

ieznogoedh op 05-02-2017 17:54

Als het eigenlijk allemaal geld uit het niets is, dan zouden de Grieken, Fransen Italianen en wie nog meer wil, gewoon kunnen zeggen om die schuld maar te deleten in het programma want betaalt gaat er niets meer worden.

Schulden weg en van voren af aan beginnen.

Wat moet de EU dan? Oorlog voeren om te incasseren? Daarmee halen ze hun eigen argument dat de EU vrede brengt onderuit.

Of zou het daarom zijn dat die onbenullen van de EU een eigen leger willen?.

Jean op 06-02-2017 14:30

Europa is én wordt beschadigd door die Europeanen die samenhokken in dat EU gedrocht, om hun vernielzucht te bevredigen halen ze massaal vreemdelingen binnen want iemand moet toch de weerstand breken van het eigen volk...

De redding is en zal zijn die EU troep uit te schakelen zodat Europa terug een continent wordt van Onafhankelijke Seculiere Republieken w.w.z. dat die helaas nog bestaande monarchieën asap opgedoekt moeten worden want monarchie en democratie vecht zoals water en vuur.

Onderlinge afspraken is de toekomst met steeds als basis de wil van het volk die gerespecteerd moet worden.

Politiekers en ambtenaren voeren enkel uit wat hun opgedragen wordt door de meerderheid van de eigen bevolking.

De hoofdpunten die in heel Europa op de eerste plaats moeten komen zijn “veiligheid & gezondheid” profitariaat moet bestreden worden met alle middelen, dubbele nationaliteit moet verboden worden en islam moet verbannen worden want die smeerlapperij roept op tot barbaars geweld en ongelijkwaardigheid tussen man en vrouw.

marnix op 06-02-2017 22:57

http://www.pravdareport.com/photo/album/8209/1/

Ukrainian tanks enter Avdiivka

Ukrainian tanks stand in the yard of an apartment block in Avdiivka, eastern Ukraine, Wednesday, Feb. 1, 2017. Heavy fighting around government-held Avdiivka, just north of the militia-stronghold city of Donetsk erupted when Ukrainian forces went on an offensive. Russian President Vladimir Putin accused Ukraine of starting the escalation to rally support from the new U.S. administration and other Western powers - See more at: http://www.pravdareport.com/photo/album/8209/1/#sthash.L6tAOFj8.dpuf

In de Belgische Pers 

http://www.hln.be/hln/nl/18262/Onrust-in-Oekraine/article/detail/3071663/2017/02/03/Vele-doden-bij-gevechten-in-Oekraine.dhtml

Europa kan best wakker worden.

aanklager op 10-02-2017 14:40

zo snel mogelijk uit roomse europa

aanklager op 10-02-2017 14:47

beter honger lijden dan onder een roomse overheerser staan weg uit europa . de wereld is groot genoeg! viva wilders

Acisum op 22-04-2017 09:32

Europa zorgt dat de lidstaten zo diep in de schulden komen dat ze daar onmogelijk nog uit kunnen komen. Alleen al het afbetalen van de rente op zulke immense bedragen is een onmogelijke opgave. Wanneer de schulden zo hoog worden dat men niet meer aan de voorwaarden van Europa kan voldoen, dan wordt men gedwongen om de nationale bezittingen te verkopen. Als die zijn verkocht dan is de inwoner gast in eigen land. De armoede grens in Griekenland is ca 370 euro per maand. Morgen is de 1e ronde van de Franse verkiezingen en in het buitenland zijn maar weinig mensen geïnformeerd over kandidaat Francois Asselineau van de UPR. De enige kandidaat die een soeverein Frankrijk wil door direct uit de Europese Unie wil vertrekken door het in werking stellen van artikel 50 van het Europees Verdrag. Sinds het bericht van Carel Wijngaards is het ledenaantal opgelopen tot 26000. Jammer dat er in Nederland alleen geschreven wordt over de club van 5.

Wijngaards op 22-04-2017 14:30

Ja de enige serieuse candidaat voor de verkiezingen hier in Frankrijk is sonder meer Asselineau en wij werken volop voor zijn verkiezijng 

zie zijn laatste reunie in Strassbourg

https://www.facebook.com/asselineau/

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl