HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

VN waarschuwt voor hongersnood Jemen: Miljoenen dreigen te sterven

80% van de bevolking aangewezen op voedselhulp – Iedere 10 minuten sterft een kind van onder de 10 - Iran schuldig aan veroorzaken religieuze oorlog

 

Het mensenlijk leed in Jemen is nu al niet te overzien.

De Verenigde Naties waarschuwen dat in het Arabische Jemen de grootste voedselcrisis ter wereld woedt, en als er niet snel iets wordt gedaan aan de burgeroorlog in het land, dit jaar miljoenen mensen en kinderen dreigen om te komen van de honger. Inmiddels is 80% van de bevolking aangewezen op voedselhulp.

 

Jemen, één van de 10 strengste islamitische staten ter wereld, staat na een jarenlange burgeroorlog totaal op instorten. Het leger van de Soenitische president Abd Rabbo Mansur Hadi vecht sinds september 2014 tegen de Shi’itische Houthi’s, die door Iran worden gesteund, bewapend en getraind, en tegen andere moslimgroepen die de voormalige president Ali Abdallah Saleh zijn trouw gebleven.

Sinds maart 2015 krijgt president Hadi hulp van een door Saudi Arabië en Egypte aangevoerde Arabische coalitie, die onder andere luchtaanvallen op de opstandelingen uitvoert. In april 2015 bombardeerden de Saudi’s het Russische consulaat in de stad Aden, wat een vergelding zou zijn geweest voor de veronderstelde Russische steun aan de Iraanse interventie. De Verenigde Staten richten zich al geruime tijd met droneaanvallen tegen de aan Al-Qaeda en ISIS verbonden terreurgroepen in het land. 

De VN eist nu een wapenstilstand, zodat er dringend noodzakelijke humanitaire hulp kan worden verspreid. Dat is een lastige opgave, omdat de haven van Hudaida is vernietigd, en de internationale luchthaven van de hoofdstad Sanaa is gesloten. Tevens wordt aangedrongen op politieke onderhandelingen om het conflict te beëindigen.

In Jemen, dat bijna geheel afhankelijk is van import, is 80% van de bevolking op voedselhulp aangewezen. Als er niet snel iets verandert, dan dreigt een enorme ramp. Twee miljoen mensen hebben acute hulp nodig om te overleven. Vooral kinderen hebben het zwaar; 2,2 miljoen zijn ernstig ondervoed, een stijging van 53% in iets meer dan een jaar tijd.

VN noodhulpcoördinator Stephen O’Brien waarschuwde afgelopen donderdag de Veiligheidsraad dat het aanhoudende militaire conflict nog dit jaar een hongersnood dreigt te veroorzaken. Nu al sterft iedere 10 minuten een kind van onder de 10.

 

Xander


(1) Epoch Times

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

willy op 28-01-2017 14:38

Het is ook Saoedi-Arabie is ook schuldig aan deze ellende die in feite een godsdienstoorlog is . Het is duidelijk dat islam niet staat voor vrede maar voor honger,ellende uitsluiting en uitzuiging niets goeds brengt deze godsdienst voort. Trump heeft nu deze mensen verboden om nog in de VS te komen de eerste maanden en zie er is reeds protest door de transhumanisten en ze die met vreemdelingen hun geld verdienen we leven in een wereld die in een conflictzone leeft en er moet niet veel meer gebeuren ? Shalom

ohje op 28-01-2017 14:46

Niet voor het een of ander maar het was nog nooit wijze om in een burgeroorlog mee te doen.

Na verloop van tijd en als de mensen het zat zijn is er hulp wenselijker dan al die inmengingen.

Hoopvol op 28-01-2017 14:47

Diep in, diep triest ..... Ongelofelijk wat een ellende ....!! Die kindertjes... Ze moesten zich diep schamen die hier verantwoordelijk voor zijn. 

Ik hoop dat Jezus spoedig komt en snel schoon schip maakt .... Duurt al veel te lang ... 

Zoveel mensen in pure ellende, mijn hart huilt ... Ik bid voor allen !! 

Tom Hendrix/Seneca op 28-01-2017 14:48

@Willy: 14.38. uur. Met U eens, Willy.

De Vreemdeling op 28-01-2017 15:03

Ik denk dat Saoedi-Arabië en Egypte  inplaats van te bombarderen maar eens hulp en voedsel moeten geven . Waarom moet het altijd uit het westen komen ?

cruzio op 28-01-2017 15:04

Ook zon.land waar Obama en Kerry goed werk verrichtten..........

grrrr001 op 28-01-2017 15:21

Uw post is weer warrig en onleesbaar . Maak een goed lopend verhaal.Verwijderd. Mod.

johny op 28-01-2017 15:28

De russen en de amerikanen kunnen in samenspraak een einde maken aan dit vuil saoudi-spel. Desnoods de macht neen in Saoudi-Arabië  Trump en Poetin kunnen nu bewijzen dat ze vrede willen

grrrr001 op 28-01-2017 15:37

voor kindermoord staat @alexanderdecroo 25/01/2015 direct klaar om de collectebus van de burgerbevolking te trekken.

Kwestie zich populair te maken bij ongelimiteerde sexpartijtjes en het wegdoen van ongelukjes.      The Prenatal Care Deception .

https://www.youtube.com/watch?v=ekgiScr364Y

Maar als het om echte problemen gaat is het UN salafisten leger degene die,  gesponserd moeten worden  en belangen van multinationale grondstoffen diefstallen,  worden veilig gesteld, door weer de  collectebus van de burgerbevolking.

‘Largest humanitarian crisis in world:’ 18mn Yemeni civilians in need of assistance. 

https://www.youtube.com/watch?v=WfdPClh4t9Q

AEO op 28-01-2017 15:49

Ezechiël 28:25,26. Dat doet me denken aan wat er zich nu afspeelt in het Midden-Oosten. Al die landen die een dodelijke haat jegens Israël ten toon spreiden, ze worden door deze oordelen getroffen. Frappant om nu te zien gebeuren hetgeen duizenden jaren geprofeteerd werd. 

Tom Hendrix/Seneca op 28-01-2017 15:54

@Hoopvol: 14.47. uur. Inderdaad beste Hoopvol, laat onze Heer Jezus spoedig terugkeren. Zo zie ik dat ook, want de mensheid en de politiek zijn echt niet in staat tot een oplossing te komen.

ster op 28-01-2017 16:21

Ik heb een tijdje geleden al gelezen dat SA ja dat landje waar mekka ligt en dat landje dat de Islam promoot en vrouwen onderdrukt en homo's van de daken gooit,,

Ja dat landje waar NL mee bevriend is ja dat landje die in Jemen vele oogsten bewust vernietingt met bommen en dergelijke. Vandaar dat er honger heerst daar.

tante Betje op 28-01-2017 16:24

Mijn hart breekt...al die mensen en kinderen (en dieren)...Heer ontferm U...kom toch spoedig ...

allangwakker op 28-01-2017 16:27

De Vreemdeling op 15.03 u :  U heeft gelijk,  was het niet Saoedie-Arabie die daar zoveel tenten had staan ? Leeg ?  Worden alleen maar gebruikt paar dagen per jaar met de Kaaba-toer ?  Maar neeee die vluchtelingen m o e s t e n  deze kant op ! Allemaal vuile spelletjes !  De eigen buren doen niks daar,  dat hele Midden Oosten is een gebied wat al duizenden jaren alleen maar het woord  `vechten ` kent, wat ten koste is gegaan van welvaart en ontwikkeling.  Prima, als hun dat zo willen, maar is mijnsinziens niet eens onze zaak.  Wat hebben wij daar mee te maken ?  Misschien is deze stelling van mij  ` kort door de bocht ` jammer dan,  maar we zien nu,  wat er allemaal voor problemen zijn gekomen,  met een Europese Regering die er in is getrapt om al die mensen hier op te vangen, terwijl ze  d a a r opgevangen hadden moeten worden. Wij de gewone mens hier in Europa zijn nou de dupe.  Trump is een nuchtere man, en zegt hetzelfde. Wordt op dit moment heeelemaal kapot gemaakt op o.a. CNN,  hem wordt  `discriminatie `verweten, terwijl het daar niets mee te maken heeft.  Het gaat niet om  `kleur `...het gaat om verschillen in  `beschaafde opvoeding `.

freedomfighter op 28-01-2017 17:21

Iran?

Nee, saudi arabie is hier de schuldige!

Beetje wakker blijven graag!

jottum op 28-01-2017 18:12

Grote gezinnen, grote bevolking, rampen en ander onheil geven veel honger, is al tijden zo, overal van west naar oost en zuid naar noord: probleem lost zichzelf altijd weer op met en na enig geduld.

Top I.Q op 28-01-2017 18:19

Zo gfaat het altijd, de rijken maken oorlog en de burger moet geld geven voor eten... Pffffff Bizar voor woorden

Ike op 28-01-2017 18:37

@freedomfighter op 28-01-2017 17:21

Denk alsjeblieft aan het lijstje dat generaal Wesley Clark te zien kreeg. Dat kwam van de "Neo Con's" uit de kelder van het Pentagon. Ze zitten nog steeds op dat plan. De wegen zijn anders, maar die landen zijn nog steeds in het vizier.

Albatros op 28-01-2017 18:38

ster op 28-01-2017 16:21

U heeft zeker gelijk en heb ergste is nog dat onze koning daar notabene maar wat graag naar toegaat.

Bambi op 28-01-2017 19:44

De wereld is wereldwijd verrot.

Hans op 28-01-2017 20:05

Heel zielig. Maar ze zijn er zelf debet aan door op autoriteiten te geloven. In dit geval Mohammed. Wij hoeven niet opgezadeld te worden met hun ellende. Dus 0,0 van die mensen hier op aan. Dat is precies wat Saoudi Arabie juis wil Iran en dat debiele land Saoudi Arabie veroorzaken express conflicten om zoveel mensen naar Europa en America te krijgen. En het domme westerse mens trapt nog in hun val. Saoudi Arabie weigert alle vluchtelingen niet omdat ze bang zijn voor terrorisme, dat zijn ze zelf op en top, maar om het westen te islamiseren met dat verachterlijke geloof. We moeten ophouden ons met die landen te bemoeien of enige hulp te geven, behalve dat ze een normaal leven gaan leiden, maar geen opvang, en of interventie.

cefas op 28-01-2017 20:46

Jammer en verdrietig, dat kinderen slachtoffer worden van volwassenen met een geestelijk gestoorde religie.

U.G. Kempenaer op 28-01-2017 21:05

Saoedie-Arabië is het epicentrum van het islamitisch imperialisme. Het zijn de Saoedi's die de verspreiding van moslims over de wereld aansturen. Zelf nemen ze nooit vluchtelingen op, ook geen islamitische.

Saoedie-Arabië is het islamitische kwaad aan één kant, George Soros is het socialistische kwaad aan de andere kant. Die beide gevaren moeten we bestrijden. Ook NL is vervuld met stoottroepen van de Saoedi's als die van Soros.

Nederlanders moeten wakker worden.

allangwakker op 28-01-2017 21:53

https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10317268/ook-mensen-met-geldige-verblijfsvergunning-geweerd-uit-de-vs?disableUserNav=true

Dit slaat dus nergens op meneer Trump !  H o e  creeer je een oorlog ?  Zelfs mensen met een  Greencard !

Het gaat dus niet alleen om `vluchtelingen en bezoekers `  zoals hij zei .  Mensen met een Greencard hebben reeds hun verblijfsvergunning en werken in de VS, hoe kun je die nu weigeren ?  Nee,  wereldwijd staan er nu mensen die niet terug kunnen, dit is zwaar belachelijk.

Willen we een datum,  waarop de  w.o. 3  begon ?  Die hebben we nu  28 januari 2017.  Zelfs Amerikanen in die 7 genoemde landen lopen nu gevaar, omdat ze scheef aangekeken worden omdat ze uit de VS komen.  Er gaan dus nu onschuldige mensen het slachtoffer worden.   Dus toch :  het klonk allemaal mooi deze eerste week, maar nu heeft ie een zware fout gemaakt.  Bovendien de al vaker gestelde vraag vandaag,  waarom geen ban voor mensen uit Saoedi-Arabie ?  neenee,  nou gaat het fout...helaasss

allangwakker op 28-01-2017 23:31

http://www.abc.net.au/news/2017-01-29/us-green-card-holders-donald-trump-order/8220838

gelukkig,  Greencard-houders worden van ` geval per geval ` bekeken.  Goedzo  meneer Trump, want U ging bijna  i e t s  te ver !  (  dat valt natuurlijk ook niet mee met een Uranus driehoek Jupiter,  pfff ) het  `enthousiasme ` spuit er uit bij hem.

Kruisridder op 29-01-2017 00:21

Erg jammer dat de Russen geen vergeldingsacties op Saudi-Arabie hebben uitgevoerd,bijvoorbeeld op de olie-installaties en op het Arabische koningshuis.

SEO op 29-01-2017 00:39

Overal waar Islam de vrije hand krijgt, vernietigt het de mens. Ook hier door de al 1500 jaar durende oorlog tussen Sjiiten en Soennieten. En waar gaat die om? Over de opvolging van de Profeet Mohammed in de 7e eeuw! Islam is volledig mentaal en uiterst gevaarlijk voor alle mensen, inclusief moslims. Enige oplossing is Islamverbod! Dat komt er slechts door veel dagelijks bidden (van de machtige Rozenkrans).

grrrr001 op 29-01-2017 00:54

Waarom stappen die nog op het vliegtuig is reeds 3dagen van kracht en green cards en mensen met visa die zijn goedgekeurd  zijn niet verboden. 

Enkel terroristen en gelukzoekers van bedenkelijke  afkomst  niet welkom,  mensen die Amerika op een goede manier willen versterken wel toegelaten,  al wat amok en andere gruweldaden willen  gaan orkestreren zoals willen leven als parasiten zullen vrij snel achter de tralies belanden.

Wat een reguliere propaganda media die op een vette cheqeu van Soros  bovenop hun  loon van de burgerbevolking leeft is zo wie zo een schande voor de leugens die hun  verkopen

grrrr001 op 29-01-2017 01:12

http://www.thedailybeast.com/articles/2016/04/01/u-n-peacekeepers-accused-of-child-abuse-bestiality-and-cowardice.html

allangwakker op 29-01-2017 05:06

http://www.volkskrant.nl/buitenland/rechter-vs-blokkeert-vluchtelingenbeleid-trump~a4455012/

vers binnen n e t :  een Federale Rechter heeft de belachelijke beslissing van Trump om ook Greencard-houders te weigeren, nietig verklaard. Ik had dus gelijk, Trump ging net ietsje te ver.

Hubert Luns op 29-01-2017 08:40

In Jemen is het de gewoonte om meisjes te laten trouwen zodra de menstruatie begint. Door dit systeem heeft het de snelst groeiende bevolkingen ter wereld. In 1950 telde zijn bevolking 8 miljoen. Zestig jaar later was dat 24 miljoen. Het land kan voor zijn bevolking onvoldoende opbrengen. De meest urgente behoefte is water. Hervulbare waterreserves worden ver voorbij hun hervulbare capaciteit aangesproken, en ook de diepere fossiele waterlagen raken snel uitgeput. De waterspiegels zakken in heel Jemen met ongeveer twee meter per jaar. In de hoofdstad Sanaa – waar 2 miljoen mensen wonen – is kraanwater één op de vier dagen beschikbaar. In Taiz, een kleinere stad in het zuiden, is dat één op de twintig dagen. Wegens de zakkende waterspiegels is in de laatste 40 jaar de graanoogst met een derde afgenomen, terwijl de vraag voortdurend stijgt. Dientengevolge moeten de Jemenieten meer dan 80% van hun graan importeren. Terwijl zijn magere olie export afneemt en er geen noemenswaardige industrie is, en bijna 60% van hun kinderen in de groei is geremd en chronisch ondervoed is, ziet dit armste der Arabische landen een wel zeer sombere toekomst tegemoet.

goof op 29-01-2017 10:28

Kijk nu eens waar het allemaal rommelt en waar chaos , honger en anarchie heerst . Het zijn allemaal moslim landen .

Of dit nu de schuld is van de islam of de schuld dat de VS daar jaren geleden zo nodig orde op zaken moest stellen om hun oliebelangen veilig te stellen maakt eigenlijk al niet veel uit .  Maar overal ter wereld waar er burgeroorlogen zijn chaos en anarchie zijn het moslim landen.  Kijk eens in vele  Afrikaanse landen waar de VS niet heeft ingegrepen is het moslim geloof de oorzaak van veel shit .  Mogen we onderhand dan niet vaststellen dat de islam niet een geloof is maar een sekte die je alleen kunt bestrijden door ze stevig aan te pakken en dat is niet zoals onze poltici doen , de grenzen wagenwijd open te zetten en niet weten wat voor imbecielen we binnenlaten die niet gelovige verketteren en in het hiernamaals willen helpen. Onze heren politici zullen ooit gaan snappen dat ze fout zaten en zitten als het te laat is. 

marnix op 29-01-2017 11:30

Hoe meer petroleum we verbruiken, hoe meer oorlogen en kinderlijken.

De zitjes in het parlement zijn betaald en uitverkocht met petroleum geld. Op Netfli* is er momenteel een uitstekende serie. Die een beeld schept hierover. Occupied

Als de Saoedi's geen petroleum meer kunnen verkopen, zijn ze verplicht van een oorlog te organiseren. Ik heb hier reeds een newsmonkey artikel over gepost. 

Europa is een lammetje omringd door hongerige wolven, Rusland, Turkije, China en de V.S. beschermd niet meer de linkse hallal regeringen.

Hopelijk krijgt Merkel het niet terug in haar hoofd om UKR in de EU op te nemen. Nu Erdogan met geschonken EU-subsidies (miljarden) wapens koopt aan Rusland en China.

johan op 29-01-2017 13:55

Christenen hebben medelijden met deze stervende mensen en willen helpen, terwijl ze

in dat soort landen systematisch Christenen vervolgen en vermoorden. 

Verschil moet er zijn?

Qromwel op 29-01-2017 16:14

AEO op 28-01-2017 15:49: Ik denk dat de strijd om Jeruzalem (zie bijv. Zach.12:2 e.v.) al begon met de "Balfour Declaration". Toen kneedde men het sneeuwballetje en begon het te rollen. Voor wie niet weet waar het over gaat: Deze verklaring is een brief van 2 november 1917 van de toenmalige Britse minister van Buitenlandse zaken aan lord Rothschild.

Berkeboom op 01-02-2017 22:47

Geen probleem:De E.U. zal voor de bevolking van Jemen wel een volksverhuizing organiseren van daar naar hier in europa zoals ze nu reeds voor vele andere moslimlanden doet.Let maar op! Anderzijds heb ik met die mensen daar in Jemen echt wel medelijden,vooral die vele onschuldige kinderen daar waarvan hun nog jonge leven nu al letterlijk vernield lijkt te zijn.Dit lot verdiend niemand op deze aardbol he.Dit bewijst toch heel duidelijk dat deze stanische godsdienst van de haat en vernietiging zoals de islam in feite is gewoon moet verboden worden overal ter wereld of we kunnen raden wat onze toekomst gaat worden in ons europa als de islam hier de volle macht gaat krijgen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl