Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Trump wil ambassade Jeruzalem pas opgeven als Palestijnen haatcampagne tegen Israël stoppen’

Palestijnse leider Mahmoud Abbas: Verplaatsen ambassade zou oorlogsverklaring zijn

 

Door een geheel andere aanpak hoopt het team Trump het conflict tussen Israël en de Palestijnen eindelijk op te lossen.

De benoeming van zijn 35 jarige schoonzoon Jared Kushner als zijn belangrijkste adviseur voor het Midden Oosten is een sterke aanwijzing dat de aankomende president Donald Trump vast van plan is om het Israëlische-Palestijnse conflict op te lossen. Zo lijkt zijn voornemen om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen bloedserieus te zijn. De Palestijnen, de Jordaanse koning Abdullah en minister van BuZa John Kerry waarschuwen dat zo’n stap de hele regio kan doen exploderen. Trump lijkt nu met een voorbehoud te komen door wel de voorbereidende werkzaamheden voor de verplaatsing te willen starten, maar vervolgens te pauzeren om de Palestijnen te bewegen hun haatcampagne tegen Israël te stoppen. Gebeurt dat niet, dan wordt wel degelijk verder gegaan met bouw van het complex in Jeruzalem.

 

Kushner kent Israël en de omringende Arabische landen goed en weet van het klappen van de zweep. ‘Hij zou er heel goed in zijn’ om een permanent vredesverdrag tussen de strijdende partijen te bewerkstelligen, aldus Trump. ‘Veel mensen zeggen dat het me niet zal lukken. Daar ben ik het niet mee eens. Ik denk dat ik een reden heb te geloven dat ik het wel kan.’

‘Oorlogsverklaring’; ‘Regio zal exploderen’

Afgelopen week waarschuwde Palestijnse Autoriteit leider Mahmoud Abbas dat het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem als een oorlogsverklaring zal worden opgevat, hij alle gesprekken over vrede –waar hij overigens zelf al jaren aan weigert deel te nemen- zal beëindigen, en hij de –in realiteit nooit officieel door de PA bevestigde- erkenning van Israël zal intrekken.

De Jordaanse koning Abdullah noemde Trumps plan een ‘rode lijn’ voor zijn regering, dat ‘de islamitische en Arabische straten in vuur en vlam zal zetten’. Ook de scheidende minister van BuZa John Kerry zei dat ‘er een explosie zal volgen, een absolute explosie in de regio – niet alleen in de Westbank en wellicht Israël zelf, maar in de hele regio.’

Bouw ambassade bevroren om Palestijnen kans te geven haat te stoppen

Deze dreigende taal lijkt enig effect te hebben gehad. Het team Trump onderzoekt een voorstel om wel een begin te maken met de bouw van een nieuwe ambassade op het terrein van het Allenby Camp –dat tot 1917 een Britse militaire basis was- in de wijk Talpiot in Zuid Jeruzalem, maar de bouw daarna onmiddellijk te pauzeren. De Palestijnen krijgen dan de kans om hun internationale haatcampagne tegen Israël voorgoed te beëindigen. Indien ze dat weigeren, dan wordt de nieuwe ambassade gewoon afgebouwd. (1)

Trump heeft nog meer ideeën om het tientallen jaren durende conflict definitief op te lossen. Tijdens zijn campagne maakte hij enkele malen goed duidelijk dat hij de Palestijnen als de voornaamste veroorzakers ziet, en zeker niet de Joodse plaatsen op de Westelijke Jordaanoever. Daarmee breekt hij vooral met zijn voorganger Obama, die zijn beleid op exact het omgekeerde baseerde door uitsluitend Israël van alles de schuld te geven en te dwingen verregaande concessies te doen, en de Palestijnen vrijwel nergens verantwoordelijk voor te houden.


Xander

(1) DEBKA

Zie ook o.a.:

04-01: VN wist Israël compleet van de kaart in Palestijnse schoolboeken
29-12: ‘Trump zal ieder land dat anti-Israël resolutie uitvoert straffen’
27-12: ‘De VN verklaart de oorlog aan de Joods-christelijke beschaving’
23-12: Obama laat anti-Israël resolutie door VN Veiligheidsraad passeren
02-11: ‘Obama wil nog voor aftreden oprichting Palestijnse staat forceren’
09-03: Wall Street Journal: Obama wil nog dit jaar Israël en Jeruzalem opsplitsen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

DN op 11-01-2017 13:36

Volgens mij niet oplosbaar als islam niet wordt aanvaard als een gevaarlijke cult of sekte, ze hadden ook van in het begin de Gaza aan Israel moeten toekennen!

willy op 11-01-2017 13:52

Dat zullen de Palestijnen nooit doen ze zijn ook tegen een tweestatenoplossing omdat ze maar één staat willen een Palestijnse staat met de Islam als centrum en Jeruzalem als hoofdstad.Trump is de weg van Obama aan het gaan een goede president moet bij zijn standpunt blijven maar zijn adviseurs zullen al laten weten hebben dat een Amerikaanse ambassade in Jeruzalem als het ware een oorlogsverklaring is tegen de Palestijnen! Voorts lijkt Trump in een schandaal terechtgekomen te zijn door een lek van een Britse(toeval?) spion over een hotel in Moskou waar ook de Obama's overnachte tijdens hun bezoek aan Moskou. Persoonlijk geloof ik er niets van maar er zijn krachten tegen Trump bezig om zijn presidentschap te ondermijnen ! Shalom

Rode Wouw op 11-01-2017 14:16

Het zou toch beter zijn om voor de een staat oplossing te gaan. Dus de staat Israel met Jeruzalem als hoofdstad en met de provincies Judea en Samaria er bij. Binnen die staat kan je dan specifieke bestuurlijk/administratieve situaties maken, zoals nu reeds het geval is. Je hebt dan bijvoorbeeld de gemeente Ramallah met een bepaalde positie.

Dit gebeurt nu ook binnen het Koninrkijk der Nederlanden met Frieland en de eilanden bij Midden-Amerika. Ook het Verenigd Koninkrijk heeft aparte gedeelten zoals Gibraltar. En zo zijn er nog meer voorbeelden te geven.

rescue op 11-01-2017 14:19

En zo zie je dat ook Trump behoort tot de categorie "veel beloven en weing geven doet alle onnozelen in vreugde leven." Maar een christen moet zijn hoop niet op prinsen stellen maar op de beloften van God.      Die zijn in Christus ja en amen, en zeer spoedig gaan die in vervulling. Je ziet ook aan de weer nieuwe onthullingen rond Trump dat de wereld een grote waanzincultuur geworden is en dat zal met de komende 70 staten conferentie alleen maar erger worden. De duivel is de vader van deze wereld en hij zal spoedig de "messias" van de goddelozen en afgodendienaars op het toneel doen verschijnen.

vlokje op 11-01-2017 14:31

Met oog op de bijbelse profetieën en wat nog komen moet, juich ik maar niet te hard

Johnny op 11-01-2017 15:03

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/70518-bijbelse-profetieen-israel-diaspora-terugkeer-van-de-joden.html

Interessante site over de profetiëen van Israel die uitgekomen zijn. Ik wist dat eerst helemaal niet, erg interessant dus in wat voor tijd we leven...

Yerik op 11-01-2017 15:14

@ vlokje op 11-01-2017 14:31 Jij omschrijft niet nauwkeurig wat je bedoelt, maar als jij bedoelt wat ik veronderstel dat je bedoelt dan heb je het heel goed door!!!

AEO op 11-01-2017 15:54

Met de islam valt geen vrede te sluiten, en we zien dat ook voortdurend tijdens het "vredesproces" dat al vanaf het begin nooit heeft gewerkt. In feite is er zelfs helemaal geen vredesproces gaande. Wie nog steeds in "het vredesproces" gelooft, die gelooft in sprookjes. Ik geloof liever in God, want Hij ks realiteit. Hij liet door de eeuwen heen steeds weer profeten de toekomst van Israël op schrift stellen. Al deze profetieën komen nauwkeurig uit.

shomer op 11-01-2017 15:57

rescue wat dacht je van jared kushner die op het toneel verschijnt

hoogbegaafd

schoon van uiterijk

nog jong

aanbid apollo

woont in tower 666

aangesteld om vrede te brengen in Israel

zal hij een dubbele agenda hebben???

zijn naam jared is hebreeuws voor afdalen

Peter op 11-01-2017 16:38

In dit verband wel interessant dat op Messianieuws een oproep tot gebed staat i.v.m. de (zogenaamde) `vredesconferentie` In Parijs. http://messianieuws.nl/gebed-gevraagd-vredesconferentie-parijs/

cefas op 11-01-2017 16:43

De tijd zal het leren.

Een ander geluid op 11-01-2017 16:55

Ik geloof niet, dat de Arabische bewoners van de West-bank en Gaza ooit hun haat-campagne en terrorisme zullen staken. Nog nooit hebben Fatah, Hamas enz. blijk gegeven van een constructieve houding en daadwerkelijk vrede na te streven, waarin ook plaats is voor de staat Israel. Mocht Israel ooit nog een volgende grote Arabische aanval te verduren krijgen, dan moeten ze na hun overwinning datgene doen wat ze in 1967 verzuimd hebben; alle Arabieren uitzetten naar de Palestijnse staat Jordanië !!! Ze hebben namelijk al hun eigen staat, alléén het besef moet blijkbaar nog komen. 

JP op 11-01-2017 17:00

OK, dan ligt de bal nu dus bij de palestijnen. Het zal nog even tijd nodig hebben voordat dit doordringt. Het wordt: "kiezen of delen". Het ge-etter over en weer moet afgelopen zijn.

BB op 11-01-2017 17:03

Ja idd vlokje met het oog op de profetieën 

zondag 15 jan. As  70 lidstaten vergaderen/verzamelen zich tegen Israël

heel spannend allemaal  De Heer stroopt als het ware Zijn mouwen op 

‘De Heer ontbloot zijn heilige arm ten overstaan van alle volken, en de einden der aarde zien hoe onze (Israëls) God redding brengt.’ (Jesaja 52:10)

Hij heeft alles in de hand 

halleluyah amen

Arno op 11-01-2017 17:59

Ik voel aan me water dat er straks een steengoed artikel gaat komen op Xandernieuws betreffende de valse beschuldigingen van Trump .. :-)

Tom Hendrix/Seneca op 11-01-2017 18:32

De Palestijnen, zullen nooit ingaan op dat voorstel van Trump. Verder wil ik liever afwachten, wat de nieuwe POTUS Trump uiteindelijk zal doen. Als hij, inderdaad ook lid is van de NWO, dan zie ik geen enkele verbetering van de situatie in de wereld. Verder eens met @rescue met zijn reactie van: 14.19. uur.

Pieter A Meijer op 11-01-2017 19:13

Rode Wouw;

Bedoelt u het land moedwillig te verdelen, dat door de Almachtige aan de nazaten van Avraham-Jitschak en Ja'acov is gegeven, ten faveure van de haters? Diegenen die maar EEN doel voor ogen hebben! En dat is hetzelfde doel dat ene AH ook al had.

Lees de geschiedenis van de laatste 100 jaar! Inclusief het bedrog van ene WC.

Goede week.

pluto op 11-01-2017 19:19

Abbas wil een palestijnse "judenfrei" staat. Wat zegt de wereld indien Israel een "arabfrei" staat wil hebben? Gaan alle israelische palestijnen naar abbas? of naar hamas? Het is een schande dat de EU in tientallen jaren miljarden euro"s aan deze "judenfreie" Abbas heeft geschonken.

De vrede is verder weg dan ooit. Weg belasting geld!! Trump zal wel iets zakelijker te werk gaan!

svirmus op 11-01-2017 20:37

Voordat je met van die gasten als Abbas afspraken gaat maken, moet eerst goed worden vastgesteld wat iedereen bedoelt. Je kunt de moslim Abbas wel vragen wat hij bedoelt met het 'vredesproces', maar dan geeft hij toch geen eerlijk antwoord want hij is moslim en wij zijn kaffers. We weten evenwel zelf al wat de Islam onder vrede verstaat. De 'Palestijnen' zijn vrijwel zonder uitzondering islamieten dus hun 'vredesproces' is wat anders dan wij als westerlingen denken. Vervolgens is het zo dat wij nu denken dat er geen vredesproces meer gaande is, maar Abbas kan dat -terecht-  ontkennen. De 'Palestijnen' zijn dóórlopend met het vredesproces bezig gebleven, alleen op hun manier. Vrede in Islam is er pas wanneer elke niet moslim vertrokken is. Het zal dus een heel lang 'vredesproces' zijn. Het is lastig garen spinnen met die knakkers en ze verstaan toch alleen maar de taal van geweld. Toen ik in Israël was een tijdje terug zei iemand mij daar ronduit 'je moet hard zijn in dit land, keihard, anders verstaan ze je niet'. "It's a tough neighbourhood" alsdus Netanyahu. Maar toch knap, heel knap dat 'de Israëliërs standhouden onder al die druk van buitenaf. Dat zou ons hier in NL met al die slappe smalle schoudertjes in de politiek nooit lukken. 

positivo. op 11-01-2017 21:47

Hij doet het goed, die Trump.

Anna op 11-01-2017 23:13

De dreigende, onbeschofte en intimiderende taal van Abbas en consorten heeft altijd de " nette" Amerikanen afgeschrikt zodat  de Arabieren keer op keer weer hun zin  kregen....... Nu lijkt het met deze strategie van Trump geen invloed op Trump te hebben Hij prikt door het " zielig" doen heen......... Nu zijn de rollen omgekeerd.... hij geeft ze zelf de keus...... als de Arabieren geen Amerikaanse ambassade in Jeruzalem willen zullen ze zich nu aan de internationale " fatsoens normen " moeten houden.....en oei, oei, dat zijn ze niet gewend.... ze kregen als kleine kinderen altijd hun zin...... Het zal hun niet lukken want de haat tegen Israël zit diep heel diep.... kleine kinderen op school krijgen de haat met de eerste lessen al ingegeven...........en in feite is dit hele conflikt een religieus probleem wat door de islam nooit en te nimmer opgegeven mag en kan worden..... want een Joodse staat ( op grond waar voorheen de islam heerstte ) dat is in hun ogen net zo erg als moslims varkens laten eten...... De hele wereld moet immers islamitisch worden, en nu komt z' on achterhaalde religie weer tot bloei... en krijgen ze nog wel legitiem in 1948 hun land terug ook...... Als ze dit loslaten ( de eis van de vernietiging van Israël ) dan komt hun hele geloof in Mohammed op losse schroeven te staan...... 

Nu zal dus moeten blijken  of Abbas zijn bevolking " in toom " kan houden...... geen aanslagen meer en Israël erkennen als Joodse staat.....  Dat gaat hem nooit lukken want grote delen van de Palestijnse / Arabische bevolking staat niet meer achter hun leiders...... ( dus heeft hij het straks aan zichzelf te danken als de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem staat)  Zoiets noem je ook wel  " Je hand overspelen"  Ja Abbas dat komt ervan.... wie het onderste uit de kan wil hebben krijgt het deksel op zijn neus...... 

Trump ga zo door..... ! nieuwe bezems nieuwe inzichten..... ! God bless Amerika.... met Trump en Zijn staf en administratie.

Hoopvol op 11-01-2017 23:52

Rescue je zegt weer rake dingen. Ik sluit me ook deze keer weer helemaal op jouw reactie aan! 

Vlokje : amen 

En shomer 15:57 .... Amai ..  Ja , je zegt me wat .. We houden het in de gaten .... Bedankt voor de tip   

vlokje op 12-01-2017 00:04

BB op 11-01-2017 17:03

Zondag 15 januari a.s. : het stoort mij dat het lot van Israël op een zondag bepaald wordt

De vrijdag, zaterdag en zondag zijn nu eenmaal geen neutrale dagen van de week.

Mark S. op 12-01-2017 00:09

Trump is goed!

Hubo op 12-01-2017 01:59

De realiteit is natuurlijk dat Palestijnen,Syrië,Jordanië en Egypte op geen enkele manier Israël op dit moment serieus kunnen bedreigen.

Bundy op 12-01-2017 02:40

@shomer op 11-01-2017 15:57

Je lijstje klopt , alleen moet nog blijken of hij bedreven in listen zal zijn .  Bijbelgeleerden hebben beredeneerd dat de a.Christ gedeeltelijk Joods zal zijn .    Ook dat klopt al is het de man niet aan te zien wat noodzakelijk is wil hij geaccepteerd worden door de moslimwereld  .Hij ziet er uit als de ideale schoonzoon ...

De relaties / connecties die nodig zijn voor het verkrijgen van de wereldleiding worden deze man in de schoot geworpen .  Heel goed van je ( en eng ) maar ik hoop dat jij en Xander de ontwikkeling van Jared Kushner nauwlettend zullen volgen .

Bundy op 12-01-2017 02:54

 Jared Kushner :Taak vrede in Midden Oosten brengen én bedreven in listen. brr

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2863083#

ultimate op 12-01-2017 06:09

Trump is goed maar Putin is beter.

Rien op 12-01-2017 12:55

laten we bidden dat JAHWE de boel zondag in de war stuurt bid voor bescherming tusse

Peter op 13-01-2017 09:53

Abbas heeft een grote mond,  na de steun van Obama en de VN,maar Israel laat zich echt niet in zee drijven ,en veegt gewoon de boel aan met ze als het ze te gek wordt ,groot gelijk ,diat ze zich door Palastijnen die overal van profiteren en kampioen zielig doen zijn ,niet in de hoek laten zetten .

Rebellio op 13-01-2017 19:19

Hoe groot is het huidige land Israel nu eigenlijk en wat heeft het tot gevolg als die Filistijnen Samaria en Judea kado krijgen? Enkele fotos om te zien waar we het over hebben. http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/20040

Rebellio op 13-01-2017 19:24

De inhuldiging van de eerste Palestijnse ambassade in het Vaticaan stad zal plaatsvinden op zaterdag 14 januari en zal worden bijgewoond door de Palestijnse president Mahmoud Abbas en Paus Franciscus, volgens een verklaring van een woordvoerder van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). http://www.maannews.com/Content.aspx?id=774890

Rode Wouw op 14-01-2017 15:49

@Pieter A Meijer op 11-01-2017 19:13 : ik schreef toch één staat oplossing?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl