HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Tegen Rusland: Massa’s Amerikaanse tanks komen in Duitsland aan; Stealth raketten voor Polen

Nieuwste stealth raketten voor Polen kunnen gebruikt worden voor ‘first strike’ op Rusland - Grootste troepenverplaatsingen in Duitsland sinds einde Koude Oorlog – Donald Trump: Alleen idioten willen oorlog met Rusland

 

Ruim 1350 Amerikaanse tanks en pantservoertuigen kwamen gisteren in de haven van Bremerhaven aan .

Hoewel de aankomende president Donald Trump herhaaldelijk heeft gezegd de banden met Rusland te willen herstellen, gaan de scheidende regering Obama en de NAVO in snel tempo door met het voorbereiden van een oorlog tegen Rusland in Europa. In de Duitse stad Bremerhaven zijn inmiddels massa’s Amerikaanse tanks en pantservoertuigen aangekomen. De deze maand in gang gezette operatie ‘Atlantic Resolve’ omvat de grootste troepenbeweging in Duitsland sinds het einde van de Koude Oorlog, als een complete Amerikaanse brigade naar Polen wordt verplaatst. Dat land gaat als eerste land buiten de VS 70 van de nieuwste stealth raketten krijgen, waarmee een ‘first strike’ op Rusland mogelijk wordt.

 

Europa moet volgens de globalisten in Washington en Brussel klaarblijkelijk voor de derde keer in een eeuw tijd het strijdtoneel worden van een wereldoorlog. De NAVO werkt daar met een agressieve militaire opbouw in Oost Europa al vele jaren naartoe. De CIA zette in Oekraïne een staatsgreep op touw om het land uit de Russische invloedssfeer los te weken en een burgeroorlog tegen de Russische sprekende bevolking te ontketenen, zodat land gebruikt kan worden als ‘opofferbaar’ voorfront in de geplande toekomstige (wereld)oorlog.

‘Vrede en veiligheid’

In Bremerhaven kwamen gisteren 446 rupsvoertuigen en 907 stuks ander rollend materieel uit Amerika aan. Daar zaten 87 gevechtstanks van het type M1 Abrams, 144 Bradley bewapende infanterie pantservoertuigen en 18 Paladin houwitsers tussen. Naast 4000 soldaten komt het totaal aantal Amerikaanse militaire voertuigen aan de Russische grens hiermee op 2000.

Volgens Tedd Bertulis, vicecommandant van de Amerikaanse logistieke tak van het leger in Europa, is de enorme militaire opbouw allemaal bedoeld om ‘de vrede en veiligheid’ te garanderen. Zoals de Amerikanen dat ook zo goed gelukt is in Libië, Syrië, Irak, Oekraïne en al die andere landen waar de regering Obama ‘vrede en veiligheid’ ging brengen.

Polen krijgt stealth raketten, leger fors vergroot

Polen, dat net als Oekraïne door het Pentagon als slagveld is aangewezen, krijgt als eerste land buiten de VS 70 AGM-158B JASSM-ER stealth raketten, die vanaf F-16’s kunnen worden afgevuurd. De raketten, die een bereik hebben van meer dan 1000 kilometer en daarmee Moskou kunnen bereiken, kunnen daarom worden ingezet in een ‘first strike’ (eerste aanval) tegen Rusland.

In 2014 schaften Polen en ook Finland al de eerste variant van de raket aan, de AGM-158A, die een bereik heeft van ‘slechts’ 370 kilometer. Polen neemt deze raket dit jaar in gebruik. Daarnaast komen in 2017 de eerste 20.000 van in totaal 50.000 man van een nieuwe paramilitaire territoriale Poolse defensiemacht, dat als een soort reserve leger gaat functioneren, in dienst. Het leger zelf zal de komende jaren vergroot worden van 95.000 naar 150.000 soldaten, en fors worden gemoderniseerd en uitgebreid met onder andere 1200 drones, waarvan er minimaal 1000 met raketten kunnen worden uitgerust.

 

Nieuwe wapens destabiliseren veiligheid Europa

Naast de AGM-158B wordt in 2018 het omstreden Aegis Ashore ballistische raketafweersysteem in Polen opgesteld. Beide wapensystemen zijn een overduidelijke rechtstreekse bedreiging tegen Rusland, en zullen de veiligheidssituatie op ons continent verder destabiliseren. ‘De JASSM-ER is een buitengewoon provocerende stap tegen Rusland, ondermijnt de veiligheid van Europa, en plaatst Polen aan het front van een (nieuwe) wapenwedloop,’ is de conclusie op Zero Hedge.

Trump: Alleen idioten willen oorlog met Rusland

Mogelijk dat Donald Trump de door de gevestigde orde geplande militaire confrontatie met Rusland weer kan afwenden, en nog dit jaar een begin maakt met een nieuwe periode van ontspanning en samenwerking. Afgelopen zaterdag twitterde hij dat ‘een goede relatie met Rusland iets goeds is, niet iets slechts. Alleen ‘domme’ mensen, of idioten, zouden dit slecht vinden. We hebben al genoeg problemen op de wereld om er nog een bij te krijgen. Als ik president ben, zal Rusland ons veel meer respecteren dan nu, en zullen beide landen wellicht samenwerken om enkele van de grote en dringende problemen van de wereld op te lossen!’

 

Xander

(1) Epoch Times
(2) YouTube
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

02-01: False flag aanstaande? VS heeft voor het eerst sinds WO-2 alle vliegdekschepen teruggehaald 

2016:
30-12: Putin wil wel met Trump, maar niet met Obama over vrede praten
16-12: Obama stuurt na verloren proxy oorlog in Syrië extra troepen naar grenzen Rusland (/ Probeert Obama nog voor inauguratie Trump oorlog met Rusland uit te lokken?)
12-12: Britse oud ambassadeur verkettert ‘schandalige leugens’ CIA en media over Rusland en Trump
24-11: (/ EU zet anti-Russische propaganda officieel in nog hogere versnelling)
23-11: Trump en Putin bereiden nu al gezamenlijke aanval op ISIS voor
16-11: DEFCON kernoorlog gevaar na verkiezing Trump met 2 stappen terug naar laagste niveau 13-11: NAVO in paniek: Trump haalt mogelijk troepen weg bij Russische grenzen (/ Forceren neocons binnen nu en 2 maanden alsnog oorlog tegen Rusland?”
12-11: Vindt de gevestigde orde het  blanke Trump tuig’ gevaarlijker dan Hillary’s kernoorlog?
08-11: ‘300.000 NAVO militairen over 2 maanden klaar voor aanval op Rusland’ (/ Flashback: Hoge topmilitairen en (oud) politici die het afgelopen jaar waarschuwden voor een aanstaande (kern)oorlog tegen Rusland
05-10: Amerikaanse generaal dreigt Rusland met totale vernietiging
04-10: 40 miljoen Russen oefenen deze week op kernoorlog met het Westen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
Anna op 10-01-2017 15:44

Als je dit artikel zo leest...... dan bewijst het maar weer eens temeer hoe goed het is dat Hilary Clinton niet tot president is gekozen. Het lijkt wel alsof de voorbereidingen voor een oorlog met het Rusland van Putin al in volle gang waren..... want aan de opbouw van z' on troepenmacht als we nu zien zit een grote en lange voorbereiding aan vast. Dat gaat niet zomaar van de ene dag op de andere dag.... nee daar is over nagedacht en besproken....... Clinton heeft toch in een van haar toesprakene gezegd dat een oorlog met Rusland niet ondenkbaar is........ Dus is het een vooropgezegt plan van de kliek Obama/ Clinton om de wereld en dan met name west Europa in een oorlog te storten...... Vanuit deze transporten van oorlogstuig op Europeesche bodem moeten we dankbaar zijn dat Trump nu de macht gaat overnemen..... Ik spreek de wens uit dat hij het geweld nog kan keren.... dat hij tot een constructief overleg met Putin kan komen...... en dat dit tuig weer allemaal op transport terug kan naar de USA ( waar ze het misschien met een als gepensioneerde president als " oorlogshitser " misschien zelf nodig krijgen........

Hoe is het mogelijk dat Obama uit Jaloezie/ afgunst/ ondeskundigheid/ onvoldoende leiderschap/ enz enz de wereld bijna in een oorlog met Rusland had gestort...... 

In Syrië greep Obama niet in toen IsIS het daar steeds meer voor het zeggen kreeg. Toen is Rusland op verzoek  van Assad in het vacuüm van de macht gesprongen en samen met Assad heeft Rusland daar ISIs verslagen..... ( hoelang??? Dat zal de tijd ons gaan leren ) Obama leed daar in Syrië een enorme afgang en was daar woedend over omdat hij dacht dat ISIS Assad wel klein en weg kon krijgen.... dat was een misrekening. Obama dacht dat ISIS Assad wel zou aan pakken en dan hoefde hij geen vipuile handen te maken... en Putin spronge in dit vacuüm hij wilde niet dat de extremistische islam voor de wereld de kastanjes uit het vuur ging halen, dus hij greep in......

Putin was duidelijk niet van plan om de islam voet aan de grond te laten krijgen in zijn eigen land en ziet ook het gevaar van  de islam..... wat vanuit het midden oosten oprukt..... Daarom heeft hij tegen de wil van Obama de macht in het midden oosten naar zich toe getrokken.... met succes. Putin had en heeft van Obama geen hoge pet op dat moge duidelijk zijn.... en het schijnt dat Clinton zich destijds als minister van Buitenlandse zaken positief tegenover een demonstratie in tegen Putin in Rusland heeft uitgesproken..

Dit heeft bij Putin kwaad bloed gezet tegen beide, en is hij van mening dat het geen goede leiders zijn. Mede daarom heeft de Russische " overheid " wie het dan ook zijn mag de computers van de Democratische partij geprobeerd te hacken.....  Dit proces was echter al heel lang in werking en was nooit openbaar geworden als Clinton de verkiezingen had gewonnen.....  Dan was haar plan van oorlog voeren tegen Rusland gewoon doorgegaan...... Obama had hierin een dubbele agenda. Hij is moslim en dacht Assad wel weg te kunnen krijgen door ISIS het vuile werk op te laten knappen..... om daarna met Putin af te kunnen rekenen..... 

En dat is ook een van de redenen waarom Obama nu zo fel is op Trump..... deze man Trump doorkruist zijn hele islamische agenda en het plan wat Clinton voor hem verder zou uitvoeren.....

Nu Trump aan de macht komt kunnen beide wereld leiders ( Trump en Putin) hun macht en krachten bundelen tegen het echte gevaar wat de wereld vrede bedreigt de ISLAM...... maar ook dat zal moeilijk zijn omdat de islam onderling erg verdeeld is en elkaar ook vreselijk afslachten.... De wereld leiders zullen dus ook met " het kwaad" zaken moeten doen zoals nu al het geval was Putin; Iran; Hezbollah en Assad...... tegen ISIS!!!!!!!! . Het echte gevaar komt pas als...... Of Iran Of Saudie Arabië openlijk oorlog gaan voeren...... of beide tegen elkaar.... en profetisch gezien zal dit een keer gaan gebeuren.... want Elam ( Iran) zal verslagen worden......

We leven in spannende en profetische tijden..... we leggen de Bijbel naast de krant en lezen beide biddend!!!! Want hoe het ook zal gaan;  we hebben Jezus als middelaar,  en als overwinnaar,  en eenmaal als Koning regerend over de ganse wereld vanuit Jeruzalem....zittend op de troon van zijn vader David.....  Maar voor het zover is zullen de grote oorlogen en verdrukkingen nog verder gaan en tot een enorme climax komen...... Maar als Christen weten we dat het einde een nieuwe aarde zal zijn waarop gerechtigheid zal wonen.....

Een ander geluid op 10-01-2017 15:47

@ Ike op 09-01-2017 19:08

Ik deel uw mening; het wederzijdse wantrouwen dient doorbroken te worden door onderhandelingen en nieuwe, eerlijke verdragen over een militair evenwicht. Dit op basis van de huidige geo-politieke situatie. Dat betekent dus niet dat we de geschiedenis moeten terugdraaien naar 1990. 

Ik heb veel bewondering en waardering voor de Russische cultuur, maar sluit mijn ogen niet voor de vele donkere bladzijden uit zijn geschiedenis. Zowel de USA als Rusland hebben een met bloed doordrenkte geschiedenis. 

Wat de geschiedschrijving betreft; zoals u weet wordt de geschiedenis altijd geschreven door de overwinnaar............

Bewapening Polen door U.S. maar wegstrepen tegen bewapening Iran door Rusland. Iran de atoombom en andere hoogwaardige bewapening verschaffen is net zo agressief. Zo kunnen u en ik nog een lange en uitputtende lijst maken over voorbeelden over en weer.

jrene op 10-01-2017 15:47

Nou ik lees andere aantallen, In het Duitse Bremerhaven is dit weekeinde de grootste lading Amerikaans materieel sinds het einde van de Koude Oorlog gearriveerd. De lading bestaat uit 87 tanks en 144 militaire voertuigen. Het materieel en 3500 Amerikaanse militairen zullen worden ingezet in Oost-Europa om Rusland af te schrikken

 

Heeft u een bron? Mod.

allangwakker op 10-01-2017 16:11

Ook interessante link :  zeer bizar weer,  dit i.v.m. mogelijke gebeurtenis nog VOOR dat  trump aangesteld wordt ben zeer benieuwd ( persoonlijk vind ik 11 jan. of 14 jan beter passen,  maar we wachten af natuurlijk ) we houden het in ons achterhoofd

http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=11467:niet-alleen-911-is-van-te-voren-aangekondigd-ook-de-megatsunami&catid=20:het-complot&Itemid=33

Een ander geluid op 10-01-2017 16:33

Ik kan me de zorgen in Oost-Europa en met name Polen wel voorstellen:

Een quote van de Oekraïnse minister van Defensie (Ihor Dolhov):

"Currently, Russia has amassed about 55,000 servicemen near the Ukrainian border. The presence of the Russian regular army on the territory of Ukraine varies from 5,000 to 7,500 soldiers. In Crimea, this figure is 23,000 troops, of which 9,000 are on the administrative border," Deputy Defense Minister Ihor Dolhov said at the fifth Tiger Conference in Kyiv on November 29.

http://uatoday.tv/politics/russia-amasses-troops-near-ukraine-provocations-in-belarus-feared-815928.html

Pronk op 10-01-2017 18:44

De 2 grootste schuldige  zijn van balen van de vvd en verhofstad de Belg 

Ike op 10-01-2017 21:43

@Een ander geluid op 10-01-2017 16:33

P.S. Polen, Oekraine, Turkije en heel oost Europa en Pakistan en SA, kernwapens geven is net zo gevaarlijk. Het is al gebeurd en Oekraine had er al met het gebruik gedreigd naar Rusland toe, met de vrouwlijke premier die zij had. We moeten terug naar een tijd van ontspanning en een complete reductie van alle kernwapens en chemische wapens en een bescherming van alle landen. Daar zit het volgende gevaar, want wie zorgt voor de garanties en hoe zal het afgedwongen kunnen worden zonder superieur wapen dat nog vernietigender is? Een Quarkwapen dat misschien veel kleiner is en nog slechter te detecteren? En dan, alle grenzen maar open gooien, omdat niks meer helpt? Of ons zo snel mogelijk verspreiden over meerdere planeten?

Lodewijk op 10-01-2017 21:54

Ook in Limburg: "

Amerikaans leger stationeert 1600 voertuigen in Eygelshoven

http://www.1limburg.nl/amerikaans-leger-stationeert-1600-voertuigen-eygelshoven

Rusland reageert: "VS verscheept 1.600 tanks naar Nederlands wapen depot in 'duideijke boodschap' aan Rusland"

US to ship 1,600 tanks to Dutch arms depot in ‘clear message’ to Russia

https://www.rt.com/news/370575-us-tanks-holland-nato-russia/#.WFRKnVswhnc.facebook?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

eric op 10-01-2017 22:01

Is het niemand opgevallen dat al deze  Amerikaanse voertuigen zandkleurig zijn en niet de voor het noord/oost Europese (strijd)toneel gebruikelijke groen/bruin of winters wit/grijs?

Wat kunnen deze kleuren ons vertellen? Zijn de voertuigen afkomstig of juist op weg naar de grote zandbak?

Dat er iets broeit msg duidelijk zijn, maar de kleuren verwarren mij dus nogal.....

david op 10-01-2017 23:05

Het zijn iig "sitting ducks" in deze kleuren. Als er sprake zou zijn voor een aanval in de komende 2 maanden zouden ze echt wel wit/grijs/groen camo kleur hebben. Overspuiten duurt ook wel even.

Rom op 10-01-2017 23:31

Dit is uitlokken en provoceren van oorlog;met als doel de gedachten af te leiden zodat Hussein Barak Obama zijn ambtstermijn kan verlengen!

Een ander geluid op 11-01-2017 09:12

De 2 grootste schuldige  zijn van balen van de vvd en verhofstad de Belg 

@ Ike op 10-01-2017 21:43

Hoe minder landen met kernwapens, hoe beter. Helaas komt deze kennis en mogelijkheden aan steeds meer landen beschikbaar. 

Polen en andere midden-europese landen hebben géén kernwapens !!! Zij vallen wel onder de atoomparaplu van de NAVO met de U.S. president aan de trekker.

Oekraïne heeft alle nucleare wapens uit de USSR tijd overgedragen aan Rusland.

Zie verdrag Budapest Memorandum on Security Assurances 

Zij hebben dus geen atoomwapens, anders zou Poetin wel gepiept hebben, toch?

Pakistan heeft zijn kernbom aan de ongelofelijke domheid en naïviteit van Nederland te danken. Saoudi-Arabië, indien men iets heeft, aan Pakistan.

Nederland, België, Duitsland, Italië en Turkije hebben nucleaire wapens,

die vallen onder NATO nuclear weapons sharing.

Ik mag hopen, dat de atoomwapens in Turkije snel teruggestrokken worden.

Ik deel uw mening, dat de ABC wapens zo snel mogelijk gereduceerd dienen te worden, maar dat kan en mag nooit eenzijdig gebeuren !!!

 

Blijkbaar was de genie Nikola Tesla heel ver met zijn ongelofelijke kennis. Laten we hopen, dat zijn kennis niet beschikbaar is aan de NWO............

http://anonhq.com/nikola-teslas-5-lost-inventions-that-threatened-the-global-elite/

Qromwel op 11-01-2017 11:52

Zijn de republikeienen in het congres achterlijk? Wat vinden zij eigenlijk?

Ike op 11-01-2017 12:42

@Lodewijk op 10-01-2017 21:54

Dat er veel rotbanen komen in Zuid Nederland waarbij oude wrakken gerepareerd en geupdate moeten worden en Nederlanders of nieuwe gastarbeiders of laaggeschoolden giftige bijtmiddeldampen en verfdampen zullen inademen en resten van verarmd uranium van pantserdoorborende tankgranaten en fosfor van doelmarkerende granaten. Het is dan waarschijnlijk oud materiaal uit het MO, dat daar gebruikt is of het zijn oude versies van tanks die in Egypte zijn geproduceerd.

Ook Nederland moet nl. zijn steentje bijdragen binnen NATO en het is goedkoper dan laaggeschoolden in de VS dit te laten doen. Natuurlijk hoopt onze MIC lobby dat we hooggeschoolde banen gaan krijgen als we een order voor VDTransmissies voor die tanks krijgen, maar het is niet de bedoeling dat ze hard achteruit kunnen rijden aan het front..... Daar word dus het eerste op bezuinigd. In het slechtste geval, komen er aleen maar Nederlandse soldaten op wacht te staan. Pief, poef, paf roepend, met hondjes als ze daar van houden. Wie heeft er nog een tekkel?

Verder dat de opslagplaats van al het materiaal en de opslag van de noodvoorraad olie en kerosine weer een doelwit gaan vormen van deze keer hypersonische raketten.

Het is gewoon maar dat iedereen dat weet....

Krijg je als onze politici nergens verstand van hebben.

Ike op 11-01-2017 14:07

@Eric op 10-01-2017 22:01

Mijn excuses, mijn commentaar op Lodewijk was vooral voor jou bedoeld als uitleg en vermaak , want ik kan de spanningen nog niet serieus nemen. Ik ben er ook fel tegen.

Ike op 11-01-2017 16:38

@Een ander geluid op 11-01-2017 09:12

Oekraine was in januari 2014, 3 tot 6 maanden verwijderd van het hebben van een kernwapen en heeft de techneuten en fabrieken en materialen. Oeps.

Al die andere landen die nukes op hun grondgebied hebben onder een verdrag met de NATO kunnen met gemak de wapens in hun handen krijgen door een verrasingsaanval uit te voeren in hun eigen land. Turkije kon dit doen tijdens de recente problemen. Hadden de Amerikanen dan Turkije met hun eigen familie genuked om te voorkomen dat een leger van 1 miljoen mensen hun basis was binnengevallen?

Oekraine dreigde hier ook over, voor en na de machtsovername. Rusland piepte inderdaad en in de NATO legde men het uit als een aggresief Rusland.

Hoe moet Rusland het gebruik van Stealth raketten zien die onder een F16 worden gehangen en met reservetanks veel verder kunnen komen dan een JSF?

Een ander geluid op 11-01-2017 21:27

@Ike op 11-01-2017 16:38

De Pakistaanse kerngeleerde (Abdul Khan) haalde in 1975 al de kennis voor een atoomwapen uit Nederland. Ik geloof niet dat kwaadwillende westerse NAVO landen het nodig hebben om de Amerikaanse wapens te confiskeren. Die kunnen ze ook zelf maken. 

Erdogan mag dan geloven dat Turkije een militaire wereldspeler is. Het Irak van Saddam Hoessein was militair een stuk sterker en we hebben allemaal gezien hoe Amerika daar vrij snel brandhout van maakten. En dan hielden ze zich nog in voor de publieke opinie. 

emile op 11-01-2017 23:38

Rusland heeft meerdere intercontinentale raketten in afgelegen Siberische maar ook op onderzeeboten verspreid over de oceanen. Een first strike kan beantwoord worden. Onze regeerders weten dat en het laat ze koud

Ike op 12-01-2017 06:24

@Een ander geluid op 11-01-2017 21:27

Of kopen, volgens anderen, zou SA koppen hebben gekocht van Pakistan en al raketten hebben van een ander. Ik denk echter niet dat een land raketten voor olie aan SA zou leveren. Koppen of ladingen of andere kennis, daar kan ik mij wel wat bij voorstellen, omdat vele landen graag aan de kant staan van een olieplas. Veel ervan, kan ook nepnieuws zijn, omdat alles geheim is.

Als Erdogan beseft dat het conventioneel niks voorsteld, zou hij zeker nukes willen hebben, zoals Sadam dacht dat hij veilig was met zijn Scuds en het aansteken van de oliebronnen. Zonder olie rollen Amerikaanse tanks niet. Sadam had geen vooruitgeschoven raketten op onderzeers. Andere landen hebben dat wel. Had Sadam de bronnen in SA kunnen uitschakelen, was het verhaal anders geweest. Ik zeg niet dat ik Sadam graag had zien winnen, maar als landen met goedkope midelen andere tegenmiddelen uitschakelen, dan hebben ze een kans. Noord Korea heeft helemaal geen ICBM's nodig als ze stille onderzeeers hebben die kunnen opduiken tussen een vloot of voor LA.

Hebben ze stille Diesels en goede batterijen? Wij weten het niet. Zijn zij bereid geweest, deze te verkopen aan andere landen die ze nodig hadden?

Een ander geluid op 12-01-2017 14:21

emile op 11-01-2017 23:38

Momenteel is het voor alle grootmachten nog steeds volstrekt onmogelijk om de ander met een first strike grotendeels uit te schakelen. De gedachte, dat dit wel mogelijk zou zijn, is volslagen onzin !!!!! De nucleaire bewapening van de grootmachten bestaat uit minimaal 3 pijlers; vanaf land, vanaf strategische intercontinentale bommenwerpers en vanaf onderzeeërs. Blijkbaar zijn er tegenwoordig ook mogelijkheden vanaf een koopvaardijschip met containers......... USA heeft o.a.  intercontinentale ballistische raketten (Minuteman) in raketsilo's. Dat systeem lijkt mij wat kwetsbaarder bij een first strike, omdat het vaste punten betreft. Rusland daarentegen heeft veel mobiele raketlanceerinstallatiesystemen, die zich overal in dit immense land kunnen bevinden en verplaatsen. Lijkt me redelijk moeilijk om daarvan grote aantallen bij een first strike te vernietigen. Nog los van de systemen op schepen, onderzeeërs of bommenwerpers. Zelfs met een zeer goed functionerend raketschild (nog steeds luchtfietserij !!!!) blijft er voldoende over voor een vernietigende vergeldingsaanval. Daarnaast, de nucleaire fallout stopt niet bij grenzen en gaat gewoon met de wind de hele wereld over. 

Als een first strike scenario te winnen zou zijn met voldoende overlevingskansen, dan was hij er al geweest..... Ik geloof ook niet, dat de elite een paar honderd jaar in ondergrondse steden gaat leven.

Wie denkt, dat iemand iets bij te winnen kan hebben bij een first strike, mag het mij uitleggen. AUB géén "starwars" verhaaltjes, die werken alléén in Hollywood en in de bioscoop.

Een ander geluid op 12-01-2017 18:21

@ Ike op 12-01-2017 06:24

Ik denk, dat in de wereld veel te koop is. En wellicht alles. Dus, dat SA wat nucleaire koppen van Pakistan gekocht heeft, zou mij niets verbazen. Dat nieuws zingt al jaren rond. Raketten zijn nog gemakkelijker te koop. Geloof niet dat Noord Korea op dat punt veel scrupules heeft. Ze hebben in ieder geval wel een schreeuwend tekort aan geld en voedsel. Daarnaast gaan er verhalen, dat Iran, Pakistan en Noord Korea elkaar know how verkopen, danwel ruilen. Misschien Iran en Pakistan onderling niet, maar Iran ruilt wat info / onderdeeltjes met Noord Korea en een andere keer Noord Korea weer met Pakistan enz.

Dat militair materieel uitvalt, vanwege olie/benzine tekorten zie ik niet snel gebeuren. Eigenlijk niet ! Veel landen hebben strategische voorraden. Bij een crisis / conflict zal eerst de civiele economie getroffen worden. De benzine voor uw en mijn auto gaat op de bon of raakt op. Militair materieel blijft gewoon draaien, desnoods op synthetische benzine / kerosine. De olie uit het Midden-Oosten en Rusland is goedkoop te winnen. Daarom zijn zij nu de belangrijkste spelers. Gaat daar een streep door, vanwege oorlog of een boycot, dan komt de olie gewoon ergens anders vandaan. Is alléén duurder. Stel dat Rusland niet meer levert en er is gelijkertijd een oorlog tussen Iran en SA, dan schieten natuurlijk de prijzen sky-high. De Amerikaanse oorlogsmachine rolt echter gewoon verder. Olie zat in de USA, Canada, Nigeria, Brazilië, Colombia  enz. Desnoods bezetten ze Venezuela. Die U.S. tanks blijven gewoon rollen en hun vliegtuigen vliegen. 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl