HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Obama geeft afscheidscadeau: $ 221 miljoen voor Palestijnse terroristen

Voorbereidingen verplaatsen ambassade VS naar Jeruzalem gaan door – Ook Groot Brittannië stopte met financieren Palestijnse terroristen, Nederland niet

 

Het verschil kan niet duidelijker zijn: Barack Obama belde pal na zijn aantreden in 2009 de Palestijnse leider Mahmoud Abbas op; Donald Trump belde juist met de Israëlische premier Benyamin Netanyahu, en nodigde hem meteen uit naar Washington te komen. (foto: Trump en Netanyahu tijdens een ontmoeting in 2016).

Slechts enkele uren voor de inauguratie van Donald Trump heeft Barack Obama $ 227 miljoen aan buitenlandse zaken uitgegeven, waarvan $ 221 miljoen aan de Palestijnen, die het grootste deel van dit geld gebruiken om in Israëlische gevangenissen zittende terroristen en hun families royale beloningen te geven voor het feit dat ze Joden en Israëliërs hebben vermoord. De $ 221 miljoen voor de Palestijnen werden maandenlang door het Congres geblokkeerd, omdat dat eerst wil zien dat de PA van Mahmoud Abbas de haatcampagne tegen Israël stopt.

 

De overige $ 6 miljoen gingen naar klimaatverandering programma’s (de ‘Global Warming’ hoax) en de Verenigde Naties.

In 2012 had Obama al eens eenzelfde soort blokkade van het Congres doorbroken, door bijna $ 200 miljoen aan de Palestijnen over te maken. Dat geld was niet vrijgegeven omdat de Palestijnen tegen alle afspraken in met unilaterale acties bij de VN probeerden om Israël op de knieën te krijgen.

Honderden miljoenen aan beloningen voor vermoorden van Joden

Afgelopen jaar gaven de Palestijnen $ 175 miljoen uit aan ‘zorg voor de families van martelaren’, en nog eens $ 140 miljoen voor Palestijnse terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten of zaten, als beloning voor het feit dat ze Joden en Israëliërs hebben vermoord. Het overgrote deel van de Palestijnse begroting wordt gefinancierd met ‘hulp’geld uit de EU, Amerika en de Arabische wereld.

Britten stoppen met financieren terroristen, Nederland niet

In december was Groot Brittannië het eerste Europese land dat stopte met het geven van miljoenen aan de Palestijnse Autoriteit, toen bleek dat die 100.000 pond had gegeven aan een bommenterrorist van Hamas, en een Palestijnse terrorist die een Britse toeriste 13 x met een mes had gestoken en 20 van haar botten had gebroken, daar met jaarlijks 9000 pond voor beloont. (4).

PvdA minister Koenders wilde in juni echter niets weten van een mogelijke motie van enkele partijen in de Tweede Kamer om het Britse en Amerikaanse voorbeeld te volgen, en geen Nederlands belastinggeld meer aan Palestijnse moordenaars en terroristen over te maken.

Obama belde Abbas, Trump belde Netanyahu

Met het aantreden van de regering Trump staan de zaken er voor de Palestijnen een stuk minder rooskleurig voor. Daar waar de Palestijnse leider Mahmoud Abbas één van de eerste leiders was die Obama kort na zijn aantreden in 2009 opbelde, pleegde president Trump juist een telefoontje naar de Israëlische premier Netanyahu (5), en nodigde hem uit om binnenkort naar Washington te komen.

Obama beloofde de Palestijnen hun eigen staat, wat hij uiteindelijk net niet kon waarmaken. In een TV-interview legde Obama nog eens uit waarom hij eind vorig jaar een resolutie voor de VN Veiligheidsraad liet passeren waarmee Israël eenzijdig werd veroordeeld voor de Joodse ‘nederzettingen’ op de Westelijke Jordaanoever. In dat interview gaf hij de Joodse staat er de schuld van dat er nog geen vrede is, en roerde hij het terrorisme en de Palestijnse antisemitische haatcampagnes zelfs niet aan (8).

Verplaatsing ambassade VS nog steeds in de planning

Trump belooft Israël alle steun in de strijd tegen het Palestijnse terrorisme, en ook de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Daar zouden inmiddels de administratieve voorbereidingen voor zijn begonnen (3). Premier Netanyahu besloot vervolgens gisteren om alle bouwbeperkingen voor Oost Jeruzalem op te heffen (7).

De Palestijnen hebben deze week opnieuw gedreigd met een opstand van de hele moslimwereld als Trump de verhuizing van de ambassade naar de Israëlische hoofdstad doorzet (6).

 

Xander

(1) Breitbart
(2) DEBKA
(3) Breitbart
(4) The Sun (via Likud.nl)
(5) Arutz 7
(6) World Israël News
(7) Breitbart
(8) Israël Video Network

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Ekster op 24-01-2017 14:12

Trump gaat voortvarend te werk. Goed dat die Palli-terroristen eindelijk eens wat tegengas krijgen. Het ziet er goed uit, beter dan ik vantevoren verwacht had!

rescue op 24-01-2017 14:29

Met Obama is de lijn van Manasse en Amon ingezet, die eindigt bij Zedekia. Trump is als Josia een tijdelijke onderbreking van deze koers naar de ondergang, dus nog een verlenging van de genadetijd voor het westen.

Lars030 op 24-01-2017 15:39

Hoeveel Taqiyya zou Hussein Obama niet gepleegd hebben in zijn presidentsjaren? Geef mij maar Trump, van mij krijgt ie zeker het voordeel van de twijfel.

jose op 24-01-2017 15:42

Had niet anders verwacht van deze Obama,zo was hij ,dat hij het 8 jaar volgehouden heefd zonder om het leven gebracht te worden is al heel wat,iets wat Trump nog maar moet waarmaken.

Tom Hendrix/Seneca op 24-01-2017 16:27

Van  Obama, had men niets anders kunnen verwachten. Geholpen door de "roden", heeft hij Israël op alle mogelijke manieren tegen gewerkt. Wat ben ik blij, met Dhr. Trump. Moge de Here, hem wijsheid en inzicht geven, om rechtvaardig te regeren. God zegene Dhr. Donald Trump.

AJ op 24-01-2017 16:29

Wat fantastisch toch zo'n president die ook nog pro Israel is, dat moet wel een echte Christen zijn. God zegent ons lauwe Christenen in het westen met een president als Trump. Prijs God! Of is hij nu juist aangesteld en geinstrueerd om aan de kant van het volk te staan. Er wordt continue gekeken wat er onder het volk leeft. Mensen keren zich steeds meer en meer tegen de massa media en kijk hier hebben we een president die zich ook nog eens keert tegen de massa media, deze president moet wel aan onze kant staan.

Er is 1 ding in de bijbel wat ik me altijd heb afgevraagd hoe ze dat zullen doen en dat is waar Jezus zei: gij zult door alle volkeren gehaat worden. Je ziet volk opstaan tegen volk en het zal nog erger worden en als je goed kijkt zie je hoe ze dat doen maar welke plannen hebben ze uitgebroedt zodat Christenen door alle volkeren gehaat zullen worden heeft het soms iets met Trump te maken? Je ziet nu al dat hordes Christenen hem aanhangen, nu is het allemaal halleluja, maar wat als hij straks in de nabije toekomst plotseling keuzes en beslissingen gaat maken waardoor Christenen in een kwaad daglicht komen te staan. Welke consequenties zullen zijn keuzes en beslissingen straks hebben voor de gelovigen? Want als massa's Christenen hem aanhangen en hij als Christen wordt gezien kan het wel eens grote gevolgen gaan hebben.

DN op 24-01-2017 16:50

Britten stoppen met financieren terroristen? Officieel misschien wel maar het zit daar vol met moslims ook & die steunen sowieso terroristen via halal food, een deel gaat naar Jihad! https://www.youtube.com/watch?v=SF0Vcm1UCsg&list=PLnArkbLPVpt4dT34FNSuVfl5Trxu1bbAQ&index=95 Er was dikwijls actie gevoerd daartegen door BF, hun worden daar voortdurend voor de rechter gesleurd door de politieke beschermers van moslims & hun islam daar! https://www.youtube.com/watch?v=U0TcBByfayU&index=3&list=PLnArkbLPVpt6aFgQclczQ3WhirNk3OBQU

Amerika had van in het begin jihadisten gesteund waarna de EU precies hetzelfde was gaan doen, maar owee als (jihadisten) deze dan gingen ronselen want dan was het verkeerd! Door deze daden is IS sterk geworden & hebben over heel de wereld in no-go zones cellen zitten waar ze worden opgeleid om aanslagen te plegen in het Westen tegen niet-moslims! Ze hadden allemaal de grenzen open gezet voor moslims, nu zitten ze overal ook nog eens met een moslim overpopulatie die gratis worden onderhouden door het zogenaamde democratische systeem, overal zijn ze ook al geinfiltreerd in het politieke systeem maar owee als andere cults als Scientology dat proberen, dan is het hek van de dam! Ze moeten het Westen gaan behandelen tegen de moslim-kanker!

AEO op 24-01-2017 17:04

Voor Obama kan ik niets anders bedenken: gluiperig beleid

Reken daar onze regering dan ook maar meteen bij. Ons belastinggeld overmaken aan moordenaars? Des te meer voor mij een reden om op Wilders te gaan stemmen!

positivo op 24-01-2017 17:10

De moslimwereld in opstand, ze zijn volledig afhankelijk van hun olie, voor de rest kunnen ze niets en hebben nooit iets zinnigs gepresteerd.

Ze hebben geen bedrijven, geen kennis, geen humor, werken doen ze ook al niet, muziek kunnen ze ook niet maken, en hun IQ is gemiddeld zeer laag.

Een ding hebben ze wel, een grote bek.

Bah, wat een volk.

DN op 24-01-2017 17:13

Britain First wordt ook op Youtube gecensureerd want er waren videos verdwenen van mijn playlist, ik heb even moeten zoeken, hier leggen ze uit hoe via halal jihadisme overal wordt gesteund door moslims! https://www.youtube.com/watch?v=btj3K1VeVNY&index=60&list=PLnArkbLPVpt4dT34FNSuVfl5Trxu1bbAQ

trumpthebest op 24-01-2017 17:17

Lang leven Trump en mischien wij straks allemaal.. maar we weten ook wel dat het beest straks weer terrug komt met de chip marketing.. het is maar tijdelijk

cefas op 24-01-2017 17:40

Obama? wat een subversief , geldverspillend beleid. En dat heeft De USA-bevolking 8 jaar gedoogd. Mensen denk na en handel. Gelukkig waren er verkiezingen, die gewonnen werden door mensen met gezond verstand!

Comsol op 24-01-2017 17:49

Het is toch wel opmerkelijk dat er Chrisleijke mensen die meer tevreden zijn met Trump dan de, kennelijk naam christenen, deze gruwen van Trump.

Bomans op 24-01-2017 18:37

Even iets anders Xander, je kan hier een item aan wijden want dit is belangrijk!

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3062869/2017/01/24/Wilders-boos-na-uitspraken-over-PVV-uitsluiting-door-andere-partijen-Belediging-aan-miljoenen-kiezers.dhtml

Wardje op 24-01-2017 19:31
positivo op 24-01-2017 17:10: doet je naam geen eer aan
Hoopvol op 24-01-2017 19:49

Voor allen die denken dat Trump geen rol speelt in de NWO ; 

Albatros op 24-01-2017 20:09

AJ op 24-01-2017 16:29

Waarom, denkt u, heeft hij heel veel christenen in zijn regering gekozen?

5318537 op 24-01-2017 20:24
rescue op 24-01-2017 14:29       U schrijft;

,,Met Obama is de lijn van Manasse en Amon ingezet, die eindigt bij Zedekia,,           Maar wat betekend het ?   Want Amon is vredelievend,als god van Farao Egypte,en allesbehalve vernietigend.

Kwamvanrechts op 24-01-2017 21:47

"De Palestijnen hebben deze week opnieuw gedreigd met een opstand van de hele moslimwereld"

Nou ja, opnieuw gedreigd, het is eigenlijk nooit gestopt met die constante dreiging uit de Arabische gemeenschap. Hebben ze eigenlijk ook nog iets concreets aangegeven wat ze dan van plan zijn? Als deze opstand in Israël plaatsvindt of vanuit de omringende moslimlanden tegen Israël gericht is dan is het volgende interessant om even (weer na) te lezen: Psalm 83, vers 3-9 en Zacharia 12 en 14 en zie wat God dan met deze mensen zal doen die Israël naar het leven staan.

Ik vernam dat Netanyahu vandaag aangekondigd heeft nog eens 250 woningen extra te gaan bouwen in wat de Palestijnen en alles wat hen aanhangt aanziet als "door Israël bezet Palestijns gebied". Abbas reageerde al meteen door te zeggen dat dit een barrière zal zijn voor de vrede. Schijnbaar is hij wel bereid mee te werken aan die vrede met de uitspraak: "Wij zeiden, we zullen een Israëlische staat nooit erkennen" (uitspraak gedaan op de Egyptische televie, 23-10-2011). Het is onbegrijpelijk dat onze politici niet inzien wat deze Abbas werkelijk van plan is.

Ook gelezen: in de nieuw opgerichte partij Artikel1 van Sylvana Simons staat op de 20e plaats van de kieslijst ene Anja Meulenbelt (als lijstduwer). Dit is een ex-SP-er en zo'n beetje de grootste Israëlhater en Hamasaanhanger die je in de Nederlandse politiek kunt vinden. Dit geeft gelijk aan waar deze partij voor zal staan.

Kwamvanrechts op 24-01-2017 22:22

Het worden er zelfs 2500 ipv 250 extra huizen! 10x beter dus!

Zomer op 24-01-2017 22:49

Ik ben blij dat Trump nu president is, wat ik alleen minder vind is dat hij de Dakota pijplijn door laat gaan.

Ik had gehoopt dat hij wat meer rekening zou houden met de native Americans. Deze mensen worden al zolang onderdrukt terwijl het de oorspronkelijke bewoners zijn. Dat is een minpunt voor Trump. 

cefas op 24-01-2017 23:24

Soms gebruikt JHWH tegenstanders om Zijn doel te bereiken.

Bundy op 25-01-2017 01:15

Ik weet niet waarom ik nu hoop zou moeten hebben . Netanyahu mag  alle bouwbeperkingen in Oost Jeruzalem opheffen dus daardoor komt de bouw van de derde tempel in zicht. De Amerikaanse ambassade wordt naar Jeruzalem verplaatst en daardoor komt deze dichtbij de derde tempel te staan. Dit alles is voorbedachte rade van de 300 Amerikaanse  sectes die de wereld regeren en met smart wachten op hun leider die in de derde tempel  plaats zal nemen.  Alles verloopt volgens de waarschuwingen / profetieën .

sjakie op 25-01-2017 01:39

https://www.youtube.com/watch?v=ZnpUKnD98T0

Zooropa (the beast)

Jan met de pet op 25-01-2017 01:43

Een grote schande dat onze regering nog steeds meebetaalt aan terrorisme! Zijn ze nou helemaal gek?

Kijk, je kunt voor of tegen een Palestijns zelfbestuur zijn (al betwijfel ik of ze ook maar iets kunnen besturen, behalve raketten), maar om terroristen te steunen, die burgers met messteken of op andere manier om het leven helpen, is werkelijk van de pot gerukt. Sorry voor mijn uitspraak ...

Tom Hendrix/Seneca op 25-01-2017 09:25

@AJ: 16.29. uur, op 24/1. Precies wat U zegt. Het is al een geweldige zaak, dat Trump de moorddadige abortuspraktijk aanpakt. Het is verschrikkelijk, alleen al in Nederland 30.000 abortusgevallen. Het bloed van deze vermoorde kinderen in wording, roept als het bloed van Abel de Rechtvaardige naar de hemel, naar de God van Abraham, Isaäc en Jacob. Wee hen, die dit kwaad ondersteunen!

Tom Hendrix/Seneca op 25-01-2017 09:32

@Hoopvol: 19.49. uu, op 24/1. Tja, beste Hoopvol, wat van deze link naar Boinnk te denken. Daar kan ik slechts mee naar de Here Jezus gaan, het is allemaal erg verwarrend in deze tijd. En natuurlijk dienen we waakzaam te zijn. Wat ik - los van alle andere zaken van Trump- denk, dat het i.i.g. een zegen is, dat hij de abortuspraktijken aanpakt. Daarvoor heeft hij bij mij wel respect. Maar hoe het verder zal gaan? Ik weet het niet, ik laat het los, en vertrouw op de Here.

Hubo op 25-01-2017 12:32

Ik realiseerde me net ineens dat dat hele conflict rond Israël niet alleen een voortvloeisel is van de tweede wereldoorlog,maar als we romantische illusies uit de 19de eeuw buiten beschouwing laten,zitten we zelfs nog in denasleep van de eerste wereldoorlog.Dat maakt het ook wel weer wat begrijpelijker voor me dat nazi Duitsland in de arabische wereld en onder sommige politieke en geestelijke leiders op sympathie kon rekenen.Meer nog dan in de oosterse wereld toch al het geval was.

Ik vind dat internationaal niet getornd moet worden aan het bestaan van de staat Israël sinds 1948 en dat een beëindiging van deze situatie vanuit de plaatselijke bevolking tot stand moet komen en het kan nog wel meer dan 100 jaar duren voordat het geestelijk klimaat daar rijp voor is.Ik heb persoonlijk verder niet veel op met joodse,christelijke of islamitische belangen en verwacht dat in vrede en welvaart seculiere inzichten steeds meer de overhand krijgen.

Het vestigen van een amerikaanse ambassade in Jeruzalem vind ik een schadelijke en zinloze provocatie,maar ik kan er verder weinig aan veranderen en ga me er niet druk over maken.Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit nu ineens mondiaal een vonk van heilig vuur in de moslimwereld zou kunnen ontketenen.Ik vind het moeilik me hierover uit te laten,maar ik heb dan toch wel iets van dat als je mensen en andere overtuigingen zo schoffeert,je om problemen  vraagt op een wijze waarop het wel een keer fout moet gaan.

Het is natuurlijk wel duidelijk dat er aan beide kanten dingen spelen,maar zo dwing je geen macht en gezag af.

Rebellio op 26-01-2017 10:16

Hahaha, dat kon ook nog: Trump houdt de gift aan de Palestijnen nog even aan: https://worldisraelnews.com/Gift+to+Palestinians 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl