HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Obama laat VS in verval, diep verdeeld en met twee keer zoveel schuld achter

De realiteit: Meer terrorisme, meer armen, en onbetaalbare gezondheidszorg – ‘Hele wereld kan het einde van de progressieve Obama Wereld Orde vieren’

 

Wat een geweldige president.(3)

Enkele uren voor de inauguratie van Donald Trump kijken we terug op de aftredende Amerikaanse president Barack Obama, die de afgelopen weken geen toespraak of persconferentie onbenut liet om zijn toehoorders te vertellen wat een geweldige president hij is geweest. De massamedia, ook in Europa, zongen net zoals de afgelopen 8 jaar de narcistische lofzang op hemzelf klakkeloos mee. De realiteit en de echte cijfers laten echter een totaal ander plaatje zien: de eerste zwarte president van de VS laat het land maatschappelijk diep verdeeld, in verval, en tot over de oren in de schulden achter, om nog maar te zwijgen van de enorme chaos die hij in het buitenland aanrichtte. Analisten vragen zich bezorgd af of Donald Trump nog wel in staat is om de enorme puinhoop die Obama heeft veroorzaakt enigszins te herstellen.

 

Uit een peiling van Gallup blijkt dat het Amerikaanse volk vindt dat de VS op maar liefst 14 van de 19 onderzochte gebieden achteruit is gegaan (3). De feiten en cijfers van de afgelopen 8 jaar ondersteunen dit negatieve gevoel. De 10 belangrijkste punten:

1. Meer terrorisme
Obama beweert dat er onder hem ‘nul’ aanslagen door buitenlandse organisaties in de VS zijn gepleegd. De realiteit is dat het aantal aanslagen juist fors is toegenomen. Obama komt enkel op ‘nul’ uit omdat hij blijft weigeren de aanslagenplegers als islamitisch en/of verbonden aan ISIS of Al-Qaeda te zien, ook al werden van veel daders hun banden met jihadgroepen bewezen, en droegen ze hun moorddadige terreur op aan hun god, hun profeet of hun religie. Wereldwijd groeide het terrorisme sinds Obama’s aantreden zelfs met 400%, en de hel die hij in Syrië creëerde zal vooral Europa (migranten invasie) nog jaren blijven achtervolgen.

2. Meer ernstige hacks
Hackers (uit China) hadden ruim een jaar toegang tot het personeelsbestand van de overheid (OPM), waardoor miljoenen namen op straat kwamen te liggen. Daarna verslechterde de bescherming tegen hacks volgens dezelfde dienst nog verder. Onder Obama werd het Witte Huis gehackt, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Energie, en het Nationale Nucleaire Veiligheid Beheer. Alleen al tussen 2010 en 2013 nam het aantal cyberaanvallen op de overheid met 35% toe. Het enige waar Obama het uitgebreid over had waren de hacks van de Democratische servers, waar de regering Rusland de schuld van gaf, maar waar geen flintertje bewijs voor werd geleverd.

3. Nog nooit zo weinig mensen aan het werk
Dankzij Obama’s beleid kromp het aantal Amerikanen dat aan het werk is naar het laagste aantal ooit. De ‘verbeteringen’ die de president in zijn toespraken aanhaalde werden kunstmatig bereikt door langdurige werklozen simpelweg niet meer mee te tellen, een truc die ook door Duitsland wordt toegepast. De banen die wel werden toegevoegd waren bijna uitsluitend overheidsjobs.

 

4. Meer armen
Volgens Obama en zijn voorstanders staat de economie er dankzij hem beter voor. Dat valt te betwisten als bedacht wordt dat er 10,7 miljoen arme Amerikanen zijn bijgekomen die afhankelijk zijn van voedselbonnen. Het armoedepercentage was op zeker moment 15,1%, het hoogste ooit, voordat het weer iets beter werd. Desondanks zijn er nog steeds meer armen dan tijdens zijn aantreden. Daarnaast zakte het aantal huiseigenaren naar een dieptepunt, en is het aantal Amerikanen dat van een uitkering moet rondkomen nog nooit zo groot geweest.

5. Meer verdeeldheid
De eerste zwarte president houdt op surrealistische wijze vol dat de verhoudingen tussen de rassen is verbeterd. De meeste Amerikanen denken daar heel anders over, en vinden dat Obama de tegenstellingen juist heeft aangewakkerd. Sheriff David Clarke –zelf een zwarte- beschuldigde Obama er zelfs van een ‘oorlog tegen de politie’ te voeren door agenten voortdurend af- en aan te vallen, en openlijk een gewelddadige racistische groep als Black Lives Matter te steunen. Onder Obama verslechterden de omstandigheden en kansen van de zwarte bevolking aanzienlijk, terwijl hij juist had beloofd ze flink te verbeteren. Ook kende Amerika een aantal van de ergste rassenrellen sinds decennia.

6. Twee keer zoveel schulden
Toen Obama het Witte Huis betrad bedroeg de staatsschuld € 10,6 biljoen (volgens andere cijfers € 9,2 biljoen). Tijdens de verkiezingscampagne in 2008 bekritiseerde hij zijn voorganger George Bush als ‘onverantwoordelijk’, omdat die € 4 biljoen extra schuld had gemaakt. Maar wat deed hij vervolgens zelf? In slechts 3 jaar tijd net zoveel nieuwe schulden maken als Bush in 8 jaar, en daar vervolgens vrolijk mee doorgaan, zodat de teller nu op bijna € 20 biljoen staat, ongeveer twee keer zoveel als tijdens zijn aantreden.

7. Slechter onderwijs
Het onderwijsniveau in de VS is de afgelopen jaren naar een bedenkelijk laag niveau gezakt. De vele (rassen)rellen, vooral gepleegd door jongeren, staan in nauw verband met de almaar slechter wordende schoolprestaties en de hoge werkloosheid. Het beleid van de regering Obama is daar mede verantwoordelijk voor door onder andere de invoering van lage standaardtesten op publieke scholen.

8. Chaos veroorzakend buitenlands beleid
Doordat de CIA in opdracht van de regering Obama in samenwerking met Saudi Arabië en Turkije ISIS creëerde, de VS-NAVO illegaal Libië bombardeerde, een bloederige burgeroorlog in Syrië ontketende, hij een krankzinnige deal met Iran sloot die het land een vrijbrief gaf om een kernwapenstaat te worden, overal islamisten steunde en/of aan de macht hielp, Amerika’s bondgenoot Israël meerdere malen in de rug stak, en in totaal 7 landen bombardeerde en ongeveer 1 miljoen doden veroorzaakte, laat Obama een wereld in totale chaos en wanorde achter. En laten we de illegale staatsgreep in Oekraïne niet vergeten, die werd aangegrepen om Oost Europa te militariseren en Rusland te bedreigen. Het kan een wonder worden genoemd dat Obama er niet in is geslaagd de Derde Wereldoorlog te ontketenen.

9. Gezondheidszorg onbetaalbaar
‘Obamacare’ moest zijn stokpaardje worden, en dat werd het ook, namelijk in verbijsterend hoge kosten voor zowel de overheid ($ 2 biljoen!) als voor honderdduizenden Amerikanen, die hun ziektekostenpremies zagen verveelvoudigen. En dat om een relatief klein aantal Amerikanen dat het zich niet kon veroorloven een verzekering te kunnen aanbieden. Ook verhoogde Obama de subsidies voor de abortusindustrie aanzienlijk.

10. Vertrouwen in overheid en media op dieptepunt
In zowel Amerika als Europa kon en kan Obama echter geen kwaad doen, vermoedelijk omdat de president een huidskleurtje heeft. U zult daarom nauwelijks echte kritiek op Obama lezen in de terugblikken van zogenaamde ‘experts’ van en in de media, want dat zou eens als ‘racistisch’ kunnen wordnen uitgelegd. Men steekt dus vooral de loftrompet op zijn ‘prestaties’. Het Amerikaanse volk is echter wakker geworden, en is gaan beseffen hoe ze dagelijks worden voorgelogen door zowel de overheid als de reguliere media. Het vertrouwen in de politiek en in de media is dan ook nog nooit zó laag geweest, en daar heeft de bizarre propagandaoorlog tegen Donald Trump en vóór ‘killer bitch’ Hillary Clinton flink aan bijgedragen.

‘Het einde van de Obama Wereld Orde’
Michael Snyder van de bekende Economic Collapse Blog schrijft dat niet alleen Amerika, maar de hele wereld het einde van de ‘progressieve Obama Wereld Orde’ kan gaan vieren. Naast bovengenoemde punten wijst hij op de talloze schandalen, zoals ‘Fast & Furious’, toen bleek dat de regering enorme hoeveelheden zware wapens naar Mexico had gesmokkeld om de drugsoorlog aan te wakkeren. De NSA bleek massaal de Amerikanen te bespioneren, het economische ‘herstel’ was de zwakste sinds de Tweede Wereldoorlog, en Obama opende in eigen land de aanval op conservatieve en christelijke groepen.

Obama’s vicepresident Joe Biden waarschuwde afgelopen woensdag op het World Economic Forum in Davos dat ‘de liberale wereld orde’ op het punt van instorten staat. Dat is heel goed nieuws voor alle mensen en volken die hun eigen identiteit, cultuur, land, grenzen, normen en waarden, vrijheid en welvaart overeind willen houden. ‘Voor velen kan de 20e januari niet snel genoeg komen,’ aldus Snyder. ‘Op de een of andere manier hebben we de afgelopen 8 jaar overleefd, maar er is zonder twijfel gigantisch veel schade aangericht.’

De links-liberale-progressieve elite in Washington en Brussel verzet zich echter hevig tegen de anti-globalistische krachten, en probeerden de afgelopen weken alles om Donald Trump onderuit te halen. Nu dat niet lijkt te zijn gelukt, zullen ze zich concentreren op het vernietigen van de sterk in opkomst zijnde vrijheidspartijen en bewegingen in Europa. Om met Snyder te spreken: De oorlog (om onze landen en onze toekomst) is nog maar net begonnen. (2)


Xander

(1) Breitbart
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.Reacties

positivo op 20-01-2017 14:34

Xander , helemaal gelijk.

Ik snap niet waar die rare verering voor obama vandaan komt, kunnen de meeste mensen niet logisch denken of laten ze zich gewoon hersenspoelen door de linkse media in Nederland.

Tom Hendrix/Seneca op 20-01-2017 14:38

Dit artikel geeft perfect aan, welk een chaos, deze moslim en socialist Obama heeft veroorzaakt in 8 jaar tijd. En dan schreeuwen de linksen/roden "hel en verdoemenis", uit, over de nieuwe POTUS Trump. Nou, slechter als Obama het gedaan heeft, zal hij het vermoedelijk niet doen. Maar ook met Dhr. Trump, moeten we nog afwachten hoe het er aan toe zal gaan, in Amerika en in de wereld. Als hij, zoals door enige reageerders is beweerd, deel uitmaakt van de NWO, dan zal ik daar niet blij mee zijn.

vader Jakob op 20-01-2017 14:42

Even resumeren: Het holle tovermantra 'yes we can' is al een tijd geleden verstomd. Wat konden "zij" nou helemaal, behalve dan de staatsschuld laten exploderen en verder al die fraaie zaken die Xander hierboven opsomt? He-le-maal-niets. Echt iets om met trots op terug te kijken dus....*Not*

Robert v.K op 20-01-2017 15:00

Het is nu maar hopen dat er niks raars gebeurd met de inauguratie, en daarna!, en ook daaaarna!! 

Even wat anders, sinds kort kan je bij de Fake-nieuws Telegraaf niet meer reageren op artikelen die met politiek of andere belangrijke onderwerpen te maken hebben... 

Ik denk dat ze de bui al voelen hangen (Voor de aankomende verkiezingen) aangezien de reacties niet bepaald rooskleurig zijn de laatste tijd. Denken ze waarschijnlijk, laten we de mensen nu alvast maar het recht op hun "enigszins" ongepeperde mening afpakken, en maar hopen dat ze weer terug in hun zombie-geloof-alles-wat-ze in-het-nieuws-zeggen patroon vallen... 

Ik hoop van harte dat ze falen met deze achterbakse ziekelijk gecontroleerde media tactiek... 

DN op 20-01-2017 15:13

Ik toost met een koffie toch alvast op president Trump! Vandaag feest voor normale mensen...

Benny op 20-01-2017 15:37

hoe is het mogelijk dat maar ca 40% achter Trump staat?,volgens het journaal

Peter op 20-01-2017 16:02

Stuur dit even naar  Charles Groenhuijsen; die was laatst helemaal euforisch over Obama ,en gaf hem 7.5 .maar ja dat is ook een lekkere  linkse  journalist die precies past bij de NPO ,en niet kan verdragen dat Trump heeft gewonnen . 

Ik kan er zo van genieten als ik ze hoor jammeren ,super ,geen beter vermaak dan leedvermaak .

vlokje op 20-01-2017 16:13

Hij is nog jong en we zijn nog lang niet van hem af. Presidentschap was voor hem een stagiaire baantje naar een internationale top funktie.

Door zijn valse geboorte akte, een onwettige president, ( dus trump kan de laatste 44ste en niet de 45ste president worden.

Ik vind dat het net lijkt of hij , obama, er tussen geschoven is voor een bepaald doel

Als de aarde wordt getroffen door een wereld omvangende ramp, wie heeft dan de leiding? 

Een secretaris-generaal van de VN misschien??

Francis op 20-01-2017 17:31

Denk je dat ons land er anders uit ziet na het vertrek van de vvd?

Rolf op 20-01-2017 17:31

@Benny op 20-01-2017 15:37

hoe is het mogelijk dat maar ca 40% achter Trump staat?,volgens het journaal

Goede vraag. Dat journaal liegt weer eens aan alle kanten.

Net als het verhaal van de Democraten vlak na de verloren verkiezingen, "als we naar de aantallen stemmen kijken zou Clinton gewonnen hebben". Het heeft hele logische redenen waarom dat Amerikaanse kiesstelsel er zo uitziet. Als de VS de stemmen zou tellen zoals de Democraten wilden zou Clinton alleen gewonnen hebben omdat Chicago en Los-Angeles zoveel inwoners hebben in verhouding tot de rest van het land.

Net alsof Nederland alleen door Amsterdam of Rotterdam geregeerd zou worden en de rest niet meer meetelt. 

Rolf op 20-01-2017 17:33

@vlokje op 20-01-2017 16:13

wie heeft dan de leiding?  Een secretaris-generaal van de VN misschien??

Dat is volgens mij inderdaad het baantje waar Obomba op aast. Opvolger worden van Ban Ki Moon.

Robby op 20-01-2017 17:36

"Change, yes we can"

Change betekent wisselgeld, de genoemde cijfers en bedragen noem ik nu niet bepaald wisselgeld.

Hermann op 20-01-2017 18:18

Belasting geld van niet linkse mensen wordt gebruikt voor propaganda via de npo voor alleen maar llinkse partijen. Een staatsomroep behoord neutraal te zijn! Links heeft de touwtjes in handen. Zo lang de bevolking deze dictatuur toestaat, dus niet in opstand komt veranderd dat niet.. Stemmen helpt niet want als links de meerderheid verliest sluiten ze de winnaars uit via een cordon sanitaire. Nederland een democratie? Laat me niet lachen!

Benny op 20-01-2017 18:43

Zonet de inauguratie gezien Prachtig Ook dat de Heer erbij is genoemd Ik hoop dat hij zijn beloften nakomt,zeker wat Israel betreft.Obomba=finito .Dus geen moslim meer in het Wtte huis,maar een Christen

svirmus op 20-01-2017 19:18

Het spijtig te moeten constateren dat het hele linkse kamp, de socialisten, die het geweten van een natie behoren te zijn door er voor te zorgen dat de zwakken in de samenleving een stem hebben, zich hebben laten hacken door globalisten die een onrealistische droom nastreven van één nieuwe wereldorde. Ze zijn ziende blind en horende doof.

Een nieuwe wereldorde ,een satanisch plan als een surrogaat voor Gods Koninkrijk wat gaat komen. Door de regen tijdens de speech van Trump, laat de Almachtige zijn goedkeuring blijken. Alle natiën zullen beven voor het land wat de Almachtige aan haar zijde heeft. Hij (God) doet oorlogen ophouden. Ik bid dat dat snel gaat gebeuren, dat naties weer verenigd worden, nationale groepen weer verenigd worden, de polarisatie verdwijnt en mensen weer gelukkig kunnen leven in hun eigen land. God zij dank dat Trump de radicale islam wil uitroeien. Moge al die mensen toch ook gaan zien dat alleen de Almachtige God, de God van Abraham, Isaäk en Jacob mensen en naties kan verenigen.

Tom Hendrix/Seneca op 20-01-2017 19:27

@svirmus: 19.18. uur. U zegt: "Moge al die mensen toch ook gaan zien dat alleen de almachtige God, de God van Abraham, Isaäk en Jacob mensen en naties kan verenigen". Dat heeft U heel mooi verwoord, daar ben ik het helemaal met U eens. Maranatha, Here Jezus.

DN op 20-01-2017 19:32

Francis op 20-01-2017 17:31, als er geen liberalen meer zijn zal het ook al een stuk rustiger worden in de samenleving denk ik?

DN op 20-01-2017 19:42

Benny, achter die Obama stonden alléén maar de moslimextremisten, die werden door hem ingezet tegen een buitenlands bestuur waar hij geen zaken mee had, hij heeft zijn land naar de ondergang gevoerd door zijn lange neus in het buitenland maar daar in Amerika heeft hij voor niemand de problemen echt opgelost, integendeel! Het was een rassistische keuze van de getaanden, ze zouden & moesten een bruine nazi aan de macht!

Bird op 20-01-2017 19:58

Leuk dat Trump een trendsetter is wij hebben trendvolgers,jammer.

johny op 20-01-2017 20:16

@ Tom Hendrix :: Amerika terugggeven aan het amerikaanse volk en deel uitmaken van de NWO, kan ik niet laten rijmen.

een studentje op 20-01-2017 20:24

In plaats van Obama wordt hier Trump vereerd (lees hier wel eens vaker het een en ander om een beetje een beeld te krijgen van wat ik dan toch een beetje de Nederlandse complotdenker vindt). Ik kan wel waarderen dat in tegenstelling tot Trump, Obama in ieder geval een zekere hoeveelheid fatsoen uitstraalt. Kijk vooral eens naar het oorspronkelijke raport achter dit artikel: http://www.hbs.edu/competitiveness/Documents/problems-unsolved-and-a-nation-divided.pdf, en link daar naar in plaats van naar die andere websites waar ik verder maar niet al te veel woorden aan vuil zal maken.

Als je iets verder zou inzoomen op die grafiekjes kun je zien dat die plijtjes hier over veel meer jaren gaan dan alleen het presidentschap van Obama. Kortom, dit is een proces dat al veel langer aan de gang is. Obama wordt in het 66 pagina's tellende raport slechts 1 keer genoemd in vrij neutrale context. Waar het hoofdzakelijk om gaat is dat de VS in vele opzichten inderdaad nog steeds zeker niet geheeld is (alhoewel dit zeer moeilijk te meten is, bij een economie van deze schaal zijn heel veel factoren die de individuele welvaart beinvloeden). Echter of dat Obama zijn schuld is valt sterk te betwisten. Ik ben zelf positief over Obama, hij is in verschillende interviews heel eerlijk over zijn beperkingen en fouten (voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=hiYXvVWppFM, hier zie ik een houding waar bij Trump geen spoor van te bekennen is), verder heeft hij voor veel positieve verandering gezorgd, een voorbeeld waar ik persoonlijk enthusiast over ben: https://obamawhitehouse.archives.gov/blog/2016/01/30/computer-science-all (dit zijn het soort stappen dat voor meer banen kan zorgen).

Nou ja, dat was dan mijn bijdrage aan deze toch wel heel eenzijdige discussie. Ik nodig u uit om te speculeren hoe Trump zijn beloften wel in praktijk kan brengen. Ik geef Trump weinig kans. Zeker gezien het niveau van onervarenheid onder zijn cabinet. Mij maak je niet wijs dat dit cabinet ook maar een steek minder corrupt is dat dat van Obama. (Ik had eerder een stuk minder corruptie verwacht van Bernie Sanders, ik waardeer zijn kritische houding, voorbeeld: https://www.c-span.org/video/?421719-1/epa-nominee-scott-pruitt-testifies-confirmation-hearing bij 2:32:00)

AEO op 20-01-2017 21:08

Toen Obama 8 jaar geleden president werd was ik daar erg verheugd over, want waarom moet de president altijd een blanke zijn? Ik vond dit een goede verandering, want ik vind het belachelijk dat iemand met een donkere huidskleur minder waard zou zijn, en zo denk ik er nu nog steeds over. Maar helaas bleek er veel met Obama mis te zijn, en gaandeweg ben ik van mening veranderd. Obama is een buitengewoon slechte president gebleken, maar dat heeft niets met zijn huidskleur te maken. En dan nu Trump als president. Hij is nogal bot in zijn optreden, maar we moeten hem in ieder geval het voordeel van de twijfel geven, want wie weet wordt hij misschien wel een van de beste Amerikaanse presidenten ooit, de tijd zal het leren. Als hij inderdaad de Amerikaanse ambassade van Tel-Aviv naar Jeruzalem verplaatst, zoals hij tijdens de verkiezingscampagne heeft beloofd, dan zal hij sterk in mijn achting stijgen! En dan zal Amerika daar ook voorspoed mee behalen.

Ton op 20-01-2017 21:39

Een nieuwe wereld orde !

Kern van de toegenomen sociale en economische problemen in de vooral Westerse wereld is de voortschrijdende technologische ontwikkeling.

Deze heeft globalisering mogelijk gemaakt waardoor nu zelfst de steeds kleinere wereld elites erg kwetsbaar zijn geworden.

De VSA kan wel roepen wij eerst, maar de samenhang van bovenstaande problemen in de wereld dwingt ons tot gezamelijke aanpak.

Misschien iets voor een UN met meer bevoegdheden en de hoofdjes bij elkaar !?

Utopie ?  Tja de techniek is echter alledaags En utopisch, maar we zullen wel moeten, want door de technische ontwikkeling kan niemand vooral in de westerse wereld meer zelfstandig overleven.

Socialisatie is daardoor noodzakelijk. Ook voor de kleinerE werkgevers die door de globalisatie steeds minder in aantal zijn.

Davita op 21-01-2017 01:59

Verwijderd. Zie siteregels. Mod.

Davita op 21-01-2017 02:05

Wat ik trouwens ook bizar vind: dat Trump met de hand op de Holy Bible werd ingezworen, terwijl diezelfde Holy Bible op alle Amerikaanse seculiere scholen strict verboden is.

Tom Hendrix/Seneca op 21-01-2017 07:23

@Johnny: 20.16. uur, op 20/1: Ja en? Wat heeft dat met mijn reactie van doen?

Scrutinizer op 21-01-2017 08:32

@AEO op 20-01-2017 21:08

U schreef: "Toen Obama 8 jaar geleden president werd was ik daar erg verheugd over, want waarom moet de president altijd een blanke zijn? Ik vond dit een goede verandering, want ik vind het belachelijk dat iemand met een donkere huidskleur minder waard zou zijn, en zo denk ik er nu nog steeds over."

Wie heeft er ooit beweerd dat het altijd een blanke zou moeten zijn? En nog wel omdat donker-gekleurden minderwaardig zouden zijn?

De kleur van een president doet er niet toe of behoort er althans niet toe te doen.

Reden temeer waarom ik zo geschokt was, dat zijn vermeende kleur als een soort troef werd uitgespeeld in de hedendaagse policor omgeving.

Temeer omdat Obama technisch gezien net zo blank is (nl. half) als zwart. Kortom, hij is helemaal geen zwarte doch koos er wel voor zich zo te profileren. Dát is pas degoutant: iemand die van ras een issue maakt en zich onterecht probeert te profileren als zijnde van een bepaald ras om er voordeel uit te halen. Hier: een mulat die zich zwart noemt, terwijl ie zoals gesteld net zoveel blank was als zwart (beide half). Maar ja "de eerste zwarte president" klinkt natuurlijk veel interessanter dan "de 44e blanke president". Beiden zijn oveverigens even onwaar. Maar de waarheid spreken: de eerste halfbloed president of de eerste mulato-president, dat heeft men nooit gedaan. Waarom niet? Is zwart beter dan mulat? Schaamt ie zich soms over zijn mixed race identity?

Het politiek uitspelen van zijn aangenomen fake identity (zwarte, alsof ie volbloed is) heb ik altijd als enórm racistisch ervaren.

Kortom: Barry Soetoro die geen geboorte cerificaat kon voorleggen, loog niet alleen over zijn geboorteoord en nationaliteit maar ook over zijn ras en culturele identiteit.

Hoe fake wil je het hebben? En niemand in de MSM die dat aan de kaart stelde. Over fake news gesproken en ... over racisme: de (vermeend) zwarte was boven alle kritiek verheven. Waarom? Wel, omwille van zijn voorgewende "zwart-zijn" natuurlijk. Kortom: discriminatie o.b.v. ras oftewel púúr racisme.

Overigens: voor de goede orde: ik heb an sich absoluut niets tegen andere rassen (mijn vrouw is Chinese) maar wel tegen policor hypocrisie alsook regelrechte leugens, zoals degene waaraan BS zich schuldig maakte.

Obama bleek achteraf gewoon een slechte president te zijn, maar goed dat waren zoveel blanken voorhem ook. Dus, ja hij was slecht maar dat heeft niets met zijn ras te maken. Dat is wat mij betreft het punt niet. En als ie op een eerlijke manier aan de macht was gekomen zonder de raciale kaart te trekken (of erger nog: de vervalste raciale kaart door te doen alsof is zwart is i.p.v. mixed), dan zou ik daar totaal geen problemen mee hebben. Misschien wordt mijn dochter ooit wel eens presidente van haar geboorteland (wat overigens noch China nog een EU land is). Prima, míts het is o.b.v. haar verdiensten en niet o.b.v. haar (echte of vermeende) raciale identiteit. Ik zou me diep schamen mocht ze dat ooit blijken uit te spelen voor electoraal gewin. Het is zeker niet hoe we haar opvoeden.

Elske op 21-01-2017 20:35

Prima Stuk van Scrutinizer. Het gaat niet om huidskleur, man - vrouw, geloof of anders, maar om de kwaliteiten. En ik moet in tegenstelling tot alle linkse fanatici ook constateren dat de USA en de Wereld er met 8 jaar Obama niet beter op is geworden. Natuurlijk zat de USA economie en de Wereldeconomie in 2008 in een diep dal, maar de genomen maatregelen zullen desastreus blijken te zijn voor onze kinderen, die slaaf zullen worden van de schuldenberg die nu gecreerd wordt en het open grens beleid wat nu wordt gedaan (ook al is het Westen volop schuldig aan de catastrofe in Syrie in Irak. Wat een chaos heeft onze elite daar toch gecreerd).

Sanders had moeten winnen van Clinton en hij had gewonnen van Trump, maar de Democratische Partij heef intern vuil spel gespeeld, iets wat de arme kiezer, die wil stemmen niet vergeet. Zij hebben alsnog op Trump gestemd. Wat de komende 4 jaar gaat brengen; de corrupte Democratishe partij en Clinton hebben het op hun zelf afgeroepen. Voor Israel kan het in ieder geval alleen maar beter worden na 8 jaar Obama. Ik zou er niet aan moeten denken dat het enige Democratische land in de Arabische wereld, met mensenrechten, met veel goede en bijzondere mensen nog meer in de knel komt.

Hopelijk kunnen er dan ook weer gesprekken komen tussen "vredelievende palestijnen en joden". En van mij mogen Trump en Poetin vrienden worden als dit de wereldvrede bevorderd. Dit is wat we nodig hebben. Het lijkt wel of links niet ziet dat we de afgelopen 8 jaar met Obama dicht tegen een 3e Wereldoorlog hebben aangescheurd, Obama is/was niet zo vredelievend in zijn beleid jongens; open your eyes. Trump wil meer naar binnen gericht zijn; misschien wel eens goed; de USA moet zich niet overal mee bemoeien. Het is de laatste jaren (laatste 60 jaar) catastrofaal gebleken. De CIA heeft veel afschuwelijke geheime missies gedaan, die nooit onder de noemer van een zgn. democratisch bestuur haddden mogen gebeuren.

grrrr001 op 22-01-2017 13:43

De reguliere propaganda media in dienst van de politiek correcten komt de strot uitbij de burgerbevolking

http://www.demorgen.be/buitenland/trump-lokt-aanzienlijk-minder-volk-voor-eedaflegging-dan-obama-bf095815/

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl